di 28 jan - 13:04
Middelburg - Maandagmiddag werd op de Roozenburglaan een jongeman onder bedreiging van een mes beroofd van zijn scooter. De politie hield snel hierna twee mannen en twee vrouwen aan. Ook de scooter werd teruggevonden. De politie waarschuwt nogmaals voor het onverantwoorde bezit en gebruik van messen.

Het incident gebeurde rond 15.30 uur. Een 20-jarige man uit Middelburg reed met een scooter richting het winkelcentrum. Hij werd in de buurt van een reeks garageboxen klemgereden door een auto met vier inzittenden. Het viertal bedreigde de scooterrijder met een mes. Het slachtoffer werd zelfs door het mes geraakt en rende weg richting de Kriekenhofstraat. Hierna werd hij van zijn scooter beroofd. Een van de mannen reed met de scooter weg. De andere daders reden met de auto weg richting het tankstation aan de Roozenburglaan.
Aanhoudingen
Het slachtoffer kon de politie een beschrijving van de vluchtauto geven. Even later zagen agenten op de Statenlaan een auto rijden, die aan het signalement voldeed. De vier inzittenden werden aangehouden. Het gaat om een man (19) uit Middelburg, een man (19) uit Arnemuiden en twee vrouwen (17 en 18), beiden uit Middelburg. Het viertal is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. De scooter werd in een tuin bij een woning aan de Radenhove teruggevonden. Een GGD-arts heeft een onderzoek ingesteld naar het letsel van het slachtoffer.
Zorgwekkend
Vooral de Walcherse politie constateert al maanden dat jongeren regelmatig met wapens rondlopen. In veel gevallen heeft dit fenomeen te maken met stoerdoenerij en imago, heel zorgwekkend. De politie heeft in de afgelopen periode meerdere messen in beslag genomen en doet een beroep op jongeren en hun ouders om geen messen mee te nemen. Vaak wordt als reden opgegeven dat de jeugd zich dan veiliger voelt. Als niemand een mes meeneemt, dan wordt het vanzelf veel veiliger.

Ingezonden door: 112zeeland