Selecteer per datum:

Alle nieuwsberichten (25 berichten per pagina):
Pagina 1 van 476  > >>
Ingezonden door: Krukeltje
za 8 dec - 10:19 Ongeval met motorrijder Sloeweg Noord N254 Ritthem Vanmorgen rond 9.20 vond er een ongeval met een motorrijder plaats op de Sloeweg Noord N254 te Ritthem. Twee ambulances gingen met spoed ter plaatse. Ook de traumaheli is opgeroepen maar kwam niet meer ter plaatse
Ingezonden door: 112zeeland
di 4 dec - 13:33 Sint Jansteen - In Sint Jansteen is maandag in twee woningen ingebroken. Uit een woning aan de Hoofdstraat zijn mogelijk geld en sieraden weggenomen en uit een woning aan de Geslechtendijk is computerapparatuur gestolen. De woninginbraak in de Hoofdstraat gebeurde tussen 16.00 uur en 20.45 uur. Hoe de inbrekers de woning zijn binnengekomen is niet bekend. De technische recherche gaat hier onderzoek naar doen. Ook zullen sporen onderzocht gaan worden in en om de woning. De inbraak in de woning aan de Geslechtendijk vond plaats tussen 07.45 uur en 17.30 uur. Hier werd door de inbrekers een deur geforceerd om de woning binnen te komen. Ook hier wordt door de politie technisch onderzoek verricht.
Ingezonden door: 112zeeland
ma 3 dec - 09:50 Terneuzen - Surveillerende agenten werden zondagmiddag rond 16.45 uur ingehaald door een personenauto die met een rotgang langs hen reed. De agenten hebben de achtervolging ingezet. De snelheid van de personenauto is gemeten op 120 kilometer per uur. Na correctie bleef een overschrijding met 61 kilometer per uur over. De auto is door de agenten aan de kant gezet in de Guido Gezellestraat in Terneuzen en de chauffeur (21 uit Terneuzen) is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij is verhoord. Na zijn verhoor is de jongeman weer naar huis gestuurd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Ingezonden door: 112zeeland
ma 3 dec - 08:47 Goes, Kortgene - Om ongeveer 02.50 uur in de nacht van zondag op maandag zagen surveillerende agenten een personenauto rijden over de Deltaweg thv Wilhelminadorp. Omdat hen ambtshalve bekend was dat de eigenaar van dit voertuig regelmatig onder invloed van drugs rijdt, en hij bovendien een rijontzegging heeft, besloten ze de auto ter controle van de bestuurder een stopteken te geven. De bestuurder voldeed hier niet aan en ging er vandoor. Er ontstond een achtervolging waarbij verschillende verkeersovertredingen werden begaan. Zo reed de bestuurder van de achtervolgde auto 170 waar hij 80 km/u mocht rijden en 100 waar hij 30 km/u mocht rijden, negeerde hij het rode verkeerslicht en reed verschillende keren op de verkeerde weghelft of in de berm. Uiteindelijk kon de auto in de Burgemeester Snellenstraat in Kortgene aan de kant van de weg worden gezet. De bestuurder, een 31-jarige man uit Zierikzee, is met enig verzet aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar is een GGD-arts gekomen om een bloedmonster van de man af te nemen. Uit een speekseltest die eerder bij hem was afgenomen bleek dat hij vermoedelijk onder invloed was van THC, amfetamine en meth-amfetamine. Het bloedmonster wordt opgestuurd naar het NFI, daar wordt onderzoek gedaan en gekeken naar de mate waarin de man onder invloed was. Zijn rijbewijs was de man al langer kwijt, dus dat kon niet worden ingenomen. Hij krijgt wel een bekeuring voor het rijden terwijl hij een rijontzegging heeft. Ook voor de andere feiten waar de man zich schuldig aan maakte wordt proces-verbaal opgemaakt.
Ingezonden door: 112zeeland
zo 2 dec - 18:52 Yerseke - Zondagmiddag is in de haven bij de Meerpaalweg het stoffelijk overschot gevonden van een vermiste man uit Yerseke. De 53-jarige man was sinds zaterdagmiddag vermist. De politie werd zaterdag aan het begin van de avond geïnformeerd, waarna een zoektocht naar hem werd ingesteld. De man zat in een rolstoel en was slechtziend. Rond 20.00 uur werd in de haven bij de Meerpaalweg een rolstoelkussen in het water gevonden, waarvan aangenomen werd dat deze afkomstig was van de rolstoel van het slachtoffer. Zaterdag werd tot laat in de avond door agenten van de landelijke eenheid in de haven tevergeefs gedregd.
Ingezonden door: 112zeeland
zo 2 dec - 13:10 Vlissingen - Zondagmorgen vroeg heeft de Vlissingse politie een gevaarlijke automobilist van de weg gehaald. Agenten zagen rond 5.00 uur dat een bestuurder door het rode verkeerslicht reed op de kruising van de Koudekerkseweg met de Badhuisstraat. De agenten gaven hem een stopteken, waaraan hij niet voldeed. Hierdoor ontstond een achtervolging, waarbij de politieauto het zwaailicht en de sirene gebruikten. Andere politie-eenheden snelden te hulp. Tijdens de achtervolging werden binnen de bebouwde kom snelheden gehaald van honderd kilometer per uur. Op de Nieuwe Vlissingseweg reed de man 140 kilometer per uur, waar 70 de maximum snelheid is.
Ingezonden door: 112zeeland
zo 2 dec - 12:36 Goes - Zaterdagavond werd in een woning aan de Koos Vorrinkstraat een partij vuurwerk en diverse wapens in beslag genomen. De politie kreeg rond 22.00 uur diverse meldingen van vuurwerkoverlast in deze straat. Diverse politie-eenheden gingen ter plaatse en troffen in een speeltuintje diverse restanten van zwaar vuurwerk aan. Het vuurwerk zou door een bewoner en twee kinderen zijn afgestoken.
Ingezonden door: 112zeeland
za 1 dec - 21:32 Hoek - Zaterdagmiddag is bij een ongeluk op de N61 bij de rotonde Mauritshof een man om het leven gekomen. Een passagier raakte gewond. Het ongeluk gebeurde rond 16.25 uur. De auto met daarin het tweetal reed over de rotonde, raakte van de weg en kwam op het lager gelegen fietspad tot stilstand. De bestuurder, een man (61) uit het Belgische Niel overleed ter plaatse. De passagier, een man (36) uit het Belgische Vilvoorde is naar het ziekenhuis gebracht.
Ingezonden door: 112zeeland
vr 30 nov - 17:19 Middelburg - Vrijdagmorgen is in een woning aan de Driewegenhof een man aangehouden voor brandstichting in zijn huis. Rond 10.50 uur hoorde een agent in vrije tijd een soort duizendklapper in een woning aan de Driewegenhof afgaan. Naast klappen kwam er ook rook uit het huis. Een buurvrouw met haar kind vluchtte uit haar woning. Agenten gingen poolshoogte nemen en troffen in de woning een grote ravage aan, overal lagen restanten van afgestoken vuurwerk. In een kelderbox werd illegaal vuurwerk gevonden en in beslag genomen.
Ingezonden door: 112zeeland
vr 30 nov - 16:04 Middelburg - De politie heeft donderdagmiddag en -avond in het centrum van Middelburg volop gecontroleerd op uiteenlopende zaken. Hierbij zijn bijna twintig bekeuringen uitgedeeld. De politie lette opvallend (uniform) en onopvallend (rechercheurs) op winkeldieven, drugsdealers en overlast door jongeren. Er werden processen-verbaal uitgeschreven omdat een potentiele winkeldief een geprepareerde tas bij zich had; het rijden zonder een rijbewijs; het niet tonen van een rijbewijs; een mobiele telefoon vasthouden tijdens het rijden en het niet voldoen aan een bevel/vordering van een toezichthouder. Verder voor uitdagend gedrag/dreigende wanordelijkheden; het alcohol drinken op straat; het rijden op een bromfiets in het voetgangersgebied; het fietsen door een voetgangersgebied (5x); bij donker geen verlichting voeren als fietser (2x); het opgeven van een valse naam (2x); het niet tonen van een identiteitsbewijs en het rijden door een roodlicht.
Ingezonden door: 112zeeland
vr 30 nov - 15:57 Laatste update: 30-11-2018 | 15:52 Vlissingen - Voor de tweede keer op rij hebben agenten van het team Walcheren een spannende Sinterklaasfilm gemaakt voor de jonge volgers van hun social media accounts. Vorig jaar namen de Walcherse agenten aan het eind van het jaar een spannende film op. Wat begon als een innovatief en ludiek idee om een soort van Bassie en Adriaan achting filmpje te maken, liep uit op een project dat ineens 50.000 mensen bereikte. De film was onder andere bedoeld om de allerjongste jeugd al te laten zien dat men niet bang hoeft te zijn voor de politie en dat collega's gewoon benaderbaar zijn. De initiatiefnemers, David Kaljouw, Maaike van Osta en Lex Vroomen kregen vervolgens via hun Instagram account (wijkagenten_vlissingen) talloze filmpjes opgestuurd van ouders die hun kinderen hadden gefilmd, terwijl ze het avontuur aandachtig en met veel plezier bekeken. Lex Vroomen: "Wij konden dan ook niet weigeren op de vele verzoeken om dit jaar een deel 2 te maken. En dat hebben wij gedaan. Met hulp van de collega’s van de Landelijke Eenheid, de brandweer Koudekerke, het operationeel centrum, een hondengeleider en natuurlijk de echte Sint is het dit jaar tot een spectaculair vervolg gekomen." Vrije tijd "Deze vervolgfilm is een echte (kinder)actiefilm geworden, waarbij uiteraard niemand in gevaar is gebracht. Zo hebben wij gefilmd onder andere op afgelegen locaties, zijn achtervolgingen versneld opgenomen en zijn geluidssignalen er achteraf in gemonteerd. Tevens waren we via de portofoon continue oproepbaar voor het operationeel centrum zodat we bij grote incidenten gewoon mee konden rijden met de collega’s die wel in diensttijd waren. Wat vooral bijzonder is, is dat collega’s hun vrije tijd in dit project staken. We hopen dat de kids er van genieten!", aldus Vroomen.
Ingezonden door: 112zeeland
vr 30 nov - 11:37 Sluis - De politie doet onderzoek naar de mishandeling van een 73-jarige man uit Sluis. De man zou op zondag 18 november op het jaagpad mishandeld zijn door een man en een vrouw. Dat gebeurde aan het eind van de ochtend op het Jaagpad. De man reed daar op dat moment met zijn scooter. Twee wandelaars, een man en een vrouw, kwamen hem tegemoet lopen, er ontstond een woordenwisseling waarbij het slachtoffer een klap kreeg en viel. Vervolgens liep het tweetal door. De man heeft aangifte van mishandeling gedaan.
Ingezonden door: 112zeeland
wo 28 nov - 15:34 Goes - De politie heeft vrijdag jl. in een woning aan de Tak van Poortvlietstraat een drugsdealer aangehouden. Bij huiszoekingen werden onder andere drugs en een vuurwapen gevonden. De man zit nog vast. De politie kreeg diverse meldingen dat een man uit Goes geregeld drugs dealde. Hierop werd een onderzoek gestart. Vrijdagmiddag werd op de Westhavendijk een man aangehouden omdat hij cocaïne bij zich had. Deze man (28) uit Goes had deze harddrugs zojuist gekocht bij de man, waarvan bekend is dat hij vaker drugs verkoopt. De koper werd na verhoor in opdracht van de officier van justitie in vrijheid gesteld. De officier zal nog bekijken hoe deze zaak moet worden afgedaan. Aanhouding Vervolgens zijn agenten naar de woning aan de Tak van Poortvlietstraat gegaan. De bewoner probeerde te vluchten, maar werd door agenten opgevangen. Hij werd aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex gebracht. De dagen erna werd hij diverse keren verhoord. Dinsdag jl. besloot de Rechter-Commissaris dat hij langer vast blijft zitten. In beslag name Onder leiding van een Rechter-Commissaris werd na de aanhouding een onderzoek in de woning aan de Tak van Poortvlietstraat ingesteld. Tevens volgde een onderzoek in een tweede woning, namelijk aan de Poortvlietstraat. Agenten troffen in beide woningen ongeveer 1,5 kilogram hasj aan. Verder een pistool met diverse kogels, een wapenstok, sieraden en ongeveer 10.000 euro. Deze spullen zijn in beslag genomen. Rapportage Naast het strafrechtelijke traject, zoals het langer vast blijven zitten en de verhoren van de verdachte, zal er ook een bestuurlijk traject worden onderzocht. De politie zal een bestuurlijke rapportage opmaken en naar de gemeente sturen. Deze zal zich dan beraden over bestuurlijke maatregelen, zoals het sluiten van de woning. Zorgmelding Bij de aanhouding trof de politie het zoontje van de verdachte in de woning aan. Wijkagent Martin Reijntjens heeft een zorgmelding opgemaakt: "Omdat de drugs open en bloot in de woning lag en deze in de buurt van het jongetjes werden verkocht. De zorgverlening heeft zich over het jongetje ontfermd."
Ingezonden door: 112zeeland
di 27 nov - 08:04 Terneuzen - De politie nam dinsdag 27 november 2018 om 05u00 aangifte op van een 63-jarige automobilist uit Terneuzen die op de Serlippensstraat geslagen is door twee onbekende mannen. De bestuurder reed over de Serlippensstraat en moest stoppen omdat een boomstronk op de weg lag. Hij stapte uit om de stronk opzij te schuiven. Op dat moment verschijnen twee onbekende jongemannen die om geld vroegen. Ze sloegen de bestuurder en doorzochten zijn auto, maar de man had geen geld bij zich. Daarop zijn de daders gevlucht. De bestuurder is naar het politiebureau gereden en deed aangifte van mishandeling. De politie stelt een onderzoek in.
Ingezonden door: 112zeeland
ma 26 nov - 10:06 Yerseke, Goes, Oost-Souburg - Zondagavond en – nacht zijn vier mannen betrapt op het rijden onder invloed van drugs en/of alcohol. Alle vier de mannen hebben een rijverbod gekregen van 24 uur. Om ongeveer 19.50 werd in de Marijkelaan in Yerseke een 39-jarige man uit die plaats gecontroleerd door surveillerende agenten. Uit tests bleek dat hij mogelijk cocaïne en alcohol gebruikt had. Door een GGD-arts werd bloed bij de man afgenomen. Dit wordt opgestuurd naar het NFI en zal daar geanalyseerd worden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en door het CBR wordt onderzoek gedaan naar zijn rijvaardigheid.
Ingezonden door: 112zeeland
ma 26 nov - 10:03 Sint Maartensdijk - Zondagavond probeerden twee daders om ongeveer 22.30 uur een horecagelegenheid aan de Kaaistraat te overvallen. Eén van de daders kon meteen worden overmeesterd door de aanwezige mensen in de horecagelegenheid, de ander is een paar uur voortvluchtig geweest, maar kwam zich rond 03.45 uur zelf bij de politie melden. Beiden zitten vast. De twee, een meisje van 17 uit Dordrecht en een man van 24 uit Dordrecht, kwamen de zaak binnen met, naar later bleek, een nepwapen. Het meisje werd bij binnenkomst al direct overmeesterd door de aanwezige eigenaar en drie familieleden en is aan de politie overgedragen. Zij is overgebracht naar een politiecellencomplex en zit daar nog vast. Zij zal vandaag gehoord worden door rechercheurs. Ter plaatse is door de agenten onderzoek gedaan. Bij woningen in de buurt is aangebeld en er zijn mensen die een getuigenverklaring hebben afgelegd. Ook werd door agenten in de buurt gezocht naar eventueel achtergelaten goederen. Door hen werd niets aangetroffen. Omdat er camerabeelden waren van de overval zijn deze ook meteen bekeken. Sommige agenten herkenden daarop de tweede dader. Deze, een 24-jarige man uit Dordrecht, kwam zich enkele uren later melden op het politiebureau in Bergen op Zoom. Ook hij is overgebracht naar een politiecellencomplex en zal daar later vandaag worden gehoord. Bij de overval is niets buit gemaakt. De aanwezige mensen in de horecagelegenheid liepen oppervlakkige verwondingen op. Niemand hoefde naar het ziekenhuis. Het nepvuurwapen is door de politie in beslag genomen.
Ingezonden door: 112zeeland
zo 25 nov - 11:21 Rijen / Middelburg - Politiemensen hebben in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 november 2018 kort na middernacht in zijn woning in Middelburg een 44-jarige man aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De man wordt ervan verdacht iemand in elkaar te hebben geslagen. Ook wordt hij ervan verdacht twee andere mensen met de dood te hebben bedreigd. Een aantal mensen trok zaterdagavond in Rijen de aandacht van surveillerende politiemensen. Ze vertelden dat zij een zwaar mishandeld familielid in de auto hadden. Dit bleek inderdaad het geval, waarop de agenten een ambulance waarschuwden. De gewonde man, een 18-jarige inwoner van Bergen op Zoom, zou in een woning in Rijen zijn mishandeld door een bekende van hem, een 44-jarige man uit Middelburg. De verdachte zou ook de familieleden van het slachtoffer die bij hem waren met de dood hebben bedreigd. De slachtoffers stapten snel in een auto, reden weg en kwamen korte tijd later de surveillerende agenten tegen aan wie ze meteen hun verhaal konden doen. De gewonde 18-jarige man is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Een van zijn familieleden, een 20-jarige man uit Bergen op Zoom, heeft aangifte tegen de verdachte gedaan van bedreiging. De agenten gingen naar de woning in Rijen, maar troffen de verdachte daar niet meer aan. Hij is later die avond aangehouden in zijn woning in Middelburg en naar Torentijd gebracht. De politie zet het onderzoek voort.
Ingezonden door: 112zeeland
za 24 nov - 12:58 Goes - Het Nederlands Politie Orkest organiseert op woensdag 19 december een gratis concert in Theater De Mythe aan het Bleekveld 1 in Goes. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd voor deze wervelende familie kerstshow van het Nederlands Politie Orkest, gepresenteerd en gezongen door Margriet Eshuijs en Maarten Peters en de Kerstkids. Cora Boogaard is trompettist en de enige Zeeuwse vertegenwoordiger in het Nederlands Politie Orkest: “Als politie vragen wij veel van de samenleving, maar we kunnen eigenlijk zelden eens iets teruggeven. Met deze gratis show kunnen we mensen op een andere manier kennis laten maken met de Nederlandse politie. Ik ben er trots op dat wij als muzikale visitekaartje van de politie in Nederland ook onze provincie weer eens bezoeken. Want dat is al lang geleden.” Als een reis door kersttijd wordt deze kerstshow met een spectaculaire ouverture uit kerstfilms als Home alone en Polar Express geopend. Margriet Eshuijs en Maarten Peters zingen klassiekers precies zoals iedereen ze het liefste hoort. Het Nederlands Politie Orkest en het duo Margriet Eshuijs en Maarten Peters én de Kerstkids halen het beste in elkaar naar boven. Het Nederlands Politie Orkest is super trots om met deze geweldige zangers op te mogen treden.
Ingezonden door: 112zeeland
za 24 nov - 10:33 Rilland - Vrijdagmiddag ontstond op de A58 richting Bergen op Zoom een ernstig ongeluk, waarbij vier auto's betrokken waren. Drie mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde rond 17.15 uur bij de afrit naar de parkeerplaats het Rak, terwijl het verkeer afwisselend langzaam rijdend en stilstond. Vermoedelijk reed een 35-jarige bestuurder uit 's Gravenhage achterop een andere auto. Door de klap raakten nog een derde en een vierde auto beschadigd. De bestuurders van de overige drie auto's zijn een vrouw (29) uit Zevenbergen, een vrouw (26) uit Kruiningen en een man (27) uit Oudehorne. Bij het ongeval raakten vier mensen gewond, namelijk de man (35) uit 's Gravenhage en een 33-jarige inzittende in dezelfde auto, eveneens uit 's Gravenhage. Verder de vrouw uit Zevenbergen. Dit drietal werd met ambulances naar het ziekenhuis gebracht. De man uit Oudehorne werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht, maar hoefde verder niet naar het ziekenhuis. Een bergingsbedrijf heeft de vier auto's weggetakeld. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Van drie automobilisten is een blaasproef afgenomen, zij hadden geen alcohol gedronken.
Ingezonden door: 112zeeland
vr 23 nov - 10:30 Domburg - Het onderzoek naar de zeven autoinbrekers, die half augustus in Domburg werden aangehouden, is afgerond. Het onderzoek sluit aan bij de landelijke integrale aanpak van de Taskforce Mobiel Banditisme om Nederland minder aantrekkelijk te maken voor mobiele bendes. Politie en justitie vermoeden dat het gezin van half juli tot de aanhouding op 16 augustus jl. verantwoordelijk is voor misschien wel 160 auto- en camperinbraken aan de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust. De familie wordt gezien als een duidelijk voorbeeld van mobiele bandieten. Op dinsdag 4 december a.s. start de (pro-forma)rechtszaak.
Ingezonden door: 112zeeland
do 22 nov - 14:48 Terneuzen - De politie heeft gisteravond tijdens een drugsactie drie mannen aangehouden. In een woning aan de Grenulaan werden drugs gevonden. Omdat het vermoeden bestond dat er vanuit het pand in drugs werd gehandeld is de politie een onderzoek gestart. Woensdagavond 21 november werd rond 19.20 uur met toestemming van de officier van justitie binnengegaan in de woning aan de Grenulaan. In de woning waren naast de bewoner nog twee mannen aanwezig. Agenten vonden ongeveer 200 gram hasj, 10 gram cocaïne, hennepafval en een vals briefje van 50 euro. Een van de verdachten had een mes op zak. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek. Het gaat om de 46-jarige bewoner, een twee mannen van 24 jaar uit Terneuzen.
Ingezonden door: 112zeeland
do 22 nov - 11:12 Tholen - De bewoners in de Jonkheer van Vredenburghlaan hebben gisteravond een inbreker in hun woning overlopen. Rond 20.45 kwamen de bewoners thuis en zagen in hun woning een vreemde man. De man gaf de bewoonster een harde duw waardoor zij viel. Ook de bewoner werd in de vlucht van de inbreker geduwd. De inbreker weet met buit te ontkomen. Een agent en politiehond hebben in de omgeving nog tevergeefs gezocht naar de verdachte. De politie doet verder onderzoek.
Ingezonden door: 112zeeland
wo 21 nov - 11:14 Rilland - Afgelopen jaren ontvingen politie en gemeente Reimerswaal diverse meldingen over de verkeersveiligheid in de ‘Witte Molenwijk’. Om hier een beter beeld van te krijgen, is voor de bewoners een enquête opgesteld. De vragenlijst wordt vanaf woensdag 21 november bij alle bewoners in de ‘Witte Molenwijk’ bezorgd. Het beantwoorden hiervan is belangrijk, om zo goed inzicht te krijgen of er een probleem is op het gebied van verkeersveiligheid in de Witte Molenwijk, wat het probleem inhoudt en de omvang van het probleem vast te stellen. De ingevulde enquêtes kunnen met een retour envelop vóór maandag 10 december teruggestuurd worden, waarna ze worden geanalyseerd. Op basis van een plan van aanpak wil de politie samen met de gemeente daarna het vastgestelde probleem aanpakken, om zo de verkeersveiligheid in de Witte Molenwijk te verbeteren.
Ingezonden door: 112zeeland
wo 21 nov - 09:17 Vlissingen - Dinsdagavond en –nacht werden in Vlissingen twee automobilisten betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Omstreeks middernacht werd een auto met daarin een 19-jarige Middelburger aan de kant gezet door agenten. Bij aanspreken van de man zagen de agenten dat hij iets probeerde weg te moffelen. Dat bleek een brok hasj te zijn van 18 gram. Dat is in beslag genomen door de politie en zal worden vernietigd. De agenten hebben een speekseltest bij de bestuurder uitgevoerd en die testte positief op het gebruik van THC. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en zal worden opgestuurd naar het CBR. De officier van justitie bepaalt wat ermee gebeurt. Later die nacht, rond 02.30 uur, zetten agenten een auto aan de kant op de Spuikomweg. De auto werd bestuurd door een 24-jarige Vlissinger. Door hoe de man eruit zag kregen de agenten al meteen het vermoeden dat deze automobilist onder invloed van drank en/of drugs reed. Op gebruik van beide middelen werd getest. Uit de blaastest kwam naar voren dat de jongeman niet gedronken had, maar de speekseltest wees uit dat hij THC had gebruikt. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.
Ingezonden door: 112zeeland
di 20 nov - 14:38 Zeeland - Zo af en toe krijgen de medewerkers van de afdeling Cybercrime in een korte periode meerdere aangiftes binnen over eenzelfde soort fraude met betaalapps van banken. Het gaat dan om ‘phishing’, een vorm van oplichting die gebruikt wordt om geld van argeloze internetgebruikers af te troggelen. In de afgelopen week kwamen er weer drie van dit soort aangiftes binnen, dus werd het voor de agenten die zich met dit soort criminaliteit bezighouden tijd voor een waarschuwing. Het is schering en inslag; mensen die via verkoopsites hun oude of nieuwe spullen te koop aanbieden. Je moet echter wel goed opletten wat er gebeurt als iemand zich bij jou meldt als potentiele koper. Het zou zomaar kunnen dat deze koper achter jouw bankgegevens komt en dat jij vervolgens blijft zitten met het te verkopen product én met een lege bankrekening. Werkwijze De oplichters gaan vaak als volgt te werk: Adverteerders op verkoopsites worden benaderd door iemand die zich voordoet als potentiele koper van jouw product. Al snel wordt gevraagd of de deal wellicht per What’s App kan worden voortgezet. De ‘koper’ geeft aan dat hij al vaker opgelicht is door mensen die adverteren op een verkoopsite en vraagt jou om, via een betaalverzoek dat hij zal sturen, één cent over te maken. Veel mensen voldoen vervolgens aan dit verzoek, omdat ze bedenken dat je je aan één cent geen buil kunt vallen. En dát is precies waar de oplichters op uit zijn. Die ene cent kan je je bankrekening kosten! Nep URL Bij het overmaken van die ene cent via het betaalverzoek dat je kreeg van de ‘koper’ log je in op wat je denkt dat jouw eigen bank is. In werkelijkheid betreft het hier een nepwebsite die niet van jouw bank is, maar een namaak URL die je doorstuurt naar een site van de ‘koper’. Op het moment dat jij je vertrouwelijke gegevens invoert, heeft de oplichter jouw gegevens ook en kan hij daarmee jouw rekening plunderen. Niet doen! Je kunt dit voorkomen door eenvoudigweg niet mee te gaan in dergelijke praktijken. Vertrouw geen enkele koper die jou vraagt om één cent naar hem over te maken. Dat is niet nodig en dus kun je beter de deal weigeren. Is het je toch overkomen? Doe dan meteen aangifte en vertel de politie zoveel mogelijk gegevens van de oplichter die jou geld afhandig heeft gemaakt.