vr 23 sep - 22:51
Omstreeks 22.00 uur vrijdagavond werd een deel van Walcheren en Zuid-Beveland opgeschrikt door een harde knal. Binnen een mum van tijd stroomden de meldingen binnen bij de Gezamenlijke Meldkamer Zeeland en stond de telefoon lange tijd roodgloeiend. Verreweg de meeste meldingen kwamen uit Oost-Souburg, Middelburg en Ritthem. Mensen meldden dat zij enorm waren geschrokken van een hele harde knal. De Zeeuwse politieagenten hebben het tussen 22.00 en 24.00 uur razend druk gehad met het nagaan van al die meldingen, omdat ook Politie Zeeland graag wilde weten wat nou de oorzaak was van die knal.

Tegen 23.00 uur ontdekten agenten wat brokstukken in de nabijheid van het strandje in Ritthem. Omdat het donker was konden de agenten zelf niet goed bekijken of er ergens een explosie was geweest. Daarom is bijstand gevraagd van het KLPD.

 

Zij zijn met een helicopter naar Zeeland gevlogen en hebben met infraroodapparatuur en een warmtekijker gezocht naar mogelijke hittebronnen en/of kraters die mogelijk zouden zijn ontstaan door de knal. Tegen 01.00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag is de helicopter weer naar zijn thuisbasis gegaan. De piloten hebben niets aangetroffen dat wees op een explosie. (geen kraters bijvoorbeeld)

 

De agenten hebben wat van de aangetroffen brokstukken meegenomen voor onderzoek. Omdat het zoeken naar 'een knal' erg lastig is en er bij de politie tot nu toe geen meldingen van branden of ontploffingen bij bedrijven zijn gedaan, is besloten dat de zoektocht bij daglicht wordt voortgezet. Mogelijk volgt zaterdag dus meer nieuws.

 

Volgens de politie is de kans aanwezig dat een mijn uit de Tweede Wereldoorlog tegen de caisson is gekomen. In het gebied werden in 1944 veel bommen gedropt en mijnen gelegd.

 

Ingezonden door: Anoniem
5.JPG
6.JPG
7.JPG