za 22 okt - 20:10
De 28-jarige Fred B., die ervan wordt verdacht op 19 juli zijn ex-schoonouders - het Middelburgse echtpaar Schroevers - met messteken om het leven te hebben gebracht, is te gevaarlijk om van het huis van bewaring naar de rechtbank in Middelburg te worden vervoerd.

Dat heeft de directeur van de penitentiaire inrichting in Vught, waar B. in voorarrest zit, geoordeeld. Haarlemmer B. had vrijdag voor de rechtbank moeten verschijnen voor een zogeheten regiezitting in zijn zaak. De man verblijft in een isoleercel. Hij is voor een ieders veiligheid, inclusief die van hemzelf, aan handen en voeten geboeid. Ook draagt hij een helm.

B. ging volledig door het lint toen hem een dagelijks bezoek van een gedragsdeskundige werd geweigerd. Hij zou personeel hebben bedreigd. B. belandde in de isoleercel nadat het hem was gelukt van een zogeheten scheurjurk een strop te maken. Een scheurjurk is een kledingstuk, speciaal voor in isolatie gehouden mensen, gemaakt van oersterk materiaal. Naast de dubbele moord wordt B. er nog van verdacht op 28 juli 2010 het appartement van zijn ex-vriendin in brand te hebben gestoken. B. raakte daarbij zelf ernstig gewond en belandde in het ziekenhuis.

Na zijn ontslag daaruit verzuimde het Openbaar Ministerie in Haarlem hem op te pakken. Sindsdien werd het gezin Schroevers door hem geterroriseerd. B. kon een dag na de dubbele moord op een nabijgelegen begraafplaats worden aangehouden. Volgens justitie beweert B. dat niet hij, maar zijn ex-schoonvader zijn ex-schoonmoeder heeft gestoken. B. heeft de vrouw naar eigen zeggen als schild gebruikt. De rechtbank heeft de regiezitting verplaatst naar donderdag 27 oktober, om B. alsnog de gelegenheid te geven aanwezig te zijn. Daartoe heeft hij het recht. Wanneer de inhoudelijke behandeling van de zaak plaatsvindt, is nog niet bekend.B. zal eerst nog moeten worden onderzocht door gedragsdeskundigen in het Pieter Baan Centrum.

Bron: www.nu.nl

Klik hier voor vorige informatie betreffende de steekpartij.

 

Ingezonden door: Tommieboy