Selecteer per datum:

Alle nieuwsberichten (25 berichten per pagina):
Pagina 1 van 477  > >>
Ingezonden door: yvaine
wo 13 feb - 09:35 Ongeval op a58 voor afslag de poel Even rond 8.05 uur zijn er op de A58 3 auto's bij een ongeval betogen geraakt. Door het ongeval ontstond er een grote file. Een persoon is er overgebracht naar het ziekenhuis. De hulpdiensten waren er snel bij. En konden de weg afzeten. Wat de toedragen was van het ongeval is niet bekende. De aauto's zijn door een sleepbedrijf weg ge sleept. rond 8.55 uur wert de weg weer vrijgegeven.
Ingezonden door: 112zeeland
zo 27 jan - 13:49 Borssele – zondagmiddag rond 13:40 uur vindt er een ongeval plaats op de Kaaiweg bij Borssele. De hulpdiensten waren snel op de plaats van bestemming. Bij het ongeval raakten meerdere personen gewond. De personen die in de auto zaten waren, twee volwassenen en een kind. De auto kwam op zijn zij in de sloot terecht. Bij de opgeroepen hulpdienstenwaren ook een wagen met duikers om dat er spraken was van een auto in een sloot. Dit omdat ze niet wisten hoeveel water in de sloot zou staan. Maat het ging om een sloot die bijna droog stond. De duikers konden snel terug naar de kazerne. Een persoon is met spoed in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe de auto in de sloot is gekomen is nog niets bekend. De schade was aanzienlijk.
Ingezonden door: 112zeeland
vr 25 jan - 13:38 Krabbendijke - De politie arresteerde vrijdagochtend 25 januari rond 01.30 uur op de Kerkpolder drie verdachten van auto-inbraken. De politie ontving een melding dat drie mannen een voertuig openbraken. Deze melder kon een dusdanig goed signalement opgeven dat agenten rondom de auto-inbraak drie verdachten konden aanhouden: 2 mannen (21 en 21 jaar) uit Tholen en een man uit Bergen op Zoom (20). De politiehond doorzocht de omgeving op achtergelaten goederen, maar mogelijk is er tussen ontdekking en aanhouding elders nog iets weggegooid. Onderzoek in de omgeving leverde in ieder geval drie opengebroken voertuigen op in het gebied tussen de Doelstraat, Kerkpolder en Spoorlaan. De politie is nog op zoek naar andere mensen die getuige waren van deze inbraken (of andere inbraken afgelopen nacht, slachtoffers waarbij ook in de auto is ingebroken of goederen die mogelijk weggegooid zijn (breekvoorwerpen of buit).
Ingezonden door: 112zeeland
do 24 jan - 15:41 Borssele - In de anders zo rustige omgeving van de kerncentrale in Borssele was donderdag 24 januari behoorlijk wat bedrijvigheid vanwege een oefening. Bewakingseenheden van de politie (Zeeland-West-Brabant en Oost-Brabant) en een peloton van de Koninklijke Landmacht (13 lichte brigade uit Oirschot) voerden, onder leiding van de Algemeen Commandant van de politie, een TOMT (Tactische Oefening met Troepen) uit.
Ingezonden door: 112zeeland
wo 23 jan - 12:52 Terneuzen/ Sluiskil - De politie deelde woensdagochtend 23 januari 13 bekeuringen uit bij de Sluiskilbrug en het sluizencomplex bij Terneuzen. Rijkswaterstaat had eerder aangegeven dat weggebruikers op deze twee locaties rode verkeerslichten negeerden en onder slagbomen doorreden. Dat leverde gevaarlijke situaties op. Er werd tussen 7.00 en 11.00 uur gecontroleerd. Verschillende opvallende en onopvallende politie-eenheden waren bij de actie betrokken. Dat leverde de volgende resultaten op: -3x bekeurd voor negeren van de bruglichten -7x voor mobiel bellen -2x voor het niet voeren van fietsverlichting -1x voor het negeren van een gesloten verklaring
Ingezonden door: 112zeeland
di 22 jan - 17:12 Zoutelande - Maandagmiddag rond 17.00 uur is op het strand in Zoutelande, ter hoogte van overgang Duinstraatje, een inwoonster van de gemeente Veere gewond geraakt door een aanval van vier loslopende honden. De vrouw gaat nog aangifte doen bij de politie. Zij is zelf gewond geraakt aan haar hand en haar hond heeft eveneens bijtwonden opgelopen. De vrouw heeft zich onder behandeling van de huisarts moeten stellen. Haar hond is nog onder behandeling van de dierenarts. De honden, vermoedelijk gaat het om een bull terrier-achtige soort, waren waarschijnlijk onder de hoede van een Belgische man en vrouw die wellicht in Zoutelande verblijven. De man was kaal en in donkere kleding gekleed, van de vrouw is alleen bekend dat zij lang steil donker haar had. Mensen die informatie hebben over de verblijfplaats van deze mensen en hun honden worden verzocht hun informatie te delen met de politie.
Ingezonden door: 112zeeland
zo 20 jan - 17:31 Graauw - Afgelopen nacht is een 33–jarige man in de Zandbergsestraat zwaar mishandeld door drie mannen. Het slachtoffer wordt na een avond stappen met een paar vrienden in een auto thuisgebracht. Daar stopt eveneens een tweede auto waaruit drie mannen stappen. Deze beginnen zonder aanleiding amok te maken. Als hij uit de auto stapt pakken twee mannen hem vrijwel direct vast en delen enige tijd rake klappen uit op zijn lichaam. Het slachtoffer zit onder het bloed en denkt dat zijn belagers een boksbeugel of een ander hard voorwerp hebben gebruikt. Het geweld stopt na enige tijd door tussenkomst van zijn maten en zijn partner die vanwege het lawaai buiten komt kijken. Mobiele telefoon Na de mishandeling wil het slachtoffer een foto maken van de kentekenplaat van de auto van de daders. Dit lukt niet omdat een van de vechtersbazen de mobiele telefoon uit zijn handen schopt en ermee wegrent. Een eindje verderop wordt hij door zijn kompanen met de auto opgepikt en vervolgens verdwijnt het trio richting Zandberg. Onderzoek Vandaag is direct een onderzoek ingesteld en vanmiddag zijn drie verdachten aangehouden. Het gaat om twee 20-jarige mannen uit Hulst en een 21-jarige man uit Graauw. In de woning van een van de verdachten is ook nog een grote hoeveelheid hennep aangetroffen en in beslag genomen. De mannen zitten voorlopig vast. De telefoon van het slachtoffer is door een agent in de omgeving van de plaats delict aangetroffen en aan het slachtoffer teruggegeven. Vierde aanhouding Op één van de bezochte adressen is een vierde verdachte aangehouden. Als agenten bij hem aanbellen, vertelt deze dat er niemand in zijn woning is en dat de politie binnen mag komen. Eén van de gezochte verdachten probeert intussen via de achterkant van de woning te ontkomen, maar is daar door een agent in de kraag gevat. De bewoner van het adres is aangehouden omdat hij de verdachte geholpen heeft om aan de politie te ontkomen. Deze man is inmiddels weer in vrijheid gesteld.
Ingezonden door: 112zeeland
za 19 jan - 09:52 Goes - Vrijdagavond zijn twee mannen uit Goes na een steekincident in een café aan de Koningstraat aangehouden. Daarbij is een 49-jarige man uit Wemeldinge gewond geraakt in zijn gezicht en aan zijn schouder. Vrijdagavond omstreeks 21.15 uur komen beide verdachten (21 - en 40 jaar) naar het café om iets te drinken. De eigenaresse weigert drank te schenken omdat er nog een openstaande schuld is en één van de mannen een gebiedsverbod heeft. Daarna ontstaat tussen de jongste verdachte en twee andere cafébezoekers een schermutseling. Deze deelt uit het niets een kopstoot uit aan de een en steekt de andere in zijn gezicht en schouder. Daarna verlaten beiden verdachten het café en verdwijnen richting de Vuilstraat. Onderzoek gestart Na de melding gaan diverse eenheden richting de Koningstraat. Er wordt onmiddellijk een onderzoek gestart en een zoekslag gemaakt naar de verdachten. De gewonde man is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Rond 23.00 uur worden de verdachten gesignaleerd in de Jacob Roggeveenstraat en vervolgens aangehouden. Beiden mannen zijn voor verhoor en nader onderzoek overgebracht naar een politiecellencomplex.
Ingezonden door: 112zeeland
vr 18 jan - 16:50 Vlissingen - Vanmorgen is een 38-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats als zwartrijder in de trein op het station aangehouden. Kort daarop blijkt dat tegen hem een aanhouding buiten heterdaad is aangevraagd voor een dubbele straatroof in Rotterdam. De meldkamer is vanmorgen door een medewerker van de NS gebeld over een zwartrijder in de trein vanuit Roosendaal richting Vlissingen. De man wil nergens aan mee werken. Als de trein in Vlissingen aankomt, gaan agenten op aanwijzing van de conducteur de treincoupe in. Daar treffen zij de verdachte aan. De man is nauwelijks aanspreekbaar en lijkt zwaar onder invloed van drugs of drank. Omdat hij zich niet kan legitimeren is hij vervolgens aangehouden en meegenomen naar een politiecellencomplex. Opgehaald en aangehouden Tijdens zijn fouillering komt er een papier boven water van een vonnis. Daarmee wordt gelijk zijn identiteit bekend. Nadat zijn naam door het politiesysteem is gehaald, blijkt dat er tegen hem door de Rotterdamse politie een aanhouding buiten heterdaad is aangevraagd bij de officier van justitie. Hij wordt verdacht van een dubbele straatroof. In de loop van de dag is de verdachte in Vlissingen opgehaald en aangehouden voor deze zaak.
Ingezonden door: 112zeeland
wo 16 jan - 16:16 Middelburg - Vanmiddag rond 14.00 uur is brand ontstaan bij een woning aan de Zandkreekstraat in Middelburg. Door de brandweer werd de brand snel geblust. De politie gaat onderzoek doen naar het ontstaan van de brand. De brand woedde aan de achterzijde van de woning en is mogelijk in een vuilcontainer ontstaan. Medewerkers van Forensische Opsporing gaan technisch onderzoek doen in en om de woning omdat er een vermoeden is van brandstichting. De politie zoekt mensen die mogelijk iets meer kunnen vertellen over het ontstaan van de brand, of mensen die iets verdachts hebben waargenomen in de buurt van de Zandkreekstraat in Middelburg voor of op het tijdstip dat de brand is ontstaan. Getuigen kunnen zich melden via het algemene nummer van de politie
Ingezonden door: 112zeeland
vr 11 jan - 12:49 Goes - Agenten hebben donderdagmorgen op een Walcherse middelbare school twee jongens aangehouden voor een zware mishandeling in Goes. Op woensdagmorgen 21 november jl. werd een 15-jarige jongen uit Goes bij het station in zijn woonplaats zwaar mishandeld. Terwijl hij op de grond lag, werd hij door een andere jongen meerdere keren geschopt. Onder andere liep hij een gebroken neus op. Diezelfde morgen werd hij bij het station in Middelburg nog eens door een andere jongen bedreigd met de dood als hij aangifte zou doen. Schorsing Een van de rechercheurs vertelt dat een jeugdagent de volgende dag door een teamleider van de school werd gebeld: "Deze vertelde wat er was gebeurd. Het slachtoffer en de daders zaten op dezelfde school. Het slachtoffer was uiteindelijk ziek naar huis gegaan en daarna met zijn moeder naar de dokter en het ziekenhuis gegaan. Onder andere bleek zijn neus gebroken. De mishandeling en de bedreiging hadden veel impact op het slachtoffer. De daders werden door de school geschorst en wij zijn een onderzoek gestart."
Ingezonden door: 112zeeland
vr 11 jan - 09:19 Goes - Vrijdagmorgen vroeg vond in het AZC aan de Albert Plesmanweg een steekincident plaats. Twee mannen raakten licht gewond. De dader is nog niet aangehouden. Het incident gebeurde rond 00.00 uur. Er ontstond tussen enkele bewoners ruzie, waarbij twee mannen (18 en 29 jaar) werden gestoken door een medebewoner. Medewerkers van de ambulancedienst hebben de verwondingen beoordeeld en de slachtoffers voor verdere behandeling naar de huisartsenpost verwezen. De politie stelt een onderzoek in naar het incident. Zo worden diverse mensen verhoord. De dader was onvindbaar en is dus nog niet aangehouden.
Ingezonden door: 112zeeland
di 1 jan - 19:15 Axel - Vanmiddag is omstreeks 16.40 uur brand ontstaan in een woning aan de Singelweg. Daarbij is een onbekende man om het leven gekomen. De brandweer heeft ontdekt dat er meerdere brandhaarden in het pand zijn, wat op brandstichting zou kunnen wijzen. Vanwege het sporenonderzoek van de recherche is de woning en de omgeving afgezet als plaats delict. Ook is gestart met het horen van enkele getuigen. Diefstal stroom Omdat in het verleden al meerder keren een hennepkwekerij in de woning werd gevonden, is direct bekeken of dit de oorzaak is geweest van de brand. Er is echter dit maal geen kwekerij gevonden. Wel heeft een opsporingsambtenaar van Enduris geconstateerd dat er sprake is van diefstal stroom, ondanks dat het pand eerder al van het elektriciteitsnet was afgesloten.
Ingezonden door: 112zeeland
di 1 jan - 11:59 Vlissingen - Een 24-jarige man uit Utrecht is afgelopen nacht omstreeks 03.25 uur ernstig gewond geraakt nadat hij op de Koudekerkseweg, ter hoogte van de Sottegemstraat, door een auto is aangereden. De bestuurder is doorgereden. Zojuist is bekend geworden dat de fietser aan zijn verwondingen is overleden. Kort daarna vliegt op de rotonde van de Burgemeester van Woelderenlaan en de Bachlaan een personenauto met hoge snelheid uit de bocht en komt ondersteboven in de naastgelegen bosjes terecht. De bestuurder is door de klap uit zijn auto geslingerd en raakt daarbij ernstig gewond. Vermoedelijk heeft deze kort voor de crash de fietser op de Koudekerkseweg aangereden. Beide slachtoffers zijn nadat ze door ambulancemedewerkers zijn gestabiliseerd naar een ziekenhuis gebracht. Van de automobilist is nog geen personalia bekend. Verkeers Ongevallen Analisten hebben onderzoek gedaan naar de toedracht van beide ongevallen. De uitkomst hiervan is nog niet bekend. Hebt u afgelopen nacht rond 03.00 uur iets gehoord of gezien van het ongeval op de Koudekerkseweg ter hoogte van de Sottegemstraat
Ingezonden door: Krukeltje
ma 31 dec - 17:11 Crossauto brandt uit in bos Borsselsedijk Nieuwdorp Vanmiddag rond 15.15 brandde een crossauto uit in het bos(je) aan de Borsselsedijk te Nieuwdorp. Een tankautospuit ging ter plaatse.
Ingezonden door: 112zeeland
do 27 dec - 10:46 Clinge - Omstreeks 03.10 uur in de nacht van woensdag op donderdag kwam bij het Operationeel Centrum van de politie een melding binnen dat er een vrouw gewond op straat zou liggen in de De Ruyterlaan in Clinge. Hulpdiensten gingen direct ter plaatse. De vrouw werd met ernstige verwondingen aangetroffen op straat. Zij is ter plaatse aan de verwondingen overleden nadat nog pogingen waren gedaan om haar te reanimeren. Door de politie is een onderzoek gestart, de plaats waar de vrouw werd aangetroffen is afgezet als ‘plaats delict’ (PD). De brandweer kwam ter plekke om schermen te plaatsen. Zowel technische als tactische rechercheurs kwamen naar de PD om onderzoek te doen. Er werd een buurtonderzoek ingesteld en er zijn meerdere getuigen gehoord. Ook wordt onderzoek gedaan in een woning aan de De Ruyterlaan. Om die reden zijn alle aanwezigen die in de woning waren tijdelijk elders ondergebracht. Verdachte aangehouden
Ingezonden door: Krukeltje
zo 23 dec - 18:40 Klein brandje in woning aan Laan van Barbestein Heinkenszand Vanmiddag rond 17.00 uur is een klein brandje ontstaan in een woning aan de Laan van Barbestein te Heinkenszand. Drie brand weervoertuigen gingen met spoed ter plaatse.
Ingezonden door: 112zeeland
za 22 dec - 11:10 Vlissingen - Vrijdagmiddag is een 18-jarige jongen buiten heterdaad aangehouden op verdenking van internetoplichting. Als via het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting zeven aangiftes binnenkomen van gedupeerden van oplichting via Marktplaats wordt een onderzoek gestart. Alle zeven slachtoffers lijken opgelicht te zijn door dezelfde persoon na een reactie op een verkoopadvertenties op Marktplaats. Nadat de koopafspraken met de verdachte zijn afgerond is vervolgens te goeder trouw geld overgemaakt. Alleen komt de verdachte zijn afspraken niet na en levert de gekochte spullen niet af
Ingezonden door: 112zeeland
zo 16 dec - 11:48 Middelburg / Grijpskerke / West-Souburg - De politie doet onderzoek naar een geweldsincident op het station van Middelburg waarbij meerdere jongeren betrokken waren. In het kader van dit onderzoek hield de politie in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 december 2018 rond 02.00 uur in Grijpskerke vier jongeren aan. Het gaat om twee 17-jarige jongens uit Vrouwenpolder, een 18-jarige jongen uit Grijpskerke en een 16-jarig meisje uit Vrouwenpolder. Het viertal wordt ervan verdacht in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 december 2018 rond 01.00 uur betrokken te zijn geweest bij een geweldsincident op het station van Middelburg. Daarbij zou een 18-jarige man uit Vlissingen zijn geslagen en zouden meerdere jongeren met een vuurwapen zijn bedreigd. De verdachten zouden na de openlijke geweldpleging en bedreiging zijn weggereden in een auto. Twee politie-eenheden die op de melding reageerden, zagen in Middelburg een soortgelijke auto rijden en wilden ‘m controleren. De bestuurder van de auto kreeg een stopteken, maar ging er met hoge snelheid en door rood licht vandoor. Hij reed met zeer hoge snelheid de A58 richting Vlissingen op en nam korte tijd later de afslag Oost-Souburg. Vervolgens reed de bestuurder met gedoofde lichten verder de Sloebrug over richting Vlissingen. Door de zeer hoge snelheid in combinatie met de gedoofde lichten verloren de politiemensen de auto uit het oog. Later die nacht trof de politie op de Maria van Bourgondiëstraat in West-Souburg de vermoedelijke vluchtauto aan. Vier inzittenden, twee 17-jarige jongens uit Vrouwenpolder, een 16-jarig meisje uit Vrouwenpolder en een 18-jarige jongen uit Grijpskerke zijn aangehouden en in de cel gezet. De auto is voor nader onderzoek in beslag genomen. De politie zet het onderzoek voort, heeft inmiddels diverse getuigen gesproken en verhoort vandaag de vier verdachten.
Ingezonden door: 112zeeland
zo 16 dec - 11:23 16-12-2018 | 11:23 Nederland - Het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting heeft de afgelopen weken meerdere aangiftes ontvangen van malafide webwinkels die misbruik maken van de naam van KPN, Tele2, Kijkshop en Coolblue. De domeinnamen waarin de namen van deze ketens worden misbruikt worden altijd aangevuld met een toevoegsel zoals deals, shop, actie, nl, nederland, uitverkoop, webshop, online en nl. De misbruikte domeinnamen eindigen altijd met .com.
Ingezonden door: 112zeeland
za 15 dec - 12:50 15-12-2018 | 12:50 Goes - Een 33-jarige inwoner van Goes heeft vrijdag 14 december 2018 rond 19.30 uur voor onrust gezorgd door met een imitatiewapen over straat te lopen. Rond 19.30 uur kreeg de politie een melding dat er op de Van Dusseldorpstraat een man zou lopen die een wapen bij zich had. Diverse politie-eenheden rukten uit en zochten naar de man. Meerdere getuigen spraken de politiemensen op straat aan over de verdachte man. Korte tijd later wezen zij een man die op de fiets richting de Bergweg reed aan. Agenten hielden de man aan, maar troffen geen (nep)wapen bij hem aan. Na verhoor bleek dat het in een woning in de De Graaffstraat zou liggen. Agenten troffen in de woning en in de schuur van de woning twee imitatiewapens aan. Het ging om speelgoedwapens. Ze hebben beide dingen meegenomen. De verdachte is later op de avond weer in vrijheid gesteld. Nepvuurwapens? Levensgevaarlijk! Sommige speelgoedwapens of nepwapens lijken zo sterk op een echt vuurwapen dat ze gebruikt kunnen worden om iemand mee te bedreigen. De kleur speelt daarbij geen rol. Als mensen zich bedreigd voelen door een dergelijk wapen of als de politie zelf twijfelt over de echtheid van een wapen, grijpt de politie in. Het verschil tussen een echt en een nepwapen is vaak nauwelijks te zien, zeker in een situatie waarin de politie snel een beslissing moet nemen. Bij twijfel benadert de politie de gebruiker als vuurwapengevaarlijke verdachte. Dat kan ingrijpende gevolgen hebben. Kermis en vakantie In de praktijk blijkt dat het nogal eens voorkomt dat mensen een nepvuurwapen in huis hebben. Ze hebben het meegenomen tijdens een vakantie in het buitenland of besteld via internet. De nepwapens worden vaak gekocht als speelgoed, maar kunnen ook voor andere zaken worden aangeschaft, bijvoorbeeld om mee te dreigen tijdens een overval. Nepvuurwapens zijn soms ook nog bij diverse kermissen in Nederland te winnen. Als het om goedgekeurd speelgoed gaat, te zien aan een CE-keurmerk, is het in huis hebben van een nepvuurwapen niet strafbaar. Kijk voor meer informatie op de speciale themapagina over nepvuurwapens.
Ingezonden door: 112zeeland
za 15 dec - 12:39 Hansweert / Goes - Politiemensen hebben in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 december 2018 rond middernacht op de A58 ter hoogte van Goes na een korte achtervolging een 26-jarige Tilburger en een 29-jarige Belg aangehouden op verdenking van (poging) bedrijfsinbraak. De mannen worden er van verdacht te hebben geprobeerd in te breken in een bedrijfspand aan de Tramperweg in Hansweert. De eigenaar van het bedrijf had door dat er werd ingebroken in zijn bedrijf, zag de inbrekers wegrijden in een auto, ging er achteraan en waarschuwde de politie. Agenten zagen de verdachte auto rijden op de N289 in de richting van Kapelle en zetten de achtervolging in. Op de rotonde van de N289, de Smokkelhoekweg en de Schoorse Oudedijk sprong een man uit de auto en rende weg. Deze verdachte, een 29-jarige Belg, kon even later door politiehond Barry uit een ven worden ‘gevist’ en worden aangehouden. Hij raakte daarbij wel gewond en is door een arts aan zijn verwondingen behandeld. De verdachte auto reed ondertussen verder en ging de A58 op richting Middelburg. Politiemensen konden de auto even later op de A58 tot stilstand brengen en de bestuurder ervan aanhouden. De twee verdachten zijn ingesloten in Torentijd. De auto waarin het tweetal reed, een Audi A6 Allround Quattro, wordt nader onderzocht.
Ingezonden door: 112zeeland
za 15 dec - 12:21 Zierikzee - Winkelpersoneel van een drogisterij aan de Appelmarkt sloeg vrijdagochtend 14 december 2018 alarm toen zij in een winkelend stel met baby de plegers van een eerdere winkeldiefstal uit september 2018 herkenden. Dat zij het bij het rechte eind hadden, bleek wel uit de buit die agenten na onderzoek in de auto van de mannelijke verdachte, vermoedelijk een 40-jarige man uit Mongolië, aantroffen. Het winkelpersoneel meende het gezin, dat de winkel vrijdagochtend binnenkwam, te herkennen en wilde een tassencontrole uitvoeren. De vrouwelijke verdachte ging er daarop vandoor, winkelpersoneel hield de mannelijke verdachte staande en waarschuwde de politie. Agenten zagen dat de man een geprepareerde tas bij zich had. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. In overleg met Veilig Thuis is er een familielid gewaarschuwd voor de opvang van de baby. Tijdens de fouillering troffen agenten een autosleutel aan bij de verdachte. De auto zelf bleek op een parkeerplaats in Zierikzee, vlakbij de plek waar de verdachte is aangehouden, te staan. In de auto troffen de agenten een heleboel spullen, die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn, aan. Het gaat onder andere om: 15 stuks haarverzorgingsproducten van diverse merken, scheermesjes, een tondeuse, geurkaarsen, lampen, lego en heel veel make-up. De politie in Goes komt graag in contact met winkeliers die spullen missen. Na contact met de afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM), bleek dat de verdachte zich vermoedelijk van meerdere aliassen bediend en een uitzetbaar vreemdeling is. Zijn identiteit wordt nader onderzocht. De man zit in de cel en wordt zaterdag verhoord.
Ingezonden door: 112zeeland
za 15 dec - 10:43 Laatste update: 15-12-2018 | 10:43 Tholen - De politie doet onderzoek naar een aantal woninginbraken. Vrijdag 14 december is er ingebroken in woningen in de Koningin Julianastraat, Jonkheer van Vredenburchlaan, Touwslagersdreef en de Pergola. In het laatste geval ging het om een poging, in de andere gevallen om geslaagde inbraken. In alle gevallen is de inbreker / zijn de inbrekers binnengekomen door een raam aan de achterzijde van de woning open te breken. Vrijdagavond rond 20.30 uur belde een inwoner van Tholen de politie en meldde dat twee mensen hadden geprobeerd in te breken in zijn woning aan de Pergola. De bewoners hoorden een hard geluid en gingen poolshoogte nemen. Toen zagen ze twee in het donker geklede verdachten wegrennen richting de Meanderlaan. Meerdere politie-eenheden zochten in de omgeving naar de verdachten, maar troffen helaas niemand aan. De politie komt uiteraard graag in contact met mensen die vrijdag iets verdachts hebben gezien of die vrijdagavond twee donker geklede mensen hebben zien rennen in de omgeving van de Pergola en/of de Meanderlaan.
Ingezonden door: 112zeeland
vr 14 dec - 13:54 Vlissingen - Een 77-jarige dame heeft zich kranig verweerd toen ze werd beroofd. Maar ze moest het afleggen tegen het geweld waarmee haar tasje werd afgepakt. Op vrijdag 14 december 2018 tussen 10.00 uur en 10.30 uur is een vrouw beroofd van haar tasje in de Burgemeester van Woelderenlaan in Vlissingen. Ze raakte daarbij lichtgewond. De vrouw, die uit Vlissingen komt, liep daar toen iemand probeerde haar tas af te pakken. Ze hield de tas zo stevig vast dat ze daardoor op de grond viel. Ook toen lukte het niet om de tas van haar af te pakken. Maar toen de dief enkele forse rukken aan de tas gaf moest ze hem loslaten. De hij vluchtte weg en liet de vrouw achter liggend op de grond. Nadat ze met moeite overeind kon komen is ze naar huis gestrompeld. Onderweg vond ze haar tas terug. De dader had er alleen contant geld uit kunnen halen want meer zat er niet in. De vrouw houdt zich sterk maar is toch heel erg geschrokken van het incident. Ze heeft familie die haar opvangt. Onderzoek en tips Natuurlijk wil de politie deze laffe berover zo snel mogelijk oppakken. Er is nog naar hem gezocht maar hij is niet meer gevonden. De recherche is direct een onderzoek gestart naar mogelijke vinger- of DNA sporen op de spullen van de vrouw. Maar het team hoopt ook op tips vanuit de omgeving van de plaats van het delict of van iemand die het signalement herkent van de dader. Het vond plaats in de omgeving van de fysiotherapie. De dader is na het stelen van de tas weggerend in de richting van de Vredehoflaan. Het slachtoffer gaf het volgende signalement op: een man met een donkerblauwe jas met capuchon. Hij zou een muts op hebben gehad. Hij had een trainingsbroek aan met een witte streep aan de zijkant. Misschien heeft iemand in de omgeving iets gezien van deze verdachte.