Selecteer per datum:

Gemaakt door: 112zeeland
za 31 jul -   19:54  
Overval woning in Vlissingen
Vlissingen - Vrijdagavond rond 23.30 uur is een echtpaar, in hun woning aan de Van bossestraat in Vlissingen, door twee onbekende mannen overvallen. Rond genoemd tijdstip werd het echtpaar wakker van lawaai in hun woning. Meteen daarop kwamen twee onbekende mannen de slaapkamer binnen en dwongen de man en vrouw, onder bedreiging van een wapen, geld af te geven. Nadat het echtpaar hieraan had voldaan ging het tweetal er vandoor. Hoe en in welke richting de mannen zijn gevlucht is onbekend. Ook is er geen duidelijk signalement van het tweetal.
Gemaakt door: 112zeeland
za 31 jul -   19:54  
Rijden onder invloed, Aagtekerke
Aagtekerke - Vrijdagavond rond 22.30 uur is een 23-jarige automobilist uit de gemeente Middelburg, aan de Pekelingseweg in Aagtekerke gecontroleerd op het rijden onder invloed. Uit ademanalyse bleek dat de man (beginnend bestuurder) ruim 7,5 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
vr 30 jul -   11:25  
Vermist meisje weer terrecht
Breskens - Het 17-jarige zwakbegaafde meisje uit België dat sinds woensdagmiddag werd vermist in Zeeuws-Vlaanderen, is in België teruggevonden. Ze verkeert in goede gezondheid.
vr 30 jul -   11:24  
Gewonde jongen gevonden
Burgh-Haamstede - In de nacht van donderdag op vrijdag is omstreeks 04.45 een 15-jarige gewonde jongen aangetroffen aan de J.J. Boeijesweg in Burgh-Haamstede.
vr 30 jul -   11:23  
Insluiper aangehouden
Goes - In Goes is donderdagavond omstreeks 23.30 uur in het Kamillepad een 21-jarige man uit diezelfde plaats aangehouden in pand op een voor hem verboden terrein. De politie kreeg een melding binnen van een man die over een hekwerk was geklommen en zo een terrein voor ongevoegden had betreden.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 30 jul -   01:54  
flike buitenbrand in Middelburg
Middelburg - Vrijdagmorgen is de post Torenweg uitgerukt voor een buitenbrand aan de Topaas in Middelburg. Om 00:45 uur kwam er op de alarm centrale de melding binnen dat er een buitenbrand was. Hier op spoeden de brandweer van de Torenweg met spoed ter plaatsen. Bij aankomst stond er een grote berg met afval in de brand. De brandweer die snel ter plaatsen was, heeft de brand met twee stralen hoge druk geblust.
Gemaakt door: 112zeeland
do 29 jul -   23:25  
Man aangehouden in Vlissingen
Vlissingen - Politie Zeeland heeft donderdag om 00.50 uur een man aangehouden in de Irislaan in Vlissingen. Bij de politie kwam rond 00.30 uur de melding binnen dat een personenauto de ene keer vol gas en daarna weer plotseling remmend met lekke banden door de Paul Krugerstraat reed. Door de politie een personenauto zonder bestuurder aangetroffen op de Irislaan/Paul Krugerstraat die aan de beschrijving voldeed. De bestuurder, een 46-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats, is in de Irislaan aangehouden. De man was onder invloed van alcohol en niet aanspreekbaar.
Gemaakt door: 112zeeland
do 29 jul -   23:20  
Motorrijder gewond geraakt bij ongeval
Stavenisse - Donderdag aan het einde van de middag omstreeks 16:41 uur is de ambulance van Sint-Maartensdijk uitgerukt voor een eenzijdig ongeval, op de Stavenisseweg – N286 te Stavenisse. Enkele minuten later rukte ook de blusgroep van Sint-Maartensdijk uit naar het ongeval om assistentie te verlenen aan het ambulancepersoneel. Ter plaatse betrof er een motorrijder door nog onbekende oorzaak in de sloot te recht te zijn gekomen.
do 29 jul -   22:30  
Duits echtpaar slaat om met gehuurde boot
Veere - Op donderdag 29 juli werd, omstreeks 15.45 uur, de bemanning van de Veerse reddingboot ORANJE gealarmeerd voor een omgeslagen zeiljacht. Nadat de bemanning via het Kustwachtcentrum in Den Helder de details had doorgekregen werd direct uitgevaren.
Gemaakt door: troetelbeer
do 29 jul -   20:58  
Slachtoffer overleden na insectensteek
Poppendamme - Een persoon is donderdag aan het begin van de avond overleden nadat deze was gestoken door een insect. Rond 19:00 uur werd het slachtoffer gestoken bij een woning aan de Poppendamseweg in Poppendamme.
do 29 jul -   20:12  
Aanhouding na opvallend rijgedrag
Vlissingen - De politie heeft donderdag om 00.50 uur een man aangehouden in de Irislaan in Vlissingen. Bij de politie kwam rond 00.30 uur de melding binnen dat een personenauto de ene keer vol gas en daarna weer plotseling remmend met lekke banden door de Paul Krugerstraat reed.
do 29 jul -   18:29  
Snorfietser gewond bij ongeval
Zonnemaire - Rond 17:40 vanmiddag werd de ambulance van Zierikzee gealarmeerd om naar de Willem Alexanderweg te gaan in Zonnemaire. Tevens werd de traumahelikopter uit Rotterdam gealarmeerd, Maar deze is uit eindelijk niet meer ter plaatste gekomen. Ter plaatse troffen zij een man aan op straat, onduidelijk was hoe het ongeval zich heeft voorgedaan. De man is met onbekende verwondingen meegenomen door de ambulance. Over de oorzaak van het ongeval is ook nog niets bekend.
do 29 jul -   15:02  
Huisverbod na mishandeling
Goes - Een 53-jarige Goesenaar heeft woensdagavond een huisverbod van 10 dagen gekregen voor mishandeling van zijn 52-jarige echtgenote.
do 29 jul -   11:50  
Inbraak in een bedrijfsbus
Scherpenisse - Aan de Westzeedijk is afgelopen nacht ingebroken in een bedrijfsbus die daar geparkeerd stond. Nadat een ruitje was vernield, werden er diverse goederen weggenomen waaronder navigatieapparatuur en een portemonnee.
do 29 jul -   11:49  
Bewoners merken niets van inbraak
Kerkwerve - In een woning aan de Heuvelsweg is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. De inbraak werd vanmorgen rond 06.45 uur door de bewoners zelf ontdekt.
do 29 jul -   11:47  
Duitser moet rijbewijs inleveren
Cadzand - Door de politie is donderdag het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige Duitse automobilist. Agenten zagen rond 00.30 uur een auto rijden met een kapotte koplamp.
wo 28 jul -   21:58  
Man zwaargewond na breken van staaldraad
Breskens - Rond 16:40 uur gingen de piepers voor de bemanning van de Zeemanshoop van de KNRM te Breskens, Medevac prioriteit 1. Er is via de centrale Vlissingen hulp gevraagd voor een medische evacuatie vanaf het werkschip “Jumbo” deze lag voor anker bij de boei Everingen 2B op de Westerschelde.
wo 28 jul -   21:09  
Nieuw schip heeft pech ondanks 'vakantie klaar garantie'
Hansweert - Vanmiddag rond de klok van 16:00, is de reddingboot Jan van Engelenburg van Station Hansweert met een prioriteit 2 uitgevaren. Het betrof de Bayliner MARCO MARE die met aan boord vier opvarenden en 1 huisdier, met motorpech was stil komen te liggen.
wo 28 jul -   20:54  
Getuigen gezocht van doorrijden na veroorzaken ongeval
Middelburg - Een 12-jarig meisje uit Middelburg is dinsdag ten val gekomen nadat ze eerst een kat en toen een auto moest ontwijken op haar fiets. Het meisje reed met haar fiets omstreeks 08.50 over de Poelendaelesingel in Middelburg in de richting van de Koudekerkseweg. Toen zij de kruising op fietste, moest ze naar links uitwijken voor een kat.
wo 28 jul -   20:06  
Inbraak en diefstal op haventerrein
Walsoorden - Op het haventerrein in Walsoorden is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken bij een bedrijf en twee boten. Bij een bedrijf aan de Havenstraat in Walsoorden zijn diverse werktuigen weggenomen. In één boot op het haventerrein werd ingebroken, maar niets weggenomen. Van een andere boot werd gereedschap weggenomen.
wo 28 jul -   20:05  
Diverse woninginbraken
Kloosterzande - In Kloosterzande zijn in de nacht van dinsdag op woensdag diverse woninginbraken gepleegd. Alle bewoners sliepen op het moment van de inbraak en ontdekten deze de volgende ochtend. In een woning in de Cloosterstraat werd 's bij de inbraak een geldbedrag van enkele honderden euro's en enkele sieraden weggenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 28 jul -   18:47  
Bromfietser is rijbewijs kwijt, Zoutelande
Zoutelande - Door de politie is dinsdagavond het rijbewijs ingenomen van een 17-jarige bromfietser uit Vlissingen. Agenten zagen rond 04.00 uur ter hoogte van de Westkapelseweg de jongen rijden op zijn bromfiets terwijl hij en zijn passagier geen helm droegen. Om hen hierop aan te spreken, kregen ze een stopteken.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 28 jul -   18:47  
Flinke schade bij aanrijding, Eede
Eede - Op de Brieversweg/Valeiskreek zijn dinsdagavond omstreeks 23.00 uur twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Beide auto's raakten dusdanig beschadigd dat ze vermoedelijk total loss zijn. Een 62-jarige automobilist uit de gemeente Sluis reed over de Valeiskreek en verleende op de kruising met de Brievensweg geen voorrang aan een 21-jarige man uit dezelfde gemeente. Bij het ongeval bleven beide bestuurders ongedeerd.
Gemaakt door: 112zeeland
di 27 jul -   23:23  
medische evacuatie met Koopmansdank.
Neeltje Jans - Dinsdagavond om kwart over zes werd de reddingboot Koopmansdank, van KNRM reddingstation Neeltje Jans, opgeroepen voor een medische evacuatie. In dit geval was het de stuurman van de 140 mtr lange Filipijnse tanker, de Cape Esmeralda, welke in het ankergebied Schouwenbank voor anker lag en op lading wachte.
Gemaakt door: 112zeeland
di 27 jul -   23:19  
Aanrijding in Serooskerke
Serooskerke - Dinsdagmiddag rond 14.30 uur vond er op de Vrouwenpolderseweg (N57) in Serooskerke een aanrijding plaats waarbij vier voertuigen betrokken raakten. Een 43-jarige automobilist uit Neuss (D) reed over de N57 komende uit de richting van Vrouwenpolder en gaande in de richting van Serooskerke. Toen de man achteraan sloot in een fili die op de N57 stond (ontstaan ivm wegwerkzaamheden) stopten twee auto's die achter hem reden ook. Deze auto's werden bestuurd door een 35-jarige man uit de gemeente Hulst en een 52-jarige vrouw uit Amersfoort. De auto die daar achter reed, bestuurd door een 51-jarige man uit Vlissingen, kon niet meer op tijd tot stilstand komen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 26 jul -   22:50  
Getuigenoproep,Doorrijden na aanrijding
Schoondijke - Maandagmiddag tussen 12.50 uur en 13.00 uur vond er op de Lange Heerenstraat in Schoondijke een aanrijding plaats tussen een bromscooter en een personenauto. De 17-jarige bestuurder van de scooter uit de gemeente Sluis reed over de parallelweg tussen Schoondijke en Oostburg (Lange Heerenstraat), komende uit de richting van Schoondijke.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 26 jul -   18:29  
Viskotter in aanvaring met Coaster
Neeltje Jans - Vannacht om even over half drie kwam de viskotter GO 27 in aanvaring met kustvaarder Janina uit Kingstown. De Janina lag, met 6 bemanningsleden aan boord, voor anker in het ankergebied buitenbanken en de GO 27 was op weg naar de visgronden. De kustvaarder maakte water en zou mogelijk zinken. Er werd door het kustwachtcentrum in Den Helder groot alarm gegeven en de reddingboten Jeanine Parqui van Hoek van Holland, de Antoinette van Stellendam en de Koopmansdank van Neeltje Jans werden te hulp gevraagd.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 26 jul -   18:28  
Medicijnen verloren in Vlissingen
Vlissingen - Afgelopen zaterdag, 24 juli, zijn er medicijnen verloren in de Koudekerkseweg in Vlissingen. De medicijnen zijn vermoedelijk verloren op de parkeerplaats van het ziekenhuis in Vlissingen en bevonden zich in een witte plastic tas Het gaat om 1 doos met 10 ampullen Pethidine en 1 doos met het medicijn Lyrita. De Pethidine kan bij inname dodelijk zijn. In de plastic tas zaten ook een t-shirt en sigaretten. De politie verzoekt de vind(st)er van deze medicijnen deze af tegeven bij een apotheek of het politiebureau.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 26 jul -   18:27  
Auto's vernield in Middelburg
Middelburg - Bij Politie Zeeland zijn tot nu toe 16 aangiftes binnengekomen van vernielingen aan auto's die geparkeerd stonden aan de Nieuwe Vlissingseweg in Middelburg. De vernielingen aan de auto's, voornamelijk krassen en afgetrapte spiegels, zijn toegebracht in de afgelopen week en het afgelopen weekend.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 26 jul -   18:26  
Bestuurder scooter bekeurd, Middelburg
Middelburg - Politie Zeeland heeft zondag rond 20.15 uur een bestuurder van een scooter bekeurd op de Oude Vlissingseweg in Middelburg. De 19-jarige bestuurder uit Axel was niet in het bezit van een rijbewijs en zijn scooter was niet verzekerd. De man viel op doordat zijn scooter erg veel lawaai produceerde.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 26 jul -   00:12  
Aanhouding voor mishandeling, Renesse
Renesse - Zondag heeft een 20-jarige man uit Euskirchen (D) aangifte gedaan van mishandeling. De man liep afgelopen nacht met vrienden over de Roelandsweg in Rensse en werd, zonder dat daar enige aanleiding toe was, door een jongen die deel uitmaakte van een groep jongeren in zijn gezicht geslagen en geschopt. Het slachtoffer moest zich laten behandelen in het ziekenhuis. De politie heeft een verdachte, een 19-jarige jongen uit Rotterdam, aangehouden en ingesloten.
zo 25 jul -   21:56  
KNRM Hansweert assisteerd Lemster Aak
Hansweert - Na een wat ongewone melding heeft de bemanning van de Jan van Engelenburg een schip geholpen met een lekkage aan het vlak. Het betrof een schip met aan boord 6 personen. Het was op weg naar Antwerpen. En via een hulp verzoek van een collega van het station Scheveningen , die toevallig het hulp behoevende schip passeerde. Zijn wij via de stations gsm gevraagd om te helpen.
zo 25 jul -   21:39  
Fietser aangereden op kruising
Zierikzee - Vanavond rond 20:50 kwam de melding binnen van een ongeval op de kruising Grachtweg en Schuurbeque Boeijestraat in Zierikzee. Dit betrof een fietser die door een auto was aangereden. Het slachtoffer is door het ambulancepersoneel behandeld in de ambulance. Over zijn eventuele verwondingen is tot op heden niets bekend. Tevens is nog onbekend hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 25 jul -   20:31  
Personenauto weggenomen bij inbraak woning, Hulst
Hulst - In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een woning aan de Absdaalseweg in Hulst. Uit de woning is een portemonnee weggenomen. Met de uit de woning weggenomen autosleutel konden de inbreker(s) tevens de auto, een zwarte BMW, type 5231, voorzien van het kenteken PB-SN-38 wegnemen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 25 jul -   20:30  
Drie gewonden bij aanrijding in IJzendijke
IJzendijke - Zaterdagavond rond 23.00 uur zijn op de N61 ter hoogte van IJzendijke drie personen gewond geraakt. Een 69-jarige automobilist uit de gemeente Sluis stak de N61 over en verleende daarbij geen voorrang aan een 30-jarige automobiliste uit diezelfde gemeente. Beide auto's belandden in de sloot. De drie inzittenden van eerstgenoemde auto t.w. de bestuurder en zijn vrouw en een 69-jarige vrouw uit Oostburg, raakten allen gewond en zijn met diverse verwondingen overgebracht naar ziekenhuizen in Brugge en Terneuzen. De 30-jarige vrouw is aangehouden en moest een blaastest afleggen. Deze gaf aan dat ze 2 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Ter plaatsen waren; de traumahelicopter, drie ambulances, politie en brandweer.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 25 jul -   17:24  
Dronken en agressief, Renesse
Renesse - Zondag om 00.40 uur is op de Hoogenboomlaan in Renesse een 46-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Bij de Gezamenlijke Meldkamer kwam een melding binnen dat een man aan het schoppen was en zich erg agressief gedroeg. De man bleek sterk onder invloed , sprak met een dubbele tong en schold de politieagenten uit. Hij is aangehouden en ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 25 jul -   17:24  
Blazen lukt niet, Sas van Gent
Sas van Gent - Zaterdagavond om 19.20 uur is op de Wervenweg in Sas van Gent een 55-jarige automobiliste uit Boekhoute (B) door de Zeeuwse politie tot stoppen gemaand. De vrouw sprak met een dubbele tong en had rood doorlopen ogen. In de auto trof men lege bierblikjes en een fles port aan. De vrouw is meegenomen naar het bureau maar een blaastest lukte niet. Uiteindelijk is een bloedproef afgenomen. De vrouw moest hij rijbewijs inleveren en de politie heeft een taxi gebeld om haar naar huis te brengen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 25 jul -   17:23  
Discobus, Aardenburg
Aardenburg - In de nacht van zaterdag op zondag is in Aardenburg een 22-jarige man uit de gemeente Sluis belaagd. De man heeft als taak om in de weekenden met de discobus mee te rijden en daarbij een oogje in het zeil te houden. Zondag bevond hij zich ook in een volle discobus. Hij zag dat een aantal jongeren bezig waren tegen plafondplaten te stompen en sprak ze aan op hun gedrag. De jongeren gingen echter gewoon door. De man is hierop naar de buschauffeur gestapt en heeft deze gevraagd zijn bus te stoppen zodat de desbetreffende jongeren eruit gezet konden worden. Hier waren ze het niet mee eens en namen een dreigende houding aan, scholden hem uit en sloegen hem. De man heeft geen letsel overgehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 25 jul -   17:22  
Aanhouding voor mishandeling, Middelburg
Middelburg - Zondag om 04.40 uur is op de Markt in Middelburg een 22-jarige man uit Oost Souburg aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een mishandeling van een 29-jarige Middelburger op de Markt aldaar. Het slachtoffer heeft vermoedelijk een hersenschudding opgelopen en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De toedracht is niet bekend. De man uit Oost Souburg is ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 25 jul -   16:14  
Lokaalvredebreuk, Bruinisse
Bruinisse - Zaterdagavond om 19.40 uur is in een horecagelegenheid in Bruinisse een 44-jarige man uit de gemeente Schouwen Duiveland aangehouden voor lokaalvredebreuk. De man was, ondanks dat hij van rechtswege een toegangsverbod had gekregen, toch naar binnen gegaan en wilde zich niet verwijderen. Hij is ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 25 jul -   16:11  
Huisvredebreuk, Middelburg
Middelburg - Zaterdagavond is op de Walcherseweg in Middelburg een 50-jarige man uit die plaats aangehouden voor huisvredebreuk. Hij is ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 25 jul -   16:10  
Zwaar onder invloed achter het stuur, Axel
Axel - Zondag rond 01.30 uur zagen surveillerende agenten een bestelauto door Axel scheuren en gingen poolshoogte nemen. In de Generaal Sikorskistraat stopte de 31-jarige bestuurder uit de gemeente Terneuzen. Hij was zwaar onder invloed, had 4 maal de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij kreeg proces verbaal.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 25 jul -   16:08  
Lik op Stuk beleid City of Dance, Middelburg
middelburg - Afgelopen zaterdag vond in Middelburg het evenement City of Dance plaats. In de loop van de dag zijn er diverse aanhoudingen verricht. In het kader van het Lik op Stuk beleid, zijn door politie Zeeland, namens het O.M., transacties aangeboden waaronder: 3 x voor drugsbezit (gebruikerseenheden) (250,00 euro p.p.) 1 x voor het in het bezit hebben van een vlindermes.(150 euro)
Gemaakt door: 112zeeland
zo 25 jul -   14:36  
vrijwilligers ge zocht voor Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland
Zierikzee - Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland is op zoek naar vrijwilligers. De strandpost van de Reddingsbrigade wordt bemant met vrijwilligers, indien de reddingsbrigade voldoende vrijwilligers heeft is de post geopend. Onder andere voor de postbemanning is de club nog opzoek naar meedewerkers, meer informatie is te vinden op www.rbzd.nl of te verkrijgen via info@rbzd.nl. De reddingsbrigade is bereikbaar op : telefoon nummer 0638 76 89 23 of per e-mail info@rbzd.nl
Gemaakt door: 112zeeland
zo 25 jul -   14:31  
Reddingsbrigade GEALARMEERD VOOR VERMISTE ZWEMMER
Ouwerkerk - Ouwerkerk, zaterdag 24 juli jongstleden, aan het begin van de avond is de Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland gealarmeerd voor een vermiste zwemmer bij de Zuidbout, beter bekend als het strandje van Ouwerkerk aan de Oosterschelde, het bewakingsgebied van de reddingsbrigade.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 25 jul -   12:04  
perswonen beknelt in auto
cadzand - Zondagmorgen Rond 4.27 uur vond er op de tienhondse middenweg in cadzand een eenzijdig ongeval plaats. De twee personen die in de auto beknelt zaten zijn bevrijd door de brandweer van cadzand en oostburg. Bij de personen zijn over ge bracht naar het zieken huis waar door de auto van de weg is geraakt is niet bekent. De auto is totaal loss.
Gemaakt door: 112zeeland
za 24 jul -   23:40  
Brandweer blust flinke brand in caravan
rilland - Gisteravond rond 23:20 is er bij de brandweer een melding van een woningbrand in Rilland binnen gekomen. Ter plaatse aangekomen bleek het niet om een woning, maar om een caravan en een boot te gaan. Beide stonden op een terrein naast een hooischuur waarop meteen het sein middelbrand werd gegeven. Hierop is de tankautospuit van Krabbendijke uitgerukt. De brandweer heeft eerst de hooischuur nat gehouden om overslag te voorkomen tot er assistentie uit Krabbendijke was gearriveerd.
Gemaakt door: 112zeeland
za 24 jul -   22:06  
fikse brandlucht in westweg, domburg
domburg - Om 20.44 gingen de piepers voor de vrijwilligers van Domburg en Oostkapelle. De TS van Domburg was als eerste ter plaatste en de manschappen constateerden een fikse brandlucht, zowel buiten als in het pand. Later bleek dat een gast van het appartementenhotel een afbakbroodje in de magnetron had gestopt. Dit resulteerde in een kamer vol rook en een heftige brandlucht.
Gemaakt door: 112zeeland
za 24 jul -   16:47  
Man en vrouw met vals geld aangehouden
Terneuzen - Zaterdag omstreeks 11.00 uur zijn in Terneuzen een 50-jarige man en een 62-jarige vrouw uit Vlissingen aangehouden voor het betalen met en in bezit hebben van vals geld. De 50-jarige man probeerde rond 10.40 die ochtend met vals geld te betalen bij een tolpoortje van de Westerscheldetunnel. De medewerker van de Westerscheldetunnel had echter in de gaten dat het geld vals was en weigerde de betaling. Daarop gaf de 50-jarige man echt geld en reed verder.
Gemaakt door: 112zeeland
za 24 jul -   12:09  
Rijbewijs kwijt na 1 maand
Renesse - Een 18-jarige man uit de gemeente Bunnik is in de nacht van vrijdag op zaterdag in Renesse zijn rijbewijs kwijtgeraakt, één maand nadat hij deze behaald had. De man werd voor controle aangehouden op de Hogezoom in Renesse. Na ademanalye bleek dat hij, als beginnend bestuuder, ruim vier keer te veel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 24 jul -   12:06  
Steekwapens in beslag genomen
Vlissingen - In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben agenten twee steekwapens van een 31-jarige man uit Middelburg in beslag genomen. De 31-jarige man trok de aandacht van agenten omdat hij met zijn auto op een fietspad in de Scheldestraat in Vlissingen geparkeerd stond. De agenten gaven de man daarop een stopteken, waarna de man in eerste instantie hard wegreed. Later stopte de man toch. Agenten zagen vervolgens twee steekwapens in de auto liggen. Ook kon de bestuurder geen rijbewijs tonen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 24 jul -   12:05  
Beschonken bestuurder op A58
Rilland - Vrijdag omstreeks 22.30 uur is het rijbewijs van een 50-jarige man uit Vlissingen ingenomen nadat hij onder invloed reed. Agenten zagen de man slingerend op de A58 ter hoogte van Rilland rijden en hielde hem staande. Uit zijn blaastest bleek dat hij te veel had gedronken. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau, waar bleek dat hij ruim 3 keer te veel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 23 jul -   16:11  
Auto's bekrast, Middelburg/Vlissingen
Middelburg/Vlissingen - In de avond/nacht van woensdag op donderdag zijn auto's bekrast die geparkeerd stonden op de Nieuwe Vlissingseweg in Middelburg/Vlissingen. Momenteel hebben 32 gedupeerden aangifte gedaan.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 23 jul -   16:11  
Fietsenkijkavond, Vlissingen
Vlissingen - Maandag 26 juli is het fietsenkijkavond op het politiebureau in Vlissingen, ingang Molenstraat. Belangstellenden kunnen terecht van 19.00 uur tot 20.00 uur.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 23 jul -   13:25  
ongeval in westerscheldetunnel
terneuzen - De Westerscheldetunnel van Terneuzen naar Borssele is afgesloten voor verkeer. Er is een ongeval gebeurd in de tunnel. Twee auto`s zijn er op elkaar ge reden. Een van de bestuurders zat beknelt en is er door de brandweer uit ge haalt. Om 12.52 uur was het ongeval mester. De tunnel blijft nog af gesloten om dat er nog onderzoek gedaan moet worden. En die mensen zijn nog bezig in hoek.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 23 jul -   13:16  
ongeval trein auto
sas van gent - Om 12.20 uur kwam bij de alarmcentrale de melding binnen dat er een trein ongeval was ge beurt. Op de westdam in sas van gent was er een auto onder de goederen trein ge komen. De bestuurder is er zonder verwondingen van af ge kommen. Hoe het is ge buurt is niet bekend. De auto is Totaal loss.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 23 jul -   10:51  
zeer zwaar ongeval Hoek
Hoek - Vrijdagmorgen om 10.18 uur vond op de N61 ter hoogte van Hoek een ongeval plaats waarbij 5 auto's en 14 personen betrokken waren.In totaal zijn 4 personen gewond geraakt. De personen die naar het ziekenhuis in Terneuzen zijn gebracht betreffen: Een 32-jarige vrouw uit Venlo, een 16-jarig meisje uit Velp en een 58-jarige man uit Velp.(verwondingen van deze personen zijn niet bekend). De 40-jarige vrouw uit Tegelen die naar het ziekenhuis in Gent is vervoerd blijkt niet in levensgevaar te zijn. Zij heeft haar pols gebroken en wat lichte verwondingen opgelopen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 22 jul -   21:48  
overval opgelost
Vlissingen - Met de aanhouding van een 20-jarige inwoner van Vlissingen heeft de Zeeuwse politie een gewelddadige beroving opgelost op een 47-jarige man, eveneens afkomstig uit Vlissingen. In mei van dit jaar was de 47-jarige Vlissinger in Oost-Souburg. De man had die dag zijn zojuist gestorte vakantiegeld opgenomen. Met dit geld in zijn portemonnee werden door hem enkele horecagelegenheden bezocht. Dit was niet geheel onopgemerkt gebleven bij de 20-jarige verdachte. Later op die avond werd het slachtoffer namelijk door de verdachte buiten bewustzijn geslagen waarna hij van zijn portemonnee werd beroofd.
Gemaakt door: 112zeeland
do 22 jul -   21:46  
80 km te hard, Motor in beslag genomen
Nieuwdorp - Motor in beslag genomen en rijbewijs kwijt, Nieuwdorp Donderdagochtend rond 10.30 uur is door agenten van de Zeeuwse politie een 33-jarige motorrijder uit het Belgische Gent aangehouden. De agenten zagen de man rijden en besloten hem te volgen, omdat hij nogal gevaarlijke manoeuvres uithaalde. Op de A58 begon de man zijn snelheid ford te verhogen. Er werden snelheden van rond de 200 km/u gehaald.
Gemaakt door: 112zeeland
do 22 jul -   21:43  
BMW gestolen, Domburg
Domburg - In de nacht van woensdag op donderdag werd vanaf een parkeerplaats aan de Schelpweg in Domburg een personenauto gestolen. De auto betrof een grijze BMW 525, stationmodel, voorzien van het kenteken 42-XT-HR. In de auto lagen ook nog wat persoonlijke spullen van de aangever/eigenaar. (o.a. autopapieren.)
Gemaakt door: 112zeeland
do 22 jul -   21:40  
Gewelddadige winkeldief aangehouden, Vlissingen
Vlissingen - Nadat zij hadden gezien dat een man een televisie wegnam uit hun winkel in de Walstraat in Vlissingen, gingen twee medewerksters en een klant achter de winkeldief aan. Met z'n drieen volgden zij om 13.15 uur de man tot in de parkeergarage De Fonteine. Daar heeft één van de medewerksters de televisie uit de handen van de dief getrokken en hebben de drie de man gemaand mee terug te lopen naar de winkel.
Gemaakt door: 112zeeland
do 22 jul -   21:36  
schennispleger aangehouden, Brouwershaven
Brouwershaven - Vanmorgen omstreeks 11.00 uur kwam er een melding binnen bij de Zeeuwse politie dat een man zichzelf aan het bevredigen was in zijn personenauto die geparkeerd stond t.h.v. het strandje aan de Zaete in Brouwershaven. Agenten van de Zeeuwse politie gingen ter plaatse en troffen een man in zijn auto aan. De man voldeed aan de omschrijving die de meldster had doorgegeven aan de politie.
Gemaakt door: 112zeeland
do 22 jul -   12:36  
124 km te hard door motor
Brouwershaven - De politie van Borger (Drenthe) heeft woensdag een motorrijder van de weg gehaald. De motor reed een snelheid van 204 km per uur. Op deze weg mag maar 80 km per uur. De politie heeft de 26 jarige man uit Brouwershaven staande gehouhen. De motor en rijbewijs zijn in beslag genomen. De man moet voor de rechter verschijnen
do 22 jul -   12:19  
Pan zorgt voor veel rookontwikkeling in huis
Zierikzee - Vanmiddag rond 11:30 is de brandweer van Zierikzee uitgerukt voor een binnenbrand aan de Scheldestraat. In het huis had een pan die te lang op het fornuis had gestaan voor een grote rookontwikkeling gezorgd. De brandweer heeft de pan naar buiten gebracht en met een hogedrukspuit afgekoeld. Of er daadwerkelijk sprake is geweest van brand is nog onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
do 22 jul -   12:15  
Agressief en onveilig rijgedrag, Wilhelminadorp
Wilhelminadorp - In de nacht van woensdag op donderdag, rond 00.30 uur zijn op de Katseveerweg in Wilhelminadorp twee jongens aangehouden. Surveillerende agenten zagen de scooter met hoge snelheid (62 km/u) rijden. Verder reed de bestuurder niet op het verplichte fietspad, door het rode licht en reed hij zonder licht. Toen agenten de bestuurder een stopteken gaven negeerde hij dit volkomen. Hij ging midden op de weg rijden zodat de politieauto er niet voorbij kon komen en de passagier dekte de kentekenplaat af.
Gemaakt door: 112zeeland
do 22 jul -   12:14  
Te hard en teveel, Vlissingen
Vlissingen - Op de Engelandweg in Ritthem is woensdagavond rond 20.30 uur een 38-jarige automobilist uit Vlissingen aangehouden. Hij reed 163 km/u waar men 100 km/u mag rijden en had ruim 2 maal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij ontving proces verbaal.
Gemaakt door: 112zeeland
do 22 jul -   12:13  
Te hard, Vlissingen
Vlissingen - Woensdagavond rond 19.30 uur is op de Sloeweg Noord in Vlissingen een 52-jarige automobilist uit La Roch (B) aangehouden. Hij reed 183 km/u daar waar 100 km/u is toegestaan. Hij ontving een vordering tot afgifte van zijn rijbewijs en een proces verbaal.
Gemaakt door: 112zeeland
do 22 jul -   11:58  
brand in sluiskil
Sluiskil - Om 20.20 uur kwam de melding binnen in de centrale dat er een berg aval in de brand stont. de tankautospuit 5630 van Terneuzen ging ter plaatse. Het ging om een berg aval bij recycle bedrijf Heros in Sluiskil dat flink in de brand stond. De vlammen waren van een flinke afstand te zien net als de rook. Boven Terneuzen hing een grote rookwolk zelfs de skihal van Terneuzen was met rook omhuld. Om 20.35 moest de tankautospuit 5631 ook ter plaatse komen ter assistentie. Hoe de brand is ontstaan is niet bekent. ook het schade bedrag is niet bekend
Gemaakt door: 112zeeland
wo 21 jul -   23:49  
Parkeerwacht mishandeld in Renesse
Renesse - Rond 15.15 uur op woensdagmiddag is een 45-jarige verdachte uit Kockengen aangehouden door agenten van de Zeeuwse politie. De man wordt er van verdacht een parkeerwacht van de gemeente Schouwen Duiveland te hebben mishandeld.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 21 jul -   23:48  
Overval op echtpaar, Goes
Goes - Dinsdagavond omstreeks 23.15 uur hebben onbekenden gepoogd een Chinees echtpaar te overvallen in de Gasperistraat in Goes. Het echtpaar is eigenaar van een chinees restaurant in De Spinne in Goes. Nadat ze gisterenavond omstreeks 23.00 uur hun restaurant hebben afgesloten zijn ze naar hun woning aan de Gasperistraat in Goes gegaan. Aldaar werden ze opgewacht door twee personen die gewapend waren. Deze trachten de mensen te beroven. Omdat beiden gingen gillen zijn de twee daders te voet weggevlucht.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 21 jul -   23:48  
Ramkraak, Axel
Axel - In de nacht van dinsdag op woensdag rond 04.00 uur hebben onbekenden de voordeuren en de pui van een winkel aan het Szydlowskiplein in Axel vernield. Uit de winkel is een aanzienlijke hoeveelheid cosmetica weggenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 21 jul -   23:46  
Aanhoudingen vechtpartij, Hoek
Hoek - Afgelopen nacht zijn op een recreatieterrein in Hoek een aantal personen met elkaar slaags geraakt. De politie heeft in verband hiermee twee mannen aangehouden. Een 48-jarige man uit de gemeente Hulst is lichtgewond geraakt en heeft aangifte gedaan. De beide mannen zijn ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 21 jul -   23:45  
Met drank op achter het stuur, Brouwershaven
Brouwershaven - In de nacht van maandag op dinsdag rond 05.00 uur is een 19-jarige automobilist uit Strijen met zijn bestelauto tegen een stilstaande kermisauto gereden op de Markt in Brouwershaven. Hij bleek teveel gedronken te hebben en moest zijn rijbewijs inleveren. Zijn passagier is met onbekende verwondingen met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 21 jul -   23:44  
Aanhouding voor mishandeling, Goes
Goes - Dinsdagavond om 23.20 uur is op de Grote Markt in Goes een 31-jarige man uit Yerseke aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 56-jarige man uit Goes te hebben mishandeld. De 56-jarige man zat samen met zijn vrouw op een terrasje en werd, zonder dat daar enige aanleiding toe was, door de verdachte uitgescholden en beledigd en in zijn gezicht geslagen. De verdachte was dronken en is ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 21 jul -   23:44  
Schennispleger aangehouden in Middelburg
Middelburg - In de nacht van dinsdag op woensdag om 00.45 uur is op de Oude Vlissingseweg in Middelburg een 32-jarige man uit de gemeente Tholen aangehouden. Twee vrouwen die even na 23.30 uur over het fietspad fietsten zagen dat de man zijn broek liet zakken toen zij voorbij kwamen. De vrouwen hebben de politie gebeld en die hebben de man aangehouden. Hij is ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
di 20 jul -   22:05  
Winkelier grijpt dief in de kraag
Cadzand - Een oplettende winkelier uit Cadzand is dinsdagmiddag mishandeld nadat hij een winkeldief staande hield. De winkelier was in zijn winkel aan de Boulevard de Wielingen in Cadzand toen hij drie jongens bij de rekken voor zijn winkel zag staan. Hij herkende de jongens van een eerder bezoek aan zijn winkel toen er spullen weggenomen waren. De winkelier hield de jongens in de gaten, die vervolgens een nabijgelegen winkel binnen gingen. .
Gemaakt door: 112zeeland
di 20 jul -   22:05  
Hennepkwekerij ontdekt, Tholen
Tholen - Agenten hebben dinsdagochtend een hennepkwekerij in een woning in de Koningin Julianastraat in Tholen ontdekt. De agenten gingen op verzoek van een ander politiekorps, een kijkje in de betreffende woning nemen. De bewoner was echter niet thuis. Wel troffen de agenten een hennepkwekerij met 85 planten aan. De hennepkwekerij is geruimd.
Gemaakt door: 112zeeland
di 20 jul -   21:35  
Vechtpartij in Goes
Goes - Politie Zeeland heeft maandagavond laat tien personen aangehouden in verband met een grote vechtpartij op een parkeerterrein aan het Geldeloozepad in Goes. Een groep jongeren uit Goes was aan het voetballen op het kunstgrasveld aan het Geldeloozepad en werd na afloop geconfronteerd met een groep jongeren uit Vlissingen. Door onbekende oorzaak ontstond een vechtpartij waarbij in ieder geval één persoon gewond raakte. Deze man, een 18-jarige Goesenaar, heeft aangifte gedaan van mishandeling. Alle tien de verdachten zijn kort na de vechtpartij aangehouden.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 19 jul -   18:39  
Man aangereden in Goes
Goes - In de nacht van zondag op maandag heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Patijnweg in Goes. Omstreeks 04.05 uur reed een 57-jarige automobilist uit de gemeente Reimerswaal over de Patijnweg in Goes, toen er ineens, bij de verkeerslichten bij Ockenburg, een man midden op de weg stond. Beide kwamen met elkaar in aanraking en de voetganger, een 28-jarige Belg uit Laakdal, is lichtgewond geraakt. Hij heeft wat schaafwonden opgelopen en tanden door zijn lip. De Belg is overgebracht naar het ziekenhuis om aan zijn verwondingen behandeld te worden. Hij krijgt een proces-verbaal.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 19 jul -   18:38  
Dronken snorfietser betrapt, Middelburg
Middelburg - Een 45-jarige Vlissinger is betrapt op het rijden onder invloed op zijn snorfiets. De man reed over de Koestraat in Middelburg omstreeks 02.30 uur vannacht toen hij werd gecontroleerd door agenten van de Zeeuwse politie.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 19 jul -   18:37  
Inbraak in twee bedrijven in Heinkenszand
Heinkenszand - In twee bedrijven aan de Schouwersweg in Heinkenszand is in de late zondagavond ingebroken. Om ongeveer 00.45 uur kreeg een alarmcentrale van één van de twee bedrijven een inbraakmelding. Zij rapporteerden dit aan de eigenaar van het bedrijf. Deze was binnen vijf minuten ter plekke en constateerde de inbraak.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 19 jul -   18:34  
Inbraak in Rillands bedrijf
Rilland - Zondagavond rond 23.45 uur werd een inbraak ontdekt in een bedrijf aan De Poort in Rilland. Omdat er onduidelijkheid was over het feit of de dader(s) nog aanwezig was/waren zijn agenten van de Zeeuwse politie snel ter plekke gegaan. Zij troffen niemand meer aan in het pand.Om het bedrijf binnen te komen is een deur geforceerd. Er is nog niet bekend wat er precies weg is uit het bedrijf. Mogelijk gaat de technische recherche van de Zeeuwse politie nog sporenonderzoek doen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 19 jul -   18:33  
Hardleers, Terneuzen
Terneuzen - Een surveillerende politieman reed zondagavond tegen 23.00 uur over de Scheldeboulevard in Terneuzen. Hij zag een Belgische bedrijfauto draaien op een voetgangersoversteekplaats en besloot de bestuurder te controleren. De 49-jarige Belg uit Bredene, die de auto bestuurder, bleek behoorlijk te hebben gedronken. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij ruim vier keer teveel drank op had.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 19 jul -   18:33  
Aanrijding met letsel, Westkapelle
Westkapelle - Zondagavond omstreeks 19.15 uur is er een aanrijding gebeurd op de Markt in Westkapelle. Een 63-jarige Middelburger wilde op de Markt linksaf een parkeervak indraaien met zijn auto. Net op dit moment werd hij ingehaald door een 16-jarige jongen uit de gemeente Veere op zijn scooter. Door de aanrijding die het gevolg was van deze manoeuvre beschadigden beide voertuigen. De bestuurder van de scooter raakte gewond. In eerste instantie leek het alsof zijn been gebroken was, maar in het ziekenhuis bleek dat hij zijn been gekneusd had.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 19 jul -   00:52  
Druk weekend voor KNRM Neeltje Jans.
Neeltje Jans. - Het KNRM reddingstation Neeltje Jans heeft dit weekend een drietal hulpverleningsoproepen ontvangen. Het begon zaterdagavond omstreeks half twaalf, toen de Koopmansdank werd opgeroepen voor een 16 m lang gestrand kajuitzeiljacht " Contico" met twee personen aan boord en zeilend op weg naar Colijnsplaat. Door motoruitval was het onmogelijk bij de Roompotsluis af te meren of te schutten. De reddingboot pikte hem op ter hoogte van de Geul van de Banjaard en leverde hem af aan de steiger bij de Roompotsluis.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 19 jul -   00:48  
Boetes voor achterlaten honden in warme auto's
zeeland - Door de politie zijn afgelopen weekend, in samenwerking met medewerkers van de dierenambulance, enkele honden uit auto's gehaald. De dieren waren door hun baasjes achtergelaten in de auto die stond geparkeerd in de volle zon. Zaterdagmiddag kwam een melding binnen dat aan de Loane in Renesse een hond was achtergelaten in een auto die in de volle zon stond. Personeel van de dierenambulance gaf aan dat de hond uit de auto gehaald moest worden omdat hij het anders niet zou overleven. Een ruitje van de auto werd ingetikt om de hond uit de auto te halen. Op dat moment kwam de eigenaar aanlopen die gelijk een proces-verbaal kreeg.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 19 jul -   00:47  
Rijbewijzen ingevorderd, Zeeland
Zeeland - Zaterdag en zondag heeft de politie in Zeeland een aantal rijbewijzen ingenomen wegens rijden onder invloed. Zaterdag raakte in Vlissingen een 68-jarige vrouw uit die plaats haar rijbewijs kwijt. Agenten zagen de vrouw rond 16.00 uur slingerend in haar auto rijden en gaven haar een stopteken. Dit negeerde de vrouw echter. De agenten zijn vervolgens voor de vrouw gaan rijden en hebben haar een volgteken gegeven. Ook dit negeerde de vrouw. Vervolgens sloeg ze af in een andere richting. De agenten zijn haar gevolgd en hebben de vrouw klemgereden in de Kanariesprenk. De vrouw werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Bij de ademanalyse op het bureau bleek dat de vrouw meer dan 3 keer teveel had gedronken. Haar rijbewijs is ingenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 19 jul -   00:44  
Rijbewijs Belg ingenomen, Ritthem
Ritthem - Zaterdag omstreeks 17.30 uur is het rijbewijs van een 18-jarige hardrijder ingenomen. De 18-jarige man, afkomstig uit België, reed op de Sloeweg Noord bij Ritthem een snelheidscontrole voorbij. Zijn snelheid werd, na correctie, gemeten op 156 km/u. Dit is 56 km/u harder dan toegestaan op deze weg en dus werd zijn rijbewijs ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 19 jul -   00:43  
Motor gestolen, Arnemuiden
Arnemuiden - In de nacht van vrijdag op zaterdag is in de Arnestraat in Arnemuiden een motor gestolen. De motor stond in een schuurtje. Dat is opengebroken om de motor weg te nemen. Het betreft een Honda Dominator met het kenteken MR-49-FF in de kleuren paars en groen.
Gemaakt door: kees wesdorp
zo 18 jul -   16:27  
Meisje weer teruggevonden
Oostkapelle - Meisje vermist op strand, Oostkapelle Sinds zondagochtend 13.00 uur is een Duits 9-jarig meisje vermist op het strand bij Oostkapelle. Ze is zoek geraakt ter hoogte van strandpaviljoen de Piraat. Het meisje heeft donkerblond tot bruin haar tot op de schouders, normaal postuur en is ongeveer 1 meter 35 lang. Ze draagt een roze badpak met een hartje op de voorzijde. Mogelijk heeft ze een zwemboard bij zich met daarop een haai. Het meisje ging omstreeks 13.00 uur zwemmen, maar is daarna niet meer teruggekeerd. Er is een grote zoekactie gestart door diverse hulpdiensten. Mensen die het meisje gezien hebben, worden gevraagd contact op te nemen met de politie op het nummer 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 18 jul -   11:28  
ongeval op a58 thv Rilland
rilland - Ongeluk A58, Rilland De politie heeft zondagochtend een 26-jarige automobilist uit de gemeente Reimerswaal aangehouden en zijn rijbewijs ingenomen. Hij had onder invloed van alcohol een ongeluk veroorzaakt op de A58. Omstreeks 10.45 reed een auto met daarin een 68-jarige man en een 65-jarige vrouw, beide afkomstig uit Arnemuiden op de A58 in de richting van Bergen op Zoom. Deze personenwagen werd van achteren aangereden door de 26-jarige automobilist. Door de aanrijding kwam de voorste auto in de vangrail terecht. De aanrijding zorgde voor een grote ravage op de A58. Beide rijstroken moesten worden afgesloten. Het verkeer werd via een naastgelegen parkeerplaats omgeleid. De drie betrokkenen raakten allen lichtgewond. Zij konden ter plaatse aan hun verwondingen worden geholpen door ambulancepersoneel. Na een ademanalyse bleek de 26-jarige beginnend bestuurder zeven keer te veel te hebben gedronken. Hij is aangehouden en zijn rijbewijs is ingenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 17 jul -   23:59  
Event-Safe nu ook op het water.
Vlissingen - Event-Safe maakt haar naam steeds meer waar. Event-Safe maakt een evenement veilig voor een organisator en de bezoeker. Was Event-Safe op medisch gebied al actief inzetbaar met drie mountainbikes en een Quad, Event-Safe is sinds vandaag ook actief op het water met een snelleboot. De openwater zwemwedstrijd van Luctor langs de Kaai in Middelburg had de primeur. Tijdens dit evenement verzorgde Event-Safe op de kade de medische hulp en op het water verzorgde zij met reddingsduikers de beveiliging van de zwemmers. De boot is uitgerust met reddingsvesten voor alle inzittenden, waterbestendige portofoon voor communicatie naar de EHBO’ers op de wal,brandblusser, en een waterdichte verbandtrommel.
Gemaakt door: 112zeeland
za 17 jul -   23:57  
dijk brand
Sint-Annaland - Zaterdagmiddag is de blusgoep rond 16:15 uur uitgerukt voor een dijk brand, aan de Nieuwelandseweg te Sint-Annaland. De blusgroep rukte na enkele minuten uit met spoed. Terplaatse bleek aan de binnenkant van de zee dijk, die langs de Krabbenkreek loopt, een kleine brand te woeden. De brandweer zetten een straal hoge druk in om de brand te bestrijden. De brand was snel geblust.
Gemaakt door: 112zeeland
za 17 jul -   23:56  
Zakkenrollen, Vlissingen
Vlissingen - Vrijdagavond is op de Vlissingse kermis een GSM van een 14-jarige Vlissingse jongen gerold. De jongen werd in de drukte aangestoten en ontdekte even later dat zijn GSM uit zijn broekzak was weggenomen.
za 17 jul -   12:16  
Ramkraak BCC Middelburg
Middelburg - Bij elektronicazaak BCC op het Zep-terrein in Middelburg is in de nacht van vrijdag op zaterdag een ramkraak gepleegd. Een personenauto met Belgisch kenteken is volledig in de winkel terecht gekomen. De auto is inmiddels weggesleept. De politie kon zaterdagochtend nog niet zeggen of er spullen zijn gestolen en of er verdachten zijn opgepakt. De zaak is nog in onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
za 17 jul -   11:25  
Aanhouding voor bedreiging, Terneuzen
Terneuzen - Vrijdag om 23.50 uur is in een woning aan de Van Kinsbergenlaan in Terneuzen een 41-jarige man aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 31-jarige Terneuzenaar te hebben bedreigd met een mes. De man is ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
za 17 jul -   11:24  
Scooterrijder gewond, Tholen
Tholen - Vrijdag rond 22.30 uur is bij een aanrijding in de Vliethof in Tholen een 19-jarige man uit Tholen gewond geraakt. De man reed op zijn scooter en is waarschijnlijk via de verkeerde zijde de rotonde opgereden en heeft de automobilist, een 24-jarige man uit Tholen, niet gezien. Hij klaagde over pijn op zijn borst en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Gemaakt door: 112zeeland
za 17 jul -   11:23  
Aanhouding, Middelburg
Middelburg - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn op de Langevielebuitenbrug twee mannen aangehouden. De twee 18- en 31 jaar worden ervan verdacht betrokken te zijn bij een conflict eerder die nacht in de Roozenburglaan in Middelburg.
Gemaakt door: 112zeeland
za 17 jul -   11:22  
Winkeldieven gepakt, Terneuzen
Terneuzen - Vrijdag zijn in Terneuzen twee winkeldieven opgepakt. De twee 27- en 30 jaar oud en afkomstig uit Terneuzen en Breda worden ervan verdacht twee radio-cd-spelers uit de BLOKKER te hebben weggenomen. Ze zijn na verhoor in vrijheid gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 16 jul -   22:18  
berm brandje Terneuzen
Terneuzen - De brandweer is vrijdagavond uitgerukt voor een bermbrand in Terneuzen. Rond 20:35 uur kwam bij de alarmcentrale een melding binnen dat er langs de haarmanweg een brandje zou woedde. De blusvoertuig van Terneuzen werd zonder spoed ter plaatse gestuurd. Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek het om een klein brandje te gaan wat met een straal hoge druk is gedoofd. Wat de oorzaak van de brand is, is niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 16 jul -   22:11  
Zitmaaier gestolen, Nisse
Nisse - Uit een schuur aan de Nissestelleweg in Nisse is afgelopen nacht een zitmaaier met een waarde van meer dan 3.000 euro gestolen. Het betreft een HUSQVARNA, type Rider 175.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 16 jul -   20:43  
ongeluk met beknelling in Hoek
Hoek - Om 14.13 gingen de piepers van brandweer Terneuzen af voor een ongeluk met beknelling aan de Willemskerkeweg te Hoek. Ter plaatsen ging het om een bestelwagen en een personenauto die met elkaar in botsing waren gekomen. In de personenauto zat 1 persoon bekneld om die persoon te bevrijden heeft de brandweer het dak verwijderd. Het slachtoffer is over ge bracht naar het ziekenhuis. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. De auto`s zijn ge borgen door een berging bedrijf uit Terneuzen. De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) is ter plaatsen gekomen voor onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 16 jul -   19:42  
weer haggen in de brand
hulst - Donderdagavond was het weer raak. Om 20.22 uur kwam er een brandmelding binnen. Er zou in de de lange bellingsstraat in hulst een buitenbrand woeden. Hier op zijn de brandweerwagens 5731 5730 5750 terplatsen ge gaan. Bij aankomst van de brandweer stonden er een paar hoge heggen in brand en een stuk gras veld. het vuur was al ver gedooft. het was donderdag avond en dan heeft brandweer hulst altijd oefening dus de 5730 is gelijk uitgerukt. De brand was snel ge blust. Alleen de 5730 is ter plaatsen geweest. De brand is in onderzoek. Het word niet uitgesloten dat het is aan gestoken.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 16 jul -   19:21  
Vrouw bestolen in woning, Sluiskil
Sluiskil - Donderdagmiddag tussen 16.30 uur en 17.00 uur is een 98-jarige vrouw, in haar woning aan de Spoorstraat in Sluiskil, bestolen. Tussen genoemde tijdstippen kwamen twee onbekend gebleven vrouwen de woning van de bejaarde vrouw via de achterdeur binnen. Zij deden zich voor als medewerksters van de thuiszorg en snuffelden wat rond. Hierna verlieten zij de woning weer. Nog dezelfde middag werd de 98-jarige vrouw gebeld door een (zogenaamde) medewerker van de bank met het verhaal dat haar bankpas gevonden was en dat ze haar pincode moest geven. Dit deed de vrouw.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 16 jul -   19:17  
Verkeerscontrole, Hoek
Hoek - Vrijdag vond op de Hoekseweg in Hoek een verkeerscontrole plaats. In totaal zijn 17 bekeuringen uitgeschreven voor: - Verlopen APK - Verlichting - Overbelading - Het niet dragen van de gordel - Getinte ruiten - Niet handsfree bellen
vr 16 jul -   16:47  
Auto's in botsing op de Zwaardweg
Kerkwerve - Vanmiddag rond 15:30 zijn nog door een onbekende oorzaak op de Zwaardweg 2 auto's in aanrijding gekomen. Een van de auto's is hierbij tot stilstand gekomen tegen een kast van de Delta, hierdoor werd groot alarm geslagen. De brandweer van Zierikzee en Kerkwerve zijn ter plaatse gekomen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 16 jul -   12:04  
Loslopende honden houden huis in Renesse
Renesse - Donderdagavond zijn in Renesse twee honden in beslag genomen die, die avond, verschillende dieren hebben gebeten. Rond 19.30 uur kreeg politie Zeeland de melding dat er twee agressieve honden los liepen in Renesse. Eén van de honden had, aan de Hoogenboomlaan een geit, die daar in een wei stond, gebeten. De geit had, ten gevolge hiervan, verwondingen op zijn rug. Tijdens het verzorgen van de geit kwamen er bij de agenten meer meldingen binnen over gebeten dieren. Op de Hoogenboomlaan is de hond van een Duitse toerist gebeten en is een kat doodgebeten. Ook een andere hond is gebeten. In welke straat dit precies gebeurde is onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 16 jul -   12:03  
Rijden onder invloed, Sluis
Sluis - In de nacht van donderdag op vrijdag rond 01.15 uur is een 24-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen, aan de Nieuwstraat in Sluis, gecontroleerd op het rijden onder invloed. Uit ademanalyse bleek dat de man (beginnend bestuurder) ongeveer 4,3 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 16 jul -   09:45  
bijzondere oefening brandweer Goes
Goes - Woensdagavond ( 14 juli 2010) heeft de brandweer in Goes een grote oefening gehouden. Het bijzondere van de oefening was dat er verschillende spelletjes werden gespeeld. Het thema was Highland games. Onder begeleiding van schotse doedelzak spelers werd de avond geopend, iedereen die mee deed moest een kilt aantrekken om zo in de schotse sfeer te komen. Maar alles was wel in een brandweer tintje gestoken. De spelletjes waren onder andere: - Een band verplaatsen met een moker - Paal werpen - Een brandweer auto voort trekken - Een verdeel stuk over een hoog touw gooien
Gemaakt door: 112zeeland
do 15 jul -   21:47  
Reddingboot Harder helpt kajuitzeiljacht Mathilde.
Neeltje Jans - Donderdagmorgen om acht uur werd de reddingboot Harder van station Neeltje Jans opgeroepen voor hulp aan een vaartuig met stuur/motor problemen. Bij navraag bij het kustwachtcentrum bleek het te gaan om het 11 m lange kajuitzeiljacht de Mathilde, welke met 3 personen aan boord onderweg was van Ipswich naar de thuishaven Wolphaarsdijk.
Gemaakt door: 112zeeland
do 15 jul -   21:46  
Fietsers in aanrijding, Middelburg
Middelburg - Een 71-jarige vrouw uit Middelburg is vanmiddag rond 14.00 uur met haar fiets in aanrijding gekomen met een 31-jarige fietsster uit diezelfde plaats. De 71-jarige vrouw is met beenletsel naar het ziekenhuis vervoerd.
Gemaakt door: 112zeeland
do 15 jul -   21:45  
Harley-Davidson gestolen, Renesse
Renesse - Donderdagmiddag is vanaf de Duinweg in Renesse een bijzondere motor gestolen. De eigenaar heeft de motor zelf gebouwd. In het leren zadel staan de letters RH in wit geborduurd. De motorfiets is van grote emotionele waarde voor de eigenaar.
Gemaakt door: 112zeeland
do 15 jul -   21:44  
Diefstal uit bedrijf, Goes
Goes - Woensdagmiddag is in zijn woning een 31-jarige man uit de gemeente Goes aangehouden. De man was als beveiliger werkzaam en wordt ervan verdacht uit twee bedrijven in Goes geld te hebben weggenomen tijdens zijn werk. De man is in verzekering gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
do 15 jul -   21:44  
Rijden onder invloed, Zoutelande
Zoutelande - In de nacht van woensdag op donderdag rond 03.40 uur is een 22-jarige automobilist uit Rotterdam, aan Boudewijnskerke in Zoutelande, gecontroleerd op het rijden onder invloed. Uit ademanalyse bleek dat de man (beginnend bestuurder) 4,8 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
do 15 jul -   13:37  
Gevaarlijk medicijn verloren
Veere - Afgelopen dinsdag of woensdag is in Veere of in Burgh-Haamstede een gevaarlijk medicijnen verloren. Het gaat om het medicijn nitrolinqual, een medicijn voor hartproblemen. Dit medicijn is gevaarlijk voor kinderen. Het zit in een wit spuitbusje met rode accenten van ongeveer 7 centimeter groot. Het is een pompspray. Het medicijn zit niet in een doosje.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 14 jul -   19:20  
Aanhouding in zaak overval Noordgouwe
Noordgouwe - Dinsdagmorgen is in Almere een 26-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de overval in Noordgouwe. De man is ingesloten en wordt donderdag voorgeleidt. Zie eerder verzonden persbericht: Overval in Noordgouwe Vrijdagavond rond 20.15 uur vond een overval plaats op een wapenhandel annex woning in de Brouwerijstraat in Noordgouwe. Twee mannen, waarvan geen signalement bekend is, drongen gewapend met steek- en slagwapens de woning binnen en sloegen de bewoner in elkaar. De man liep letsel op aan zijn hoofd en armen. De echtgenote van de man bleef ongedeerd. De twee mannen zijn langs de achterkant van de woning weggevlucht, vermoedelijk zonder iets mee te nemen omdat ze waarschijnlijk gestoord werden. De bewoner is ter plaatse behandeld aan zijn verwondingen.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 14 jul -   19:19  
Vals geld in omloop, Zeeland
Zeeland - De politie vraagt de mensen alert te zijn op valse briefjes van 50 euro die in omloop zouden kunnen zijn. Maandag is een 16-jarige jongen uit Middelburg in Vlissingen aangehouden omdat hij betaalde met een vals briefje van 50 euro in een zaak in de Lange Zelke in die plaats. Bij hem thuis werden nog een aantal valse bankbiljetten aangetroffen. De valse biljetten zijn goede kopieën en de politie doet een oproep om bij het aantreffen de biljetten te bewaren en meteen de politie te waarschuwen. Afgelopen weekend is eveneens in Vlissingen een 16-jarige jongen aangehouden. Zie eerder verzonden persbericht:
Gemaakt door: 112zeeland
wo 14 jul -   19:17  
Drugsdealers aangehouden in Vlissingen
Vlissingen - De politie heeft gisteren in verband met een onderzoek naar verdovende middelen 7 personen in de leeftijd variërend van 34 tot 59 jaar in Vlissingen aanhouden. De politie was mede naar aanleiding van klachten van overlast een onderzoek begonnen waarbij bleek dat er vanuit een woning in de Van Dishoeckstraat in Vlissingen op grote schaal in verdovende midelen werd gedeald. Vijf van hen zijn na verhoor inmiddels in vrijheid gesteld. Twee verdachten zitten in het belang van het onderzoek nog vast.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 14 jul -   19:15  
Gezochte man alsnog aangehouden
Goes - Woensdagochtend omstreeks 09.00 uur is in Goes een 27-jarige man aangehouden die werd gezocht voor mishandeling van een 25-jarige vrouw uit de gemeente Noord-Beveland op 3 maart eerder dit jaar. Op 10 maart wilde de politie de man aanhouden, maar deze zag kans te vluchten. Omdat de man geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, was het moeilijk hem op te sporen. Agenten zagen de man echter vandaag op het Bleekveld in Goes lopen. De man is aangehouden en in verzekering gesteld.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 14 jul -   17:32  
Tuinhuisje verwoest door brand
Yerseke - Vanmorgen is een tuinberging verwoest door brand aan de Koningin Julianastraat te Yerseke.Om ongeveer tien voor half tien werden de blusgroepen van Yerseke (TS4748) en Kruiningen (TS4747) gealarmeerd voor een buitenbrand.De alarmcentrale had inmiddels diverse 112-meldingen ontvangen van omwonenden dat een tuinberging in brand zou staan. Blusgroep Yerseke rukten vier minuten na de alarmering uit naar het bewuste adres. Een ruime minuut later gevolgd door de blusgroep vanaf Kruiningen.
wo 14 jul -   16:12  
Waarschuwing KNMI: opnieuw zware buien
De Bilt - Het KNMI waarschuwt voor zware regen- en onweersbuien die woensdagmiddag en -avond over het land trekken. Daarbij komt ook hagel voor en zijn windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur mogelijk. De buien trekken vanuit het zuidwesten het land binnen, om het rond middernacht in het noordoosten te verlaten. “Vanaf 15.00 tot 16.00 uur komen onweersbuien binnen via Zeeland en trekken richting het noordoosten. Het hele land kan er dus last van hebben. Het zwaartepunt voor de Randstad ligt tussen 16.00 en 19.00 uur”, volgens het KNMI.
Gemaakt door: 112zeeland
di 13 jul -   23:05  
Diefstal auto, Goes
Goes - Dinsdagmiddag tussen 14.00 uur en 14.05 uur is een bestelauto, die geparkeerd stond op een bedrijfsterrein aan de Scottweg in Goes, weggenomen. Het betreft een grijze Volkswagen, type Caddy met het kenteken 1-VBJ-91. De waarde van de auto is onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
di 13 jul -   23:04  
Te hard, rijbewijs ingevorderd
's-Heerenhoek - Dinsdagavond rond 18.20 uur is het rijbewijs van een 57-jarige automobiliste uit de gemeente Borsele, ingevorderd na een snelheidsovertreding op de Bernhardweg Midden in 's-Heerenhoek. De vrouw reed met een gecorrigeerde snelheid van 115 km/u over genoemde weg. De toegestane maximum snelheid is hier 60 km/u. Tegen de vrouw is tevens proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
di 13 jul -   23:04  
Rijbewijs ingevorderd
Ritthem - Rijbewijs ingevorderd na snelheidovertreding, Ritthem Dinsdagavond rond 19.55 uur is het rijbewijs van een 40-jarige automobilist uit Terneuzen, aan de Sloeweg Noord in Ritthem, ingevorderd na een snelheidsovertreding. De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 159 km/u over genoemde weg. De toegestane maximum snelheid is hier 100 km/u. Tegen de man is tevens proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
di 13 jul -   20:54  
Inbraken Vlissingen Aanvulling
Vlissingen - Aanvulling Afgelopen dagen zijn verschillende (pogingen tot) inbraken gepleegd in Vlissingen. Dit weekend werd eerder bericht over inbraken in de Willem Klooslaan, Sabalaan en in de Sint Maartenlaan. Verschillende inwoners van Vlissingen hebben na het weekend alsnog aangifte van (poging tot) inbraak gedaan bij de politie. Zo werd in de Sint Maartenlaan tussen vrijdag 9 juli 9.00 uur en zaterdagochtend 10 juli 10.15 uur nog een poging tot inbraak gedaan. De inbreker(s) konden de woning echter niet binnen komen. Een bewoner van de Violenstraat ontdekte maandag 12 juli omstreeks 10.45 dat er een inbraakpoging bij zijn woning was gedaan. De bewoner was het weekend afwezig geweest. Het is nog niet duidelijk wat er is weggenomen. Een bewoner van de Wildbaan schrok dinsdag 13 juli omstreeks 04.30 uur van een man die bij zijn achterdeur stond. De bewoner belde meteen de politie. De man bij de achterdeur vluchtte, van hem ontbrak elk spoor. Wel waren er braaksporen bij de achterdeur te zien. Het bleef echter bij een poging.
Gemaakt door: 112zeeland
di 13 jul -   20:48  
Auto in beslag genomen
Vlissingen - In de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 02.00 uur is in Vlissingen een auto in beslag genomen. Surveillerende agenten hielden een automoblist staande ter hoogte van de Singel. Het bleek dat de automobilist, een 26-jarige man uit Vlissingen, niet in het bezit is van een rijbewijs en tevens in een onverzekerde auto reed. Omdat dit de vierde keer was dat de man zonder rijbewijs in een onverzekerde auto werd aangehouden, is zijn auto in beslag genomen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 12 jul -   23:05  
spectaculaire oefening in Yerseke
Yerseke - Maandagavond was er in Yerseke weer sprake van een spectaculaire oefening. Meerdere korpsen oefenden in een leegstaand schoolgebouw. Om 19:45 werd de oefening gestart. De eerste melding was, een containerbrand tegen een pand die in brand stond. Terplaatse gekomen gaf blusgroep Yerseke gelijk middelbrand.Omdat het vuur al in het gebouw was.Even later kreeg de bevelvoerder te hore dat er nog 6 personen in het gebouw zaten. Men sprak over een grote brand. Waarop korps Kruiningen werd geallarmeerd. Toen die terplaatse was, werd er gelijk een waterwinning aangelegd. Door water uit een vijver te halen. De brandweer van Wemeldinge werd ook geallarmeerd. . Om 20:45 werd de laatste slachtoffer uit het gebouw gehaald. De oefenleiders spraken over een geslaagde en leerzame oefening.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 12 jul -   22:40  
coniferen haag in brand
Hulst - Vanavond rond 21:30 uur was er een medling van een buitenbrand aan de Felix Timmermansstraat in hulst. het bleek te gaan om een coniferen haag die in brand stond. de rook was al van een afstandje te zien. De brandweerwagen(5731) uit hulst is uit gerukt met spoed naar de brand en de 2de brandweerwagen (5730) is ook nog uitgerukt maar was niet nodig. De brand is vermoedelijk aangestoken. De brand was snel onder controle. De man die 112 had gebeld had zelf ook al bluspogingen gedaan met een tuinslang. De man kon uitbreiding voorkomen. De haag is verloren. De brand word onderzocht door de politie.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 12 jul -   22:30  
Snelheidscontrole in Hoofdplaat
Hoofdplaat - Op maandag is tussen 16.00 en 19.00 uur een snelheidscontrole gehouden door de Zeeuwse politie.De controle werd gehouden op de Zuidlangeweg in Hoofdplaat. Agenten van de Zeeuwse politie controleerden daar, omdat er bij de politie veel klachten binnenkomen van omwonenden. Er wordt daar volgens hen erg hard gereden. Hierdoor kunnen levensgevaarlijke situaties ontstaan.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 12 jul -   22:30  
Inbraak in caravan ponyclub, Kapelle
Kapelle - Aan het Donkerwegje in Kapelle is een ponyclub gevestigd waar kinderen uit Kapelle regelmatig spelen en paardrijden.In de nacht van zondag op maandag is in de caravan, die op het terrein van de Ponyclub staat, ingebroken. De inbraak heeft plaatsgevonden tussen 20.00 uur zondagavond en maandagochtend 10.00 uur. De deur van de caravan is opengebroken en uit de caravan is een printer weggenomen en speelgoed voor de kinderen. Ook werden vernielingen aangericht in de caravan. Een schadebedrag is niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 12 jul -   22:28  
Koomansdank helpt de Zilt en de Schorpioen.
Neeltje Jans - Maandagmiddag rond half vier, werd de KNRM reddingboot Koopmansdank van station Neeltje Jans opgeroepen voor hulpverlening aan een jacht in de problemen. De melding kwam tijdens een weerwar van meldingen en noodoproepen, als gevolg van de slechte weersomstandigheden o.a. in Zeeland. Na telefonisch overleg met het Kustwachtcentrum in Den Helder bleek het te gaan om het bijna 9 mtr lange kajuitzeiljacht de Zilt uit Bruinisse, welke met 3 personen aan boord even op de Noordzee wilde proberen hoe de boot zich gedroeg bij deze weersomstandigheden. Het was de eerste maal dat de schipper van het jacht op zee voer.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 12 jul -   22:18  
overhandiging zuurstofkoffer voor Domburgse Reddingsbrigade
Domburg - De Domburgse Reddingsbrigade beschikt ten behoeve van de strandbewaking van het Banjaardstrand sinds zaterdag 10 juli j.l. over een waterdichte zuurstofkoffer. De brigade ontving de koffer uit handen van Henny van Kooten,Burgemeester van de gemeente Noord-Beveland. Na de overhandiging volgde een korte demonstratie, waarbij ook de burgemeester zelf een handje meehielp. In deze waterdichte zuurstofkoffer zit een zuurstoffles en de benodigdheden om zuurstof te kunnen toedienen bij ademende en niet ademende slachtoffers. De koffer is waterdicht , waardoor deze ook geschikt is om per reddingsboot getransporteerd te kunnen worden. Het toedienen van zuurstof bij drenkelingen die al dan niet gereanimeerd moeten worden, draagt bij aan het verhogen van de overlevingskansen. Ook kan de reddingsbrigade zuurstof toedienen bij slachtoffers die onwel zijn geworden op het strand of in de directe nabijheid van het strand. Reddingspost de Banjaard en het strandvoertuig van de Domburgse Reddingsbrigade staan in direct contact via c2000 met de alarmcentrale in Middelburg. Buiten het seizoen dat de Domburgse Reddingsbrigade op het strand aanwezig is, jnli en augustus, worden de waterdichte zuurstofkoffer en de AED gestationeerd bij strandpaviljoen de Banjaard. In het voorseizoen zijn de strandwachten van de Domburgse Reddingsbrigade opgeleid om met zuurstof te mogen werken. Tevens zijn de strandwachten opgeleid om eerste hulp te verlenen aan alle mogelijke slachtoffers die de Reddingsbrigade kan tegenkomen
Gemaakt door: 112zeeland
ma 12 jul -   21:28  
oververhite motor op a58
Goes - De brandweer van de post s-Heer Arendskerke en Goes is maandagmiddag uitgerukt voor een autobrand op de A58. Rond 14:35 uur kwam bij de alarmcentrale een melding binnen dat er ter hoogte van Goes een brand in een auto woedde. Binnen enkele minuten rukte het blusvoertuigen uit naar de A58. Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek het te gaan om een over verhitte auto motor. waarop ze weer terug naar de kazerne konden keren. De brandweer moest niet in actie kommen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 12 jul -   21:05  
Auto's vernield in Nieuwvliet
Nieuwvliet - In de nacht van zaterdag op zondag zijn meerdere auto's vernield in Nieuwvliet. Vermoedelijk is dit gebeurd na de 'troostfinale' tussen Duitsland en Uruguay. Waarschijnlijk is er vuurwerk gebruikt om de auto's te vernielen. Bij de Zeeuwse politie zijn tot nu toe twee aangiftes binnengekomen. De eigenaar van een op de St. Bavodijk geparkeerde auto meldde dat zijn achterruit er helemaal uit lag. De voorruit van de auto was beschadigd, evenals de ruitenwissers. Een schadebedrag is nog niet bekend. Ook een auto die geparkeerd stond aan de Heggerank werd beschadigd door, vermoedelijk, vuurwerk. Hier ontstond schade aan de voorruit van de auto. Het exacte aantal vernielde auto's is nog niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 12 jul -   21:04  
Auto gestolen in Bruinisse
Bruinisse - Vanaf een parkeerplaats aan de Jachthavenweg in Bruinisse is, tussen 28 juni en 12 juli een personenauto gestolen. Het gestolen voertuig is een blauwe Volkswagen Golf voorzien van het kenteken JH-RZ-59.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 12 jul -   21:03  
Inbraak in milieustraat, Kapelle
Kapelle - In het gebouw van de milieustraat aan de Dijkwelseweg in Kapelle is tussen zondag 00.00 uur en maandag 07.00 uur ingebroken. Door een ruit te breken is/zijn de dader(s) het pand binnengekomen. Uit het gebouw worden geen goederen vermist. Agenten van de Zeeuwse politie hebben een buurtonderzoek gedaan, maar daar is tot nu toe nog niets uitgekomen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 12 jul -   21:02  
Dronken automobilist rijdt over parasolvoet, Vlissingen
Vlissingen - Door de politie is afgelopen nacht een 28-jarige Pool aangehouden. Hij was rond 03.30 uur op de Nieuwendijk met zijn auto over een parasolvoet gereden en vervolgens doorgereden richting de Koningsweg. Een getuige had dit zien gebeuren en belde de politie. Een agent zag de beschadigde auto staan in de Wilhelminastraat. Bij de auto stond een man die onvast ter been was, bleek te gaan om de 28-jarige Pool. Hij werd door de getuige aangewezen als de bestuurder. De Pool is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Omdat hij weigerde mee te werken aan de ademanalyse, moest hij zijn rijbewijs inleveren.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 12 jul -   21:02  
Inbraak in stacaravan, Renesse
Renesse - Op een camping in Renesse is zondagmiddag ingebroken in een stacaravan. De bewoners waren rond 14.00 uur weggegaan en hadden hun caravan op slot gedaan. Bij terugkomst omstreeks 16.00 uur bleek dat er was ingebroken. Uit de stacaravan werden diverse goederen weggenomen waaronder een fotocamera en een navigatiesysteem. De waarde van de gestolen spullen is niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 12 jul -   21:00  
Onrust na WK-finale voetbal
Hulst - In Zeeland is het rond middernacht op enkele plaatsen onrustig geworden na de WK-finale. In veel plaatsen bleef de overlast beperkt. Het opvallendste incident vond rond middernacht plaats in Hulst. Na de wedstrijd waren er nog enkele honderden supporters op straat. Tussen hen ontstonden enkele opstootjes. Na wat onderlinge vechtpartijtjes keerde een deel van de menigte zich tegen de politie. Dit gebeurde in de omgeving van de Lange Nieuwstraat. Door de groep uit elkaar te halen, kon de politie de orde weer herstellen. Uiteindelijk werden in Hulst drie personen aangehouden. Eén voor openbare dronkenschap en twee voor openlijke geweldpleging.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 12 jul -   20:37  
Politie zoekt getuigen scooterongeval, Serooskerke
Serooskerke - De politie is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over een eenzijdig ongeval met een scooter. Daarbij raakte een 17-jarig meisje uit de gemeente Veere zwaar gewond. Zij is per traumahelicopter overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg. Omstreeks 05.00 uur kwam bij de politie een melding binnen dat op de Hondegemseweg in Serooskerke, ter hoogte van bedrijfsterrein De Zompe, een ongeval had plaatsgevonden. Een passant had het meisje naast haar scooter aangetroffen, zij was niet bij kennis. Het ongeval had waarschijnlijk al eerder vannacht plaatsgevonden omdat de uitlaat van de scooter al was afgekoeld.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 11 jul -   23:40  
Aanrijding met gewonden, Tholen
Tholen - Zondagmiddag is bij de Oesterdam in Tholen een verkeersongeval gebeurd waarbij gewonden zijn gevallen. Een 22-jarige automobilist uit de gemeente Tholen reed omstreeks 15.45 uur over de Oesterdam ter hoogte van de duikplek. Doordat hij zijn voertuig niet onder controle had, heeft de man een tegemoetkomende auto aangereden.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 11 jul -   17:16  
Bejaarde vrouw is terecht, Zierikzee
Zierikzee - Aanvulling Vermiste bejaarde vrouw is weer terecht, Zierikzee De 79-jarige vrouw uit Zierikzee die sinds gisteren werd vermist, is weer terecht. De vrouw werd vanmorgen rond 10.30 uur gevonden aan de slootkant in de Van Veenlaan in Zierikzee. Ze was zwaar onderkoeld en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Haar familie is inmiddels in kennis gesteld. Sinds ongeveer 13.00 uur zaterdagmiddag wordt een 79-jarige vrouw uit Zierikzee vermist en gemist door haar familie. De vrouw is rond bovengenoemd tijdstip een ommetje gaan maken vanuit het verzorgingshuis waar zij woont. Door een medewerker van het verzorgingshuis is zij nog gezien in de buurt van het Klaaskenswater in Zierikzee. De vrouw is tot nu toe nog steeds niet terug. De directe omgeving is zaterdag afgezocht door familie en personeel van het verzorgingshuis. Ook zijn plaatsen waar de vrouw mogelijk zou kunnen zijn bezocht door familie en agenten van de Zeeuwse politie. De vrouw is 79 jaar oud en beginnend dementerend. Zij slikt medicijnen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 11 jul -   17:15  
Jongen met vals geld aangehouden, Vlissingen
Vlissingen - Een 16-jarige jongen uit Vlissingen is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden door agenten van de Zeeuwse politie. Hij wordt er van verdacht met vals geld te hebben betaald in een café aan de Nieuwendijk in zijn woonplaats. Portiers van het café waar de jongen verbleef hebben hem overgedragen aan de politie. Hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar heeft hij vandaag een verklaring afgelegd. De politie doet onderzoek naar de herkomst van het valse geld. De jongen is zondagmiddag weer in vrijheid gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 11 jul -   17:14  
Mogelijke drugsdealer aangehouden, Vlissingen
Vlissingen - In een café aan de Nieuwendijk in Vlissingen is in de nacht van zaterdag op zondag een vermoedelijke drugsdealer aangehouden door agenten van de Zeeuwse politie. Door bezoekers van het café waren de portiers van het café gewezen op het gedrag van de 19-jarige Vlissinger. Zij verklaarden dat de man softdrugs aan hen probeerde te slijten.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 11 jul -   17:13  
Twee mannen aangehouden, Goes
Goes - In de Nieuwstraat in Goes zijn in de nacht van zaterdag op zondag (rond 00.45 uur) twee mannen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging tegen goederen. De mannen liepen door voornoemde straat, op datzelfde moment fietste er een politiebiker door de straat. Deze hoorde een harde knal en op datzelfde moment zag de agent dat er een spiegel van een auto af gebroken was.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 11 jul -   17:12  
Aanrijding in Vlissingen, bestuurder gedronken
Vlissingen - In de Scheldestraat in Vlissingen heeft zaterdag rond 20.00 uur een aanrijding plaastgevonden. Een 28-jarige automobilist uit Middelburg reed door de Scheldestraat en wilde zijn auto parkeren in een parkeervak. Achter hem reed een 38-jarige Vlissinger in zijn auto. De Vlissinger reed zijn auto, tijdens de parkeermanoeuvre, in de flank van de auto van de Middelburger die hierdoor beschadigde.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 11 jul -   17:11  
Sloep gestolen in Brouwershaven
Brouwershaven - Uit de Nieuwe Jachthaven in Brouwershaven is tussen woensdag 30 juni en vrijdag 9 juli een sloep gestolen. De sloep lag niet in het water, maar stond op een trailer. Ook de trailer is weggenomen uit de jachthaven. Het sloepje is ongeveer 4 meter lang en is van metaal gemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 11 jul -   17:10  
Diefstal trailer, Hansweert
Hansweert - Zaterdagmorgen om ongeveer 10.15 uur ontdekte de eigenaar van een oplegger dat deze gestolen was. Hij had de oplegger geparkeerd op het terrein aan de Tramperweg in Hansweert en op zaterdag om 10.15 uur ontdekte hij dat de trailer weg was. De trailer was voorzien van een groene huif en had een witte schuifkap. De trailer was van een transportbedrijf.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 11 jul -   12:31  
files door vastzitende schroebrug
middelburg - grote files door vast zitten de brug. de schoebrug in middelburg kwam om 12.13 uur vast te ziten. vermoedelijk door de warmte. de files staan al op de a58. u word verzocht om een andere route te nemmen. er word op het moment aan ge werkt. de problemen met de brug zijn inmidels weer op ge lost.
za 10 jul -   15:12  
Brandweer blust op hol geslagen moter van personenauto.
Middelburg - De vrijwilligers van de post President Rooseveltlaan zijn vanmiddag uitgerukt voor een buitenbrand aan het Hof van Tange te Middelburg. Omstreeks 13:30uur werden de brandweerlieden gepiept voor een buitenbrand aan het Hof van Tange al snel bleek het niet te gaan om een buitenbrand maar om een auto waarvan de moter op hol was geslagen De brandweer heeft de moterruimte nat gemaakt om de moter te koelen De politie van Middelburg heeft de eigenaar die richting zijn vakantieadres ging naar zijn desbetreffende plaats gebracht Bergingsbedrijf Kuzee heeft de auto weggesleept.
Gemaakt door: 112zeeland
za 10 jul -   12:15  
Dronken man loopt tuinhek omver, Oost-Souburg
Oost-Souburg - In de nacht van vrijdag op zaterdag werden bewoners van de Bermweg in Oost-Souburg opgeschrikt door een hoop herrie. Om een uur of drie hoorde een bewoonster een enorm kabaal in haar tuin. Zij keek naar buiten en zag dat een man haar tuinhek omver had gelopen. Op datzelfde moment zag ze dat hij bij de buren in de tuin ging liggen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 10 jul -   12:14  
Rijbewijs kwijt, Tholen
Tholen - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd in Tholen het rijbewijs van een 43-jarige Roosendaaler ingenomen door de Zeeuwse politie. De man was wezen vissen en had daarbij kennelijk het nodige gedronken. Hij vond zichzelf echter nog wel in staat om zijn auto te besturen. De politieagenten vonden van niet. Bij een controle op de Reimerswaalseweg in Tholen omstreeks 01.00 uur moest de man een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij bijna drie keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs wordt opgestuurd naar de officier van justitie die gaat beslissen of en wanneer de man het rijbewijs terug gaat krijgen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 10 jul -   12:13  
Ingebroken in caravan, Ossenisse
Ossenisse - In een caravan op een camping in Ossenisse is tussen zondagavond 4 juli en vrijdagavond 9 juli ingebroken. Uit het onderkomen is gereedschap weggenomen en een compleet servies. Ook zagen de inbrekers kans om ongezien weg te komen met een hoekbank die uit drie delen bestond. De schade loopt in de duizenden euro's, want de dieven hebben ook nog vernielingen aan de caravan aangericht om binnen te komen.