za 11 jan - 09:57
Vlissingen - Omstreeks 17.00 uur op vrijdagmiddag 10 januari gebeurde op het Vlissings Jaagpad in Vlissingen een aanrijding tussen een snorscooter en een hardloper. Politieagenten en ambulancemedewerkers kwamen ter plaatse en verleenden de eerste hulp aan zowel de hardloper als de bestuurder van de snorscooter, want beide waren gewond.

De hardloper is door ambulancemedewerkers overgebracht naar de huisartsenpost, de bestuurder van de snorscooter, een 17-jarige Vlissinger, is naar het ziekenhuis overgebracht. Door de agenten zijn getuigen van de aanrijding gehoord en werd onderzoek gedaan op de plek waar de aanrijding had plaatsgevonden.
Drugs en wapens
Op de plaats van de aanrijding vonden agenten verschillende gripzakjes met (vermoedelijk) harddrugs. De zwaar beschadigde scooter is overgebracht naar het politiebureau voor onderzoek. In de scooter werden ook (vermoedelijk) harddrugs en een dolk aangetroffen. Na deze vondst is een huiszoeking gedaan bij de 17-jarige. In zijn kamer werden vijf nepvuurwapens gevonden die voor afdreiging geschikt waren. Ook vonden de agenten een taser in de vorm van een zaklamp, twee verboden messen, een kleine hoeveelheid hennep en illegaal vuurwerk.
In het ziekenhuis is een speekseltest van de Vlissinger afgenomen. Hieruit bleek dat hij onder invloed was van THC, de werkzame stof in hennep. Door een arts is bloed afgenomen. Dat wordt door het NFI onderzocht. Als de uitslag bekend is onderneemt de Officier van Justitie verdere stappen. De jongen zal op een later tijdstip nog worden gehoord door de politie over de strafbare feiten die hem ten laste worden gelegd. De drugs worden nog getest en gewogen, het is nog niet bekend wat exact de inhoud van de zakjes was, vermoedelijk gaat het om xtc en amfetaminekristallen.

Ingezonden door: 112zeeland