zo 11 okt - 16:21
Jeugdbrandweer Middelburg wordt landskampioen in Veldhoven Afgelopen zaterdag werden de finale wedstrijden van de jeugdbrandweer gehouden in Veldhoven. Zeeland was met 7 korpsen erg goed vertegenwoordigd. De jeugdbrandweer Middelburg speelde met 2 teams mee. Het team aspiranten kregen de opdracht om ter assistentie te komen van het korps uit Veldhoven. Een brand in een container die tegen een gebouw aanstond was naar binnen geslagen. Binnen troffen ze een brand aan die zich naar een zolder had uitgebreid.

Bij een verkenning op de zolder bleek er ook een slachtoffer te zijn gevallen. Tijdens de uitruk bleek dat een omwonende haar auto op de brandkraan had geparkeerd waardoor deze eerst verplaatst moest worden om de brand te kunnen bestrijden.

 De junioren 1 kregen een brandmelding in een kinderboerderij. De eigenaar moest ter plaatse worden gevraagd om de hekken te openen zodat de ploeg kan verkennen naar de brandhaard. Eenmaal de brand gelokaliseerd moest er worden geblust waarna de ploegen in de schuur naar binnen konden om te kijken of er nog andere vuurhaarden of dieren waren. Toen deze er niet bleken te zijn kon de ploeg heel snel de spullen inpakken en het pand overdragen aan de eigenaar.

 De uitslag was voor de aspiranten de zesde plaats en voor de junioren de eerste plaats. Hiermee zijn ze in hun klasse, de lage druk junioren, dit jaar de beste ploeg van Nederland. De aspiranten van Veere werden tweede en de aspiranten van Westerschouwen werden landskampioen in de klasse hoge druk aspiranten.

 Bij thuiskomst werden de jeugdleden op de kazerne onthaald met zwaailampen en ouders en leden van het korps. Binnenkort volgt een officiële huldiging.

 Ook teams uit Bruinisse en Veere deden mee aan de landelijke kampioenschappen jeugdbrandweer.

 

 

Ingezonden door: troetelbeer
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg