Selecteer per datum:

Gemaakt door: 112zeeland
do 30 sep -   23:37  
riet in de brand
Arnemuiden - Donderdagavond rond 20:45 heeft er korte tijd een buitenbrand gewoed aan de Singel in Arnemuiden. Het betrof een paar autobanden tegen een hoop riet. De brandweerlieden van korps Arnemuiden hebben het vuur met één straal hoge druk gedoofd. Na zo'n 10 minuten kon men weer gaan inpakken.
do 30 sep -   22:15  
KNRM helpt boot met motorproblemen
Westkapelle - Vanmorgen om 07.00 uur werd de reddingboot 'Uly' gealarmeerd voor een visboot met motorproblemen. De visboot lag ter hoogte van de Thorntonbank ca. 20 km uit de kust van Westkapelle. We zijn uitgevaren en ter plaatse bij de boot, genaamd 'Aquaholic' bleek dat de motor defect was.
do 30 sep -   20:53  
Inbraak in bunker
Middelburg - Donderdag werd er ingebroken in een bunker aan de Koudekerkseweg in Middelburg. Om de inbraak te onderzoeken werd het team Forensische Opsporing van de politie ingezet. Er werd door detectiemelders echter geconstateerd dat er te weinig zuurstof in de ruimte was om deze te betreden. Hierop werd de brandweer ingeschakeld om metingen uit te voeren. Forensische Opsporing zal de bunker betreden met ademlucht om de inbraak te onderzoeken.
do 30 sep -   20:52  
Winkeldieven aangehouden op A58
Waarde - Twee winkeldieven zijn donderdagmiddag omstreeks 13.20 aan de A58 ter hoogte van Waarde aangehouden. Winkelpersoneel van een winkel in Middelburg betrapte het stel op stelen van kleding. Het tweetal werkte samen om kleding uit een winkel aan de Markt in Middelburg weg te nemen. Winkelpersoneel merkte dit rond 12.40 uur op maar ze waren al te laat: de winkeldieven vertrokken in een auto. Een winkelmedewerker onthield de kenmerken van de auto en de personen en belde de politie.
Gemaakt door: 112zeeland
do 30 sep -   13:54  
rook in roc middelburg
Middelburg - In het ROC gebouw aan het podium in Middelburg was woensdagavond een kleine rook ontwikkeling gaande. De rook kwam uit een container die in de berging stond. De rook ontwikkeling werd opgemerkt door een man van de beveiliging die zijn ronde aan het doen was. Hier op is de brandweer gealarmeerd. Het blusvoertuig van de torenweg was snel ter plaatse.
do 30 sep -   11:28  
De eerste Zweeuwse week van Veiligheid
Middelburg - De eerste Zeeuwse Week van de Veiligheid is ingeluid met een aftrap door de korpschef van Politie Zeeland mevrouw A.M Demmers-van der Geest en waarnemend directeur van de Veiligheidsregio Zeeland dhr. L.P.A. van Dijk. Dit jaar wordt van 9 tot en met 16 oktober voor het eerst de Zeeuwse Week van de Veiligheid georganiseerd. Dit is een initiatief van: Veiligheidsregio Zeeland, Politie Zeeland, Brandweer Zeeland en GHOR Zeeland. Het thema van deze week is: 'Samenwerking maakt de Zeeuwse veiligheid krachtig'!
do 30 sep -   03:04  
Middelbrand in Wemeldinge
Wemeldinge - Vannacht om 01.30 uur kreeg de brandweer van Wemeldinge een melding binnen van een binnenbrand aan de Oostelijke kanaalweg in Wemeldinge. Om uitbreiding te voorkomen werd de blusgroep van kapelle opgeroepen. Het was een felle brand, het huis is waarschijnlijk als verloren beschouwd. De brandweer had om 04.00 uur de brand onder controle. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 29 sep -   20:38  
prullenbak in de brand
Terneuzen - Vandaag werd er om 17.39 een buitenbrand gemeld aan de zuiderparklaan in Terneuzen. Er bleek op de parking van de Scouting een prullenbak in de brand te staan, de brandweer heeft de brand met een nevel straal geblust en met een schep en een hooivork de prullenbak uit elkaar getrokken. Om 18.05 kon de brandweer weer terug keren naar kazerne.
wo 29 sep -   14:10  
Aanhouding na conflict over grasmaaien
Middelburg - Woensdagochtend werd in de President Rooseveltlaan in Middelburg een 44-jarige man uit die plaats aangehouden wegens bedreiging van een 19-jarige Vlissinger. De Vlissinger liep rond 08.00 uur op het fietspad en werd praktisch omvergereden door een ongeveer 12-jarige fietser. Op dat moment werden namelijk de bermen gemaaid en de fietser kon niets zien vanwege het rondvliegende gras.
wo 29 sep -   12:24  
Auto vat vlam na botsing
Tholen - Op de Ten Ankerweg in Tolen kwamen dinsdag om 12.45 uur twee personenauto's frontaal met elkaar in botsing. Een 80-jarige automobilist uit Bergen op Zoom, met in zijn auto een 75-jarige vrouw uit Tholen, reed teveel aan de linkerkant van de weg. Hierdoor ontstond een frontale aanrijding met een tegemoetkomende personenauto, bestuurd door een 18-jarige man uit Tholen.
wo 29 sep -   12:23  
Dronken autmobilisten betrapt
Middelburg - Een 53-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen moest dinsdag om 20.00 uur op de Emmabaan in Koewacht zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel te veel had gedronken. De man had 3 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en dat kostte hem zijn rijbewijs.
wo 29 sep -   12:22  
Diverse woninginbraken in Krabbendijke
Krabbendijke - In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in twee woningen in de Doelstraat in Krabbendijke. Bij beide woningen werd een deur opengebroken. Uit één van de woningen werden enkele tientallen euro's gestolen; of er uit de andere woning iets werd meegenomen is nog niet bekend. Door de politie zal een buurtonderzoek worden gehouden.
wo 29 sep -   12:20  
Inbreker betrapt op heterdaad
Vlissingen - Woensdag omstreeks 04.30 uur werd in de Rubenslaan in Vlisingen een 29-jarige man uit Goes op heterdaad aangehouden. Hij werd betrapt tijdens het inbreken in een in aanbouw zijnd appartementengebouw. Uit het gebouw zijn 2 spackpompen weggenomen. De politie is nog bezig met het onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
di 28 sep -   21:55  
liftopsluiting in vlissingen
vlissingen - De brandweer van Middelburg is dinsdagmiddag gealarmeerd voor een liftopsluiting in een gebouw aan de Vredehoflaan in Vlissingen. Rond 15:51 uur belde een bewoner naar de meldkamer om te melden dat er een persoon in de lift vast zat. De alarmcentrale stuurde het blusvoertuig 4530 ter plaatse. De brandweer heeft de lift open gemaakt en de persoon kwam met de schik vrij . Na kortetijd kon de brandweer weer terug kon keren naar de kazerne.
di 28 sep -   21:46  
Nieuw politiebureau officieel geopend
Kruiningen - Dinsdagmiddag is het politiebureau voor het korps Kapelle-Reimerswaal officieel in gebruik genomen. 'Het is allemaal snel gegaan', zo zegt mevrouw A.M. Demmers - van der Geest korpschef Politie Zeeland. 'Twee jaar geleden hebben we alles in gang gezet, vorig jaar stonden we hier samen aan het begin van de bouw en nu is alles na een jaar al klaar voor gebruik. Eigenlijk worden er vandaag niet één maar twee bureau's geopend. Want vanaf vandaag zal ook het bureau in Kapelle in gebruik worden genomen. Dit alles om als één team een visie te ontwikkelen van vertrouwen met als doel om nabij de burger te komen'.

Burgemeester Huisman geeft aan dat politiewerk niet alleen mensenwerk maar ook teamwerk is, dit weet hij als oud politieman uit eigen ervaring. 'De samenwerking met Kapelle is dan ook een mooi resultaat. Ook burgemeester Kramer van de gemeente Kapelle, zelf oud luchtmachtman benadrukt de woorden van zowel de korpschef als zijn collega burgemeester. 'Als hij terugkijkt op het verloop is het allemaal voorspoedig gegaan. Hij hoopt dan ook dat in de toekomst niet één van deze mooie panden die ze nu hebben, in de toekomst door eventuele bezuinigingen gesloten zal worden. De korpschef beantwoord dan ook direct zijn vraag met een neeknik dat dit niet zal gebeuren.
Gemaakt door: 112zeeland
di 28 sep -   20:08  
Verkeersongeval bij Rilland
Rilland - Op de A58 bij Rilland vond dinsdagochtend rond 06.00 uur een verkeersongeval plaats. Vermoedelijk zijn hierbij twee personen gewond geraakt en zijn er, eveneens vermoedelijk, vier voertuigen bij het ongeval betrokken. De 58 is afgezet en het verkeer wordt omgeleid via de Oude Rijksweg.
di 28 sep -   16:49  
Man moet pinnen onder bedreiging
Vlissingen - In zijn woonplaats is maandagavond een 21-jarige Vlissinger onder bedreiging beroofd van zijn geld door twee jongemannen. Hij liep rond 21.30 uur in de Walstraat toen hij werd aangesproken door het tweetal die geld van hem wilden. Toen hij zei dat hij geen geld op zak had, moest hij meelopen naar de geldautomaat van de Rabobank aan de Lange Zelke.
di 28 sep -   16:22  
dodelijkongeval met paardenkoets
Middelburg - Op de Nieuwe Vlissingseweg is dinsdag rond 13.00 uur een ernstig ongeval gebeurd met een paardenkoets. Daarbij raakten twee mensen zwaargewond en overleed één van de paarden ter plaatse. Een 58-jarige automobiliste uit de gemeente Veere reed richting Middelburg en botste door nog onbekende oorzaak achterop de paardenkoets met daarvoor twee paarden.
di 28 sep -   13:37  
Bromfietser gewond bij aanrijding
Hoek - In de Julianastraat in Hoek raakte maandag rond 17.30 uur een 16-jarige bromfietser uit Breskens gewond bij een aanrijding. De bromfietser reed vanaf de Julianastraat rechtsaf de Hoekseweg op en kwam in botsing met een personenauto, bestuurd door een 28-jarige vrouw uit de gemeente Sluis. De 16-jarige jongen raakte gewond aan zijn been, hij is naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht.
di 28 sep -   13:35  
Forse buit bij woninginbraak
Tholen - Uit een woning aan de Cromvliet in Tholen werden in de nacht van maandag op dinsdag verschillende goederen gestolen. Er werden twee laptops, een telefoon, een navigatiesysteem, een Ipod en een camera met toebehoren weggenomen. De waarde van de gestolen goederen bedraagt enkele duizenden euro's.
Gemaakt door: Krukeltje
ma 27 sep -   21:38  
Auto rijdt van talud A58 bij Heinkenszand
Heinkenszand - Op de A58 in de buurt bij Heinkenszand is maandagavond een nog onbekende automobilist van de weg geraakt en van het talud de sloot ingereden. Toen de politie, brandweer en ambulancedienst ter plaatse kwamen was de auto verlaten. De sloot werd doorzocht, maar daar werd niemand aangetroffen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 27 sep -   21:15  
Vrouw gewond na botsing met auto
Middelburg - In de Roozenburglaan in Middelburg vond dinsdagochtend een verkeersongeval plaats. Een 42-jarige Middelburgse automobilist reed op de Roozenburglaan achterop een elektrische fiets, bestuurd door een 77-jarige Middelburgse vrouw. De vrouw viel en zij is door de ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Vlissingen gebracht. Beide voertuigen raakten beschadigd.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 27 sep -   20:59  
Aanrijding fietser en vrachtauto
Serooskerke (W) - maandag rond 14.43 uur vond op de Wilgenhoekweg in Serooskerke (W) een aanrijding plaats tussen een fietser en een vrachtauto. De fietser is met breuken aan been naar het ziekenhuis gebracht. Over de toedracht is niets bekend.
ma 27 sep -   19:48  
Brandje in stacaravan
Wolphaartsdijk - De brandweer van Wolphaartsdijk kreeg vanavond om 18.17 uur een melding van een binnenbrand op de camping de Haas aan de Kortedijk in Wolphaartsdijk binnen. Toen de brandweer ter plaatse kwam ging het om een klein brandje in een stacaravan, de oorzaak was een kacheltje.
ma 27 sep -   19:35  
Trailer met container gekanteld op N57 (update)
Noordwelle - Vanmiddag is een trailer met container van een vrachtwagen gekanteld. Vermoedelijk is de inhoud van deze container zetmeel. De oorzaak van het ongeval is tot nu toe onbekend. Het voorval gebeurde vlak voor de afslag richting de Brouwersdam op de N57. Rijkswaterstaat en de politie zijn aanwezig om het verkeer om te leiden. De weg tussen Serooskerke (S) en Renesse is afgesloten. Een grote kraan heeft geholpen met het bergen van de trailer met container. Het bergingsbedrijf dat de trailer met container heeft geborgen is Kuzee. Een plaatselijke boer heeft de weg gereinigd met een veegmachine en met een giertank gevuld met water. Dit kwam ook doordat er al een grote hoeveelheid slik op de weg lag.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 27 sep -   19:22  
Rijbewijs ingenomen van dronken bestuurder
Axel - Maandagmorgen omstreeks 08.00 uur is het rijbewijs van een 26-jarige beginnend bestuurder uit Axel ingevorderd door agenten van de Zeeuwse politie. De man was, met zijn auto, op een paaltje gereden in de Molenstraat in Axel. De politie werd erbij geroepen en toen bleek dat de man teveel had gedronken. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij 7 keer teveel had gedronken. De officier van justitie gaat nu een beslissing nemen over de teruggave van het rijbewijs.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 27 sep -   19:21  
Winkeldiefstal Yerseke
Yerseke - Afgelopen vrijdag is tegen vier uur 's middags een winkeldiefstal gepleegd in een modezaak in Yerseke. Drie mannen kwamen de winkel in. Eén leidde de verkoopster af doordat hij informatie vroeg over bepaalde kostuums. Vermoedelijk hebben de andere twee de daadwerkelijke diefstal gepleegd. Uit de winkel zijn twee herenkostuums en vier lederen jassen weggenomen. De waarde van de goederen is niet bekend. De winkelmedewerkster heeft aangifte gedaan bij de politie. Er is een signalement bekend van twee van de mannen: Man 1: Donker haar, 1.75 meter lang, 50-55 jaar oud, lichtgetint uiterlijk, zwart jack en een wit shirt. Deze man sprak redelijk Nederlands. Man 2: Blank uiterlijk, blond haar, iets kalend, slecht gebit, 1.70 meter lang, ongeveer 50 jaar oud, rond gezicht. Deze man sprak in een buitenlandse taal.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 27 sep -   19:14  
Aanrijding met letsel, Westdorpe
Westdorpe - Zondagavond omstreeks 20.45 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden, waarbij één bestuurder lichtgewond is geraakt aan zijn oor. Toen agenten van de Zeeuwse politie ter plaatse kwamen waren alle betrokkenen al op eigen kracht uit hun auto's gekomen. Eén van de auto's was diverse keren over de kop geslagen en had hierbij een verkeersbord, een lantaarnpaal en een verkeerslicht geramd. De agenten hebben de bestuurder van deze auto laten blazen. Hieruit bleek dat de man gedronken had. Deze man was 37 jaar oud en afkomstig uit het Belgische Aalter. Hij verklaarde dat hij over de Tractaatweg reed en dat hij, tijdens het rijden, een cd ging wisselen. Toen hij even voor zich uit keek zag hij ineens een personenauto voor zich stil staan. Hij week uit naar links, maar daar kwam juist een andere auto aanrijden. Deze twee auto's raakten elkaar waardoor de eerstgenoemde auto over de kop sloeg. De bestuurster van de geraakte auto, een 20-jarige vrouw uit de gemeente Terneuzen, liep, voor zover bekend, geen verwondingen op. Beide auto's werden weggesleept door een takelbedrijf. De Belg kreeg een rijverbod opgelegd van drie uur. Hij bleek (bijna) twee keer teveel te hebben gedronken.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 27 sep -   19:12  
Winkeldief aangehouden in Vlissingen
Vlissingen - Zondagmiddag rond 17.00 uur werd door agenten van de Zeeuwse politie een man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden wegens winkeldiefstal danwel oplichting van deze winkel. De 24-jarige verdachte werd door een personeelslid gezien toen hij buiten de winkel weggegooide kassabonnetjes aan het verzamelen was. Hij liep hierop de winkel in waar hij de dure goederen uit de winkelschappen pakte en deze bij de kassa probeerde te ruilen. Daar trapten de winkelmedewerkers dus niet in en de politie werd gebeld. De man gedroeg zich bij zijn aanhouding zeer agressief tegen zowel medewerkers als politie en is geboeid in de politieauto gezet. Hij is overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld. De man staat bij de politie namelijk bekend als 'veelpleger'.
ma 27 sep -   17:11  
Slachtoffer overleden na ongeval bij Dreischor
Dreischor - De 73-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland die betrokken was bij een ongeval bij Dreischor afgelopen vrijdag is overleden aan zijn verwondingen. Het slachtoffer reed in zijn auto over de Dreischorsedijk. Op de kruising met de Gaanderse'sweg verleende hij geen voorrang aan een 52-jarige automobilist uit dezelfde gemeente.
zo 26 sep -   10:40  
KNRM helpt rondvaartboot met problemen
Neeltje-Jans - Rond 15:20 gingen de piepers van station Neeltje Jans. De Christiaan B van Neeltje Jans had stuurproblemen en vanwege de harde wind werd besloten om met de Koopmansdank naar de binnenkant te gaan. Om onbekende reden had er een totale black-out plaats gevonden aan boord van de Christiaan B. Deze was op dat moment met ongeveer 130 passagiers aan boord op de terugweg van een rondvaart. Vlak voor de haven stopten de motoren er mee. De Christiaan B heeft toen meteen de ankers uitgegooid, maar kreeg de motoren niet meer aan de praat. Daarop werd besloten om de bemanning van station Neeltje Jans op te roepen.
za 25 sep -   16:31  
Inbraak in juwelierszaak
Zierikzee - In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in de juwelierszaak aan de Appelmarkt in Zierikzee. Uit de winkel zijn goederen meegenomen. Bij de inbraak is de winkelruit kapot gemaakt. Over de waarde van gestolen goederen is op dit moment nog niks bekend.
za 25 sep -   14:25  
Auto op de kop in sloot Middelburg
Middelburg - Vrijdagavond rond zeven uur is een auto op de kop in de sloot terecht gekomen. Dit ongeluk gebeurde op de Weizichtweg, de nieuwe parallelweg langs de A58 tussen Nieuw- en Sint Joosland en Middelburg. Het voertuig, komende uit de richting Nieuw- en Sint Joosland, raakte eerst in de rechterberm waarna hij naar links probeerde te corrigeren maar vervolgens in de linkerberm terecht kwam en uiteindelijk over de kop in de sloot tot stilstand kwam.
za 25 sep -   14:16  
Snelle actie door KNRM Hansweert
Hansweert - Hansweert – Tijdens de wekelijkse oefening op zaterdagochtend kwam via het Kustwachtcentrum een melding binnen dat er een zeiljacht in de problemen zo zijn.

Gemaakt door: 112zeeland
za 25 sep -   11:12  
schuur brand
Sint Jansteen - van morgen kwam er rond 07.40 uur een melding binnen voor de brandweer van een schuurbrand. Bij aan komst kwam er rook en vlammen uit de schuur. De brandweer had de brand snel onder controle. Ze zijn nog enige tijd bezig geweest met het nablussen van de brand. De politie was ook ter plaatsen omdat brandstichting niet uit gesloten word. De brandweer was na anderhalf uur ongeveer weer terug op de kazerne. Er zijn geen gewonde gevalle.
Gemaakt door: 112zeeland
za 25 sep -   10:55  
binnenbrand in Tholen
Tholen - Vrijdagmiddag omstreeks kwart voor vijf is de blusgroep van Tholen gealarmeerd voor een binnenbrand aan de Ten Ankerweg te Tholen. De blusgroep van Sint-Maartensdijk rukte enkele minuten ook uit richting de brand omdat er opgeschaald werd naar Middel-Brand. Terplaatse bleek het allemaal wel mee te vallen. Sint-Maartensdijk is wel terplaatse geweest maar hoefde verder niet in actie te komen. Wat er precies in de brand stond is niet bekend. De brand is bestreden met een straal hogedruk. Tekst: Leendert v/d Klooster
vr 24 sep -   14:11  
Zwaargewonde bij ongeval (MET FILM)
Dreischor - Bij een aanrijding tussen twee personenauto's is vrijdag rond het middaguur een 73-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland zwaar gewond geraakt. Hij is in kritieke toestand overgebracht naar het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam. Het slachtoffer reed in zijn auto over de Dreischorsedijk. Op de kruising met de Gaanderse'sweg verleende hij geen voorrang aan een 52-jarige automobilist uit dezelfde gemeente. Door het ongeval kwam de auto van de 52-jarige man onderaan de dijk tot stilstand. Hierbij werd een paard geraakt, het dier overleed ter plaatse. Met behulp van de brandweer is de 73-jarige man uit zijn auto geknipt. Medische hulp werd verleend door personeel van de ambulance en de traumahelicopter.
vr 24 sep -   11:51  
Bestelauto gestolen Poortvliet
Poortvliet - Een witte bestelauto is in de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 september uit Poortvliet weggenomen. De auto stond geparkeerd op de Markt in Poortvliet. De eigenaar liet zijn bestelwagen rond middernacht afgesloten achter. Toen hij de volgende ochtend rond 06.30 uur terugkwam, bleek zijn auto te zijn verdwenen.
vr 24 sep -   09:52  
Winkeldief aangehouden na achtervolging door burger
Goes - Een 32-jarige man uit Vlissingen is donderdag aangehouden nadat hij kleding uit een winkel aan de Klokstraat in Goes wegnam. Personeel zag omstreeks 13.00 uur de 32-jarige verdachte en een andere man de winkel uitrennen terwijl het alarm van de beveiligingspoortjes afging. De filiaalmanager zette hierop de achtervolging in. Hij rende de mannen achterna door de binnenstad van Goes. Uiteindelijk hield hij de twee mannen staande aan de Korte Vorststraat.
do 23 sep -   20:47  
Auto gestolen na woninginbraak
Tholen - Afgelopen nacht is na een inbraak in een woning aan de Ten Ankerweg een personenauto gestolen. Betreft een zwarte Audi A3 voorzien van het kenteken 70-HTR-2. Terwijl de bewoners boven lagen te slapen, werd beneden ingebroken in hun woning. De autosleutels werden weggenomen waarna de auto werd gestolen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 23 sep -   15:12  
Politie vraagt aandacht voor imitatie Rolex horloge
Middelburg - In verband met een diefstal cq. heling werd in de eerste helft van dit jaar in een woning een doorzoeking gedaan. Hierbij werd een horloge aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte had geen verklaring voor het in het bezit hebben van dit horloge. Het betreft een imitatie ROLEX, met een gouden band en ingelegd met diamantjes. De waarde is ongeveer 6000 euro.
Gemaakt door: 112zeeland
do 23 sep -   15:11  
Aanhouding voor overlast
Middelburg - Donderdag 02.35 uur is in de Nederstraat in Middelburg een 39-jarige Middelburger aangehouden. De man liep op straat te schreeuwen en gedroeg zich agressief. Hij is ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
do 23 sep -   15:10  
Medicijnen verloren
Vlissingen - Vanmorgen zijn in de omgeving van de Badhuisstraat in Vlissingen medicijnen verloren. Het gaat om 12 tabletjes ritalin en 6 tabletjes lorazepam die bij inname door kinderen gevaar kunnen opleveren.
do 23 sep -   12:01  
Automobilist rijdt te hard
Westdorpe - Donderdag om 01.45 uur is op de Tractaatweg in Westdorpe een 27-jarige Roemeen bekeurd voor te hard rijden. Hij ontving een transactie van 340 euro. De man reed 148 km/u daar waar 100 km/u is toegestaan.
do 23 sep -   12:00  
Fietsenkijkavond in Vlissingen
Vlissingen - Maandag 27 september is het van 19.00 uur tot 20.00 uur fietsenkijkavond in het politiebureau in Vlissingen aan de Molenstraat. Mensen die een kijkje willen nemen wordt gevraagd hun aangifte mee te nemen.
wo 22 sep -   16:50  
Volgepakte auto en caravan gestolen
Sas van Gent - In de nacht van dinsdag op woensdag is een auto met daar achter een caravan gekoppeld, gestolen vanaf de Beneluxstraat. Voorafgaand aan de diefstal werd eerst ingebroken in een woning. Uit deze woning werden diverse persoonlijke papieren weggenomen en ook de autosleutels.
di 21 sep -   21:52  
Melding brandgerucht blijkt verrassing te zijn
Zierikzee - Tijdens het aanrijden van de eerste 48-39 werd deze onderweg gehinderd door een tractor met aanhanger. Bij het aankomen in de straat waar de melding betrof waren er twee oude vrouwtjes ruzie aan het maken met hun rollators.
di 21 sep -   21:13  
Inbraak in bedrijfspand
Tholen - In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een bedrijfsgebouw aan de Energieweg in Tholen. In het gebouw werd braakschade aangericht en diverse ruimtes werden doorzocht. Er werden enkele honderden euro's en een tas met papieren weggenomen.
di 21 sep -   21:12  
Vrouw beroofd in winkel
Kamperland - In een winkel op de Ruiterplaatweg in Kamperland werd dinsdagochtend een 55-jarige vrouw uit Laakdal van haar portemonnee beroofd. De portemonnee, met daarin enkele tientallen euro's en persoonlijke papieren, werd in een onbewaakt ogenblik uit haar tas gestolen.
di 21 sep -   21:11  
Vrouw ingesloten en betast
Vlissingen - Politie Zeeland is op zoek naar getuigen die gezien hebben dat op zondag 12 september jl. tussen 03.00 en 03.15 uur een jonge vrouw in de Bonedijkestraat in Vlissingen werd lastiggevallen door een groep manspersonen.
di 21 sep -   17:58  
KNRM Neeltje-Jans rukt twee maal uit
Neeltje-Jans - De bemanning van reddingstation Neeltje Jans zijn binnen negen dagen al twee maal opgeroepen voor het veilig stellen van delen van mosselzaadinvanginstallatie's (MZI's). De eerste oproep was vrijdag 10 september, waarbij delen van een MZI in de veiligheidslijn van de Stormvloedkering op de Oosterschelde was gekomen. Dit deel kwam van af het midden van de Oosterschelde.
di 21 sep -   14:28  
Verdachte opgepakt voor overval Oosterland
Oosterland - Rond 14.30 uur, afgelopen maandag, werd een winkel annex postagentschap overvallen op de Sint Joostdijk in Oosterland waarbij gedreigd is met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Uit direct onderzoek bleek dat de auto, die bij de overval in Oosterland was gebruikt, op donderdag 16 september rond 01.30 uur op gewelddadige wijze was gestolen in Rotterdam.
ma 20 sep -   20:56  
Aanhoudingen wegens graffitigebruik
Wilhelminadorp - Maandagmiddag werden twee mannen aangehouden voor het bespuiten van een silo op de Slurfseweg in Wilhelminadorp met graffiti. Het gaat om twee mannen van 29 en 31 jaar, beiden uit de gemeente Goes.
ma 20 sep -   20:56  
Tientallen euro's buit bij inbraak
Axel - In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een horecabedrijf op de Nieuwendijk in Axel. Er werd een gedeelte van een deur vernield en er werden enkele tientallen euro's gestolen.
ma 20 sep -   20:55  
laptop gestolen uit woning
Goes - Op de Kleinewei in Goes werd zondagavond ingebroken in een woning. Er werden enkele ruiten vernield en de hele woning werd doorzocht. De dader(s) ging(en) er vandoor met een laptop. De waarde is niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 20 sep -   18:23  
Gewapende overval in winkel
Oosterland - Politie Zeeland onderzoekt op dit moment een overval op een winkel annex postagentschap op de Sint Joostdijk in Oosterland. De overval vond maandagmiddag omstreeks 14.30 uur plaats. De dader ging er, onder bedreiging van een wapen, met een onbekend geldbedrag vandoor.
ma 20 sep -   15:59  
Eigenaren gezocht van gestolen fietsen
Middelburg - Politie Zeeland heeft 20 september rond 06.50 uur een man aangehouden in de Beenhouwerssingel in Middelburg. De man, een 36-jarige Middelburger, liep te slepen met een fiets in de Koestraat. Vervolgens liep de man de Roosterstraat. De 36-jarige man is in de Beenhouwerssingel aangehouden.
ma 20 sep -   11:46  
Slachtoffer overleden na ongeval op N57
Serooskerke (S) - De 37-jarige fietser uit de gemeente Schouwen-Duiveland die afgelopen zaterdagavond bij een ongeval was betrokken langs de N57 op het fietspad is overleden aan zijn verwondingen. Zaterdagavond kwamen door een nog onbekende oorzaak twee fietsers in botsing bij de N57, de andere persoon was lichtgewond.
ma 20 sep -   11:15  
Automobilist bots tegen politiebus
's-Gravenpolder - In de Goesestraat vond zaterdagavond een eenzijdig verkeersongeval plaats. Een 27-jarige man uit de gemeente Borsele verloor, onder invloed van alcohol, de controle over zijn auto en reed over een verkeersheuvel. Toen hij de auto weer op de weg wilde krijgen, reed hij achteruit tegen de politiebus van de inmiddels gearriveerde politie.
ma 20 sep -   11:13  
beschonken automobilist rijdt tegen dijk
Lewedorp - Op de Roverweg in Lewedorp reed een 31-jarige automobilist uit Kapelle zaterdagavond onder invloed van alcohol tegen de dijk. De man was vanaf de Roverweg ter hoogte van de kruising met de Nieuwe Kraayertsedijk rechtdoor tegen de dijk gereden. Daarbij had hij een houten paal en een verkeersbord omver gereden.
ma 20 sep -   11:13  
Woninginbraak in Middelburg
Middelburg - Tussen zaterdag 13.00 en zondag 18.00 uur werd ingebroken in een woning in de Zandkreekstraat in Middelburg. De woning werd doorzocht nadat men was binnengekomen door een raampje te vernielen. Er werden een televisie met home cinemasysteem, een laptop, een playstation en sieraden gestolen.
zo 19 sep -   17:07  
Valpartij tijdens wielerwedstrijd
Ovezande - In de Hoofdstraat in Ovezande vond zaterdag omstreeks 17.30 uur, tijdens een wielerwedstrijd, een valpartij plaats, waarbij een 33-jarige man uit Sommeldijk en een 34-jarige man uit Krimpen aan den IJssel waren betrokken.
zo 19 sep -   17:07  
Speelautomaten opengebroken
Middelburg - Zondag tussen 04.00 en 10.00 uur werd ingebroken in een horecabedrijf in de Langeviele in Middelburg. Er werd een ruit vernield en binnen werden twee speelautomaten opengebroken. Hieruit is een onbekend geldbedrag weggenomen.
zo 19 sep -   16:36  
Fietser gewond bij ongeval
Koudekerke - Op het fietspad bij Westduin gebeurde zondag omstreeks 10.00 uur een verkeersongeval. Een 36-jarige Vlissingse fietser reed op zijn fiets over het fietspad in de richting van Dishoek. Ter hoogte van Strandhotel Westduin passeerde hij een kruising, waar hij linksaf sloeg.
zo 19 sep -   16:33  
Bestuurster was onder invloed
Zierikzee - In de Julianastraat in Zierikzee vond zaterdag omstreeks 14.00 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats. Een 67-jarige automobiliste uit de gemeente Schouwen-Duiveland reed, onder invloed van alcohol, eerst ter hoogte van de Trambaan tegen een verkeersbord en vervolgens over enkele betonnen bermblokken.
zo 19 sep -   14:20  
Dodelijk ongeval op zeilboot (update met film)
Bruinisse - Vandaag is een 55-jarige Fransman om het leven gekomen bij een zeilongeval op de Oosterschelde. De man voer met een aantal andere mensen mee op een 11 meter lang gehuurd kajuitzeiljacht. Bij een onverwachte gijp van het grootzeil kreeg de man de giek met grote kracht in zijn nek. De andere opvarenden hebben de man nog trachten te reanimeren. Bij het binnenlopen van de haven van Bruinisse omstreeks 12.30 uur kon het op de steiger gereedstaande ambulancepersoneel hem niet meer helpen. De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten is ter plaatse geweest en heeft onder andere getuigen gehoord. Er wordt uitgegaan van een noodlottig ongeval
Gemaakt door: Krukeltje
zo 19 sep -   13:13  
Ongeval bij spoorwegovergang
's-Heer Arendskerke - Zondag rond 11.30 uur is in de Arendstraat bij spoorwegovergang een 58-jarige fietser uit de gemeente Goes gevallen. De man liep ernstig letsel op en hij is met de traumahelikopter naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 19 sep -   11:00  
frontale aanrijding in Kapelle
Kapelle - Even rond 15.11 uur kwam zaterdagmiddag de melding binnen dat er twee auto op elkaar waren gereden in kapelle. Dit was gebeurt op de Lurpseweg. Hier op zijn twee ambulance`s terplaatsen ge gaan. ter plaatswas het allen materiele schade. Alle twee de autos zijn weggesleept door een sleepbedijf.er deden zich geen personlijke verwondingen voor. Wat de toedracht is van het ongeval is niet bekent.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 19 sep -   00:25  
Vermiste man aangetroffen
Goes - Even na 13.00 uur zaterdagmiddag meldde een voorbijganger de vondst van een stoffelijk overschot aan de Zeeuwse politie. De voorbijganger fietste door het Poelbos en trof daar een stoffelijk overschot aan. Agenten van de Zeeuwse politie zijn direct ter plaatse gegaan en hebben de vindplaats ruim afgezet. Later op de dag bleek uit onderzoek dat het stoffelijk overschot het lichaam van de heer Boonman te zijn, de man die enige dagen geleden als vermist was opgegeven.
Gemaakt door: 112zeeland
za 18 sep -   23:32  
ongeval op fietspad n57
Serooskerke (S) - Op het fietspad naast de N57 bij Serooskerke (S) kwamen zaterdagavond rond 22.30 uur twee fietsers met elkaar in botsing. De fietsers van 20 en 37 jaar, beiden uit de gemeente Schouwen-Duiveland reden elkaar tegemoet en het is nog onduidelijk hoe het ongeval precies is gebeurd.
za 18 sep -   20:55  
Reddingsbrigade stand-by tijdens Historische Spelen in Zierikzee
Zierikzee - De Reddingsbrigade heeft de afgelopen avonden stand-by gestaan bij de vertoning van het Oproer in Zierikzee. Het slot deel speelt zich af in de Oude Haven van Zierikzee. Mocht er wat gebeuren dan kan de Reddingsbrigade direct ingrijpen. Voor zo ver bekend zijn er geen calamiteiten geweest.
za 18 sep -   20:55  
Auto komt tot stilstand in een sloot
Zierikzee - Zaterdagmiddag kwam bij de brandweer van Zierikzee een melding binnen over een beknelling. Een vrouw raakte door onbekende oorzaak in de sloot terecht. Voordat zij tot stilstand kwam had zij al een behoorlijke afstand door de sloot gereden.
za 18 sep -   20:54  
Inbraak in vakantiewoningen
Zuidzande - Tussen afgelopen donderdag en zaterdagmorgen is er ingebroken in twee vakantiewoningen aan de Akkerput. Uit één woning werd gereedschap weggenomen. Of er uit de tweede woning ook goederen worden vermist, is nog niet duidelijk.
za 18 sep -   20:53  
Autoruiten vernield
Vlissingen - In de wijk Bossenburgh is in de nacht van vrijdag op zaterdag een ruit vernield van een vijftal geparkeerde auto's. De auto's stonden allen geparkeerd in de omgeving van de Toutenburg. Schadebedrag is niet bekend.
za 18 sep -   20:52  
Achterruit vernield van auto
Oost-Souburg - Door de politie is vrijdagavond een 25-jarige Oost-Souburger aangehouden voor vernieling van een autoruit. Rond 22.00 uur werd melding gedaan dat in de Zeewijksingel een man en een vrouw ruzie aan het maken waren. Ter plaatse gekomen troffen agenten geen ruziënd stelletje aan.
za 18 sep -   20:51  
Bromfietser is rijbewijs kwijt
Terneuzen - Op de Nieuwstraat is vrijdagavond rond 23.45 uur een 62-jarige bromfietser uit de gemeente Terneuzen betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij gaf gelijk toe aan de agenten dat hij teveel had gedronken.
Gemaakt door: 112zeeland
za 18 sep -   16:22  
opendag brandweer aardenburg
Aardenburg - Zaterdag 18 september houdt De brandweer van Aardenburg een open dag. Het grote publiek is welkom vanaf 13.00 uur tot17.00 uur voor een feestelijke open dag. Ook zijn er spelletjes te doen. Diversen demo's zoals vlam in de pan, hulpverlening bij een ongeval, met een ademluchttoestel lopen, ook mag je zelf in een auto knippen, en er zijn ook verschillende hulpverlening wagens te zien. Kortom een gezellige dag.
vr 17 sep -   14:43  
Inbraak in woning Brouwershaven
Brouwershaven - In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in een woning aan de Krabbendijke. Omstreeks 04.15 uur ging één van de bewoners naar beneden en zag dat een buitendeur openstond. Bleek dat er was ingebroken. Voor zover bekend zijn er geen spullen weggenomen.
vr 17 sep -   14:38  
Belg botst tegen bloembak
Vlissingen - Op de Boulevard Bankert is vrijdag rond 02.30 uur een 44-jarige automobilist uit België tegen een grote bloembak gereden. Tijdens een flinke regenbui wilde hij zijn ruitenwissers een standje hoger zetten. Hierdoor werd hij even afgeleid en week iets teveel uit naar rechts.
do 16 sep -   21:06  
Inbraak in winkelpand
Kruiningen - Tussen woensdag 21.30 uur en donderdag 06.30 uur is ingebroken in een winkel in Kruiningen. De toegang is geforceerd en uit de winkel is een klein geldbedrag weggenomen.
do 16 sep -   21:04  
Vondst hennep na inval
Terneuzen - Woensdag rond 14.45 uur is politie Zeeland binnengetreden in een woning aan de Bernhardstraat in Terneuzen. In de woning trof men 78 henneptakken aan. De bewoner is gehoord en de hennep is vernietigd.
wo 15 sep -   20:06  
Drugsdealer aangehouden na bedreiging
Middelburg - Een 47-jarige man uit Vlissingen is 10 september aangehouden voor de bedreiging van een 54-jarige vrouw uit de gemeente Goes. De bedreiging vond plaats op 7 september. De politie had een bevel tot aanhouding en vond de man in de Constantin Mathasstraat in Middelburg.
wo 15 sep -   20:00  
Twee gewonden bij ongeval Torenweg
Middelburg - Aan het begin van de avond heeft er een aanrijding plaats gevonden tussen twee personenauto's. Omstreeks 18:15uur kwam er door nog een onbekende oorzaak twee auto's met elkaar in botsing op de Torenweg te Middelburg. Direct werd er een ambulance met spoed ter plaatse gestuurd. Eenmaal ter plaatse bleken er twee gewonden te zijn waarop nog een ambulance met spoed ter plaatse gestuurd.
wo 15 sep -   19:02  
Containerschip MSC Iris vastgelopen bij Hansweert
Hansweert - Rond 18:20 vanavond is het containerschip MSC Iris van 200 meter vast gelopen bij Hansweert. Er werd direct een GRIP 1 situatie afgegeven. Sleepboten zijn op dit moment bezig het containerschip los te krijgen. De brandweer en ambulancedienst zijn opgeroepen om ter plaatse te gaan. De oorzaak van het vastlopen van het containerschip is op dit moment nog niet duidelijk.
wo 15 sep -   00:45  
Tak valt op auto
Zierikzee - Vanavond om 19:20uur kreeg de Officier van Dienst van de brandweer Schouwen-Duiveland een melding van een boom op een auto in de Wielingenstraat te Zierikzee. Hier op heeft hij besloten om de tankauto-spuit van de post Zierikzee ter plaatse te sturen deze waren er snel omdat ze aan het oefenen waren en dus zo weg konden rijden. Ter plaatse aan gekomen bleek er een tak van een boom te zijn af gebroken en tegen een auto aan te liggen.
di 14 sep -   18:14  
Grote verkeerscontrole van politie samen belastingdienst
Tholen - Dinsdag 7 september 2010 werd om- en nabij de Thoolse brug in Tholen een verkeerscontrole gehouden waarbij de politie Zeeland samenwerkte met de belastingdienst Zuid-West. Bij deze controle werd een scan-auto met kentekenregistratietechniek ANPR door de belastingdienst ingezet. Deze auto scant andere weggebruikers op kenteken en kijkt zo of er nog bedragen bij de belastingdienst openstaan. De politie controleerde het verkeer op verkeerstechnische zaken en -gedragingen zoals autogordels en te hard rijden.
di 14 sep -   18:10  
Man (62) uit Schouwen-Duiveland aangehouden wegens mensensmokkel en -handel
Zierikzee - Een 62-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland is maandag in Zierikzee aangehouden wegens mensensmokkel en mensenhandel. De man wordt ervan verdacht tussen 2008 en 2010 vier mensen illegaal met een boot uit Afrika mee te hebben genomen naar Nederland. De politie kwam de man op het spoor na een aangifte van een Afrikaanse vrouw die zegt door de man meegesmokkeld en vervolgens uitgebuit te zijn.
di 14 sep -   14:34  
Politie waarschuwt voor oplichter in Goes
Goes - De Zeeuwse politie waarschuwt voor een oplichter die actief is in Goes. De man doet zich voor als stukadoor en vraagt argeloze burgers om geld, omdat hij bijvoorbeeld geen geld heeft om benzine te kopen. De man is een vlotte prater en veel mensen trappen dan ook in zijn 'mooie praatjes'.
di 14 sep -   10:26  
Ongeval door losgelopen wiel
Vlissingen - Maandagavond omstreeks 20.45 uur meldde een automobiliste die op de A58 reed, dat zij net een aanrijding had gehad met een losgeschoten autoband. De bestuurder van wiens auto de band afkomstig was, gedroeg zich erg agressief tegen de vrouw, dus zij was verder gereden. Zij had zelf ook geen schade aan haar auto.
di 14 sep -   10:16  
Woninginbraak in IJzendijke
IJzendijke - Een woning aan de Nieuwedijk in IJzendijke is maandag tussen 13.15 en 17.45 uur het doelwit geworden van inbrekers. De dader(s) heeft/hebben een raam geforceerd om de woning binnen te komen. De woning werd doorzocht en er werden sieraden buitgemaakt.
di 14 sep -   10:14  
Kitesurfer zwaargewond
Oostkapelle - Maandag omstreeks 15.45 uur is een Duitse kitesurfer gewond geraakt. De 31-jarige man uit Schwerte was aan het kitesurfen toen hij gegrepen werd door een windvlaag. Hij werd tegen de paalhoofden geslagen, er overheen getild en weer tegen paalhoofden aangegooid.
ma 13 sep -   18:28  
Fietsenkijkdag in Hulst
Hulst - Op woensdag 22 september organiseert bureau Hulst een fietsenkijkdag. Mensen die hun fiets kwijt zijn en aangifte hebben gedaan van diefstal, kunnen op deze dag komen kijken of hun fiets tussen de aangetroffen fietsen staat. Bezoekers kunnen terecht tussen 09.30 en 12.00 uur en van 13.00 tot 20.00 uur op het bureau aan de Maelstedeweg 50 in Hulst.
ma 13 sep -   16:16  
Achtervolging in Hoofdplaat met hoge snelheden
Hoofdplaat - Een 25-jarige man uit de gemeente Sluis is in de nacht van zondag op maandag aangehouden vanwege zijn gevaarlijke rijgedrag. Ook is hij zijn rijbewijs kwijt. Agenten wilden de man rond middernacht controleren in de Dorpsstraat in Hoofdplaat. Toen de 25-jarige bestuurder dat in de gaten kreeg, reed hij er met hoge snelheid in zijn auto vandoor.
ma 13 sep -   15:44  
brandweer redt paard uit de sloot
Scharendijke - Rond 14:00 vanmiddag werd de brandweer van Brouwershaven opgeroepen voor assistentie aan een burger. De melding was gemaakt aan de Langendijk in Scharendijke Ter plaatse bleek een paard in de sloot te liggen. Omdat de brandweer bepaalde hulpmiddelen nodig had werd het hulpverleningsvoertuig van Bruinisse ter plaatse gevraagd ter assistentie.
ma 13 sep -   15:39  
Man (56) vermist sinds zondag
Goes - Een 56-jarige man uit Goes wordt sinds zondag 11.00 uur vermist. De politie is een zoekactie gestart. Hans Boonman vertrok zondag omstreeks 11.00 uur op de fiets van zijn huis in Goes en is daarna niet meer gezien.
zo 12 sep -   22:34  
Dodelijk ongeval door alcohol gebruik
Sint Maartensdijk - Een 66-jarige vrouw uit de gemeente Tholen is zondag overleden nadat zij werd aangereden door een automobilist op de Gorishoeksedijk in Sint Maartensdijk. De vrouw fietste op de weg toen ze omstreeks 15.00 uur frontaal werd geraakt door de auto, bestuurd door een 24-jarige man uit de gemeente Tholen. De man bleek 1,8 keer teveel te hebben gedronken.
zo 12 sep -   22:33  
Dronken Pool aangehouden
Vlissingen - Een 33-jarige automobilist uit Polen is zondagavond rond 19.00 uur aangehouden nadat hij dronken achter het stuur zat. De politie kreeg een melding binnen van een automobilist die recht op zijn tegenliggers afreed in de Savornin Lohmanlaan in Vlissingen.
zo 12 sep -   21:31  
Goesenaar twee keer opgepakt
Goes - In Goes is in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige Goesenaar aangehouden. De Goesenaar werd eerder die avond al aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij werd vervolgens met een boete weer vrijgelaten. De man zocht de confrontatie later op de avond echter nogmaals op.
Gemaakt door: Krukeltje
zo 12 sep -   19:10  
brand in schuur 's-Heerenhoek
's-Heerenhoek - Vanmorgen rond 11.37 was er brand in een schuur aan de Molendijk te 's-Heerenhoek. De brandweer van Nieuwdorp en Heinkenszand rukten uit voor een middel-brand. Ter plaatste bleek houtpulp in de schuur te broeien. Assistentie van het korps Heinkenszand was niet meer nodig.
zo 12 sep -   18:32  
Politie zoekt getuigen van gewapende overval in woning
Middelburg - Zaterdag omstreeks 18.15 uur is een 24-jarige vrouw in haar woning aan de Prins Willem Alexanderstraat in Middelburg overvallen door twee mannen met een wapen. De vrouw stond in haar woning toen de twee mannen het huis binnenkwamen. Ze bedreigden de vrouw met een wapen en vroegen haar om geld. De mannen doorzochten de woning en gingen er uiteindelijk met enkele honderden euro's vandoor. Ze verlieten te voet de woning.
zo 12 sep -   17:36  
Wasmachine zorgt voor brand
Burgh-Haamstede - Rond 16:50 werd de brandweer van Burgh-Haamstede opgeroepen voor een binnenbrand. Enkele minuten later werd opgeschaald naar middel-brand. Er was een wasmachine die in brandt stond en het dreigde over te slaan naar de schuur. De brandweer van Renesse werd opgeroepen ter assistentie mocht de brand daadwerkelijk uitbreiden.
zo 12 sep -   17:32  
Auto komt tot stilstand tegen gevel
Brouwershaven - Rond 16:00 vanmiddag werd de brandweer van Brouwershaven opgeroepen voor een beknelling aan de Molenstraat in Brouwershaven. In de Molenstraat was een auto tot stilstand gekomen tegen een gevel nadat de auto al verschillende paaltjes had geramd en een verkeersbord had omgereden.
zo 12 sep -   17:31  
Beginnend bestuurder rijbewijs kwijt
Ovezande - In de nacht van zaterdag op zondag reed een 20-jarige automobilist uit Litouwen over de Doornboomdijk in Ovezande. Hij kreeg een stopteken van agenten die een alcoholtest wilden afnemen. Uit ademanalyse bleek dat de man, als beginnend bestuurder, ruim vier keer te veel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 12 sep -   15:27  
Fietser aangereden door motor, Oost-Souburg
Oost-Souburg - Zaterdagavond is een fietser aangereden door een motor. Dit gebeurde omstreeks 23.15 uur op de Burgemeester Stemerdinglaan in Oost-Souburg. De fietser, een 33-jarige man uit Middelburg, was na het ongeval buiten bewustzijn. In eerste instantie werd de traumahelikopter opgeroepen maar deze werd later geannuleerd. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.
zo 12 sep -   11:00  
Geslaagde opendag bij brandweer 's-Heerarendskerke
's-Heerarendskerke - Op zaterdag 11 september was het een hele mooie dag om de officiële overdracht te doen van de nieuwe tankauto-spuit van 's-Heerarendskerke. Burgemeester van der Zaag kreeg de sleutels van de bouwer van Ziegler en gaf ze weer aan door aan het brandweerkorps en daarna volgde er een spectaculaire overdracht. Eerst kwam de oude tankauto-spuit uit de kazerne gereden en toen de nieuwe. Om 13.00 de open dag voor het publiek. Er komen meer foto's te staan op de site van www.brandweerarendskerke.nl
zo 12 sep -   10:45  
Vaartuig met problemen
Hansweert - Gister avond om 21:36 werd de bemanning van de Jan van Engelenburg opgepiept voor vaartuig problemen. Ter hoogte van boei 59 zou een boot in de problemen zijn. Maar bij aankomst, kon in de verre omtrek niets worden ontdekt. Wij zijn nog even de haven van Walsoorden binnen gevaren.
za 11 sep -   16:34  
Woninginbraak in Terneuzen
Terneuzen - In een woning aan de Spuistraat in Terneuzen is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. De bewoners ontdekten de inbraak zaterdagochtend. Een gsm en enkele honderden euro's werden uit het huis ontvreemd. Of deze inbraak gepleegd is door de 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats die vrijdagochtend in Terneuzen bij een poging tot inbraak werd aangehouden, wordt nog onderzocht.
za 11 sep -   12:49  
Man mishandelt agenten met glas
Middelburg - Twee agenten raakten vrijdagavond gewond toen zij langs gingen bij een man die misbruik maakte van het alarmnummer 112. De man belde meermaals het alarmnummer met valse meldingen. Daarop zijn agenten rond 23.15 uur bij de 41-jarige man in de Nederstraat in Middelburg langsgegaan.
za 11 sep -   12:47  
Inbraak in woning
Vlissingen - In een woning aan het Westerzicht in Vlissingen werd vrijdagavond ingebroken. Buurtbewoners hoorden omstreeks 21.30 uur een harde klap en zagen twee mannen bij het huis in het Westerzicht. De buurtbewoners belden hierop de politie, die snel ter plaatse kwam. De daders konden desondanks ontkomen.
za 11 sep -   12:46  
Achtervolging in Terneuzen na inbraak
Terneuzen - Een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is zaterdagochtend omstreeks 05.40 na een achtervolging aangehouden. De politie kreeg omstreeks 05.30 uur een melding binnen van een poging tot inbraak aan de Roerstraat in Terneuzen.
za 11 sep -   12:43  
Inbrekers stelen wafelijzer
Sint Maartensdijk - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd aan de Nijverheidsweg in Sint Maartensdijk ingebroken door drie mannen. De politie kreeg een melding binnen van een mogelijke inbraak en ging rond 05.00 uur ter plaatse. Daar zagen agenten drie mannen bij de ingang van het gebouw aan de Nijverheidsweg.
Gemaakt door: 112zeeland
za 11 sep -   12:19  
Open dag brandweer 's-Heer Arendskerke
's-Heer Arendskerke - Zaterdag 11 september is het feest in 's-Heer Arendskerke. De brandweer van 's-Heer Arendskerke bestaat dan 75 jaar. op deze dag zal de nieuwe tankautospuit officieel aan de brandweerpost 's-Heer Arendskerke worden overgedragen. Het grote publiek is welkom vanaf 13.00 uur tot16.30 uur voor een feestelijke open dag. De nieuwe tankautospuit is uitgebreid te bekeken. Ook zijn er spelletjes te doen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 10 sep -   22:00  
Stop agressie tegen hulpverleners
Middelburg - Er is teveel agressie tegen hulpverleners die op straat hun werk doen. De hulpverleners zijn soms hun leven niet meer zeker als ze gewoon hun werk doen. De veiligheid van deze mensen moet gewaarborgd zijn anders kunnen ze hun werk niet doen. Teken deze petitie voor de veiligheid van onze hulpverleners.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 10 sep -   21:59  
Aanrijding in Vlissingen
Vlissingen - Vrijdag is rond 13.25 uur een meisje gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Gildeweg/Pres. Rooseveltlaan in Vlissingen. Een 66-jarige Middelburger, bestuurder van een personenauto, verleende geen voorrang aan een 13-jarige fietsster uit Vlissingen. Het meisje hield een pijnlijke knie over aan de aanrijding.
do 9 sep -   22:01  
Bejaarde man slachtoffer van beroving
Middelburg - In Middelburg is woensdag in de Westgatstraat in Middelburg een man beroofd in zijn woning. Twee nog onbekende vrouwen belden rond 14.00 uur aan bij een 81-jarige man en vroegen of ze binnen mochten komen. Eenmaal binnen keken de vrouwen in de ijskast van de man en voelden in zijn broekzakken. Later diezelfde dag miste de man een geldbedrag en een bankpas.
do 9 sep -   22:00  
Politie waarschuwt voor losgedraaide wielbouten
Wolphaartsdijk - Bij de politie kwam donderdag de melding binnen dat van een personenauto de wielbouten waren losgedraaid in de Vliedbergstraat in Wolphaartsdijk. De bestuurder ontdekte al rijdend dat zijn wielbouten waren losgedraaid. De politie waarschuwt bestuurders in de omgeving van de Vliedbergstraat en de Friese straat de wielbouten van hun auto te controleren alvorens weg te rijden.
Gemaakt door: 112zeeland
do 9 sep -   16:39  
Politie doet oproep, Axel
Axel - Vrijdag 3 september jl. rond 20.15 uur stonden twee personen bij de voordeur van een woning aan de Evertsenstraat in Axel met elkaar te praten toen plots een onbekende man een blik verf in hun richting gooide. Hierdoor kwam de verf op hun kleding, op een geparkeerde auto en in de hal van de woning terecht. De dader ging er al rennend vandoor. De dader was in gezelschap van een andere man en ze reden mogelijk op een fiets.
Gemaakt door: 112zeeland
do 9 sep -   16:38  
Medicijnen verloren, Vlissingen
Vlissingen - Woensdagmiddag heeft een vrouw op het Scheldeplein in Vlissingen een rugzak met daarin antidepressivia laten staan. De medicijnen zijn gevaarlijk voor kinderen. De politie verzoekt of de vinder van de rugzak deze wil bezorgen op het politiebureau.
Gemaakt door: 112zeeland
do 9 sep -   16:36  
Gewonden bij aanrijding, Sluis
Sluis - Woensdagavond om 21.10 uur vond op de Aernoudtsweg in Sluis een ongeval plaats waarbij twee personen gewond zijn geraakt. Beide betrokkenen liepen met de fiets aan de hand, zonder licht, midden over de weg. Een 25-jarige automobiliste uit Oostburg zag hen op het laatste moment maar kon hen niet ontwijken. De betrokkenen, een 22-jarige man uit de gemeente Sluis is met zware verwondingen naar het ziekenhuis in Brugge vervoerd. De andere gewonde, een 30-jarige vrouw uit de gemeente Sluis, is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De automobiliste raakte niet gewond.
wo 8 sep -   19:55  
Schoorsteenbrand zorgt voor veel rookontwikkeling
Krabbendijke - De blusgroep van Krabbendijke (TAS-4745) moest woensdagavond iets voor 19:00 uur uitrukken voor een schoorsteenbrand. De brandweer was binnen enkele minuten ter plaatse. Door de schoorsteenbrand was er veel rookontwikkeling. De oorzaak van de brand is nog onbekend.
wo 8 sep -   18:19  
Politie zoekt getuigen na beroving van bejaarde vrouw
Vlissingen - Een 75-jarige vrouw werd woensdagmiddag omstreeks 15.45 op straat beroofd van haar tas. Dat gebeurde op het bruggetje over de Schuitvaartgracht. De vrouw kwam uit de richting van de Arbeidstraat en liep richting de Ridderspoorlaan. Er fietste een jongen voorbij die haar schoudertas afrukte en via de Ridderspoorlaan de Pioenlaan in fietste.
wo 8 sep -   16:47  
Automobilist laat gewonde motorrijder achter
Yerseke - Zondag 5 september werd op de Burenpolderweg in Yerseke een 32-jarige motorrijder uit Wemeldinge aangereden na een voorrangsfout. De motorrijder kwam uit de Ten Houtenstraat en wilde linksaf de Burenpolderweg oprijden. Van links kwam een auto die de motorrijder, die van rechts kwam, geen voorrang verleende. De auto probeerde de motor nog te ontwijken en reed daarbij de dijk op.
wo 8 sep -   15:46  
Zeven aanhoudingen naar aanleiding van 15 inbraken
Zierikzee - De politie Zeeland heeft naar aanleiding van een onderzoek naar vijftien inbraken in sportkantines en verenigingsgebouwen in Zierikzee zeven verdachten aangehouden. De zeven verdachten zijn in de leeftijd van 18 tot en met 25 jaar. Zes verdachten zijn afkomstig uit Zierikzee en één uit Brouweshaven. De inbraken werden tussen 2008 en 2010 gepleegd.
wo 8 sep -   11:56  
Fietser aangereden in Middelburg
Middelburg - Rond 09.30 uur woensdagmorgen heeft in de Oosterscheldestraat in Middelburg een aanrijding plaatsgevonden. Een 42-jarige Middelburger reed, in zijn auto, over de Poelendaleweg en wilde de Maasstraat inrijden.
wo 8 sep -   11:54  
Aanhouding na bedreigingen
Hulst - Op last van de officier van justitie is dinsdagavond een 60-jarige man uit de gemeente Hulst in zijn woning aangehouden door agenten van de Zeeuwse politie. De politie is rond 20.45 uur dinsdagavond binnengedrongen in de woning van de man. De man wordt er van verdacht bedreigingen te hebben geuit aan een zakenrelatie van hem. De bedreigingen zijn geuit via e-mail. Op die manier kwam de politie ook snel achter de identiteit en de woonplaats van de man.
wo 8 sep -   11:53  
Boetes na opgeven valse naam
Middelburg - Een 31-jarige man uit Middelburg heeft twee processen-verbaal gekregen van de Zeeuwse politie. De man reed omstreeks 22.00 uur over de Nieuwe Vlissingseweg toen hij werd gecontroleerd door surveillerende agenten.
wo 8 sep -   11:50  
Rijbewijs kwijt na 5 maal te veel op
Middelburg - Een 20-jarige Middelburger is in de nacht van dinsdag op woensdag zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man reed omstreeks 02.30 uur, op zijn bromfiets, over de Stationsbrug in Middelburg. Surveillerende agenten controleerden de man. Bij aanspreken van de man roken de agenten al dat hij alcohol had genuttigd. De man moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij ruim vijf keer teveel had gedronken. Na de ademanalyse en het afleggen van een verklaring kon de man tegen 04.00 uur het politiebureau weer verlaten.
Gemaakt door: 112zeeland
di 7 sep -   23:06  
Brandweer houdt oefening in Arnemuiden
Arnemuiden - De oefening werd gehouden in de Gereformeerde kerk in Arnemuiden. Twee slachtoffers waren nog binnen, waarvan er één op de wc was. Hierop is middelbrand gegeven, waarna naast de TAS van Arnemuiden ook de 4538 (reserve-voertuig) en de hoogwerker 4551 uit Vlissingen ter plaatse kwamen. Het was een geslaagde avond.
Gemaakt door: 112zeeland
di 7 sep -   23:04  
Hennepkwekerij ontdekt door brand
Colijnsplaat - Vanmiddag is in een schuur aan de West-Kerkstraat in Colijnsplaat brand uitgebroken. Op de zolder van de schuur trof men een hennepkwekerij aan. De bewoner, een 31-jarige man, is aangehouden.
Gemaakt door: 112zeeland
di 7 sep -   18:09  
Inbraken in Zeeuwsch-Vlaanderen
Zeeuws-Vlaanderen - In de nacht van maandag op dinsdag werd op verschillende locaties in Zeeuws-Vlaanderen ingebroken. Er werd een tankstationshop aan de Middenweg in Biervliet door inbrekers bezocht. Men kwam binnen door het vernielen van een deur. Uit de shop werd een onbekende hoeveelheid rookwaar gestolen. Uit een woning aan de Fahrenheitlaan in Terneuzen werden een paar gsm's, computerapparatuur, persoonlijke papieren en enkele tientallen euro's weggenomen. Van deze woning werd een ruit vernield, waarna de spullen meegenomen werden.
Gemaakt door: 112zeeland
di 7 sep -   18:09  
Hennepplanten in de tuin, Clinge
Clinge - In een tuin, behorend bij een woning in de 's Gravenstraat in Clinge werden maandagmiddag door de politie 18 hennepplanten aangetroffen. De 60-jarige bewoner werd aangehouden. Hij heeft op het politiebureau een verklaring afgelegd en is daarna weer in vrijheid gesteld. De planten zullen worden vernietigd.
Gemaakt door: 112zeeland
di 7 sep -   18:08  
Rijbewijs van hardrijder ingevorderd, IJzendijke
IJzendijke - Maandagavond rond 21.00 uur hebben agenten van de Zeeuwse politie het rijbewijs ingevorderd van een 33-jarige man uit de gemeente Sluis. De man reed over de Willemsweg in IJzendijke met een snelheid van 138 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid geldt van 80 km/h. Helaas voor hem stonden daar de agenten te controleren. Zijn rijbewijs wordt opgestuurd naar de officier van justitie, die bepaalt of ( en zo ja, wanneer) de man zijn rijbewijs terugkrijgt.
di 7 sep -   10:46  
Dienstverlening aan het Goese meer
Goes - De brandweer van Goes kreeg om 09.52 uur een melding van een diensverlening aan de Blokjesplaat in Goes. Het bleek een water probleem te zijn, in de garage stond een laag water.De brandweer ging de garage leeg pompen.
di 7 sep -   10:16  
Middelbrand bij Recyclingbedrijf Sinke
Kruiningen - Dinsdagochtend om 06.40 uur ontstond er brand in het recyclingbedrijf Sinke aan de Nishoek in Kruiningen. De brand is door een medewerker van het bedrijf ontdekt. De bluswagens uit Kruiningen en Yerseke kregen assistentie van de ladderwagen uit Goes. Het brand afval werd door de brandweer uit de loods gehaald om alles goed af te blussen. Vermoedelijk is de brand ontstaan bij een transportband Bij de brand is er veel rook vrij vrijgekomen. Niemand raakte gewond.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 6 sep -   22:22  
Politie waarschuwt voor babbeltrucs, Goes
Goes - De politie Zeeland waarschuwt mensen voor babbeltrucs. In Goes maakte een bejaarde vrouw vanmiddag een vreemde situatie mee. Bij de woning van de 80-jarige vrouw in de Voorstad werd aangebeld door een moeder en haar dochter. Zij vertelden de vrouw dat ze haar een plantje kwamen aanbieden. De bejaarde vrouw liet het tweetal binnen, maar bleef bij hen in de buurt. Uiteindelijk zijn de vrouw en haar dochter weer vertrokken. Hierbij namen zij de plant weer mee. De bejaarde vrouw miste geen spullen uit haar huis maar nam wel contact op met de politie om het voorval te melden.
ma 6 sep -   19:20  
Nieuwe Tankautospuit 4530 voor Post Stromenweg.
Middelburg - De brandweer Post Stromenweg is sinds vrijdag in het bezit van een splinter nieuwe tankautospuit (4530). Het nieuwe voertuig beschikt over alle nieuwe technologie. Wanneer de tankautospuit officieel in gebruik word genomen is onbekend.
ma 6 sep -   14:19  
Frontale botsing
Maandagochtend zijn op de Beeldhoevenseweg in 's Heerenhoek twee auto's frontaal op elkaar gebotst. De brandweer, ambulance en politie gingen ter plaatse. Een auto belande op zijn kop in de sloot. De inzittende raakte bekneld en is door de brandweer bevrijd. Over het letsel van de personen is niets van bekend. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 6 sep -   02:41  
hooibalen in de brand
's Heer Abtskerke - Zondagavond rond 23:49 gingen de piepers af van de blusploeg van Heinkenzand. Er zou een brand in hooibalen woedden aan de Noordhoekseweg in `s Heer Abtskerke. Omdat de brandweer van Heinkenzand snel ter plaatse was kon de brand snel geblust worden en uitbreiding over het veld voorkomen worden. Het vuur is gedoofd met twee stralen. De brandende hooibalen rookte aanzienlijk. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Maandag om 11.30 uur moest de blusgroep Goes nogmaals er naartoe, want het was weer gaan branden.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 5 sep -   23:26  
Inbraak in woning, Heinkenszand
Heinkenszand - In een woning aan de Eendvogelstraat in Heinkenszand is zaterdag tussen 08.15 en 18.30 uur ingebroken. Vermoedelijk is/zijn de dader(s) de woning binnegekomen door een raam. Uit de woning zijn sieraden weggenomen. De technische recherche van de Zeeuwse politie gaat sporenonderzoek doen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 5 sep -   23:26  
Motorrijder ten val, Scherpenisse
Scherpenisse - Omstreeks 16.30 uur op zondagmiddag reed een 50-jarige motorrijder uit Tholen over de Gorishoeksedijk in Scherpenisse.Hij kwam uit de richting van Scherpenisse en zag dat uit een zijweggetje een personenauto aan kwam rijden. De bestuurder van deze auto, een 20-jarige man uit Breda, stopte net iets verder op de weg dan de motorrijder gedacht had. Hierop wilde de motorrijder uitwijken, maar hij kwam ten val. De Tholenaar is overgebracht naar het ziekenhuis. Daar constateerde men dat zijn arm uit de kom was. Agenten van de Zeeuwse politie hebben beide bestuurders laten blazen, maar geen van beide had iets gedronken.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 5 sep -   23:24  
Rijden onder invloed van drugs, Goes
Goes - Vanmiddag omstreeks 16.00 uur zagen getuigen een personenauto slingerend over de 's-Gravenpolderseweg in Goes rijden.De getuigen gaven aan dat de bestuurder zich erg gevaarlijk gedroeg. Agenten van de Zeeuwse politie hebben de bestuurder opgespoord, op aanwijzing van getuigen, en kwamen er achter dat de man in zijn auto reed, terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had.De 42-jarige man uit Goes bleek in zijn auto te rijden onder invloed van drugs. Hij verklaarde dat hij GHB had gebruikt. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 5 sep -   17:05  
Rijbewijs ingevorderd, Goes
Goes - Omstreeks 02.15 uur in de nacht van zaterdag op zondag werd het rijbewijs van een 35-jarige man uit de Filipijnen ingevorderd.Eén en ander gebeurde op de Oostwal in Goes. De man had bijna drie keer teveel gedronken. Hij was in het bezit van een Belgisch rijbewijs en dat moest hij inleveren bij de agenten.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 5 sep -   17:04  
Visser in Ouwerkerk bekeurd
Ouwerkerk - Omstreeks 00.45 uur in de nacht van zaterdag op zondag ontdekten surveillerende agenten van de Zeeuwse politie dat er werd gevist bij de Nieuwendijk in Ouwerkerk. Toen zij stopten om poolshoogte te nemen en ontdekten dat er wat vissers bij een vuurtje stonden. Ook waren er tentjes opgezet en lag er een roeiboot en een groot visnet bij de vissers. Er stonden 7 emmers met schelpdieren, onder andere kokkels. Eén van de mannen had een waadpak aan dat nog nat was. Deze man, een 52-jarige Purmerender, kreeg een proces-verbaal vanwege het illegaal vissen. De boot en het visnet zijn in beslag genomen door de agenten.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 5 sep -   17:02  
Auto tegen boom, Heinkenszand
Heinkenszand - Zaterdagavond rond 23.45 uur belandde een personenauto tegen een boom op het Clara's Pad in Heinkenszand. Toen agenten van de Zeeuwse politie ter plekke kwamen verklaarde de 24-jarige bestuurder van de auto (afkomstig uit de gemeente Reimerswaal) dat hij was gehinderd door een tegenligger. Hij had daartoe een stuurcorrectie moeten maken en was daarom tegen een boom aan gereden. Toen de man tegen de agenten praatte, roken zij dat hij alcohol had gedronken. Zij hebben een blaastest gedaan bij de man. Hieruit bleek dat hij meer dan drie keer teveel had gedronken. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 5 sep -   17:01  
Illegaal vissen bestraft, Spui
Spui - Zaterdag rond 16.00 uur zijn twee vissers (53 en 57 jaar uit Terneuzen) beboet door de Zeeuwse politie.Naar aanleiding van een melding van een voorbijganger zijn agenten van de Zeeuwse politie een kijkje gaan nemen bij de Otheense Kreek in Spui (gemeente Terneuzen). Zij troffen daar twee mannen die aan het vissen waren met een zgn. kruisnet. Om het zichzelf geriefelijk te maken hadden de mannen een vuurtje gestookt en meteen maar een boompje omgezaagd om hun 'stekkie' wat groter in omtrek te maken. De mannen hebben bekeuringen gekregen voor alle strafbare feiten die zij hadden gepleegd. Ook heeft de visvereniging waar zij beide bij aangesloten zijn hun vergunning ingetrokken.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 5 sep -   17:00  
Winkeldief aangehouden in Sluis
Sluis - Zaterdagmiddag tegen 17.00 uur werd door agenten van de Zeeuwse politie een winkeldief aangehouden in Sluis.Personeel van een winkel in de Kapellestraat ontdekten, doordat de alarmpoortjes afgingen in de winkel, dat de 20-jarige man uit Gent een fles parfum had gestolen ter waarde van enkele tientallen euro's.De man werd, na een korte achtervolging, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij heeft in zijn verklaring gezegd dat hij werd opgestookt door een vriend van hem.De Gentenaar kon zich niet legitimeren en heeft een familielid bereid gevonden om naar het politiebureau te komen met zijn identiteitsbewijs. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.
za 4 sep -   17:48  
Politie doet nogmaals oproep over gevonden meisje in Renesse
Renesse - Politie Zeeland doet onderzoek naar het aantreffen van een bewusteloos Duits meisje op 26 augustus jl. in de Hoogezoom in Renesse. De politie zoekt 5 personen die op donderdag 26 augustus rond 03.15 uur aanwezig waren bij het BP-tankstation in Hoogezoom, Renesse. Deze 5 personen en eventueel andere getuigen worden verzocht zich te melden bij het politiebureau in Renesse of te bellen naar 0900-8844.
za 4 sep -   17:45  
Nep Deltamedewerkers actief
Terneuzen - Afgelopen week is bij de politie een melding binnengekomen dat twee mannen zich uitgeven als zogenaamde Deltamedewerkers in de Katspolderlaan in Terneuzen. De mannen belden aan bij een burger en stelden allerlei vragen. De politie waarschuwt burgers alert te zijn en te controleren of het werkelijk medewerkers van Delta zijn.
za 4 sep -   14:11  
Rijbewijs ingevorderd in Hoek
Hoek. - Bij Politie Zeeland kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 00.30 uur, de melding binnen dat er een personenauto zonder verlichting aan de kant van de weg stond op de Hoofdweg in Hoek. Ter plekke trof de politie een man aan in de auto. Vanwege de sterke alcohollucht en de dubbele tongval van de man werd besloten tot het afnemen van een blaastest. De 52-jarige bestuurder van de auto, afkomstig uit Gent, weigerde hieraan mee te werken en werd aangehouden. Eenmaal op het politiebureau weigerde de man ook mee te werken aan een ademanalyse. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd.
za 4 sep -   14:10  
Man aangehouden wegens verdenking poging tot inbraak in Goes
Goes - Politie Zeeland heeft zaterdag rond 5.50 uur een man aangehouden. De man wordt verdacht van een poging tot inbraak eerder die nacht in een bedrijfspand aan de Torbeckelaan in Goes. De 35-jarige verdachte afkomstig uit de gemeente Brielle is aangehouden in de Europalaan in Goes. De politie onderzoekt deze zaak.
za 4 sep -   14:08  
Conflict in de Vlissingse bibliotheek
vlissingen. - In de Vlissingse bibliotheek werd vrijdagmiddag een 42-jarige beveiliger door een enkele jongens tussen de 13 en 17 jaar gemolesteerd. In de bibliotheek lopen beveiligers om de orde te handhaven en de overlast van jongeren te beperken. Vrijdagmiddag liepen er 5 jongens die overlast veroorzaakten. De beveiliger wilde een van hen, na enkele waarschuwingen, naar buiten sturen. Bij de uitgang probeerde een jongen de poortjes te vernielen. Eenmaal buiten begonnen de jongens aan de beveiliger te trekken en aan hem te hangen, terwijl twee van de drie hem ook nog sloegen. Een derde stak de man met een scherp voorwerp. Op het moment dat de beveiliger terug naar binnen liep, liepen drie jongens mee. Binnen werd de man door één van hen bedreigd, De beveiliger heeft geen ernstig letsel opgelopen. Hij heeft aangifte gedaan van bedreiging en openlijke geweldpleging. De politie heeft de zaak in onderzoek
Gemaakt door: 112zeeland
vr 3 sep -   16:04  
Inbrekers betrapt en ontkomen, Goes
Goes - In een woning aan de Wilsonstraat in Goes werden omstreeks 04.30 uur twee inbrekers betrapt toen de bewoner thuiskwam. De bewoner wist één van de twee inbrekers nog vast te pakken maar uiteindelijk zijn ze toch ontkomen. Een mobiele telefoon en een onbekend geldbedrag werden weggenomen. De politie maakte nog een zoekslag in de buurt maar trof niets meer aan.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 3 sep -   16:02  
Getuigen gezocht mogelijke brandstichting, Westdorpe
Westdorpe - Vrijdag omstreeks 04.30 uur werd door een toevallige passant een brandende kledingcontainer aan de Bernhardstraat in Terneuzen ontdekt. De passant reageerde meteen en haalde de container weg van de gevel waar deze tegenaan stond. Hierdoor werd erger voorkomen. De gealarmeerde brandweer kon daarna al snel het sein brandmeester geven. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting en is op zoek naar getuigen. Deze kunnen zich melden bij een nabijgelegen politiebureau of op het nummer 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 3 sep -   16:01  
Getuigen gezocht van mishandeling, Terneuzen
Terneuzen - Donderdag omstreeks 22.00 uur werd in Terneuzen een 21-jarige man uit die plaats mishandeld. De man werd aan de Verlengde van Steenbergenlaan in een auto getrokken waarin drie donkere mannen met bivakmutsen op zaten. In de auto werd hij mishandeld. Toen de auto aan de Scheepdijk in Terneuzen tot stilstand kwam, wist hij uit de auto te kunnen ontsnappen. De mannen stapten ook uit en er ontstond een gevecht. Uiteindelijk kon de 21-jarige man ontstappen en de politie alarmeren. De politie is op zoek naar getuigen. Deze kunnen zich melden bij een dichtbijgelegen politiebureau of op het nummer 0900-8844.
do 2 sep -   19:42  
Man valt van Oosterscheldekering (oefening KNRM) FILM
Neeltje-Jans - Gistermorgen om 10:20 uur gingen de pagers van KNRM-station Neeltje-Jans: Prio1 Man overboord (oefening) Vanaf de kering waar gewerkt werd aan de pijlers; werd een pop in het stromende water gegooid. Doel was tweeledig voor de bemanning van de koopmansdank, maar zeker ook een oefening voor de mensen die voor het onderhoud aan de Oosterscheldekering zorgen. Zij krijgen te maken met heel veel veiligheidseisen, die ze gister in de praktijk konden brengen. .Zodra iemand van de kering valt, wordt een kleine reddingsjoon achterna gegooid. Deze reddingsjonen zijn aanwezig op iedere pijler waar aan wordt gewerkt. Daarna wordt het Kustwachtcentrum gebeld en deze laat op haar beurt de pagers van KNRM-station Neeltje-Jans afgaan. De aanwezige werklui waren onder de indruk van de snelheid waarmee de 'drenkeling' afdreef in de richting van de veiligheidslijn, die voor de Oosterscheldekering is gespannen. De 'drenkeling' bleef achter deze lijn hangen dankzij zijn reddingsvest. De Koopmansdank heeft de 'drenkeling' via de klep naar binnen gehaald en op een brancard gelegd en terug naar het station gebracht. Bij de evaluatie van deze oefening kwam naar voren dat het dragen ven een reddingsvest door de werklui van essentieel belang is. Zonder reddingsvest zou iemand door de sterke stroming onder water getrokken worden. Ook het werpen van een reddingsjoon is handig. Mocht een drenkeling niet achter de veiligheidslijn blijven hangen, maar verder de Noordzee op drijven, dan is er toch een indicatie in welke richting er gezocht moet worden. Beide partijen waren tevreden over de gehouden oefening, en tegelijkertijd ook wel nieuwsgierig hoe het zou zijn als de weersomstandigheden slecht zijn.
do 2 sep -   18:04  
Brand in meterkast, Zierikzee
Zierikzee - De brandweer van de post Zierikzee kreeg van middag rond tien voor twee een brandmelding in een woning in de Eendrachtstraat te Zierikzee. Terplaatse aan gekomen bleek dat er brand was uit gebroken in de meterkast. De brandweer had de brand snel onder controle met een brandblusser. Er is niet bekend over er veel schade is aan het huis. Verder in formatie volgt.
wo 1 sep -   19:35  
Auto uit de bocht Middelburg .
Bij een eenzijdig ongeval aan de Leliëndaalseweg is zeker één persoon gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak raakte de auto van de weg af in de bocht ter hoogte van de Pronkenburgseweg. De twee inzittenden zijn met de opgeroepen ambulance(19-124) onder prio 1 afgevoerd naar het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Vlissingen. Berginsbedrijf Kuzee heeft de zwaar beschadigde auto afgesleept . Foto's en tekst Dennis Monteny
Gemaakt door: 112zeeland
wo 1 sep -   02:40  
clubhuis korfbalvereniging uitgebrand
vlissingen. - <