Selecteer per datum:

za 31 mrt -   20:47  
Loszittende kap van lataarnpaal
Middelburg - Zaterdagavond werd er een melding gedaan van een loszittende lichtkap van een lantaarnpaal aan de Laan der Verenigde naties in Middelburg. Hierop is de Delta opgeroepen omdat deze er niet bij kon is de ladderwagen van de stadsgewestelijke Vlissingen/Middelburg opgeroepen. Deze is met prioriteit twee ter plaatse gekomen. Met behulp van de ladderwagen is de kap los gemaakt. Hierna heeft de medewerker van Delta de stroom van de lantaarnpaal afgesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
za 31 mrt -   19:28  
Hachelijk avontuur onder de Oosterscheldekering
Neeltje Jans - Zaterdagmorgen ging voor de bemanning van de KNRM Neeltje Jans de pieper met de melding: ‘Prio 1, Zwemmer in problemen / vermist’. Ongebruikelijk en extra zorgwekkend in deze tijd van het jaar. Het ging om een boot die in de problemen was gekomen in de nabijheid van de Oosterscheldekering. Om die reden werd ook reddingboot Fred in de actie betrokken om zo de kering van twee kanten te kunnen benaderen voor het vinden van de slachtoffers. Ook reddingboot Uly van de KNRM Westkapelle werd door de kustwacht gevraagd te assisteren.
Gemaakt door: 112zeeland
za 31 mrt -   12:46  
Inbraak in Brouwershaven
Brouwershaven - Tussen 00.00 uur en 08.05 uur is ingebroken in een kantine gelegen aan de Noorddijk in Brouwershaven. Er is een geldbedrag weggenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 31 mrt -   12:45  
Rijbewijzen ingevorderd in Terneuzen en Poortvliet
Terneuzen en Poortvliet - Politie Zeeland heeft vrijdag rond 21.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 56-jarige man uit Terneuzen op de Schuttershofweg in Terneuzen. De man had bijna 3x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Van een 46-jarige man uit de gemeente Tholen is eveneens het rijbewijs ingevorderd. De man is vrijdag rond 22.00 uur in de Achterstraat in Poortvliet betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij bleek, na een blaastest, ruim 3x de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd.
Gemaakt door: 112zeeland
za 31 mrt -   12:44  
Aanhouding wegens belediging in Goes
Goes - Politie Zeeland heeft zaterdag rond 04.25 uur een vrouw aangehouden op de Grote Markt in Goes wegens belediging van agenten. De vrouw is 21 jaar oud en afkomstig uit Goes.
Gemaakt door: 112zeeland
za 31 mrt -   12:43  
Gestolen auto in Zierikzee
Zierikzee - Politie Zeeland heeft zaterdag rond 04.50 uur een bestuurder van een personenauto, die zich verdacht gedroeg, achtervolgd in Zierikzee vanaf de Grevelingestraat. De bestuurder van de auto ging steeds harder rijden. De achtervolging eindigde in de Kanterlaan waar de politie de auto leeg aantrof. De auto blijkt te zijn gestolen en zal aan de rechtmatige eigenaar worden teruggegeven.
Gemaakt door: Tommieboy
za 31 mrt -   09:42  
112 vanmorgen weer uit de lucht
Nederland - Er zijn vanochtend opnieuw problemen geweest met de bereikbaarheid van het alarmnummer 112. Volgens het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) konden bellers in verschillende regio's in het land geen contact krijgen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 31 mrt -   01:47  
Bestelbus rijdt van dijk af, Zierikzee
Zierikzee - Vanmiddag rond 14.10 uur is een 67-jarige man uit Zierikzee gewond geraakt. Een 22-jarige chauffeur uit de gemeente Schouwen Duiveland stond met zijn bestelbus boven op de dijk van de Havenweg geparkeerd. Plots reed hij achteruit de dijk af naar beneden. Achter de bus liep echter een 67-jarige man uit Zierikzee. Deze man hoorde de bus niet met als gevolg dat de bus tegen de man aan reed. De man viel en kwam gedeeltelijk onder het busje terecht. Hij is door het ambulancepersoneel onderzocht en meegenomen naar het ziekenhuis. Zijn verwondingen bleken mee te vallen.
vr 30 mrt -   20:36  
Storing bij 112 meldkamers
Zeeland - Het alarmnummer 112 is dinsdagnacht in een deel van Nederland onbereikbaar geweest. Dat heeft in totaal een uur geduurd. Door de storing zijn zestig noodtelefoontjes niet bij 112 binnengekomen. KPN, de telefoonmaatschappij die verantwoordelijk is voor de goede werking van 112, heeft bekendgemaakt dat er twee storingen waren van een half uur, waardoor dertien meldkamers niet bereikbaar waren.
Gemaakt door: Tommieboy
vr 30 mrt -   20:06  
Vrachtwagen gekanteld
Hoogerheiden - Woensdagmiddag rond 16:45 uur kwam er een melding binnen van een gekantelde vrachtwagen op de rotonde Bunkerweg in Hoogerheiden. De weg was voor enkele uren afgesloten voor al het verkeer maar gelukkig kwam de bestuurder met de schrik vrij. De stremming duurde tot 18:30 en de weg was vrijgemaakt door kraanbedrijf Jac Goud uit Kruiningen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 30 mrt -   15:47  
Bromfietser aangehouden in Vlissingen
Vlissingen - In de Paardenstraat in Vlissingen werd vrijdag rond 03.00 uur een 24-jarige Vlissinger aangehouden. Agenten in een politievoertuig zagen hem op de Nieuwendijk rijden zonder helm en wilden hem daarvoor staande houden. De bromfietser reed echter met volle snelheid de Walstraat, voetgangersgebied, in. Hij negeerde diverse stoptekens en probeerde via de Steenenbeer en omgeving aan de politie te ontkomen. In een van de straten reed hij over het trottoir en een voetganger moest voor hem opzij springen. De achtervolging eindigde in de Paardenstraat waar de bromfietser zijn voertuig op de grond had gegooid en er lopend vandoor ging. De Vlissinger die, behalve dat hij zonder helm reed, ook meer dan 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken, moest zijn rijbewijs inleveren.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 30 mrt -   15:46  
Rijden onder invloed van alcohol, Vlissingen
Vlissingen - Op de Weyevlietweg in Vlissingen werd donderdagavond een 55-jarige automobilist uit Oost-Souburg betrapt op rijden onder invloed. De man had meer dan 3 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en moest zijn rijbewijs inleveren.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 30 mrt -   12:03  
Duinbrand uitgebroken in Koudekerke
Koudekerke - Op donderdag 29 maart jongstleden is er om 17:41 uur een melding binnengekomen van een duinbrand in Koudekerke. De brandweer was op de Kaapduinseweg snel ter plaatse en kon direct aan de slag. Doormiddel van vuurzwepen is de duinbrand "uitgeslagen" en met lage druk nageblust. Er was melding van een flink stuk wat was afgebrand. Hoe de brand is ontstaan weet men niet maar de brandweer deelt wel mede dat men erg voorzichtig moet zijn in deze droge tijd dus niet roken in de duinen en ruim glaswerk op!
Gemaakt door: 112zeeland
do 29 mrt -   17:20  
Rietkraag in brand
Vlissingen - Op de commandoweg in Vlissingen was brand uitgebroken in een rietkraag. De melding kwam binnen om 17:18 uur waarna met gezwinde spoed de brandweer is uitgerukt. Met één straal hoge druk werd de brand geblust. Over verdere schade aan de natuur is ons niets bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
do 29 mrt -   12:36  
Automobilist stopt niet voor politie
Oosterland - Surveillerende agenten zagen afgelopen nacht rond 02.00 uur een auto met hoge snelheid wegrijden vanaf een bouwplaats in Oosterland. Gezien het tijdstip en de plaats waar deze auto vandaan kwam zijn de agenten gekeerd om de inzittenden aan een controle te onderwerpen. De auto ging echter steeds harder rijden en op een stopteken van de politie en zelfs de blauwe zwaailichten reageerde de bestuurder niet. De route ging via Zierikzee, de Deltaweg richting de A58. Er zijn snelheden van meer dan 200 km/u gemeten. Inmiddels waren, via de gemeenschappelijke meldkamer van politie Zeeland, eenheden van de regiopolitie Zeeland opgeroepen om uit te kijken naar deze auto. Dit had resultaat. Op de A58 ter hoogte van Rilland werd de auto gesignaleerd en is door de politie de auto stilgezet. In de auto trof men verschillende inbrekerswerktuigen aan. De automobilist en zijn inzittende zijn aangehouden en ingesloten. Het betreffen twee mannen van 30- en 37 jaar uit Etten-Leur.
Gemaakt door: 112zeeland
do 29 mrt -   12:36  
Alcoholactie sportkantines, Goes
Goes - Woensdagavond is op de Albert Plesmanweg in Goes gecontroleerd op alcoholgebruik. 21 automobilisten hebben een blaastest ondergaan. 1 automobilist was in overtreding. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een proces verbaal.
Gemaakt door: 112zeeland
do 29 mrt -   12:35  
Drie mannen aangehouden voor diefstal diesel, Breskens
Breskens - Donderdag rond 02.00 uur zijn op de Provincialeweg in Breskens drie mannen aangehouden. Agenten zagen een auto wegrijden vanaf de Deltahoek in Breskens. Deze auto was erg zwaar beladen waarop de agenten poolshoogte gingen nemen. Het bleek dat de koffer vol stond met jerrycans met diesel, zo'n 400 liter. De inzittenden, drie mannen uit Litouwen woonachtig in Eeklo (B), zijn aangehouden en ingesloten. De politie onderzoekt waar de diesel is weggenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 29 mrt -   00:03  
Hoge nood op Italiaans schip
Neeltje Jans - Kort voor het avondeten ging woensdagavond de pieper voor de bemanning van KNRM station Neeltje Jans. Het bleek te gaan om een medische evacuatie van een Roemeense monteur die mogelijk last had van nierstenen. De man was aan het werk aan boord van de Italiaanse chemicaliëntanker Mary Wonsild die voor anker ligt in het ankergebied Schouwenbank op ongeveer 15 mijl uit de kust. De tanker is onderweg van Rotterdam naar Antwerpen. Reddingboot Christien - de tijdelijke vervanging nu de Koopmansdank in onderhoud is - was na 35 minuten ter plaatse. Door de rustige, zonnige omstandigheden was het voor de bemanning een kleine moeite het slachtoffer en zijn bagage veilig aan boord te nemen. Het slachtoffer was nog goed ter been en vertelde onder meer dat hij 5 liter water had gedronken in een poging de pijn te bestrijden. Bij aankomst terug op Neeltje Jans gaf de man aan inmiddels ook last te hebben van hoge nood. Het toilet van het KNRM botenhuis bood de eerste verlichting. De ambulance die klaar stond, heeft het slachtoffer na controle overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. Daar zal zijn toestand verder worden onderzocht.
wo 28 mrt -   17:20  
Opening brandweerkazerne Middelburg
Woensdagmiddag 28 maart is de nieuwe brandweerkazerne aan de President Rooseveldlaan geopend. De kazerne is de oor de Burgemeester van middelburg officieel geopend met het doorknippen van en lintje, en via de alarmcentrale de Blusvoertuig 4535 op te roepen. Deze kwam met zwaailicht en sirene ter plaatse.
di 27 mrt -   22:11  
Brandweer houdt oefening in Arnemuiden .
Arnemuiden - Vanavond is er een oefening gehouden aan de Zuidwal te Arnemuiden. De oefening was georganiseerd door de post Stromenweg. Er werd nagespeeld dat er een aanrijding had plaats gevonden tussen twee voertuigen hierbij zou er 1 voertuig in het water zijn beland,in het voertuig zou zich nog een persoon bevinden in het andere voertuig zou er een persoon bekneld zitten.
di 27 mrt -   21:22  
Bermbrand bij 's Heer-Hendrikskinderen
's -Heerhendrikskinderen - Vandaag om 17.15 uur kreeg de brandweer van Goes een melding binnen van een bermbrand bij 's Heer-hendrikskinderen. Daar aangekomen was het nog een klein brandje die met 1 hoge drukslang geblust kon worden. De brandweer kon nog voorkomen dat de grote conifeer die daar stond in brand vloog.
di 27 mrt -   21:20  
Motorrijder rijdt door na aanrijding
Goes - Een 11-jarige jongen uit Goes is dinsdagmiddag licht gewond geraakt nadat hij tijdens het oversteken was geschept door een motor. De jongen stak rond 15.15 uur de zebra over aan de Troelstralaan, ter hoogte van de school, toen hij werd geschept door de motorrijder. In plaats van te stoppen gaf de motorrijder gas en reed er vandoor. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Na onderzoek bleek zijn letsel mee te vallen en mocht hij weer naar huis. Door een getuige werd gemeld dat het ging om een zwarte Kawasaki motor. In het kenteken zit mogelijk de combinatie MR-..-09. De bestuurder droeg zwarte kleding en een zwarte helm. Heeft u meer informatie over deze aanrijding? Bel dan met de politie op 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
di 27 mrt -   18:33  
Verkeersongeval met letsel, Sluiskil
Sluiskil - Maandag rond 16.30 vond op de N252 bij Sluiskil een verkeersongeval plaats waarbij een 63-jarige vrouw gewond raakte. Een 52-jarige man reed in zijn auto met aanhangwagen over de N252 in de richting van Terneuzen en wilde linsaf slaan. Hij minderde vaart en een achter hem rijdende 24-jarige bestuurder van een bestelbus kon niet tijdig remmen en botste tegen de aanhangwagen. De bestelbus belandde op het fietspad en raakte een 63-jarige vrouw die daar fietste. Zij liep voor zover bekend een arm- en een beenbreuk op en ze is naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht. De drie betrokkenen zijn afkomstig uit de gemeente Terneuzen en alle voertuigen raakten beschadigd. Ook de auto van een 59-jarige man uit Zelzate raakte beschadigd omdat de aanhangwagen was losgeschoten en deze auto op de andere weghelft raakte.
ma 26 mrt -   20:34  
Twee mannen aangehouden
Poortvliet - Politie Zeeland heeft vannacht rond 02.30 uur twee jonge mannen aangehouden wegens het stelen van diesel uit een vrachtwagen in Poortvliet. De vrachtwagen stond geparkeerd in Burgemeet in Poortvliet. Toen de mannen de politie zagen, vluchtten zij weg. Na een achtervolging verloor de politie de mannen even uit het oog. Een hondengeleider met een diensthond pakte het spoor van de mannen weer op. In de Deestraat en op het Kerkplein in Poortvliet zijn de twee, 18 jaar en afkomstig uit Tholen en 19 jaar en afkomstig uit Steenbergen, aangehouden. Zij zijn hierna in verzekering gesteld.
ma 26 mrt -   20:32  
Snelheidscontrole
Middelburg - Naar aanleiding van klachten van omwonenden van de Torenweg in Middelburg, hebben agenten van de Zeeuwse politie daar een snelheidscontrole gehouden. De controle vond zondag plaats, tussen 13.45 en 21.45 uur. De bewoners klagen dat er veel te hard gereden wordt. Op de Torenweg geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur. Van de 1292 gecontroleerde voertuigen reden er 30 te hard. Hun snelheden liepen uiteen van 68 kilometer per uur tot 85 kilometer per uur.
ma 26 mrt -   20:31  
Vier verdachten aangehouden voor diefstal van fiets
Vlissingen - Zondagavond rond 22.00 uur zijn door de Zeeuwse politie vier jongemannen aangehouden voor de diefstal van een fiets. Om ongeveer 22.00 uur zag een getuige dat de vier een fiets wegnamen die geparkeerd stond in de Paauwenburgweg in Vlissingen. Agenten van de Zeeuwse politie zijn direct op zoek gegaan naar de vier jongens. Op de Zwaneburgseweg in Vlissingen werden de vier zonder fiets aangetroffen. Zij werden aangesproken op het gepleegde feit en ontkenden in eerste instantie dat zij iets met de diefstal te maken hadden. Korte tijd later werd de gestolen fiets echter wèl in hun buurt aangetroffen en toen kwam de aap uit de mouw. Alle vier de jongens (19 jaar en afkomstig uit Vlissingen) zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar zijn ze gehoord en uiteindelijk bleek dat één van de vier daadwerkelijk de diefstal had gepleegd. Nadat zij de verklaringen hadden afgelegd zijn alle vier de verdachten weer in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.
ma 26 mrt -   20:30  
Twee mannen aangehouden voor diefstal diesel
Poortvliet - In de nacht van zondag op maandag kwam er omstreeks 02.30 uur een melding binnen bij Politie Zeeland dat er mannen bezig waren met de diefstal van diesel uit een vrachtwagen op de Burgemeet in Poortvliet. Agenten zijn meteen ter plaatse gegaan en zagen op de Burgemeet twee mannen wegrennen. De achtervolging werd ingezet. De mannen renden over gras en akkerland en namen ook nog de moeite om over slootjes te springen. Dus de agenten en een politiehond deden datzelfde. Uiteindelijk zette dat wel zoden aan de dijk, want de mannen zijn aangehouden. Bij het onderzoek dat even later plaatsvond bij de geparkeerde vrachtwagen op de Burgemeet in Poortvliet werden jerrycans aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De twee mannen zijn naar een politiecel in Torentijd overgebracht. Daar worden ze vandaag verder gehoord over het gepleegde feit. De mannen zijn 18 en 19 jaar oud en afkomstig uit de gemeente Tholen en uit Steenbergen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 25 mrt -   23:19  
knrm red vastgelopen jachtje
Breskens - Zondag om 13.15 uur is de reddingboot Zeemanshoop uit Breskens gealarmeerd voor een vastgelopen jachtje met motorstoring op de Westerschelde nabij de boei SS8 (schaar van de Spijkerplaat) Dit werd in eerste instantie doorgegeven. Nadat de schipper van de reddingsboot bij de SS8 boei niets aantrof, is men verder gaan zoeken. Na enige zoekslagen heeft men het bootje Smitje bij de boei 15a aangetroffen en op sleep naar Breskens genomen.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 25 mrt -   18:33  
Rijbewijs ingevorderd in Vlissingen
Vlissingen - Politie Zeeland heeft zaterdag rond 05.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een bestuurder die onder invloed van teveel alcohol zijn auto bestuurde.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 25 mrt -   18:32  
25 voertuigen rijden te hard
Middelburg - Zaterdag is tussen 14.40 uur en 22.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Torenweg in Middelburg.Er passeerden 720 voertuigen waarvan er 25 een snelheidsovertreding begingen.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 25 mrt -   16:52  
Vrouwen rijden met valse kentekenplaten
Goes - Politie Zeeland heeft zaterdagavond rond 21.30 uur in de vd. Spiegelstraat in Goes twee vrouwen betrapt op het rijden in een auto met valse kentekenplaten.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 25 mrt -   16:50  
Man aangehouden na rijden onder invloed
Vlissingen - Zaterdag heeft Politie Zeeland om 20.25 uur een man aangehouden in de Aagje Dekenstraat in Vlissingen.De 30-jarige Vlissinger bleek onder invloed van alcohol en weed en zonder geldig rijbewijs een auto te hebben bestuurd waarna hij in een vuilnisbak ging urineren.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 25 mrt -   16:49  
Rijbewijs ingevorderd van motorrijder
Westkapelle - Van een motorrijder is zaterdag het rijbewijs ingevorderd.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 25 mrt -   16:48  
Vrouw beroofd van handtas
Sas van Gent - Zaterdag is om 23.05 uur een vrouw het slachtoffer geworden van een straatroof.De 78-jarige vrouw liep op de Canadaweg in Sas van Gent toen zij een scooter achter haar hoorde naderen op de stoep. Even later werd haar handtas uit haar hand gerukt en werd zij enige meters meegesleurd.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 25 mrt -   16:47  
Jongen mishandeld in Middelburg
Middelburg - Zaterdag rond 23.00 uur is een jongen mishandeld op de Nieuwe Vlissingsweg in Middelburg. De 17-jarige jongen uit Vlissingen fietste met vrienden langs een groepje jongens richting Middelburg toen hij door één van hen werd geslagen.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 25 mrt -   16:46  
Dronken man rijdt tegen hek
Axel - Politie Zeeland heeft zaterdag rond 23.20 uur drie personen aangehouden in de Buitenweg in Axel wegens het verlaten van de plaats van een ongeval.De drie zaten in een auto en zijn tegen een hek aangereden in de Buitenweg waarna ze de plaats van het ongeval verlieten.
Gemaakt door: troetelbeer
za 24 mrt -   22:35  
Brandweer blus containerbrand
Oost-Souburg - De brandweer van Oost-Souburg is zaterdagavond uitgerukt voor een containerbrand. Rond 21:25 uur kwam bij de alarmcentrale een melding binnen dat er brand woedde in een ondergrondse papiercontainer in de Westerscheldestraat in Oost-Souburg.
Gemaakt door: 112zeeland
za 24 mrt -   21:12  
Jacht vastgelopen voor kust van Schouwen-Duiveland.
Schouwen-Duiveland - Zaterdagmorgen om 07:38 ging de pieper voor de bemanning van KNRM station Neeltje Jans: prio 1, vaartuig aan de grond. Na een half uur varen was de Koopmansdank ter plaatse bij een groot motorjacht dat hoog en droog op de zandbank Bollen van het Nieuwe Zand voor de kust van Schouwen-Duiveland lag.
za 24 mrt -   20:52  
buitenbrandje
Goes - Vanavond kreeg de dienstdoende groep van brandweer Goes een melding van een buitenbrand. Ter plaatse bleek het in een achtertuin te wezen van bewoner daar. Na een kleine inzet konden ze weer terug .
Gemaakt door: Tommieboy
za 24 mrt -   20:31  
Binnenbrand woning Koudekerke
Koudekerke - Rond 09:43 vanmorgen was er melding gemaakt van een binnenbrand in een woning in Koudekerke. De brand was ontstaan in de meterkast door kortsluiting. Er was gelukkig weinig rookontwikkeling en er waren geen gewonden.
Gemaakt door: Tommieboy
za 24 mrt -   20:20  
Opening brandweer kazerne Yerseke
Yerseke - Vanmorgen was de feestelijke opening van de brandweer kazerne in Yerseke. In de ochtend werden alle genodigden ontvangen in de oude kazerne aan de industrieweg. Hier volgde later een toespraak van bouwbedrijf Franje uit Lewedorp, burgemeester A.J. Huisman en van de commandant en werden er geschenken overhandigd. De geschenken bestonden uit een gegraveerde spiegel en mooie grote foto's. Later vertrok men naar de nieuwe kazerne gelegen aan de burenpolderweg 1. Burgemeester Huisman onthulde er een mooie gedenkplaat. Niet veel later reden de brandweerauto's door een papieren muur.
Gemaakt door: 112zeeland
za 24 mrt -   19:53  
Auto in de sloot bij Rilland
Rilland - Rond 16:00 uur vanmiddag is er op de A58 ter hoogte van Rilland een auto in een sloot geraakt. Over de toedracht is nog niets bekend. Er was geen melding van gewonden en het voertuig is later geborgen door sleepbedrijf van Hoek.
Gemaakt door: Tommieboy
za 24 mrt -   19:07  
Circusolifant in sloot
Goes - In Goes is zojuist een circusolifant van Circus Rentz in een sloot geraakt. Het ongeval is gebeurd bij de Zeelandhallen alwaar er een optreden van het circus is gedurende 21 maart tot en met 1 april. Diverse eenheden van brandweer/ambulance zijn uitgerukt en ter plaatse om ondersteuning te geven.
Gemaakt door: troetelbeer
za 24 mrt -   14:20  
Groot alarm voor brand in schuurtje
Arnemuiden - Zaterdag rond 12:15 uur is er groot alarm geslagen voor een brand in een schuurtje. Bij de alarmcentrale kwam de melding binnen dat er een brand woedde in een schuur van een boerderij aan de Derringmoerweg in Arnemuiden.De alarmcentrale alarmeerde daarop het blusvoertuig van Arnemuiden en de ladderwagen van Middelburg.
Gemaakt door: troetelbeer
za 24 mrt -   11:48  
losliggende stenen zorgt voor gevaar
Vlissingen - De brandweer van Vlissingen is zaterdagmorgen opgeroepen om de gemeente en politie te assisteren.Bij een pand aan de Walstraat in Vlissingen waren stenen van de schoorsteen losgeraakt en dreigde naar beneden te vallen.
za 24 mrt -   10:39  
Amokmakers aangehouden
Renesse - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijnin Renesse zes mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Een groep, ongeveer 20 man, was in een horecagelegenheid erg vervelend. Dit is uiteindelijk tot een handgemeen gekomen. Meerdere mensen zijn hierbij geslagen waarbij tafels, skistokken en barkrukken werden gebruikt. De politie heeft zes mannen aangehouden. Ze zijn in de leeftijd van 22- tot 25 jaar en afkomstig uit Almere, Maarssen en Utrecht. Ze zijn ingesloten.
za 24 mrt -   10:38  
Aanhouding
Heinkenszand - Zaterdag rond 00.15 uur is op het Van der Biltplein in Heinkenszand een 16-jarige jongen uit de gemeente Borsele aangehouden. Agenten troffen de jongen tijdens een controle aan en fouilleerden hem op grond van de opiumwet. Tijdens het fouilleren viel een op een vuurwapen gelijkend voorwerp uit zijn zak. De jongen is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld.
za 24 mrt -   10:33  
Drugsbezit
Goes - Vrijdagavond rond 23.35 uur is op de Grote Kade in Goes een 22-jarige man uit Voorthuizen aangehouden. De politie trof in zijn auto 4 buisjes met vermoedelijk GHB aan. Hij is meegenomen naar het bureau en verhoord.
Gemaakt door: troetelbeer
vr 23 mrt -   15:28  
scootmobiel valt om in de bocht
Middelburg - Een man is vrijdagmiddag gewond geraakt nadat hij met zijn scootmobiel ten val was gekomen.De man reed over de Langevieleweg en wilde rechtsaf de Vlissingsesingel oprijden. Vermoedelijk deed hij dit te snel waardoor de scootmobiel omviel.
Gemaakt door: troetelbeer
vr 23 mrt -   15:26  
Mannen aangehouden voor diefstal
Middelburg - Door de politie zijn vannacht twee mannen aangehouden voor diefstal van metalen. Gaat om een 25-jarige man uit de gemeente Borsele en een 26-jarige Vlissinger.Tijdens surveillance op industrieterrein Arnestein zagen agenten op een doodlopend gedeelte een personenauto geparkeerd staan.
Gemaakt door: 112zeeland
do 22 mrt -   21:53  
Bestelauto weggenomen, Sas van Gent
Sas van Gent - Afgelopen nacht is vanaf een terrein aan de Zandstraat in Sas van Gent een bestelauto weggenomen. Het betreft een grijze Ford Transit met het kenteken 46BBJB en met het opschrift 'De Pooter tweewielers'.
Gemaakt door: 112zeeland
do 22 mrt -   18:02  
Binnenbrand binnenvaartschip
Hansweert - Op het binnenvaartschip Prins van Oranje is vanmiddag om 16:53 een brand uitgebroken. Om 17:01 was de melding opgeschaald naar Middelbrand. De KNRM was snel aanwezig. De brand werd veroorzaakt door isolatiemateriaal in de motorkamer. De rookontwikkeling was aanzienlijk, er is melding van één slachtoffer welke door de rook was gevat en is door de KNRM naar de post gebracht waarna het ambulancepersoneel het verder heeft overgenomen. De brand is geblust door de post Kruiningen en om 17:30 werd er brand meester gemeld.
Gemaakt door: 112zeeland
do 22 mrt -   17:29  
Grote blunder van het AT in Middelburg
Middelburg - Het arrestatieteam heeft donderdag de verkeerde verdachte opgepakt. De man werd na een crematie op de begraafplaats in Middelburg gearresteerd en overgebracht naar Torentijd. Daar bleek echter al snel, dat het om de verkeerde verdachte ging. Hij is onmiddellijk vrijgelaten en door agenten naar huis gebracht. De politie heeft excuses aangeboden aan de man en aan zijn familie. Het is niet bekend van wat voor misdrijf deze verdachte werd verdacht. De persoon waar het allemaal om begon loopt nog steeds vrij rond.
Gemaakt door: 112zeeland
do 22 mrt -   16:25  
diverse diefstallen in zeeland
zeeland - Diefstal boompjes: Tussen dinsdagavond 21.30 uur en woensdagmiddag 13.30 uur zijn, vanaf een bedrijfsterrein aan de Postweg in Tholen, meerdere boompjes met een totale waarde van honderden euro's weggenomen. Om op het terrein te komen is een stuk van het omheinende hekwerk vernield. Diefstal uit woning, Tholen Tussen woensdagavond 20.00 uur en donderdagochtend 07.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Oesterdam in Tholen. Uit de woning is meubilair met een totale waarde van honderden euro's weggenomen. Er is een ruit vernield. Diefstal uit bedrijf, Heikant Tussen dinsdagavond 20.15 uur en woensdagochtend 08.00 uur is er ingebroken in een garagebedrijf in Heikant. Uit het pand zijn gereedschappen en elektrische inbouwapparatuur met een totale waarde van vele duizenden euro's weggenomen. Er is een ruit vernield. Diefstal busje, Zierikzee Tussen woensdagavond 18.30 uur en donderdagochtend 11.00 uur is een busje, wat geparkeerd stond aan Rodedorp in Zierikzee weggenomen. Het betreft een blauwe Volkswagen, type transporter voorzien van het kanteken 72-BV-JX.
Gemaakt door: 112zeeland
do 22 mrt -   16:24  
Vlissinger aangehouden voor handel in verdovende middelen
Vlissingen - In zijn woonplaats is eerder deze maand een 40-jarige Vlissinger aangehouden voor handel in verdovende middelen. Deze man was vorig jaar al aangehouden en veroordeeld voor handel in verdovende middelen. Na zijn invrijheidstelling was hij weer gaan dealen. Door de politie werd gezien dat de Vlissinger weer drugscontact had met een afneemster. Beiden zijn toen door de Regionale Ondersteuningsgroep aangehouden.Bij beide verdachten werden harddrugs aangetroffen. De 40-jarige Vlissinger is inmiddels via een zogeheten snelrechtzitting veroordeeld tot 80 dagen gevangenisstraf met aftrek van voorrarrest en een verlenging van zijn proeftijd met 1 jaar voor het dealen van drugs in januari en februuari van dit jaar.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 21 mrt -   20:53  
Aanhouding voor handel in verdovende middelen
Vlissingen - Een 20-jarige Vlissinger is vanmiddag in de Bloemenlaan in Vlissingen aangehouden door de Regionale Ondersteuningsgroep van Politie Zeeland. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat hij zich bezig hield met de handel in verdovende middelen. Bij zijn aanhouding was hij in het bezit van een hoeveelheid verdovende middelen. Tevens vond vanmiddag een doorzoeking plaats in een woning aan de Hogeweg in Vlissingen. Het onderzoek wordt verder voortgezet.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 21 mrt -   20:52  
Kreeftenstroper aangehouden, Dreischor
Dreischor - Dinsdag rond 20.45 uur is op de Adriaan Oudsweg in Dreischor een 43-jarige man uit Goes aangehouden voor stroperij. Hij had gedoken in de Grevelingen en was in het bezit van 26 kreeften. De man is meegenomen en ingesloten. De kreeften zijn terug in het water gezet.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 21 mrt -   20:51  
Aanhouding voortvluchtige crimineel uit Engeland
Hoogerheide - Aanhouding voortvluchtige crimineel uit Engeland Op 9 maart jl. heeft Politie Zeeland een voortvluchtige crimineel uit Engeland aangehouden in Hoogerheide. De 26-jarige man uit Liverpool was één van de meest gezochte misdadigers van Engeland. Hij was aldaar veroordeeld tot 'levenslang' in verband met diverse geweldsdelicten waarbij het gebruik van vuurwapens niet werd geschuwd. Tony Downes was voortvluchtig sinds hij acht maanden geleden met geweld werd bevrijd tijdens een politietransport in Engeland. Tijdens dit transport, vanuit uit een gevangenis in Manchester naar een rechtbank aldaar, werd hij geholpen door vrienden. Hij en een medegevangene waren sindsdien voortvluchtig. Door een nauwe samenwerking tussen de Engelse en Nederlandse politie werd de man ontdekt in het vakantiepark op Schouwen-Duiveland. Na hier enkele weken te hebben verbleven wilde hij zich verplaatsen naar camping Familyland in Hoogerheide. Hier kon hij op 9 maart door een arrestatieteam van de politie worden aangehouden. De man zit nu in afwachting van zijn overlevering in de penitentiaire inrichting in Vught.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 21 mrt -   20:49  
Mislukte kraak op bank Sluis
Sluis - In de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 maart is er een poging gedaan tot een plofkraak op een filiaal van de Rabobank in Sluis. Deze poging is mislukt. De dader(s) liet(en) een tas achter waarvan niet duidelijk was wat de inhoud was. In verband met de veiligheid van collega's en de omgeving is de Explosieven Opruimingsdienst ingeschakeld. Deze heeft de tas onderzocht. Er zijn geen explosieven of iets dergelijks aangetroffen. De mislukte plofkraak richtte zich op de geldautomaat. De automaat heeft hierbij schade opgelopen. Voor zover nu bekend is er niets meegenomen. De omgeving is in verband met het onderzoek van de EOD afgezet geweest. Inmiddels zijn deze afzettingen weer weg. De (forensische) recherche doet onderzoek. Op dit moment is er geen zicht op een dader(s).
Gemaakt door: Krukeltje
wo 21 mrt -   20:43  
Zwaar eenzijdig ongeval Serooskerke(s)
Serooskerke(s) - Vanavond rond 19.00 vond er een eenzijdig ongeval plaats op de N59 Serooskerkseweg bij Serooskerke (Schouwen). Ambulances 108, 109 zijn onderweg. Evenals brandweer TAS4835 en HV4877. Traumaheli Lifeliner 2 is ook opgeroepen. Een 31-jarige automobilist uit Zierikzee is zwaargewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak botste hij met zijn auto tegen een lichtmast en kwam daarbij bekneld te zitten. Uiteindelijk is de man door brandweerpersoneel uit zijn auto bevrijd. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam. Na het ongeval is de weg enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 21 mrt -   18:40  
weer een overval in Middelburg
Middelburg - Politie Zeeland heeft een onderzoek ingesteld naar een gewapende overval die woensdagmiddag tegen sluitingstijd plaatsvond op een winkel aan de Markt in Middelburg. Tegen sluitingstijd zijn twee medewerkers van de winkel, onder bedreiging van een wapen, gedwongen een nog onbekend geldbedrag af te geven. Beide medewerkers raakten niet gewond maar zijn uiteraard erg geschrokken. Meteen na de melding van de overval ging de politie met diverse eenheden ter plaatse. De straat werd afgezet en er is een buurtonderzoek gehouden. Verder heeft de technische recherche het pand onderzocht op sporen en is er met een politiehond gezocht naar sporen. In het winkelpand is geen verdachte aangetroffen. Signalement dader: - man van ongeveer 1.90 m lang - droeg een integraal helm, een spijkerbroek en een blauwe jas. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden op 0900-8844 of op het politiebureau.
Gemaakt door: troetelbeer
di 20 mrt -   18:35  
Man gevallen in Middelburg
Middelburg - Een man is maandagavond gewond geraakt nadat hij gevallen was. Rond 20:15 uur kwam de man ten val tegenover het NS station aan de Kanaalweg. Een ambulance werd met spoed ter plaatse gestuurd.
Gemaakt door: troetelbeer
di 20 mrt -   18:34  
Man overvallen in woning
Terneuzen - Vandaag heeft rond 00.25 uur een gewapende overval plaatsgevonden in een woning in de Handellaan in Terneuzen.Vermoedelijk gaat het om 2 a 3 daders. De bewoner is bedreigd met een wapen.
Gemaakt door: troetelbeer
di 20 mrt -   18:33  
Man valt van rijdende auto
Goes - Maandag is rond 22.16 uur een man van een auto gevallen op het Geldeloozepad in Goes.De man, 21 jaar en afkomstig uit de gemeente Goes, was bovenop het dak van een personenauto gaan liggen waarna de bestuurder van de auto, een 20-jarige man eveneens uit de gemeente Goes, ging rijden.
Gemaakt door: troetelbeer
di 20 mrt -   18:32  
Inbraak in IJzendijke
IJzendijke - Bij een bedrijf gelegen aan de Walstraat in IJzendijke is tussen zaterdag 11.00 uur en maandag 07.30 uur ingebroken.Er is computerapparatuur en een geldbedrag gestolen.
di 20 mrt -   17:49  
Twee jongens aangehouden voor overval in Oost Souburg
Politie Zeeland heeft met de aanhouding van twee jongens de poging tot overval op de cafetaria in de Kanaalstraat in Oost Souburg op 4 januari jl. zo goed als zeker opgelost.
di 20 mrt -   09:13  
Inbraak in woning
Hengstdijk - Maandag is tussen 09.00 en 15.00 uur ingebroken in een woning op de Vogeldijk in Hengstdijk. Er werd een deur vernield en de hele woning werd doorzocht. Uit een van de kamers werd een kluis met daarin een onbekend geldbedrag en sieraden weggenomen.
ma 19 mrt -   18:01  
Portemonnee gerold
Axel - In een winkelpand op het Szydlowskiplein in Axel werd maandagmiddag een 67-jarige vrouw uit de gemeente Terneuzen van haar portemonnee beroofd. De portemonnee, met daarin enkele tientallen euro's en persoonlijke papieren, werd in een onbewaakt ogenblik uit haar tas, die aan een winkelwagentje hing, gestolen. Even later bleek er met haar pinpas geld gepind te zijn.
ma 19 mrt -   17:35  
Fietskijkavond bij Kuzee
Ritthem - Op maandag 26 maart a.s. is er weer een fietskijkavond georganiseerd door Politie Zeeland. Tussen 19.00 en 20.00 uur kunnen aangetroffen fietsen uit heel Walcheren worden terugbezorgd bij hun eigenaar. De kijkavond wordt gehouden bij Garage Kuzee aan de Marie Curieweg 5 in Ritthem. Voor teruggave van uw fiets is een origineel proces-verbaal van aangifte nodig, neem dit dus mee als u komt kijken.
ma 19 mrt -   17:35  
Inbraak in horecabedrijf
Yerseke - Zondag tussen 01.30 en 20.45 werd ingebroken in een horecabedrijf aan de Schotte in Yerseke. Er werd een deur geforceerd en uit het bedrijf werden een onbekend geldbedrag, een tiental sloffen sigaretten en de gasmeter gestolen.
ma 19 mrt -   17:33  
Koperdraad gestolen bij bedrijf
Yerseke - Tussen vrijdag 17.00 en maandag 08.30 uur werd van het dak van een bedrijf aan de Industrieweg in Yerseke ongeveer 300 meter koperdraad gestolen. De koperdraad, dat onderdeel de bliksemafleider is, heeft een totale waarde van meer dan tienduizend euro.
ma 19 mrt -   17:32  
Bedrijfsongeval
Cadzand - Maandag rond 12.30 uur is bij een woning in De Brabander Wijk een 41-jarige man uit Breskens tijdens werkzaamheden van een steiger gevallen. Hoe het ongeval precies heeft plaatsgevonden is onbekend. De man liep een hoofdwond op en is met een ambulance naar een ziekenhuis in Brugge gebracht. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.
ma 19 mrt -   17:31  
Diefstal uit woning
Middelburg - In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woning aan de Bagijnhof in Middelburg. Uit de woning werden een laptop en twee speakers gestolen. De waarde van de gestolen goederen is niet bekend.
ma 19 mrt -   17:30  
Bromfiets gestolen
Middelburg - In de nacht van zondag op maandag werd in de Gerbrandylaan in Middelburg een bromfiets gestolen. Het gaat om een blauwe Peugeot S1, met kenteken 40FZK9. De waarde is onbekend.
ma 19 mrt -   17:29  
Wisseltruc
Goes - Afgelopen woensdag is rond 16.00 uur een vrouw bestolen in de Appelstraat in Goes. Een 76-jarige vrouw loopt te wandelen toen plotseling een vrouw uit een auto stapt die een gesprek aanknoopt met de 76-jarige vrouw en haar een ring en een armband aandoet. De vrouwen willen haar ook nog een halsketting omdoen maar de 76-jarige vrouw vertrouwt het niet en houd haar eigen horloge en halsketting goed vast. De twee dievegges zien toch kans om een oorbel en een halsketting los te maken en in hun jaszak te stoppen. De 76-jarige vrouw pakt haar halsketting weer terug uit de jaszak van één van de vrouwen. De twee vrouwen gaan er vandoor in een auto. De 76-jarige vrouw mist één oorbel.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 18 mrt -   21:40  
Vierde overval op Chinees Restaurant
Koudekerke - Omstreeks 20.40 uur kwam er een melding binnen bij de meldkamer van Politie Zeeland dat er een gewapende overval was gepleegd op een Chinees Restaurant in Koudekerke.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 18 mrt -   18:13  
Explosie aan boort van een boot op het veersemeer
Veere - Rond zes uur zondagavond is bij de 112 centrale de melding binnengekomen dat er een explosie aan boord van een boot heeft plaats gevonden. Even daarna is er brand ontstaan. De KNRM van Veere en de brandweer van Veere zijn uitgerukt naar de boot. De brandweer is overgestapt op de reddingsboot van de KNRM (de oranje). De brandweer heeft de brand geblust. Voor zo ver bekent is er een persoon naar de wal gebracht voor onderzoek door het ambulance personeel.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 18 mrt -   16:26  
Vechtpartij in Bruinisse
Bruinisse - Zaterdagavond vond bij het Zijpe, bij de tent van de winterfeesten een vechtpartij plaats. Het begon in de tent waar een 28-jarige man uit de gemeente schouwen-Duiveland een sigaret stond te roken. Hij werd daarop door enkele beveiligers de tent uitgewerkt. Een 32-jarige man uit dezelfde gemeente ging er op af en werd eveneens naar buiten gewerkt. Eenmaal buiten ontstond een vechtpartij tussen beide mannen en de beveiligers. Bij de aanhouding van de twee mannen werd de 32-jarige, die letsel opliep in zijn gezicht, gepepperd. Ze zijn beiden naar Torentijd gebracht. Een van de beveiligers kwam erg ongelukkig terecht en brak zijn arm. De twee mannen zijn, na het afleggen van een verklaring, zondagmiddag weer in vrijheid gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 18 mrt -   16:26  
Auto in greppel, Goes
Goes - Op de Deltaweg in Goes raakte zondag tegen 06.00 uur een 22-jarige Deense automobilist met zijn auto in de greppel naast de weg. De man, die meer dan 3x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken, had de verkeerde weg gekozen en probeerde te keren, maar eindigde in de greppel. De Deen kreeg een rijverbod van 10 uur en hij moest zijn rijbewijs inleveren.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 18 mrt -   16:25  
Hennepkwekerij bij toeval ontdekt
Middelburg - In een woning in de Zandkreekstraat in Middelburg is zondagochtend een hennepkwekerij aangetroffen en ontruimd.De politie kwam bij de woning in verband met de aanhouding van een van de bewoners, maar trof in plaats daarvan in een slaapkamer een kweektent met daarin 25 volgroeide hennepplanten aan. In een ingebouwde wandkast werden ook een aantal hennepstekken gevonden.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 18 mrt -   16:23  
Aanhouding wegens mishandeling, Hulst
Hulst - In de James Cookstraat in Hulst is vrijdagavond een 31-jarige man uit die plaats aangehouden wegens mishandeling. De man had even daarvoor in een woning op het Vogelfort in Hengstdijk een 26-jarige vrouw gestompt en getrapt. De vrouw liep hierbij letsel op aan haar neus. De man is na zijn aanhouding in verzekering gesteld. De oorzaak van de mishandeling ligt in de relationele sfeer.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 18 mrt -   16:22  
Zitgrasmaaier uit schuur gestolen, Rilland
Rilland - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een schuur, behorend bij een woning aan de Bathsedijk in Rilland, opengebroken. Er werd een deur vernield en uit de schuur werd een zitgrasmaaier gestolen. De maaimachine heeft een waarde van enkele duizenden euro's.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 18 mrt -   16:20  
Inbraak in horecabedrijf, Terneuzen
Terneuzen - In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een horecabedrijf op de Baandijk in Terneuzen. Er werd een ruit vernield en binnen werden twee gokkasten opengebroken, waarvan de inhoud werd weggenomen. Ook een losse kassalade, met inhoud, werd gestolen. In totaal gaat het om enkele duizenden euro's.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 18 mrt -   16:19  
Diefstal stroomkabel, Bruinisse
Bruinisse - In de nacht van zaterdag op zondag werd op de Werkhavenweg bij Bruinisse ongeveer 100 kg stroomkabel gestolen. De kabel liep vanaf een schakelkast aan de wal, die open gebroken werd, via een loopbrug en de steiger naar een werkschip. Van een pallet werd ongeveer 50 mter elektriciteitskabel gestolen. Ook werden drie stekkers, elk ter waarde van enkele tientallen euro's meegenomen. De waarde van de kabels is onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 18 mrt -   00:18  
Auto van de dijk,Tholen
Tholen - Zaterdag om ongeveer 23.22 uur werd bij de meldkamer van Politie Zeeland gemeld dat er een auto van de dijk was gereden. Toen hulpdiensten op de Oesterdam in Tholen kwamen troffen zij inderdaad een auto aan. De auto lag op zijn kop onder aan de dijk. De brandweer hoefde niet in actie te komen. De man was zelf al uit de auto gekomen. De man had geen verwondingen. De brandweer van Tholen en Rilland zijn weer naar de kazerne gegaan. De man is naar het politiebureau gebracht om een verklaring af te leggen. De politie doet onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
za 17 mrt -   18:27  
ongeval Krabbendijke
Krabbendijke - Op de Oude Rijksweg bij Krabbendijke raakte zaterdag rond 12.30 uur een 43-jarige motorrijder uit de gemeente Reimerswaal gewond bij een aanrijding. Een 29-jarige automobilist uit Den Haag reed over de Oude Rijksweg en uit tegenovergestelde richting kwamen twee motorrijders. De automobilist wilde linksaf slaan en verleende nog voorrang aan de eerste motorrijder. Daarna sloeg hij af en kwam in botsing met de tweede motorrijder, de 43-jarige man. Deze werd gelanceerd en kwam een stuk verderop weer op de weg terecht. Hij is met onbekend letsel naar een ziekenhuis in Bergen op Zoom gebracht.
za 17 mrt -   10:17  
Rijbewijs ingenomen
IJzendijke - Door de politie is vrijdagavond het rijbewijs ingenomen van een 27-jarige automobiliste uit de gemeente Sluis. Een agent had gezien dat de vrouw slingerend over de weg reed. De automobiliste stopte in IJzendijke voor een woning en wilde naar binnengaan. Ze werd aangesproken door de agent die het vermoeden had dat de vrouw onder invloed van alcohol had gereden. Ze reageerde hier niet op en ging de woning binnen. Uiteindelijk kon de vrouw worden aangehouden maar ze werkte niet echt mee en verzette zich hevig. Uiteindelijk is ze overgebracht naar het politiebureau in Terneuzen. Daar bleek uit de ademanalyse dat ze ruim 4 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Haar rijbewijs is ze voorlopig kwijt.
za 17 mrt -   10:15  
Schoenendief aangehouden
Middelburg - Vrijdagmiddag rond 17.00 uur werd in een schoenenwinkel in de Lange Geere een 18-jarige man uit Middelburg betrapt toen hij schoenen stal. De jongeman had twee paar schoenen bij zich gestoken en wilde daarmee de winkel verlaten zonder te betalen. Helaas voor hem gingen de alarmpoortjes af toen hij er doorheen liep. Hij is aangehouden door een medewerker van de winkel en die heeft de politie ingeschakeld. Agenten van Politie Zeeland hebben de jongeman naar het bureau gebracht en hem daar gehoord over de diefstal. Hij bekende het feit en is na zijn verhoor weer in vrijheid gesteld
Gemaakt door: 112zeeland
za 17 mrt -   00:50  
Brandweer blust containerbrand Middelburg
Middelburg - De brandweer is vrijdagochtend uitgerukt voor een containerbrand. Rond 03:57 uur werd de brand opgemerkt aan de Walplein in Middelburg. Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek het te gaan om een oud papiercontainer die al tot op de grond toe was afgebrand. De brandweer heeft met een straal lage druk de brand gedoofd.Nadat brand was ge dooft kon de brandweer weer terug naar de kazerne.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 16 mrt -   19:12  
In verzekering gesteld, Vlissingen
Vlissingen - Een 45-jarige man uit de gemeente Borsele is vrijdagmorgen omstreeks 12.00 uur aangehouden door agenten van de Zeeuwse politie. De man werd aangehouden omdat hij verdacht wordt van zware mishandeling cq. poging doodslag op een 60-jarige Vlissinger. Omstreeks 11.15 uur reed de Vlissinger met twee bekenden van hem, over de Singel in zijn woonplaats. Hij verklaart verder dat de 45-jarige man opzettelijk op hem inreed met een scooter en dat deze man met een scherp voorwerp heeft uitgehaald naar hem. De Vlissinger deed hierop aangifte bij de Zeeuwse politie. Hierop zijn de agenten op zoek gegaan naar de verdachte en troffen hem aan in een woning aan de Hendrikstraat in Vlissingen. Daar werd de 45-jarige man uit de gemeente Borsele aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd en heeft een verklaring afgelegd. De man is hierop in verzekering gesteld en zit nu dus nog vast. Door agenten van Politie Zeeland zijn getuigen gehoord met betrekking tot deze zaak. De 60-jarige Vlissinger is niet gewond geraakt.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 16 mrt -   19:09  
Gereedschap gestolen uit container, Hulst
Hulst - In de nacht van donderdag op vrijdag is door surveillerende agenten van Politie Zeeland ontdekt dat er was ingebroken in Hulst. Tijdens hun dienst om ongeveer 02.15 uur, ontdekten de agenten dat er een inbraak was gepleegd in een container bij een bouwproject in de Minderbroederstraat in Hulst. Vrijdag bleek dat er voornamelijk gereedschappen uit de container waren gestolen. De eigenaar heeft aangifte gedaan van de diefstal.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 16 mrt -   19:09  
Hennepkwekerij in schuur, Kruiningen
Kruiningen - In een woning aan de Welhoekstraat in Kruiningen is vrijdagmorgen rond 07.15 uur een hennepkwekerij met 75 planten ontdekt. Om ongeveer hetzelfde tijdstip is de bewoner van het pand aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en heeft daar een verklaring afgelegd. Na dit verhoor is de man weer op vrije voeten gesteld. De kwekerij is geruimd door medewerkers van de gemeente Reimerswaal. Alle spullen zijn door agenten van Politie Zeeland in beslag genomen en vernietigd.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 16 mrt -   19:02  
Goesenaar betrapt insluiper, Goes
Goes - Een 42-jarige Goesenaar is afgelopen nacht licht gewond geraakt toen hij een onbekende man in zijn tuin betrapte. Tegen middernacht zag hij achterin zijn tuin aan de J.A. van de Goeskade een man lopen. Bij het zien van de bewoner vluchtte deze de tuin uit. Bij de poort werd hij door de bewoner in zijn kraag gevat en er ontstond een schermutseling. Toen bleek dat er ook nog een tweede man in de buurt was. Deze bemoeide zich met het handgemeen en stak de Goesenaar met een scherp voorwerp. Hierna rende het tweetal weg over het Molenplein. De bewoner heeft de politie gebeld en diverse agenten zijn gaan zoeken in de omgeving van de J.A. van de Goeskade. Ook is door een politiehond naar de mannen gezocht. Dit alles had helaas geen resultaat, want tot nu toe ontbreekt nog elk spoor van de twee mannen. De technische recherche van Politie Zeeland heeft sporen afgenomen in en om de tuin waar het incident gebeurde. De Goesenaar is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. Na behandeling mocht hij weer naar huis. Politie Zeeland is nu op zoek naar getuigen van dit feit. Hebt u iets verdachts gezien in de buurt van het Molenplein of de J.A. van de Goeskade in Goes, of hebt u meer informatie over de twee onbekende mannen, dan wordt u verzocht te bellen met 0900-8844. U kunt zich ook melden op het politiebureau in Goes om persoonlijk uw informatie door te geven, Van één van de mannen is een signalement bekend. Deze man is blank en heeft een kaal hoofd. Hij is ongeveer 1.85 tot 1.90 meter lang en heeft een smal gezicht. Hij droeg een donkergekleurde jas tot op zijn heup. Van de andere man is alleen bekend dat hij kleiner is dan de eerstgenoemde.
vr 16 mrt -   12:12  
Inbraak juwelier
Aardenburg - Bij een inbraak bij een juwelier aan de Kaai in Aardenburg is in de nacht van woensdag op donderdag een nog onbekende hoeveelheid sieraden buitgemaakt. Buurtbewoners werden rond 01.30 uur wakker van enkele harde klappen. Toen ze naar buiten keken, zagen ze dat aan de straatzijde de winkelruit werd vernield door een viertal personen met bivakmutsen op. Die gingen door het ontstane gat de winkel binnen en pleegden daar diverse vernielingen. Vervolgens gingen zij er met hun buit vandoor in een vluchtauto richting Draaibrug. Die auto heeft gedurende de inbraak, tussen 01.30 en 01.45 uur, onbeheerd met draaiende motor midden op de Kaai gestaan. Een tegemoetkomende automobilist(e) moest hierdoor afremmen en om de vluchtauto heenrijden. De politie wil graag in contact komen met deze automobilist(e), mogelijk kan hij/zij meer informatie verstrekken over de vluchtauto en de daders. Ook wil de politie in contact komen met mensen die rond het tijdstip van de inbraak iets hebben gezien. Zij kunnen bellen met 0900-8844
vr 16 mrt -   12:11  
Grote verkeerscontrole
Terneuzen - In Terneuzen werd donderdag een grote verkeerscontrole gehouden. Tijdens deze controle werkte Politie Zeeland samen met de Belastingdienst, de Douane en de KLPD. Tussen 09.45 uur en 12.30 uur werd gecontroleerd op de Guido Gezellestraat. Hier passeerden 1860 voertuigen. De Belastingdienst had hier vijf 'hits'. Door de politie werden twee bekeuringen uitgedeeld, één voor te donkere ruiten in een auto en één maal voor het rijden tijdens OBM. Vier zaken werden afgehandeld middels de coulanceregeling (CAO-Acties) Tussen 13.30 uur en 16.30 uur werd gecontroleerd op de Mr. F.J. Haarmanweg. Hier passeerden 2588 voertuigen en had de Belastingdienst 16 'hits'.Eén bestuurder werd bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol. Ook werd een boete uitgeschreven voor het rijden met een ongeldig rijbewijs Drie zaken afgehandeld door middel van de coulanceregeling.Door de Belastingdienst werd 26 maal beslaggelegd.Vijf auto's werden weggetakeld en terplaatse werd 1500 euro afgerekend. Actuele dossiers Dode brand Terneuzen Dode vrouw Goes landelijke dossiers Geen dossiers aanwezig
vr 16 mrt -   12:10  
Jongen beroofd van telefoon
Middelburg - Woensdagavond omstreeks 21.00 uur fietste een 15-jarige jongen uit de gemeente Veere over de Laurens Stommesweg in Middelburg. Op een gegeven moment zag hij drie jongens over dezelfde weg lopen. Zij liepen hem tegemoet. Zij riepen de jongen aan en hij riep terug. Hierop is hij tegengehouden door de drie jongens. Door de onbekenden is de 15-jarige beroofd van zijn telefoon en heeft hij op de koop toe ook nog klappen gekregen. Hij heeft hieraan wat blauwe plekken op zijn gezicht overgehouden. De jongen kon een beschrijving geven van zijn drie belagers. Dader1: Een blanke jongen van ongeveer 17 jaar oud. Hij was 1.80 meter lang en had een beige broek aan. Hij droeg ook een blauwe halflange jas en een baseballcap op zijn hoofd. Dader2: Had een getint uiterlijk en een tenger postuur. Hij was ongeveer 16 jaar oud en 1.70 lang. Deze jongen had zwart haar met behoorlijk wat gel oid. Zijn haar was een beetje naar voren gekamd in een soort kuifje. Hij droeg een blauwe spijkerbroek en glimmende schoenen. Dader3: Blank en eveneens ongeveer 17 jaar oud. Hij was ook ongeveer 1.80 lang en droeg ook een baseballcap. Hij had een gelijksoortige jas aan als dader1 en droeg een donkere broek. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan bij de Zeeuwse politie. De zaak wordt onderzocht.
vr 16 mrt -   12:08  
Halsketting weg na babbeltruc
Zierikzee - Een 86-jarige vrouw uit Zierikzee is donderdagmiddag middels een truc beroofd van haar halsketting. Het slachtoffer werd op de Nieuwe Haven aangesproken door een jonge vrouw met een routekaart die de weg vroeg. Als dank kreeg de vrouw twee 'gouden' kettingen aangeboden die gelijk om haar nek werden gehangen. Het slachtoffer wilde die niet hebben en gaf ze gelijk terug. De jonge vrouw rende hierna direct weg richting de Zuidhavenpoort en liet de 'gouden' kettingen achter. Bij thuiskomst ontdekte de 86-jarige vrouw dat haar eigen halsketting ter waarde van enkele honderden euro's was gestolen. Signalement van de vrouw: ze heeft lang, donker haar en is ca. 170 cm lang.
do 15 mrt -   12:54  
Inbraak in jeugdhonk
Middelburg - Bij een jeugdcentrum aan de Goudend in Middelburg is, vermoedelijk tussen dinsdag 13 maart 22.00 uur en woensdag 14 maart 10.00 uur, ingebroken. De dader(s) hebben een deur geforceerd en er zijn binnen nogal wat vernielingen aangericht. Ook is er een geldbedrag weggenomen, evenals wat gameconsoles en een videocamera. Een schadebdrag is niet bekend, maar dat zal in de honderden euro's lopen.
do 15 mrt -   12:53  
Mogelijke koperdief aangehouden
Ovezande - Woensdagavond omstreeks 20.15 uur kwam er een melding binnen bij de meldkamer van Politie Zeeland, dat een persoon mogelijk bezig was om koper te stelen bij een pand in de Pastoor Fransestraat in Ovezande. Agenten van Politie Zeeland zijn meteen ter plekker gegaan en zagen bij aankomst iemand op een scooter wegrijden. De persoon voldeed aan het signalement dat door de getuige was opgegeven. De agenten hebben de achtervolging ingezet en ter hoogte van de Dreef hebben zij de bestuurder kunnen aanhouden, omdat deze ten val kwam met zijn scooter. De verdachte betreft een 49-jarige man uit de gemeente Borsele. De agenten hebben verklaringen opgenomen van getuigen die het één en ander gezien hadden en ook is de verdachte overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar wordt hij op dit moment gehoord.
do 15 mrt -   12:52  
Jonge winkeldief steelt blikje drank
Goes - Rond 08.45 uur donderdagmorgen is een 12-jarige jongen uit de gemeente Borsele aangehouden voor een gepleegde winkeldiefstal. De jongen had een blikje Bacardi-cola uit een supermarkt in de Marconistraat in Goes weggenomen, zonder dit af te rekenen. Winkelmedewerkers betrapten hem op de diefstal en door hen is hij ook aangehouden. Even hierna is hij overgedragen aan politieagenten van Politie Zeeland. Hij is overgebracht naar het politiebureau, zijn ouders zijn in kennis gesteld en hij zal worden doorverwezen naar Bureau HALT.
do 15 mrt -   12:50  
Controle zonder boetes
Middelburg - Bij een controle op fietsers in de Lange Delft en de Nieuwe Burg in Middelburg hadden woensdag veel boetes uitgeschreven kunnen worden... Naar aanleiding van diverse klachten van winkeliers, winkelend publiek en omwonenden, hebben agenten van Politie Zeeland woensdag tussen 13.30 uur en 16.30 uur gecontroleerd. In beide straten is het niet toegestaan om tussen 12.00 en 18.00 uur te fietsen. (Op koopavonden duurt dit verbod tot 21.00 uur.) De controle is door agenten in burger gedaan en er zijn in die drie uur 212 fietsers staande gehouden. Al die 212 personen hadden een bekeuring van minstens 45 euro kunnen krijgen, ware het niet dat Politie Zeeland een coulance-actie hield. Aan alle betrokkenen is, in plaats van het bekende gele bonnetje, een briefje uitgereikt met daarop een melding waarom de politie niet bekeurde voor de gepleegde overtreding.
do 15 mrt -   12:49  
Aangehouden wegens verboden wapenbezit
Zonnemaire - Woensdagmorgen omstreeks 11.30 uur is een 48-jarige man uit Zonnemaire aangehouden in een woning aan de Beatrixstraat in Zonnemaire. De man, een lid van de Hells Angels, werd aangehouden door medewerkers van de Regionale Ondersteuningsgroep van Politie Zeeland. In de woning werd, tijdens de huiszoeking die volgde op de aanhouding, een soort wapen aangetroffen waarvan bekend is dat deze regelmatig gebruikt worden voor criminele activiteiten. De man zit nog vast en wordt gehoord.
wo 14 mrt -   15:45  
Vlam in de pan
Goes - Woensdag 14 maart om 4:40 uur nachts kreeg de blusgroep van Goes en de ladderwagen van Goes een melding van een binnenbrand. Er zou een binnenbrand zijn aan de Gerbrandyhof in Goes. Ter plaatse bleek het te gaan om een vlam in de pan. Na een korte inzet en te hebben geventileerd konden ze weer terug naar de post.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 12 mrt -   22:40  
Ongeval met gans door trein
Rilland - Om even voor tien uur wordt er melding gemaakt van een trein ongeval. Er zou een klein ongeval zijn met een trein tussen Rilland en Hogerheide. Direct worden de brandweer van Rilland en de ambulance ter plaatsen gestuurd. Bij aankomst zien ze de trein inderdaad stil staan. Inmiddels is ook de brandweer van Kruiningen onderweg. De hulpverleners zien wel een trein maar geen auto of een persoon nabij het spoor gevonden was. Later bleek dat de trein komende uit Bergen op Zoom een frontale botsing heeft gemaakt met een vliegende gans. De politie heeft onderzoek gedaan waar na de trein met grote vertraging verder kon naar naar station Rilland
Gemaakt door: troetelbeer
ma 12 mrt -   22:13  
Coniferenbrand in Middelburg
Middelburg - De brandweer is dinsdagavond uitgerukt voor een coniferenbrand in Nieuw Middelburg Rond 20:30 uur kwam bij de alarmcentrale een melding binnen dat er in een coniferenhaag een brand woedde aan de Jacobs Catsstraat.
Gemaakt door: troetelbeer
ma 12 mrt -   22:03  
Veiligheidswijzer 2012-2013 verspreid
Middelburg - Momenteel wordt de Veiligheidswijzer 2012-2013 onder alle inwoners en bedrijven in Zeeland verspreid. De Veiligheidswijzer is een gezamenlijke uitgave van Veiligheidsregio Zeeland en Politie Zeeland. De brochure is volledig bekostigd uit de advertentieopbrengsten van bedrijven.
ma 12 mrt -   19:43  
Binnenbrand bij in de Hema
Middelburg - Op maandag avond 12 maart werden de vrijwilligers van post Rooseveldlaan met spoed opgeroepen naar de Cool Cat in de Lange Delft in middelburg voor een automatisch brandalarm. Ter plaatse aangekomen bleek het om een kleine binnenbrand te gaan in de Hema die door het nog aanwezige personeel is geblust.
ma 12 mrt -   17:16  
Persoon valt van Ladder Ritthem .
Ritthem - Vanmiddag zijn de hulpdiensten massaal uitgerukt naar de Zandweg te Ritthem . Omstreeks 15:40 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale dat er een persoon van een ladder was gevallen aan de Zandweg te Ritthem, Hierop stuurde de alarmcentrale de rapid responder en een ambulance met spoed ter plaatse.
ma 12 mrt -   17:13  
Brandweer uitgerukt voor Binnenbrand Middelburg.
Middelburg - De brandweer is vanmiddag uitgerukt voor een binnenbrand melding aan de Buitenruststraat te Middelburg. Omstreeks 15:25 uur kwam de brandmelding binnen bij de alarmcentrale die hierop direct tankautospuit (4530) en Ladderwagen (4550) met spoed ter plaatse stuurde. Ook de MOV (4560) kwam met spoed ter plaatse.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 11 mrt -   17:53  
gans met pijl door zijn nek,Rilland-Bath
Rilland-Bath - Dierenpolitie zoekt getuigen mishandeling gans De dierenpolitie Zeeland is op zoek naar getuigen van de mishandeling van een gans. Het dier is zaterdag 10 maart rond 17.50 uur gezien door een voorbijganger in het Spuiboezem langs de Grensweg in Rilland-Bath met een pijl in zijn nek. De pijl is vermoedelijk afkomstig van een kruisboog. Het dier is door een jachtopziener uit zijn lijden verlost. De politie verzoekt getuigen of personen die meer informatie hebben over dit voorval te bellen naar 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 11 mrt -   17:51  
Man aangehouden in Sint Maartensdijk
Sint Maartensdijk - In de nacht van zaterdag op zondag, rond 00.00 uur, heeft de poltiie een man aangehouden in Sint Maartensdijk wegens overtreding van een huisverbod. De man is ingesloten
Gemaakt door: 112zeeland
zo 11 mrt -   17:49  
agenten beledigd Goes
Goes - Politie Zeeland heeft zondag rond 04.30 uur een man aangehouden wegens belediging van agenten op de Beestenmarkt in Goes. De 20-jarige man uit 's Gravenpolder is, na verhoor, rond 06.30 uur heengezonden.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 11 mrt -   17:48  
Aanhoudingen in Goes
Goes - Tussen 04.00 uur en 04.10 uur is een 31-jarige Goesenaar geslagen op de Oude Vismarkt in Goes. Even later heeft de politie in de Korte Kerkstraat een verdachte van de mishandeling, een 23-jarige Middelburger, aangehouden. Een andere verdachte van de mishandeling, een 22-jarige Middelburger, ging er rennend vandoor en werd in de Piet Heinstraat aangehouden waarbij hij zich verzette. Terwijl de 22-jarige werd aangehouden bemoeide een andere Middelburger, ook 23 jaar oud, zich met de aanhouding. Hij is aangehouden vanwege het niet voldoen aan een bevel en het beledigen van agenten. De mishandelde man hield een kapotte lip, een pijlijke wang en hand over aan de mishandeling.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 11 mrt -   17:48  
Vier aanhoudingen in Vlissingen
Vlissingen - Politie Zeeland heeft vier jonge mannen aangehouden wegens vernieling van een fiets op de Koudekerkseweg in Vlissingen zondag rond 06.30 uur. De vier zijn afkomstig uit Oost Souburg en Vlissingen en 19, 20 en 21 jaar oud.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 11 mrt -   17:47  
Houseparty gestopt in Rilland
Rilland - Zaterdag kwam bij de politie een melding binnen van geluidsoverlast op de Oostelijke Schelderijnweg in Rilland. Toen de politie ter plekke ging bleek men daar een houseparty onder een viaduct op te bouwen. Na een goed gesprek met de politie ruimden de organisatoren alles op en is de party afgelast.
za 10 mrt -   19:24  
Brandweer ingezet voor liftopsluiting Middelburg.
Middelburg - De vrijwilligers van de post President Roosenveltlaan zijn vanmiddag uitgerukt voor een liftopsluiting aan de Nassaulaan te Middelburg. Omstreeks 14:08 Uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die stuurde hierop tankautospuit (4535) onder prio twee ter plaatse. Binnen enkele minuten was de tankautospuit ter plaatse.
za 10 mrt -   18:27  
Persoon te water bij sluizen Vlissingen
Vlissingen - Vanmiddag zijn de hulpdiensten massaal uitgerukt naar het Stationsplein te Vlissingen. Er zou een persoon te water zijn geraakt bij de sluizen te Vlissingen. De brandweer rukte uit met een duikteam een ladderwagen en twee ambulance's . Toen de brandweer ter plaatse was bleek het persoon al uit het water te wezen . Hierop was de inzet van het duikteam niet meer nodig. Het ambulancepersoneel heeft het persoon onderzocht . Over eventuele verwondingen is niets bekend
Gemaakt door: troetelbeer
za 10 mrt -   11:53  
Politie zoekt getuigen van mishandeling
's Heerenhoek - De politie is op zoek naar getuigen die meer informatie kunnen verstrekken over een mishandeling die woensdagmiddag plaatsvond.Omstreeks 13.30 uur werd aangebeld bij een woning aan de Burg. Dregmansstraat. Toen de bewoonster de deur had geopend, werd zij direct enkele malen door een onbekende man in haar gezicht geslagen.
Gemaakt door: troetelbeer
za 10 mrt -   11:50  
Verdachte van zedenzaak aangehouden
Vlissingen - Politie Zeeland heeft dinsdag 6 maart de verdachte van een verkrachting aangehouden die plaatsvond op 10 december 2011 rond 06.20 uur in de Bloemenlaan in Vlissingen.Na langdurig onderzoek is de politie op het spoor gekomen van de 23-jarige verdachte. De man, afkomstig uit Vlissingen, is aangehouden in Middelburg en voorgeleid. Hij is door de Rechter Commissaris 14 dagen in bewaring gesteld.
Gemaakt door: troetelbeer
za 10 mrt -   11:47  
Insluipster in woning in Nieuwerkerk
Nieuwerkerk - Vrijdag rond 14.30 uur ontdekten bewoners van een woning in de Magnoliastraat in Nieuwerkerk een insluipster.Na het horen van gekraak in hun woning ging één van de bewoners een kijkje nemen op de bovenverdieping.
Gemaakt door: troetelbeer
za 10 mrt -   11:46  
Bliksemafleiders gestolen in Yerseke
Yerseke - Tussen donderdag 18.00 uur en vrijdag 08.30 uur zijn van een gebouw aan de Korriangaweg in Yerseke de bliksemafleiders gestolen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 9 mrt -   15:09  
Inbraak in winkel, Middelburg
Middelburg - Inbraak in winkel, Middelburg In een winkel aan de Vrijlandstraat in Middelburg is (vermoedelijk) vannacht ingebroken. De inbraak werd vanmorgen om ongeveer 06.00 uur ontdekt door een medewerker. Door een slot te forceren is/zijn de dader(s) de winkel binnengekomen. Uit de winkel zijn computers weg, maar ook geld.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 9 mrt -   15:09  
Inbraak, Kapelle
Kapelle - In een woning aan de Van Der Biltlaan in Kapelle is donderdag ingebroken. De tijdstippen waartussen dit gebeurde zijn nog niet precies bekend, maar de inbraak werd ontdekt om ongeveer 20.30 uur donderdagavond. Uit de woning werden geld en sieraden meegenomen. Door agenten van Politie Zeeland wordt nog een buurtonderzoek gedaan en ook komt de Technische Recherche ter plekke om sporen af te nemen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 9 mrt -   15:05  
Inbraak 's-Gravenpolder
's-Gravenpolder - In een woning aan de Magnoliastraat in 's-Gravenpolder is donderdag tussen 17.30 en 21.00 uur ingebroken. Vermoedelijk is/zijn de dader(s) de woning binnengekomen door een raam te openen. Hierna is de woning doorzocht. Op het eerste gezicht is er uit de woning niets weggenomen. Door agenten van Politie Zeeland wordt een buurtonderzoek gedaan en ook gaat de Technische Recherche sporenonderzoek doen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 8 mrt -   22:27  
Koper gestolen in Goes
Goes - Vandaag is een diefstal ontdekt van koperen leidingen in Goes. De leidingen maakten deel uit van een bliksemafleidingsysteem op een gebouw gelegen aan het Stationspark in Goes.
Gemaakt door: 112zeeland
do 8 mrt -   22:25  
Politie zoekt inzittende rode Peugeot
goes - Zaterdag 3 maart is tussen 21.50 uur en 21.55 uur een 25-jarige man het slachtoffer geworden van een straatroof op het Geldeloozepad in Goes nabij sportpark ' Het Schenge'. De dader vluchtte weg richting Goes-Noord. Zijn signalement luidt: Lengte 1.92 m of iets langer. Leeftijd niet bekend. Hij droeg sportieve lage platte veterschoenen met witte en lichtbruine vlakken (grote schoenmaat) en was gekleed in een donkere broek (vermoedelijk jeans) en een glimmende lichtblauwe jas tot heuplengte; deze jas heeft een witte band aan de onderzijde van ongeveer 10 cm. Zijn gezicht was geheel bedekt met een zwarte doek en hij sprak met een buitenlands accent
Gemaakt door: 112zeeland
do 8 mrt -   22:24  
Resultaten verlichtingscontrole
Middelburg - In de periode tussen 5 november 2011 en 24 februari 2012 heeft Politie Zeeland, in samenwerking met het ROVZ en het Zeeuws Coordinatiepunt Fiets, diverse verlichtingscontroles gehouden in Middelburg. Bij die controles werden bekeuringen uitgedeeld, maar ook lampensetjes, zodat mensen weer veilig hun weg konden vervolgen. Fietsers waarvan de verlichting wel in orde was, kregen een zogenaamde 'lichtkanskaart' waarmee prijzen te winnen waren. In totaal werden er in deze periode door Politie Zeeland 296 boetes uitgedeeld aan fietsers die hun verlichting niet voerden.
Gemaakt door: 112zeeland
do 8 mrt -   22:22  
Getuigen gezocht woninginbraken Zierikzee
Zierikzee - Politie Zeeland is op zoek naar getuigen die iets meer kunnen zeggen over een viertal inbraken die zijn gepleegd in woningen aan de Jannewekken in Zierikzee. Uit onderzoek is gebleken dat er geen sporen van braak zijn. De inbraken zijn woensdag (overdag) gepleegd en uit de vier woningen zijn sieraden en geld weggenomen. Agenten van Politie Zeeland hebben buurtonderzoek gedaan en de Technische recherche heeft sporenonderzoek gedaan. Getuigen die iets kunnen vertellen over de inbraken, of die iets verdachts hebben gezien op woensdag 7 maart in de buurt van de Jannewekken, worden verzocht te bellen met 0900-8844 of zich te melden op het politiebureau bij hen in de buurt. De politie benadrukt dat zij het graag hoort wanneer mensen verdachte auto's zien in hun buurt. Noteer de kentekens en schrijf signalementen op, meld dit soort zaken ook altijd bij ons. Iets kleins kan soms de oplossing van iets groots betekenen.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 7 mrt -   18:33  
Grote nachtelijke verkeerscontrole op N57
N57 - Vanwege de oefening Wake Up 2012 wordt van woensdag 7 maart om 16.00 tot donderdag 8 maart omstreeks 04.00 uur op de Oosterscheldekering (N57) een grote verkeerscontrole gehouden. Het verkeer kan hiervan enige hinder ondervinden. De Koninklijke landmacht houdt momenteel een meerdaagse grote multidisciplinaire oefening in Zuid-Nederland. In Zeeland is de oefening een gezamenlijke training van de landmacht met diensten zoals politie, Rijkswaterstaat, GHOR en brandweer. Belangrijkste doel van de oefening is vooral het samenwerken en samen oefenen. Op woensdag en donderdag wordt op de Oosterscheldekering het proces Bewaken en Beveiligen geoefend. Vanaf 16.00 uur wordt deze taak uitgevoerd door zo'n 30 bewapende politiemensen. In de loop van de avond wordt deze opdracht aan militairen van de landmacht overdragen. Zodra de militairen aanwezig zijn, zijn ook enkele eenheden van de Koninklijke Marechaussee aanwezig. De controles duren tot ongeveer 04.00 uur. Tijdens deze uren worden aan de noord- en de zuidzijde van de Oosterscheldekering twee verkeerscontrolepunten ingericht. Het verkeer wordt gecontroleerd. Passanten wordt uitdrukkelijk gevraagd of ze hier aan mee willen werken en zijn vrij dit te weigeren. Geconstateerde overtredingen worden op de normale wijze afgehandeld.
Gemaakt door: 112zeeland
di 6 mrt -   21:28  
Resultaten snelheidscontroles, Middelburg
Middelburg - Dinsdag is er in diverse straten, die binnen de 30 km zones liggen, door de verkeerspolitie op snelheid gecontroleerd. In de Oosterscheldestraat werden vijf bekeuringen uitgeschreven; de hoogste snelheid bedroeg 63 km/h. Op de Europaweg waren er drie hardrijders met als hoogste snelheid 53 km/h. Ook in de Dauwendaelselaan reden drie bestuurders te hard met als hoogst gemeten snelheid 54 km/h. In de Sportlaan en in de Sir Winston Churchilllaan werden geen overtredingen van de maximum snelheid vastgesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
di 6 mrt -   21:27  
Verkeersongeval in Kapelle
Kapelle - Dinsdag om 17.30 uur vond een aanrijding plaats op de rotonde Wemeldingse Zandweg met de kruising Noordweg. Een 18-jarige inwoner van de gemeente Goes fietste vanuit de richting Kapelle in de richting van Wemeldinge Hij werd geschept door een personenauto, bestuurd door een 64-jarige man uit Vlissingen, die de fietser niet had gezien. De automobilist en getuigen van de aanrijding ontfermden zich direct over het slachtoffer, dat een gebroken onderbeen opliep. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
di 6 mrt -   21:26  
Verkeersongeval met letsel, Poortvliet
Poortvliet - Op de Postweg in Poortvliet vond dinsdag rond 15.00 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. De juiste toedracht van het ongeval is nog niet bekend, maar bij de aanrijding kwamen beide auto's op hun zijkant terecht. In de ene auto zaten een 90-jarige man en een 84-jarige vrouw, beiden uit Tholen. Het dak van hun auto moest door de brandweer worden opengeknipt. In de andere auto zat een 19-jarige vrouw uit Krabbendijke. De traumaheli en diverse ambulances kwamen ter plaatse en de weg is enige tijd afgesloten geweest voor het verkeerd. De 90-jarige man en de 84-jarige vrouw zijn naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom gebracht. Van de vrouw is inmiddels bekend dat zij een gebroken bovenbeen heeft opgelopen. De 19-jarige vrouw is naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Het letsel van haar en van de 90-jarige man is onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
di 6 mrt -   21:25  
Eenzijdig verkeersongeval, Middelburg
Middelburg - In de Dauwendaelselaan in Middelburg gebeurde dinsdagochtend een eenzijdig verkeersongeval. Een 72-jarige Middelburgse vrouw reed op haar snorfiets over de Dauwendaelselaan met achterop een 71-jarige plaatsgenote. De bestuurster lette even niet op en reed vol tegen een wegversmalling aan. Beiden kwamen ten val en de passagiere raakte even buiten kennis. Zij liep rugklachten op en ze is naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Voor zover bekend bleef de bestuurster ongedeerd.
Gemaakt door: 112zeeland
di 6 mrt -   21:24  
Politie zoekt eigenaar surfplank,Kamperland
Kamperland - De politie is op zoek naar de eigenaar van een gele surfplank. Deze surfplank is zeer waarschijlijk in de buurt van Kaperland gestolen. De reden waarom de politie graag met deze eigenaar in contact wil komen is de volgende. Door de regiopolitie Twente zijn op 28 februari 2012 twee Litouwers aangehouden terzake diefstallen.Tijdens het onderzoek bleken de beide mannen ook in het bezit te zijn van gestolen goederen, toebehorend aan een hoveniersbedrijf in Kamperland. Deze goederen zijn ontvreemd in het weekend van 25-27 februari 2012. Beide Litouwers waren ook in het bezit van een gele surfplank. Deze surfplank is zeer waarschijnlijk ook in dezelfde periode in de omgeving van Kamperland ontvreemd. Van diefstal van deze surfplank is geen aangifte gedaan. Het verzoek is of de eigenaar van de surfplank zich bij de politie wil melden.
Gemaakt door: 112zeeland
di 6 mrt -   21:21  
Chinese restaurants krijgen adviezen over overvallen
Walcheren - De politie verspreidde gisteren bij Chinese restaurants en snackbars op Walcheren brieven waarbij uitbaters informatie en enkele adviezen krijgen hoe te handelen bij een eventuele overval. De laatste overvallen, in de afgelopen twee weken, waren gericht op Chinese restaurants en afhaalbedrijven. De overvallen vonden plaats tussen 19.00 en 22.00 uur, wanneer de laatste klanten waren vertrokken. De overvallers waren gericht op geld uit de kassa. De politie vraagt om vooral in de avonduren alert te zijn op personen die zich tegen sluitingstijd in de omgeving van deze bedrijven ophouden. De politie geeft de eigenaren enkele adviezen, zoals om zo weinig mogelijk geld in de kassa aanwezig te hebben. Verder om bij een daadwerkelijk overval geen verzet te plegen, om het signalement van de dader goed op te nemen, om te kijken in welke richting de dader(s) weg gaat en of deze gebruik van een vervoermiddel maakt. Mochten in de omgeving van een bedrijf mensen of voertuigen zich verdacht ophouden, bel dan gelijk naar de politie 0900-8844. De politie doet zijn uiterste best om overvallen op te lossen en dader(s) aan te houden. Maar de hulp van getuigen en melders is hierbij van groot belang. Opsporen doen we samen.
Gemaakt door: 112zeeland
di 6 mrt -   21:21  
Hennepkwekerij in woning, Sint Maartensdijk
Sint Maartensdijk - In een woning aan de Albert Schweitzerstraat heeft de politie dinsdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen. Agenten ging rond 09.45 uur de woning binnen waar op dat moment geen personen aanwezig waren. Op de bovenverdieping waren twee kweekruimten ingericht, één met 490 hennepstekken en één zonder planten. Door medewerkers van de gemeente Tholen is de kwekerij ontruimd. De stroom die nodig was voor de kwekerij werd buiten de meter om afgenomen. De politie kwam de kwekerij op het spoor naar aanleiding van een anonieme tip.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 5 mrt -   08:31  
update Steekincident Vlissingen
Vlissingen - Zojuist is bekend geworden dat de verdachte van het steekincident in de woning in de Verkuijl Quakkelaarstraat in Vlissingen zichzelf heeft gemeld aan het politiebureau. Dit betreft een 26-jarige man uit Vlissingen. Het onderzoek loopt nog en vandaag worden de beide betrokkenen (Slachtoffer en verdachte) verder gehoord over de zaak.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 4 mrt -   23:20  
man neergestoken in vlissingen
Vlissingen - Omstreeks 22.15 uur is er in een woning aan de Vlissingse Verkuil Quakkelaarstraat een 19 jarige jongen neergestoken.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 4 mrt -   23:16  
Gewapende overval, Middelburg
Middelburg - Omstreeks 21.15 uur kwam er een melding binnen bij de meldkamer van Politie Zeeland dat er een gewapende overval was gepleegd op een restaurant aan de Varkensmarkt in Middelburg. De meldkamer heeft direct alle politiemensen in de buurt gewaarschuwd, die zijn meteen in actie gekomen en zijn gaan zoeken naar de verdachte van de overval. Door de melder werd een signalement doorgegeven dat luidde als volgt: Een man met een bruine sweater, een donkere broek en zwarte schoenen. De man was ongeveer 1.70 meter lang. Hij had zijn gezicht bedekt en over zijn huidskleur kan dus niets gezegd worden. Tot nu toe is de politie er nog niet in geslaagd de verdachte te vinden en wij vragen dan ook uw hulp. Bent u getuige geweest van deze overval, of hebt u iets verdachts gezien dat mogelijk te maken kan hebben met dit misdrijf, dan wordt u verzocht te bellen met 0900-8844. U kunt zich ook persoonlijk melden op het politiebureau bij u in de buurt.
zo 4 mrt -   20:17  
Brandweer ingezet voor liftopsluiting Middelburg.
Middelburg - De vrijwilligers van de Post Torenweg zijn vanavond uitgerukt voor een liftopsluiting aan de Buitenruststraat te Middelburg. Omstreeks 19:23 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die hierop tankautospuit (4533) onder prio twee ter plaatse stuurde. Hierop hebben de brandweerlieden de twee personen uit de lift bevrijdt. Na een half uur konden de brandweerlieden terug keren naar de post .
zo 4 mrt -   19:09  
Inbraken in Bedijfspanden Zeeland .
Zeeland - Tussen woensdag 11.00 uur en vrijdag 17.30 uur is er ingebroken bij een bedrijf aan de Vlooswijkstraat in Terneuzen. Er is gereedschap en 30 kg lood weggenomen. Ook in Zierikzee werd er Tussen vrijdag 17.00 uur en zaterdag 13.20 uur ingebroken bij een bedrijf aan de Deltaweg in Zierikzee. Inventarisatie moet nog uitwijzen wat is weggenomen.
zo 4 mrt -   19:01  
Aanhouding in Terneuzen
Terneuzen - Zondag is rond 04.30 uur in de Nieuwstraat in Terneuzen een man aangehouden wegens discriminatie. De man, een 21-jarige Terneuzenaar, bracht verschillende malen de zogenaamde hitlergroet en riep aanstootgevende leuzen.
zo 4 mrt -   18:58  
Inbraken in woningen in Zeeland
Zeeland - In diverse woningen zijn de afgwelopen dagen inbraken gepleegd Afgelopen vrijdag is ingebroken in een woning in de Doctor Ottestraat in Vlissingen. Er is een dekbed en een tv gestolen. Zaterdag is rond 17.30 uur een inbraak ontdekt in een woning in de Lorentzlaan in Terneuzen.Uit deze woning is een tv en zijn er sieraden gestolen. In een andere woning in Terneuzen, gelegen aan het Beethovenhof, is tussen zaterdag 17.00 uur en zondag 00.59 uur ingebroken. Hier is computerapparatuur, sieraden en een geldbedrag weggenomen
Gemaakt door: 112zeeland
zo 4 mrt -   16:28  
Per toeval ondekt hennepkwekerij in Goes
Goes - Tijdens een zoekslag naar de verdachte van een straatroof zaterdagavond op het Geldeloozepad in Goes ontdekte de politie rond 22.20 uur een hennepkwekerij in een schuur in de Frans Etzellaan in Goes. Een hondengeleider zocht met zijn surveillancehond naar de verdachte van de roof toen de hond een geur opving. Vanaf een schuur kwam een man aanlopen en bij nader onderzoek bleek dat er in de schuur een hennepkwekerij aanwezig te zijn. De kwekerij bevatte 25 planten. Er is ter plekke een 41-jarige Goesenaar aangehouden.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 4 mrt -   16:26  
Politie zoekt getuigen straatroof in Goes
Goes - Zaterdag 3 maart is tussen 21.50 uur en 21.55 uur een man het slachtoffer geworden van een straatroof op het Geldeloozepad in Goes. De 25-jarige man, afkomstig uit Goes, had zijn auto geparkeerd op de parkeerplaats van sportaccommodatie het Schenge en liep richting het clubgebouw van de jeugdsoos toen hij werd bedreigd door een gemaskerde man met een op een steekwapen gelijkend voorwerp die geld van hem eiste. De 25-jarige man gaf hem een geldbedrag waarna de straatrover zich uit de voeten maakte. De politie maakte kort hierop een zoekslag met bikers, voertuigen en een hondengeleider maar heeft de straatrover die wegvluchtte richting Goes-Noord nog niet kunnen traceren. Het signalement van de dader luidt: Lengte 1.92 m of iets langer. Leeftijd niet bekend. Droeg sportieve lage platte veterschoenen met witte en lichtbruine vlakken, grote schoenmaat. Gekleed in een donkere broek (vermoedelijk jeans) en een glimmende lichtblauwe jas tot heuplengte; deze jas heeft een witte band aan de onderzijde van ongeveer 10 cm. Zijn gezicht was geheel bedekt met een zwarte doek en hij sprak met een buitenlands accent De politie is op zoek naar getuigen en naar de persoon die op de bijrijderstoel van een rode Peugeot (vermoedelijk 106) zat ten tijde van de straatroof op de parkeerplaats van het Schenge. Getuigen kunnen zich melden bij het politiebureau in Goes of bellen naar 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 4 mrt -   15:46  
binnenbrand melding Middelburg blijkt loos
middelburg - Rond 15:32 uur werdt er bij de alarmcentrale melding gedaan van een binnenbrand. Hierop werd de brandweer van de President Rooseveldlaan (4535) en de ladderwagen (4550) van de post Stromenweg met spoed ter plaatse gestuurd . Omwonenden hadden gebeld dat er veel rook uit het huis kwam. Bij aankomst van de brandweer ging het om een persoon die de openhaard aan het opstoken was. Hier kwam veel rook bij vrij de brandweer heeft het gecontroleert en is weer terug naar de kazerne gegaan.
Gemaakt door: Tommieboy
za 3 mrt -   20:42  
Brandmelding gebouw Bouwgroep Peters
Middelburg - Rond 19.00 uur is er een brandmelding binnen gekomen op de alarmcentrale. Er zou een brand zijn uitgebroken in het gebouw van bouwgroep peters. De brandweer is direct uit gerukt naar de brand op de oost perkweg in Middelburg.
Gemaakt door: 112zeeland
za 3 mrt -   18:16  
Oplichtster aangehouden, Breskens
Breskens - Vrijdagavond rond 22.00 uur is in Breskens een 29-jarige vrouw uit de gemeente Sluis aangehouden op verdenking van oplichting. De vrouw wordt ervan verdacht middels babbeltrucs bankpassen en sieraden te hebben weggenomen. Na de diefstal is geld van hun rekening afgehaald. Zij deed zich o.a. voor als een medewerkster van een zorginstelling en kwam zo bij de (bejaarde) mensen binnen. Bij de politie zijn twee aangiftes binnengekomen van mensen die door haar gedupeerd zijn t.w. op 30 december 2011 en op 17 januari 2012 beiden in Schoondijke. De vrouw is ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
za 3 mrt -   18:15  
Mishandeling, Goes
Goes - Zaterdag rond 04.00 uur is in de Wijngaardstraat in Goes een 27-jarige man uit de gemeente Kapelle aangehouden,. Hij wordt ervan verdacht een 26-jarige vrouw uit Sassenheim in een horecagelegenheid in Goes te hebben geslagen. De vrouw liep geen verwondingen op.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 2 mrt -   23:43  
boot weer boven water
Middelburg - De boot die donderdag middag in het kanaal door Walcheren was gezonken, is weer boven water. Waarom de boot zonk is nog niet bekend. Het bootje lach net aan de rand van het kanaal door Walcheren ter hoogte van de afslag arnekanaal. Rond 15:00 uur is de boot doormiddel van een drijvende bok weer naar boven gehaald. De klus is ge klaart door bergingsbedrijf Smith.
vr 2 mrt -   18:37  
Man uit Arnemuiden vermist
Arnemuiden - Sinds donderdag 1 maart wordt de 30-jarige Tom Alberts uit Arnemuiden vermist. Tom heeft, even na 21.00 uur, in depressieve toestand de woning verlaten. Hij is in zijn auto met onbekende bestemming vertrokken. Het signalement van de man luidt: lengte 1.80 m, normaal postuur, blond haar, litteken op de neus en wenkbrauwen. Tom is gekleed in een spijkerbroek en een kobaltblauwe jas met zwart/witte biezen. Hij rijdt in een blauwe Toyota Corolla voorzien van het kenteken 46-PL-GP. Mensen die weten waar Tom zich bevindt worden verzocht contact op te nemen met de politie. Zij kunnen bellen naar 0900-8844.
vr 2 mrt -   18:33  
Man uit Goes vermist
Goes - Sinds dinsdag 28 februari wordt de 27-jarige Dimitri Simoens uit Goes vermist. Dimitri, die verstandelijk beperkt is en de mentale leeftijd van twaalf jaar heeft, heeft de woning na een meningsverschil verlaten. Het signalement van Dimitri luidt: lengte ca. 1.85 m, fijn gebouwd, kalend hoofd met blond haar. Hij droeg een donkerblauwe trainingsbroek met een witte streep op de zijkant, een rode fleece trui met daarover een zwarte jas. Hij droeg zwarte Nike sportschoenen. Mensen die weten waar Dimitri zich bevindt worden verzocht contact op te nemen met de politie. Zij kunnen bellen naar 0900-8844.
vr 2 mrt -   18:30  
De Zeeuwse politie is op zoek naar een zwarte Opel
Goes - De Zeeuwse politie is op zoek naar een zwarte Opel Meriva in de zgn. Cosmo uitvoering. Met deze auto is in februari in de omgeving van Goes twee maal getankt zonder betalen. De auto was toen voorzien van gestolen kentekenplaten, die in Goes van een auto afgehaald waren. De auto heeft een embleemloze gril. Er zit een sportgril in van het merk 'Irmscher', wat heel specifiek is. Mensen die weten waar deze auto zich bevindt of die weten wie de eigenaar van deze auto is, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Zij kunnen bellen naar 0900-8844.
vr 2 mrt -   18:29  
Politiewerk in Zeeland wordt positief gewaardeerd
Goes - Zeeland, 01-03-2012 • Uit onderzoek is gebleken dat het slachtofferschap van criminaliteit verder is afgenomen (22,1% t.o.v. 30,7% in 2010) en dat de burger meer tevreden is over het laatste contact met Politie Zeeland (62,7% t.o.v. 56,7% in 2010). Deze uitkomsten staan in de Integrale Veiligheidsmonitor 2011, die in opdracht van het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het Centraal Bureau voor de Statistiek van half augustus tot en met eind november 2011 is uitgevoerd. Buurtproblemen Andere conclusies zijn dat de respondenten het gevoel hebben dat hun buurtproblemen, zoals vernielingen, hondenpoep op straat, verkeersoverlast en diverse vormen van sociale overlast, iets minder voorkomen. Ook de onveilig