wo 28 jul - 21:09
Vanmiddag rond de klok van 16:00, is de reddingboot Jan van Engelenburg van Station Hansweert met een prioriteit 2 uitgevaren. Het betrof de Bayliner MARCO MARE die met aan boord vier opvarenden en 1 huisdier, met motorpech was stil komen te liggen.

Het schip zou zich bevinden ter hoogte van boei 28, maar toen wij het vonden was het door de vloed al enkele tonnen richting Hansweert gedreven. Want bijkomende pech was ook nog dat het uitgezette anker ging krabben. Zodat het schip met gezwinde spoed in het hoofdvaarwater terecht kwam.

Terplaatse aangekomen bleek dat reparatie ter plekke niet ging. En ook werd de situatie snel gevaarlijk voor het schip en de overige scheepvaart. Hierop is snel een sleep verbinding gemaakt, en is het schip veilig naar de haven van Terneuzen gesleept. Hier zou men proberen om met behulp van een monteur de motor weer aan de praat te krijgen. Zodat men de reis naar de nieuwe thuis haven van Oostende kon voortzetten. En dat met een schip dat was gekocht met vakantie klaar garantie!

Ingezonden door: Anoniem
P7280181.JPG
P7280177.JPG