Selecteer per datum:

Alle nieuwsberichten (25 berichten per pagina):
Pagina 1 van 473  > >>
Ingezonden door: 112zeeland
do 6 sep - 18:00 Binnenvaarder maakt water in haven Breskens Breskens - De brandweer en de reddingboot van Breskens zijn donderdagochtend uitgerukt voor een binnenvaartschip in de haven. Het schip maakte water in de voorpiek. Donderdagochtend melden omstanders bij de schipper van de reddingboot dat een schip water maakt in de haven. Als de schipper polshoogte gaat nemen, geven de bemanningsleden van binnenvaartschip Marije G aan dat hun pompcapaciteit onvoldoende is en ze dringend hulp nodig hebben. De reddingbootschipper laat direct de brandweer en de reddingbootbemanning alarmeren om zo snel mogelijk meer pompcapaciteit ter plaatse te krijgen. De brandweer en reddingboot Zeemanshoop zijn snel ter plaatse. Beide eenheden zetten pompen over om de voorpiek leger te krijgen. Na een tijd pompen is de voorpiek al een stuk leger en komt het lek tevoorschijn. Een spoedige reparatie zal nodig zijn om herhaling te voorkomen. Wanneer later bergingsmaatschappij Multraship ter plaatse is, nemen zij over van de hulpdiensten. De situatie is op dat moment onder controle. Brandweer en reddingbootbemanning nemen de pompen terug en gaan retour naar kazerne en reddingstation.
Ingezonden door: 112zeeland
di 4 sep - 09:17 Domburg - Een gedupeerde winkelier meldde maandagavond 3 september 2018 dat er betaald was met valse 50 euro biljetten. Bent u gedupeerd meldt u zich dan bij de politie. Een winkelier aan de Singel ontdekte zes valse biljetten tussen de dagopbrengst. De politie stelt een onderzoek in. Het is niet bekend waar het geld vandaan komt en hoeveel ondernemers gedupeerd zijn. Maandag is het markt in Domburg en mogelijk heeft men getracht om daar ook met vals geld te betalen. De politie komt graag in contact met gedupeerden via 0900-8844 onder vermelding van dossiernummer 2018208612.
Ingezonden door: 112zeeland
di 4 sep - 08:38 Middelburg - De politie moest maandagavond 3 september 2018 rond 19.00 uur op de Buitenhove hard ingrijpen tijdens de arrestatie voor het verduisteren van een kat. De 57-jarige verdachte uit Middelburg had de kat van de buren in zijn huis en wilde deze om onduidelijke redenen niet teruggeven. De politie trachtte te bemiddelen en de verdachte ging in eerste instantie het gesprek met de politie aan, maar hij wilde uiteindelijk niet meewerken. De agenten keerden met een machtiging terug. Op dreiging van het forceren van de deur opende de verdachte de voordeur en gaf een agent een kopstoot. De agent kon de slag nog net ontwijken. De verdachte verzette zich bij zijn arrestatie waardoor de politie geweld moest gebruiken. De verdachte werd geboeid en voor verhoor ingesloten. De kat ging terug naar de eigenaar en de agent deed aangifte van poging zware mishandeling. Geweld tegen de politie wordt niet getolereerd.
Ingezonden door: 112zeeland
ma 3 sep - 09:31 Zeeland - Zondag heeft er een grootscheepse integrale controle plaatsgevonden gericht op de sportvisserij. In totaal zijn 93 vaartuigen gecontroleerd bij Breskens, de Westerschelde en bij Neeltje Jans. Er zijn diverse bekeuringen uitgeschreven en een aantal personen staat een vervolgonderzoek te wachten.Doel van deze grote controle is om beter zicht te krijgen op misstanden in de sportvisserijsector. Sportvissers zijn gecontroleerd op naleving van de Visserijwet, toezicht op het vangen van - en de aanvoer van zeebaars, ondermaatse vis en verboden vistuigen, op het voorhanden hebben van rode diesel, naleving van milieuvoorschriften, ondermijning, openstaande belastingschulden, uitkeringsfraude, identiteitsfraude, mensensmokkel en andere grensoverschrijdende criminaliteit. De controles zijn uitgevoerd op de Westerschelde, de wateren bij Breskens, de Roompotsluizen en Neetje Jans. Hieraan hebben Douane, Politie, Landelijke Eenheid, Koninklijke marechaussee, Zeehavenpolitie, Belastingdienst, UWV, NVWA en Sportvisserij Zuidwest Nederland deelgenomen.
Ingezonden door: Krukeltje
zo 2 sep - 21:10 Westerscheldetunnel en Sluiskiltunnel korte tijd dicht door rookontwikkeling in technische ruimte Vanavond rond 18.10 was er een alarm binnenbrand aan de Tevixhoek in Borssele. Op dit adres bevindt zich het tolplein en bedienningsgebouw van de Westerscheldetunnel en Sluiskiltunnel. Diverse brandweervoertuigen gingen met spoed ter plaatse.
Ingezonden door: 112zeeland
do 30 aug - 09:51 KNRM Breskens haald  onwel geworden Vrouw van  tanker. De reddingboot van Breskens heeft donderdagochtend vroeg een medische evacuatie uitgevoerd vanaf een olietanker. De vrouw is van boord genomen en in Breskens overgedragen aan een gereed staande ambulance. De 183 meter lange Baltic Wind is van Antwerpen onderweg naar Tallinn in Estland. Op de rede van Vlissingen wordt op de brug een vrouw onwel. Direct wordt alarm geslagen. De Nederlandse Kustwacht alarmeert de dienstdoende arts van de Radio Medische Dienst (RMD) en de reddingbootbemanning van Breskens. De redders van Breskens varen snel uit met reddingboot Zeemanshoop en zetten koers naar de tanker. Eenmaal ter plaatse gaan twee opstappers aan boord van de tanker om de situatie te bekijken. In overleg met de arts van de RMD wordt besloten om de vrouw lopend en via de loodsenladder te evacueren. Als de vrouw eenmaal aan boord van de reddingboot is, wordt er met spoed koers gezet naar Breskens. Hier wordt de vrouw even later overgedragen aan het gereed staande ambulance team, welke inmiddels bijgepraat zijn door de arts van de RMD. De ambulance brengt de vrouw met spoed naar het ziekenhuis van Knokke-Heist voor verdere behandeling. Over haar toestand is momenteel verder niets bekend.
Ingezonden door: 112zeeland
di 28 aug - 10:13 Serooskerke, Meliskerke - Agenten hielden vannacht, dinsdag 28 augustus, op verschillende locaties in de gemeente Veere alcoholcontroles. Twee bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed. Op de Noordweg in Serooskerke blies een automobilist 255 ug/l en op de Blauwpoortseweg in Meliskerke gaf de blaastest een uitslag van 285 ug/l. Beide bestuurders kregen een boete van € 334. Agenten gaven meerdere weggebruikers waarschuwingen voor (kleine) verkeersovertredingen.
Ingezonden door: 112zeeland
di 28 aug - 10:04 Middelburg - Twee jongens (16 uit Middelburg en 17 jaar uit Vlissingen) zijn maandagavond 27 augustus aangehouden op verdenking van poging diefstal van een scooter. Een oplettende voorbijganger waarschuwde de politie omdat hij vermoedde dat de twee tieners rond 19.40 uur op de Segeersingel bij een fietsenstalling een scooter probeerde te stelen. Agenten troffen het duo bij de scooter aan. Ze gaven toe dat de scooter niet van hen was en hadden geen aannemelijke verklaring voor wat ze aan het doen waren. Een van hen had een kleine boormachine bij zich. De jongens zijn aangehouden en zitten vast in cellencomplex Torentijd voor verder onderzoek.
Ingezonden door: 112zeeland
ma 27 aug - 17:03 Vanmorgen is de reddingboot Koopmansdank van station Neeltje Jans gealarmeerd voor een jacht in moeilijkheden. Ter plaatse bleek de kiel afgebroken. De 2 opvarenden werden overgenomen op de reddingboot en 2 bemanningsleden van de KNRM zijn overgestapt om een sleepverbinding te maken. Tijdens het slepen is het jacht in de ruwe zeegang omgeslagen en de bemanningsleden te water geraakt. Zij zijn onmiddellijk gered maar het jacht kon niet direct worden geborgen. Er stond een westenwind kracht 6 en er waren golven van 3 meter De regie van de berging is overgenomen door de Kustwacht. De opvarenden van het jacht en de redders zijn allen veilig aangekomen op het reddingsstation.
Ingezonden door: 112zeeland
ma 27 aug - 11:06 Hulst, Sluis - Zondagavond werden in Zeeuws Vlaanderen twee bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. Van een bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd, de ander kreeg een rijverbod.Op de Dubbele Poort in Hulst werd rond 21.10 uur door een getuige gemeld dat er een dronken man op een motor reed, volgens de getuige ging dit niet geheel soepel daar meneer steeds van zijn motor viel. Agenten zijn naar de opgegeven plek gereden en confronteerde de 34-jarige motorrijder met hun bevindingen. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij ruim drie keer teveel had gedronken. Toen de agenten de man, met een onbekende woonplaats, om zijn rijbewijs vroegen bleek dat de man geen rijbewijs had. Ook stond er voor hem nog een boete open van 246 euro. Die kon hij niet betalen dus is de man aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. In Sluis, in de St. Annastraat, werd rond 23.10 uur gemeld dat er een auto vast zat in een heggetje bij een woning. De auto kon er niet meer uit en dus moest een takelbedrijf gebeld worden om het voertuig weg te slepen. Agenten die ter plaatse kwamen hebben de bestuurder laten blazen. De automobilist, een 59-jarige man uit Sluis, bleek teveel gedronken te hebben. Hij kreeg een rijverbod van twee uur.
Ingezonden door: 112zeeland
ma 27 aug - 10:17 Hulst, Sluis - Zondagavond werden in Zeeuws Vlaanderen twee bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. Van een bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd, de ander kreeg een rijverbod. Op de Dubbele Poort in Hulst werd rond 21.10 uur door een getuige gemeld dat er een dronken man op een motor reed, volgens de getuige ging dit niet geheel soepel daar meneer steeds van zijn motor viel. Agenten zijn naar de opgegeven plek gereden en confronteerde de 34-jarige motorrijder met hun bevindingen. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij ruim drie keer teveel had gedronken. Toen de agenten de man, met een onbekende woonplaats, om zijn rijbewijs vroegen bleek dat de man geen rijbewijs had. Ook stond er voor hem nog een boete open van 246 euro. Die kon hij niet betalen dus is de man aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex.
Ingezonden door: 112zeeland
zo 26 aug - 10:50 Zierikzee - Bij de EHBO-post van het Havenfeest was een ruzie. Een man werd geslagen met een riem. Twee verdachten werden aangehouden. Rond 03.30 uur in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 augustus ontstond er een opstootje bij de EHBO-tent aan de Nieuwe Haven. Agenten en bikers van de politie gingen er naar toe. Onderweg renden beveiligers langs hen. Zij gaven door dat er geslagen was met een riem en dat één van de verdachten mogelijk een vuurwapen bij zich had. Ze wezen naar een van de zijstraten waar de verdachten naartoe vluchtten. Op de Lange Groendal zagen ze twee mannen en een vrouw lopen die voldeden aan het signalement. Eén man probeerde weg te komen door een dranghek voor de weg te zetten. Hij zette het op een lopen maar struikelde in de Sint Domusstraat over bloempotten. Hij bleef zich verzetten tegen de aanhouding. Meerdere malen werd hij gewaarschuwd. Ondanks een pijnprikkel werkte hij nog steeds niet mee. Daarop is geweld ingezet waarna de agenten hem konden afboeien en aanhouden voor openlijke geweldpleging.
Ingezonden door: 112zeeland
zo 26 aug - 09:30 Middelburg - Op de Breeweg zijn 2 mannen aangehouden voor inbraak. Alerte buren melden de diefstal. Door een harde knal werd de buurvrouw zaterdagnacht 25 augustus rond 04.30 uur wakker. De buurman belde de politie, de bewoners van het huis waren niet thuis. Hij vermoedde een inbraak. Agenten zagen dat er een deur openstond van het huis. Aan twee kanten van het huis namen de dienders plaats. In het huis was niemand meer aanwezig. Daarom startten de agenten een zoektocht in de omgeving. In de achtertuin van het huis en een tuin van buren werden de verdachten (24 en 33 jaar) gevonden. In een tas die de tweede dief bij zich had, zaten sieraden zoals horloges. De spullen zijn in beslag genomen. Een onderzoek is gestart. De bewoner is ingelicht over de inbraak en de aanhouding.
Ingezonden door: Krukeltje
za 25 aug - 18:49 Twee gewonden bij ongeval op fietspad Gerbernesseweg Nisse Vanmiddag rond 17.35 is en ongeval gebeurd op het fietspad aan de Gerbernesseweg in Nisse. Twee ambulances en een traumaheli zijn met spoed opgeroepen.
Ingezonden door: 112zeeland
za 25 aug - 12:07 Noordwelle - Bewoners van een huis aan de Stoofweg hielden een inbreker aan. De bewoners belden rond 06.30 uur de politie op zaterdagmorgen 25 augustus. Ze hadden een inbreker betrapt. De Duitse verdachte (19 jaar) rommelde in de schuur bij het huis. Op de bovenverdieping van die schuur lag een werknemer te slapen die het gestommel hoorde. Samen met de bewoner hield hij de inbreker aan. Toen de inbreker hoorde dat de vrouw des huizes de politie belde, verzette hij zich flink. Het lukte de mannen hem in bedwang te houden tot de politie er was. Agenten hebben de Duitser meegenomen naar het cellencomplex voor verhoor. Uit een blaastest bleek hij te veel gedronken te hebben (560 ug/l).
Ingezonden door: yvaine
vr 24 aug - 16:48 Ritthem om evenveel half vijf is er een brand uitgebroken in een boere schuur bij ritthem. De schuur was grotendeels gevuld met hooi. De brandweer uit de omgeving waren snel bij de brand. Bij aankomst wer er direct opgeschaald naar grote brand.
Ingezonden door: 112zeeland
vr 24 aug - 02:25 25 augustus: Oosterland Op zaterdag 25 augustus houdt de post Oosterland open dag. Tussen 11 en 14.30 uur verzorgt de brandweer diverse demonstraties, er zijn oude voertuigen te bezichtigen, de Crashtender is er (een enorm voertuig ter bestrijding van vliegtuigbranden), er is gezorgd voor kinderanimatie, in de rookcontainer kun je zelf ervaren hoe het is om in een kamer vol rook te staan, we laten je zien hoe je vlam in de pan blust en de brandweer demonstreert hulpverlening bij een auto-ongeluk. Op deze dag zal ook de officiële overdracht plaatsvinden van het nieuwe brandweervoertuig, door burgemeester Rabelink van Schouwen-Duiveland. Locatie: brandweerpost Oosterland, Wilgenstraat 4.
Ingezonden door: 112zeeland
di 14 aug - 10:54 Vlissingen - De politie arresteerde maandag 13 augustus rond 21u47 drie personen op de Molenstraat op verdenking van betrokkenheid bij een zware mishandeling c.q. poging doodslag van een 20-jarige man uit Vlissingen. De politie ontving een melding dat er een man ernstig gewond over de Molenstraat liep. De man bloedde en twee omstanders verleenden eerste hulp. De 20-jarige man werd naar het ziekenhuis gebracht. De politie vermoedt dat het om een steekincident gaat. Drie mannen zijn in de directe omgeving gearresteerd. Het gaat om twee 21-jarige mannen uit Vlissingen resp. Meliskerke en een 19-jarige vrouw uit Vlissingen op verdenking van zware mishandeling c.q. poging doodslag. Zij zitten vast voor onderzoek. De toedracht is onduidelijk. De politie heeft het slachtoffer nog niet kunnen spreken.
Ingezonden door: 112zeeland
ma 13 aug - 16:19 Goes - Een 22-jarige man uit Hansweert is zondagavond 12 augustus aangehouden op verdenking van bedreiging. Een man bood rond 17.45 uur hulp aan een gehandicapte jongeman die vertelde dat hij werd achtervolgd en bedreigd door een man op een scooter. De scooterrijder stopte bij het tweetal en maakte vervolgens een beweging alsof hij een pistool vast had. Korte tijd zag de hulpvaardige man de scooterrijder weer rijden. Hij sprak hem aan en daarop zei de verdachte dat hij een pistool zou gaan halen. Gewaarschuwde agenten hebben in de omgeving uitgekeken naar de scooterrijder. Toen zij hem zagen rijden herkenden ze de 22-jarige man. Bij een woning in de wijk Goese Polder hebben agenten volgens een speciale aanhoudingsprocedure voor vuurwapengevaarlijke verdachten de man aangehouden. Ze namen daarbij hun vuurwapen ter hand en droegen kogelwerende vesten. Bij een zoeking in de woning is geen vuurwapen gevonden. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Ingezonden door: 112zeeland
ma 13 aug - 15:17 Vlissingen - Een 30-jarige man (zonder vaste woon-of verblijfplaats) is maandagmiddag 13 augustus aangehouden nadat hij een winkeldiefstal pleegde. De man werd op heterdaad betrapt toen hij in een sportzaak in de Walstraat naar buiten wilde lopen en het alarm afging. In een geprepareerde tas had de man wee voetbalshirts en een jack gestopt De winkeldief verzette zich bij de aanhouding en probeerde hierbij de winkeleigenaar te bijten. Drie Duitse toeristen schoten te hulp en hebben de man onder controle gehouden tot hij overgedragen werd aan de politie. De verdachte is meegenomen voor verhoor.
Ingezonden door: 112zeeland
ma 13 aug - 09:23 Tholen - Een 43-jarige man uit Oud-Vossemeer is vannacht, maandag 13 augustus, aangehouden nadat agenten in een loods een hennepkwekerij aantroffen. Agenten kregen rond 02.20 uur een melding van een verdachte situatie aan de Molenvlietsedijk. Ze gingen poolshoogte nemen. Ter plaastse troffen ze daar de man bij de loods aan. Na verder onderzoek bleek in de loods een in bedrijf zijnde hennepkwekerij te zijn. In totaal stonden er 830 hennepplanten. De kwekerij is geruimd en vernietigd. De verdachte is meegenomen naar een politiebureau voor verhoor.
Ingezonden door: Krukeltje
vr 27 jul - 22:52 Veel afgebroken takken na onweersbui Vanmiddag rond 16.30 was er een stevige onweersbui met veel wind van Terneuzen via de Westerscheldetunnel naar Nieuwdorp.
Ingezonden door: 112zeeland
vr 27 jul - 10:11 Goes - Woensdagavond is een 21–jarige man uit Breda door twee mannen fors mishandeld in het Valckeslotpark. Het slachtoffer en de verdachten zijn bekenden van elkaar. De aanleiding van de mishandeling lijkt in de relationele sfeer te liggen. Het slachtoffer wordt in het Valckeslotpark opgewacht door een 22-jarige man uit Goes en een 21-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats. Daar wordt hij door de mannen fors mishandeld. Hij krijgt tientallen schoppen en slagen tegen zijn hoofd en lichaam. Ook zou hij meerdere keren met zijn hoofd tegen de grond zijn geslagen. Twee 18-jarige meisjes uit Goes hebben op afstand toegekeken zonder in te grijpen. Snelle aanhouding Na de mishandeling is het slachtoffer naar het politiebureau gelopen om aangifte te doen van mishandeling. Omdat alle betrokkenen bekenden zijn, wordt hun verblijfplaats door agenten snel achterhaald. De twee mannen zijn in een woning aangehouden. De meisjes zijn nadat zij zich hebben gemeld op het politiebureau eveneens aangehouden. Allen zijn voor verhoor overgebracht naar een politiecellencomplex en zitten nog vast.
Ingezonden door: 112zeeland
vr 27 jul - 10:10 Hoek - Woensdagavond is een 17-jarige jongen uit Terneuzen bij een camping aan de Middenweg aangehouden op verdenking van het vernielen van de hoofdwaterleiding. Opgeroepen agenten worden op de camping geconfronteerd met een zeer recalcitrante jongen en grimmige omstanders die zich bemoeien met de aanhouding. De situatie wordt op een gegeven moment zo dreigend dat er naar de wapenstok gegrepen wordt om de mensen op afstand te houden. Omdat een jongen en een meisje (beiden 17 jaar) de agenten voortdurend de meest vreselijke ziekten toewensen, zijn beiden eveneens aangehouden. De campingeigenaar heeft aangifte gedaan van vernieling. Dan blijkt dat de verdachte eerder vernielingen heeft gepleegd en om die reden een parkverbod heeft.
Ingezonden door: 112zeeland
vr 27 jul - 10:08 Zeeuws-Vlaanderen - De afgelopen weken zien we een toename van het aantal auto-inbraken. Vooral de Zeeuws-Vlaamse westkust lijkt erg in trek bij het dievengilde. Deze slaat bij voorkeur toe op afgelegen parkeerplaatsen. Het onderzoek naar de auto-inbraken heeft helaas nog geen zicht op een dader opgeleverd. Ook is nog onbekend of de verschillende diefstallen verband met elkaar houden. Daarom vragen we strandgangers die de Zeeuws-Vlaamse westkust bezoeken alert te zijn wanneer zij hun voertuig onbeheerd achterlaten. In de eerste plaats is het belangrijk om de auto goed af te sluiten. Daarnaast is het ook van belang om geen waardevolle spullen (zichtbaar) in de auto te laten liggen. Ons advies is om waardevolle spullen, zoals tablets en andere communicatieapparatuur, thuis te laten of uit de auto mee te nemen. Wanneer u toch waardevolle spullen in de auto achter laat, zorg dan in ieder geval dat deze niet in het zicht liggen. Extra surveillances Vanwege deze diefstallen surveilleren we extra rondom de parkeerplaatsen aan de kust. Daarnaast hebben wij ook uw hulp nodig. Ziet u een verdachte situatie? Bijvoorbeeld een persoon die zich op een vreemde manier op een parkeerplaats ophoudt of een bovenmatige belangstelling heeft voor de geparkeerde auto’s? Bel dan direct 112!