do 29 jul - 22:30
Op donderdag 29 juli werd, omstreeks 15.45 uur, de bemanning van de Veerse reddingboot ORANJE gealarmeerd voor een omgeslagen zeiljacht. Nadat de bemanning via het Kustwachtcentrum in Den Helder de details had doorgekregen werd direct uitgevaren.

Via een passerend zeiljacht was het bericht binnengekomen van een omgeslagen open zeilboot van het type Polyvalk. Het bootje dreef op z'n kop midden in het vaarwater ter hoogte van Geersdijk. Aan boord bevond zich een Duits echtpaar dat op vakantie in Zeeland verbleef.

Op weg naar het omgeslagen bootje, werd de bemanning van de reddingboot op de hoogte gebracht van het feit dat de vrouw inmiddels door een andere watersporter van de kiel van het zeilbootje was gehaald en naar het verhuurbedrijf in Kamperland werd gebracht. Verder was de Waterpolitie inmiddels met de P174 ter plaatse.

Nadat de ORANJE op de plek des onheils was aangekomen werd de zeiler aan boord van de reddingboot genomen. Hierna werd de omgeslagen zeilboot recht gezet en met een lenspomp leeggemaakt. Nadat alle touwen en zeilen waren opgeborgen kon het bootje naar Kamperland worden gesleept. De zeilers verklaarde niet te weten waarom het bootje uit eindelijk was omgeslagen. Men was in het bezit van een vaarbewijs en goed gekleed inclusie redvest.

Ingezonden door: Anoniem
2.jpg
1.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg