Selecteer per datum:

Gemaakt door: Tommieboy
ma 31 okt -   21:06  
Brandweer uitgerukt voor grote tak op de weg
Nieuwdorp - De brandweer van Nieuwdorp is maandag uitgerukt voor een melding dat er een tak over of op de weg lag. Rond 6.18 uur kwam bij de alarmcentrale een melding binnen dat er aan de Postweg in Lewedorp een grote tak uit een boom was gevallen. Ter plaatsen gekomen lag er een enorm grote tak over de weg. Deze was er af gereden door een vrachtwagen die zijn kraan net te hoog had staan. De tak is door de brandweer in stukken gezaagd en aan de kant gelegd. Er deden zich geen persoonlijke verwondingen voor.
ma 31 okt -   17:00  
Grote brand (grip1) in Lewedorp
Lewedorp - Vanmiddag heeft er een grote brand gewoed in een schuur aan de dekkersweg te Lewedorp. De brandweer is met groot materieel uitgerukt. Rond 14:30 werden de eerste eenheden ter plaatse gestuurd en rond 16:15 werd het sein brandmeester gegeven. Momenteel word er nog door de brandweer na geblust.
ma 31 okt -   14:55  
Autobrand Keetenstraat, Zierikzee
Zierikzee - Vanochtend om tien voor half vijf kreeg de brandweer Zierikzee een melding van een autobrand in de Mastgatstraat en een autobrand in de Keetenstraat te Zierikzee. Hier op werden alle twee de brandweerwagens van de post Zierikzee naar de branden gestuurd.
ma 31 okt -   14:54  
Controle na vuurwerkknallen in Zierikzee
Zierikzee - Nadat maandagochtend voor de tweede keer sinds enkele dagen aangifte werd gedaan van het afsteken van vuurwerk in Poortambacht in Zierikzee, is de politie controles gaan uitvoeren in deze wijk.
zo 30 okt -   20:19  
Lifeliner assisteert ambulance, Renesse
Renesse - Rond half vijf vanmiddag werd de Lifeliner uit Rotterdam opgeroepen om het ambulance personeel te assisteren bij de behandeling van het slachtoffer. Even daar voor was het slachtoffer van het paard gevallen en heeft hierbij een flinke hoofdwond bij opgelopen. En is onder begeleiding van de arts van de Lifeliner in de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Rotterdam.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 30 okt -   19:12  
man berooft in Vlissingen
Vlissingen - Zondag rond 02.00 uur heeft een 20-jarige Vlissinger, onder bedreiging, zijn portemonnee af moeten staan aan twee voor hem onbekende mannen.De man fietste over het Kleiwegpad in zijn woonplaats en werd door hen van zijn fiets getrokken. Er ontstond een schermutseling en het slachtoffer werd gedwongen zijn portemonnee af te geven. Hij raakte niet gewond.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 30 okt -   19:11  
Vrouw spuit pepperspray in gezicht
Goes - Zondag om 02.25 uur is in de Koningstraat in Goes een 44-jarige vrouw uit die plaats aangehouden.Ze wordt ervan verdacht met een busje pepperspray in het gezicht te hebben gespoten van een 42-jarige plaatsgenoot.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 30 okt -   19:10  
Duizenden euro's buit bij inbraak
Sint Annaland - Afgelopen nacht is ingebroken in een supermarkt aan de Spuistraat in Sint Annaland. De toegang is geforceerd en er zijn enkele duizenden euro's weggenomen.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 30 okt -   18:11  
Bekeuringen tijdens verkeerstoezicht
Middelburg - Vrijdag controleerde politie Zeeland op diverse locaties en trajecten.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 30 okt -   18:10  
Automobilist drinkt te veel
Terneuzen - Zondag rond 04.30 uur is in de Kennedylaan in Terneuzen een 21-jarige automobilist uit die plaats aangehouden voor rijden onder invloed.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 30 okt -   18:09  
Agressieve vrouw aangehouden
Goes - Zondag om 03.30 uur is in de Sint Jacobstraat in Goes een 26-jarige vrouw uit die plaats aangehouden.De vrouw gedroeg zich agressief rondom een horecagelegenheid, gooide glas naar en medewerker, vernielde een buitenlamp en beledigde de agenten.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 30 okt -   18:07  
Jongeren gooien bierflesjes kapot
Middelburg - Zaterdagavond zijn in het Erasmuspark in Middelburg een drietal jongeren aangehouden. Bij de Gemeenschappelijke Meldkamer Zeeland kwam een melding binnen dat jongeren bierflessen kapot gooiden op een speelveldje aldaar.Ze maakten er een enorme rotzooi van.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 30 okt -   16:03  
Politie zoekt getuigen van ongeval
Vlissingen - Politie Zeeland is op zoek naar mensen die afgelopen vrijdag tussen 15.30 uur en 16.00 uur getuige zijn geweest van een aanrijding op de Nieuwendijk in die plaats.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 30 okt -   16:02  
Bromfietser gewond na botsing
's Heer Abtskerke - Zaterdag rond 19.30 uur zijn op de Bimmelsweg in 's Heer Abtskerke een fietser en een bromfietser met elkaar in aanrijding gekomen.De 28-jarige bromfietser uit Goes is met lichte verwondingen met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd waar hem een bloedproef is afgenomen.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 30 okt -   16:01  
Man vernielt ruit, Goes
Goes - Zondag om 03.25 uur is op de Oude Vismarkt in Goes een 19-jarige man uit Breda aangehouden.Hij wordt ervan verdacht even daarvoor een ruit van een woning in de Sint Jacobstraat in die plaats te hebben vernield.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 30 okt -   16:00  
Man aangehouden na vernielen ruit
Middelburg - Zondag rond 05.30 uur is in de Vrijlandstraat in Middelburg een 18-jarige jongeman uit Goes aangehouden op verdenking van het vernielen van een ruit van de discobus.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 30 okt -   14:07  
Gewonde paraglider in de duinen bij Zoutelande
Zoutelande - Een persoon is zondagmiddag gewond geraakt in de duinen bij Zoutelande. Rond 13:15 uur werden twee ambulances met spoed naar de duinen gestuurd. Vlak erna werd ook de traumahelikopter uit Rotterdam en het blusvoertuig van Zoutelande gealarmeerd.
Agendapunt aangemaakt door: 112zeeland
Agendapunt:       za 29 okt
2e internationale brandweerbeurs in Axel
Axel - Zaterdag 29 oktober is de 2e internationale brandweerbeurs in Axel. Deze brandweerbeurs word gehouden in een grote sporthal in Axel. Ook buten de hal zullen er verschillende voertuigen staan. Deze beurs telt 50 standhouders de stands zijn varierent in lengte van 2 tot 8 meter per standhouder. De deuren gaan open voor het publiek van 10.00 tot 16.00 uur. Dus zorg dat je er bij bent je mag het absoluut niet missen en de entree is € 1.50 per persoon. Ook zijn wij, de enige echte nieuwssite 112zeeland.nl van de partij!
Gemaakt door: troetelbeer
za 29 okt -   15:25  
Brandweer ingezet voor buitenbrand, Vlissingen
Vlissingen - De brandweer van Vlissingen is vrijdagavond uitgerukt voor een buitenbrandje. Rond 23:25 uur kwam een melding bij de alarmcentrale binnen over een brand aan de Zwanenburg in Vlissingen.
Gemaakt door: troetelbeer
za 29 okt -   15:22  
Brandweer gealarmeerd voor vuurkorf
Middelburg - De brandweer van de post President Rooseveltlaan is vrijdagavond gealarmeerd voor een melding over een felle buitenbrand.Rond 22:30 uur kwam bij de meldkamer een melding binnen dat in de achtertuin van een pand op hoek Zuidsingel met de Sint Jorisstraat een felle brand woedde.
Gemaakt door: troetelbeer
za 29 okt -   15:15  
Brandweer gealarmeerd voor vreugdevuur
Meliskerke - De brandweer van de post Koudekerke is vrijdagavond gealarmeerd voor een vreugdevuur. Rond 19:50 uur kwam bij de alarmcentrale een melding binnen dat er aan de Molenwerf in Meliskerke een felle brand woedde.
Gemaakt door: troetelbeer
za 29 okt -   15:12  
Storing in communicatienetwerk hulpdiensten
Middelburg - Politie, brandweer en ambulance in onze provincie hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag niet op de gebruikelijke wijze kunnen communiceren. De oorzaak was een storing in de netwerken C2000 (communicatie) en P2000 (alarmeringen)
Gemaakt door: troetelbeer
za 29 okt -   15:10  
Bromfietser gewond in Stavenisse
Stavenisse - Op de Oudelandsedijk bij Stavenisse gebeurde vrijdagmiddag een eenzijdig verkeersongeval.Een 16-jarige bromfietser uit de gemeente Schouwen-Duiveland reed over de Oudelandsedijk te Stavenisse en keek achterom naar een vriend.
Gemaakt door: troetelbeer
za 29 okt -   15:08  
vrouw gewond bij botsing
Oostburg - Op de Maaidijk in Oostburg kwamen vrijdagochtend twee personenauto's met elkaar in botsing.Een 67-jarige automobilist uit Breskens reed over de Maaidijk komende uit de richting van het centrum van Oostburg en wilde rechtdoor rijden.
Gemaakt door: troetelbeer
za 29 okt -   15:08  
Portomonnee gerold in Middelburg
Middelburg - In een winkel in de Lange Delft werd vrijdagochtend de portemonnee van een 37-jarige vrouw uit Nijmegen gestolen.De portemonnee, met daarin meer dan honderd euro en persoonlijke papieren, werd in een onbewaakt ogenblik uit haar jaszak weggenomen.
Gemaakt door: troetelbeer
za 29 okt -   15:06  
Auto en brommobielen gekanteld
Zierikzee - In de nacht van donderdag op vrijdag zijn in Zierikzee, omgeving Steenbank, een auto en twee brommobielen op hun kant gegooid.Eén van de brommobielen kwam tegen een geparkeerde auto terecht.
Gemaakt door: Tommieboy
vr 28 okt -   23:26  
Binnenbrand op de Dam in Middelburg
Middelburg - Vanavond was er een binnenbrand op de Dam tegenover het Prins Hendrikdok. De brandweer van Middelburg was vrijwel meteen aanwezig (voertuig 4535 van de president Rooseveltlaan en de 4550 van de Stromenweg). De brand was snel onder controle.
vr 28 okt -   20:43  
Nieuwe Hulpverleningsvoertuig voor Goes
Goes - Van de week is het nieuwe hulpverleningsvoertuig gearriveerd in Goes. Deze nieuwe HV1 19-4770 gebouwd op een mercedes-benz atego 1526f chassis met een opbouw van Ziegler brandweertechniek uit Winschoten, komt ter vervanging van de oude HV2 die sinds 1996 dienst doet bij de brandweer Goes. Het speciale aan deze nieuwe HV is de kraan die achterop zit, hier kan de brandweer gebruik van maken voor b.v. stormschade, auto te water e.d. Aan de voorkant van het voertuig zit een lier voor eventueel het stabiliseren van voertuigen bij een ongeval. Ook is het voertuig voorzien van een uitschuifbare lichtmast met 4 schijnwerpers.
vr 28 okt -   20:43  
Nieuwe Hulpverleningsvoertuig voor Goes
Van de week is het nieuwe hulpverleningsvoertuig gearriveerd in Goes. Deze nieuwe HV1 19-4770 gebouwd op een mercedes-benz atego 1526f chassis met een opbouw van Ziegler brandweertechniek uit Winschoten, komt ter vervanging van de oude HV2 die sinds 1996 dienst doet bij de brandweer Goes. Het speciale aan deze nieuwe HV is de kraan die achterop zit, hier kan de brandweer gebruik van maken voor b.v. stormschade, auto te water e.d. Aan de voorkant van het voertuig zit een lier voor eventueel het stabiliseren van voertuigen bij een ongeval. Ook is het voertuig voorzien van een uitschuifbare lichtmast met 4 schijnwerpers.
vr 28 okt -   10:07  
Vlissingse drugsdealers aangehouden
Vlissingen - Met de recente aanhouding van twee drugsdealers, een 27- en een 29-jarige Vlissinger, is het Walchers Verdovendemiddelen Team in de afrondende fase gekomen van een onderzoek naar de handel in met name heroïne en cocaïne op Walcheren en de Bevelanden. De verdachten hebben zich al enkele jaren bezig gehouden met handel in de verdovende middelen aan zowel verslaafden als aan andere drugsdealers.
vr 28 okt -   10:05  
Aanhouding in Oost-Souburg
Oost-Souburg - Politie Zeeland heeft vandaag op de Bermweg in Oost-Souburg een man aangehouden. De man, een 43-jarige inwoner van Breda, wordt verdacht van heling van gestolen goederen afkomstig van inbraken in woningen in het Brabantse Maarheeze.
vr 28 okt -   10:04  
Poging oplichting
Hulst - Bij de politie kwam vandaag de melding binnen dat een inwoonster van Hulst was gebeld door een oplichter. De beller vroeg de vrouw geld te doneren om speeltuinen op te knappen. De politie waarschuwt burgers voor deze vorm van oplichting.
vr 28 okt -   10:04  
Inbraak in Vlissingen
Vlissingen - Vandaag werd ontdekt dat er is ingebroken in een woning in Vlissingen. Het gaat om een woning gelegen aan de Constantijn Huygenslaan. Er is onder andere foto- en filmapparatuur weggenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 27 okt -   12:26  
Eenzijdig ongeval, Schoondijke
Schoondijke - Een 61-jarige automobilist uit Oostburg is woensdagavond rond 22.10 uur met zijn auto in de sloot terechtgekomen op de Lange Heerenstraat in Schoondijke. De man was onwel geworden en had daardoor de macht over het stuur verloren.. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Gemaakt door: 112zeeland
do 27 okt -   05:50  
overval in kapelle + update
kapelle - In kapelle is vanochtend vroeg een overval geweest. Een woning aan de stationsstraat was het doelwit. De politie heeft drie personen aangehouden. Er woord nu sporenonderzoek gedaan door de politie. Wie en wat er overvallen werd is niet bekent
Gemaakt door: 112zeeland
do 27 okt -   05:05  
GROTE UITSLAANDE BRAND VERWOEST WOONHUIS AAGTEKERKE
Aagtekerke - Een grote uitslaande brand heeft in de nacht van woensdag op donderdag een grote woonhuis in de as gelegd. Rond 04:17 uur kwam bij de alarmcentrale een melding binnen dat er aan Kalfhoeksepad in Aagtekerke een grote woonhuis in de brand stond. De alarmcentrale stuurde daarop het blusvoertuig van van Domburg /Oost-kapelle / Zoutelande / westkapelle / de ladderwagen uit middelburg en het groot watertransport uit vlissingen en ook de waterwagen uit oost-souburg met spoed ter plaatse. Al snel bleek dat het om een flink brand ging en al snel werd er opgeschaald. Na een kwartier werd er opgeschaald naar grote brand. De brandweer pakte gelijk groot uit om de brand te doven. Aan de achterkant van de schuur werd de ladderwagen met een waterkanon erop neer gezet en werd het blusvoertuig van de wwestkapele neergezet om een aanval op de vlammen te doen. Vanuit de waterwagen van Souburg werd een waterslang gelegd naar de voorkant van de schuur waaruit twee stralen lage druk werden gebruikt. Er zijn geen personen gewond geraakt. De woning is kompleet uit gebrand. Het na blussen gaat nog enige tijd duuren. Over de oorzaak van de brand is nog niks over bekend.
wo 26 okt -   18:48  
Twee fietsers aangereden
Nisse - Op de Kruiningenpolderweg bij Nisse werden dinsdagmiddag twee fietsers door een personenauto aangereden. Een 88-jarige automobilist reed over de Kruiningenpolderweg, komende vanuit de richting van Nisse. Gelijktijdig met hem reed een bromfietser dezelfde kant op. De automobilist zat op deze bromfietser te letten en had daardoor geen erg in twee fietsers, een 56-jarige man en een 55-jarige vrouw, die hem tegemoet kwamen rijden.
wo 26 okt -   18:47  
Bedrijfsongeval in Wolphaartsdijk
Wolphaartsdijk - Bij een bedrijf in Kwistenburg in Wolphaartsdijk gebeurde dinsdagmiddag een bedrijfsongeval. Een 58-jarige man uit de gemeente Noord-Beveland viel van een machine van ongeveer 2 meter hoogte. De man klaagde over rugpijn. Hij werd gestabiliseerd en naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De eerder bestelde traumaheli hoefde niet te komen.
wo 26 okt -   18:46  
Rijden zonder rijbewijs
Terneuzen - In de Esdoornlaan in Terneuzen werd woensdagmiddag een 33-jarige man uit Axel betrapt op rijden zonder rijbewijs. Agenten zagen de man, niet voor de eerste keer, in een auto rijden terwijl hij niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. De auto waarin hij reed en die niet van hemzelf was, bleek onverzekerd te zijn en werd in beslag genomen. Hierover zal het OM later een besluit nemen. De 33-jarige man, die een keer of zes eerder dezelfde overtreding beging, kreeg een proces-verbaal.
wo 26 okt -   18:45  
Inbraak in woning
Kloetinge - In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een woning in de Etty Hillesumlaan in Kloetinge Uit de woning werden enkele portemonnees met in totaal een paar honderd euro en persoonlijke papieren gestolen.
wo 26 okt -   14:31  
Hennepkwekerij in beschermd natuurgebied
Rilland - Politie Zeeland heeft, in samenwerking met een natuurbeherende organisatie uit Brabant, een hennepplantage aangetroffen en twee mannen aangehouden wegens het kweken van hennep in een beschermd natuurgebied. De politie betrapte de twee mannen, 23 en 24 jaar oud en afkomstig uit Bergen op Zoom, op heterdaad enige weken geleden bij hennepplantages in het Markiezaat in Rilland. De twee ontsnapten toen aan hun aanhouding.
wo 26 okt -   14:30  
Auto in beslag genomen
Vlissingen - Politie Zeeland heeft in Vlissingen een auto in beslag genomen. De bestuurder van dit voertuig, een 27-jarige Vlisinger, is voor een derde maal staande gehouden voor het rijden zonder rijbewijs. De derde maal vond dat plaats op de Nieuwe Zuidbeekseweg in Vlissingen op dinsdag rond 21.00 uur waarop het voertuig in beslag is genomen.
Gemaakt door: 112zeeland
di 25 okt -   22:09  
Uitslaande garagebrand, Goes
Goes - De brandweer van Goes kreeg om 22.06 uur een melding binnen van een binnenbrand, aan de Fluitekruidstraat te Goes. Ter plaatse aangekomen bleek het een uitslaande garagebrand te zijn. Er in middelbrand gegeven . De ladderwagen(4750) en twee bluswagens (4741 en 4739) zijn ter plaatsen. De woning is niet in brand gevlogen wel veel rookschade. De brand is ondercontrole. De naast liggende garage heeft ook brandschade De rook ontwikkeling is enorm. Er raakte niemand gewond, wel zijn er 3 katten uit de woning gehaald. De brandweer zal nog enige tijd bezig zijn met nablussen. om 23.40uur kwam de schade expert van Salvage ter plaatse om de schade op te nemen.
Gemaakt door: 112zeeland
di 25 okt -   19:12  
Automobilist rijdt terras op, Zierikzee
Zierikzee - Een 79-jarige automobilist uit Asperen heeft dinsdagmorgen rond 11.00 uur met zijn auto de terrasafzetting (glas) van een cafe aan het Havenplein in Zierikzee omver gereden. De man raakte niet gewond.
di 25 okt -   14:43  
Fietskijkavond in Vlissingen
Vlissingen - Op maandagavond 31 oktober a.s. wordt er van 19.00 tot 20.00 uur weer een fietskijkavond georganiseerd door Politie Zeeland. Op die avond worden alle aangetroffen fietsen van heel Walcheren 'te kijk gezet' en kunnen bezoekers hun eigen verloren gewaande exemplaar mee naar huis nemen. De avond vindt plaats bij Garage Kuzee aan de Marie Curieweg 5 in Ritthem. De fietsen staan aan de achterzijde van deze garage. Als u uw fiets daar vindt, moet u nog wel aantonen dat het uw eigendom is. Dit kan door een (passend) fietssleuteltje en/of uw proces-verbaal van aangifte te laten zien.
di 25 okt -   14:42  
Auto's bekrast
Tholen - In Tholen werden in de nacht van vrijdag op zaterdag tenminste vier auto's bekrast, alsmede een tuinpoort. De bekrassingen vonden plaats in de Maria van Vlaanderenstraat. Er zijn geen schadebedragen bekend.
di 25 okt -   14:42  
Omroep Brabant bericht verkeerd over signeersessie Frans Bauer en Dean Saunders
Hulst - Omroep Brabant berichtte van de signeersessie van Frans Bauer in Hulst.De zanger uit Fijnaart was in het vestingstadje om zijn nieuwe cd te promoten. De politie Zeeland zou deze sessie hebben afgebroken maar dit is onjuist. De gemeente Hulst heeft de afgegeven vergunning gehandhaafd. Door BOA's (buitengewoon Opsporings Ambtenaar) van de gemeente is de sessie beeindigd
ma 24 okt -   11:30  
Motorrijder onderuit
Hoek - Op de Hoekseweg bij Hoek is zondag om 15.00 uur een 31-jarige motorrijder uit Terneuzen ten val gekomen. De man verklaarde dat het kwam omdat hij een auto inhaalde en daarbij over de de witte strepen reed, die wat dikker zijn. Hij begon daardoor te slingeren en kon zijn motor niet meer onder controle houden. De man viel en liep een schouderfractuur op en schaafwonden aan zijn been. Hij is naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht.
ma 24 okt -   11:29  
Getuigen gezocht van aanrijding
Middelburg - De politie zoekt getuigen van een aanrijding die plaatsvond vrijdag rond 19.15 uur op de Oude Vlissingseweg in Middelburg. Een 13-jarige Middelburgs meisje fietste met kennissen vanuit het parkje aan het Erasmuspad over de Oosterse Lageweg richting de Oude Vlissingseweg waar zij werd aangereden door een onbekend gebleven auto. Het meisje liep een hersenschudding, nekklachten, schaafplekken op de rechterheup en op haar rechterarm op.
ma 24 okt -   11:28  
Mishandeling in Goes
Goes - In een horecabedrijf op de Grote Markt in Goes werd zondag tussen 01.30 en 02.00 uur een 18-jarige inwoner van Yerseke mishandeld. De 18-jarige kreeg na een korte woordenwisseling van iemand die hij kent een vuistslag in het gezicht en later sloeg een onbekende hem met een flesje op het hoofd. Hierdoor liep hij een hoofdwond op die gehecht moest worden bij de HAP. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van mishandeling.
ma 24 okt -   11:27  
Aanhoudingen in Vlissingen
Vlissingen - Op de Nieuwendijk in Vlissingen werd zondag rond 03.30 uur een 16-jarige Vlissinger aangehouden wegens mishandeling van een 16-jarige plaatsgenote. Een agent zag dat de jongen het meisje sloeg. Hij werd meteen aangehouden, in verzekering gesteld en naar Torentijd gebracht. Tijdens de aanhouding begonnen vrienden en het overige publiek zich ermee te bemoeien. Iedereen kreeg het bevel afstand te houden. Een 19-jarige Vlissinger gaf hieraan geen gehoor en sloeg onverwachts één van de agenten in het gezicht. Ook deze persoon is in verzekering gesteld en naar Torentijd gebracht. De agent heeft aangifte gedaan.
ma 24 okt -   11:26  
Inbraak in woning
Hoek - Vrijdag tussen 09.30 en 21.30 uur werd ingebroken in een woning in de Irisstraat in Hoek. Om binnen te kunnen komen werd een ruit vernield. Uit de woning werden sieraden, waaronder een ring, weggenomen.
ma 24 okt -   11:25  
Woninginbraak in Koudekerke
Koudekerke - Zaterdag tussen 11.30 en 20.30 uur werd ingebroken in een woning in de Tramstraat in Koudekerke. Men kwam binnen door het forceren van een deur. Uit de woning werden sieraden, een onbekend geldbedrag en een kluis gestolen. De kluis, met onbekende inhoud, werd later, geheel intact, in een tuin in de omgeving teruggevonden.
ma 24 okt -   11:24  
18 Jarige automobilist moet rijbewijs inleveren
Rilland - Op de N289 bij Rilland raakte een 18-jarige automobilist uit de gemeente Reimerswaal zaterdagavond zijn rijbewijs kwijt omdat hij veel te hard reed. Op de N289 geldt een maximumsnelheid van 80 km/h. De snelheid van de 19-jarige automobilist bedroeg, gecorrigeerd, 153 km/h en hij reed dus 73 km/h te hard.
ma 24 okt -   11:23  
Eenzijdig verkeersongeval
Heinkenszand - Op de A58 bij Heinkenszand gebeurde zondag rond 07.30 uur een eenzijdig verkeersongeval. Een 29-jarige Vlissingse automobilist reed in de richting van zijn woonplaats en viel tijdens het rijden in slaap. Hij belandde in het struikgewas langs de kant van de weg, maar bleef ongedeerd. De man had meer dan 1 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en kreeg een rijverbod van 3 uur. Zijn auto werd weggesleept.
ma 24 okt -   11:23  
Inbraak in woning
Yerseke - Zaterdag tussen 17.30 en 23.50 uur werd ingebroken in een woning op de Steeweg in Yerseke. De schuifpui van de woning werd geforceerd en binnen werden lades en kasten doorzocht. Er werden sieraden gestolen waarvan de waarde niet bekend is.
ma 24 okt -   11:22  
Rijden onder invloed alcohol
's-Heer Arendskerke - Een 50-jarige automobilist uit Made werd zaterdag rond 22.30 uur op de A58 bij 's-Heer Arendskerke betrapt op rijden onder invloed. Agenten zagen de man, die in de richitng van Vlissingen reed, over de A58 slingeren. Na een stopteken wees een blaastest uit dat de automobilist meer dan 3x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken en dat kostte hem zijn rijbewijs.
ma 24 okt -   11:21  
Diefstal diesel uit vrachtwagens
Hoek - Tussen vrijdag 18.30 en zaterdag 16.30 uur werd uit twee vrachtwagens, die geparkeerd stonden op de Grootteweg in Hoek diesel gestolen. Van de auto's werd de tankdop geforceerd. Uit de ene vrachtwagen werd ongeveer 500 liter brandstof gestolen, uit de andere vrachtwagen zo'n 100 liter.
ma 24 okt -   11:20  
Schoudertas gestolen
Vlissingen - Zaterdag tussen 13.00 en 13.30 uur werd in een winkel in de Lange Zelke in Vlissingen de schoudertas van een 38-jarige Vlissingse vrouw gestolen. De vrouw verloor, terwijl zij aan het winkelen was, even het zicht op haar schoudertas die aan een buggy hing. In tas zaten een portemonnee met meer dan tien euro en persoonlijke papieren, sleutels en een gsm met onbekende waarde.
ma 24 okt -   11:20  
Man aangehouden
Vlissingen - Zaterdagmiddag werd in de Walstraat in Vlissingen een 49-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man zat op een bankje in de Walstraat en riep en schreeuwde naar de voorbijgangers. Ook viel hij enkele mensen lastig door hen beet te willen pakken. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, is door de politie aangehouden.
ma 24 okt -   11:19  
Inbraak in loods
Oosterland - In de nacht van vrijdag op zaterdag werden bij een inbraak in een loods in de Van den Abeelestraat in Oosterland diverse gereedschappen gestolen. Het is nog onbekend wat er precies is weggenomen.
ma 24 okt -   11:18  
Inbraak in woning
Tholen - Op de Postweg in Tholen werd tussen donderdagavond en zaterdagochtend ingebroken in een woning. Er werd een ruitje geforceerd en in de woning werden alle ruimtes doorzocht. De bewoners mist sieraden, o.a. ringen en kettingen. De waarde daarvan is onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 24 okt -   08:31  
buitenbrand middelburg
Middelburg - De brandweer is vanavond uitgerukt voor een buitenbrand aan het Marijkeplein te Middelburg. Omstreeks 01:01 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die daarop tankautospuit (4535) onder prio een alarmeerde . De brandweer heeft de buitenbrand geblust .
Gemaakt door: troetelbeer
zo 23 okt -   11:30  
Brandweer blust containerbrand
Middelburg - De brandweer is zondagmorgen uitgerukt voor een containerbrand.Rond 08:00 uur kwam bij de alarmcentrale een melding binnen dat er op het Vlissings Bolwerk in Middelburg een container met papier in de brand stond.Het blusvoertuig van de post President Rooseveltlaan werd zonder spoed ter plaatse gestuurd.
Gemaakt door: Tommieboy
za 22 okt -   20:44  
Zeiljacht in de problemen op zandbank
Westkapelle - Even rond 16.00 uur moest de reddingsboot van de KNRM Westkapelle in aktie komen. De reddingsboot Uly lag snel in het water. 3KM uit de kust van Westkapelle was er een zeilboot vastgelopen op een zandbank. De KNRM heeft de zeilboot voorzichtig losgetroken van de zandplaat. Het zeiljacht had geen schade opgelopen en kon op eigen kracht z'n reis vervolgen.
Gemaakt door: Tommieboy
za 22 okt -   20:10  
Moordverdachte B. te gevaarlijk voor vervoer
Middelburg - De 28-jarige Fred B., die ervan wordt verdacht op 19 juli zijn ex-schoonouders - het Middelburgse echtpaar Schroevers - met messteken om het leven te hebben gebracht, is te gevaarlijk om van het huis van bewaring naar de rechtbank in Middelburg te worden vervoerd.
Gemaakt door: 112zeeland
za 22 okt -   16:03  
Automobilist rijdt in op agenten, Vlissingen
Vlissingen - In de Middelburgsestraat in Oost-Souburg werd zaterdag rond 03.30 uur een 20-jarige Middelburgse automobilist aangehouden voor het doorrijden na een stopteken en het inrijden op twee politieambtenaren. De man kreeg, even daarvoor, tijdens een controle op de Oude Veerhavenweg te Vlissingen een stopteken. Hij verhoogde echter zijn snelheid en reed op de agenten af. Door opzij te springen konden zij voorkomen dat ze werden aangereden. De automobilist reed daarna weg richting de A58 en stak over naar Oost-Souburg. Korte tijd later werd de auto gespot in de Middelburgsestraat en de bestuurder werd aangehouden. De man, die geen rijbewijs heeft en bijna 1 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken, is naar Torentijd gebracht en in verzekering gesteld. Beide agenten hebben aangifte gedaan.
za 22 okt -   11:01  
Man overvallen in Brouwershaven
Brouwershaven - Zaterdag rond 01.00 uur werd bij de Haven zuidzijde, ter hoogte van de kruising met de Poortdijkstraat, een 21-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland in zijn auto overvallen door een man met een wapen. De 21-jarige stond daar geparkeerd, toen opeens een onbekende man met een scherp voorwerp in zijn hand het portier opentrok en om geld vroeg.
za 22 okt -   11:00  
Bedrijfsongeval in Nieuwdorp
Nieuwdorp - Bij een bedrijf aan de Hertenweg in Nieuwdorp raakte vrijdagmiddag een 34-jarige man uit de gemeente Borsele gewond bij een bedrijfsongeval. De toedracht van het ongeval is nog onduidelijk, maar vermoedelijk is de medewerker door zijn kleding met zijn arm tussen de transportbanden terechtgekomen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 21 okt -   22:40  
Ernstig ongeluk Rilland
Rilland - Op de Oesterdam is ter hoogte van hmp 4.0 een auto over de kop geslagen. De brandweer van Rilland en de hv van Kruiningen zijn ter plaatse. Ook meerdere ambulance's zijn onderweg. Wat er precies gaande is, is nog onbekend. Een ( 30 jarige man uit Tholen) is gewond naar het ziekenhuis gebracht. De politie is bezig met een onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De auto wordt weggesleept.
vr 21 okt -   21:26  
Buitenbrand op Molenwater
Middelburg - Op vrijdagavond rond 8 uur werden de vrijwilligers van post Rooseveltlaan in middelburg opgepiept voor een buitenbrandje aan op de molenwater. Hierop de TS 4535 met prioriteit twee uitgerukt. Ter plaatse bleek het allemaal mee te vallen en konden ze al snel terug naar de post.
Gemaakt door: troetelbeer
vr 21 okt -   20:52  
Vrouw in het water in Middelburg
Middelburg - De hulpdiensten zijn vrijdagavond met spoed uitgerukt voor een melding van een drenkeling. Rond 20:20 uur kwam een melding binnen dat er een vrouw in de watergang lag tussen de Meanderlaan en de Buitenhove.Naast een ambulance werden ook diverse brandweervoertuigen waaronder de duikers met spoed ter plaatse gestuurd.
Gemaakt door: 112zeeland
do 20 okt -   18:06  
Rijden onder invloed, Terneuzen
Terneuzen - Donderdag omstreeks 02.30 uur is in de Churchillaan in Terneuzen een 56-jarige automobiliste uit de gemeente Terneuzen aangehouden. Ze had 3½ maal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.
Gemaakt door: 112zeeland
do 20 okt -   18:05  
Hardleers, Terneuzen
Terneuzen - Donderdag is op de N290 te Hulst een 30-jarige man uit Sas van Gent aangehouden voor rijden zonder rijbewijs.. De man was vanaf 2007 al zes maal bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Zijn voertuig is in beslaggenomen.
Gemaakt door: Tommieboy
wo 19 okt -   19:27  
Binnenbrand in woning Kortgene
Kortgene - De ladderwagen Goes en de brandweer van Kortgene en Colijnsplaat zijn om 18:33 uur uitgerukt voor een binnenbrand in een woning te Kortgene. De woning was gelegen boven een shoarma/pizza zaak. De brand was snel onder controle maar er is met een warmtebeeldcamera toch nog een nacontrole geweest. Alles was veilig en er was geen gevaar meer.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 19 okt -   18:25  
Gewonden bij ongeval, 's Heerenhoek
's Heerenhoek - Vanmorgen om 07.40 uur vond op de Sloeweg in 's Heerenhoek een ongeval plaats waarbij twee personen gewond zijn geraakt. Een 38-jarige tankautobestuurder uit Geldrop had te laat in de gaten dat voor hem een file stond en kon zijn voertuig niet meer tijdig tot stilstand brengen. Twee personenauto's die achterin de file stonden schoten door de klap in de sloot. Een 28-jarige man uit de gemeente Noord Beveland en een 48-jarige man uit Terneuzen (inzittenden van de auto's) raakten hierbij gewond en zijn naar het ziekenhuis vervoerd.
wo 19 okt -   14:34  
Gaslek in gebouw van rijkswaterstaat
Middelburg - op woensdag middag 19 oktober ontstond er door werkzaamheden een gaslekkage in het hoofdkantoor van Rijkswaterstaat aan de Poelendealesingel te Middelburg hierdoor is het allarm afgegaan. Hierop werden de beroepsbrandweerlieden van stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg op gepiept om met spoed ter plaatse te komen.
Gemaakt door: 112zeeland
di 18 okt -   20:18  
Hennepkwekerij geruimd, Terneuzen
Terneuzen - In een woning aan de Axelsestraat is maandag rond 11.30 uur door agenten van de Zeeuwse politie een hennepkwekerij ontdekt en ontruimd. Door de surveillerende agenten werden in de woning 71 hennepplanten aangetroffen. Deze planten en overige goederen die bijdroegen aan het instandhouden van de kwekerij zijn vernietigd. In verband met de kwekerij is in de woning een 51-jarige Terneuzenaar aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en zit nu nog vast.
Gemaakt door: 112zeeland
di 18 okt -   20:14  
1000-litervat vol met diesel in busje
Tholen - Maandagmiddag rond 14.00 uur controleerden surveillerende agenten een bedrijfsbus die reed over de Grindweg in Tholen. Toen zij in de laadruimte keken, troffen de agenten daar een 1000-litervat vol met diesel aan. Het vat was niet verankerd of anderszins vastgezet. Ook voerde de bedrijfsbus geen oranje attentiestickers waarop stond dat er gevaarlijke stoffen vervoerd werden. De bestuurder van de bus, een 49-jarige man uit Sprundel, had ook niet de vereiste papieren om gevaarlijke stoffen te mogen vervoeren. De bestuurder verklaarde dat hij van zijn werkgever de opdracht had gekregen om het 1000-litervat te vullen met diesel, zodat de heftrucks van het bedrijf weer van brandstof konden worden voorzien. Dit 'grootverbruikstanken' gebeurde volgens de man één keer in de zoveel tijd en altijd op dezelfde manier. Door de agenten wordt proces-verbaal opgemaakt. De sanctie gaat bepaald worden door de officier van justitie.
Gemaakt door: 112zeeland
di 18 okt -   19:10  
Mooie gift aan knrm Breskens
Breskens - Constructiebedrijf Van Vugt doneert € 1840,- ter ere van opening nieuw bedrijfspand Gisteravond heeft de penningmeester van KNRM Breskens, Dhr. Adrie Bondewel, uit handen van Constructiebedrijf Van Vugt directeur Dhr. Peter van Vugt en zijn vrouw, een donatie voor reddingstation Breskens mogen ontvangen van 1840 Euro. Wegens modernisering en uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten startte Constructiebedrijf Van Vugt in 2008 de plannen voor een nieuw bedrijfspand. Na het bouwrijp maken van „Deltahoek 2., het nieuwe bedrijven terrein in Breskens, werd gestart met de bouw. Begin september 2011 is het nieuwe bedrijfspand opgeleverd en op 30 september jl. is het feestelijk geopend. Om de verbondenheid met het dorp te tonen, werd aan alle genodigden gevraagd om geen cadeaus mee te nemen. In plaats daarvan werd gevraagd om een donatie te doen in de daarvoor bestemde ton. Alle donaties kwamen ten goede aan The White Group Breskens en aan KNRM reddingstation Breskens. Gisteravond was de officiële overdracht van alle donaties aan beide stichtingen. Reddingstation Breskens is zeer vereerd met deze gift en zal het geld aanwenden om de operationele inzetbaarheid te kunnen blijven garanderen. De White Group zal de donatie gebruiken voor een 4-tal lopende projecten. KNRM Breskens werkte al eerder samen met het bedrijf. In mei 2010 werkten de vrijwilligers van reddingstation Breskens nog mee aan de demonstratie van het door Constructiebedrijf Van Vugt gebouwde mobiele HUET* trainingscentrum. Zowel Constructiebedrijf Van Vugt als KNRM reddingstation Breskens zijn niet meer weg te denken in de Bressiaanse samenleving. Beide zijn dan ook trots dat ze elkaar kunnen ondersteunen. KNRM Breskens dankt alle aanwezigen op de opening van het nieuwe bedrijfspand voor de mooie donaties. * HUET = Helicopter Underwater Escape Training
Gemaakt door: 112zeeland
di 18 okt -   19:04  
Medische Evacuatie vanaf loodsvaartuig
Breskens - Alarm voor reddingboot Zeemanshoop: Medevac, prioriteit 2. Aan boord van loodsvaartuig Mirfak kampt een bemanningslid met hevige pijn op de borst. Na contact met de Radio Medische Dienst van de KNRM wordt besloten geen risico te nemen en de persoon te evacueren. Kort daarna gaan in Breskens de piepers af(07.08 uur). Uitgevaren met reddingboot Zeemanshoop en koers gezet via het Oostgat naar de kop van Walcheren. Loodsvaartuig Mirfak komt de reddingboot daar tegemoet gevaren. Voor de kust van Westkapelle kunnen we het bemanningslid overnemen op de reddingboot. Direct wordt koers gezet richting de buitenhaven van Vlissingen. Een ruim kwartier later kunnen we de man aan de Poseidonsteiger in Vlissingen overdragen aan de gereedstaande ambulance.
di 18 okt -   11:25  
Getuigen gezocht val motorrijder
Middelburg - Vanmorgen, dinsdag 18 oktober, rond 07.30 uur kwam een motorrijder ten val op de Statenlaan in Middelburg omdat hij moest uitwijken voor een vrouw in een scootmobiel die overstak. De vrouw , 40 a 50 jaar, reed op een donkere smalle scootmobiel met één wiel voor en twee wielen achter. De vrouw is vervolgens weggereden in het fietserstunneltje aldaar. De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval. Getuigen kunnen bellen naar 0900-8844 of zich melden op het politiebureau in Middelburg.
Gemaakt door: Tommieboy
ma 17 okt -   23:09  
Bus Delta gekanteld in Kapelle
Kapelle - Bij een ongeval in Kapelle is een bestelauto gekanteld. Bij dit ongeval raakte niemand gewond. Het ongeval vond plaats rond 17:00 op de Noordstraat t.h.v. de Nieuwe Kerkstraat. Door nog onbekende oorzaak kwam een personenauto met een bestelbus in botsing en door deze klap kwam de bestelauto op zijn kant terecht. Gelukkig konden de inzittenden allemaal uit hun auto/bus komen en zijn de allemaal onderzocht door ambulancepersoneel die ter plaatse was. De brandweer heeft het wegdek gereinigd. Beide voertuigen zijn door een bergingsbedrijf geborgen.
Gemaakt door: troetelbeer
ma 17 okt -   21:20  
Tractor in de sloot in Grijpskerke
Grijpskerke - De hulpdiensten zijn maandagavond met spoed uitgerukt voor een eenzijdig ongeval op de Frederik Barbarossaweg in Grijpskerke. Rond 20:20 uur kwam een melding bij de alarmcentrale binnen dat er een tractor in de sloot was gereden. Direct werden twee ambulances, het blusvoertuig van de post President Rooseveltlaan en het Snel Interventie Voertuig (SIV) en het hulpverleningsvoertuig vanaf de post Stromenweg en de traumahelikopter vanuit Rotterdam gealarmeerd.
Gemaakt door: troetelbeer
ma 17 okt -   21:18  
Stagiaire steelt portemonnee in verzorgingstehuis
Sas van Gent - Een 21-jarige stagiaire uit een verzorgingstehuis in Sas van Gent is vandaag door agenten van de Zeeuwse politie aangehouden, omdat zij de inhoud van een portemonnee zou hebben gestolen.De vrouw wordt er van verdacht meerdere diefstallen van geld te hebben gepleegd. Zij werd al verdacht en daarom werd er een 'val' voor haar opgezet. De vrouw trapte er in en is meteen aangehouden door de politie.
Gemaakt door: troetelbeer
ma 17 okt -   21:16  
Man steelt condooms
Vlissingen - Maandagmiddag omstreeks 17.00 uur is een 22-jarige Vlissinger aangehouden door winkelmedewerkers van de LIDL aan de Papegaaienburg in Vlissingen.De man had boodschappen gedaan en had diverse boodschappen wel afgerekend, maar één doosje condooms niet.
Gemaakt door: troetelbeer
ma 17 okt -   21:16  
Rijbewijs kwijt bij controle, Goes
Goes - Politie Zeeland heeft vandaag, naar aanleiding van klachten van omwonenden, een snelheidscontrole gehouden op de Nansenbaan in Goes.De controle is gehouden ter hoogte van de bedrijven en de zijstraten.
Gemaakt door: troetelbeer
ma 17 okt -   21:15  
Beginnende bestuurder weigert blaastest
Domburg - Zondag rond 01.30 uur is in de Zuidstraat in Domburg een 20-jarige automobilist uit de gemeente Veere aangehouden.Een blaastest wees uit dat hij teveel alcohol had gedronken en hem werd gevraagd mee te gaan naar het politiebureau.
Gemaakt door: troetelbeer
ma 17 okt -   21:14  
Alcoholcontrole in Gemeente Sluis
Sluis - In de kernen Schoondijke, Nieuwvliet, Oostburg, Eede en Cadzand heeft politie Zeeland van zaterdag 21.45 uur tot zondag 04.00 uur automobilisten gecontroleerd op alcoholgebruik .
zo 16 okt -   22:00  
Schoorsteenbrand in 's -Gravenpolder
's Gravenpolder - Net na 20:00 uur krijgt het korps 's Gravenpolder (4734) een melding dat er een schoorsteen brand zou zijn aan de Provincialeweg in 's Gravenpolder.Ook de ladderwagen(4750) van Goes werd op gepiept om naar dit adres te gaan.Ter plaatse viel het gelukkig alles mee. Na alles goed te hebben gecontroleerd konden ze weer terug naar de kazerne.
zo 16 okt -   17:31  
Middelbrand in Heinkenzand
Heinkenszand - Vanmiddag kreeg het korps Heinkenzand (4736) een melding van een buiten brand aan de Heinkenszandseweg . Al snel bleek dat er nog een tankautospuit moest komen. Daarom werd korps Ovezande bij gepiept (4738) om bijstand te verlenen. Toen de eerst tankautospuit ter plaatse was bleek het te gaan om grote houten kisten met uien die hoog opgestapeld en in brand stonden. Na snel optreden kon verkomen worden dat er nog meer kisten en ook de schuren die er om heen staan in brand zouden gaan. Met behulp van heftrucks konden de kisten van elkaar gezet worden en daarna geblust. Zoals het er nu naar uitziet zal het nog even duren voordat alles geblust is.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 16 okt -   17:26  
Man gewond na val met snorfiets
Vlissingen - Zondag rond 12.00 uur is een 65-jarige man uit de gemeente Veere met zijn snorscooter gevallen in de Gildeweg in Vlissingen en daarbij gewond geraakt aan zijn hoofd.Getuigen verklaarden dat de man de bocht te ruim nam en daarbij ten val kwam.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 16 okt -   17:24  
Mannen aangehouden voor mishandeling
Goes - Zondag rond 04.00 uur zijn in het uitgaansgebied van Goes twee mannen aangehouden op verdenking van het mishandelen van een medewerker van een horecagelegenheid aldaar.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 16 okt -   17:23  
Jongens aangehouden na rijden in gestolen auto
IJzendijke - Surveillerende agenten zagen zondag rond 02.00 uur op de Tivoli te IJzendijke een personenauto rijden die gestolen bleek te zijn.De bestuurder kreeg een stopteken en de inzittenden, de 18-jarige bestuurder uit de gemeente Terneuzen en zijn passagier een 16-jarige jongen uit de gemeente Sluis, zijn aangehouden.Beiden zijn ingesloten.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 16 okt -   17:22  
Rijbewijs ingenomen van motorrijder
Middelburg - Een 21-jarige man uit Middelburg heeft zaterdag zijn rijbewijs in moeten leveren.Agenten zagen op de Torenweg in Middelburg de man op zijn motor met hoge snelheid rijden en besloten hem te volgen.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 16 okt -   17:20  
Aangehouden voor diefstal vanaf bouwterrein
Vlissingen - Zaterdag zijn twee mannen aangehouden voor het wegnemen van lood en kabels vanaf een afgesloten bouwterrein aan de Eedestraat in Vlissingen.Beiden, een 31-jarige Vlissinger en een 38-jarige man uit de gemeente Veere zijn ingesloten.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 16 okt -   17:18  
10 bekeuringen bij controle in Middelburg
Middelburg - Naar aanleiding van klachten van omwonenden heeft de politie zaterdag post gevat in de Ruyterstraat in Middelburg.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 16 okt -   17:16  
Drugscontrole in Breskens
Breskens - Zaterdag tussen 13.15 en 19.30 uur vond op de Veerhaven in Breskens een drugscontrole plaats.Tijdens deze controle werden automobilisten, bromfietsers, fietsers, wandelaars en buspassagiers gecontroleerd. Deze controle leidde tot 21 aanhoudingen. Hiervan waren 20 personen met de Belgische nationaliteit en 1 persoon met een Franse nationaliteit.
Gemaakt door: Tommieboy
zo 16 okt -   14:55  
Explosie motor op schip in Westerschelde
Vlissingen - Om 14:13 is er een melding binnengekomen dat er een explosie zou zijn geweest op een boot in de Westerschelde. De explosie zou plaats hebben gevonden in de motor van een boot(je). Uitgerukt zijn: Uly-Sar / Zeemanshoop - Winifred Sar en van de KLPD de P58.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 16 okt -   14:10  
Weer auto in de brand Burgerweidestraat, Middelburg
Middelburg - In Middelburg heeft in de nacht van zaterdag op zondag weer een auto in de brand gestaan in de Burgerweidestraat.Rond 05:30 uur werd het blusvoertuig van de post President Rooseveltlaan met spoed ter plaatse gestuurd om de brand te blussen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 16 okt -   14:10  
Auto btand Middelburg
Middelburg - De brandweer is vanmorgen uitgerukt voor een autobrand in de Burgerweidestraat te Middelburg. Omstreeks 05:32 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die daarop direct tankautospuit 4535 onder prio 1 ter plaaste stuurde. De politie heeft de autobrand geblust. De brandweer heeft de auto na geblust. Hoe de brand onstaan is is niets bekend. De politie doet verder onderzoek
za 15 okt -   22:37  
Gasslang vergeten na het tanken
Tankstation Selnisse A58 - Een automobilist(e) vergat bij het tankstation Selnisse, de tankslang te verwijderen na het tanken. Blusgroep 's Heerarendskerke en de Ovd zijn ter plaatse gekomen om een onderzoek in te stellen naar de aard van het voorval. Dit bleek echter mee te vallen. Hierna zijn ze terug gekeerd naar de kazerne.
Gemaakt door: 112zeeland
za 15 okt -   21:20  
schoorsteenbrand ,Zoutelande
Zoutelande - De brandweer is zaterdag uitgerukt voor een schoorsteenbrand. Rond 18:14 uur kwam bij de alarmcentrale een melding binnen dat er een schoorsteenbrand woedde in nieuwstraat in Zoutelande. Direct werd het blusvoertuig van zoutelande en de ladderwagen van de Stromenweg met spoed ter plaatse gestuurd. Toen het blusvoertuig ter plaatse kwam bleek het om een schoorsteenbrand te gaan. De brandweer heeft de brand gedoofd en de schoorsteen geveegd. Door het snelle optreden van de brandweer kon de schade beperkt blijven.
Gemaakt door: 112zeeland
za 15 okt -   19:53  
Alcoholcontrole in goes
goes - Tussen vrijdag 21.00 uur en zaterdag 04.00 uur heeft Politie Zeeland in samenwerking met een onderzoeksbureau dat werkt voor Rijkswaterstaat een alcoholcontrole gehouden rondom het uitgaansgebied in Goes. Er zijn 381 blaastesten afgenomen waarbij negen maal werd geconstateerd dat de bestuurder teveel alcohol had genuttigd. Eén bestuurder van een vrachtauto bleek te rijden zonder geldig rijbewijs en een bestuurder van een personenauto reed met valse kentekenplaten.
Gemaakt door: 112zeeland
za 15 okt -   19:49  
belg aangehouden en auto in beslag genomen
's Heer Arendskerke - Verschillende overtredingen van een bestuurder hebben zijn aanhouding en in beslag name van een voertuig tot gevolg. Vrijdag rond 20.30 uur haalde een bestuurder van een personenauto de politie in over een doorgetrokken streep op de Sloeweg in 's Heer Arendskerke. Na een stopteken van de politie op de Eindewege stopte de bestuurder om vervolgens , na het uitstappen van de agent, gas te geven en hard weg te rijden. De bestuurder vervolgde slingerend zijn weg en maakte na enkele bochten een pirouette waarna hij achterstevoren in een sloot tercht kwam. De 23-jarige bestuurder uit Belgie bleek teveel alcohol te hebben genuttigd, had geen rijbewijs en reed in een niet verzekerde auto die voorzien was van valse kentekenplaten. De 23-jarige man is aangehouden en de auto is in beslag genomen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 15 okt -   19:48  
Politie zoekt getuigen ernstig ongeval op Polredijk in Veere.
Veere - Politie Zeeland zoekt getuigen van een ongeval dat plaatsvond vrijdagmiddag 14 oktober op de Polredijk in Veere rond 13.15 uur. Een 45-jarige motorrijder uit de gemeente Borsele raakte bij dit éénzijdige ongeval ernstig gewond. De man kwam, door nog onbekende oorzaak, in een bocht ten val. Politie Zeeland is op zoek naar getuigen van dit ongeval en verzoekt deze zich te melden op het politiebureau in Middelburg of te bellen naar 0900-8844.
za 15 okt -   13:03  
Politie zoekt getuigen woningoverval in Terneuzen
Terneuzen - Politie Zeeland zoekt getuigen van een overval die vrijdagavond 14 oktober tussen 21.00 uur en 22.00 uur plaatsvond in een woning in de Beethovenhof in Terneuzen. Meerdere daders hebben een echtpaar met kinderen in hun woning overvallen en hebben onder dwang een geldbedrag buitgemaakt. De politie heeft deze zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen van de overval en personen die mogelijk de dagen voorafgaand aan de overval iets verdachts is opgevallen in de omgeving van de Beethovenhof.
za 15 okt -   11:19  
Til assistentie deltaweg
Deltaweg - Vanmorgen om 09.00 uur kreeg het korps Wolphaartsdijk een melding binnen om het ambulancepersoneel te assisteren op de Deltaweg. Voor een til assistentie. De persoon is vervoerd met de ambulance naar het ziekenhuis.
za 15 okt -   11:19  
Til assistentie deltaweg
Deltaweg - WOLPHAARTSDIJK -(4746) is om ongeveer 09.00 uur gealarmeerd voor een Assitentie Ambulance op het parkeerterrein bij de Deltaweg ,Waar een Duitse vrachtwagen Chauffeur door zijn rug was gegaan, deze meneer lag in zijn slaapcabine en moest door middel van een wervelplank uit zijn cabine worden gehaald , omdat dit niet alleen door de heren van de ambulance kon gedaan worden werd de 47-46 gealarmeerd, deze hebben met mankracht deze meneer op de plank er uit getild . en is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Tekst: www.brandweerwolphaartsdijk.nl
vr 14 okt -   15:46  
Motor ongeluk op de Bosweg in Veere
Veere - Op vrijdagmiddag 14 oktober om 13:15 kwam er een melding binnen voor een ambulance, motorambulance en paar minuten later voor de traumahelikopter om met spoed naar de bosweg te Veere te gaan. Ter plaatse aangekomen bleek het om een eenzijdig ongeval te gaan met een motor.
Gemaakt door: 112zeeland
do 13 okt -   23:31  
Diefstal bouwmaterialen, Wemeldinge
Wemeldinge - Tussen woensdagmiddag 16.00 uur en donderdagochtend 06.30 uur zijn, vanaf een bouwterrein aan 't Scheld in Wemeldinge, bouwmaterialen met onbekende waarde weggenomen. Er is geen braakschade.
Gemaakt door: 112zeeland
do 13 okt -   23:30  
Rijden tijdens rijontzegging
Sluis - Donderdagochtend rond 08.45 uur is een 20-jarige automobilist uit de gemeente Sluis, aan de Rijksweg in Eede aangehouden. De man reed met een snelheid van 75 km/u over de Rijksweg. De toegestane maximum snelheid bedraagt hier 50 km/u. Toen de man werd gevraagd zijn rijbewijs te tonen bleek dit in september dit jaar te zijn ingevorderd (tot januari 2012). Ook bleek dat zijn auto niet APK gekeurd was. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
do 13 okt -   23:30  
Diefstal uit woning, Wemeldinge
Wemeldinge - Tussen woensdagmiddag 17.00 ur en donderdagochtend 09.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Wemeldingse Zandweg in Wemeldinge. Uit de woning zijn gereedschappen met onbekende waarde weggenomen. Er is een raam opengebroken. Ook een bouwkeet die bij de woning stond is opengebroken. Hieruit is niets weggenomen. Het totale schadebedrag is onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
do 13 okt -   23:28  
Inbraak in winkel, Yerseke
Yerseke - Politie Zeeland heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een winkel, die in de nacht van woensdag op donderdag, aan de Oude Torenstraat in Yerseke plaatsvond. Uit de winkel is een grote hoeveelheid genotsmiddelen met onbekende waarde weggenomen. Er is gepoogd een deur open te breken en er is een raam vernield. Het totale schadebedrag is onbekend.
Gemaakt door: Tommieboy
wo 12 okt -   21:38  
Trein Goes - Middelburg gestremd
Middelburg - In verband met een aanrijding met een persoon rijden er momenteel geen treinen op het traject Goes - Middelburg. De oorzaak ligt in het feit dat de trein ter hoogte van de Arnebrug iemand heeft aangereden. De brandweer en de ambulance zijn uitgerukt. Verder melden de Nederlandse Spoorwegen een vertraging van meer dan een uur en er wordt verwacht dat er pas weer om 23.30 uur kan worden gereden.
di 11 okt -   20:25  
Kerntransport rustig verlopen
Borssele - Tijdens het kerntransport dat vandaag plaatsvond hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan. Het betrof een transport van kernafval van Borssele naar het Franse Cape Le Hague. Rond 19.00 uur passeerde de trein de Belgische grens. Halverwege de middag zijn drie medewerkers van Strukton aangehouden omdat zij zich niet konden legitimeren als medewerkers van dit bedrijf. Dit gaf de politie aanleiding om de drie mannen mee te nemen naar het cellencomplex Torentijd waar hun identiteit verder is onderzocht. Vast is komen te staan dat zij als flexwerkers inderdaad werkzaamheden verrichten voor Strukton, waarop zij weer op vrije voeten zijn gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
di 11 okt -   20:20  
Kerntransport rustig verlopen , Borssele
Borssele - Tijdens het kerntransport dat vandaag plaatsvond hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan. Het betrof een transport van kernafval van Borssele naar het Franse Cape Le Hague. Rond 19.00 uur passeerde de trein de Belgische grens.
Gemaakt door: 112zeeland
di 11 okt -   19:45  
Gewapende overval in Axel
Axel - Maandagavond omstreeks 23.30 uur vond een gewapende overval plaats op Playland aan de Zeestraat in Axel. Op het moment van de overval was een tiental mensen in het pand aanwezig. Geen van de betrokkenen is gewond geraakt. De technische recherche doet onderzoek in het pand. De aanwezige personen zijn inmiddels gehoord door rechercheurs en zij verklaarden dat er meerdere overvallers de zaak in kwamen en dat de overvallers vermoedelijk met een auto vertrokken zijn. De Zeeuwse politie zoekt nog meer getuigen van de overval. Hebt u iets gezien dat met de overval te maken kan hebben, of weet u iets meer te vertellen over de overvallers of de overval, dan wordt u verzocht te bellen met 0900-8844. Bij de overval is een onbekend geldbedrag buitgemaakt. De politie doet verder geen mededelingen over het soort wapen.
Gemaakt door: 112zeeland
di 11 okt -   19:17  
Nieuwe reddingboot voor KNRM Neeltje Jans
Neeltje Jans - Het reddingstation Neeltje Jans van de Koninklijke Nederlands Redding Maatschappij (KNRM) krijgt de beschikking over een nieuwe reddingboot. Deze is van het type Nikolaas. De bouw van de reddingboot werd bekostigd uit een schenking van het Fred Plesman Fonds. De kleindochter van de heer Plesman, mevrouw Groot, zal de doopplechtigheid verrichten. Het Fred Plesman Fonds is opgericht na liquidatie van de Pronto Stichting. Deze stichting schonk eerder de reddingboot Uly van Westkapelle.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 10 okt -   18:12  
Parkeerautomaat opengebroken, Zierikzee
Zierikzee - Zondagmorgen omstreeks 08.30 uur is ontdekt dat een parkeerautomaat aan de Gasthuisboomgaard in Zierikzee was opengebroken. Het is niet gelukt om geld uit de automaat te stelen. De automaat is wel ernstig vernield.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 10 okt -   18:11  
Aangehouden wegens huiselijk geweld, St. Jansteen
St. Jansteen - Een 44-jarige man uit de gemeente Hulst is zondagavond omstreeks 21.00 uur aangehouden in een woning aan de Wilhelminastraat in Sint Jansteen. Hij wordt verdacht van het plegen van huiselijk geweld. De man zou zijn vriendin hebben mishandeld. Bij zijn aanhouding pleegde hij het nodige verzet. Door de agenten die hem aanhielden werd pepperspray gebruikt om de man onder controle te krijgen. Hij heeft een huisverbod gekregen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 10 okt -   18:11  
Terneuzenaar aangehouden wegens bedreiging
Terneuzen - Omstreeks 01.00 uur in de nacht van zondag op maandag is een 20-jarige Terneuzenaar aangehouden door agenten van de Zeeuwse politie. In de tuin van een woning aan de Kanaalweg in Hulst werd de man aangehouden wegens bedreiging en vernieling. De man wordt er van verdacht diverse goederen te hebben vernield in de woning. Ook wordt hij er van verdacht een vrouw te hebben bedreigd. Hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 10 okt -   18:10  
Mogelijke verdachte van diefstal diesel aangehouden
's-Heer Arendskerke - In de nacht van zondag op maandag, rond 03.00 uur, is een 42-jarige man uit Tilburg aangehouden nabij een autobedrijf aan de Nijverheidsstraat in 's-Heer Arendskerke. Rond die tijd meldde een getuige dat er een verdachte auto stond bij het autobedrijf. De auto werd goed omschreven door de getuige. Op het moment dat agenten van de Zeeuwse politie ter plaatse kwamen reed de auto juist weg. De agenten hebben de auto laten stoppen en door een andere politie-eenheid is een onderzoek ingesteld bij het bedrijf. Daar werden sporen van inbraak gevonden en hierop is de Tilburger aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau in Goes. Hij wordt vandaag gehoord over de zaak.
ma 10 okt -   11:41  
Aanrijding tussen twee personenauto's
Oud-Vossemeer - Om 13.51 uur vond zondagmiddag op de Krabbenkreekweg in Oud-Vossemeer een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 59-jarige man uit Belgie, een 50-jarige man en een 47-jarige vrouw uit Steenbergen raakten gewond. Zij zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De toedracht van het ongeval wordt onderzocht
ma 10 okt -   11:38  
Zeeuwse zaak in Opsporing Verzocht
Terneuzen - Dinsdagavond worden in het televisieprogramma Opsporing Verzocht foto's getoond die te maken hebben met een oplichtingszaak die op zaterdag 23 april jl. plaatsvond in een woning in Terneuzen. Op die dag werd een bejaard echtpaar uit Terneuzen in hun woning bezocht door zes jongedames. De zes wisten bij het echtpaar binnen te komen met een smoes of zij willen meewerken aan een enquete.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 9 okt -   17:56  
wateroverlast Axel
Zuiddorpe - zaterdag om 12:21 uur kwam er een melding van wateroverlast binnen. De brandweer van Axel is naar de ijzermanstraat te Zuiddorpe gereeden om de wateroverlast op te losen. in korte tijd was het probleem opgelost.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 9 okt -   17:53  
Controle op A58
Vlissingen/Middelburg - Polite Zeeland heeft afgelopen nacht van 22,40 uur tot 00.40 uur een controle gehouden op de A58 voor het verkeer vanuit Vlissingen richting Middelburg. Rijkswaterstaat zorgde voor een verkeersmatrix om de snelheid van het verkeer te verminderen en de brandweer leverde een aggregaat met verlichting. De politie heeft enkele honderden auto's gecontroleerd op rijbewijs en kenteken. Op vrijwillige basis is tevens de kofferbak en in het voertuig gecontroleerd. Bij drie bestuurders is een overschrijding van de maximale toegestane hoeveelheid alcohol geconstateerd, Twee van hen moesten hun rijbewijs inleveren.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 9 okt -   17:52  
Controles in Goes
Goes - Een controle gehouden op de Markt in Goes tussen 01.00 uur en 06.05 uur afgelopen nacht leverde de volgende resultaten op: 14 bekeuringen voor: 4 x wildplassen 1 x alcohol drinken op straat 2 x parkeren buiten de vakken (PA's op taxi standplaatsen) 2 x parkeren op invalide parkeerplaats (PA's) 1 x baldadigheid. 1 x openbare dronkenschap 2 x niet tonen legitimatiebewijs 1 x opgeven valse naam
Gemaakt door: 112zeeland
zo 9 okt -   17:52  
Preventieve alcoholcontrole in Sint Annaland
Sint Annaland - Politie Zeeland heeft in samenwerking met de jongerenraad Tholen(JOTH) en Indigo jeugd in de nacht van zaterdag op zondag, van 21.15 uur tot 03.00 uur, op het Havenplein in Sint Annaland een preventieve alcoholcontrole gehouden onder jongeren. Jongeren kregen ook informatie over de gevolgen van alcohol en drugs in het verkeer. Op de wegen buiten het centrum zijn vervolgens 165 voertuigen gecontroleerd door de politie. Dit gebeurde in de Spuistraat,de kruising Anna van Bourgondiestraat/F. M Boogaardweg/Bierenstraat en de kruising Hoenderweg/Langeweg. Twee maal bleek dat bestuurders teveel alcohol hadden gedronken. Eén van hen moest zijn rijbewijs inleveren. Op het Havenplein zijn 185 personen preventief gecontroleerd. Ongeveer 75% van deze groep had teveel alcohol genuttigd om nog aan het verkeer deel te mogen nemen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 9 okt -   17:51  
Eénzijdig ongeval op A58, Goes
Goes - Zaterdag rond 14.48 uur vond op de A58 een éénzijdig ongeval plaats. Een personenauto komende uit de richting van Arnemuiden raakte bij de afslag Heinkenszand van de weg af en belandde, vermoedelijk door aquaplanning, in de sloot. De 55-jarige bestuurder uit Arnemuiden is voor controle naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn 53-jarige echtgenote bleef ongedeerd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 9 okt -   17:50  
Eénzijdig verkeersongeval in Westdorpe
Westdorpe - Zaterdag rond 12.00 uur raakte op de Tractaatweg in Westdorpe een personenauto van de weg in de sloot. De auto (nieuwe volvo X90 V8)kwam uit de richting van Gent en reed richting Terneuzen. Door vermoedelijk spoorvorming of aquaplanning raakte de auto van de weg in en kwam in de sloot tot stilstand. De 35-jarige bestuurder uit Terneuzen en zijn inzittenden zijn met hulp van de brandweer van zuiddorpe uit het voertuig gehaald en met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd
Gemaakt door: Tommieboy
za 8 okt -   21:05  
Wederom coniferenbrand in Terneuzen
Terneuzen - De bewoners van een woning, gelegen aan de Zeldenrustlaan in Terneuzen hebben afgelopen nacht voorkomen dat zeer lange coniferenhaag zou afbranden. Zaterdagochtend rond half één werd de brand ter hoogte van de gelegen bushokjes aan de Zeldenrustlaan ontdekt. Dankzij het optreden van enkele omwonenden aan de Zeldenrustlaan werd voorkomen dat de brand erger zou worden. De brandweer kwam nog wel polshoogte nemen en heeft nog wat nablus werk verricht. Er wordt nog onderzoek gedaan.
za 8 okt -   19:08  
Brandweerwedstrijden Yerseke
Yerseke - Vandaag was het weer een drukke dag voor diverse brandweerkorpsen uit Zeeland . Vanaf vanmorgen waren de brandweer wedstrijden te doen rondom de haven van Yerseke. Er was in scene gezet dat er een middel brand woedde op een vissersboot en dat er slachtoffers bij betrokken waren .
Gemaakt door: 112zeeland
za 8 okt -   13:22  
Autoboot is los.
Bath - De autoboot welke was vastgelopen in de Westerschelde is losgetrokken en onderweg naar Vlissingen. Het losraken gebeurde rond 13:14 uur.
Gemaakt door: 112zeeland
za 8 okt -   12:38  
Zwaargewonde bij eenzijdig ongeval, Stavenisse
Stavenisse - Een 39-jarige automobilist uit de gemeente Tholen is vrijdagavond rond 19.30 uur zwaargewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Oudelandsedijk in Stavenisse. De man was waarschijnlijk met hoge snelheid door de bocht gereden, had daarbij de controle over zijn voertuig verloren en was tegen een boom aangereden. Hij heeft enige tijd bekneld gezeten en is naar een ziekenhuis in Rotterdam vervoerd. In het ziekenhuis is hem een bloedproef afgenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 8 okt -   12:38  
Litouwers aangehouden, Goes
Goes - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in de Verrijn Stuartweg in Goes twee mannen van 30- en 33 jaar uit Litouwen aangehouden. Rond 01.00 uur werd aan de Gemeenschappelijke Meldkamer Zeeland gemeld dat zich een verdachte situatie voordeed op het industrieterrein aan de Verrijn Stuartweg in Goes. Daar trof men een voertuig aan met twee personen afkomstig uit Litouwen. Toen ze een politieauto zagen naderen probeerden ze weg te komen. In het voertuig lagen inbrekerswerktuigen. De verdachten waren verder in het bezit van een paar duizend euro. Beiden zijn ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
za 8 okt -   12:37  
Verkeerscontrole 'In Goes Uit
Goes - Op vrijdag 7 oktober vanaf 21.30 uur tot zaterdag 8 oktober tot 05.00 uur is door politie Zeeland de 24e verkeerscontrole 'In Goes Uit' gehouden. In de vooravond is er uitvoerig gecontroleerd op inkomend verkeer op de 's Heer Hendrikskinderendijk en de Patijnweg. In het tweede gedeelte van de nacht controleerde men op uitgaand verkeer aan de Middelburgsestraat, de A. Joachimikade, de van der Spiegelstraat en de M.A. de Ruijterlaan. De doelstelling van deze controle is de veiligheid en het veiligheidsgevoel onder het (uitgaans) publiek te vergroten d.m.v. een uitgebreide voertuig- en inzittende controle. In totaal zijn er 314 voertuigen gecontroleerd en evenveel blaastesten afgelegd. Andere zaken: 2 x rijden zonder rijbewijs, 1 x rijden met een verlopen rijbewijs, 2 x voor bezit softdrugs, 5 x niet tonen van een rijbewijs, 5 x niet tonen van een kentekenbewijs, 2 x trekhaak geplaatst voor kentekenplaat, 3 x voor het voeren van mistverlichting 1 x voor gladde banden 1 x voor het opgeven van een valse naam, 1 x kentekenplaat niet zichtbaar 1 x voor een kapot achterlicht 4 x voor rijden onder invloed 1 x aanhouding voor het in bezit hebben van een vlindermes 19 controles inzake de Vreemdelingenwet
Gemaakt door: 112zeeland
za 8 okt -   12:17  
Aanhanger in brand Sint Laurens
Sint Laurens - Op de Noordweg in Sint Laurens is een aanhanger vermoedelijk door brandstichting in brand gevlogen. De brandweer van de President Rooseveltlaan te Middelburg heeft de brand met 1 hogedrukstraal geblust. De auto welke in de buurt geparkeerd stond heeft lichte rook/brandschade opgelopen. De definitieve oorzaak is nog onbekend.
Gemaakt door: Tommieboy
za 8 okt -   09:20  
Autoschip vastgelopen in Westerschelde met updates
Rilland - Een vrachtschip met een lengte van 209 meter is in de nacht van vrijdag op zaterdag vastgelopen in de Westerschelde. Het schip ligt al enige tijd vast in het Nauw van Bath, bij de grens van België en Nederland. Dat heeft een woordvoerder van de politie bevestigd. Zaterdagmiddag, bij hoogwater, wordt getracht het schip los te trekken. Dan zal het scheepvaartverkeer voor grote schepen even worden stilgelegd, aldus Rijkswaterstaat.
Gemaakt door: Tommieboy
vr 7 okt -   23:03  
Verdachten explosie Ritthem blijven vast
Middelburg - De drie verdachten die donderdag zijn aangehouden in het onderzoek naar de explosie in Ritthem, blijven vastzitten. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Middelburg vrijdag laten weten. Het OM beslist volgende week of de drie worden voorgeleid aan de rechter-commissaris voor de inbewaringstelling van maximaal 2 weken. De verdachten zijn een 20-jarige man en zijn ouders, een man van 59 jaar en een vrouw van 50 jaar. Ze komen allen uit Oost-Souburg.
vr 7 okt -   20:41  
Brandweer uitgerukt voor brandmelding Middelburg
Middelburg - De vrijwilligers van de Post Torenweg zijn vanavond uitgerukt naar de Granaatplaats te Middelburg. Omstreeks 19:08 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die stuurde direct tankautospuit (4533) onder prio 1 ter plaatse naar het bovenstaand adres. Al snel bleek het mee te vallen met de melding er stond een bankstel in brand en dit hadden bewoners inmiddels al geblust .
Gemaakt door: 112zeeland
do 6 okt -   19:51  
Arrestaties in verband met explosie Ritthem
Oost-Souburg - De politie heeft donderdag drie verdachten aangehouden in Oost-Souburg in verband met de explosie op 23 september van een caisson op het strand bij Ritthem. Dit heeft het Openbaar Ministerie in Middelburg laten weten.
Gemaakt door: 112zeeland
do 6 okt -   17:39  
Zwaargewonde bij eenzijdig ongeval, Hoedekenskerke
Hoedekenskerke - Donderdagmorgen rond 08.00 uur vond op de 's Gravenpoldersestraat in Hoedekenskerke een ongeval plaats waarbij een vrouw zwaargewond is geraakt. De 27-jarige vrouw uit de gemeente Borsele raakte met haar voertuig in een slip waardoor haar voertuig over de kop vloog. Ze is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Ter plaatse lag een flinke hoeveelheid modder op de weg waardoor het wegdek erg glad was. De verantwoordelijke hiervoor zal benaderd en verhoord worden. Hem/haar wacht een proces-verbaal. De politie en het Waterschap waarschuwen weggebruikers voor het gevaar van slik op de weg.
Gemaakt door: 112zeeland
do 6 okt -   17:33  
Politie waarschuwt voor oplichter
Zeeland - In de regio Zeeland is een oplichter actief die mensen een pannenset van Steinberger te koop aanbiedt. De pannenset biedt hij aan voor een klein bedrag maar de kopers worden bedrogen omdat het nepartikelen zijn. Bij de politie zijn een aantal meldingen binnengekomen.(niet bekend hoeveel).
wo 5 okt -   19:16  
Hennepkwekerij ontmanteld in loods, Middelburg
Middelburg - In een loods aan de Hertzweg is woensdagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. In de loods werd een soort binnenloods aangetroffen waarin twee kweekruimtes waren ingericht met in totaal 998 hennepplantjes. Door medewerkers van de gemeente is de kwekerij inmiddels geruimd en afgevoerd. In het pand werden geen personen aangetroffen.
wo 5 okt -   13:07  
Aanhoudingen bij ontdekken henepkwekerij
Baarland - Dinsdagavond zijn in een loods in Baarland drie mannen aangehouden. De politie kreeg een anonieme tip van een mogelijke hennepkwekerij in deze loods en ging een kijkje nemen. Daar trof men drie mannen aan die henneptoppen aan het knippen waren. Allen zijn er ter plaatse aangehouden. Het betreffen twee mannen van 31 jaar uit de gemeente Borsele en een 43-jarige man uit Kapelle.
wo 5 okt -   13:06  
Aanhoudingen voor diefstal uit kleedruimtes
Terneuzen - Maandag 26 september zijn uit kleedruimtes van het Zeldenrust-Steelantcollege in Terneuzen goederen gestolen. Eén verdachte, een meisje van 16 jaar uit Axel, is ter plekke aangehouden. Drie andere verdachten zijn verhoord op het politiebureau. Deze meisjes zijn allen 16 jaar oud en twee van hen zijn afkomstig uit Axel en één uit Terneuzen. Van de spullen die zijn teruggevonden zijn de eigenaren in kennis gesteld. Nog niet alle spullen die vermist worden zijn bij de verdachten aangetroffen. Allen zijn inmiddels in vrijheid gesteld. Het onderzoek is nog niet afgerond.
wo 5 okt -   13:05  
Vechtpartij in Vlissingen
Vlissingen - In de Meidoornlaan in Vlissingen brak dinsdag rond 15.30 uur tussen twee Vlissingers een vechtpartij uit. De twee mannen, allebei 37 jaar en bekenden van elkaar, hadden een conflict over een fiets. Ze zijn beiden aangehouden. Eén van de mannen is later weer in vrijheid gesteld. De tweede man is in verzekering gesteld omdat hij bedreigende taal uitte tegen de ander en zijn familie.
Gemaakt door: 112zeeland
di 4 okt -   21:02  
Bizar verkeersongeval bij Bruinisse
Bruinisse - Op de N259 bij Bruinsse vond maandag rond 20.30 uur een bizar verkeersongeval plaats. Een onbekend gebleven bestuurder reed, voor de brug, tegen een verkeerszuil. Een 64-jarige Canadese automobilist reed daarna over de onderzijde van de verkeerszuil die op de weg was achtergebleven (zijnde een metalen schetsplaat van 30x30 cm met een gewicht van 7 kilogram). De schetsplaat kwam daardoor van de grond en is gaan 'zweven' in horizontale richting, boven de rijbaan bestemd voor het tegemoetkomend verkeer. Daar ging de plaat dwars door de voorruit van de auto van een 52-jarige automobilist uit Neuss (D) en kwam op de passagierstoel terecht. De Duitser bleef wonder boven wonder ongedeerd, de voorruit van zijn auto was vernield. De auto van de Canadees liep een lekke band op.
Gemaakt door: 112zeeland
di 4 okt -   20:59  
Inbraak in woning in Oostkapelle
Oostkapelle - Maandag tussen 13.00 en 17.00 uur werd ingebroken in een woning in de Torenstraat in Oostkapelle. Een toegangsdeur werd vernield en de woning werd doorzocht. Er werden enkele tientallen euro's weggenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
di 4 okt -   20:59  
Diefstal portemonnee, Middelburg
Middelburg - Dinsdag tussen 13.30 en 14.00 uur werd in de Lange Geere in Middelburg de portemonnee gerold van een 40-jarige vrouw uit de gemeente Borsele. De vrouw werd, kort nadat zij in een winkel met de pin betaald had, aangesproken door twee vrouwen. Daarna was haar portemonnee verdwenen en bleek er geld van haar rekening opgenomen te zijn.
Gemaakt door: 112zeeland
di 4 okt -   20:58  
Twee aanhoudingen na vechtpartij in Terneuzen
Terneuzen - In de Nieuwe Diepstraat in Terneuzen vond dinsdag tussen 00.30 en 01.00 uur een vechtpartij plaats tussen twee Terneuzense mannen van 23 en 40 jaar. De twee mannen waren onbekenden van elkaar. De 40-jarige man, die alcohol had gedronken, had bij de woning van de 23-jarige, waar zich op dat moment een 28-jarige vrouw bevond, aangebeld en wilde naar binnen. Daarna onstond de vechtpartij waarbij de 40-jarige man gewond raakte aan zijn hoofd, gezicht en arm; ook werd hij gebeten door de hond van de vrouw. De man is naar het ziekenhuis gebracht. Door de politie werd rond 03.00 uur de 23-jarige man aangehouden. Dinsdagmiddag werd ook de vrouw aangehouden. Zij heeft een verklaring afgelegd en is inmiddels weer in vrijheid gesteld. De 23-jarige man is in verzekering gesteld en wordt deze week voorgeleid.
Gemaakt door: 112zeeland
di 4 okt -   20:58  
Verkeerscontrole in Waterlandkerkje
Waterlandkerkje - In de Ketelaarstraat (80 km-weg) in Waterlandkerkje hield de politie, naar aanleiding van klachten over snelheidsovertredingen, een snelheidscontrole. De controle vond plaats dinsdag tussen 14.00 en 15.00 uur. Van in totaal 50 passanten werd de snelheid gemeten. Eén bestuurder reed 119 km per uur en kreeg een proces-verbaal.
di 4 okt -   19:38  
Getuigen gezocht explosie Ritthem
Ritthem - Politie Zeeland is op zoek naar getuigen of mensen die mogelijk meer kunnen vertellen over twee personenauto's die wegreden na de explosie die plaatsvond op vrijdag 23 september rond 22.00 uur op het strandje aan de Zeedijk in Ritthem. Na de explosie is er door de politie een buurtonderzoek gedaan en een passantenonderzoek gehouden. Getuigen hebben gemeld dat er mogelijk nog sprake is van twee auto's die vlak na de explosie hard zijn weggereden.
Gemaakt door: 112zeeland
di 4 okt -   18:40  
nog twee auto's vlak na de explosie Ritthem
Ritthem - Politie Zeeland is op zoek naar getuigen of mensen die mogelijk meer kunnen vertellen over twee personenauto's die wegreden na de explosie die plaatsvond op vrijdag 23 september rond 22.00 uur op het strandje aan de Zeedijk in Ritthem. Uit onderzoek is gebleken dat twee auto's hard weg reden richting Ritthem. Getuigen of personen die mensen die hierover meer kunnen melden worden verzocht te bellen naar 0900-8844. Getuigen die (gegarandeerd) anoniem iets willen melden worden verzocht te bellen met het telefoonnummer van de Criminele Inlichtingen Eenheid 0648492242.
Gemaakt door: 112zeeland