do 8 okt - 09:55
Door de politie in Vlissingen is woensdag tussen 07.45 en 12.00 uur, in samenwerking met de verkeerspolitie, een grote verkeerscontrole gehouden in Vlissingen en Oost-Souburg.In de vroege ochtenduren werden vooral bromfietsen gecontroleerd. Selectief werden 40 bromfietsen uit het verkeer gehaald voor controle op de rollerbank.

Bleek dat van 13 bromfietsen de constructiesnelheid te hoog was. Eén scooter haalde op de rollerbank zelfs een snelheid van 95 km per uur. Door de politie werden de kentekenbewijzen ingenomen van vier bromfietsen vanwege te hoge constructiesnelheid en het ontbreken van de kappen.

Naast bromfietsen werden ook vier personenauto's, waarvan twee met aanhangwagen, ter controle uit het verkeer gehaald. Er werden drie bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, twee voor te zwaar beladen aanhangwagens en één voor het niet verlenen van voorrang. Een automobilist werd ook nog bekeurd omdat hij zijn caravan had aangekoppeld en was 'vergeten' opzetspiegels te monteren op zijn auto.

 

Ingezonden door: troetelbeer