za 24 sep - 12:48
In de afgelopen week is bij verschillende juweliers in Goes en Vlissingen een man in de zaak geweest die zich eigenaardig gedroeg.

De man komt de zaak binnen, vraagt aan de medewerker/ster of hij verschillende sieraden mag zien. Hij kiest op een zeker moment één of meerdere sieraden uit, vaak ter waarde van enkele duizenden euro's. Hij laat deze inpakken door de winkelmedewerker en dan komt het vervolgens op afrekenen aan.

 

De man probeert af te rekenen met een creditcard. De eerste weigert dienst. Zo ook de tweede, en de derde, soms nog wel tot de vijfde creditcard aan toe.

 

De man belt vervolgens, naar eigen zeggen, met zijn bank en maakt dan de afspraak met de juwelier om contant geld op te gaan nemen. Daarna verdwijnt hij om niet meer terug te komen.

 

De man heeft in de juwelierszaken niets strafbaars gedaan, maar toch wil de Zeeuwse politie graag met hem in contact komen.

 

Mochten er winkeliers zijn die de man in de zaak krijgen, dan worden zij verzocht om te bellen met 0900-8844.

 

Het signalement van de man is: - ongeveer 35 jaar oud- een getint/gebruind uiterlijk- donker kort haar- gekleed in een net pak (grijs met streepjes) met nette (punt)schoenen- hij draagt constant een zonnebril- hij heeft een normaal tot breed postuur

 

Ingezonden door: 112zeeland