zo 25 jul - 14:31
Ouwerkerk, zaterdag 24 juli jongstleden, aan het begin van de avond is de Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland gealarmeerd voor een vermiste zwemmer bij de Zuidbout, beter bekend als het strandje van Ouwerkerk aan de Oosterschelde, het bewakingsgebied van de reddingsbrigade.

De hulpverleningsinstellingen waren gealarmeerd, via de verkeerspost Wemeldinge, door een ongeruste moeder die haar zoon, met een leeftijd van half de 20 jaar, al drie kwartier vermistte. Hij was gaan zwemmen vanaf het strand. Ongeveer 10 minuten na de alarmering van de Reddingsbrigade waren de eerste leden op bij de uitrukpost van de brigade aanwezig op het strandje van Ouwerkerk . De zoon was in de stroming rond de pier terecht gekomen en kon zo de kant niet meer bereiken. Ter plaatse bleek de zoon te zijn opgepikt door een passerend zeiljacht. Na te hebben vastgesteld dat alles in orde was met de drenkeling zijn de leden van de Reddingsbrigade weer huiswaarts gekeerd. Eveneens waren de boten van de KNRM gealarmeerd, echter was niet meer noodzakelijk dat deze ter plaatse kwamen.

Inmiddels is de reddingspost aan het strandje van Ouwerkerk al weer verscheidene dagen geopend geweest. De strandwachten verleende diverse badgasten een ehbo verzorging. Ook kregen de leden, eerder dit seizoen, te maken met een slachtoffer met onderkoelingsverschijnselen.

 

Ingezonden door: 112zeeland