za 3 okt - 23:17
De reddingboot John Stegers van het KNRM reddingstation Veere is zaterdagmiddag omstreeks 16.30u in actie gekomen voor een aantal gestrande zeiljachten op het Veerse Meer.

De eerste melding kwam van een 17m. lang Engels zeiljacht, genaamd Corian, met als thuishaven London. Ter hoogte van de boei VM31 nabij Kortgene raakte dit grote zeiljacht door een stuurfout aan lager wal en belandde hoog en droog op een ondiepte. Aan boord waren 6 personen. In overleg met de schipper werden besloten een poging te doen het jacht los te trekken. Na een half uur lukte het de Veerse redders het jacht los te trekken. De Corian kon hierna op eigen kracht verder richting Veere.

 

Later hielpen de Veerse redders ook nog de 2 koppige bemanning van een 7.60m zeiljachtje dat ter hoogte van Geersdijk aan de grond was gelopen. Door een scheur in het grootzeil was het zeil onklaar geraakt en raakte een touw in de schroef zodat ook niet op de motor kon worden gevaren. Door de harde zuidwesten wind 5 a 6 verdaagde het jachtje als op de stenen nabij de vluchthaven van Geersdijk. De John Stegers kon het jachtje snel los trekken en in de haven Geersdijk afmeren. Daar stonden inmiddels een aantal duikers klaar die door de schipper/eigenaar waren benaderd om de schroef van het touwwerk te ontdoen.

 

 De John Stegers keerde uit eindelijk weer om 19.30 uur terug op haar station aan de Oostwatering in Veere.

 

Ingezonden door: 112zeeland
knrm 1.jpg
knrm 2.jpg