Selecteer per datum:

Gemaakt door: troetelbeer
za 31 okt -   23:15  
Brandweer blust dixie in Vlissingen
Vlissingen - De brandweer van Vlissingen is zaterdagavond rond 21:25 uur uitgerukt voor een brandende dixie in Vlissingen.Onbekende(n) hadden met een spuitbus een dixie die aan de Dokter Gallandatstraat stond in de brand gestoken.
Gemaakt door: kees wesdorp
za 31 okt -   20:34  
Event-safe bereidt zich voor op terrorisme
Kapelle - Kapelle was vandaag het decor van de eerste grote oefening van Event-safe. Volgens het scenario waren er tijdens de doorkomst van de tour de France in Goes meerdere bommen ontploft en waren alle Zeeuwse hulpdiensten ingezet op de rampplek in Goes.
Gemaakt door: troetelbeer
za 31 okt -   17:56  
Schade na brand in woning
Vlissingen - In een woning aan de Gerrit Rietveldstraat in Vlissingen is zaterdagmiddag flinke schade ontstaan door een brand.Rond 16:15 uur werd de brand gemeld bij de alarmcentrale die het blusvoertuig en de hoogwerker van Vlissingen met spoed ter plaatse stuurde.
Gemaakt door: troetelbeer
za 31 okt -   17:55  
Brandweer gealarmeerd om patiënt uit woning te halen
Middelburg - De ladderwagen van de Stromenweg is zaterdagmorgen uitgerukt voor een tilassistentie. Rond 09:40 uur moest een ambulance met spoed naar de Cassinstraat in Middelburg om een patiënt naar het ziekenhuis te brengen.
Gemaakt door: troetelbeer
za 31 okt -   17:54  
Diefstal bij inbraak in woning
Terneuzen - In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een woning aan de Mozarthof in Terneuzen.De inbraak werd omstreeks 04.30 uur ontdekt. Uit de woning werden: een laptop, een spelcomputer en een televisie weggenomen.
Gemaakt door: troetelbeer
za 31 okt -   17:34  
Vrouw van laptop beroofd
Vlissingen - Op de Prins Hendrikweg in Vlissingen is zaterdagmiddag een vrouw beroofd van haar laptop.Omstreeks 13.00 uur liep de vrouw, samen met haar dochtertje over de Prins Hendrikweg in Vlissingen. Zij had een laptoptas in haar hand. De vrouw hoorde een scooter aankomen.
Gemaakt door: troetelbeer
za 31 okt -   17:33  
Dronken man aangehouden voor geluidsoverlast
Brouwershaven - In de Molenstraat in Brouwershaven is in de nacht van vrijdag op zaterdag een man aangehouden door de Zeeuwse politie.De man was dronken en trok zich niets aan van het feit dat andere mensen graag van hun slaap genieten om 03.30 uur.
Gemaakt door: troetelbeer
za 31 okt -   17:32  
Drugsgebruiker aangehouden in Goes
Goes - Een 22-jarige man uit Hellevoetsluis stond vrijdagnacht op het punt om cocaine te gaan snuiven toen hij in de gaten kreeg dat hij onder het oog van twee politieagenten stond.De man haalde omstreeks 02.00 uur in de Wijngaardstraat in Goes twee verpakkingen met wit poeder tevoorschijn.
Gemaakt door: troetelbeer
za 31 okt -   17:30  
twee rijbewijzen ingevorderd
Middelburg - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn door agenten van de Zeeuwse politie twee rijbewijzen ingevorderd omdat de eigenaars ervan met teveel alcohol op hun scooter bestuurden.
vr 30 okt -   21:35  
Diefstal uit verenigingsgebouw, Zierikzee
Zierikzee. - Tussen woensdagavond 21.30 uur en donderdagmiddag 17.00 uur is er ingebroken in een verenigingsgebouw aan de Van Veenlaan in Zierikzee. Uit het gebouwtje is keukengerei met onbekende waarde weggenomen. Er is een ruit vernield; het totale schadebedrag is onbekend
vr 30 okt -   21:34  
Diefstal uit zorgcentrum, Zaamslag
zaamslag. - In de nacht van donderdag op vrijdag rond 01.15 uur is er ingebroken in een zorgcentrum in Zaamslag. Uit het pand zijn een onbekend geldbedrag, computerapparatuur en een mobiele telefoon met onbekende waarde weggenomen. Er is geen braakschade.
vr 30 okt -   21:34  
Diefstal uit woning, Goes
Goes. - Tussen woensdagochtend 10.00 uur en donderdagavond 21.45 uur is er ingebroken in een woning aan de Kleinewei in Goes. De gehele woning is doorzocht. Er zijn sieraden met onbekende waarde weggenomen. Er is een deur opengebroken; het totale schadebedrag is onbekend.
vr 30 okt -   21:32  
Hennepkwekerij, Middelburg
Middelburg. - Vrijdagavond rond 18.45 uur is, bij een onderzoek in een woning aan de Nassaulaan in Middelburg een hennepkwekerij aangetroffen. In de woning zijn ongeveer 370 hennepplanten aangetroffen. De planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. In de schuur bij de woning werd een fiets aangetroffen die bij de politie als gestolen geregistreerd stond. Ook de fiets is in beslag genomen. De stroom bleek buiten de meter om te zijn weggenomen. In verband met deze kwekerij is in de woning een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.
vr 30 okt -   21:31  
Dronken Belg moet rijbewijs inleveren
Kapellebrug - Vrijdagavond rond 19.40 uur is een 33-jarige automobilist uit Stekene (B), aan de Gentsevaart in Kapellebrug gecontroleerd op het rijden onder invloed.De man werd gecontroleerd omdat hij met zijn auto, met draaiende motor, dwars over twee rijbanen stond.
Gemaakt door: troetelbeer
vr 30 okt -   19:34  
Bevrijdingsmuseum geopend in Nieuwdorp
Nieuwdorp - Vanmiddag is het bevrijdingsmuseum Zeeland officieel geopend door H.K.H. prinses Margriet. Onder grote belangstelling arriveerde zij om 3 uur. Strenge veiligheidsmaatregelen waren van kracht en het toegestroomde publiek werd op veilige afstand gehouden. Samen met Naomi en Jezry Traas opende zei officieel het museum.
Gemaakt door: troetelbeer
vr 30 okt -   18:48  
Brandweer uitgerukt voor automatisch brandalarm
Middelburg - De brandweer is vrijdagmiddag uitgerukt voor een automatisch brandalarm.Rond 14:55 uur ging het alarm af in een sporthal aan de Kruitmolenlaan in Middelburg.De beroepsbrandweer van de Stromenweg ging met het blusvoertuig met spoed ter plaatse.
Gemaakt door: troetelbeer
vr 30 okt -   18:44  
Twee mannen aangehouden bij hennepkwekerij
Goes - Donderdagmiddag is een hennepkwekerij in de Stikkerstraat in Goes ontmanteld.In de woning bevonden zich 128 hennepplanten.
Gemaakt door: troetelbeer
vr 30 okt -   18:35  
Schade bij botsing in Middelburg
Middelburg - Bij een botsing tussen vier auto’s zijn vrijdagmiddag vier auto beschadigd geraakt.Rond 15:45 uur reden de auto’s over de Schroeweg richting Middelburg toen ter hoogte van de rotonde bij de Mortiere het verkeer moest remmen.Een bestuurder van een auto had dit te laat in de gaten en botste op zijn voorganger.
Gemaakt door: troetelbeer
vr 30 okt -   18:12  
Politie zoekt getuigen van een brand
Goes - Politie Zeeland is op zoek naar personen die informatie kunnen verstrekken over een brand nabij restaurant Rhodos aan de Singelstraat in Goes.De melding van de brand kwam afgelopen nacht om 04.19 uur binnen bij de meldkamer.
Gemaakt door: troetelbeer
vr 30 okt -   18:08  
Herdenkingstocht door Zeeland
Middelburg - Vanochtend vertrokken er allerlei voertuigen uit Bergen op Zoom om de plaatsen aan te doen waar in de Tweede Wereldoorlog hevig gevochten is.Onder begeleiding van politie en marechaussee werd de stoet door Beveland geloodst. De voertuigen reden door Rilland, Krabbendijke, Waarde, en Yerseke richting Goes.
Gemaakt door: Video Team Zeeland
vr 30 okt -   18:08  
Politie rolt hennepkwekerij op
Middelburg - Vrijdagochtend rond 10.10 uur is bij een onderzoek in een woning aan Zuidmede in Middelburg een hennepkwekerij aangetroffen.Er zijn ruim 200 hennepplanten, kweekapparatuur en enkele duizenden grammen amfetamine in beslag genomen en vernietigd.
do 29 okt -   19:10  
Lifeliner 2 assisteert bij onwelwording Zierikzee
Zierikzee. - Woensdagmiddag rond half één, is een voor ons nog onbekend persoon onwel geworden. Hierop zijn de 129 van Neeltje Jans en de 107 van ambulancepost Zierikzee ter plaatse gegaan. Het slachtoffer was in een schoenenzaak aan de Poststraat in Zierikzee onwel geworden. Het ambulance personeel achte de hulp van de traumahelikopter, in verband met het transport richting het ziekenhuis noodzakkelijk. Aangezien deze niet in de binnenstad kan landen, zijn ze uitgeweken naar het voetbalveld aan de Hogeblokweg te Zierikzee. Waar deze na een klein kwartier landen. Nadat het slachtoffer was gestabiliseerd, en transport klaar was gemaakt, is het slachtoffer per helikopter naar een door ons onbekend ziekenhuis vervoerd. Aard van de verwondingen en de toestand van het slachtoffer is bij ons tot heden niet bekend.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 28 okt -   18:36  
Man zwaargewond na val van dak
Middelburg - Een 68-jarige man is woensdagmorgen zwaargewond geraakt nadat hij van een ladder was gevallen.De man was op de ladder aan het werk bij een woning aan het Seispark in Middelburg toen rond 10:10 uur de aluminium ladder brak waarna de man naar beneden viel op een lager gelegen dak.Direct werd een ambulance met spoed ter plaatse gestuurd.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 28 okt -   18:11  
Man overvalt winkel in Vlissingen
Vlissingen - Dinsdag omstreeks 19.45 uur werd een medewerkster van een winkel aan de Van Hogendorpweg in Vlissingen onder bedreiging gedwongen om geld af te geven aan een onbekende man.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 28 okt -   18:10  
Bromfietser onderuit na vluchten voor politie
Terneuzen - Woensdag rond 04.00 uur ging in de Koegorsstraat in Terneuzen een 17-jarige Terneuzense snorfietser, met achterop een 16-jarige passagier uit dezelfde plaats, onderuit toen hij er voor de politie vandoor ging.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 28 okt -   18:09  
Hond dood gereden in Goes
Goes - Op de Deltaweg in Goes werd woensdag omstreeks 01.00 uur een hond aangereden. De hond heeft de aanrijding niet overleefd.Over de Deltaweg liepen twee honden. Eén van de honden werd aangereden door een 53-jarige vrouw uit de gemeente Noord-Beveland. Ook de man die achter haar reed, een 21-jarige inwoner uit dezelfde gemeente, reed de hond aan.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 28 okt -   18:06  
Gewonde bij eenzijdig ongeval
Goes - Op de A58 bij Goes vond dinsdag rond 18.30 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats.Een 62-jarige man uit Bergen op Zoom reed in een personenauto met daarachter een caravan in de richting van zijn woonplaats. Nadat de automobilist een vrachtwagen had ingehaald, begon de caravan te wiebelen en brak vervolgens uit.
Gemaakt door: troetelbeer
di 27 okt -   23:09  
Brandweer ingezet om woning open te maken
Middelburg - De brandweer is dinsdagavond uitgerukt om een woning open te maken.De bewoner van een woning aan de Walensingel in Middelburg had zich buiten gesloten en kon niet meer naar binnen.De man belde de politie maar die kon weinig voor de bewoner betekenen. Omdat de woning op de derde verdieping bevond werd de hulp ingeroepen van de brandweer.
Gemaakt door: troetelbeer
di 27 okt -   23:01  
Man rijdt zonder rijbewijs veel te hard
Oostburg - Een 24-jarige man uit Brugge reed veel te hard over de Nieuwstraat in Oostburg.Hij reed 150 km/u waar 80 km/u is toegestaan. Ook reed hij meerdere malen over de doorgetrokken streep op het wegdek.
Gemaakt door: troetelbeer
di 27 okt -   23:00  
Fietsenkijkavond verplaatst
Vlissingen - Wegens omstandigheden is de fietskijkavond in Vlissingen op 26 oktober 2009 niet doorgegaan.Om alle kijkers niet teleur te stellen is besloten het politiebureau alsnog open te stellen voor een kijkavond.
Gemaakt door: troetelbeer
di 27 okt -   22:54  
Blikschade bij botsing in Terneuzen
Terneuzen - Bij een ongeval tussen twee auto’s zijn dinsdagavond beide voertuigen beschadigd geraakt. Rond 19:00 uur botste op de kruising Axelsestraat met de Schoollaan een vrouw op een auto wat af wilde slaan.
Gemaakt door: troetelbeer
di 27 okt -   22:53  
Vrouw breek neus bij ongeval
Vlissingen - Dinsdagmorgen rond 08.00 uur zijn twee personenauto's met elkaar in aanrijding gekomen op de Weyevlietweg in Vlissingen.Een 28-jarige bestuurder uit Vlissingen reed in de richting van de Sloeweg en haalde een andere auto in net voor een T-splitsing.
Gemaakt door: troetelbeer
di 27 okt -   22:51  
Man aangehouden na huisvredebreuk
Middelburg - Een bewoonster van de Driewegenhof in Middelburg kreeg vannacht rond 00.30 uur de schrik van haar leven.Er stond namelijk een voor haar onbekende man heel hard op de ramen van haar woning te bonken. Op een gegeven moment sloeg de man één van de ramen door en kwam via dit kapotte raam de woning in.
Gemaakt door: troetelbeer
ma 26 okt -   22:47  
Mannen dumpen auto in de Westerscheldetunnel
Driewegen - Politie Zeeland heeft om 11.40 uur op de Staatsedijk in Driewegen twee mannen aangehouden.De mannen, 23 en 26 jaar oud hadden even daarvoor een als gestolen geregistreerde auto in de Westerscheldetunnel achtergelaten.
Gemaakt door: troetelbeer
ma 26 okt -   22:46  
Man in hand gestoken in Vlissingen
Vlissingen - Politie Zeeland heeft maandag twee mannen aangehouden in Vlissingen in de Hendrikstraat.De twee aangehouden mannen, 29 en 51 jaar oud, waren betrokken bij een vechtpartij in de Hendrikstraat toen een 57-jarige Vlissinger tussenbeide kwam.
Gemaakt door: troetelbeer
ma 26 okt -   22:43  
Meisje overleden aan 'griep'
Sint Philipsland - Een 16-jarig meisje uit Sint Philipsland is vermoedelijk overleden aan de gevolgen van de Mexicaanse griep.Priscilla Walpot werd zondag ziek en overleed maandag in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Volgens Annet Blauwhof van de GGD Zeeland bestaat er een zeer sterke verdenking dat het om de Mexicaanse griep gaat. ,,Toch heeft een eerste test dat nog niet bevestigd'', stelt ze. ,,Daarom doen we dinsdag nog een test. Dan testen we overigens op meerdere virussen.''
Gemaakt door: kees wesdorp
ma 26 okt -   19:08  
auto ramt schuurtje
zierikzee - zondag 25 oktober 2009 rond 11.30 uur is bij het achteruit rijden een vrouw met haar auto tegen een schuurtje aangereden. Mogelijk stond de auto in zijn achteruit en heeft de vrouw in plaats van de rem het gaspendaal ingedrukt waardoor zij tegen het schuurtje is aangereden. De achterzijde van de auto was totaal vernield. Het schuurtje is ontzet en er zijn diverse scheuren en gaten ontstaan. Voor de zekerheid is het schuurtje in de loop van de middag gestut. foto;s Geertje wesdorp
Gemaakt door: troetelbeer
ma 26 okt -   18:53  
Brandweer uitgerukt voor automatisch brandalarm
Middelburg - De beroepsbrandweer van de post Stromenweg is maandag uitgerukt voor een automatisch brandalarm.Rond 11:30 uur ging het alarm af in een pand van en verzorgingstehuis aan de Buitenruststraat in Middelburg.Het blusvoertuig en de ladderwagen werden met spoed ter plaatse gestuurd.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 26 okt -   18:51  
Vrachtwagen verliest bieten op A58
Kapelle - De A58 in de richting van Vlissingen naar Bergen op Zoom is ter hoogte van Kapelle afgesloten. Een vrachtwagen heeft rond 17.00 uur zijn vracht met bieten verloren. Deze bieten liggen over honderden meters verspreid. Dat zorgt voor files. Het verkeer wordt omgeleid over de Oude Rijksweg. Rijkswaterstaat probeert de bieten zo snel mogelijk van de weg te halen.
Gemaakt door: troetelbeer
ma 26 okt -   18:40  
Joyrijder aangehouden in Kapelle
Kapelle - Maandag om 01.10 uur werd op de Spaartweg in Kapelle een 17-jarige automobilist aangehouden.De jongen reed in een personenauto waarin tevens een 15-jarige jongen uit dezelfde gemeente zat. De politie zag hem even daarvoor ter hoogte van de rotonde Noordweg in Kapelle rijden en wilde de auto controleren. De automobilist reed echter de bebouwde kom in, de Ooststraat op.
Gemaakt door: troetelbeer
ma 26 okt -   18:38  
Fietser gewond na botsing met personenauto
Sint Maartensdijk - Op de kruising Provincialeweg / Oudelandseweg in Sint Maartensdijk raakte zondag rond 16.15 uur een 84-jarige fietser uit de gemeente Tholen gewond bij een aanrijding.Een 81-jarige automobiliste uit de gemeente Tholen reed over de Oudelandseweg, komende vanaf de richting van Sint Annaland. Op de kruising sloeg zij linksaf, de Provincialeweg op in de richting van Sint Maartensdijk.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 25 okt -   20:04  
2 aanhoudingen voor diefstal gsm
Terneuzen - Politie Zeeland heeft zaterdag om 23.45 uur een man en een vrouw aangehouden in de Willem de Zwijgerlaan in Terneuzen op verdenking van diefstal.Het tweetal wordt verdacht van diefstal van een gsm, rond 22.45 uur, uit een sportcomplex in Terneuzen, gelegen aan de Stuvesande.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 25 okt -   20:02  
Twee auto's beschadigd bij frontale botsing
Axel - Zaterdag, rond 18.30 uur, vond op de Zuidsingel in Axel een frontale aanrijding plaats tussen twee personenauto's.De bestuurders, een 31-jarige man uit Terneuzen en een 71-jarige vrouw afkomstig uit Terneuzen, raakten niet gewond.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 25 okt -   20:01  
Twee rijbewijzen ingevorderd
Middelburg - Politie Zeeland heeft zondag het rijbewijs ingevorderd van een 29-jarige man uit Tiel.De man reed zondag rond 04.15 uur 148 km per uur op de Zuidzandseweg in Cadzand waar maximaal 80 km per uur is toegestaan.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 25 okt -   20:00  
2 motorrijder gewond na val
Kloosterzande - Bij een botsing op de Zeedijk in Kloosterzande zijn zondagmiddag rond 12.30 uur twee personen gewond geraakt.De slachtoffers een 25-jarige vrouw en een 32-jarige man uit België zijn, met nog onbekende verwondingen, naar het ziekenhuis vervoerd.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 25 okt -   09:08  
Man omgekomen bij bergingswerkzaamheden
Sint Philipsland - Een 19-jarige man uit de gemeente Tholen is in de nacht van zaterdag op zondag om het leven gekomen bij een ongluk op de Scharreweg bij Sint Philipsland. Hij was even daarvoor samen met een 17-jarige bijrijder van de weg geraakt.Om hun bestelauto weer de weg op te slepen haalden ze een kleine vrachtauto. Tijdens de bergingspoging kwam de 19-jarige knel te zitten, hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.
Gemaakt door: troetelbeer
za 24 okt -   18:19  
Brandweer blust brand in toilet
Middelburg - De brandweer is zaterdagmiddag met spoed uitgerukt om een brand in een toilet te doven. Rond 16:30 uur kwam bij de meldkamer een melding binnen dat op het oude terrein van Miniatuur Walcheren een brand zou woedde in een toilet.Het blusvoertuig van de post President Rooseveltlaan ging met zwaailicht en sirene aan ter plaatse.
Gemaakt door: troetelbeer
za 24 okt -   16:07  
Brand in Hervormde Kerk in Rilland
Rilland - Zaterdagmiddag is de brandweer van Rilland uitgerukt voor een binnenbrand. Het bleek te gaan om de Hervormde kerk aan de Valckenisseweg. Omdat het ging om een groot gebouw, werd ook de hoogwerker uit Bergen op Zoom opgeroepen om te assisteren. Deze bleek achteraf niet nodig te zijn.
Gemaakt door: troetelbeer
za 24 okt -   16:02  
Brandweer uitgerukt voor lekkende stikstoftank
Terneuzen - De brandweer is in nacht van vrijdag op zaterdag uitgerukt voor lekkende stikstoftank bij een bedrijf aan de Patentweg in Terneuzen.Rond 00:20 uur kwam bij de alarmcentrale de melding binnen waarop er gelijk groot alarm werd gemaakt.
Gemaakt door: troetelbeer
za 24 okt -   15:58  
Motorrijder gewond na botsing tegen auto
Goes - Vrijdagmiddag rond 16.00 uur is op de Deltaweg ter hoogte van Goes een 28-jarige Poolse motorrijder in aanrijding gekomen met een automobilist.De motorrijder had te laat in de gaten dat de automobilist stilstond voor het stoplicht en reed er achterop.
Gemaakt door: troetelbeer
vr 23 okt -   22:36  
Brandweer blust brand in prullenbak
Middelburg - De brandweer van de post President Rooseveltlaan is vrijdagavond uitgerukt voor een brand in een prullenbak.Rond 21:55 uur werd de brand ontdekt op een skatepark aan de Grote Sternstraat in Middelburg.
Gemaakt door: troetelbeer
vr 23 okt -   22:35  
Mannen aangehouden voor diefstal
Tholen - Door de politie zijn afgelopen nacht twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal van elektriciteitskabel.Agenten zetten rond 02.00 uur op de Nieuwe Postweg een personenauto aan de kant om deze te controleren. Achter het stuur zat een 35-jarige man uit Bergen op Zoom, naast hem zat een 23-jarige man uit de gemeente Tholen.
Gemaakt door: troetelbeer
vr 23 okt -   22:33  
Man aangehouden voor diefstal navigatiesysteem
Middelburg - Vrijdag rond 04.30 is op het Seispark een 22-jarige Middelburger aangehouden.Kort daarvoor was bij de politie een melding binnengekomen dat op het Seispark een man zich verdacht ophield tussen de geparkeerde auto's en door de ramen naar binnen keek.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 23 okt -   19:28  
Weinig meldingen Mexicaanse griep
middelburg - In Zeeland is nog weinig te merken van de Mexicaanse griepepidemie waarvan volgens het RIVM sinds vrijdag officieel sprake is.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 23 okt -   19:15  
Kinderen zonder moeder in de trein opgevangen
Krabbendijke - Afgelopen maandagmorgen kwam er bij de politie een melding binnen dat een trein was weggereden met daarin twee kleine kinderen zonder moeder.Een moeder stond op het station in Krabbendijke te wachten op de trein. Haar twee kindjes van 9 maanden en 2 jaar oud zaten in de buggy.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 23 okt -   14:26  
Twee mannen in het water in Scharendijke
Scharendijke - Donderdagavond rond 23.55 uur zijn twee mannen uit Terneuzen, van 31 en 45 jaar oud, bij de Inlaag in Scharendijke in het water gevallen. De 45-jarige man viel, door onbekende oorzaak, tussen de wal en een schip. De 31-jarige man schoot hem te hulp maar viel zelf ook in het water.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 23 okt -   14:25  
Papegaai gestolen in Kattendijke
Kattendijke - Tussen donderdagavond 19.00 uur en vrijdagochtend 08.30 uur is, vanuit de volière in een tuin aan de Monnikendijk in Kattendijke, een grijze roodstaart papegaai weggenomen. Het gaas van de volière is opengeknipt waarna het dier, van vier jaar oud, is weggenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 23 okt -   14:25  
Man bijt agent, Goes
Goes - In de nacht van donderdag op vrijdag is een agent door een 19-jarige man uit Goes gebeten. De 19-jarige man werd rond 04.40 uur, aan de Grote Markt in Goes, aangehouden omdat hij agenten beledigde.
Gemaakt door: 112zeeland
do 22 okt -   18:23  
Overval op woning, Middelburg
middelburg - Woensdagavond hebben twee mannen een overval gepleegd op een woning aan het Smidsbolwerk. De 63-jarige bewoner zat omstreeks 21.45 uur tv te kijken toen er plots twee onbekende mannen zijn woning binnenkwamen via de niet afgesloten achterdeur. Eén van de mannen bedreigde met een wapen de hoofdbewoner terwijl de andere dader een laptop van tafel pakte. Na de diefstal gingen beide mannen er vandoor, vermoedelijk richting de Veersesingel.
Gemaakt door: 112zeeland
do 22 okt -   15:49  
Uitlevering
Sluiskil - Politie Zeeland heeft vanmorgen, op verzoek van de Argentijnse autoriteiten, een 33-jarige man in zijn woning in Sluiskil aangehouden. De man is ingesloten en zal uitgeleverd worden.
Gemaakt door: 112zeeland
do 22 okt -   15:48  
Aanhoudingen in verband met softdrugs
Hulst - Naar aanleiding van een grootscheeps onderzoek in verband met softdrugs werden afgelopen vrijdag (16 oktober) vijf personen aangehouden. Het onderzoek liep sinds mei van dit jaar en werd uitgevoerd in samenwerking met de Belgische politie.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 21 okt -   19:54  
Vrouw vast in de lift
Middelburg - Een vrouw is woensdagavond vast komen te zitten in een lift in een verzorgingstehuis. Rond 18:00 uur stond de vrouw in de lift van een verzorgingstehuis aan de Vrijlandstraat in Middelburg toen deze vast kwam te zitten.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 21 okt -   19:54  
Drie hennepkwekerijen opgerold
Middelburg - Woensdag zijn door de politie drie hennepkwekerijen in Vlissingen en Middelburg ontdekt.In de garage van een woning aan de Beatrixlaan in Vlissingen trof de politie een kwekerij aan van 150 hennepplanten. De helft hiervan bestond uit stekjes de andere helft waren volgroeide hennepplanten. Ter plaatse werden twee Vlissingers aangehouden. Eén van hen werd na verhoor weer in vrijheid gesteld. De andere, een 46-jarige man, is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 21 okt -   19:31  
Brandweer blust brand in transformator
Rilland - Vanmiddag om iets over half 5 is er brand ontstaan in een transformator bij een bedrijf in Rilland. De blusgroepen van Krabbendijke en Rilland werden gealarmeerd. Omdat de brand in de transformator was ontstaan kon er niet met alleen water geblust worden. Met een schuimwagen werd er een schuimmiddel met het water vermengt. De brandweer ging pas tot blussen over nadat 2 gezinnen die achter de transformator een huisvesting hebben waren geëvacueerd.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 21 okt -   17:21  
Brandweer ingezet bij gaslek in Middelburg
Middelburg - De brandweer is woensdagmiddag uitgerukt voor een gaslek in Middelburg.Rond 12:20 uur ontstond tijdens werkzaamheden aan de Leliendaalseweg (N57) het gaslek waarop het blusvoertuig van de Stromenweg met spoed ter plaatse werd gestuurd.Medewerkers van energiebedrijf de Delta moest op twee plaatsen graven naar de leiding omdat via twee kanten de leiding werd voorzien van gas.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 21 okt -   17:08  
Vrouw gewond na botsing met tractor
Tholen - Woensdagmorgen rond 07.45 uur kwamen op de Roolandsedijk een personenauto en een tractor door nog onbekende oorzaak frontaal met elkaar in botsing. De bestuurster van de personenauto, een 41-jarige vrouw uit de gemeente Tholen raakte daarbij gewond.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 21 okt -   16:57  
Politie zoekt getuigen van ongeval
Sint Jansteen - De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval van afgelopen zaterdag.Op de kruising Verrekijker met de N290 botste een 47-jarige man uit de gemeente Hulst botste op een 22-jarige automobilist uit Antwerpen.Beide bestuurder verklaarde tegenover de politie dat ze door het groen verkeerslicht waren gereden.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 21 okt -   16:51  
Dronken vrouw aangehouden
Goes - Dinsdagavond is op de Grote Markt in Goes een 29-jarige vrouw uit die plaats aangehouden voor openbare dronkenschap.Een 31-jarige man die in haar gezelschap verkeerde is aangehouden omdat hij zich agressief gedroeg.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 21 okt -   16:49  
Man geeft valse naam bij aanhouding
Vlissingen - Op 11 oktober jl is op de Kleine Markt in Vlissingen een 36-jarige man uit die plaats staande gehouden voor het fietsen in een voetgangersgebied.Hij had een valse naam en een vals adres opgegeven.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 21 okt -   00:57  
Weer coniferenhaag n de brand gestoken
Vlissingen - In Vlissingen is dinsdagavond opnieuw een coniferenhaag in de brand gestoken.Rond 21:00 uur werd de brand ontdekt in de Kerklaan in Vlissingen.Omdat het pelotonsoefening was moest het blusvoertuig van Oost-Souburg met spoed ter plaatse gaan vanaf de Stromenweg in Middelburg.Toen de brandweer ter plaatse kwam stond al enkele meter haag in lichte laaie.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 21 okt -   00:56  
Auto en bromfiets botsen in Oostburg
Oostburg - Op de kruising 1e Hogendijk / Paulus Potterstraat in Oostburg vond dinsdag omstreeks 17.00 uur een verkeersongeval plaats.Een 34-jarige automobilist uit Oostburg reed op de Hogendijk in de richting van de Van Ostadelaan.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 21 okt -   00:55  
Beginnend bestuurder moet rijbewijs inleveren
Hoek - Politie Zeeland heeft dinsdag rond 00.10 uur het rijbewijs ingevorderd van een beginnend bestuurder in Hoek.De 21-jarige bestuurder reed 170 km/u over de Hoofdweg, een 80-km weg, in Hoek.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 21 okt -   00:33  
Brandweer houdt jaarlijkse pelotonsoefening
Arnemuiden - De stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg heeft dinsdagavond haar jaarlijkse pelotonsoefening gehouden.De bedoeling bij dit soort oefeningen is het samenwerken tussen de korpsen.Dit jaar had de post Arnemuiden de oefenavond georganiseerd.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 21 okt -   00:13  
Winkelier krijgt vuistslag na conflict
Vlissingen - In een winkel in de Walstraat in Vlissingen werd dinsdag om 13.30 uur een 33-jarige Vlissinger aangehouden.De winkelier en de man kregen een conflict over een aankoop die de man enige dagen geleden had gedaan.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 21 okt -   00:12  
Man aangehouden voor vuurwapen bezit
Terneuzen - Dinsdag omstreeks 06.00 uur werd een 30-jarige man uit Terneuzen in zijn woning aangehouden.Door de politie werd in de woning van de man, naar aanleiding van binnengekomen informatie, gezocht naar een vuurwapen.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 21 okt -   00:11  
Hennepkwekerij in woning in Westkapelle
Westkapelle - Politie Zeeland heeft maandagavond een hennepkwekerij aangetroffen in Westkapelle.In een woning, gelegen aan de Duinweg, heeft de politie een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 21 okt -   00:09  
Jongen zonder reden geslagen
Oud-Vossemeer - Maandag omstreeks 17.00 uur werd een 17-jarige inwoner van de gemeente Tholen op de F.D. Rooseveltstraat in Oud-Vossemeer door een onbekende persoon zonder reden enkele keren geslagen.De 17-jarige fietste over de F.D. Rooseveltlaan en werd ter hoogte van supermarkt de Golff ingehaald door een hem onbekende fietser.
di 20 okt -   17:45  
Grote brand bedrijventerein Zierikzee.
Zierikzee - Vanmiddag heeft er op het bedrijven terrein op het Haringvlietplein een brand gewoed in een leeg staan de loods. Deze loods stond al een aantal jaar leeg en stond vol met oude spullen. De brandweer is met groot materieel uit gerukt.
Gemaakt door: troetelbeer
di 20 okt -   15:41  
Twee gewonden bij brand in Middelburg
Middelburg - Bij een brand in een woning in Middelburg zijn dinsdagmiddag twee gewonden gevallen. Rond 14:45 uur brak de brand uit in een woning aan de Karel Doormanplein in Middelburg. Direct werd het blusvoertuig en de ladderwagen met spoed ter plaatse gestuurd. Toen de brandweer ter plaatse kwam hebben zij de brand met een straal hoge druk en een brandblusser gedoofd.
Gemaakt door: troetelbeer
ma 19 okt -   23:28  
Brandweer uitgerukt voor automatisch brandalarm
Middelburg - De brandweer van de post Torenweg is maandagavond uitgerukt voor een automatisch brandalarm.Rond 21:05 uur ging het alarm af in een woning aan de Prinses Maximastraat in Middelburg.Omdat het blusvoertuig van de post President Rooseveltlaan al bij het gaslek in de Sportlaan was werd het blusvoertuig van de Torenweg gealarmeerd.
Gemaakt door: troetelbeer
ma 19 okt -   23:23  
Tientallen euro's gestolen bij inbraak
Sluis - In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een horecabedrijf in de Meerminnenstraat in Sluis.Er werd een deur vernield en uit het kantoor van het bedrijf werden enkele tientallen euro's weggenomen.
Gemaakt door: troetelbeer
ma 19 okt -   23:07  
Sporthal geëvacueerd na gaslek
Middelburg - De sporthal aan de Nassaulaan in Middelburg en directe omgeving is maandagavond geëvacueerd vanwege een gaslek. De gaslucht werd ontdekt door spelers van een rolstoelbasketbalteam.De basketballers en enkele tientallen mensen die buiten op de atletiekbaan aan het trainen waren, werden direct in veiligheid gebracht.
Gemaakt door: troetelbeer
ma 19 okt -   22:57  
6 voertuigen betrokken bij aanrijding in Terneuzen
Terneuzen - In de Axelsestraat in Terneuzen vond maandag om 12.20 uur een verkeersongeval plaats waarbij in totaal zes voertuigen betrokken raakten.Een 41-jarige automobilist uit Terneuzen kwam uit de Zuidlandstraat en wilde de Dokweg op om daarna in de richting van de M. F.J. Haarmanweg te rijden. Op hetzelfde moment kwam een 20-jarige plaatsgenoot uit de richting van de Oude Vaart en wilde rechtdoor rijden, richting Schuttershof.
Gemaakt door: troetelbeer
ma 19 okt -   22:54  
Vrouw gewond bij aanrijding
Terneuzen - Op de Hoofdweg in Terneuzen gebeurde maandag om 19.00 uur een aanrijding.Een 31-jarige vrouw uit Axel kwam op haar scooter uit de richting van de Finlandweg en wilde de Hoofdweg oversteken. De brug was zojuist weer open en het verkeer begon langzaam te rijden.
Gemaakt door: troetelbeer
ma 19 okt -   22:52  
dronken man slingert door Hulst
Hulst - In Hulst werd maandag rond 18.15 uur een 46-jarige man uit die plaats aangehouden omdat hij veel teveel gedronken had.De politie zag de man, die duidelijk dronken was, lopen over de Markt. Hij stapte vervolgens in de Steenstraat in zijn auto en reed slingerend weg met de politie achter hem aan.
Gemaakt door: troetelbeer
ma 19 okt -   13:33  
Gewonde bij botsing N57
Ellemeet - Bij een botsing tussen een bestelbus en een personenauto is maandagmorgen een gewonde gevallen.Rond 10:45 uur keerde de Duitse automobilist waardoor de twee met elkaar in botsing op de Dammenweg (N57) in Ellemeet.Direct werden drie blusvoertuigen, een hulpverleningsvoertuig en twee ambulances met spoed ter plaatse gestuurd.
Gemaakt door: troetelbeer
ma 19 okt -   13:08  
Man bekneld in aardappelrooier
Ovezande - Een man is maandagmorgen zwaargewond geraakt nadat hij met zijn hand in een aardappelrooier bekneld kwam te zitten.De man was op een akker aan de Rietveldweg in Ovezande aan het werk toen hij rond 09:35 uur met zijn hand in de machine kwam. Direct werd een ambulance en diverse brandweervoertuigen met spoed ter plaatse gestuurd.
Gemaakt door: troetelbeer
ma 19 okt -   13:00  
Dronken Duitser moet rijbewijs inleveren
Aagtekerke - Een 27-jarige automobilist uit Mulheim (D) is zondag rond 10.30 uur op de Burgemeester Bosselaarstraat in Aagtekerke uit de bocht gevlogen.De man schampte twee wegmarkeringen en een lantaarnpaal en kwam tot stilstand in het plantsoen.
Gemaakt door: troetelbeer
ma 19 okt -   12:59  
2 rijbewijzen ingevorderd
Middelburg - Zondag omstreeks 04.30 uur werd op de Middelburgsestraat in Goes het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige automobilist uit Hoogerheide.De man had bijna 3x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 18 okt -   23:24  
Brandweer haalt patiënt uit woning
Vlissingen - De brandweer is zondagavond uitgerukt om een patiënt uit een woning te halen.Rond 20:25 uur moest een ambulance naar de Coosje Buskenstraat in Vlissingen om een patiënt naar het ziekenhuis te brengen.Omdat het slachtoffer niet via de trap naar beneden kon werd de hulp ingeroepen van de brandweer.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 18 okt -   23:19  
2 pogingen tot beroving in Vlissingen
Vlissingen - Zaterdag 17 oktober werden bij de politie weer twee meldingen gedaan van poging tot beroving.Het zou gaan om 2 of 3 mannen en 1 vrouw. Zij toonden zaterdagochtend in de Schutterijstraat een plattegrond aan een 86-jarige vrouw en vroegen de weg naar het zwembad terwijl zij gelijktijdig probeerden de vrouw te beroven. De vrouw had het echter in de gaten, waarna de daders wegliepen.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 18 okt -   23:18  
Vier gewonden bij ongeval Stavenisse
Stavenisse - Op de Stavenisseweg in Stavenisse gebeurde zondag omstreeks 17.30 uur een eenzijdig verkeersongeval.Een 52-jarige automobilist uit Bergen op Zoom kwam uit de richting van Sint Maatensdijk. In een bocht naar rechts kwam hij in de berm terecht. Door iets te sterk terug te sturen naar links is hij aan de linkerzijde van de weg geraakt.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 18 okt -   19:36  
Man beroofd van zijn sleutels
Vlissingen - Een 23-jarige man uit Culemborg werd zondag tussen 03.50 en 04.00 uur op de President Rooseveltlaan in Vlissingen beroofd van zijn sleutels.Hij reed op zijn skateboard over de President Rooseveltlaan toen opeens een hem onbekende man aan kwam rennen en hem, zonder reden, min of meer tot stoppen dwong.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 18 okt -   19:35  
Meisjes aangehouden voor winkeldiefstal
Goes - In een winkel op de Houttuinen in Goes werden zaterdag rond 16.30 uur drie meisjes aangehouden wegens winkeldiefstal.Het gaat om een 13-jarig meisje uit Heinkenszand en twee meisjes van 12 en 13 jaar uit Goes. De meisjes waren zaterdag in meerdere winkels geweest en hadden diverse goederen gestolen.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 18 okt -   17:53  
Man gewond na botsing op kruising
Sint Jansteen - Zaterdag om 20.30 uur vond op de kruising N290 / De Verrekijker in Sint Jansteen een aanrijding plaats.Een 47-jarige man uit de gemeente Hulst reed over de Verrekijker. Op de kruising wilde hij linksaf, richting Terhole. Toen het licht op groen sprong reed de man de kruising op en kwam daar in botsing met een van links komende auto, bestuurd door een 22-jarige man uit Antwerpen.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 18 okt -   17:51  
Acht inbraken in Zeeland
Middelburg - In Zeeland zijn dit weekend 8 inbraken gepleegd. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden op een parkeerterrein aan de Veerseweg drie personenauto's opengebroken.Uit alle auto's werd de radio gestolen. Ook op de Dampoortweg werd een auto opengebroken waaruit de radio werd weggenomen.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 18 okt -   09:33  
Man overleden bij eenzijdig ongeval
Axel - Bij een ongeluk op de Hulsterseweg tussen Axel en Hulst is in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige man uit de gemeente Hulst om het leven gekomen.De auto is tegen een boom gereden en daarna is de auto van het talud gereden en deels in de sloot terecht gekomen.Vanmorgen rond 08:45 uur is de auto gevonden.Direct werden twee ambulances, de traumahelikopter uit Rotterdam en diverse brandweervoertuigen met spoed ter plaatse gestuurd.
Gemaakt door: troetelbeer
za 17 okt -   21:42  
Brand al uit bij komst brandweer
Middelburg - De brandweer is zaterdagavond uitgerukt voor een buitenbrand.Rond 20:40 uur kwam bij de alarmcentrale een melding binnen dat er op een speelpleintje aan de Zandkreekstraat in Middelburg een brandje zou zijn.Het blusvoertuig van de Stromenweg werd zonder spoed ter plaatse gestuurd.
Gemaakt door: troetelbeer
za 17 okt -   19:37  
Fietser gewond na botsing met auto
Middelburg - Een fietser is zaterdagmiddag gewond geraakt na een botsing met een personenauto. Rond 15:45 uur wilde de fietser vanaf de Zandstraat de kruising met de Looierssingel oversteken richting de Langevielebuitenbrug toen die in botsing kwam met een auto die vanaf het Groene Woud aan kwam rijden.
Gemaakt door: troetelbeer
za 17 okt -   19:22  
Politie controleert aanhangwagens
Goes - De Zeeuwse politie heeft op vrijdagmorgen een verkeerscontrole gehouden die vooral gericht was op aanhangwagens.Dit soort controles worden uitgevoerd door de politie, omdat veel aanhangwagens niet in orde blijken te zijn, uiteraard kan dit gevaarlijke gevolgen hebben voor het overige verkeer.
Gemaakt door: troetelbeer
za 17 okt -   19:20  
Vlissinger bedreigd vrouwen met mes
Middelburg - Een 22-jarige Vlissinger is vrijdagavond rond 23.45 uur aangehouden op de Lange Delft in Middelburg.De man wordt ervan verdacht eerder die dag, rond 08.30 uur tijdens een burenruzie op straat in de wijk 't Fort in Vlissingen een tweetal vrouwen te hebben bedreigd, onder andere met een mes.
Gemaakt door: troetelbeer
za 17 okt -   19:18  
Dronken man moet rijbewijs inleveren
Sluis - Op de Sint Annastraat is zaterdag omstreeks 03.00 uur een 38-jarige automobilist uit Antwerpen betrapt op rijden onder invloed van alcohol.De man ging vrijwillig mee naar het politiebureau in Oostburg voor de ademanalyse.
Gemaakt door: troetelbeer
za 17 okt -   19:17  
inbraak in Burgh-Haamstede
Burgh-Haamstede - In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken in een woning aan de Boomwei.Nadat een raam was geforceerd, kon men de woning binnenkomen. Er is nog niet bekend wat er is buitgemaakt.
Gemaakt door: troetelbeer
za 17 okt -   12:42  
Grote hennepkwekerij ontmanteld in Middelburg
Middelburg - In een loods aan de Elektraweg is vrijdagavond een professionele hennepkwekerij met 1100 planten ontdekt. Achterin de loods was een afgetimmerde ruimte met daarin drie hennepkwekerijen.De benodigde stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. Door de politie werden ter plaatse twee Middelburgers van 19- en 42 jaar aangehouden.
Gemaakt door: troetelbeer
za 17 okt -   12:40  
Dronken bromfietser aangehouden
Sirjansland - Tijdens surveillance op de Dillingsweg te Sirjansland zagen agenten zaterdag rond 00.15 uur een bestuurder van een bromfiets zonder helm rijden. De bromfietser reed na het zien van de agenten, direct een erf op.
Gemaakt door: troetelbeer
za 17 okt -   12:38  
Jachtje maakt water‏
Middelburg - Nabij de Hammen 6 boei op de Oosterschelde is het jachtje Stroom, in de problemen gekomen door lekkage aan de inlaat van de motorkoeling.Een in de buurt liggende sportvissersboot, de Onrust heeft een pomp aangelegd om het scheepje drijvende te houden.
Gemaakt door: troetelbeer
za 17 okt -   01:02  
Brandweer met spoed uitgerukt voor tilassistentie
Vlissingen - De brandweer is vrijdagavond met spoed uitgerukt voor een tilassistentie aan de ambulance. Rond 23:30 moest een ambulance met spoed naar het Groene Woud in Vlissingen om een patiënt naar het ziekenhuis te brengen.Omdat het slachtoffer niet via de trap naar buiten kon moest de brandweer worden gealarmeerd.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 16 okt -   22:21  
Politie zoekt in bos naar stoffelijk overschot
Hoek - Een bosgebied aan de N61 bij Hoek is vrijdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur met linten afgezet door de Zeeuwse politie.Een wandelaar had eerder deze week in het bos een verdachte plek ontdekt. In een kuil in het bos had hij mogelijk een stoffelijk overschot aangetroffen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 16 okt -   22:20  
Aanrijding met letsel, Terneuzen
Terneuzen - Een 18-jarige scooterrijder uit de gemeente Terneuzen is vanmorgen rond 09.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding.De jongeman reed over de Vlooswijkstraat in Terneuzen. Toen hij de kruising met de Nieuwediepstraat overstak zag hij een personenauto over het hoofd.
Gemaakt door: troetelbeer
vr 16 okt -   20:44  
Brandweer blust buitenbrand in Middelburg
Middelburg - De brandweer is vrijdagmiddag met spoed uitgerukt om een buitenbrand te blussen. Rond 17:30 uur werd de brand ontdekt aan het Molenwater in Middelburg.Omdat er grote vlammen zichtbaar waren werd het blusvoertuig van de post President Rooseveltlaan met spoed ter plaatse gestuurd.
Gemaakt door: troetelbeer
vr 16 okt -   20:43  
Drie inbraken in Zeeland
Middelburg - In Zeeland hebben dieven op drie locaties donderdag ingebroken.De bewoners van een woning aan de Nieuwe Kerkstraat in Kapelle verlieten rond 17:15 uur hun woning. Toen zij rond 23:00 uur weer thuis kwamen bleek er te zijn ingebroken.Ook in een woning in de Burgemeester Prumersstraat in `s Gravenpolder werd er ingebroken tussen 19:00 en 23:00 uur.In beide gevallen werden sieraden gestolen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 16 okt -   14:45  
Vrachtwagenchauffeur belandt in sloot, Sint Kruis
Sint Kruis - Op de Molenweg is vrijdagmorgen rond 07.45 uur een vrachtwagenchauffeur in de sloot beland vermoedelijk door slik op de weg. Bij aankomst van agenten stond de trailer dwars over de weg en de trekker was tot stilstand gekomen in de sloot aan de linkerzijde van de weg.
Gemaakt door: 112zeeland
do 15 okt -   17:07  
Politie geeft tips tegen inbraken
Middelburg - Het aantal woninginbraken, met name in de vroege avonduren, neemt toe. Vooral in Zuid-Beveland, Schouwen-Duiveland, Terneuzen, Axel en Sas van Gent slaan inbrekers hun slag. Politie Zeeland doet hiernaar onderzoek én geeft u tips om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van inbrekers die het op uw eigendommen hebben voorzien.
Gemaakt door: 112zeeland
do 15 okt -   17:04  
Aanrijding met lichtgewonde
Kapelle - Op de kruising Smokkelhoekweg/Kloosterweg in Kapelle heeft woensdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden waarbij een bromfietsster lichtgewond is geraakt. Het 16-jarige meisje uit de gemeente Reimerswaal reed rond 16.15 uur over de rotonde op voornoemde weg.
Gemaakt door: 112zeeland
do 15 okt -   17:03  
Aangehouden voor wet wapens en munitie
Kapelle - Omstreeks 23.30 uur woensdagavond kwam er een melding bij de alarmcentrale binnen dat een bestuurder van een personenauto niet goed werd. De auto zou staan ter hoogte van de Postbrug in Kapelle. Zowel de ambulance als de politie werden gevraagd op deze melding te rijden. Inderdaad troffen beide hulpdiensten een man aan die mogelijk hartproblemen had.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 14 okt -   22:03  
Winkeldievegges aangehouden in Goes
goes - Politie Zeeland heeft woensdag rond 16.15 uur in de Lange Vorststraat in Goes twee jonge winkeldievegges aangehouden.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 14 okt -   20:29  
Getuigen gezocht van mishandeling, Vlissingen,
vlissingen - Politie Zeeland is op zoek naar getuigen van een mishandeling die plaatsvond op dinsdag 13 oktober jl. in de Walstraat in Vlissingen rond 13.45 uur. Een 46-jarige man uit Oost Souburg is toen mishandeld door een andere man.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 14 okt -   19:40  
Brandweer uitgerukt voor automatisch brandalarm
Middelburg - Het blusvoertuig van de Stromenweg is woensdagmiddag met spoed uitgerukt voor een automatisch brandalarm.Rond 12:40 uur ging het alarm af in een pand aan de Prinses Maximastraat in Middelburg.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 14 okt -   19:35  
Gewonde bij ongeval in Ritthem
Ritthem - Woensdagmiddag is een van de inzittende van een personenauto gewond geraakt na een kop-staart aanrijding.Rond 12:10 uur botste door nog onbekende oorzaak een personenauto achterop een andere personenauto aan de Ritthemsestraat in Ritthem. Een van de inzittende raakte gewond en werd opgevangen bij een bedrijf.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 14 okt -   19:28  
Twee bedrijven doelwit van inbraak
Terneuzen - In Terneuzen is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken in twee bedrijfspanden.Bij een pand aan de Huijhersluijs ging rond 04.50 uur het alarm af. Agenten waren snel ter plaatse en zagen dat een deur van het pand was geforceerd. Heel het pand werd doorzocht maar er werd niemand aangetroffen.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 14 okt -   19:26  
Scooterrijder gewond na botsing met auto
Middelburg - Een scooterrijder is woensdagmorgen gewond geraakt nadat hij in botsing was gekomen met een personenauto.Rond 11:45 uur wilde de bestuurder van een Duitse auto een parkeervak inrijden aan de Rouaansekaai in Middelburg en zag daarbij een scooterrijder over het hoofd.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 14 okt -   18:31  
Motorrijder gewond bij ongeval, Hoek
Hoek - Een 39-jarige motorrijder uit de gemeente Terneuzen is woensdag omstreeks 07.15 uur gewond geraakt bij een ongeval op de N61 ter hoogte van Hoek. Een 54-jarige man uit de gemeente Veere reed in zijn bestelbus richting de Braakman. Voor hem reed een vrachtauto die de man in wilde halen juist op het moment dat hijzelf al werd ingehaald door de motorrijder.
Gemaakt door: 112zeeland
di 13 okt -   23:03  
Aanhouding wegens mishandeling
vlissingen - Dinsdagmiddag rond 14.50 uur is een 30-jarige man uit Vlissingen, op het politiebureau in Vlissingen, aangehouden wegens mishandeling. Rond 13.50 uur mishandelde hij, aan de Walstraat in Vlissingen, een 46-jarige man uit Oost-Souburg.
Gemaakt door: 112zeeland
di 13 okt -   23:02  
Aanrijding Zierikzee
Zierikzee - Dinsdagavond rond 19.35 uur vond er op de kruising Schouwsedijk, Lange Blokweg in Zierikzee een aanrijding plaats tussen een bromfiets en een personenauto. De 17-jarige bestuurder van de bromfiets uit Zierikzee reed over de Schouwsedijk, komende uit de richting van Zierikzee.
Gemaakt door: 112zeeland
di 13 okt -   00:11  
Automobiliste beland in de sloot
Biervliet - Vanmiddag om 16.20 uur is een 34-jarige automobiliste uit Middelburg met haar auto in der sloot terechtgekomen op de N61 ter hoogte van Biervliet.De vrouw verklaarde dat ze bezig was een cd te verwisselen. Toen zij weer opkeek zag ze dat ze op de verkeerde weghelft belandt was en zag ze een busje op haar afkomen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 12 okt -   21:32  
Bromfietser gewond na ongeval
Krabbendijke - De bestuurder van een brommer is maandagmiddag gewond geraakt nadat hij in botsing kwam met een personenauto.De automobilist reed met hoge snelheid over de Westerscheldestraat in Krabbendijke toen hij op de kruising met de Dorpstraat in botsing kwam met de brommer.De bromfietser raakte gewond waarop een ambulance werd gebeld.
Gemaakt door: troetelbeer
ma 12 okt -   21:31  
Brandweer uitgerukt voor automatisch brandalarm
Middelburg - De brandweer is maandagmiddag uitgerukt voor een automatisch brandalarm.Rond 15:30 uur ging het alarm af in een pand aan de Prinses Maximastraat in Middelburg.De alarmcentrale stuurde het blusvoertuig van de Stromenweg met spoed ter plaatse.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 12 okt -   21:30  
Man aangehouden met drugs
Middelburg - Politie Zeeland heeft maandag om 01.36 uur een man aangehouden vanwege drugsbezit en het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs.De 46-jarige man fietste zonder licht op de Roozenburglaan in Middelburg toen hij daarop werd aangesproken.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 12 okt -   21:29  
Jongen met bolletjespistool aangehouden
Middelburg - Politie Zeeland heeft zaterdag om 18.25 uur op het Damplein in Middelburg een jongen aangehouden.De 17-jarige jongen uit Middelburg was, zo bleek bij fouillering, in het bezit van een bolletjespistool.
zo 11 okt -   23:04  
Overval Brouwershaven.
Brouwershaven. - Zondagmiddag rond 15.00 uur is er een overval gepleegd aan de Nieuwe Jachthaven in Brouwershaven.Rond 15.00 uur kwam een onbekende man het gebouw aan de Nieuwe Jachthaven binnen en dwong degene die zich in het pand bevond de kluis open te maken. Wat er is weggenomen is nog onbekend.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 11 okt -   21:44  
Twee duikers vermist in Scharendijke
Scharendijke - Twee duikers zijn zondagavond als vermist opgegeven.De duikers waren in de jachthaven van Scharendijke aan het duiken toen zij rond 21:20 uur als vermist werden opgegeven.De alarmcentrale stuurde diverse blusvoertuigen en duikwagens van de brandweer, twee ambulances, de KNRM en de Kustwacht ter plaatse.Om 21:52 uur werd er opgeschaald naar: Groot-Waterongeval.
zo 11 okt -   17:13  
Inbraak in woning te Kerkwerve
Kerkwerve - Zaterdagavond tussen 18.00 uur en 23.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Beatrixstraat in Kerkwerve.Uit de woning zijn een onbekend geldbedrag en sieraden met onbekende waarde weggenomen.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 11 okt -   16:21  
Jeugdbrandweer landskampioen
Middelburg - Jeugdbrandweer Middelburg wordt landskampioen in Veldhoven Afgelopen zaterdag werden de finale wedstrijden van de jeugdbrandweer gehouden in Veldhoven. Zeeland was met 7 korpsen erg goed vertegenwoordigd. De jeugdbrandweer Middelburg speelde met 2 teams mee. Het team aspiranten kregen de opdracht om ter assistentie te komen van het korps uit Veldhoven. Een brand in een container die tegen een gebouw aanstond was naar binnen geslagen. Binnen troffen ze een brand aan die zich naar een zolder had uitgebreid.
Gemaakt door: troetelbeer
za 10 okt -   21:11  
Brandweer uitgerukt voor autobrand
Middelburg - De brandweer van de post Torenweg is zaterdagavond uitgerukt voor een autobrand.Rond 19:40 uur kwam bij de alarmcentrale een melding binnen dat er in de Torentrans in Middelburg een brand was uitgebroken in een bestelauto.De alarmcentrale stuurde het blusvoertuig met spoed ter plaatse.
Gemaakt door: kees wesdorp
za 10 okt -   19:43  
Scooterrijdster gewond na botsing
Goes - Een scooterrijdster is zaterdagmiddag gewond geraakt na een botsing met een personenauto.De scooter en de auto botsten rond 17:15 uur op de kruising Vogelzangsweg met de Bergweg in Goes.Een ambulance werd met spoed ter plaatse gestuurd om het slachtoffer te onderzoeken.
Gemaakt door: troetelbeer
za 10 okt -   16:27  
Vrouw zwaargewond na val van paard
Grijpskerke - Een vrouw is zaterdagmiddag zwaargewond geraakt nadat zij van haar paard was gevallen. De vrouw zat op het paard aan de Loodholseweg in Grijpskerke toen zij rond 15:10 uur eraf viel.Nadat de vrouw eraf was gevallen was het paard het dorp Grijpskerke in gerend. Twee ambulances en de traumahelikopter werden gealarmeerd om de vrouw te helpen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 10 okt -   14:00  
ZEELAND HARTVEILIG INFORMATIEDAG
goes - Op zaterdag 10 oktober houdt Zeelandhartveilig.nl een speciale informatiedag over het belang van de AED (Automatische Externe Defibrillator) in combinatie met reanimatie in de provincie Zeeland. Zeelandhartveilig.nl wil het belang van reanimatiecursussen en het gebruik van AED’s in Zeeland onder de aandacht brengen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 10 okt -   03:17  
brand in bouwkeet middelburg
Middelburg - De brandweer is vrijdagnacht uitgerukt voor een felle uitslaande brand in een bouwkeet aan het molenwater in Middelburg. Rond 1.30 uur zag een voorbijganger grote vlammen uit de bouwkeet kommen . Waarna zij de brandweer alarmeerde. De alarmcentrale stuurde het blusvoertuig van de Stromenweg ter plaatse.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 9 okt -   23:21  
Jongen mishandeld in Wolphaatrsdijk
Wolphaatrsdijk - Vrijdag rond 16.00 uur is een op de Noorddijk in Wolphaartsdijk een jongen mishandeld door twee mannen. De 15-jarige jongen uit de gemeente Goes stond te praten met een vriend toen een man op hem af kwam en hem bij zijn keel en arm greep. Een andere man kwam erbij en de jongen kreeg een klap op zijn hoofd.
Gemaakt door: troetelbeer
vr 9 okt -   20:42  
Brandweer uitgerukt voor automatisch brandalarm
Middelburg - De brandweer is vrijdagmiddag uitgerukt voor een automatisch brandalarm.Rond 13:25 uur werd een handmelder in het vrijetijdspark Zep in Middelburg ingedrukt.De alarmcentrale stuurde het blusvoertuig van de Stromenweg met spoed ter plaatse.
Gemaakt door: troetelbeer
vr 9 okt -   20:36  
Man (20) moet voor tweede keer rijbewijs inleveren
Oostburg - Politie Zeeland heeft vrijdag het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige man uit Oostburg.De man reed vrijdag rond 12.00 uur met zeer hoge snelheid over de Baljuw Veltersweg in Oostburg en bracht door zijn rijgedrag de veiligheid op de weg ernstig in gevaar.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 9 okt -   12:22  
Inbraken in Rilland
Rilland - Vannacht werd in drie woningen in het Oosterscheldebekkendistrict ingebroken. Twee woningen in de Hontestraat in Rilland werden door inbrekers bezocht. Uit één woning is nog niet bekend wat er precies allemaal weggehaald is. Uit de andere woning werden sieraden weggenomen. Deze inbraak werd rond 23.45 uur ontdekt.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 9 okt -   12:21  
Rijden onder invloed, Breskens
Breskens - Donderdagavond omstreeks 22.10 uur is een 40-jarige Terneuzenaar aangehouden door de Zeeuwse politie omdat hij beschonken achter het stuur van zijn auto zat. De man werd aangetroffen op de Duivelshoekweg in Breskens. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij ruim drie keer teveel had gedronken. Omdat de man al een paar keer eerder was veroordeeld voor hetzelfde feit had hij al geen rijbewijs meer in zijn bezit. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: troetelbeer
do 8 okt -   22:48  
Stapel hout in brand gestoken
Zoutelande - In Zoutelande is donderdagavond door onbekende(n) een stapel hout in brand gestoken.Rond 20:55 uur werd de brand tegen een loods aan de Molenweg ontdekt. De alarmcentrale stuurde het blusvoertuig van Zoutelande met spoed ter plaatse.
Gemaakt door: 112zeeland
do 8 okt -   22:11  
Grote verkeerscontrole op de Philipsdam
Philipsdam - Donderdag tussen 14.00 en 18.30 uur werd op de Philipsdam een algemene verkeerscontrole gehouden. Door de politie werd samengewerkt met de Belastingdienst en de Douane. Er werd gecontroleerd op belastingschuld, openstaande boetes en verkeersovertredingen.
do 8 okt -   15:52  
Vrouw beland in sloot met scootmobiel, Zierikzee
Zierikzee - Vanmiddag iets over half twee belande een oudere vrouw met haar scootmobiel in de sloot naast het fiets pad ter hoogte van de Laan van ST. Hilaire in Zierikzee.Hoe het gebeurd is, is nog niet duidelijk. De vrouw is aan de overkant van de sloot naar boven kunnen klimmen met behulp van twee politie agenten.
Gemaakt door: 112zeeland
do 8 okt -   15:12  
Hoge boetes voor buitenlandse drugstoeristen
Breskens - Woensdag is de eerste, geplande actie gehouden door de Zeeuwse politie t.a.v. het vervoer van softdrugs door Belgische en Franse drugstoeristen. Het openbaar ministerie wil, na sluiting van de coffeeshops in Bergen Op Zoom en Roosendaal, de eventuele toename van het aantal buitenlandse drugstoeristen in de kiem smoren door een streng verbaliseringsbeleid toe te passen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 8 okt -   15:12  
Hoge boetes voor buitenlandse drugstoeristen
Breskens - Woensdag is de eerste, geplande actie gehouden door de Zeeuwse politie t.a.v. het vervoer van softdrugs door Belgische en Franse drugstoeristen. Het openbaar ministerie wil, na sluiting van de coffeeshops in Bergen Op Zoom en Roosendaal, de eventuele toename van het aantal buitenlandse drugstoeristen in de kiem smoren door een streng verbaliseringsbeleid toe te passen.
Gemaakt door: troetelbeer
do 8 okt -   10:19  
Kelder vol water na regenbui
Hulst - De kelder van een woning in Hulst is woensdagavond vol water komen te staan na een regenbui.Rond 18:15 uur regende het zo hard dat een kelder van een woning aan de Lange Bellinkstraat vol water kwam te staan.In overleg met de Officier van Dienst werd besloten om het blusvoertuig van Hulst ter plaatse te sturen.
Gemaakt door: troetelbeer
do 8 okt -   10:07  
Vrouw gewond na val van bromfiets
Vlissingen - Woensdagmiddag rond 12.00 uur is op de Hercules Segherslaan in Vlissingen een 28-jarige Vlissingse vrouw met haar bromfiets gevallen.Ze reed vanuit de richting van de GAMMA en bedacht zich te laat om rechtsaf het fietspad op te slaan in de richting van de Sloebrug.
Gemaakt door: troetelbeer
do 8 okt -   10:01  
Twee auto’s beschadigd bij ongeval
Terneuzen - Twee voertuigen zijn woensdagmiddag betrokken geweest bij een ongeval.Rond 16:50 uur botste op de Rondweg in Terneuzen een personenauto tegen een brommobiel.De alarmcentrale ging uit van een beknelling waarop er naast twee ambulances ook de brandweer werd gealarmeerd.
Gemaakt door: troetelbeer
do 8 okt -   09:55  
Verkeerscontrole in Vlisingen
Vlissingen - Door de politie in Vlissingen is woensdag tussen 07.45 en 12.00 uur, in samenwerking met de verkeerspolitie, een grote verkeerscontrole gehouden in Vlissingen en Oost-Souburg.In de vroege ochtenduren werden vooral bromfietsen gecontroleerd. Selectief werden 40 bromfietsen uit het verkeer gehaald voor controle op de rollerbank.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 7 okt -   12:57  
Man slaat dochter met fietsketting
Hulst - Een 43-jarige man uit de gemeente Hulst is dinsdagavond rond 23.15 uur aangehouden voor huiselijk geweld.De man wordt ervan verdacht, in de woning van zijn ex-vrouw, zijn 18-jarige dochter te hebben geslagen met een fietsketting. Ook zou hij geprobeerd hebben haar te wurgen met deze ketting. Omdat de man regelmatig in de woning van zijn ex-vrouw verblijft, heeft hij een huisverbod gekregen.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 7 okt -   12:56  
Twee keer ingebroken in hetzelfde pand
Zierikzee - Onbekenden hebben afgelopen nacht tot tweemaal toe ingebroken in hetzelfde bedrijfspand aan de Scheldestraat.De eerste inbraak werd gepleegd tussen dinsdagmiddag en woensdag 02.00 uur. Nadat een raam was geforceerd om in het pand te komen, werd computer-apparatuur weggenomen met een nog onbekende waarde.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 7 okt -   12:53  
Dronken Duitser slingert over de A58
Rilland - De politie heeft afgelopen nacht het rijbewijs ingevorderd van een 33-jarige Duitse automobilist.Agenten zagen rond 01.30 uur een Duitse auto met vreemd weggedrag over de A58 ter hoogte van Rilland rijden. De automobilist reed met lage snelheid, slingerend over beide rijstroken.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 7 okt -   04:51  
Brandweer blust felle brand op bouwterrein
Middelburg - De brandweer is woensdagmorgen uitgerukt voor een felle uitslaande brand op een bouwterrein aan de Kruisweg in Middelburg.Rond 02:25 uur zagen voorbijgangers grote vlammen vanaf het bouwterrein waarna zij de brandweer alarmeerde.De alarmcentrale stuurde het blusvoertuig van de Stromenweg met spoed ter plaatse.De brandweer die snel ter plaatse was moest eerst het slot van het hek forceren om op het terrein te kunnen.