vr 31 jan - 10:27
Vlissingen - Vrijdagmorgen vroeg reed op de kruising van de Badhuisstraat met de Spuikomweg en de Koudekerkseweg een auto tegen een verkeerslicht. De drie inzittenden lieten het beschadigde voertuig even verderop op de Koudekerkseweg achter en werden daarna op de Oude Markt gearresteerd.

Het ongeluk gebeurde rond 4.30 uur. Een alerte getuige belde de politie en vertelde over de aanrijding. Hij had een signalement van drie mensen die richting de Badhuisstraat weg waren gelopen. Het signalement werd onder agenten verspreid. Deze zagen op de Oude Markt twee jongemannen en een vrouw lopen, die aan het signalement voldeden.
Wapenstok en pepperspray
Toen de politie het drietal wilde aanhouden, verzette zij zich hevig. Met behulp van de wapenstok en pepperspray kregen ze het drietal onder controle en werden ze geboeid. Het bleek te gaan om een vrouw (28) uit Vlissingen en twee jongemannen uit Middelburg (16) en Vlissingen (18). Het drietal werd voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. De auto, waarmee de aanrijding was veroorzaakt, bleek eigendom van de vrouw. Zij wordt er van verdacht dat zij de aanrijding heeft veroorzaakt, daarom werd een blaastest van haar afgenomen. Ze blies 805 ug/l. Haar rijbewijs werd ingevorderd. Een bergingsbedrijf heeft de auto weggetakeld. Het drietal zit nog vast voor verhoor.

Ingezonden door: 112zeeland