do 22 sep - 08:04
n de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 september jl. is een loods aan de Absdaalseweg in Hulst volledig uitgebrand. In het dak van deze loods bevond zich asbest. Dit was reden voor de brandweer om op te schalen naar GRIP 1. Dit om op de plaats van de brand met alle ingezette hulpdiensten de inzet te coördineren en af te stemmen. De brandweer van Hulst bestreed het vuur met twee tankautospuiten en een hoogwerker. Rond 02:15 uur kwam de melding binnen. De brand was snel onder controle, om 03:03 uur gaf de brandweer het sein brand meester. De oorzaak is nog onbekend.

Een adviseur Gevaarlijke Stoffen en een officier van dienst Geneeskundig werden ingezet om de omgeving te controleren op asbest. Na verkenning is er in de onmiddellijke omgeving van de loods (ongeveer in een straal van 50m) een kleine hoeveelheid asbest aangetroffen. De brandweer had aanvankelijk een gebied in een iets ruimere straal rondom de loods afgezet voor nader onderzoek. Tijdens dat onderzoek, dat werd uitgevoerd door de adviseur Gevaarlijke Stoffen en een asbest-expert, werd er geen asbest aangetroffen.

Hierop verkleinde de brandweer het afgezette gebied tot alleen de laad- en losplaats van de Albert Heijn. Andere restanten brandHet is mogelijk dat in de verdere omgeving van de loods deeltjes worden aangetroffen. Dit betreft dan geen asbest, maar zijn restanten van de brand. De wind was op het moment van de brand in noord-oostelijke richting, richting het centrum van Hulst.

Informatienummer gemeente HulstDe gemeente Hulst stelt een informatienummer open voor mensen die vragen hebben over de brand en de vrijgekomen asbest. Dit nummer is 0114-389136.

 

tekst: www.vrzeeland.nl

Ingezonden door: Anoniem