zo 12 jan - 10:52
Terneuzen - Bij het sluiten van horecagelegenheden in de Nieuwstraat in Terneuzen ontstond in de nacht van zaterdag op zondag een grimmige sfeer. Agenten hielden uit voorzorg toezicht op de openbare orde.

Omstreeks 04.00 uur ontstond een opstootje dat agenten in de kiem wilden smoren. Een 23-jarige man uit Terneuzen vond het toen nodig om de aanwezige agenten te beledigen. Hierop besloten de agenten hem aan te houden. Een familielid van de 23-jarige man belemmerde de agenten om dit te doen en de 23-jarige man kon weglopen. Vanwege het belemmeren van de ambtshandelingen van de agenten is een 24-jarige Terneuzenaar vervolgens aangehouden.
Hierop kwam de 23-jarige er ook weer tussendoor en wilde de aanhouding van de 24-jarige tegenhouden. Toen kon deze man alsnog worden aangehouden.

Intussen begonnen omstanders zich ook met het werk van de agenten te bemoeien. Er werden vernielingen gepleegd op een van de terrassen in de Nieuwstraat en er werd een olijfboom uit de grond getrokken die naar de agenten gegooid werd. Een hondengeleider die ook ter plaatse was gekomen haalde zijn diensthond uit de auto om de orde te herstellen. Hij waarschuwde de omstanders dat de hond ingezet zou worden als zij het centrum niet zouden verlaten. Ondanks die waarschuwing vonden twee mensen het nodig om de hond met zijn geleider op een agressieve manier te benaderen. Twee mensen zijn in hun arm gebeten door de hond. Zij zijn vervolgens weggelopen. Het is niet bekend of zij letsel hebben opgelopen. Hierna keerde de rust weer terug in het centrum van Terneuzen.
De twee aangehouden verdachten zijn overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar hebben zij de nacht doorgebracht. Ze worden vandaag verder gehoord over de strafbare feiten die zij hebben

Ingezonden door: 112zeeland