wo 28 jul - 21:58
Rond 16:40 uur gingen de piepers voor de bemanning van de Zeemanshoop van de KNRM te Breskens, Medevac prioriteit 1. Er is via de centrale Vlissingen hulp gevraagd voor een medische evacuatie vanaf het werkschip “Jumbo” deze lag voor anker bij de boei Everingen 2B op de Westerschelde.

Uitgevaren op verzoek van de kustwacht om een persoon vanaf het kraanschip "Jumbo" te halen. Na ongeveer 20 minuten varen kwam de Zeemanshoop ter plaatse bij de "Jumbo" en een aantal opstappers overgezet om de situatie te beoordelen, de man lag zwaargewond aan dek en was door zijn collega's gestabiliseerd en verbonden, hij had een staaldraad die onder spanning gebroken was tegen zich aan gekregen.

Het slachtoffer heeft zich geprobeerd afteschermen door zijn armen voor zijn gezicht te doen. Hierdoor had hij meerdere verwondingen en mogelijk breuken aan beide handen, er was een slagaderlijke bloeding die nog extra is verbonden door onze opstappers, de patiënt op de brandcard gelegd en overgezet op de Zeemanshoop. Bij de Poseidon steiger stond de ambulance al gereed om het slachtoffer mee te neme.

Tevens heeft de bemanning van de Zeemanshoop geholpen het slachtoffer in de ambulance te leggen. Toen kon de Zeemanshoop om 18.00 uur weer retour naar het station te Breskens.

Ingezonden door: Anoniem
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg