za 24 sep - 23:26
De caisson op het Zeeuwse strand is niet tot explosie gebracht door een projectiel uit de Tweede Wereldoorlog. Die conclusie heeft de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) zaterdagavond getrokken na grondig onderzoek op het strand, meldde een zegsvrouw van de gemeente.

De EOD heeft geen sporen gevonden die erop wijzen dat een onopgemerkt Duits oorlogsexplosief de ontploffing heeft veroorzaakt. Ook zijn er geen andere mogelijk gevaarlijke projectielen rond het caisson aangetroffen. Het verdere onderzoek naar de explosie is weer overgedragen aan de politie Zeeland, aldus de woordvoerster.

De gemeente Vlissingen heeft het gebied rond de ontplofte caisson weer vrijgegeven. Dat maakte een zegsvrouw bekend. Het strand waar de restanten van het grote stenen object liggen en het fietspad langs de zandkust zijn weer voor het publiek toegankelijk. De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) en de forensische onderzoekers van de politie hebben rond de caisson zaterdag zoveel mogelijk sporen verzameld die kunnen helpen bij het beantwoorden van de vraag hoe de explosie kon plaatsvinden. Hoeveel sporen zijn gevonden, kan de woordvoerster niet melden.

Bron: nu.nl

Ingezonden door: Tommieboy
5.JPG
6.JPG
4.JPG
3.JPG
2.JPG
1.JPG