di 28 sep - 21:46
Dinsdagmiddag is het politiebureau voor het korps Kapelle-Reimerswaal officieel in gebruik genomen. 'Het is allemaal snel gegaan', zo zegt mevrouw A.M. Demmers - van der Geest korpschef Politie Zeeland. 'Twee jaar geleden hebben we alles in gang gezet, vorig jaar stonden we hier samen aan het begin van de bouw en nu is alles na een jaar al klaar voor gebruik. Eigenlijk worden er vandaag niet één maar twee bureau's geopend. Want vanaf vandaag zal ook het bureau in Kapelle in gebruik worden genomen. Dit alles om als één team een visie te ontwikkelen van vertrouwen met als doel om nabij de burger te komen'.

Burgemeester Huisman geeft aan dat politiewerk niet alleen mensenwerk maar ook teamwerk is, dit weet hij als oud politieman uit eigen ervaring. 'De samenwerking met Kapelle is dan ook een mooi resultaat. Ook burgemeester Kramer van de gemeente Kapelle, zelf oud luchtmachtman benadrukt de woorden van zowel de korpschef als zijn collega burgemeester. 'Als hij terugkijkt op het verloop is het allemaal voorspoedig gegaan. Hij hoopt dan ook dat in de toekomst niet één van deze mooie panden die ze nu hebben, in de toekomst door eventuele bezuinigingen gesloten zal worden. De korpschef beantwoord dan ook direct zijn vraag met een neeknik dat dit niet zal gebeuren.

De bouw van het politiebureau aan "Eindje de Rondtje" is in goede samenwerking gedaan met de Gemeente Reimerswaal. Teamchef Cees van Welij laat trots het nieuwe bureau zien. Het bureau is duurzaam en klimaatneutraal gebouwt, en voldoet aan alle eisen die gesteld worden. Ook de inrichting is prachtig en geheel luxe en praktisch ingericht. Het korps dat eerst in een oud schoolgebouw zat kan er nu weer jaren tegenaan.

Woensdagavond 29 september zal het politiebureau geopend zijn voor publiek uit de gemeente Reimerswaal. Later in het jaar zal er nog een opendag zijn met veel toeters en bellen voor de jeugd uit de gemeente.

Foto's: Arjan Versprille | Live! Press | www.livepress.nl

Ingezonden door: Anoniem
DSC08826.jpg
DSC08812.jpg
DSC08820.jpg
DSC08822.jpg