Selecteer per datum:

vr 30 sep -   14:28  
Melding Middelbrand voor brandweer Zierikzee.
Zierikzee - De Schouwen-Duivelandse brandweer van de post Zierikzee werd in de nacht van donderdag op vrijdag gealarmeerd voor een binnen brand aan de Haringvlietstraat te Zierikzee. Het bleek te gaan om brandje in de keuken. De brandweer ging met twee tankautospuiten ter plaatse. De bewoners waren al in veiligheid en buiten de woning.
vr 30 sep -   13:22  
Aanrijding in Middelburg
Middelburg - Rond 11:45 vrijdag 30 september heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Schietbaan in Middelburg. Door nog onbekende oorzaak is er een motorrijder tegen een auto gereden de motorbestuurder is hierbij met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 30 sep -   12:23  
Man beroofd van tas, Terneuzen
Terneuzen - Donderdagavond om ongeveer 22.00 uur is in Terneuzen een man van zijn tas met inhoud beroofd. De man was op het Huizingaplein in Terneuzen toen hij bedreigd werd met een wapen. Om wat voor wapen het gaat wil de politie niet zeggen, omdat dat daderinformatie is. Vermoedelijk waren er meerdere mannen bij de beroving betrokken. Donderdagavond heeft de technische recherche van Politie Zeeland nog een sporenonderzoek gedaan op het Huizingaplein. Politie Zeeland is op zoek naar getuigen van deze beroving. Mensen die meer weten van dit incident, of die er getuige van zijn geweest kunnen bellen met 0900-8844. Ook kunnen zij zich melden op het politiebureau in Terneuzen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 30 sep -   12:21  
Vrouw beroofd na babbeltruc, Vlissingen
Vlissingen - In een woning aan de President Rooseveltlaan in Vlissingen is donderdagmiddag tussen 13.00 en 13.30 uur een 87-jarige vrouw bestolen van een geldbedrag van enkele honderden euro's. Tussen die tijden stond er een vrouw bij de 87-jarige aan de deur. Zij kwam de woning binnen, omdat ze wat wilde weten over een scootmobiel. De 87-jarige heeft haar mee naar achteren genomen en de vrouw informatie gegeven. De voordeur is toen vermoedelijk open blijven staan. Op een gegeven moment is de vrouw vertrokken. Even hierna was ook het geld van de 87-jarige vrouw weg. Het slachtoffer heeft een signalement doorgegeven aan agenten van de Zeeuwse politie. De verdachte betreft een kleine, mollige vrouw van ongeveer 1.65 meter lang. Zij heeft zwart, halflang haar dat zij in een staartje droeg. De vrouw droeg een zwart jurkje met korte mouwen en ze liep op sandalen. Ze had een bol gezicht en donkere ogen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 30 sep -   12:20  
Aangehouden ivm ernstige mishandeling, Cadzand
Cadzand - Agenten van de Zeeuwse politie hebben vorige week de laatste verdachte aangehouden van een mishandeling in Cadzand op 28 augustus jl. In de nacht van 27 op 28 augustus jl. werd op de Vlamingpolderweg in Cadzand een 37-jarige Duitser zo erg mishandeld door vier mannen, dat hij met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis is gebracht. Daar heeft hij een week moeten blijven. Na die week is hij naar Duitsland teruggekeerd en is daar ook nog opgenomen geweest in een ziekenhuis. Hij moest daar enkele operaties ondergaan. Naar aanleiding van dit incident heeft Politie Zeeland een onderzoek opgestart. Uit dit onderzoek is gebleken dat de vier aangehouden verdachten allemaal met dit misdrijf te maken hebben gehad. De verdachten zijn allemaal mannen in de leeftijd van 18 tot en met 22 jaar. Ze zijn afkomstig uit Axel en Terneuzen. De verdachten zitten vast.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 30 sep -   12:19  
Inbraak, Sint Anna ter Muiden
Sint Anna ter Muiden - In een woning aan de Singel in Sint Anna ter Muiden is ingebroken tussen maandag 26 september jl. en donderdagmiddag 16.30 uur. Vermoedelijk is/zijn de dader(s) de woning binnengekomen door een raam te forceren. In de woning trof de aangever een grote ravage aan. Op het eerste gezicht is er niets weg. De technische recherche van Politie Zeeland gaat vandaag sporenonderzoek doen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 30 sep -   12:17  
Aangehouden wegens mishandeling agent, Goes
Goes - In de nacht van donderdag op vrijdag reden surveillerende agenten door het centrum van Goes. Op de Grote Markt zagen zij, om ongeveer 04.15 uur, twee mannen lopen. De mannen vonden het nodig om een beledigende opmerking te maken naar de agenten. Even later, in de Van Doornestraat in Goes, zagen de agenten de mannen weer lopen. Eén van de mannen begon wederom te schelden in de richting van de agenten. Hierop hebben de agenten hun auto aan de kant gezet en zij spraken de man aan op zijn gedrag. Deze bleef maar tekeer gaan tegen de agenten. Het identiteitsbewijs van de scheldende man werd vervolgens door de agenten gevraagd, maar de man verklaarde dat hij niet in het bezit was van een ID-bewijs. Hierop wilde één van de agenten de auto uitstappen, maar de man was voor het portier gaan staan, zodat dit niet open ging. Vervolgens heeft de agent met kracht zijn portier opengeduwd, zodat de man een stapje achteruit moest. De man zag daarna kans om één van de agenten een vuistslag in het gezicht te geven. Toen was de maat vol voor de agenten. De man is tegen de grond gewerkt, geboeid en aangehouden. Ondertussen bleef deze zich verzetten. De andere man probeerde intussen steeds in de buurt te komen van het opstootje, maar hem is op niet mis te verstane wijze kenbaar gemaakt dat hij zich moest verwijderen. Deze man koos eieren voor zijn geld en verdween. Ook tijdens het vervoer naar het politiebureau bleef de man schelden tegen de agenten. Toen hij op het politiebureau in een ophoudkamer werd geplaatst verzette hij zich wederom hevig. Om die reden is de man vervolgens in een politieauto gezet en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar heeft hij de nacht doorgebracht en hij zal vandaag verder gehoord worden over zijn gedrag. De verdachte is 31 jaar en afkomstig uit Laren.
Gemaakt door: 112zeeland
do 29 sep -   17:10  
Uitslaande woningbrand Nieuw en Sint Joosland
Nieuw en Sint Joosland - Om 17:01 uur is er een melding binnengekomen bij de alarmcentrale over een uitslaande woningbrand op de Hoge Stelle in Nieuw en Sint Joosland het betreft hier een zolderbrand in een hoekwoning. Hierop is zijn de brandweer van Arnemuiden en de ladderwagen van de Stromenweg in Middelburg direct uitgerukt. Het eerste nieuws is dat er geen bewoners thuis zijn. Onze fotografen zijn ter plaatse en zullen later foto's van de brand on-line plaatsen dus meer informatie volgt.
Gemaakt door: 112zeeland
do 29 sep -   15:59  
Motor in beslaggenomen na agressief rijgedrag, Groede
Groede - Woensdagavond is de motor in beslaggenomen van een 25-jarige motorrijder uit Breskens. Dit omdat hij een stopteken negeerde en met extreem hoge snelheden had gereden zowel binnen als buiten de bebouwde kom van Breskens. Agenten zagen hem voor het eerst rijden in Schoondijke richting Breskens. Te oordelen aan het geluid en de snelheid waarmee hij reed, besloten ze de motor te volgen. De motorrijder haalde in over een doorgetrokken streep en reed over de Rijksweg gemiddeld 125 waar 80 is toegestaan. Agenten gaven hem een stopteken maar hieraan gaf hij geen gehoor. In plaats daarvan gaf hij vol gas en probeerde de agenten kwijt te raken. Op de Scheldekade, een 30 km zone, reed hij 110 km. Op de Duivelshoekweg reed hij 150 km en op de Sterreboschweg ruim 200 km. Ter hoogte van de Sportlaan verloren agenten hem uit het oog. Na een zoekslag in de omgeving vonden ze de motor in de bossages, de bestuurder was er vandoor. Via het opvragen van het kenteken kon hij snel worden achterhaald en meldde zich even later op het politiebureau. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en na overleg met de officier van justitie werd ook zjn motor in beslaggenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 29 sep -   15:58  
Auto tegen de vangrail, Goes
Goes - Op de A58 is woensdagavond een 25-jarige vrouw uit Kapelle met haar auto tegen de vangrail gereden. Mogelijk heeft haar auto een klapband gekregen en verloor ze daardoor de macht over het stuur. De bestuurster is ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht, ze had geen letsel. Haar auto raakte flink beschadigd en moest worden weggesleept.
Gemaakt door: 112zeeland
do 29 sep -   15:58  
Aanhoudingen voor poging diefstal koper, 's Heerenhoek
's Heerenhoek - Door de politie zijn dinsdagavond twee mannen van 26 en 31 jaar, beiden uit de gemeente Borsele, aangehouden. Omstreeks 19.00 uur kregen agenten de melding dat op een terrein aan de Cingeldijk personen kabels aan het inladen waren in een auto. Omdat het een groot terrein betrof met een aantal loodsen kwam een hondengeleider ter plaatse. Die trof op verschillende plaatsen op het terrein losse koperdraden en inbrekerswerktuigen aan maar geen dieven. Op het terrein stond ook een personenauto met daarnaast een grote hoeveelheid koperen kabels. Waarschijnljk waren die klaargelegd voor transport. Na opvragen van het kenteken en verder onderzoek kon diezelfde avond het tweetal worden aangehouden.
Gemaakt door: 112zeeland
do 29 sep -   12:39  
aanrijding middelburg
Middelburg - Op de kruising van de Nieuw Vlissingseweg/Poelendaleweg vond donderdag in de ochtend een aanrijding plaats tussen een fietser en een personenauto. Door nog onbekende oorzaak kwamen de twee met elkaar in aanrijding. De val was zo ernstig van aard dat er een ambulance bij te pas moest komen. De fietser is overgebracht naar het ziekenhius in Goes. Over de aard van de verwondingen is niets bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 28 sep -   22:41  
Visstroper aangehouden, Ouwerkerk
Ouwerkerk/Westdorpe - Dinsdagavond om ongeveer 22.15 uur kregen agenten van de Zeeuwse politie een melding dat vier jachtopzichters een stroper hadden aangehouden in Ouwerkerk. De jachtopzichters hadden de man op heterdaad betrapt toen hij op vis aan het stropen was. In zijn auto lag, naast veel verboden vistuig, een kist met vers gevangen zeebaars. Door de politie is de auto van de 33-jarige man uit Zoetermeer in beslag genomen. De man is overgebracht naar het politiebureau. In Westdorpe, bij de Tractaatweg, troffen politieagenten uit Zeeland vanmorgen omstreeks 11.45 uur, na een melding, een 54-jarige man uit Zelzate. De man was aan het vissen in de Zwarthoeksekreek. Vissen is daar verboden. De man was met drie hengels tegelijk aan het vissen. Hem is proces-verbaal aangezegd.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 28 sep -   22:39  
Diefstal uit woning, Middelburg
Middelburg - Tussen 20.00 uur dinsdagavond en 06.15 uur woensdagmorgen heeft een diefstal plaatsgevonden in een woning aan de Granaat in Middelburg. Uit de woning werd een schoudertas (met inhoud) meegenomen door onbekenden. Mogelijk is/zijn de dader(s) de woning binnengekomen doordat een deur niet was afgesloten. Er werden geen braaksporen in de woning aangetroffen.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 28 sep -   22:39  
Diefstal speedboot, Colijnsplaat
Colijnsplaat - Vanaf de Jachthavenweg in Colijnsplaat werd een speedboot gestolen door onbekenden. De diefstal vond plaats tussen zaterdag 24 september 12.00 uur en woensdag 28 september 14.30 uur. Mogelijk heeft of hebben de dader(s) een slot geforceerd, want de boot lag wel vast toen de eigenaar hem achterliet. De boot betreft een blauwe Quicksilver Commander van 5,5 meter lang en met een motor van 135 pk. In de boot lagen ook nog spullen om mee te waterskieën.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 28 sep -   18:20  
Brandweer kazerne Yerseke vordert gestaag
Yerseke - Aan de Burenpolderweg 1 reist gestaag de brandweer kazerne. Nadat afgelopen week de begane grond vloer werd gelegd is deze week de staalconstructie gesteld en de aannemer maakt zich op om met het metselwerk te starten. Het silhouet van de kazerne is, nu de staalconstructie is geplaatst, goed waar te nemen. Aannemmersbedrijf Fraanje heeft eind december op de planning staan dat de kazerne gereed zal zijn. Brandweer Yerseke
wo 28 sep -   16:07  
Lift opsluiting in Middelburg
Middelburg - Op woensdag middag rond 15:30 gingen de piepers af van de stadsgewestelijke beroeps brandweer Vlissingen/Middelburg. Ze werden opgeroepen om zonder spoed naar de buitenruststaat te gaan voor een lift opsluiting. Ter plaatse aangekomen hebben de lift opengemaakt en de persoon bevrijd. Na een kwartiertje ging de brandweer weer retour kazerne.
wo 28 sep -   14:42  
Persoon gewond bij bedrijfsongeval
Middelburg - Op woensdagmiddag is er een persoon gewond geraakt bij een bedrijfsongeval aan de Van 'T Hoff weg in Middelburg. Hierop werd er een ambulance ter plaatse gestuurd, de tankautospuit van Serooskerke en Middelburg opgeroepen evenals de Hulpverleningsvoertuig van Middelburg. Ook werd de traumahelikopter opgeroepen omdat de persoon in de eerste instantie bekneld leek te zitten.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 28 sep -   08:33  
Aanrijding in Nieuwerkerk
Nieuwerkerk - De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding die plaatsvond op maandag 26 september 2011 rond 17.00 uur op de parkeerplaats van de C1000 op de Stolpweg in Nieuwerkerk. De auto van een 26-jarige vrouw uit de gemeente Schouwen-Duiveland werd daar aangereden door een donkerkleurige personenauto. De bestuurder van deze auto reed achteruit tegen de achterkant van de auto van de vrouw en is vervolgens t.h.v. garage Mol rechtsaf geslagen. Een man die kwam aangereden in een zwarte auto waarin ook een kind zat, zou de aanrijding hebben zien gebeuren. De politie wil graag in contact komen met deze man en ook met eventuele andere getuigen van de aanrijding. Men kan zich melden bij het politiebureau in Zierikzee of bellen naar 0900-8844.
di 27 sep -   17:11  
Eerste paal geslagen voor nieuwe brandweerkazerne
Middelburg - Dinsdag middag 27 september werd de eerste paal geslagen voor de nieuwe brandweerkazerne in Middelburg noord aan de president Rooseveltlaan. Dit is gedaan door de burgemeester van Vlissingen rond 13:00. De bouw moet rond maart 2012 klaar zijn en kost 600.000 euro. In de nieuwe garage komt de tankautospuit 4535 en de dienstbus te staan. Ook is de kazerne groot genoeg om een andere uitruk voertuig te herbergen.
di 27 sep -   17:10  
Aanrijding in Nieuwerkerk
Nieuwerkerk - De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding die plaatsvond op maandag 26 september 2011 rond 17.00 uur op de parkeerplaats van de C1000 op de Stolpweg in Nieuwerkerk. De auto van een 26-jarige vrouw uit de gemeente Schouwen-Duiveland werd daar aangereden door een donkerkleurige personenauto.
di 27 sep -   17:09  
Mishandeling in Terneuzen
Terneuzen - In Terneuzen werden dinsdag tussen 05.00 en 05.30 uur een 42-jarige vrouw en een 58-jarige man, beiden uit Terneuzen, mishandeld. De 42-jarige vrouw liep in de Van Steenbergenlaan en werd aangesproken door twee onbekende jongemannen die om geld vroegen. Toen de vrouw zei dat ze geen geld bij zich had, werd ze door een van de twee zo hard in haar buik geschopt of geslagen dat ze in elkaar zakte. De twee mannen liepen daarna weg. De vrouw heeft zich in het ziekenhuis in haar woonplaats laten onderzoeken en behandelen.
di 27 sep -   17:08  
Winkelinbraak in Biervliet
Biervliet - In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in het winkelgedeelte van een tankstation op de Middenweg in Biervliet. Er werd een ruit vernield en uit de winkel werden waarschijnlijk enkel sigaretten weggenomen. Om welke hoeveelheid het gaat is onbekend. De politie zal ook nog een buurtonderzoek houden.
ma 26 sep -   20:04  
Brandweer blust buitenbrand Middelburg
Middelburg - De vrijwilligers van de Post Torenweg hebben vanavond een buitenbrand geblust aan het Erasmuspark te Middelburg. De vrijwilligers waren op terug weg van de vorge melding aan de Johan Van Reigersbergstraat hierop kregen ze een doormelding wat betrof een buitenbrand aan het erasmuspark.
ma 26 sep -   20:03  
Post Torenweg uitgerukt voor automatisch brandalarm.
Middelburg - De vrijwilligers van de Post Torenweg zijn vanavond uitgerukt naar de Johan Van Reigersbergstraat te Middelburg. Omstreeks 18:35uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die hierop direct tankautospuit (4533) onder prio 1`ter plaatse stuurde.
ma 26 sep -   19:00  
Opendag brandweer Ridderkerk.
Ridderkerk - Afgelopen zaterdag hebben twee fotograven van 112Zeeland.nl een bezoek gebracht aan de opendag van de brandweer Ridderkerk. Hier bij waren er diverse hulpdiensten te bewonderen zo als Ambulance, politie en Sigma team en natruulijk de brandweer zelf ook was de stichting Historisch brandweermatriaal aanwezig en de buurtpreventie. Ook kon je zelf ervaren hoe het is om met de auto op zijn kop te liggen in de kantelsimulator van NIV of in een rookcontainer vol met rook proberen je te orienteren. Er was ook een autoladder van de brandweer kazerne de Groenetuin aanwezig waarin je mee Ridderkerk van boven af kon bekijken.
ma 26 sep -   18:58  
Diefstal sieraden
Middelburg - Tussen zaterdag 24/9 en maandag 26/9 is ingebroken in een woning aan de Gerrit van der Veenstraat in Middelburg. Uit de woning zijn sieraden weggenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 26 sep -   18:29  
Gewonden bij ongeval, Kamperland
Kamperland - Maandagmorgen rond 11.00 uur vond op de Nieuweweg te Kamperland een ongeval plaats waarbij twee personen gewond zijn geraakt. Een 46-jarige automobilist kwam in aanriijding met twee fietsers. Een 62-jarige man is hierbij zwaargewond geraakt. Hij is naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam vervoerd. Een 63-jarige vrouw is met de ambulance naar het ziekenhuis in Goes vervoerd. Zij moet ter observatie 1 nachtje blijven. De 46-jarige automobilist raakte niet gewond. Allen zijn afkomstig uit de gemeente Noord Beveland.
ma 26 sep -   17:38  
Groot Sporenonderzoek in bos Ritthem
Ritthem - De politie heeft vanmiddag een groot sporenonderzoek gedaan rondom de ontplofte caisson te Rittem. Vrijdagavond vond er een grote explosie plaats op het strandje bij Ritthem, gezien de kracht van de ontploffing hoopt de politie in het bos mogelijk ook nog aanwijzingen te vinden over de aard en oorzaak.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 26 sep -   17:31  
15-jarige jongen uit Middelburg vermist
Middelburg - Sinds 22 juni 2011 is de 15-jarige Valentino Sechi vermist. Hij is na zijn stage niet meer teruggekeerd op zijn verblijfadres in de Griffioen te Middelburg. Valentino heeft een verstandelijke beperking. Onderzoek van de politie heeft tot nu toe niet geleid tot de verblijfplaats van Valentino. Op de foto is te zien dat Valentino een bril draagt. Het is mogelijk dat hij die niet meer draagt. Valentino is 1.70 meter lang, heeft een getinte huidskleur en heeft zwart kroeshaar. Verder is het aannemelijk dat zijn postuur forser is dan uit de foto blijkt. Indien u weet waar Valentino verblijft, hem op straat heeft gezien of meer informatie kunt geven kunt u bellen naar 0900-8844 of u kunt zich melden bij het politiebureau in Middelburg.
ma 26 sep -   17:23  
Man aangehouden in Kloosterzande
Kloosterzande - Bij de politie kwam rond middernacht een melding binnen van een ruzie in de Michiel de Ruyterstraat in Kloosterzande. De politie heeft daar een 21-jarige man uit de gemeente Hulst aangehouden die niet voldeed aan een bevel/verordening, een spiegel vernielde van een bus, de politie beledigde en zich verzette bij zijn aanhouding.
ma 26 sep -   17:22  
Huisverbod in Goes
Goes - Afgelopen zondag heeft een 42-jarige man uit Goes een huisverbod gekregen wegens het mishandelen van zijn ex-vriendin. De man is in verzekering gesteld en heeft een huisverbod voor de duur van 10 dagen gekregen.
Gemaakt door: Tommieboy
zo 25 sep -   22:12  
Wederom files Vlaketunnel
Middelburg - Opnieuw heeft de A58 door wegwerkzaamheden last gehad van filevorming nabij de Vlaketunnel. Pas in de zondag namiddag kwam er langzaam een eind aan dit "file-leed" Net als gisteren (zaterdag), stond er een file van circa 7 km tussen Rilland en de Vlaketunnel (Bergen op Zoom - Vlissingen). Rond kwart voor elf zondagochtend stond er al circa vier kilometer file tussen de afrit Kruiningen en de Vlaketunnel. Het verkeer tussen Rilland en de Vlaketunnel had urenlang oponthoud. Zaterdag liepen veel evenementen in de provincie vertraging op, omdat Zeeland niet of slecht te bereiken viel. Ook zondag was dat veelal het geval.
Gemaakt door: Tommieboy
zo 25 sep -   22:08  
Einde gemaakt aan illegale party
Zierikzee - Afgelopen nacht (zaterdag op zondag) heeft de politie een einde gemaakt aan een illegale party welke aan de voet van de Zeelandbrug bij Zierikzee plaats had. Circa 100 tot 200 mensen mensen hadden zich daar verzameld met enkele geluidsinstallaties. Rond 02:15 was de politie ter plaatse en na overleg te hebben gehad met de feestgangers werd hun boeltje opgeruimd en zijn ze vertrokken. Er zijn geen arrestaties of processen-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 25 sep -   13:30  
Getuigen gezocht n.a.v. explosie Ritthem
Ritthem - Zoals bekend wordt verondersteld heeft zich vrijdagavond op het strandje nabij de Zeedijk in Ritthem een ontploffing voorgedaan. (zie hiervoor eerdere berichtgeving) De technische recherche van Politie Zeeland heeft gisteren de hele dag onderzoek gedaan op de plaats van het incident. Dit in samenwerking met het explosieven opruimingscommando van Defensie. Er zijn o.a. grondmonsters genomen en deze worden naar het NFI gestuurd voor verder onderzoek. Tot gisteravond werden alle onderzoeksopties nog opengehouden. Uit de eerste resultaten van het onderzoek dat nu gedaan is blijkt dat de oorzaak van de knal geen explosief uit de Tweede Wereldoorlog is geweest. Het onderzoek wijst uit dat de knal wel afkomstig was van een zeer zwaar explosief. Het onderzoeksteam wil uiteraard weten wie er verantwoordelijk is voor deze explosie. Daarom is een Team Grootschalig Onderzoek opgestart. Ongeveer 20 rechercheurs houden zich bezig met dit onderzoek. Vandaag wordt verder gegaan met het (buurt)onderzoek. Er zijn meer dan 100 telefonische meldingen gedaan na de knal van afgelopen vrijdagavond. Omdat het een drukbezocht gebied is waar veel fietsers en wandelaars komen, hoopt de Zeeuwse politie dat zich veel getuigen zullen melden. De politie is op zoek naar mensen die op of in de buurt van de Zeedijk of de Barentsweg in Ritthem zijn geweest vanaf vrijdagmiddag. De mensen die iets hebben waargenomen dat mogelijk met dit onderzoek te maken kan hebben (hoe klein ook) worden verzocht zich te melden bij Politie Zeeland via telefoonnummer 0900-8844. Getuigen die (gegarandeerd) anoniem zaken willen melden die hiermee te maken hebben, worden verzocht te bellen met het telefoonnummer van de Criminele Inlichtingen Eenheid. Dat is: 06-48492242.
Gemaakt door: 112zeeland
za 24 sep -   23:35  
Grote klap in oost-souburg
oost-souburg - Zaterdagavond rond 23:25 uur werden de bewoners in de omgeving van de van Diezestraat in Oost-souburg opgeschikt door een doffe klap. De politie werd gebeld en die zijn met spoed ter plaatsen gegaan, evenals de brandweer. Ter plaatsen bleek, dat de dubbelglazen ruit uit de woning was geblazen. De straat is direct afgezet voor onderzoek. Er is geen brand ontstaan. Vermoedelijk is de ruit door krachtig vuurwerk eruit geblazen. De klap was enkele straten verder te horen. Er zijn geen gewonden gevallen. De bewoners waren op het moment van de klap niet thuis. De politie doet onderzoek.
Gemaakt door: Tommieboy
za 24 sep -   23:26  
Explosie caisson niet door WO II-projectiel
Ritthem - De caisson op het Zeeuwse strand is niet tot explosie gebracht door een projectiel uit de Tweede Wereldoorlog. Die conclusie heeft de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) zaterdagavond getrokken na grondig onderzoek op het strand, meldde een zegsvrouw van de gemeente.
za 24 sep -   19:18  
Automobiliste in sloot langs Bootsweg Kerkwerve (Video Update)
MORIAANSHOOFD - Een vrouw is zaterdag na een eenzijdig ongeval op de Bootsweg bij Moriaanshoofd met haar auto in een droge sloot beland. In eerste instantie is de traumahelikopter opgeroepen, maar die kon later worden afgeblazen. De vrouw is voor observatie naar het ziekenhuis overgebracht. Het ongeval vond rond kwart over tien 's ochtends plaats.
Gemaakt door: 112zeeland
za 24 sep -   12:48  
Aandachtsvestiging voor juweliers
Goes en Vlissingen - In de afgelopen week is bij verschillende juweliers in Goes en Vlissingen een man in de zaak geweest die zich eigenaardig gedroeg.
Gemaakt door: 112zeeland
za 24 sep -   12:11  
Uitruk KNRM Westkapelle voor object
Westkapelle - De KNRM van Westkapelle is vrijdag uitgerukt voor een melding "vreemd drijvend object". Diverse mensen hadden dit doorgegeven waarna er werd uitgerukt. Na een zoekpartij werd er een object ontdekt en meegenomen. Weet u wat dit object is, geef ons (112Zeeland.nl) een berichtje. Wij zullen dan de tekst van dit "object" veranderen. Met dank aan de heer T. den Breejen weten wij inmiddels dat dit "vreemd drijvend object" een halve drijver van een drijvende leiding is. Deze schalen worden per 2 om een persleiding gemonteerd zodat deze blijft drijven. Veel in gebruik bij o.a. zandsuppletie werkzaamheden. Onze dank is dan ook groot!
Gemaakt door: 112zeeland
za 24 sep -   11:26  
Caisson ontploft in Ritthem
Ritthem - Op het strand bij Ritthem is een betonnen caisson ontploft. Dat is de oorzaak van de knal die gisteren in grote delen van Zeeland is gehoord. Caisson ontploft op strand Ritthem Fotoserie Volgens een politiewoordvoerder liggen de brokstukken tot op meer dan 100 meter van de krater die bij de explosie is veroorzaakt. Een caisson is een grote betonnen constructie die wordt gebruikt in de waterbouw. De politie heeft het strand, dat compleet is bezaaid met beton, afgezet. Van de caisson is niets meer over. Vrijdag belden tientallen mensen naar de politie na de enorme klap. De politie deed onder meer met een helikopter met warmtekijkers en infrarood onderzoek, maar even na 1 uur 's nachts staakte de politie de actie. Ze had toen niets gevonden. De politie doet nu onderzoek op het strand.
vr 23 sep -   22:51  
'Knal' veroorzaakt onrust in Zeeland
Zeeland - Omstreeks 22.00 uur vrijdagavond werd een deel van Walcheren en Zuid-Beveland opgeschrikt door een harde knal. Binnen een mum van tijd stroomden de meldingen binnen bij de Gezamenlijke Meldkamer Zeeland en stond de telefoon lange tijd roodgloeiend. Verreweg de meeste meldingen kwamen uit Oost-Souburg, Middelburg en Ritthem. Mensen meldden dat zij enorm waren geschrokken van een hele harde knal. De Zeeuwse politieagenten hebben het tussen 22.00 en 24.00 uur razend druk gehad met het nagaan van al die meldingen, omdat ook Politie Zeeland graag wilde weten wat nou de oorzaak was van die knal.
Gemaakt door: Tommieboy
vr 23 sep -   19:48  
Let op, zakkenrollers actief!
Miiddelburg - Deze week zijn er bij diverse gemeentes meldingen binnengekomen dat er zakkenrollers actief zijn. De politie wist te melden dat het deze week tot nu toe om zes aangiftes gaat. De politievoorlichter melde dat geen van de slachtoffers iets merkte dat ze werden bestolen. Het is dus weer waarschuwen geblazen met "Let goed op uw spullen, vooral in de drukte!" Wees alert en laat vooral uw spullen niet onbeheerd achter. Zakkenrollers gaan op allerlei manieren te werk maar de bekendste zijn:
vr 23 sep -   18:58  
Verkeerscontrole Vlissingen
Vlissingen - Donderdag is tussen 14.30 uur en 22.00 uur op de Olympiaweg en de Weyenvlietweg in Vlissingen een verkeescontrole gehouden door Politie Zeeland in samenwerking met de belastingdienst en de KLPD. Door de belastingdienst is voor 310.159 Euro beslag gelegd. Zeven personen zijn als bewaarder van hun eigen voertuig aangesteld en van twee personen is het voertuig gestald.
vr 23 sep -   18:57  
Verkeersongeval op tolplein Westerscheldetunnel
Westerscheldetunnel - Rond 15.30 uur vond op het Tolplein va de Westerscheldetunnel een ongeval plaats. Getuigen zagen een Belgische auto met hoge snelheid richting de tolpoortjes rijden vanuit de richting Terneuzen waarna de auto kwam op z'n kant op de stoep terecht nadat hij via de berm en een betonnen afscheiding een lantaarnpaal doormidden ramde. De bestuurder, een 29-jarige man uit het Belgische Oostkamp, is naar het ziekenhuis gebracht. De toedracht van het ongeval wordt onderzocht.
vr 23 sep -   18:56  
Inbraak in Westkapelle
Westkapelle - In een woning aan de Parkweg in Westkapelle is ingebroken tussen donderdag 18.00 uur en vrijdag 10.30 uur. Er is een geldbedrag weggenomen.
vr 23 sep -   13:13  
Politie uitgerukt voor afstandbediening
Middelburg - Donderdagavond rond 18.30 uur kwam er een 112-melding binnen bij de Gezamenlijke Meldkamer Zeeland. Aan de telefoon hoorde de centralist van de meldkamer slechts zachtjes de ademhaling van een persoon. Er werd niets gezegd. Toen ditzelfde zich korte tijd later weer voordeed, vond de centralist dit dermate 'verontrustend' dat hij de gegevens van de beller opzocht en politieagenten naar het adres van de beller stuurde.
vr 23 sep -   13:11  
Verdachte aangehouden na brand in loods
Hulst - In de nacht van woensdag op donderdag heeft een fikse brand gewoed in een loods aan de Absdaalseweg in Hulst. Er is onderzoek verricht in de loods. Uit dat onderzoek is gebleken dat er een in werking zijnde hennepkwekerij in de loods aanwezig was op het moment van de brand.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 23 sep -   00:55  
Vijfjarig jubileum voor Van Rijn Brandbeveiliging in Tholen.
Tholen - In september 2006 is Van Rijn Brandbeveiliging begonnen met drie personeelsleden waar eigenlijk geen werk voor was. Nu vijf jaar later werken er totaal twaalf personeelsleden, en is er gelukkig niet te klagen over te weinig werk. Het Thoolse bedrijf, eigendom van Cor en Willie Ridderhof, is uitgegroeid tot een gezond bedrijf met een breed assortiment en een landelijke dekking. “We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen” is het motto van directie en werknemers. En je kunt gerust zeggen dat dit een van de redenen is waarom het bedrijf zo gegroeid is. Eerlijkheid en een goede administratie zijn nog andere redenen die er aan bijdragen dat de groei nog steeds in het bedrijf zit. In juni mocht Van Rijn Brandbeveiliging het “Keurmerk Opleidingsinstituten Bedrijfshulpverlening” ontvangen, inmiddels zijn de cursussen BHV en VCA ook erkend door het CCV, onderdeel van het CBR. Beroepschauffeurs kunnen de uren van deze cursussen mee laten tellen voor hun verplichte bijscholing. Bedrijven uit heel Nederland maken inmiddels gebruik van de diensten van Van Rijn Brandbeveiliging. Of het nu is voor landelijk werkende zorginstellingen, banken, installatiebedrijven, of voor de plaatselijke supermarkt, de medewerkers van Van Rijn Brandbeveiliging staan klaar om de klant te helpen met een passend advies, product of cursus. Van Rijn Brandbeveiliging is een landelijk werkend bedrijf met vestigingen in Tholen en Lelystad. In beide plaatsen heeft het bedrijf de beschikking over een magazijn. In Tholen beschikt het bedrijf over een leslocatie met ruimtes die speciaal ingericht zijn voor de BHV cursussen. Bij het bedrijf werken naast de directie tien medewerkers die verspreid door Nederland wonen. Hiermee heeft het bedrijf een landelijke dekking. Naast de snelgroeiende afdeling veiligheidsopleidingen staat het bedrijf vooral bekend om de kwaliteit die geleverd wordt in het onderhouden en leveren van kleine blusmiddelen, noodverlichting, verbandmiddelen, AED, en andere veiligheidsmiddelen. De eerste vijf jaren zijn voorbij. Van Rijn Brandbeveiliging is klaar voor de toekomst en hoopt haar klanten nog lang van dienst te kunnen zijn. Samen met de klant zoeken naar een veilige en ook nog betaalbare oplossing op het gebied van veiligheid. En iedere ondernemer weet dat veiligheid een onderdeel is van het totale beleid van een bedrijf. Van Rijn Brandbeveiliging denkt graag met u mee over uw BHV organisatie. Mag Van Rijn Brandbeveiliging ook uw Bedrijf Hulp Verlenen?
do 22 sep -   20:58  
Replica's oorlogswapens in beslag genomen
Sluis - In een winkel in de gemeente Sluis zijn woensdag drie replica's van Duitse officiersmessen (dolken) uit de 2e wereldoorlog in beslag genomen. De messen waren door de eigenaar via internet in Amerika besteld. De replica's werden op een openbare Amerikaanse website te koop aangeboden. Iedere wapenhandelaar, wapenverzamelaar en/of particulier kan via deze site zijn aankoop regelen. De wapens worden met instemming van de Nederlands douane ingevoerd en het is toegestaan deze replica's in bezit hebben. In Nederland mogen deze wapens in een verzameling worden ondergebracht. Gaat men nu echter deze wapens publiekelijk te koop aanbieden, dan is dit strafbaar op grond van artikel 137 van het Wetboek van Strafrecht. Verkoop van voorwerpen met hakenkruisen is een vorm van discriminatie en dus strafbaar gesteld (Uitspraak van de Politierechter Amsterdam d.d. 27 maart 2007).
do 22 sep -   20:58  
Visserijwet overtreden
Westdorpe - Een 31-jarige man uit Rusland heeft donderdag de visserijwet overtreden De man viste in het kanaal van Gent naar Terneuzen met vier hengels. Aan elke hengel zaten vier haken. In Nederland is het toegestaan te vissen met twee hengels waaraan per hengel twee haken mogen zitten. Ook was de man niet in het bezit van een visvergunning. Hij kreeg een boete van 230 Euro.
do 22 sep -   20:57  
Crossmotor in beslag genomen
Terneuzen - Politie Zeeland heeft donderdag een crossmotor in beslag genomen op de Reuzenhoeksedijk in Terneuzen. De bestuurder, een 20-jarige Terneuzenaar, reed met de crossmotor op de Reuzehoeksedijk en veroorzaakte daar overlast. Hij voerde geen kenteken, was niet verzekerd en kon geen geldig rijbewijs tonen, De crossmotor is in beslag genomen. De bestuurder bleek ook nog enkele openstaande boetes te hebben.
do 22 sep -   20:56  
Stoffelijk overschot gevonden
Vrouwenpolder - Rond 10.45 uur vanmorgen meldde een voorbijganger aan Politie zeeland dat er een stoffelijk overschot in het Veerse Meer lag (ter hoogte van de Noorddijk in Vrouwenpolder). Inmiddels is bekend dat het om een 84-jarige vrouw gaat uit de gemeente Veere. Er is geen sprake van een misdrijf.
Gemaakt door: 112zeeland
do 22 sep -   18:56  
Nog steeds onderzoek schietpartij
Vlissingen - Vandaag zijn er duikers van het forensisch onderzoeksteam aan het duiken geweest in de Schuitvaartgracht. Het duiken werd ondersteund door het duikteam van het stadsgewest Middelburg. Dit alles had nog steeds te maken met het vuurwapen waar men naar op zoek is. Dit vuurwapen is gebruikt bij de schietpartij in Vlissingen waarbij een 26 jarige jongeman om het leven is gekomen. Hij overleed later in het ziekenhuis in Goes. Tot laat in de middag was men aan het duiken maar of er iets werd gevonden is niet duidelijk.
do 22 sep -   15:30  
Wietkwekerij ontmanteld in Middelburg
Middelburg - Op donderdag 22 september is er in Middelburg aan de Ramsburgerweg een toekomstige wietkwekerij ontdekt door de politie. De wietkwekerij was nog net niet in gebruik. Er zijn 5 Polen aangehouden die met de kwekerij te maken hadden. De wietkwekerij bestond uit 4 identieke ruimtes elke ruimte was goed voor zo'n 400 planten. Ook was er al zeer professionele apparatuur aanwezig zoals in elke ruimte twee grote luchtventilatoren. Alles bij elkaar had een waarde van enkele duizenden euro's.
do 22 sep -   08:04  
Kleine hoeveelheid asbest bij brand Hulst
Hulst - n de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 september jl. is een loods aan de Absdaalseweg in Hulst volledig uitgebrand. In het dak van deze loods bevond zich asbest. Dit was reden voor de brandweer om op te schalen naar GRIP 1. Dit om op de plaats van de brand met alle ingezette hulpdiensten de inzet te coördineren en af te stemmen. De brandweer van Hulst bestreed het vuur met twee tankautospuiten en een hoogwerker. Rond 02:15 uur kwam de melding binnen. De brand was snel onder controle, om 03:03 uur gaf de brandweer het sein brand meester. De oorzaak is nog onbekend.
do 22 sep -   08:01  
Diverse meldingen zakkenrollers in Goes en Middelburg
Goes en Middelburg - Politie Zeeland waarschuwt voor zakkenrollers die actief zijn in de regio. Woensdagmiddag werden door de Zeeuwse politie vijf aangiftes van zakkenrollerij opgenomen. Twee daarvan werden gepleegd in Middelburg, vermoedelijk in de Lange Delft en de Lange Geere. Drie gevallen werden in het centrum van Goes gemeld in of nabij winkels in de Klokstraat, Schuttershof en de Heemskerkstraat.
wo 21 sep -   17:07  
Hardrijder is rijbewijs kwijt
Aardenburg - Door de politie is maandag het rijbewijs ingenomen van een 20-jarige automobilist uit de gemeente Sluis. Hij reed met een snelheid van 135 km over de Oostburgseweg waar echter 60 km is toegestaan. Een agent zag een auto met hoge snelheid rijden over de parallelweg vanuit Oostburg. Hij besloot deze auto te volgen richting Draaibrug waarbij het voertuig een snelheid behaalde van 170 km per uur.
Gemaakt door: Tommieboy
di 20 sep -   23:35  
5 November, o.a. opendag in Torentijd.
Middelburg - Op zaterdag 5 november 2011 openen 55 gevangenissen, tbs-klinieken en justitiële jeugdinrichtingen hun poorten voor het publiek. Er zal voor circa 11.000 bezoekers de gelegenheid zijn om bij een locatie van de Dienst Justitiële Inrichtingen een rondleiding te krijgen. De inschrijfperiode is van 14 september tot en met 16 oktober.
Gemaakt door: 112zeeland
di 20 sep -   21:33  
Auto op tractor Wemeldinge
Wemeldinge - Dinsdagavond omstreeks 20:33 uur vond er een aanrijding plaats tussen een personenauto en een tractor. De bestuurder van de tractor reed over de Westelijke Kanaalweg in Wemeldinge toen er plotseling een auto achterop de tractor reed. Hierop werden de ambulance en de brandweer van Wemeldinge gealarmeerd. De hulpdiensten waren gelukkig snel ter plaatse. De bestuurder van de auto raakte gewond en is naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De auto is zwaar beschadigd en is weggesleept door een bergingsbedrijf.
di 20 sep -   20:23  
Bedreiging
Sas van Gent - Zondag tussen 16.50 en 17.30 uur werd een 22-jarige vrouw uit Sas van Gent op het Vlaanderenplein in haar woonplaats door een, door haar onbekende, jongen, zonder reden, bedreigd. De vrouw liep, met haar kind, langs de Vlaanderenhallen en daar werd ze door een groepje jongeren aangesproken. Ook gebaarde het groepje dat zij naar hen toe moest komen. Toen de vrouw dat niet deed, ging een van de jongens voor haar staan en bedreigde haar met een wapen. Een man een een vrouw die daar met een hond liepen zagen het gebeuren en hebben wat tegen het groepje geroepen. De jongeren stapten daarna in een een auto en reden weg in de richting van Albert Heijn. De politie wil graag in contact komen met de man en de vrouw die het hebben zien gebeuren. Ook andere getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.
di 20 sep -   20:22  
Openlijk geweldpleging
Terneuzen - In een horecabedrijf in de Nieuwstraat in Terneuzen is zaterdag tussen 01.45 en 02.15 uur een 26-jarige man uit die plaats door drie, hem onbekende mannen, mishandeld. De man bevond zich in het halletje van de horecagelegenheid toen hij, zonder reden, door drie mannen werd aangevallen. Hij raakte gewond boven zijn oog, in zijn hals en aan zijn pols. In de ambulance werd eerste hulp verleend. Daarna is de man voor behandeling naar de huisartsenpost gegaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.
di 20 sep -   20:22  
Brandstichting in Westdorpe
Westdorpe - Zaterdagavond werd in de Wilhelminastraat in Westdorpe een 37-jarige man uit de gemeente Terneuzen aangehouden. De man had, vanwege een conflict met de bewoner, gepoogd een schuurtje, behorend bij een woning in de Wilhelminastraat, in brand te steken. De man is na zijn aanhouding naar Torentijd gebracht.
di 20 sep -   20:21  
Bedrijfsinbraak in Clinge
Clinge - Tussen 16 september 19.30 en 18 september 11.00 uur werd ingebroken in een bedrijfsgebouw op de Bietenweg in Clinge. De toegangsdeur van het gebouw werd geforceerd en er werden o.a. twee alarmpistolen en een elektriciteitsmeter weggenomen. De waarde van de gestolen goederen is niet bekend.
di 20 sep -   20:21  
Fietskijkavond in Vlissingen
Vlissingen - Op maandagavond 26 september a.s. wordt er van 19.00 tot 20.00 uur weer een fietskijkavond georganiseerd door Politie Zeeland. Op die avond worden alle aangetroffen fietsen van heel Walcheren 'te kijk gezet' en kunnen bezoekers hun eigen verloren gewaande exemplaar mee naar huis nemen. De avond vindt plaats bij Garage Kuzee aan de Marie Curieweg 5 in Ritthem. Als u uw fiets daar vindt, moet u nog wel aantonen dat het uw eigendom is. Dit kan door een (passend) fietssleuteltje en/of uw proces-verbaal van aangifte te laten zien.
di 20 sep -   20:20  
Motorrijders raken rijbewijs kwijt
Walcheren - Politie Zeeland heeft vandaag van drie motorrijders het rijbewijs ingevorderd. Vier motorrijders, allen afkomstig uit Arnemuiden werden gevolgd door de politie van Middelburg via Grijpskerke en Aagtekerke naar Domburg tussen 16.45 uur en 17.00 uur. Drie van hen overschreden de maximale toegestane snelheid. Ze reden 135 km/u waar 80 km/u is toegestaan en omstanders schrokken door hun rijgedrag. Het rijbewijs van deze drie is ingevorderd. De vierde motorrijder reed 35 km/u te hard en kreeg hiervoor een boete.
Gemaakt door: 112zeeland
di 20 sep -   18:22  
autobrand in Yerseke
Yerseke - Vanmorgen werden rond 8:15 uur de blusgroepen Yerseke (4748) en Kapelle (4742) gealarmeerd voor een autobrand in de Fregatstraat in Yerseke. Ter hoogte van Fregatstraat 1 in Yerseke was door vermoedelijk kortsluiting in het motocompartiment brand onstaan. Tijdens het rijden merkte de bestuurster dat de auto vreemd aan het doen was en sloegen de vlammen vanonder de auto. De brandweer van Yerseke en Kapelle rukten binnen 4 minuten uit. Blusgroep Yerseke was als eerste ter plaatse en heeft met 2 stralen hoge druk de brand kunnen blussen. Ze kon niet voorkomen dat de auto uitbrandde. Het gehele motorcompartiment een een gedeelte van het dashbord is door de brand verwoest. De brandweer heeft de gemeente in kennis gesteld voor het beschadigde wegdek. Een bergingsbedrijf heeft de auto afgevoerd. Brandweer Kapelle is nog wel ter plaatse geweest maar hoefde geen inzet te doen. teks en foto's brandweer Yerseke
di 20 sep -   12:12  
Slachtoffer schietincident Vlissingen overleden
Vlissingen - Het 26-jarige slachtoffer van het schietincident in Vlissingen afgelopen weekeinde is in het ziekenhuis in Goes overleden. Volgens de politie stond er een aantal mensen in een groepje bij elkaar voordat er geschoten werd. Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. Wel zijn er twee verdachten opgepakt, zij worden beide gehoord.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 19 sep -   23:05  
Diefstal tractors, Biervliet
Biervliet - Zondagavond zijn bij een bedrijf aan de Hoofdplaatseweg in Biervliet drie tractors weggenomen. Een van de tractoren is enkele honderden meters verder in een sloot teruggevonden. De andere twee tractoren zijn van het merk John Deere en zijn groen van kleur. De weggenomen tractoren hebben een totale waarde van enkele honderdduizenden euro's. Politie Zeeland heeft een onderzoek ingesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 19 sep -   23:04  
Aanhoudingen in Vlissingen
Vlissingen - Na een melding van diverse vernielingen die zondag aangericht zijn in een woning in Bossenburg (Vlissingen) en aan een auto in de M.A. vd Puttestraat in Oost-Souburg gingen diverse politieagenten van Politie Zeeland rond 14.30 uur naar de plaats van het delict. Onderweg naar de woning in Bossenburg troffen agenten een personenauto al rijdend aan op de Zuidbeekseweg in Vlissingen. Door getuigen was gemeld dat de 5 inzittenden van deze auto mogelijk betrokken waren bij de vernielingen. De auto is staande gehouden door de agenten en zij troffen in de auto gestolen goederen aan, die uit de woning in Bossenburg waren weggenomen. Het gaat om een televisie, een laptop en een dvd-speler. Alle inzittenden zijn aangehouden en in verzekering gesteld. Zij zijn tussen de 21 en 27 jaar oud en afkomstig uit Vlaardingen, Dordrecht en Rotterdam. Van één van de verdachten is nog geen woonplaats bekend. Later werd ook nog een 26-jarige vrouw uit Vlissingen aangehouden. Zij zou ook met de zaak te maken hebben. De vermoedelijke oorzaak ligt in de relationele sfeer.
ma 19 sep -   19:57  
Melding autobrand N59, Zierikzee
Zierikzee - Aan het einde van de middag werd de 22-jarige bestuurster van de rode auto gewaarschuwd dat er rook uit haar auto kwam. Hierop is ze in de berm van de N59 ter hoogte van Zierikzee gestopt. De brandweer van Zierikzee is ter plaatse geweest maar het bleek niet om brand te gaan. Waarschijnlijk is het een defect aan een remschijf of koppeling. De auto is door bergingsbedrijf Ista weggesleept.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 19 sep -   19:51  
Brandweer ’s-Gravenpolder kampioen
’s-Gravenpolder - Voor het tweede opeenvolgende jaar is een brandweerploeg van de gemeentelijke Brandweer Borsele Nederlands kampioen geworden op de landelijke finale brandweerwedstrijden. Nadat vorig jaar de brandweerploeg uit Ovezande er vandoor ging met de beker, neemt de ploeg van ’s-Gravenpolder hem dit jaar mee naar de kazerne. Afgelopen zaterdag streden de negen beste ploegen van Nederland in Oisterwijk voor de landelijke prijs Klasse 112 in en won de ploeg van ‘s-Gravenpolder de landelijke finale met 1400 punten. De ploeg had zich in drie voorrondes weten te kwalificeren voor deze wedstrijd. Scenario De wedstrijd speelde zich af in een bos in de omgeving van Oisterwijk. Hier was na een politieachtervolging een auto op een boom gereden, waarbij de bestuurder gewond was geraakt en de brandweer ter assistentie werd opgeroepen. Tijdens het assisteren bij de politie en ambulance veroorzaakten enkele lichte explosies wat luide knallen en glasgerinkel in een naastgelegen restaurant. Hierdoor ontstond brand op de eerste verdieping, ontwikkelde zich rook, liep een ober snijwonden van het glas op en vluchten bezoekers van het terras. De brandweer moest daardoor gelijk inzetten op dit nieuwe incident om alle slachtoffers te redden en de brand te blussen. Tijdens de inzet verslikte een agent zich ook nog in een snoepje en raakte hierdoor bijna onwel. De chauffeur / pompbediener moest haar helpen om het snoepje uit haar keel te krijgen. Om de gehele klus te klaren werd o.a. de hulp ingeroepen van hulpverleningsvoertuig en een voertuig met watertank. Na afloop van de wedstrijd vond in de avond de prijsuitreiking plaats door Burgemeester Hans Janssen in de brandweerkazerne van Oisterwijk.
Gemaakt door: Tommieboy
ma 19 sep -   19:39  
Arrestatie crimineel in ziekenhuis
Rotterdam - Ruim 1 week geleden heeft de politie een 65 jarige rotterdammer in een ziekenhuis aangehouden die nog 10 jaar cel moet uitzitten wegens betrokkenheid bij een groot drugslaboratorium in Kerkwerve. Gelukkig herkende een rechercheur de man in het ziekenhuis en deze alarmeerde vervolgens zijn collega's aldus het OM.
Gemaakt door: Tommieboy
ma 19 sep -   19:33  
Eis 14 jaar in zaak Ilonka Toth
Den Haag - De verantwoordelijke man die in verband staat met de dood van Ilonka Toth in juli 2008, moet van het OM 14 jaar de gevangenis in. Deze eis kwam in het hoger beroep naar voren.
ma 19 sep -   18:29  
MSC schip weer los getrokken
Cadzand - In de Westerschelde bij Cadzand is maandagochtend een containerschip vastgelopen. Een eerste poging om het schip vlot te trekken is mislukt. Om 16:30 maandagmiddag hebben ze het voor de tweede keer geprobeerd toen het weer vloed was. Tijdens deze poging lukte het gelukkig wel met behulp van 8 sleepboten. De Veiligheidsregio Zeeland had grip 2 afgekondigd. Wat ondertussen weer is afgeschaald naar grip 0. Het schip word naar Zeebrugge gebracht voor nader onderzoek.
Gemaakt door: Tommieboy
ma 19 sep -   11:45  
Schip vastgelopen - Westerschelde
Cadzand - In de Westerschelde bij Cadzand is maandagochtend een containerschip vastgelopen. Een eerste poging om het schip vlot te trekken is mislukt. De Veiligheidsregio Zeeland heeft grip 2 afgekondigd. Dit houd in dat diverse hulpdiensten halverwege de ochtend in Middelburg bijeenkomen voor overleg.
Gemaakt door: Tommieboy
zo 18 sep -   22:02  
Schietpartij Vlissingen - UPDATE
Vlissingen - Naar aanleiding van de schietpartij in Vlissingen waarbij één persoon zeer zwaar gewond is geraakt, is een duikploeg van het arrestatieteam aanwezig, de brandweer van het stadsgewest (4570) en (4560) Middelburg is bezig met de voorbereidingen. Vermoedelijk wordt er naar het wapen in de schuitvaartgracht gezocht waarmee is geschoten. Meer informatie volgt.
zo 18 sep -   17:59  
Man neergeschoten in Vlissingen
Vlissingen - Een 26-jarige man uit Vlissingen is zondagmiddag in zijn woonplaats op straat neergeschoten. Het slachtoffer is in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Dat heeft de politie gemeld. De schoten werden iets voor vijven gelost in de buurt van de bioscoop CineCity aan de Kenau Hasselaarstraat. Omstreeks zeven uur hield de politie een 21-jarige Vlissinger aan wegens mogelijke betrokkenheid bij het schietincident. Dat heeft de politie gemeld. In de Zeeuwse havenplaats was het extra druk op straat vanwege het festival Film by the Sea en de Strandcross.
zo 18 sep -   16:28  
Auto rijd van talud N256 Weg naar de val, Zierikzee
Zierikzee - Zondag rond 01.45 uur is in een sloot op de Weg naar de Val, nabij de Zeelandbrug, in Zierikzee een personenauto gevonden. Enkele voorbijgangers zagen een stuk bumper op de weg liggen en stopten om dat in de berm te gooien. Op dat moment zagen ze een lantaarnpaal in de berm liggen en even later signaleerden zij een auto in de sloot onder aan de dijk. In het voertuig bevond zich geen bestuurder.
zo 18 sep -   14:29  
Flinke file's door werkzaamheden Vlaketunnel
Vlake - Op de A58 staan zondagmiddag lange files door de werkzaamheden aan de Vlaketunnel. De VID meldt rond 13:00uur een file van 5 kilometer tussen knooppunt De Poel en Kapelle. Bij Kapelle begint de omleidingsroute omdat de Vlaketunnel is afgesloten voor het verkeer. Rijkswaterstaat voert tussen zaterdag 17 september tot zondag 2 oktober afrondende werkzaamheden uit voor het herstel van de Vlaketunnel. Hierdoor is er verkeershinder in beide richtingen op de A58. De tunnel wordt ook een paar keer helemaal afgesloten. Zaterdag vanaf 20.00 uur tot zondag 22.00 uur is de A58 afgesloten voor verkeer tussen Yerseke (afslag 33) en ’s Gravenpolder (afslag 35). Verkeer wordt dan omgeleid via de N289.
zo 18 sep -   10:58  
Autobrand in Wolphaartsdijk
Wolphaartsdijk - Tegen de klok van 22.00 uur kregen we over de pager een melding van een binnenbrand ( autobrand) aan de sportweg te wolphaartsdijk, ter plaatse gekomen bleek het inderdaad tegaan om een autobrand bij Garage Daane , daar stond een Opel in de brand , deze geblust d.m.v poederblussers en twee hogedrukstralen , om de moterkap open te krijgen is nog de hydraulische schaar in gereedheid gebracht maar niet meer ingezet iemand kreeg de kap toch nog handmatig open. en omdat het om een binnenbrand ging is de ladder uit goes ook opgepiept , maar niet ter plaatse geweest Oorzaak van de Brand niet bekend, is in onderzoek door de Politie. Tekst:Brandweer Wolphaartsdijk
Gemaakt door: Tommieboy
za 17 sep -   23:45  
Trekken aan handrem doet auto in sloot belanden
Serooskerke (S) - Een auto is zaterdagmiddag in de sloot beland nadat een net gedumpte man aan de handrem trok. Het incident vond rond 13.55 uur plaats op de N57 in Serooskerke op Schouwen-Duiveland. De 36-jarige bestuurster verbrak tijdens de rit de relatie met de 33-jarige man, die dit niet kon verkroppen en aan de handrem trok. De auto slipte en kwam in de sloot terecht. De vrouw uit het Gelderse Malden en de Utrechter zijn voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De man krijgt een proces-verbaal.
Gemaakt door: 112zeeland
za 17 sep -   23:15  
vandaag 75 jarig Jubileum brandweer Serooskerke(W)
Serooskerke(W) - Op Zaterdag 17 september viert de vrijwillige brandweer en de personeelsvereniging Door Oefening Sterk in Serooskerke(W) haar 75 jarig Jubileum met veel activiteiten rond de nieuwe Brandweerkazerne. Alle activiteiten op rij: 10-17 uur: De expositie “van Porder tot allround hulpverlener” in de remise maakt het mogelijk om langs de opgestelde materialen, foto’s krantenartikelen een reis door de geschiedenis van de bescherming bevolking en brandweer te maken. De “porder” werd aangewezen om bij brand de brandweermensen te alarmeren, en bij nacht natuurlijk wakker te maken! Het Zeeuws museum heeft het mogelijk gemaakt dat brandweerstukken uit hun collectie beschikbaar zijn voor de tentoonstelling! Ook wordt door de Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen Middelburg unieke stukken beschikbaar gesteld! Via de oud Commandant van Westkapelle zijn zelfs heel herkenbare delen van een oud brandweervoertuig uit Veere opgedoken! Ploon van der Vorst heeft een film over de brandweer Serooskerke gemaakt en zal, samen met oud beeldmateriaal van oud brandweerman Jaap de Ligny in de kantine getoond worden. De brandpreventie komt zeker ook aan de orde: “voorkomen is nu eenmaal beter dan blussen”. In een container met een miniwoonkamer kunt u zelf ervaren hoe snel een brand zich ontwikkeld en welke consequenties dat heeft! Tevens zullen brandweercollega’s Fritz Vervuurt en Jan Snoey aanwezig zijn met een internationale collectie materialen en bluskleding door de jaren heen. Een ambulance van Connexion zal te bezichtigen zijn. Uiteraard zal er ook stil gestaan worden bij de collega’s die tijdens het brandweerwerk zijn omgekomen. De jeugdbrandweer is zoals altijd weer paraat en verzorgd activiteiten voor de aspirant jeugdleden, want aanvulling is weer gewenst! Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! Vandaar ook dat de Rabobank een prachtig springkussen beschikbaar heeft gesteld! 10.30 uur: Demonstratie Redding op hoogte door het Ropeteam. 11.00 uur Demonstratie jeugdbrandweer 13.00 uur: Demonstratie Redding op hoogte door het Ropeteam. 13.30 tot 14.30 uur: Het defilé, begeleid door het muziekkorps E.M.M. Serooskerke, zal worden gepresenteerd door oud inwoner van Serooskerke, Bert van Leerdam. De start is om 13.15 uur bij de Veersegatdam in Vrouwenpolder en gaat via de Parallelweg west naar de Vrouwenpolderseweg, Torenstraat, Wilgenhoekweg en Noordweg, terug naar de Parallelweg N57 west . Hieraan zullen een aantal Historische en huidige brandweervoertuigen deelnemen om zo de ontwikkelingen door de jaren heen in beeld te brengen, van kruiwagenspuit tot bluskanon van de bedrijfsbrandweren Totall en Dow. Er is zelfs van de collega’s uit Veenendaal een oude brandweerauto beschikbaar gesteld die gelijk is aan de brandweerauto die in de jaren 1950-1960 in Serooskerke dienst heeft gedaan! De mensen van het museum Bescherming Bevolking in Rijswijk zijn bereid om met een gigantische BB auto present te zijn en vanuit Westkapelle komt een Volkswagen van de voormalige brandweer Mariekerke. Prachtig, de Dodge van Oostkapelle, de Magirus 1931 en de Opel Blitz uit Middelburg, de Ouwe reus van Noord Beveland, Autobedrijf Wüst Mercedes Benz en Smart dealer voor Voorne Putten, Goeree Overflakkee en de Hoeksche Waard zal aanwezig zijn met het familiebezit, de T Ford brandweerautospuit uit 1920 van de voormalige Gemeente Grijpskerke, terwijl Ad Petiet present zal zijn met zijn auto vol rekwisieten uit de beginjaren 1900 met een motorspuit erachter. De “Vuurvreters” uit Schoonrewoerd zullen met hun prachtige Chevrolet uit 1962 aanwezig zijn, en er is zelfs een geel Mercedes blusvoertuig van de partij en ga zo maar door…eigenlijk teveel om op te noemen! Met name de mens achter de machine zal centraal worden gesteld! 15.00 uur: Tijdens de blus en hulpverleningsdemonstratie op het terrein van de Fa. Meulenberg diervoeders, (naast de nieuwe kazerne aan de Vrouwenpolderseweg) zullen vanaf 15.00 uur diverse hulpdiensten hun kunnen tonen. Hierbij wordt u stap voor stap geïnformeerd over de genomen actie door de hulpverleningsdiensten en op de hoogte gebracht van de opschalingmogelijkheden. 16.00 uur: Rond 16 uur is er gelegenheid het DOS bestuur en de Ploegchef Rinus Corbijn, in de kazerne te feliciteren met dit 75 jarig jubileum. Op de site “brandweerserooskerke.nl “kunt u het programma terugvinden. Kortom een jubileumdag die je niet mag missen!
Gemaakt door: Tommieboy
za 17 sep -   22:28  
Boten uitgebrand in vlammenzee binnenhaven Vlissingen
Vlissingen - In de 2e binnenhaven in Vlissingen is vanavond in een pleziervaartuig brand uitgebroken, de brand had zich verspreid over 4 vaartuigen en zijn ook in de vlammenzee opgegaan. Één vaartuig zou zijn gezonken en ligt dobberend tegen het bunkerschip aan. Het stadsgewest oost-souburg heeft de brand geblust. Er was sprake van veel rookontwikkeling. Leden van de scouting die een feestje aan het vieren waren hebben de brand ontdekt. Inmiddels is de brand rond 22:30 uur geblust. Meer informatie volgt.
za 17 sep -   18:20  
Mannen aangehouden
Vlissingen - Vrijdag zijn rond 19.00 uur in Vlissingen in de Schuitvaartgracht twee mannen aangehouden wegens diefstal. De twee mannen, 36 en 38 jaar oud, worden verdacht van het stelen van metaal uit leegstaande woningen aan de Schuitvaartgracht. De politie heeft een personenauto en een hoeveelheid metaal in beslag genomen. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 16 sep -   20:29  
Poging tot beroving, getuigenoproep
Vlissingen - Donderdagmiddag rond 13.30 uur vond er aan de Spuikomweg in Vlissingen een poging tot beroving plaats. Een 26-jarige vrouw uit Castricum liep vanaf de parkeerplaats aan de Kenau Hasselaarstraat naar de biosoop toen een onbekende man op de fiets haar tas van haar schouder probeerde te rukken. De vrouw bleef haar tas echter vasthouden waarop de man nog enkele keren om haar heen fietste en vervolgens wegreed in de richting van de Aldi. Signalement van de man op de fiets: - ongeveer 20 jaar oud - donkere huidskleur - kort zwart haar - hij droeg een zwart vest met op de achterzijde groene letters en een donkere trainingsbroek. De man reed op en donkerkleurige fiets (model mountainbike). De politie is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht zich te melden op het politiebureau of op telefoonnummer 0900-8844. Ook is de politie op zoek naar een vrouw (van ongeveer 60 jaar oud met halflang grijs haar) die de poging tot beroving heeft gezien en die de 26-jarige vrouw meteen na de poging kort heeft gesproken.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 16 sep -   20:29  
Rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertreding
Ritthem - Vrijdagmiddag rond 14.20 uur is het rijbewijs van een 33-jarige automobilist (woonplaats onbekend), aan de Ritthemsestraat in Ritthem ingevorderd na een snelheidsovertreding. De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 160 km/u over genoemde weg. De toegestane snelheid bedraagt hier 80 km/u. Tegen de man is tevens proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 16 sep -   20:28  
Auto's bekrast in Tholen
Tholen - In de nacht van woensdag op donderdag werden in Tholen (stad) personenauto's bekrast met een scherp voorwerp. Voor zover bekend gaat het tot nu toe om zes auto's. Drie auto's in de Schuttershof, twee auto's in de Machteld van Gelrestraat en een auto in de Vossemeersepoort.
vr 16 sep -   17:32  
Auto rijd restaurant in
Vlissingen - vrijdag middag rond 16:15 is er in de De vissersraat in Vlissingen een auto in de gevel van een chinees restaurant gereden. Hierop werd er direct een ambulance en brandweer opgepiept. Omdat het restaurant brand heeft gevat werd ook de ladderwagen opgeroepen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 16 sep -   15:53  
flinke buitenbrand Middelburg
Middelburg - De brandweer van Middelburg is vrijdagmotchen rond 04:58 uur uitgerukt voor een brandende dixie in Midelburg.Onbekende(n) hadden de dixie die aan de Piet Hienstraat stond in de brand gestoken. Het blusvoertuig van de post strommenweg werd met spoed ter plaatse gestuurd. Met een straal hoge druk werd de brand gedoofd.Na een korte tijd kon de brandweer weer terug keren naar de kazerne.
vr 16 sep -   13:15  
Eenzijdig verkeersongeval
Goes - Op de kruising Ringbaan Oost / Albert Joachimikade in Goes vond vrijdag om 09.45 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats. Een 78-jarige automobilist uit Goes reed, vermoedelijk door een onwelwording, tegen een lantaarnpaal. De man werd door agenten en enkele voorbijgangers uit zijn auto gehaald en brandweer en ambulance kwamen ter plaatse. Ambulancemedewerkers hebben de AED aangesloten en de man werd gereanimeerd. Door de brandweer werd de plaats van het ongeval afgeschermd omdat er behoorlijk wat publiek stond de kijken tijdens het reanimeren. Na enige tijd kreeg de man weer een hartslag en hij is met de ambulance naar het ziekenhuis in Goes vervoerd. De hond van de man is door de politie naar het asiel gebracht. De auto moest worden weggetakeld.
do 15 sep -   19:55  
Huisverbod voor Axelaar
Axel - Donderdag heeft een 22-jarige man een huisverbod gekregen vanwege huiselijk geweld. De man, afkomstig uit Axel, is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden en in verzekering gesteld.
do 15 sep -   19:54  
Diefstal kabels
Colijnsplaat - Donderdagmorgen is ontdekt dat er uit enkele windmolens aan de Oost-Zeedijk in Colijnsplaat kabels zijn gestolen. Er is 3200 meter groen/gele aardkabel weggenomen.
do 15 sep -   19:54  
Twee mannen aangehouden
Vlissingen - Politie Zeeland heeft vanmorgen rond 10.00 uur twee mannen aangehouden in de Schuitvaartgracht in Vlissingen. De twee, 20 en 36 jaar oud, worden verdacht van het stelen van lood uit leegstaande woningen aan de Schuitvaartgracht. Er zijn tevens enkele tassen gevuld met lood aangetroffen in de Schuitvaartgracht en in beslag genomen door de politie.
do 15 sep -   16:22  
Twee Terneuzenaren aangehouden voor mishandeling
Terneuzen - Dinsdag 13 september jl. werden in verband met een mishandeling in Terneuzen door de Zeeuwse politie twee aanhoudingen verricht. Twee Terneuzenaren van 18- en 19 jaar werden aangehouden in hun woning. De twee mannen hebben inmiddels een volledige verklaring afgelegd en hun spijt betuigd. Ze hebben een dagvaarding uitgereikt gekregen en ze zullen in november voor de politierechter moeten verschijnen.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 14 sep -   22:08  
Spartamet gestolen in Middelburg
Middelburg - In de Koorkerkstraat in Middelburg werd woensdagmiddag een Spartamet gestolen. De diefstal vond plaats tussen 14.15 en 14.45 uur. Het gaat om een groene Spartamet met kenteken 59-FVR-5 en voorzien van blauwe fietstassen. In deze fietstassen zaten o.a. twee broden, thee, handzeep en haarelastiekjes. De Spartamet stond op slot. De waarde is onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 14 sep -   22:02  
Aanhouding in Terneuzen
Terneuzen - Dinsdagavond rond 20.25 uur is een 18-jarige man uit Terneuzen, aan de Diepenbrockstraat in Terneuzen aangehouden wegens het in het bezit hebben van een gasdrukpistool (balletjespistool). De man maakte deel uit van een groepje jongeren wat in genoemde straat stond. Het wapen is in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 14 sep -   22:01  
Aanhouding op verdenking koperdiefstal, getuigenoproep
Kapelle - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag, rond 04.00 uur, in Kapelle een 21 jarige inwoner uit de gemeente Goes aangehouden. De man viel op toen hij surveillerende agenten zag en er op zijn fiets vandoor ging. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. In de omgeving van de man werden later stukken koperen leidingen aangetroffen. De politie is op zoek naar de herkomst van de leidingen. Vermoedelijk komen ze uit de omgeving van een bouwplaats. De leidingen varieren in dikte van ongeveer 28 mm / tot 12 mm. Op de leidingen staat het opschrift KIWA GASTEC. Het verzoek is of de eigenaar kontakt wil opnemen met het politieburo in Goes via het telefoonnummer 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 14 sep -   22:00  
Diefstal uit bedrijfsauto, Krabbendijke
Krabbendijke - Tussen maandagavond 22.00 uur en dinsdagochtend 07.00 uur is er ingebroken in een bedrijfsauto die geparkeerd stond aan de Doelstraat in Krabbendijke. Uit de auto zijn elektrische gereedschappen met een waarde van duizenden euro's weggenomen. Er is een ruitje vernield; het totale schadebedrag is onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 14 sep -   21:59  
Onnodig 112 bellen, Oost-Souburg
Oost-Souburg - In de nacht van dinsdag op woensdag is er proces-verbaal opgemaakt tegen een 48-jarig man uit Oost-Souburg wegens het onnodig bellen naar 112. De man belde die nacht verschillende malen onnodig naar 112. Ook belde hij herhaaldelijk naar 0900-8844, het landelijke toegangsnummer van de politie. Tijdens de telefoongesprekken uitte de man dreigende taal. Agenten zijn naar de woning van de man gegaan en hebben alle in de woning aanwezig zijnde telefoons in beslag genomen.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 14 sep -   00:43  
Getuigen gevraagd van valpartij, 's-Heer Arendskerke
's-Heer Arendskerke - Op dinsdag 6 september jl. reed 's morgens om 08.00 uur een groepje scholieren over de Nieuwe Rijksweg in 's-Heer Arendskerke. Ter hoogte van Ter Lucht kwam er, luid claxonnerend, een scooter aangereden. Deze was al aan het toeteren vanaf het viaduct over het spoor. De bestuurder remde niet af, maar reed vlak langs het groepje fietsende scholieren. Hierbij raakte hij het stuur van één van de fietsers, een 13-jarige jongen uit de gemeente Borsele. Deze kwam hierdoor hard ten val en nam in zijn val ook zijn 'buurman' mee. Door de val liep de 13-jarige een gekneusde knie op. De scooter betreft een oranjekleurige, beglitterde, Yamaha Aerox. De scooter schijnt vaker te rijden op die plek en schijnt ook vaker agressief rijgedrag te vertonen. De Zeeuwse politie is nu op zoek naar getuigen die iets meer kunnen vertellen over de bestuurder van de scooter (Waar komt de scooter vandaan?), of mensen die het ongeluk hebben zien gebeuren. Zij worden verzocht contact op te nemen met de Zeeuwse politie via telefoonnummer 0900-8844 of zich te melden op het politiebureau in Goes.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 12 sep -   22:00  
Automobilist rijdt rechtdoor op rotonde, Schoondijke
Schoondijke - In de Dorpsstraat is vanmiddag een 40-jarige automobilist uit Terneuzen rechtdoor op een rotonde gereden. Rond 16.00 uur kwam hij aanrijden uit de richting van IJzendijke. Bij het oprijden van de rotonde verloor hij de macht over het stuur en reed rechtdoor. Zijn auto raakte daardoor beschadigd en moest worden getakeld. Hijzelf kwam met de schrik vrij. Wel bleek dat hij onder invloed van alcohol had gereden. De Terneuzenaar ging mee naar het politiebureau waar hij een rijverbod kreeg van twee uur en een proces-verbaal.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 12 sep -   21:59  
Verkeersongeval, Kortgene
Kortgene - Omstreeks 00.00 uur in de nacht van zondag op maandag is een eenzijdig verkeersongeval gebeurd op de Oost-Westweg ter hoogte van Kortgene. De 31-jarige bestuurster van een personenauto, afkomstig uit de gemeente Veere, reed over voornoemde weg. Mogelijk door vermoeidheidsverschijnselen raakte zij met haar auto in de berm. Op dat moment kreeg zij haar auto niet meer onder controle en reed over een verkeersbord heen. De airbags van de auto klapten uit door de aanrijding en de vrouw liep hierdoor wat brandwonden op. Ze is naar het ziekenhuis overgebracht en daar behandeld. Haar auto is door een takelbedrijf weggesleept. Door de brandweer is het wegdek gereinigd.
ma 12 sep -   20:20  
Medicijnen verloren
Vlissingen - Op de route Paul Krugerstraat en de Albert Heijn aan de Gildeweg zijn vandaag tussen 17.00 en 17.30 uur medicijnen verloren. Het gaat om een potje met 30 stuks slaaptabletten en twee potjes met maagtabletten. De medicijnen zaten in een plastic zak met opdruk van apotheek Escura. Heeft u deze medicijnen gevonden? Breng ze dan naar de politie in Vlissingen
Gemaakt door: Tommieboy
ma 12 sep -   19:56  
Woninginbraken in Zeeland stijgt
Middelburg - Het aantal woninginbraken stijgt in Zeeland. Het aantal inbraken in dit jaar is veel hoger dan in 2010 in dezelfde periode wel te verstaan. Vooral in Juni/Februari en de maand Augustus is het inbrekersgilde erg actief geweest zo meld de Politie. Het totaal aantal inbraken lag in totaal op 809 stuks. Althans dit zijn de geregistreerde inbraken, het vermoeden bestaat dat niet iedereen aangifte doet. Dit betekend wel dat er 100 stuks meer aangifte is gedaan dan vorig jaar. Vooral woningen en bedrijven in Reimerswaal zijn het doelwit. Op Schouwen-Duiveland is het minst vaak (10 keer) ingebroken. Verhoudingsgewijs steeg het aantal inbraken in de gemeente Noord-Beveland (van 8 naar 34) en Sluis (van 24 naar 61) het meest.
ma 12 sep -   15:47  
Auto-inbreker op heterdaad aangehouden
Vlissingen - Zondagavond rond 19.30 uur meldde een getuige dat er ingebroken werd in een personenauto die geparkeerd stond in de Brouwenaarstraat in Vlissingen. Deze getuige gaf een zeer uitgebreide en duidelijke beschrijving van de verdachte die op hetzelfde moment wegfietste in de richting van de Schuitvaartgracht. Agenten van de Zeeuwse politie zijn direct gaan zoeken naar de verdachte. Zij zagen hem fietsen en startten de achtervolging. Op een gegeven moment kwamen zij bij een fietstunneltje. Daar is één van de agenten uitgestapt en heel hard achter de verdachte aangerend.
zo 11 sep -   19:33  
Schoorsteenbrand Hoeveweg, Zierikzee. (Update: Film)
Zierikzee - Einde van de middag gingen de pager van de brandweer post Zierikzee voor een schoorsteenbrand aan de Hoeveweg te Zierikzee. Terplaatse aan gekomen kwam er wat rook uit de schoorsteen. Eerst is de openhard beneden leeg gemaakt en daarna hebben ze op het dak de overkapping van de schoorsteen verwijdert, om hier na de ramoneur er door heen te halen om de schoorsteen te vegen. Er is nog een kleine inspectie gedaan met de warmtebleedcamera omte kijken of de schoorsteen goed schoon is gemaakt zo dat het niet weer kan gebeuren..
zo 11 sep -   19:27  
Kalf in de sloot, Zierikzee
Zierikzee - Gisteren kreeg de brandweer van Zierikzee een melding van een kalf in de sloot aan de Levenstrijdweg te Zierikzee. Terplaatse aan gekomen bleek het klas in de vaart te zwemmen en heeft de brandweer hem geprobeerd te vangen met een touw wat niet lukte. maar door het kalf op te jagen kon het dier zelf uit de sloot klimmen en kon hij weer herenigt worden met zijn moeder en weer lekker in de wie lopen. De brandweer keerde ongeveer na een half uurtje weer terug naar de post.
zo 11 sep -   17:40  
Dronken Belg rijdt dijk af
Breskens - Op de Emmastraat is zaterdag omstreeks 19.45 uur een 34-jarige Belg uit de gemeente Rumst met zijn auto een dijk af gereden. De man vertelde dat zijn navigatiesysteem aangaf dat hij op een t-kruising rechtdoor moest rijden. Dit had hij gedaan en was vervolgens de dijk afgereden. Bleek dat hij onder invloed van alcohol had gereden. Hij is meegegaan naar het bureau voor de ademanalyse. Zijn rijbewijs werd ingevorderd omdat hij meer dan vier maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. De auto werd door een takelbedrijf weer de weg opgetakeld en samen met de 34-jarige Belg naar hun vakantieadres gebracht.
zo 11 sep -   17:39  
Woninginbraken in Borssele
Borssele - In Borssele zijn in de nacht van zaterdag op zondag 10 woninginbraken gepleegd. Het betreft woningen aan de Noordstraat, Plein, Westsingel, Noordsingel en Oostsingel. De buit bestond voornamelijk uit geld.
zo 11 sep -   17:39  
Woninginbraken
Nieuwerkerk - In de nacht van vrijdag op zaterdag is in Nieuwerkerk ingebroken in twee woningen aan de Deltastraat en de Burgemeester Van Eetenstraat. De buit bestond o.a. uit geld en sieraden. Bij drie woningen aan de Hoge Kerkstraat, Molenstraat en de Wethouder van Klinkenstraat bleef het bij een inbraakpoging.
Gemaakt door: Tommieboy
za 10 sep -   21:24  
Weerwaarschuwing voor provincie Zeeland!
Provincie Zeeland - KNMI geeft code oranje voor de provincie Zeeland. Waarschuwing EXTREEM WEER: In het zuidwesten komt zwaar onweer voor. Dit trekt de komende uren noord-oostwaarts. Bij de buien kunnen (zware) windstoten en wateroverlast voorkomen. Ook in het westen en noorden van het land kunnen de komende uren onweersbuien voorkomen. Mensen die niet weg hoeven wordt geadviseerd om lekker binnen te blijven.
Gemaakt door: Tommieboy
za 10 sep -   19:52  
Chef van Arriva helpt gestrande passagiers
Zierikzee - Vrijdagavond heeft een chef van de busmaatschappij Arriva zich ontfermd over een twintigtal gestrande passagiers. De buspassagiers kwamen uit Rotterdam toen ze hun aansluitende bus in Oude Tonge misten, passagiers vertelden letterlijk dat hij voor hun neus wegreed. Een toevallig aanwezige chef probeerde deze bus nog te laten keren maar dat mislukte. De chef kon het niet aanzien en ondernam meteen actie door zelf een bus uit de garage te halen. De chef bracht de in de steek gelaten mensen gratis naar Zierikzee. Wij van 112Zeeland.nl vinden dan ook dat deze chef in het zonnetje mag worden gezet door de provincie!
Gemaakt door: Tommieboy
za 10 sep -   19:48  
Auto's in sloot nabij IJzendijke
IJzendijke - Bij een ongeluk nabij IJzendijke zijn aan het einde van de dag twee auto's in een sloot beland. Op de kruising van de N61 met de Zevenhofstedenstraat ging het voor beide auto's mis. De politie spreekt van vier slachtoffers. Het is nog onbekend hoe zij er aan toe zijn.
Gemaakt door: Tommieboy
za 10 sep -   19:30  
Schuurbrand Roozenburghlaan Middelburg
Middelburg - De brandweer van de Torenweg uit Mddelburg is zaterdagochtend uitgerukt voor een schuurbrand in Middelburg. Rond 05.16 uur moest het blusvoertuig met spoed naar de Roozenburglaan vertoeven om de brand te doven. De brandweer was gelukkig zeer snel ter plaatsen en kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de naast aangelegen schuurtjes. De brand was snel onder controle, wel heeft de schuur flinke brandschade opgelopen. De politie doet onderzoek of er brandstichting in het spel is.
Gemaakt door: Tommieboy
za 10 sep -   19:25  
Autobrand op de A58
Arnemuiden - Zaterdagmiddag rond 12:12 uur kwam er een melding van een autobrand binnen. De auto stond in brand op de A58. De brandweer van Arnemuiden en van Oost-Souburg zijn met spoed ter plaatsen gegaan. Toen de brandweer op de A58 ter hoogte van Nieuw en Sint-Joosland ter plaatse waren stond de auto in "lichte laaien". Tijdelijk was er maar één rijbaan beschikbaar voor het verkeer. De brand was snel geblust en de auto is voor onderzoek weggesleept door een bergingsbedrijf.
Gemaakt door: 112zeeland
za 10 sep -   18:30  
Aanhouding, Renesse
Renesse - Vrijdagavond om 22.50 uur is op de Hogezoon in Renesse een 28-jarige man uit Menden (D) aangehouden. De man was zonder te betalen een café uitgelopen en had het op een lopen gezet. Bikers van de Zeeuwse politie fietsten achter hem aan en konden hem al snel aanhouden. Hij kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap en zijn drankrekening heeft hij toch maar betaald in het café.
za 10 sep -   15:05  
Jeugdbrandweer Vlissingen organiseert rommelmarkt
Vlissingen - Op zaterdag 10 september organiseerde de jeugdbrandweer van Vlissingen een rommelmarkt op het voormalige schelde terrein in Vlissingen. Er waren diverse activiteiten, gericht op jongeren, waar ook actief aan deel kon worden genomen, zoals een springkussen en verschillende spellen zoals sjoelen enz. Tevens werden er demonstraties gegeven van de jeugdbrandweer. Er was natuurlijk ook aan de inwendige mens gedacht door eten en drinken te verkopen. Tevens was er de mogelijkheid om met een oude brandweer auto mee te rijden. Door het goede weer waren er veel mensen op deze rommelmarkt afgekomen. Hierdoor konden de organisatoren van een geslaagde dag spreken.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 9 sep -   22:03  
Nepcollectant aangehouden, Oost Souburg
Oost Souburg - Vrijdag om 16.15 uur is in de Diezestraat in Oost Souburg een 32-jarige man uit die plaats aangehouden. De man was aan het collecteren maar had daarvoor geen vergunning en op de collectebus zat geen zegel. Hij verklaarde dat hij een paar weken geleden de collectebus had gevonden en een extraatje wilde verdienen. De collectebus met inhoud is in beslaggenomen en de man is meegenomen naar het bureau.
vr 9 sep -   21:59  
Eenzijdig ongeval
Vogelwaarde - Vrijdag rond 14.30 uur vond in de Schoolstraat in Vogelwaarde een eenzijdig ongeval plaats. Een 34-jarige automobiliste uit de gemeente Terneuzen belandde met het linkervoorwiel van haar auto in de zachte berm, stuurde terug en raakte hierdoor in de slip waardoor het voertuig onbestuurbaar werd. Vervolgens belandde het voertuig rechts in de sloot waar deze nog ongeveer 20 meter doorschoof en op de rechterzijde tot stilstand kwam. De vrouw is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Haar verwondingen zijn niet bekend.
vr 9 sep -   21:57  
Airbags gestolen
Zierikzee - Afgelopen nacht zijn uit 9 auto's die geparkeerd stonden op een bedrijventerrein aan de Grevelingenstraat in Zierikzee de airbags gestolen. Alle auto's zijn opengebroken.
vr 9 sep -   21:57  
Nepcollectant aangehouden
Oost Souburg - Vrijdag om 16.15 uur is in de Diezestraat in Oost Souburg een 32-jarige man uit die plaats aangehouden. De man was aan het collecteren maar had daarvoor geen vergunning en op de collectebus zat geen zegel. Hij verklaarde dat hij een paar weken geleden de collectebus had gevonden en een extraatje wilde verdienen. De collectebus met inhoud is in beslaggenomen en de man is meegenomen naar het bureau.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 9 sep -   21:32  
Eenzijdig ongeval, Vogelwaarde
Vogelwaarde - Vrijdag rond 14.30 uur vond in de Schoolstraat in Vogelwaarde een eenzijdig ongeval plaats. Een 34-jarige automobiliste uit de gemeente Terneuzen belandde met het linkervoorwiel van haar auto in de zachte berm, stuurde terug en raakte hierdoor in de slip waardoor het voertuig onbestuurbaar werd. Vervolgens belandde het voertuig rechts in de sloot waar deze nog ongeveer 20 meter doorschoof en op de rechterzijde tot stilstand kwam. De vrouw is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Haar verwondingen zijn niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
do 8 sep -   16:01  
300 kilo koperen leiding uit windturbines verdwenen
Hoofdplaat - In de nacht van woensdag op donderdag hebben dieven ruim 400 m koperen aardkabel weggenomen uit windturbines aan de Kruisweg. Van vijf windturbines was het slot geforceerd. Uiteindelijk zijn de dieven binnen geweest in drie turbines. Hieruit is de gehele aardkabel weggenomen. De daders moeten vermoedelijk met een auto zijn geweest omdat in totaal ongeveer 300 kilo koperen leiding is verdwenen. De turbines waren vannacht tijdens de diefstal in bedrijf waardoor de dieven erg veel risico hebben genomen om de kabel te verwijderen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 8 sep -   15:59  
Hennepkwekerij in woning, Oostburg
Oostburg - In een woning aan de Jan Steenstraat is woensdagavond een in werking zijnde hennepkwekerij ontdekt. De kwekerij was verdeeld over drie kamers op de eerste verdieping. In totaal ruim 480 hennepplanten. Alle planten alsmede de benodigde apparatuur zijn in beslaggenomen en worden vernietigd. In de woning waren geen personen aanwezig.
Gemaakt door: 112zeeland
do 8 sep -   15:59  
Koeltrailer gestolen, Goes
Goes - Vanaf een afgesloten bedrijfsterrein aan de Pearyweg is vannacht een koeltrailer gestolen. De trailer heeft een waarde van enkele tienduizenden euro's.
Gemaakt door: 112zeeland
do 8 sep -   15:58  
Woninginbraken in Wemeldinge
Wemeldinge - In Wemeldinge werden vannacht zeven woninginbraken gepleegd. De inbraken vonden plaats in de Daniëlstraat, Prinses Beatrixweg, Prinses Julianastraat, Wilhelminastraat en de Oosterscheldestraat. De buit bestond o.a. uit geld, pasjes en computerapparatuur. Bewoners van een woning in de Fregatstraat in Yerseke ontdekten vanmorgen rond 05.00 uur ook dat er was ingebroken. Diverse kamers waren doorzocht maar voor zover bekend zijn er geen spullen weggenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 7 sep -   21:12  
Man aangehouden voor drugsbezit, Terneuzen
Terneuzen - Woensdagmiddag om 15.10 uur is in de Rozenstraat in Terneuzen een 26-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van het in bezit hebben van harddrugs. De man zat binnen in een woning aan de Narcisstraat en probeerde, toen hij politie zag, te ontkomen. Hij rende weg via de Kerkhoflaan in de richting van de Rozenstraat waar hij is aangehouden. Onderweg gooide hij zakjes met drugs weg. In de zakjes trof de politie 48 gram cocaine en 132 gram heroine aan. De man is ingesloten en de drugs zijn in beslaggenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 7 sep -   19:14  
Personenauto weggenomen, Sint Annaland
Sint Annaland - Afgelopen nacht is vanaf de Vroonland in Sint Annaland een grijze Mitsubishi Carisma met het kenteken XLRF98 weggenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 7 sep -   19:14  
Aanhoudingen voor skimmen, Kapellebrug
Kapellebrug - dinsdagavond omstreeks 21.20 uur zijn bij een tankstation in Kapellebrug vijf personen aangehouden. Ze worden ervan verdacht diverse malen getankt te hebben met geskimde passen bij dit station. De verdachten, een 34-jarige man uit Utrecht, een 44-jarige man uit Rotterdam, een 52-jarige man uit Roosendaal en twee mannen uit Bergen op Zoom van 23- en 24 jaar, zijn ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 7 sep -   19:13  
Hennepkwekerijen ontmanteld tijdens landelijke actiedag
Zeeland - Gisteren werden tijdens de Landelijke actiedag aanpak georganiseerde hennepteelt ook hennepkwekerijen ontmanteld in Zeeland. Door de politie werden vier verdachten opgepakt. In totaal werden ruim 1800 hennepplanten ontdekt. Verder werden diverse goederen in beslaggenomen waaronder beeld- en geluidapparatuur, bromfietsen, stroomstootwapen en enkele honderden euro's aan contant geld. In een woning aan de Mozartstraat in Axel werd op de zolder een in werking zijnde kwekerij aangetroffen van 50 oogstrijpe planten. In een schuur bij een woning aan de Sterappel in Goes was een kwekerij van 87 planten en een drogerij met een kleine 167 gr aan losse hennep. De bewoner is aangehouden. Op de bovenverdieping van een woning aan de Frans Halstraat in Clinge werd een in werking zijnde kwekerij van 704 planten aangetroffen. Een loods aan de Gentsevaart in Kapellebrug was geheel ingericht als kwekerij voor meer dan 900 planten. Was niet in bedrijf, alle benodigde apparatuur is in beslaggenomen en vernietigd. In een woning aan de Esdoornlaan in Terneuzen een kwekerij in bedrijf van 48 jonge planten. Gedeelte van de oogst, 120 gr losse hennep, in beslag genomen. Hier werden twee mannen aangehouden. In een woning aan de Landpoortstraat in IJzendijke trof de politie vijf zakken henneptoppen aan afkomstig van binnenplanten, in totaal ruim een kilo. In de tuin werden nog drie volgroeide hennepplanten in beslag genomen. Verder werd nog 240 gram aan plakken skuff in beslaggenomen. De bewoner is aangehouden. Op vier locaties in Middelburg, Walensingel, Gervinsland en twee aan de Meanderhof, werden buitenkwekerijen ontdekt. Totaal werden zeven grote buitenplanten en 400 gr losse hennep in beslaggenomen. Vanmorgen werd in een loods aan de Landbouwweg in Ritthem nog een grote kwekerij van 900 oogstrijpe hennepplanten ontdekt. Ter plaatse zijn twee mannen uit de gemeente Vlissingen aangehouden van 34- en 44 jaar. De stroom werd illegaal afgetapt. De planten en alle benodigde apparatuur zijn afgevoerd en zullen worden vernietigd.
Gemaakt door: Tommieboy
wo 7 sep -   18:45  
Eigenaresse weer met auto herenigd
Terneuzen - De vrouw die dinsdagmiddag haar auto in de Van der Waalsstraat in Terneuzen voor haar neus zag wegrijden, kan opgelucht ademhalen. Haar auto is in de Hondiusstraat in Terneuzen weer teruggevonden. Enkele goederen waaronder haar handtas zijn wel ontvreemd.
di 6 sep -   19:24  
Eigenaresse ziet auto wegscheuren, Terneuzen
Terneuzen - De eigenaresse van een grijze Renault Clio zag vanmiddag om ongeveer 16.50 uur nog nèt de achterkant van haar eigen auto de straat uitrijden. Zij had even iets afgegeven in de Van der Waalsstraat in Terneuzen en stapte een woning uit.
di 6 sep -   18:55  
Traumahelikopter assisteert ambulance, Zierikzee (Updat met film)
Zierikzee - Om iets na 17:00 uur kreeg de Traumahelikopter uit Rotterdam een melding om assistentie te verlenen in Zierikzee. Er waren al twee ambulances ter plaatse, er was een persoon gewond geraakt bij een bedrijfsongeval aan de Industrieweg op het industrietrein in Zierikzee. De Rapid Responder kwam ook nog ter plaatse maar hoefde geen hulp meer te verlenen.
Gemaakt door: 112zeeland
di 6 sep -   08:23  
auto tegen boom
Vlissingen - Dinsdagmorgen rond 02:49 uur belandde een personenauto tegen een boom op het Bachlaan in Vlissingen. De hulpdiensten zijn met spoed ter plaatsen gegaan .eenmaal ter plaatsen bleek de bestuurder met zijn voed vast te zitten in de auto. De brandweer heeft de persoon bevrijd zo dat hij naar het ziekenhuis kon worden gebracht. Het ongeval was een zijdig. hoe het ongeval kon plaats vinden voet nog onderzocht. De auto is geborgen door een bergingsbedrijf.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 5 sep -   21:28  
Aanrijding met letsel, Terneuzen
Terneuzen - Omstreeks 12.00 uur werd er bij de Zeeuwse politie gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden in de Lange Reksestraat in Terneuzen. Agenten zijn meteen ter plaatse gegaan, omdat het een aanrijding met een gewonde betrof. Bij aankomst op de plaats van het ongeval troffen zij één personenauto aan waarin een 36-jarige vrouw zat uit de gemeente Terneuzen. Zij had een flinke hoofdwond en is door de hulpverleners uit haar auto bevrijd en overgebracht naar het ziekenhuis. Ook zagen de agenten een personenauto op de parkeerplaats van de Mac Donalds staan. Deze was ook bij het ongeval betrokken. Hij werd op het moment van de aanrijding bestuurd door een 17-jarige Terneuzenaar. Deze verklaarde dat hij de auto van de vrouw, die hij eigenlijk voorrang had moeten verlenen, totaal over het hoofd had gezien. Het gevolg was een flinke botsing, waarbij de auto waarin de 17-jarige reed, zelfs via een betonblok gelanceerd is over bosschages en zo op de parkeerplaats terecht is gekomen. De 17-jarige Terneuzenaar is aangehouden door de politieagenten van de Zeeuwse politie, omdat hij een aanrijding met ernstig letsel heeft veroorzaakt. Hij is overgebracht naar het bureau en daar heeft hij een verklaring afgelegd. De twee auto's zijn weggesleept door een takelbedrijf. Tegen de jongeman wordt proces-verbaal opgemaakt. Niet alleen voor het veroorzaken van de aanrijding, maar ook omdat hij zonder rijbewijs in de auto reed.
ma 5 sep -   14:48  
Autobrand parkeergarage De Fonteijne Vlissingen.
Vlissingen - Vanmiddag heeft er een autobrand gewoed in de parkeergarage de Fonteijne aan de Spuistraat te Vlissingen. Omstreeks 13:25 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die hierop direct tankautospuit (4530) (4531) onder prio 1 ter plaatse stuurde.
ma 5 sep -   14:48  
Autobrand parkeergarage De Fonteijne Vlissingen.
Vlissingen - Vanmiddag heeft er een autobrand gewoed in de parkeergarage de Fonteijne aan de Spuistraat te Vlissingen. Omstreeks 13:25 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die hierop direct tankautospuit (4530) (4531) onder prio 1 ter plaatse stuurde.
ma 5 sep -   13:12  
Traumahelikopter ingezet in Burgh-Haamstede. ( MET FILM)
Burgh-Haamstede. - Vandaag om 11:00 uur kwam een melding binnen voor de lifeliner 2 om de ambulance’s 108 en de 107 te assisteren op medisch gebied.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 4 sep -   23:03  
Vechtpartij na verkeerssituatie, Kortgene
Kortgene - Zaterdagmiddag tegen 12.00 uur reden een Belgische man van 57 jaar oud en zijn dochter van 28 in een personenauto over de Kaaidijk in Kortgene. De 57-jarige man uit Stabroek bestuurde de auto. Achter hen reed een andere auto. Bij een scherpe bocht in de Kaaidijk haalde de andere auto hen snel in. Door te remmen kon de Belg een aanrijding nog maar net voorkomen. Ook andere automobilisten merkten het gevaarlijke verkeersgedrag van de onbekende bestuurder op. Er werd geclaxonneerd, ook door de Belg. Hierop zette de onbekende bestuurder zijn auto aan de kant en stapte uit. Hij liep naar de Belgische auto toe en er ontstond een handgemeen tussen de 28-jarige dochter, de vader en de onbekende bestuurder. Deze liep op een gegeven moment, volgens verklaringen van onafhankelijke getuigen, naar zijn auto en pakte een soort stok. Hiermee gaf hij de dochter een klap. Toen er omstanders tussen sprongen is de man in zijn auto gestapt en weggereden. De beide Belgen hebben aangifte gedaan van mishandeling. De Zeeuwse politie onderzoekt de zaak.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 4 sep -   23:02  
Illegale houseparty, Rilland
Rilland - Surveillerende agenten maakten zaterdagavond tegen 22.00 uur een rondje door Rilland en omstreken. Aangekomen op de Markiezaatsweg troffen zij een club jongeren die net bezig waren met de voorbereidingen voor een houseparty. Voor deze houseparty was geen vergunning afgegeven en dus hebben de agenten met alle aanwezigen de afspraak gemaakt dat één en ander binnen een half uur opgeruimd moest zijn. Bij een na-controle bleek dat iedereen zich netjes aan de afspraak had gehouden.
Gemaakt door: Tommieboy
zo 4 sep -   12:24  
Man zwaargewond bij steekpartij in woning Bruinisse. (UPDATE MET FILM)
Bruinisse - Rond 11:19 kwam er een melding binnen dat er in een woning aan de Irenestraat in Bruinisse iets moet zijn gebeurd. De traumaheli is aanwezig en een zwaargewonde man is afgevoerd op een wervelplank door de ambulance 108 naar het Dijkzicht ziekenhuis in Rotterdam. Dit alles is geconstateerd door een medewerker van 112zeeland.nl die bij toeval ter plaatse was. Twee politieauto's zijn aanwezig en de woning is met afzetlint omgeven en vind er onderzoek plaats door het Forensisch team. In de eerste plaats was de melding dat het in Breskens zou zijn maar enkele minuten later bleek het in Bruinisse te zijn. De laatste berichten tonen aan dat het hier om een steekpartij zou gaan en het zou liggen in de "persoonlijke sfeer". Een vrouw is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau in Zierikzee voor verhoor.De vrouw is inmiddels overgebracht naar een politiecel in Torentijd.
Gemaakt door: 112zeeland
za 3 sep -   18:19  
Ongeval Oostburg Ondernemersweg
Oostburg - Op de Ondernemersweg in Oostburg is omstreeks 10.50 uur zaterdagmorgen een aanrijding gebeurd tussen twee personenauto's. In eerste instantie was er sprake van een beknelling. Door de Gemeenschappelijke Meldkamer Zeeland is de traumahelikopter opgeroepen. Toen ambulancemedewerkers ter plaatse kwamen leek het letsel bij de betrokkenen mee te vallen. Het exacte letsel is op dit moment nog niet bekend. De traumahelikopter is inmiddels weer gecancelled. Volgens één van de hulpverleners betreffen het twee gewonden die allebei in dezelfde auto zaten. Ook was er sprake van een behoorlijke olielekkage, dus de brandweer zal ook ter plaatse gaan om, in ieder geval, het wegdek schoon te maken. Verdere gegevens ontbreken op dit moment. De gegevens hierboven komen ook allemaal van mensen die dit ongeval hebben zien gebeuren en het gemeld hebben bij de politie/112. Verdere berichtgeving volgt als er meer bekend is.
Gemaakt door: 112zeeland
za 3 sep -   18:17  
Getuigen gezocht, graffiti Rilland
Rilland - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er, verspreid door het hele dorp, 'graffititags' aangebracht. In sommige gevallen zijn de teksten zeer kwetsend en de Zeeuwse politie is dan ook op zoek naar diegene die de teksten heeft aangebracht. Vermoedelijk zijn de tags aangebracht tussen middernacht en 07.00 uur zaterdagmorgen. Als er mensen zijn die iets meer kunnen vertellen over de graffiti, of over de persoon/personen die de tags heeft/hebben geplaatst, dan worden zij verzocht contact op te nemen met de Zeeuwse politie op telefoonnummer 0900-8844.
Gemaakt door: Tommieboy
za 3 sep -   17:01  
Aanrijding in Grijpskerke
Grijpskerke - In Grijpskerke heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Middelburgsestraat tussen een auto en een motor. Op de motor zat een bestuurder met passagier. Beide moesten na de aanrijding uit een sloot worden gehaald. Deze personen zijn door de ambulances naar het ziekenhuis in Vlissingen gebracht. Momenteel ontbreekt nog verdere informatie.
Gemaakt door: 112zeeland
za 3 sep -   09:34  
Onverzekerde scooter op openbare weg, Hulst
Hulst - In de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 01.45 uur, zagen surveillerende agenten van de Zeeuwse politie een jongeman over straat lopen. De jongen liep naast een scooter die bij elkaar werd gehouden door plakbandjes en tape. De agenten spraken de jongeman aan en vroegen naar de herkomst van de scooter en of deze wel verzekerd was. De jongeman antwoordde dat de scooter niet verzekerd was. Door de agenten werd het kenteken van de scooter opgevraagd bij de meldkamer. Volgens de gegevens die de meldkamer aan de agenten doorgaf, zou de scooter inmiddels gesloopt moeten zijn en zich dus niet meer op de openbare weg moeten bevinden. De agenten deelden de jongeman vervolgens mede dat zij één en ander gingen uitzoeken op het politiebureau, maar dat de scooter ook met hen mee moest naar het bureau voor technisch onderzoek. Hier was de 18-jarige jongen uit de gemeente Hulst het overduidelijk niet mee eens. Hij begon direct te razen en tieren en moest op een gegeven moment zelfs door een politiebiker met behulp van zijn fiets op afstand gehouden worden, zodat de agenten normaal hun werk konden blijven doen. Toen de agenten stonden te wachten op vervoer voor de scooter kwam de vader van de jongeman ook nog even ter plaatse om zijn ongenoegen te uiten. Uiteindelijk heeft hij zijn zoon mee naar huis genomen. De scooter is op het politiebureau gestald en er zal technisch onderzoek aan worden verricht. Of de jongeman processen-verbaal gaat krijgen wordt later duidelijk.
Gemaakt door: 112zeeland
za 3 sep -   09:33  
Met brommerrijbewijs in auto, Terneuzen
Terneuzen - Agenten van de Zeeuwse politie zagen in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Grenulaan in Terneuzen een personenauto rijden. Zij gaven de bestuurder een stopteken en controleerden hem. De 34-jarige man uit Terneuzen moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij gedronken had. De man verklaarde dat zijn rijbewijs thuis lag. De man is meegegaan naar het politiebureau waar hij een ademanalysetest heeft gedaan. Hieruit bleek dat hij 300 ug/l blies. Dat is genoeg voor een rijverbod, maar nog niet genoeg om zijn rijbewijs in te nemen. Toen de agenten de rijbewijsgegevens van de man opvroegen, bleek dat hij alleen een brommerrijbewijs had... Hij krijgt een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en voor het rijden onder
Gemaakt door: 112zeeland
za 3 sep -   09:32  
Middelburger onder invloed, Goes
Goes - Op de Westsingel in Goes zagen surveillerende agenten rond 03.30 uur vannacht een personenauto rijden. Omdat de bestuurder een doodlopende straat in reed waar hij, volgens de kentekengegevens, niet thuishoorde, besloten de agenten hem te controleren. De 26-jarige bestuurder moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij gedronken had. Hij is overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse. Hier bleek dat hij 480 ug/l blies en daarom is zijn rijbewijs ingevorderd. De man is beginnend bestuurder.
Gemaakt door: 112zeeland
za 3 sep -   09:31  
Dronken vrouw wordt agressief, Sas van Gent
Sas van Gent - Omstreeks 02.00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag, kregen agenten van de Zeeuwse politie een melding dat er in Sas van Gent een dronken vrouw op een scootertje reed. In de Joostenstraat in Sas van Gent troffen de agenten de vrouw aan. Zij zagen dat zij slingerend reed en dat zij haar scooter niet onder controle had. De agenten lieten de vrouw stoppen en ze moest een blaastest ondergaan. Hieruit bleek dat ze teveel had gedronken en de vrouw is aangehouden en in de politieauto gezet om overgebracht te worden naar het bureau. Tijdens de rit werd de 32-jarige vrouw uit Sas van Gent zo agressief dat de agenten hun auto langs de kant van de weg moesten zetten om de vrouw handboeien om te doen. Eenmaal aangekomen op het politiebureau ging de vrouw wederom door het lint en was ze hard tegen de deur van de ophoudkamer aan het schoppen. Uiteindelijk heeft de vrouw een ademanalysetest gedaan en hier kwam een score uit van 1050 ug/l. Dat is ruim vier keer zoveel dan is toegstaan in het verkeer. Uit onderzoek bleek vervolgens ook nog dat zij geen rijbewijs had. Voor beide feiten krijgt de vrouw proces-verbaal.
Gemaakt door: 112zeeland
za 3 sep -   09:30  
Snelheidsovertreding, Nieuwdorp
Nieuwdorp - Vrijdag omstreeks 19.30 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Stoofweg in Nieuwdorp. Tijdens deze controle werd een 27-jarige Belg uit Gent betrapt op een forse snelheidsovertreding. De man reed namelijk 145 km/u waar 80 is toegestaan. Gecorrigeerd werd zijn eigenlijke snelheid teruggebracht naar 140 km/u, toch nog altijd zo'n 60 kilometer harder dan is toegestaan. Daarom is het rijbewijs van de man ingevorderd door agenten van de Zeeuwse politie.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 2 sep -   17:54  
Vandalen aangehouden, Vlissingen
Vlissingen - Vrijdag om 05.10 uur zijn op de Koningsweg in Vlissingen een drietal jongemannen uit Oost Souburg (1) en Ens (2) aangehouden voor openlijke geweldpleging. De drie (allen 20 jaar) worden ervan verdacht de slagbomen op de Koningsweg te hebben vernield. Ze waren ook in het bezit van een taxibord en een oranje knipperlamp. Ze zijn meegenomen naar het bureau en verhoord.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 2 sep -   12:03  
Aanhouding in Vlissingen
Vlissingen - Donderdagmiddag rond 16.35 uur is een 37-jarige bromfietser uit Vlissingen, aan de Coosje Buskenstraat in Vlissingen aangehouden. Even daarvoor zagen surveillerende agenten de 37-jarige man op het Scheldeterrein bier staan drinken. Even later zagen ze de man op een bromfiets rijden over de Scheldestraat in Vlissingen. Op de kruising met de Paul Krugerstraat negeerde de man het rode verkeerslicht waarna hij een stopteken kreeg. Dit negeerde hij en reed door. Door twee bikeagenten is, op de Koudekerkseweg, het fietspad met hun bike geblokkeerd. De bromfietser reed echter op de agenten in. Zij konden nog op tijd wegspringen maar die bike's raakten beschadigd. De bromfietser reed vervolgens door rood licht de Badhuisstraat in om vervolgens over de stoep verder te rijden over de Coosje Buskenstraat. Verschillende mensen die op de stoep liepen moesten opzij springen om de scooter te ontwijken. Uiteindelijk is de bromfietser klemgereden waarop hij is aangehouden. De bromfiets waar de man op reed bleek van diefstal afkomstig te zijn.