Selecteer per datum:

Gemaakt door: 112zeeland
vr 31 jan -   10:27  
Opstandig drietal aangehouden na verlaten plaats ongeval
Middelburg - Vlissingen - Vrijdagmorgen vroeg reed op de kruising van de Badhuisstraat met de Spuikomweg en de Koudekerkseweg een auto tegen een verkeerslicht. De drie inzittenden lieten het beschadigde voertuig even verderop op de Koudekerkseweg achter en werden daarna op de Oude Markt gearresteerd.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 29 jan -   14:49  
Drie minderjarige verdachten aangehouden voor woninginbraken
Middelburg - Middelburg - Begin deze week heeft de politie drie minderjarige verdachten aangehouden voor meerdere woninginbraken. De inbraken vonden voornamelijk plaats in de wijk Dauwendaele. Bij de verdachten is huiszoeking gedaan. Ze zitten nog vast in een politiecellencomplex. Omdat de verdachten in beperkingen zitten en zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat is dit alle informatie die op dit moment bekend gemaakt wordt. De drie worden deze week voor de Rechter Commissaris geleid.
Gemaakt door: 112zeeland
di 28 jan -   13:04  
Man onder bedreiging van mes beroofd van scooter
Middelburg - Middelburg - Maandagmiddag werd op de Roozenburglaan een jongeman onder bedreiging van een mes beroofd van zijn scooter. De politie hield snel hierna twee mannen en twee vrouwen aan. Ook de scooter werd teruggevonden. De politie waarschuwt nogmaals voor het onverantwoorde bezit en gebruik van messen.
Gemaakt door: 112zeeland
di 28 jan -   11:24  
Stoffelijke resten gevonden in speciekuip
Nieuw-Vossemeer - Nieuw-Vossemeer - Het team wat de verdwijning onderzoekt van de vermiste loodgieter Johan van der Heyden heeft 23 januari een gedeelte van het Rijn-Scheldekanaal laten onderzoeken.
Gemaakt door: 112zeeland
di 28 jan -   09:18  
Man aangehouden na ruzie met echtgenote
Sint Philipsland - Sint Philipsland - Dinsdagmorgen vroeg werd in een woning aan de Eendrachtstraat een man aangehouden na huiselijk geweld. Zijn echtgenote raakte lichtgewond.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 27 jan -   15:26  
Getuigenoproep poging beroving
Terneuzen - Terneuzen - De politie onderzoekt een poging beroving van zondagavond 26 januari 2020 rond 20u00 op de Buitenhaven nabij het busstation en zoekt getuigen van dit voorval. De aangever had een jas te koop gezet en afgesproken met een geïnteresseerde koper. Een bekende van de aangever ging met hem mee.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 27 jan -   15:10  
Winkeldiefstal met geweld
Vlissingen - Vlissingen - De politie arresteerde maandag 27 januari 2020 rond 12u35 in een winkel aan de Aagje Dekenstraat een 41-jarige verdachte van winkeldiefstal. Hij verzette zich tegen de staande houding. Het winkelpersoneel betrapte de verdachte (41), waarvan de woon- of verblijfplaats niet bekend is, op diefstal van levensmiddelen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 27 jan -   09:14  
Getuigenoproep poging inbraak
Wolphaartsdijk - Wolphaartsdijk - De politie hield zondagavond 26 januari 2020 rond 23u45 in een tuin aan de Hoofdstraat een 27-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats aan, nadat hij door een politiehond was gevonden.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 26 jan -   14:29  
Zeven arrestaties na aantreffen hennep in bestelauto
Heikant - Heikant - De politie heeft afgelopen nacht zeven aanhoudingen verricht in verband met een henneptransport. Het gaat om een 26-jarige man uit Heikant, vier mannen uit Vlissingen (22, 28,30 en 31 jaar), een 26-jarige man uit Domburg en een 29-jarige Hongaar. In een bestelauto werd een partij hennep aangetroffen. Een eerste schatting is dat het om 70-100 kilo aan ‘natte’ hennep gaat. Bij het transport waren vermoedelijk nog drie personenauto’s betrokken, één daarvan met vier inzittenden werd in Ritthem aan de kant gezet.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 26 jan -   09:48  
Overvalpoging supermarkt Breskens
Breskens - Breskens - Vanmorgen heeft omstreeks 07.15 uur een overvalpoging plaats gevonden bij een supermarkt aan de Burgemeester van Zuijenstraat. De dader was kennelijk uit op contant geld. Hij kwam via een niet afgesloten deur de zaak binnen terwijl een medewerkster de pinautomaat bij de entree bijvulde.
Gemaakt door: 112zeeland
za 25 jan -   09:25  
Politie arresteert één verdachte na gewelddadige diefstal
Middelburg - Middelburg - Een 15-jarige Middelburger is vrijdag 24 januari 2020 omstreeks 23.35 uur door de politie tijdens een uitgebreide zoekactie op de Overloper aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij een diefstal gevolgd door geweld in een horecazaak op de Markt. Tijdens de actie werden ook nog twee inzittenden van een auto aangehouden nadat in hun auto wapens, inbrekersgereedschap en drugs waren aangetroffen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 24 jan -   10:58  
Vrouw aangehouden op verdenking van brandstichting
Middelburg - Middelburg - Een 37-jarige vrouw uit Vlissingen is vrijdag 24 januari 2020 omstreeks 04.00 uur in het trappenhuis van een flat aan de Oosterscheldestraat aangehouden ter zake de verdenking van brandstichting. De politie vermoedt dat zij wat oud papier van een stapel in de galerij heeft gepakt en dat in de lift heeft aangestoken. De politie kreeg een melding dat een flatbewoner een brandlucht had geroken in de lift. De melder zag in de lift een vrouw op de grond zitten die uit een blikje bier dronk met om haar heen wat afgebrande papieren. Ze vertelde tegen hem dat zij op iemand wachtte en warmte nodig had.
Gemaakt door: 112zeeland
do 23 jan -   10:00  
Preventie actie levert hennepkwekerij op
Baarland - Baarland - Tijdens een voetactie van de wijkagenten samen met enkele handhavers van de gemeente Borsele is donderdagavond in een woning aan de Landingsweg een hennepkwekerij met 80 planten aangetroffen. De stroom werd illegaal afgetapt.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 20 jan -   15:46  
Politie onderzoekt meldingen van onzedelijk gedrag
Kapelle - Kapelle - De politie stelt een onderzoek in na een drietal meldingen van onzedelijk gedrag door een tot nu toe onbekende man in de omgeving van het station in Kapelle. Drie vrouwelijke slachtoffers hebben bij de politie gemeld dat zij door een man op een donkergekleurde fiets op hun billen geslagen zijn toen deze man hen voorbijfietste. Van de onbekende man is bekend dat hij mogelijk in de omgeving van het station in Kapelle verbleef. Hij zou vorige week vrijdag 17 januari tussen 16.00 en 23.00 uur zijn gezien, aldus de melders. De meldingen zijn later binnengekomen bij de politie.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 19 jan -   12:32  
Overval op cafetaria
Middelburg - Middelburg - Zaterdagavond vond op een snackbar aan de Johan van Reigersbergstraat een gewapende overval plaats. Er raakte niemand gewond. Het incident gebeurde rond 20.35 uur. Twee gemaskerde en gewapende jongens bedreigden de eigenaresse. Ze werd gedwongen om de buit af te geven. Daarna vluchtte het tweetal naar buiten. Vermoedelijk reden ze weg in een kleine witte auto.
Gemaakt door: 112zeeland
do 16 jan -   08:52  
Douane vindt 921 kilo cocaïne
Vlissingen - Vlissingen - De Douane heeft op dinsdag 14 januari tijdens een controle in de haven van Vlissingen 921 kilo cocaïne onderschept. De drugs zaten verstopt in een container tussen bananen. De container was afkomstig uit Ecuador.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 15 jan -   14:51  
Stabiel aantal KNRM-reddingsacties in 2019
. - In 2019 zijn de vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) 2.458 keer uitgevaren en werden 4.258 mensen gered of geholpen. Dat is iets minder dan vorig jaar, maar passend in het gemiddelde van de laatste jaren. Opvallend is de stijging van het aantal acties ten behoeve van de binnenvaart en koopvaardij.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 13 jan -   01:10  
Man gewond na schietincident Terneuzen
Terneuzen - Terneuzen, Hoofdplaat - Zondagavond omstreeks 23.00 uur kwam er een melding binnen bij de politie dat er mogelijk geschoten zou zijn op een personenauto ergens in de omgeving van Terneuzen. Na een eerste onderzoek bleek dat er inderdaad sporen waren van een schietincident aan de Nicolaas Beetsstraat in Terneuzen. ietincident.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 12 jan -   10:52  
Twee aanhoudingen in Terneuzen
Terneuzen - Terneuzen - Bij het sluiten van horecagelegenheden in de Nieuwstraat in Terneuzen ontstond in de nacht van zaterdag op zondag een grimmige sfeer. Agenten hielden uit voorzorg toezicht op de openbare orde.
Gemaakt door: 112zeeland
za 11 jan -   12:35  
Bergenaar aangehouden na achtervolging te voet
Krabbendijke - Krabbendijke - Op donderdagavond 9 januari rond 18.45 uur is een 26-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden op de Noordweg in Krabbendijke. Agenten controleerden de auto waarin de man reed. Bij aanspreken roken zij de hen welbekende hennepgeur uit de auto komen. Ze verzochten uitlevering van alle aanwezige drugs in de auto.
Gemaakt door: 112zeeland
za 11 jan -   09:57  
(Nep)wapens aangetroffen na aanrijding
Vlissingen - Vlissingen - Omstreeks 17.00 uur op vrijdagmiddag 10 januari gebeurde op het Vlissings Jaagpad in Vlissingen een aanrijding tussen een snorscooter en een hardloper. Politieagenten en ambulancemedewerkers kwamen ter plaatse en verleenden de eerste hulp aan zowel de hardloper als de bestuurder van de snorscooter, want beide waren gewond.
Gemaakt door: 112zeeland
za 11 jan -   09:13  
Vervoer gevaarlijke stoffen zonder vereist certificaat
nieuw en sint joosland - Nieuw- en Sint Joosland - In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 januari om ongeveer 01.50 uur, controleerden agenten op de Langeweg in Nieuw- en Sint Joosland een personenauto met twee inzittenden. In de auto lagen cilinders met lachgas. Sommige waren vol, andere waren leeg. In totaal werden drie volle cilinders met lachgas aangetroffen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 9 jan -   13:59  
Vier aanhoudingen na overval
Middelburg - Middelburg - De politie heeft op 5 januari twee mannen en een vrouw aangehouden na een woningoverval aan de Gortstraat. Een 24-jarige man uit Den Haag was het slachtoffer van de overval. Hij moest kostbaarheden afgeven.
Gemaakt door: 112zeeland
do 9 jan -   09:31  
Scooterdieven op heterdaad betrapt
Vlissingen - Vlissingen - Twee personen (30 en 28 jaar) zijn gistermiddag, woensdag 8 januari, aangehouden op verdenking van diefstal van een scooter. Agenten kregen omstreeks 16.00 uur een melding dat er twee mannen op de Paul Krugerstraat een slot van een scooter aan het doorslijpen waren.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 8 jan -   15:20  
Ongeval bij schietvereniging
Rilland - Rilland - Een 52-jarige man uit Middelburg raakte woensdagochtend rond 10u45 ernstig gewond na vermoedelijk een ongeval met zijn wapen. Hij is lid van een schietvereniging. Het wapen van het slachtoffer kreeg vermoedelijk een storing waardoor het geweer tot ontploffing kwam.
Gemaakt door: 112zeeland
di 7 jan -   13:04  
Drugsdealer onder invloed van alcohol en drugs
Middelburg - Middelburg - Maandagavond laat werd op de Oosterscheldestraat een automobilist aangehouden. De politie nam bij de man en in zijn woning de nodige drugs in beslag. Agenten controleerden rond middernacht een automobilist.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 5 jan -   09:31  
Verzet tijdens inning boetes
Terneuzen - Terneuzen - Een 38-jarige vrouw pleegde zaterdag 4 januari rond 15u30 op het Ravelijn verzet toen de politie openstaande boetes wilde innen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 5 jan -   08:53  
Bewoner houdt verdachte tegen
Middelburg - Middelburg - Een bewoner hield in zijn woning aan de Herberdsland zaterdagavond 4 januari 2020 rond 22u een minderjarige verdachte (16) uit Middelburg tegen. De bewoner lag te slapen in zijn woning toen hij wakker werd van gestommel. In zijn woning trof hij de verdachte aan en na een worsteling wist de bewoner de verdachte over te dragen aan de politie.
Gemaakt door: 112zeeland
za 4 jan -   10:08  
Harddrugs gevondenn schuur
Vlissingen - Vlissingen - De politie hield vrijdag 3 januari 2020 rond 15u00 een 23-jarige verdachte (v) uit Vlissingen aan na overtreding van de Opiumwet. De politie ontving een anonieme melding over de aanwezigheid van harddrugs in een schuur aan de Hercules Segherslaan.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 1 jan -   00:10  
gelukkig Nieuwjaar
zeeland - 112zeeland wenst alle hulpverleners en de bezoekers van onze site. Een gelukkig en veilig Nieuwjaar toe.