Selecteer per datum:

wo 31 aug -   20:15  
Aanhouding voor bedreigende teksten op Twitter
Kapelle - In zijn woonplaats is dinsdagmiddag een 19-jarige man uit Kapelle aangehouden. Hij had via Twitter bedreigende teksten verspreid. Hij is na verhoor vanmiddag weer in vrijheid gesteld. Het proces-verbaal is opgestuurd naar de officier van justitie.
wo 31 aug -   20:14  
Hennepkwekerij ontmanteld in Yerseke
Yerseke - In een schuurtje bij een woning aan de Kijkuit is woensdagmorgen een hennepkwekerij van 92 planten ontdekt. Ter plaatse zijn door de politie twee mannen uit Yerseke aangehouden van 24- en 55 jaar. Door medewerkers van de gemeente werden alle planten alsmede de benodigde apparatuur afgevoerd om te worden vernietigd. Verder werden in de tuin van de woning nog twee gestolen fietsen aangetroffen. De fietsen zijn in beslaggenomen.
Gemaakt door: Tommieboy
wo 31 aug -   16:08  
Overval op goudbeurs binnen hotel in Terneuzen
Terneuzen - Deze middag is rond half drie een overval gepleegd in hotel Triniteit aan de Kastanjelaan in Terneuzen. Hier was op dat moment een goudbeurs. Momenteel verricht de politie onderzoek en met een helikopter en verschillende politieauto's is men op zoek naar de overvallers. Bij de Westerscheldetunnel richting Beveland staan ook agenten opgesteld. De daders zijn bij de Esdoornlaan in Terneuzen in een auto gestapt. Ze hebben vermoedelijk goud en geld buitgemaakt.
wo 31 aug -   14:33  
Automobilist rijdt door slagboom
Middelburg - Een 83-jarige Middelburger is woensdagmorgen met zijn auto door een slagboom gereden van een parkeerterrein aan de Segeerssingel. Hij was het parkeerterrein van Q-park opgereden terwijl de slagboom nog naar beneden was. Doordat hij het gaspedaal bleef indrukken botste hij tegen twee geparkeerde auto's. Eén van deze auto's schoof door tegen een derde auto. De 83-jarige bestuurder en zijn vrouw bleven ongedeerd.
Gemaakt door: Tommieboy
di 30 aug -   23:28  
Aanrijding Deltaweg
Kortgene - Bij een aanrijding op de 1e Deltaweg nabij Kats zijn dinsdag aan het eind van de middag drie personen licht gewond geraakt. Een Duitse automobilist dacht te kunnen keren op de weg om weer terug naar Goes te rijden toen er bij het keren een busje aan kwam rijden. Dit busje reed tegen een zijkant van de Duitse personenauto. Twee inzitten van deze personenauto raakten bekneld maar werden door de toegesnelde brandweer bevrijd. De chauffeur van het busje raakte lichtgewond.
Gemaakt door: 112zeeland
di 30 aug -   19:25  
Man bedreigt agenten, Domburg
Domburg - In de nacht van maandag op dinsdag reden agenten van Politie Zeeland over de Domburgseweg in Domburg. Rond 01.45 uur zagen zij een groepje fietsers rijden. Een gedeelte van die fietsers reed op het fietspad, maar er waren ook fietsers bij die de rijbaan (die dus niet bestemd is voor fietsers, maar voor auto's) gebruikten. De agenten zetten hun auto neer en hebben de fietsers die op de rijbaan reden een bekeuring aangezegd. Op het moment dat de agenten in gesprek waren met de fietsers kwamen er vanuit de richting Domburg een man en een vrouw aangefietst. Ondanks het feit dat de politieauto heel duidelijk zichtbaar was, reed de fietsende man toch tegen de auto aan. Hij begon direct grof te schelden en rukte een portier van de auto open. De agenten, die buiten de auto doende waren, liepen hierop naar de man (48 jaar oud, afkomstig uit de gemeente Veere) toe en wilden hem aanspreken op zijn gedrag. Hij ging hierop helemaal door het lint en uitte (doods)bedreigingen naar de twee agenten. Die hebben de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ook tijdens de rit naar het bureau bleef de man doorgaan met bedreigen van de agenten. De twee agenten hebben aangifte gedaan van bedreiging.
Gemaakt door: 112zeeland
di 30 aug -   19:24  
oudere dame slachtoffer bekommerd. Domburg
Domburg - Maandag middag even na 16:00 werd er een rapid responder opgepiept onder A1 (met spoed) in Domburg. Er bleek een oudere dame te zijn gestruikeld over het stoeprandje na de oversteekplaats grenzend aan de Dr. B. Vaandragerstraat. Enkele omstanders hadden zich over het slachtoffer bekommerd, door haar stabiel te leggen met een warme deken over haar heen. Mevrouw had enkele schaafwondjes op haar aangezicht en klaagde over pijn in haar heup. Na aankomen van de rapid responder, voerde de ambulanceverpleegkundige enkele tests uit. Er bleek niets aan de hand en toen mevrouw overeind zat zijn de schaafwondjes verzorgt en werd mevrouw door enkele omstanders naar huis gebracht. De rapid responder meldde zich kort daarna weer beschikbaar. Het verkeerd ondervond geen hinder van het kleine ongeval en passeerde voorzichtig op aanwijzen van de politie.
Gemaakt door: 112zeeland
di 30 aug -   19:24  
Rijden onder invloed, Sluis
Sluis - Bij een alcoholcontrole in Sluis op maandagavond, is omstreeks 21.00 uur een automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De 63-jarige man uit Genappe (B) moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. De man blies een 'F' op het blaasapparaat. Hierna is hij overgebracht naar het politiebureau voor de volledige ademanalyse. Uit deze laatste test bleek dat hij meer dan drie keer teveel had gedronken. Hij blies namelijk 715 ug/l, terwijl hooguit 225 ug/l is toegestaan.
Gemaakt door: 112zeeland
di 30 aug -   19:23  
Auto in de sloot, Oosterland
Oosterland - Maandagavond omstreeks 18.30 uur kwam er een melding binnen bij de Gemeenschappelijke Meldkamer Zeeland dat er op de Maatje Harings Jobsweg in Oosterland een auto in de sloot lag. Volgens de melder zou de bestuurder van de auto inmiddels naar huis zijn gelopen. Agenten van Politie Zeeland zijn naar de woning van de bestuurder gegaan en troffen hem daar aan. Hij werd op dat moment al behandeld door ambulancemedewerkers. Omdat alle hulpverleners een alcohollucht bij de man roken, moest de man eigenlijk een blaastest ondergaan. Dat kon de man niet. Hij had volgens de ambulancemedewerkers een klaplong opgelopen. De 50-jarige man uit de gemeente Schouwen Duiveland is naar het ziekenhuis vervoerd en daar bleek hij zelfs twee klaplongen te hebben en gebroken ribben. De man ligt op de intensive care-afdeling. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en er is bloed van hem afgenomen om te bepalen hoeveel alcohol de man had genuttigd. De uitslag daarvan is, vanzelfsprekend, nog niet bekend. Hij verklaarde nog wel dat hij een klapband had gekregen onderweg en dat dat waarschijnlijk de oorzaak was van het ongeluk.
Gemaakt door: 112zeeland
di 30 aug -   19:21  
Aanrijding met letsel, Middelburg
Middelburg - Maandagmorgen omstreeks 05.30 uur is een aanrijding gebeurd op de Laan der Verenigde Naties in Middelburg. Een 38-jarige Goesenaar reed over de Laan der Verenigde Naties. Op de kruising met de Breeweg ontstond, door nog onbekende oorzaak, een aanrijding met de personenauto van een 40-jarige man uit de gemeente Veere. Beide voertuigen zijn total loss verklaard. De 40-jarige man uit de gemeente Veere is overgebracht naar het ziekenhuis. Er is tot nu toe nog niets bekend over het letsel van de man.
Gemaakt door: Tommieboy
di 30 aug -   15:38  
Olietanker vast in Oosterschelde
Stavenisse - Een olietanker met 25 ton koolwaterstof is dinsdagochtend vastgelopen in de Oosterschelde bij Stavenisse. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat is er geen gevaar voor omwonenden of de scheepvaart. Het schip ligt vijf tot tien meter buiten de vaargeul, dus er is geen hinder voor het overige scheepvaartverkeer. Sleepboten gaan dinsdagmiddag proberen de tanker vlot te trekken. Een andere tanker is aanwezig om zo nodig de koolwaterstof, zoals benzine of dieselolie, over te pompen.
Gemaakt door: 112zeeland
di 30 aug -   08:44  
Binnenbrand Vlissingen (Foto's + Video)
Vlissingen - De brandweer van de post olympiaweg in vlissingen is vanmorgen uitgerukt voor een binnenbrand. Omstreeks 06:11 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die daarop de tankautospuit 4531 en de ladderwagen 4551 met spoed ter plaatse stuurde. De binnenbrand woedde in een pand aan schutterijstraat in Vlissingen. De brandweer heeft de brand geblust. Er deden zich geen persoonlijke verwondingen voor. Wat er in brand stond is nog niet bekend.
ma 29 aug -   20:16  
Aanhangwagens gestolen
Kruiningen - In Kruiningen zijn in de nacht van zondag op maandag twee aanhangwagens gestolen. De één stond voor een woning aan de Lorentzhof. De andere stond op de oprit van een woning aan de Henry Dunantstraat
Gemaakt door: Krukeltje
zo 28 aug -   22:16  
fietser geschept Vlissingen
Vanavond rond 21.50 is op de Prins Hendrikweg te Vlissingen een fietser geschept door een auto. De trauma heli en 2 ambulances gaan ter plaatse. Toen de ambulance ter plaatsen was bleek het dat de traumahelikopter niet meer door hoefde te kommen. De auto die de Prins Hendrikweg op draaide raakte door nog onbekende oorzaak de fietser die hier door ten val kwam. Het slachtoffer van de fiets is overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. Over de verwondingen is niets bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 28 aug -   18:13  
autobrand Vlissingen
Vlissingen - De brandweer is vanmiddag uitgerukt voor een autobrand in de Koningsweg te Vlissingen. Omstreeks 15:55 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die daarop direct tankautospuit 19-4532 onder prio 1 ter plaatse stuurde. De brandweer heeft de autobrand geblust met een straal hogedruk. Hoe de brand is ontstaan is niets bekend. Brandstichting wordt uit gesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 28 aug -   18:11  
Man aangehouden voor valse meldingen, Vlissingen
Vlissingen - Zondag om 01.00 uur is op de Piet Heinkade in Vlissingen een 20-jarige man z.v.w.o.v.p. aangehouden. De man had 112 gebeld met de mededeling dat een man autoruiten aan het inslaan was aan de Koningsweg in zijn woonplaats. Het was de bedoeling dat ze hem zouden betrappen bij het inslaan van de autoruiten want hij had geen slaapplaats en wilde de nacht doorbrengen in een warme politiecel. De man is aangehouden en ingesloten. Uit onderzoek in de politiesystemen blijkt dat er diverse valse meldingen door hem zijn gedaan.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 28 aug -   18:09  
Beroving, Middelburg
Middelburg - Zaterdagmiddag rond 16.00 uur is in de Dauwendaelsestraat in Middelburg een 60-jarige vrouw uit die plaats beroofd. De vrouw werd in bovengenoemde straat aangesproken door twee voor haar onbekende jongens. Plots trok 1 van hen haar handtas van haar schouder. Hij sprong achterop de fiets van de andere jongen en ze fietsten er snel vandoor in de richting van de Kruitmolenlaan.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 28 aug -   18:08  
Ongeval, Goes
Goes - Zaterdagmiddag rond 14.00 uur is in de Anjelierenstraat in Goes een 66-jarige vrouw uit die plaats met haar fiets tegen het portier van een auto aangereden en daarbij ten val gekomen. Een 63-jarige automobilist uit Boom (B) opende het portier van zijn auto maar zag daarbij de fietsster over het hoofd. De vrouw is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht en moest daar ter observatie een nachtje blijven.
Gemaakt door: Tommieboy
za 27 aug -   19:45  
Explosieven tot ontploffing gebracht
Vlissingen - Deze week heeft de marine met de mijnenjager Hr. Ms. Zierikzee buitengaats op de Noordzee enkele explosieven tot ontploffing gebracht. De explosieven waren afkomstig uit de 2e wereldoorlog namelijk twee Engelse vliegtuigbommen en twee Duitse contactmijnen. Sinds het dodelijk ongeluk met een viskotter in 2005 waarbij een explosief welke zich in het net bevond op het dek tot ontploffing kwam en er doden vielen maakt de Nederlandse marine intensiever jacht op explosieven uit de Tweede Wereldoorlog.
za 27 aug -   12:28  
Dode vrouw aangetroffen in woning, Breskens
Breskens - Zaterdagmorgen om 10.30 uur heeft de politie in een woning aan de Banckertlaan in Breskens het levenloze lichaam aangetroffen van de 35-jarige bewoonster. De politie is door een familielid in kennis gesteld van het drama. De verdachte heeft een relatie gehad met het slachtoffer. Hij is 47 jaar oud.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 26 aug -   21:58  
Gevelbrand domburg (Foto)
domburg - Even rond 09:53 uur kwam vrijdagochtend de melding binnen dat er een buitenbrand woedde op de markt in Domburg. Hierop is de brandweer van Oostkapelle en Serooskerke uitgerukt. Ter plaatse bleek dat de gevelbelettering van de rode leeuw aan het branden was. De brandweer heeft de brand gedoofd. Kortsluiting is vermoedelijk de oorzaak van de brand.
vr 26 aug -   16:48  
Aanhoudingen wegens brandstichting
Terneuzen - In de nacht van donderdag op vrijdag rond 02.30 uur zijn twee 18-jarige mannen uit Terneuzen, aan de Rooseveltlaan in Terneuzen aangehouden op verdenking van brandstichting. Surveillerende agenten zagen het tweetal kort daarvoor op een brommer wegrijden bij een brandje op het fietspad aan de Rooseveltlaan in Terneuzen. Er stond een kliko in brand.
vr 26 aug -   16:47  
Auto's bekrast
Tholen - Tussen woensdagavond en donderdagmiddag zijn, aan de Maria van Vlaanderenstraat, de Jan van Beaumontstraat en de Van Glymesstraat in Tholen auto's bekrast. Aan de Maria van Vlaanderenstraat zijn vier auto's bekrast, aan de Van Glymesstraat twee en aan de Jan van Beaumontstraat één.Het totale schadebedrag is onbekend.
vr 26 aug -   16:46  
Doorrijden na aanrijding
Middelburg - Donderdagavond rond 19.25 uur vond er op de Fazantenhof in Middelburg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een scooter. Na de aanrijding reed de bestuurder van de personenauto door. De 17-jarige bestuurster van de scooter uit Oost-Souburg reed over het parkeerterrein van de Albert Heijn aan de Veersche Poort komende uit de richting van de Scholeksterstraat.
vr 26 aug -   16:45  
Tractor gekanteld
Terneuzen - Donderdagavond rond 20.00 uur vond er, op de Informaticastraat in Terneuzen een eenzijdig ongeval plaats. De 18-jarige bestuurder van de tractor met oplegger uit Terneuzen reed op de rotonde Haarmanweg, Informaticastraat komende uit de richting van de N61. Door onbekende oorzaak raakte een band van de tractor de stoep en kantelde. Hierbij viel de bestuurder van de tractor door het dakluik naar buiten waarna de aanhanger (van ongeveer 7 ton) op zijn been belandde. De ambulance, brandweer en traumahelikopter kwamen ter plaatse. De man is in ziekenhuis de Honte gestabiliseerd en daarna per ambulance overgebracht naar het UZ in Gent.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 26 aug -   16:19  
Stoffelijk overschot aangespoeld.(Foto`s + video)
Vlissingen - Op het Nollehoofd in Vlissingen is vanmiddag omstreeks 16:00 uur een stoffelijk overschot van een man aangespoeld, het lichaam heeft al geruime tijd in het water gelegen. De hulpverlening is onderweg en het hulpverleningsvoertuig van het stadsgewest Middelburg is aanrijdend. Momenteel vind er van alle kanten nader onderzoek plaats. Het gevonden lichaam is aangetroffen door de strandwacht. Meer informatie volgt.
vr 26 aug -   14:05  
Werkbezoek Tweede Kamerleden
Middelburg - Vandaag kwamen een aantal Tweede Kamerleden op werkbezoek in Zeeland. Op het politiekantoor aan de Segeerssingel in Middelburg spraken ze met vertegenwoordigers van de provincie en leden van de regionale driehoek. Daarna was er een gesprek met het dagelijks bestuur van de ondernemingsraad. Het bezoek werd afgesloten met een onderhoud met het korpsmanagement.
vr 26 aug -   14:04  
Aanhoudingen zware mishandeling
Zoutelande - Door de politie zijn vijf jongens in de leeftijd van 16- tot 18 jaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij die plaatsvond op woensdag 17 augustus jl. Bij die vechtpartij, in de Langstraat in Zoutelande, liep een 17-jarige jongen uit Enter ernstig hoofdletsel op.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 26 aug -   09:20  
Waterschade na regenval Vlissingen (Foto)
Vlissingen - Vanmorgen om 08:24uur kreeg de brandweer van het stadsgewest Middelburg/Vlissingen een melding van wateroverlast. Ter plaatse op de Beatrixlaan in Vlissingen bleek het te gaan om binnen gelopen water. Dit is gekomen door de hevige regenval van afgelopen uren. De gevallen regen was zo veel dat het binnen in het gebouw was gelopen van juvent. De brandweer heeft het water op handkracht uit het gebouw gehaald. Waardoor het naar binnen is gekomen word nog onderzocht. Naar hoe groot de schade bedraagt wordt nog onderzoek gedaan.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 26 aug -   08:50  
Wateroverlast Serooskerke (Foto)
Serooskerke - Vanmorgen rond 07:51 uur kreeg de brandweer van Serooskerke een melding van een water probleem. Ter plaatse op de Noordweg in Serooskerke bleek het te gaan om wateroverlast. Dit kwam door de hevige regenval van de afgelopen uren. De gevallen regen kon niet snel genoeg weg waardoor de weg vol kwam te staan. Hierop heeft de brandweer een groot deel van het water weggepompt, zodat alles weer weg kon lopen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 26 aug -   08:30  
Binnenbrand breedmede (Foto)
Middelburg - De brandweer van de post stromenweg in Middelburg is vanmorgen uitgerukt voor een binnenbrand. Omstreeks 07:47 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die daarop direct tankautospuit 4533/4560 en de ladderwagen 4550 met spoed ter plaatse stuurde. De binnenbrand woedde op de eerste verdieping in breedmede in Middelburg. De brandweer heeft de binnenbrand geblust en heeft de woning geventileerd. Wat er in brand stond is nog niet bekend. Er waren geen gewonden gevallen.
do 25 aug -   22:13  
Beetje wateroverlast Stationsplein
Goes - Vanavond kreeg de brandweer van Goes (4739) een melding binnen om met prio 2 naar het Stationsplein te gaan. Daar aangekomen bleek er een hoeveelheid water in de voetgangers tunnel te staan. De brandweer heeft het water weggepompt, na een tijdje kon de brandweer terugkeren naar de kazerne.
do 25 aug -   14:49  
Aanhouding
Sint Philipsland - Woensdagavond is in zijn woning in Sint Philipsland een 52-jarige man aangehouden. Tijdens een huiszoeking in zijn woning eerder die dag trof de politie tientallen messen, speren en andere wapens aan (geen vuurwapens). De man is ingesloten.
do 25 aug -   14:48  
Verdachten overval aangehouden
Rilland - De politie vermoedt de overval op een 45-jarige man op de homo-ontmoetingsplaats in Rilland te hebben opgelost. De politie verdenkt twee mannen, leeftijd 30 en 36 jaar, woonachtig in Bergen op Zoom hiervan. De verdachten zitten ook vast voor enkele andere overvallen Politie Midden en West-Brabant hield dinsdag, 5 juli jl. deze verdachten aan voor hun betrokkenheid bij twee gewapende overvallen op bedrijven. Eind mei werd een bedrijf in Bergen op Zoom overvallen en begin juni een bedrijf in Halsteren. Uit onderzoek bleek dat de mannen mogelijk ook in aanmerking kwamen voor de overval in Rilland. Hierop is contact gelegd met Politie Zeeland, die het dossier heeft overgedragen. Op maandag 30 mei jl. werd het slachtoffer op de homo-ontmoetingsplaats bedreigd met een pistool, mishandeld en beroofd door twee negroïde mannen. Tijdens een worsteling werd getracht de man te wurgen en werd hij deels ontkleed. De twee daders namen o.a. portemonnee, telefoon en autosleutels van het slachtoffer mee. Naar aanleiding van een oproep in de media meldden zich enkele getuigen. Ze leverden zeer waardevolle informatie aan, o.a. over het voertuig. Deze informatie droeg bij tot het oplossen van deze zaak. Politie en Justitie kunnen nu pas melding maken van het oplossen van deze zaak, omdat het onderzoek niet eerder was afgerond. De verdachten zitten nog vast.
do 25 aug -   14:48  
Zeeuwse agenten redden man uit woning
Middelburg - Afgelopen nacht hebben twee agenten van de Zeeuwse politie een 91-jarige man uit een woning vol met rook gered aan de Dam in Middelburg. Het pand naast zijn woning stond in brand en omstanders meldden de agenten dat mogelijk de bewoner, een bejaarde/slechthorende man, nog aanwezig was. De agenten hebben de deur van de woning ingetrapt en zijn naar binnengegaan. Daar troffen ze de bejaarde bewoner aan in zijn bed. Het huis stond toen al vol met rook. De agenten hebben de man naar buiten gebracht en daar is hij door ambulancepersoneel gecontroleerd en opgevangen door een buurtbewoner. De oorzaak van de brand in het pand ernaast is nog niet bekend. De politie doet onderzoek.
do 25 aug -   14:47  
Woningbraken
Kerkwerve - Afgelopen nacht is ingebroken in een aantal woningen in Kerkwerve. Zeven aangiftes zijn momenteel bij de politie binnengekomen. Het gaat om inbraken in woningen aan de Kerkweg (3), Zandweg, 't Laantje, Brieskerkestraat en de Rengerskerkestraat. De politie vraagt mensen die iets verdachts gezien hebben met hun contact op te nemen via 0900-8844
Gemaakt door: 112zeeland
do 25 aug -   07:35  
binnenbrand in eetgelegenheid (Foto+Video)
Middelburg - In een pand aan de Rotterdamsekaai in Middelburg is donderdagmorgen flinke schade ontstaan na een binnenbrand. Rond 06:55 uur gingen de piepers af van de vrijwilligers van blusvoertuig Rooseveldlaan en de ladderwagen van Stromenweg. Toen de brandweer ter plaatse kwam brandde het al goed. Direct werd er opgeschaald naar middelbrand, en zodoende werd het blusvoertuig (4530 )van de post Stromenweg gealarmeerd. Omdat er veel rook vrij kwam kon de brand al in de weide omtrek gezien worden. Nadat de brand geblust was kon rond 7.15 uur het sein brandmeester worden gegeven. De brandweer heeft het pand geventileerd. De straat is nog afgesloten voor het verkeer.De politie doet onderzoek. Er zijn geen gewonden gevallen, het ging hier om een eetgelegenheid.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 24 aug -   22:26  
BRANDWEER UITGERUKT VOOR vlam in de pan
Vrouwenpolder - De brandweer is woensdagavond uitgerukt voor een melding van brand in een keuken. Rond 19:12 uur kwam bij de alarmcentrale een melding binnen dat er een brand woedde in een keuken van een woning in de Nieuwstraat in Vrouwenpolder. Toen de brandweervan oostkapelle ter plaatse kwam bleek het te gaan om een vlam in de pan die inmiddels gedoofd was. De brandweer hoefde niet meer in actie te komen. Er is niemand gewond geraakt
Gemaakt door: 112zeeland
wo 24 aug -   20:00  
Rijbewijs ingenomen van automobilist, Zierikzee
Zierikzee - Woensdagmiddag heeft de politie het rijbewijs ingenomen van een 24-jarige automobilist uit Zierikzee. Op de Laan van Sint Hilaire had hij de macht over het stuur verloren en was vervolgens tegen een verkeersbord en een boom gereden. De auto raakte daarbij zwaar beschadigd. De 24-jarige bestuurder kwam met de schrik vrij. Wel bleek dat hij onder invloed had gereden. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar zijn rijbewijs werd ingenomen. Dit omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol en/of drugs had gereden en niet mee wilde werken aan een bloedproef. Na opmaken van proces-verbaal is hij weer in vrijheid gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 24 aug -   19:59  
Man aangehouden voor bedreiging, Middelburg
Middelburg - Door de politie is vandaag rond 14.00 uur in het AZC aan de Stromenweg een 27-jarige bewoner aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een medewerker van het AZC te hebben bedreigd. Tussen beiden was een woordenwisseling ontstaan over het verblijf van de 27-jarige man.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 24 aug -   19:58  
Rijden onder invloed, Axel
Axel - In de nacht van dinsdag op woensdag rond 00.35 uur is een 30-jarige automobilistuit Eeklo (B), aan de Kinderdijk in Axel gecontroleerd op het rijden onder invloed. Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 2,7 maal teveel had gedronken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 24 aug -   19:57  
Vuurwapen aangetroffen in woning Clinge
Clinge - Dinsdagavond rond 20.30 uur zijn, bij een onderzoek in een woning aan de 's-Gravenstraat in Clinge een geweer en een alarmpistool aangetroffen. In verband hiermee is een 70-jarige man uit de gemeente Hulst aangehouden.
di 23 aug -   20:15  
Tas met kinderkleding gestolen
Goes - In de Lange Vorststraat in Goes werd dinsdagmiddag een tas met kinderkleding van een 31-jarige vrouw uit Genemuiden gestolen. De tas was een ogenblik op de stoep neergezet, maar was niet onbeheerd gelaten. Toen de vrouw even later de tas weer wilde oppakken, was deze verdwenen. In de tas zat kinderkleding ter waarde van enkele honderden euro's.
di 23 aug -   20:13  
Vrouwaangehouden in Middelburg
Middelburg - Een 28-jarige Middelburgse vrouw is dinsdag rond 17.00 uur in de Langeviele in haar woonplaats aangehouden. De vrouw had in een winkel ruzie gekregen met de eigenaresse over een gisteren aangeschaft artikel wat ze vandaag, 'ontgrendeld', terug wilde geven. De ruzie escaleerde en toen de eigenares de vrouw buiten wilde zetten, kreeg ze een vuistslag in het gezicht. Uiteindelijk werd, met behulp van een andere winkelier, de vrouw naar buiten gewerkt, waar ze even later werd aangehouden.
di 23 aug -   20:13  
Diefstal bromfiets uit garage
Vlissingen - Dinsdagmiddag werd uit een garage, behorend bij een woning in de Kasteelstraat in Vlissingen een bromfiets gestolen. De bromfiets, die stond afgesloten met een stuurslot, is een blauwe Tomos met kenteken 71-FGK-6. De waarde bedraagt enkele honderden euro's.
di 23 aug -   19:35  
Valpartij in woning
Axel - In een woning aan de Burchthof in Axel zijn dinsdagochtend twee mensen gewond geraakt door een valpartij. De 73-jarige bewoonster van de woning zou vanuit de hal een losse tussendeur hebben aangegeven aan een 64-jarige man uit Axel, die haar hielp met een klusje. De man zat op dat moment in het luik van de hal dat toegang tot de zolder geeft. Hij viel met deur en al naar beneden bovenop de vrouw. Als gevolg van deze val liep de 73-jarige vrouw lestel op aan haar rug. Zij is met de ambulance naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht en maakt het naar omstandigheden redelijk. Voor de man, die hoofdletsel opliep omdat hij met zijn hoofd op de grond viel, werd een traumaheli gewaarschuwd. Hij is naar een ziekenhuis in Gent gebracht. Het is onbekend of dit met een ambulance of met de traumaheli is gebeurd.
di 23 aug -   19:33  
Drie mannen aangehouden
Hulst - In de Kleine Bagijnestraat in Hulst werden zaterdag rond 04.00 uur drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets met geweld en mishandeling. Het gaat om een 19-jarige man uit Kieldrecht en twee mannen van 24 en 25 jaar uit Nieuw Namen.
di 23 aug -   19:32  
Getuigen gezocht van dierenmishandeling
Sint annaland - Politie Zeeland is op zoek naar getuigen van mishandeling van een paard op dinsdag 16 augustus jl. in een wei aan de Oude Zeedijk in Sint Annaland. Die dinsdag werd tussen 04.30 en 18.30 uur een paard, dat daar in de wei liep met een scherp voorwerp gestoken. Het paard liep hierbij een steekwond op in de buik aan de linkerzijde, ook had het dier verschillende striemen op de huid.
di 23 aug -   15:05  
Aanhouding voor woninginbraken
Zeeuws Vlaanderen - Een 41-jarige man uit Litouwen is aangehouden op verdenking van woninginbraken in Hulst en Sint Jansteen. De man was voor een andere zaak aangehouden in de politieregio Midden-West Brabant. Tijdens onderzoek bleek dat hij in het bezit was van goederen die gestolen zijn uit een woning in Hulst en in Sint Jansteen, begin augustus. De man is ingesloten.
di 23 aug -   15:01  
Jongeren met vals geld
Rennese - Vier jongeren uit Rotterdam in de leeftijd van 20- tot 23 jaar zijn afgelopen dagen aangehouden omdat ze betaalden met vals geld in Renesse. De eerste melding kwam zaterdag binnen. Toen konden gelijk twee van hen aangehouden worden. Zondag de derde persoon en de laatste is vandaag aangehouden. Het gaat om twee briefjes van 50 euro.
di 23 aug -   14:53  
Spookrijder in de Westerscheldetunnel
Westerscheldetunnel - In de nacht van maandag op dinsdag is op het tolplein van de Westerscheldetunnel aan de kant van Zuid Beveland een 26-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur aangehouden. De man was vanuit Zeeuws-Vlaanderen de tunnel ingereden. Bij de tolpoortjes gekomen merkte hij dat hij geen geld bij zich had en keerde om, om terug te rijden in de tunnel, dus tegen het verkeer in. Een 49-jarige automobilist uit Breskens die over de andere rijbaan reed maande hem tot stoppen en maakte hem duidelijk dat hij tegen het verkeer inreed. De vrachtwagenchauffeur is hierop aangehouden.
Gemaakt door: Tommieboy
ma 22 aug -   19:34  
Binnenbrand Hogeweg in Vlissingen
Vlissingen - Rond 19:00 uur vanavond is er brand uitgebroken in een appartementencomplex op de Hogeweg in Vlissingen. Alle bewoners van dit appartement waren gelukkig op tijd naar buiten. En ook andere appartementen waren snel ontruimd. Binnen 30 minuten was er brand meester door de snel opgetreden brandweer van Koudekerke en het stadsgewest. Één bewoner is behandeld omdat deze rook had ingeademd. Over eventuele opgelopen schade is nog niets bekend alsmede de oorzaak van de brand.
ma 22 aug -   18:42  
Fietskijkavond in Vlissingen
Vlissingen - Op maandagavond 29 augustus wordt er van 19.00 tot 20.00 uur weer een fietskijkavond georganiseerd door Politie Zeeland. Op die avond worden weer alle aangetroffen fietsen van heel Walcheren 'te kijk gezet' en kunnen bezoekers hun eigen verloren gewaande exemplaar mee naar huis nemen. De avond vindt plaats bij Garage Kuzee aan de Marie Curieweg 5 in Ritthem. Als u uw fiets daar vindt, moet u nog wel even aantonen dat het uw eigendom is. Dit kan door een (passend) fietssleuteltje of uw proces-verbaal van aangifte te laten zien. De eerstvolgende kijkavond is op maandag 26 september.
ma 22 aug -   18:41  
Inbraak in bedrijfsgebouwen
Vlissingen - Tussen vrijdagavond en maandagochtend werd ingebroken in een bedrijfsgebouw in de Van Dishoeckstraat. Men kwam het gebouw binnen via het dak. Er werden enkele honderden euro's en gereedschap, waaronder schuurmachines en stofzuigers, gestolen. De waarde van de gestolen goederen is onbekend.
ma 22 aug -   18:40  
Koper gestolen van dak supermarkt
Vlissingen - In de nacht van zondag op maandag werd van het dak van een supermarkt aan de Hermesweg in Vlissingen ongeveer 16 meter aan koperen buizen gestolen. Het totale schadebedrag is nog onbekend, temeer omdat door de diefstal het koelsysteem is uitgevallen. Het zal nog enkele dagen duren voordat dit is opgelost.
ma 22 aug -   18:38  
Man beroofd in Axel
Axel - In de Noordstraat in Axel is zondagavond omstreeks 22.45 uur een 43-jarige man uit de gemeente Terneuzen beroofd van enkele honderden euro's. Nadat de beroving had plaatsgevonden is hij naar een horecagelegenheid gelopen en heeft daar hulp gevraagd. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam was de man niet meer in staat om een verklaring af te leggen. Vandaag hebben agenten van Politie Zeeland een aangifte opgenomen van de 43-jarige man.
ma 22 aug -   18:34  
Verdachten van overval tabakszaak aangehouden
Goes - De twee verdachten van de overval op de tabakszaak aan de Voorstad in Goes zijn aangehouden. De verdachten zijn jongens van 15 en 16 jaar oud. Ze zijn beide afkomstig uit de gemeente Noord-Beveland. De politie is de twee op het spoor gekomen door de goede verklaringen van getuigen die zich hebben gemeld naar aanleiding van alle media-aandacht en het passantenonderzoek. Uit de 19 verklaringen die zijn opgenomen, kwamen de twee namen van de verdachten naar voren.
ma 22 aug -   18:33  
Man gewond bij vechtpartij
Rennese - In een horecabedrijf op De Zoom in Renesse raakte zondag omstreeks 02.00 uur een 21-jarige man uit Naaldwijk gewond bij een vechtpartij. Hij was met drie anderen in de horecagelegenheid en zij raakten in conflict met een ander groepje bezoekers waardoor een handgemeen ontstond. Ook de beveiliging werd erin gemengd; door hen werd de 21-jarige met geweld naar buiten gewerkt. De Naalwijker liep door deze incidenten letsel op aan zijn kin, kaak en pols en zijn gebit raakte beschadigd.
ma 22 aug -   17:54  
Verkeersongeval onder invloed van alcohol
Terneuzen - Zaterdagavond, rond 20.00 uur, is een 39-jarige automobiliste uit Terneuzen onder invloed van alcohol via de stoep tegen een lichtmast gereden. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de Katspolderlaan - Rooseveltlaan in haar woonplaats. De vrouw raakte eerst de stoep en reed vervolgens tegen de lichtmast, die beschadigd raakte. Zij werd aangehouden en moest haar rijbewijs inleveren. Het bleek dat de vrouw meer dan 4 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken.
ma 22 aug -   17:52  
Kostuum uit winkel gestolen
Heinkenszand - Zondag tussen 12.00 en 14.00 uur werd uit een winkel in Dorpsstraat in Heinkenszand een herenkostuum gestolen. Het kostuum hing bij de ingang aan een hanger en het is in een onbewaakt ogenblik uit de winkel weggenomen. Wat de waarde is, is niet bekend.
ma 22 aug -   17:48  
Getuigen gezocht van onveilig rijgedrag
Breskens - De politie is op zoek naar getuigen van onveilig rijgedrag, vrijdag om 17.30 uur op de Langeweg in Breskens. Ook de bestuurder wordt gezocht. Bikers zagen tijdens surveillance een persoon op een crossmotor zonder kentekenplaat rijden. Zij wilden de bestuurder controleren maar die negeerde hun stopteken. Vervolgens reed hij in op een agent, die nog net opzij kon springen om een aanrijding te voorkomen.
ma 22 aug -   17:32  
Kettingbotsing in Oost-Souburg
Oost Souburg - Op de Sloeweg in Oost-Souburg raakten zaterdagochtend vier auto's betrokken bij een kettingbotsing. Een 43-jarige Duitse automobilist was gestopt voor de brug en een 22-jarige Vlissingse vrouw had dit te laat in de gaten en botste tegen de Duitse auto.
ma 22 aug -   17:30  
Verkeersongeval onder invloed van alcohol
Rennese - Op de Recreatieverdeelweg bij Renesse raakte zondag tegen 05.00 uur een 21-jarige Rotterdamse automobilist met zijn auto in de berm. Hoe het ongeval precies is gebeurd is onbekend, maar de bestuurder had meer dan 3x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.
ma 22 aug -   17:24  
Rijbewijzen ingevorderd
Vlissingen - Zaterdagavond moesten twee motorrijders hun rijbewijs inleveren omdat ze met een, gecorrigeerde, snelheid van 169 km/h over de Nieuwe Vlissingseweg reden, waar een maximumsnelheid van 80 km/h geldt. De politie zag de twee motorrijders vanuit Middelburg in de richting van Vlissingen rijden en ging er achter aan.
ma 22 aug -   17:15  
Softdrugs in beslag genomen
Breskens - Op het Veerplein in Breskens werden zaterdagmiddag een 18-jarige man uit Westende en een evenoude man uit Bredene betrapt op het in het bezit hebben van softdrugs. Bikers van de Zeeuwse politie zagen de twee Belgen een joint roken en het bleek dat zij in totaal 17 gripzakjes met hennep en twee zakjes met hasj bij zich hadden. De twee deden hiervan afstand en ze kregen elk een bekeuring van vierhonderd euro.
ma 22 aug -   17:15  
Softdrugs in beslag genomen
Breskens - Op het Veerplein in Breskens werden zaterdagmiddag een 18-jarige man uit Westende en een evenoude man uit Bredene betrapt op het in het bezit hebben van softdrugs. Bikers van de Zeeuwse politie zagen de twee Belgen een joint roken en het bleek dat zij in totaal 17 gripzakjes met hennep en twee zakjes met hasj bij zich hadden. De twee deden hiervan afstand en ze kregen elk een bekeuring van vierhonderd euro.
ma 22 aug -   17:14  
Diefstal van een auto
Yerseke - Op de Burenpolderweg in Yerseke werd zaterdag rond 18.00 uur voor de ogen van de eigenares een auto gestolen. De vrouw liep, samen met een vriendin, over de dijk en zag haar auto wegrijden. Ze was echter te laat om deze nog tegen te houden. Het gaat om een zilverkleurige Volkswagen T5 met het Duitse kenteken SU DM 95. De waarde is onbekend.
ma 22 aug -   17:12  
Jongen gewond bij aanrijding
Tholen - Op de Ten Ankerweg in Tholen raakte vrijdagavond een 7-jarige jongen gewond bij een verkeersongeval. De jongen en een ander kind wilden ter hoogte van de Molensingel op hun fietsjes oversteken.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 21 aug -   23:33  
woningbrand Kapellebrug
Kapellebrug - Vanacht is er rond 11 uur brand uitgebroken in een bijbouw van een woning aan de woestijnstraat in sint jansteen. De brandweer schaalde op naar middel brand om overslag naar de woning te voorkomen. De brandweer heeft langs boven en beneden geblust. Er zijn geen gewonde gevallen de brandweer is nog enige tijd bezig geweest met het nablussen van de brand. Of dat de brand aan gestoken is is nog niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 21 aug -   23:20  
16 geslaagden bij strandwachtexamens (Foto`s)
Banjaardstrand - Afgelopen zaterdag wappert de gele vlag op het Banjaardstrand ons als strandwachten van de Reddingsbrigade Zierikzee - Duiveland tegemoet. Na een aantal weken van training werd afgelopen zaterdag met “goede weersomstandigheden” het examen van de leden afgenomen. Leden van de Reddingsbrigade trainden eerder dit jaar op 2 vrijdagavonden niet in het zwembad, maar op het strand om een groep leden enthousiast te maken voor de strandwachten opleiding. Er werd in grote lijnen de strandwachten opleiding uitgelegd en er werden reddingen op het droge doorgenomen en geoefend. En dat vonden de leden erg interessant, want we hadden dit jaar weer 9 leden die zich aanmeldde voor de opleiding. Er gingen 6 leden voor hun brevet, 1 lid voor A en 2 leden gingen voor B. Vorig jaar werd er 3 weken aan één stuk hard getraind, maar dit jaar is de training enkele weken op de vrijdagavond en de afgelopen 2 weken ook doordeweeks gegeven op het strandje van Ouwerkerk. Dit is door de leden goed bevallen, maar ook doordat er een aantal keren met de Reddingsbrigade van het Banjaardstrand flink getraind is. De Reddingsbrigade van het Banjaardstrand deed ook examen met 7 leden, waarvan er 5 voor A gingen en 2 voor B. Ook kwam er nog 1 kandidaat uit Haarlem. Bij het examen moeten de leden zowel een theoretische kennis hebben als over voldoende capaciteiten beschikken om een redding uit te kunnen voeren. Allereerst wordt de theoretische kennis grondig getoetst door middel van een theorie examen. Iedere examinator probeert op zijn manier het beste uit de kandidaten te halen. Daarna wordt gelijk de praktijk bij de leden getoetst. De leden moesten eerst verschillende bevrijdingsgrepen op het droge laten zien, zoals de enkele polsgreep, dubbele polsgreep van onder, dubbele polsgreep van boven, voorwaarts omklemming, achterwaarts omklemming, borstgreep en ledengreep. Toen moesten de leden een slachtoffer zo stabiel mogelijk op een brandcard leggen en daarna gelijkmatig lopen. Maar ook het vervoeren van een slachtoffer met een Australische vervoersgreep, diepzwin transport en transport met beademing moesten de leden toetsen. En als laatste sluiten de kandidaten het examen af met de run-swim-run. Tenslotte is het wateronderdeel aan de beurt. Zijn de kandidaten goed genoeg om deel te nemen aan een reddingsoperatie en staat er een goede leidinggevende ? Voor de A - kandidaten de uitdaging om zo goed mogelijk alle reddingen uit te voeren, voor de B - kandidaten de opdracht om een juiste redding op te starten en af te ronden. Het wateronderdeel bestaat uit onder water zwemmen, slachtoffer zwemmend vervoeren en reddingen uitvoeren. De reddingen bestaan uit een: kettinggreep, zwin afzoeken, tuigjes redding en een lijnredding. Er staan als leidinggevende is cruciaal om te slagen. Uiteindelijk moeten de examinatoren er een goed gevoel bij hebben. En er vertrouwen in hebben dat deze kandidaten in geval van een werkelijke redding deze met succes kunnen afronden.
Gemaakt door: Tommieboy
zo 21 aug -   12:46  
Ongeval auto met caravan op N57(foto+video)
Middelburg - Op de N57 bij het aquaduct in Middelburg is aan het begin van de middag een auto met caravan geschaard en werd de vangrail meerdere keren geraakt. Beide passagiers zijn met onbekend letsel afgevoerd naar het ziekenhuis. Het ongeval gebeurde ter hoogte van hectometerpaaltje 80. De weg is op 1 baan vrijgemaakt door de hulpdiensten en de lange file wordt alweer wat kleiner.
za 20 aug -   19:52  
Rijbewijzen ingevorderd
Zeeland - Op de Nieuwe Haven in Zierikzee zijn zaterdag rond 02.00 uur de rijbewijzen ingevorderd van twee automobilisten. Dit omdat zij met teveel alcohol op achter het stuur zaten. Het betreft een 19-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland en een 49-jarige automobilist uit Zierikzee. Op de Oost-westweg in Kamperland zagen agenten zaterdag rond 03.45 uur een auto slingerend over de weg rijden. De bestuurder, een 22-jarige Belgische automobilist, kreeg een stopteken. Bleek dat hij onder invloed van alcohol reed. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd. In zijn woonplaats werd zaterdag rond 03.45 uur een 48-jarige automobilist uit Breskens eveneens betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Bleek verder nog dat zijn auto niet APK gekeurd en niet verzekerd was.
za 20 aug -   19:51  
Inbreker op heterdaad betrapt
Middelburg - Een 23-jarige Vlissinger is vrijdagavond rond 21.15 uur door een burger op heterdaad betrapt bij het stelen van een fiets uit een garage aan de J.H. Huyssenstraat. De Vlissinger fietste weg richting de Statenlaan waar hij door de getuige in zijn kraag werd gevat en werd overgedragen aan de politie. Uit onderzoek bleek dat bij de woning nog enkele spullen, waaronder twee fietsen, waren 'koud gezet'. Vermoedelijk was de dief van plan deze spullen later op te halen.
za 20 aug -   19:50  
Geen geldig rijbewijs
Zierikzee - Op de Grevelingenstraat is vrijdag rond 22.00 uur een 52-jarige automobilist uit Zierikzee aan de kant gezet. Bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs (dit was al enige jaren verlopen). Op het politiebureau kreeg hij daarvoor een proces-verbaal. Bleek ook nog dat hij twee boetes had openstaan van in totaal 510 euro. Na betaling hiervan mocht hij weer naar huis.
za 20 aug -   09:46  
Grotebrand, grevelinge restaurant, Bruinisse.
Bruinisse. - Vanmorgen heeft er een grotebrand gewoed in het Grevelinge restaurant te Bruinisse. Volgens de eerst tankautospuit die terplaatse was zou er rook uit het dak komen. De brandweer was met 3 tankautospuiten,1 HV en de waterwagen van Tholen aanwezig. Ook was de hoogwerker van brandweer Bergen op Zoom Roosendaal ingezet. Waar de brandweer bang voor was was doorslag van de brand naar binnen toe. Zojuist is het sein brandmeester gegeven en is de brandweer aan het inpakken. Hoe groot de schade is is bij ons niet bekend, ook is niet bekend of de reserveringen van dit weekend door kunnen gaan.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 19 aug -   18:12  
Ongeval met beknelling
Goes - Om 18:07 uur kwam er een melding binnen voor de brandweer en ambulance van een beknelling op de Deltaweg. De brandweer Wolphaartsdijk (4746),Colijnsplaat (4733) en het hulpverlenings voertuig van Goes (4770) gingen naar het ongeval toe. Er waren ook 3 ambulances ter plaatsen(101 /104/108). Ter plaatse gekomen waren er 3 auto's bij dit ongeval betrokken. Er is spraken van drie beknelde personen. . Meerdere personen zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Goes.
do 18 aug -   23:00  
Hutten verbranding Kindervakantie week
Kloetinge - In Kloetinge is vanavond de huttenverbranding geweest, aan het einde van de kindervakantie week worden alle hutten afgebroken en in de brand gestoken. Heel veel kinderen zagen hoe hun hut in vlammen opging. De jeugdbrandweer van Goes met begeleiders waren er voor de controle van het vreugdevuur.
Gemaakt door: Tommieboy
do 18 aug -   22:11  
Dodelijk ongeval Tractaatweg Sluiskil
Sluiskil - Op de Tractaatweg nabij Sluiskil heeft vandaag een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Het betrof hier een auto die op de verkeerde weghelft frontaal op een vrachtwagen is gebotst. Bij dit ongeval kwam een 40 jarige man uit Hulst om het leven. De Tractaatweg is de hele dag dicht geweest voor onderzoek naar het ongeluk. Het slachtoffer betreft een 40-jarige man uit Hulst. De bestuurder van de vrachtwagen is niet gewond geraakt.
do 18 aug -   21:09  
Celstraffen voor fatale overval op ex-bodybuilder
Middelburg/Goes - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft donderdag tegen de 22-jarige Tsjetsjeen Zeliam M. 9 jaar cel geëist. Samen met twee anderen wordt hij verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige overval die leidde tot de dood van voormalig wereldkampioen bodybuilding Walter van Elderen. Die werd op 7 juni 2009 dood in de woning van zijn vriendin in Goes aangetroffen. Tegen de 24-jarige landgenoot van M., Zurab S. en de 21-jarige Oekraïner Ivan P. werd een celstraf van elk 8 jaar gevorderd.
do 18 aug -   19:46  
Binnenbrand blijkt blikseminslag
's Gravenpolder - Vanavond om 19.11 uur kreeg de brandweer van 's Gravenpolder een melding binnen. Aan de 's gravenstraat. Daar aankomen bleek de bliksem ingeslagen te zijn in een schuur.Buurtbewoners hoorde een harde klap en zijn gaan kijken wat er aan de hand was. De brandweer heeft de dakpannen weer op zijn plek gelegt en een controle gedaan.
Gemaakt door: 112zeeland
do 18 aug -   16:38  
Stoffelijk overschot aangetroffen, Hulst (Foto`s)
Hulst - Vanmorgen is door passanten het stoffelijk overschot van een man aangetroffen in de vest aan Zoutestraat in Hulst. Momenteel is nog niet bekend wie de man is.
Gemaakt door: 112zeeland
do 18 aug -   16:37  
Auto van de weg geraakt, Kruiningen
Kruiningen - Op de Oude Dijk is donderdag rond 10.45 uur een auto van de weg geraakt. De auto belandde aan de andere kant van de weg in de sloot en vatte vlam. Het brandje werd geblust door een voorbijganger. De bestuurder, een 18-jarige man uit Krabbendijke, werd ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is weggetakeld.
Gemaakt door: 112zeeland
do 18 aug -   11:28  
Taxichauffeur overvallen in Oost-Souburg
Oost-Souburg - In de Hontestraat in Oost-Souburg is donderdag rond 01.45 uur een 56-jarige taxichauffeur uit de gemeente Veere het slachtoffer geworden van een gewapende overval. De chauffeur had net een ritje achter de rug en zat in zijn auto toen plotseling zijn portier werd opengetrokken door een man. Onder bedreiging van een wapen werd hij gedwongen geld af te geven waarna de overvaller weg rende richting de Dommelstraat. Het slachtoffer belde de politie die gelijk ter plaatse kwam. Signalement overvaller: - man van ongeveer 1.60 à 1.70 cm lang - donkere huidskleur - brede neus - ongeveer 30 à 40 jaar - droeg een donkergroene jas met capuchon. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die meer informatie kunnen verstrekken over deze overval. Zij kunnen bellen met 0900-8844.
do 18 aug -   09:55  
Openlijke geweldpleging
Zoutelande - In Zoutelande, in de Langstraat / Smidsstraat, vond woensdag tussen 01.30 en 02.00 uur een vechtpartij plaats waarbij een 17-jarige jongen uit Enter gewond raakte aan zijn hoofd. Bij de vechtpartij waren een groep (ca. 15, nog onbekende) jongeren en 5 jongens van 16 en 17 jaar uit Almelo en Enter betrokken. Aan de vechtpartij ging een ruzie in een horecabedrijf vooraf. Eenmaal buiten ging de ruzie door en ontstond een vechtpartij. De 17-jarige liep hierbij hoofdletsel op en hij is naar een ziekenhuis in Antwerpen gebracht. De politie heeft de zaak in onderzoek.
do 18 aug -   09:55  
Geld uit winkel gestolen
Heinkenszand - Uit de kassa van een winkel op de Stationsweg in Heinkenszand zijn woensdagmiddag tussen 12.30 en 13.00 uur enkele honderden euro's gestolen. Het geldbedrag werd in een onbewaakt ogenblik weggenomen.
do 18 aug -   09:54  
Boetes geïnd van automobilist en passagier
Kruiningen - De politie heeft woensdagmiddag op de A58 bij Kruiningen enkele onbetaalde boetes geïnd van een 40-jarige Tilburgse automobilist en een 46-jarige passagier uit Geertruidenberg. De auto waarin de mannen reden was niet gekeurd en ook niet verzekerd. Later bleek dat allebei de mannen nog een onbetaalde boete open hadden staan. De bestuurder moest nog € 112,50 betalen en daarbij ook € 100,- (plus € 6,- administratiekosten) voor de APK-keuring die direct betaald moest worden. De bijrijder moest nog een bedrag van € 168,75 betalen.
do 18 aug -   09:54  
Restanten hennepkwekerij geruimd
Rilland - Dinsdagmiddag zijn restanten van een hennepkwekerij in een woning op de Adriaan Butijnweg in Rilland geruimd. De 44-jarige eigenaar van de woning heeft een verklaring afgelegd en deed afstand van wat er nog van de hennepkwekerij over was.
do 18 aug -   09:53  
Teveel gedronken, rijbewijs kwijt
Middelburg - Een 20-jarige Middelburgse automobilist moest woensdag omstreeks 00.30 uur op de Dauwendaelselaan in zijn woonplaats zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel te veel had gedronken. De Middelburger had 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.
do 18 aug -   09:52  
Rijden onder invloed alcohol
Serooskerke (S) - Op de Serooskerkseweg in Serooskerke (S) moest een 27-jarige Middelburgse automobilist woensdag rond 04.00 uur zijn rijbewijs inleveren omdat hij te veel had gedronken. Ademanalyse wees uit dat de bestuurder meer dan 2 1/2x teveel alcohol had genuttigd en dat kostte hem zijn rijbewijs.
do 18 aug -   09:52  
Rijbewijs ingenomen
Goes - Op de Deltaweg in Goes is woensdag rond 05.30 uur het rijbewijs ingenomen van een 36-jarige automobilist uit die plaats omdat hij veel te hard reed. Zijn gecorrigeerde snelheid bedroeg 132 km/h; op de Deltaweg geldt een maximumsnelheid van 80 km/h.
wo 17 aug -   18:28  
Gewonde bij brandmelding Middelburg
Middelburg - Vanmiddag is de brandweer uitgerukt naar de Meanderlaan te Middelburg Omstreeks 16:50 uur kwam er een brandmelding binnen bij de alarmcentrale die daarop direct tankautospuit (4530) onder prio 1 ter plaatse stuurde. Kort na de eerste melding werd er ook een ambulance met spoed ter plaatse gevraagd. Wat er exact gebeurd is is bij ons niet bekend . Er is 1 slachtoffer afgevoerd met de ambulance.
Gemaakt door: Tommieboy
wo 17 aug -   18:26  
Zeelandbrug gestremd door verkeersongevallen, Zierikzee
zierikzee - Woensdagmiddag was de Zeelandbrug tussen 17.00 en 18.00 uur gesloten voor het verkeer vanwege twee verkeersongevallen. Op de Zeelandbrug ontstond om 16.50 uur een aanrijding tussen een auto en een motor. Een 46-jarige Middelburger reed op zijn motorfiets over de Zeelandbrug in de richting Zierikzee. Waarschijnlijk merkte hij te laat dat het beweegbare gedeelte van de brug omhoog ging en het verkeer voor hem afremde. De man week uit naar links en reed op de andere weghelft tegen de auto van een 55-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland en tegen de auto van een 38-jarige vrouw uit dezelfde gemeente. De motorrijder is met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht.
Gemaakt door: Tommieboy
wo 17 aug -   18:24  
Grote zoektocht naar zwemmers
Nieuwvliet-Bad - Een grote zoektocht naar twee zwemmers in nood heeft woensdagmiddag niets opgeleverd. Voor de kust van Nieuwvliet in Zeeland waren een helikopter en acht vaartuigen ingezet van onder meer de politie, de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en Rijkswaterstaat. Volgens het Kustwachtcentrum kwam er iets na 15.00 uur een melding binnen over twee zwemmers in nood, tussen de 300 en 500 meter buiten de kust. De zoektocht leverde niets op en werd rond 17.15 uur gestaakt.
wo 17 aug -   14:41  
Tabakswinkel Goes overvallen
Goes - Een tabakswinkel in Goes is woensdagochtend door twee jongens overvallen. De overvallers hebben een grote hoeveelheid rookwaren en een groot bedrag aan kleingeld buitgemaakt. De winkelmedewerkster die op het moment van de overval achter de toonbank stond, is buiten bewustzijn geraakt. Hoe dit gebeurd is, is nog onduidelijk. Een voorbijganger vond de bewusteloze vrouw en schakelde de hulpdiensten in. Zij is vlak na de overval bewusteloos geraakt en het is niet duidelijk hoe lang ze buiten bewustzijn is geweest. Daarom weet de politie ook niet wanneer de overval precies gepleegd is. De daders zouden tussen de 16 en 18 jaar oud zijn. De politie roept getuigen van de overval op zich te melden.
Gemaakt door: Tommieboy
wo 17 aug -   11:20  
Vermiste duiker gevonden.
Scherpenisse - Het lichaam van de Belgische duiker die vorige week zondag vermist raakte in de Oosterschelde is woensdagochtend gevonden bij Gorishoek. Mensen die bezig waren met werkzaamheden voor dijkversterking zagen het lichaam drijven bij een dijk, maar liefst twee kilometer van de plaats waar de duiker was verdwenen. Een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten heeft laten weten dat het lichaam wordt onderzocht.
di 16 aug -   18:56  
Vermiste man (91) gevonden in bouwput
Koudekerke - Een bejaarde man uit Koudekerke verdween maandagnacht uit een verpleeghuis, waarna de politie direct een grote zoektocht op touw zette. Hij werd een paar uur later teruggevonden in een bouwput, met aan zijn hoofd een fikse wond. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.
Gemaakt door: Tommieboy
di 16 aug -   14:35  
Brand in parkeergarage Geere
Middelburg - Rond 13:45 vanmiddag brak er brand uit in de parkeergarage Geere. De brand brak uit op het herentoilet. Hierop is de brandweer met een tankautospuit en een ladderwagen uitgerukt. Ter plaatse bleek het gelukkig mee te vallen en kon de brand met 1 straal hogedruk geblust worden. Al snel kon er begonnen worden met het ventileren van de parkeergarage. Na een uurtje kon de brandweer weer retour naar de kazerne.
Gemaakt door: 112zeeland
di 16 aug -   00:27  
Restanten hennepkwekerij geruimd, Vlissingen
Vlissingen - Vanmiddag zijn restanten van een hennepkwekerij in een woning aan de Nico Engelschmanlaan in Vlissingen geruimd. De huurder van de woning, een 34-jarige man is aangehouden.
Gemaakt door: 112zeeland
di 16 aug -   00:24  
Onder invloed, Terneuzen
Terneuzen - In de nacht van zondag op maandag, omstreeks 04.45 uur, kregen agenten van Politie Zeeland een melding dat er een inbraakalarm ging op de Markt in Terneuzen. Onderweg naar die melding zagen zij een man bij zijn auto staan. De man stond tegen de auto aan te plassen en was vermoedelijk in benevelde staat. De collega's hebben hem te kennen gegeven dat hij niet moest gaan rijden in zijn toestand en hebben het kenteken voor de zekerheid genoteerd. Toen even later bleek dat de alarmmelding loos was, reden zij terug naar de plek waar zij de dronken man hadden gezien. Toen bleek dat de auto en de man verdwenen waren. Omdat zij het kenteken van de auto hadden genoteerd, waren ze snel achter het woonadres van de man en reden daarom die richting op. In de Jakobsschelp troffen zij de man aan, rijdend in zijn auto. De agenten gaven de man een stopteken waaraan hij voldeed. Toen de agenten de man wilden aanspreken, deed deze zijn portieren op slot en weigerde die te openen. Na enige tijd aandringen besloot de 41-jarige Terneuzenaar de portieren toch maar open te maken. Hij is aangehouden door de agenten en overgebracht naar het politiebureau. Daar moest hij een ademanalysetest ondergaan. Hieruit bleek dat hij drie keer meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan en hij kon zijn rijbewijs dan ook inleveren
Gemaakt door: 112zeeland
di 16 aug -   00:23  
Onder invloed, Zuidzande
Zuidzande - In de nacht van zondag op maandag, omstreeks 00.30 uur, werd een Belg betrapt op het rijden onder invloed. De man moest een blaastest ondergaan bij een controle. Hij reed over de Sluissedijk in Zuidzande. Bij de blaastest op straat bleek al dat hij teveel had gedronken en toen de 59-jarige Antwerpenaar op het politiebureau aan de ademanalysetest moest meewerken bleek dat hij bijna vier keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingenomen door de agenten van Politie Zeeland.
Gemaakt door: 112zeeland
di 16 aug -   00:23  
Twee aanhoudingen na vechtpartij, Goes
Goes - Zondagavond omstreeks 23.30 uur meldden getuigen dat er een vechtpartij gaande was op de Grote Markt in Goes. Agenten zijn direct met meerdere eenheden ter plaatse gegaan en troffen daar twee groepen mensen die, op dat moment vooral verbaal, agressief waren naar elkaar. De agenten hebben getuigen gehoord, maar uit die verklaringen werd het hele verhaal nog niet duidelijk. Om die reden hebben zij twee personen aangehouden, zodat het verhaal op het bureau duidelijk zou worden. Vermoedelijk is een ruzie ontstaan bij de botsauto's, omdat een 12-jarige jongeman iets te hard tegen een botsauto van een andere betrokkene gebotst zou zijn. Hierop is er tussen de twee betrokken partijen geduwd en getrokken en er zou een 'knietje' uitgedeeld zijn door één van de aangehouden verdachten. Eén verdachte, een Goese man van 28 jaar oud, is overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Hij wordt er van verdacht de andere verdachte, een 12-jarige Goesenaar, een knietje te hebben gegeven in zijn ribben. Hij wordt later gehoord door agenten. De andere verdachte, de 12-jarige jongen, is op het politiebureau gehoord. Hij is door een GGD-arts onderzocht. Later is hij naar de HAP gebracht, omdat hij mogelijk gebroken ribben zou hebben opgelopen. Hij is al in vrijheid gesteld.
ma 15 aug -   16:09  
Twee meisjes aangehouden
Middelburg - Twee jonge meisjes (leeftijd onbekend) hebben vanmiddag rond de klok van kwart over 3, geprobeerd het spoor over te stekken bij het perron in Middelburg met hun fiets. De treinmachinist heeft een nood stop moeten maken, waar door de trein nog een deel op de overgang van de schroeweg stond. Een trein controleur is uit gestapt en de twee dames staande gehouden. De politie is er bij geroepen en heeft op het perron de dames onder vraagt. Ze zijn mee genomen naar het bureau. Daar zal de ouders van de dames worden op gebeld en ze zullen een boete krijgen. aanvuling 2011 Fietsen neergezet op spoorrails, Middelburg Vanmiddag rond 15.00 uur heeft de intercity Vlissingen-Roosendaal enige tijd stilgestaan op de overgang nabij de Schroebrug in Middelburg. De machinist zag dat er een fiets op de spoorrails naast perrron 2 stond en remde af voordat hij op het station was. Het bleek dat twee Vlissingse meisjes hun fiets hadden 'geparkeerd' naast het spoor om vervolgens langs het spoor richting de Schroebrug te lopen. De meisjes, 13- en 14 jaar oud, zijn door de conducteur en de machinst aangesproken maar ze trokken zich daar niets van aan. Vervolgens is de politie gebeld en zijn ze meegenomen naar het bureau. Het 14-jarige meisje kreeg en bekeuring voor lopen langs het spoor en voor het niet tonen van een ID. De 13-jarige gaf op het bureau een vals adres op en is hierna aangehouden.
Gemaakt door: Tommieboy
zo 14 aug -   21:04  
Scooterbrand Jeroen Bosweg Vlissingen
Vlissingen - Op de Jeroen Bosweg in Vlissingen (tegen het speeltuintje) is een scooter in brand gestoken. De brandweer heeft de brand geblust met 1 straal hoge druk. Momenteel doet de politie onderzoek naar de brandstichting.
Gemaakt door: Tommieboy
zo 14 aug -   20:02  
Botsing tussen wielrenner en voetganger Schelpweg
Westkapelle - Op de schelpweg tussen Domburg en Westkapelle is zojuist een voetganger aangereden door een wielrenner. De traumahelikopter was in eerste instantie ook opgeroepen maar deze is later weer afgezegd. De ambulance is zojuist ter plaatse gekomen en eerste hulp wordt gegeven. het ambulance personeel heeft de voetganger over gebracht naar het ziekenhuis in goes. aanvuling Aanrijding met letsel, Domburg Zondagavond omstreeks 19.30 uur liepen twee broers uit Hoogeveen over het fietspad op de Schelpweg in Domburg. Over datzelfde fietspad kwam een wielrenner aangereden. Hij belde en riep de jongens verschillende keren om te kennen te geven dat hij eraan kwam. Eén van de broers ging aan de linkerkant van het fietspad lopen. De ander deed hetzelfde, maar besloot een fractie later dat hij toch aan de rechterkant van het pad zou gaan lopen. De wielrenner kon hierdoor een aanrijding niet meer voorkomen en botste tegen de 18-jarige Hoogevener op. Zowel de wielrenner als de wandelaar kwam ten val. Voor de jongeman uit Hoogeveen is in eerste instantie de traumehelicopter opgeroepen, maar deze is, na contact met politieagenten ter plaatse, niet meer uitgevlogen. De jongen is met rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De wielrenner, een 47-jarige man uit de gemeente Veere, heeft geen noemenswaardig letsel aan de valpartij overgehouden.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 14 aug -   14:45  
meisje Dulce weer terecht in brouwershaven
brouwershaven - Meisje vermist, Brouwershaven Vanaf ongeveer 13.30 uur vanmiddag is een 6,5-jarig meisje vermist in Brouwershaven. Het meisje, genaamd Dulce, is rond 13.30 uur boos weggelopen vanaf haar woning aan de Markt in Brouwershaven. Signalement: - Lang blond stijl haar - blauwe ogen - 1.20 meter lang - tenger postuur Dulce draagt een spijkerrok, een roze legging, een roze/wit gestreept shirt en een grijs vest. Vermist meisje weer terecht De 6,5-jarige Dulce, die vanaf 13.30 uur vanmiddag vermist werd, is weer terecht.
Gemaakt door: 112zeeland
za 13 aug -   13:30  
Eenzijdig ongeval, Wilhelminadorp
Wilhelminadorp - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 00.10 uur vond er op de Langeweg in Wilhelminadorp een eenzijdig ongeval plaats. Een 22-jarige automobiliste uit Goes reed over de Langeweg, komende uit de richting van Goes en gaande in de richting van Wilhelminadorp. Na een s-bocht, richting van de kruising met de Deltaweg, verloor de vrouw de macht over het stuur, raakte links van de weg in de berm en sloeg over de kop. De bestuurser en haar bijrijdster, een 24-jarige vrouw uit Goes, konden zelf uit de auto komen. Door de bestuurder van de auto die achter hen reed is eerste hulp verleend. De 22-jarige automobilist is, met onbekende verwondingen, per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. Ze bleek onder invloed van alcohol te zijn; haar rijbewijs is ingevorderd. Omdat de auto bij het ongeval een elektriciteitskast uit de grond reed heeft een deel van de omwonenden enige tijd zonder stroom gezeten.
Gemaakt door: 112zeeland
za 13 aug -   13:29  
Doorrijden na aanrijding Ellemeet, Getuigenoproep
Ellemeet - Vrijdagavond rond 23.00 uur is een 17-jarige fietser uit Zwolle, aan de Kuijerdamseweg in Ellemeet, aangereden door een personenauto. De personenauto reed na de aanrijding door. De jongen reed, rond genoemd tijdstip, met wat vrienden over de Kuijerdamseweg in de richting van Renesse. De jongen reed aan de verkeerde kant/linkerzijde van de weg. Door een donkerkleurige personenauto, die uit de richting van Ellemeet kwam, is de jongen aangereden. Na de aanrijding reed de auto door in de richting van de Stoofweg. De 17-jarige fietser is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. De politie is op zoek naar getuigen. Personen die de aanrijding of de donkerkleurige auto met schade aan de voorzijde hebben gezien worden verzocht zich te melden op het politiebureau of op telefoonnummer 0900-8844.
Gemaakt door: Tommieboy
za 13 aug -   12:18  
Filmploeg in Zeeland, Alert: Dossier Verstrate
Vlissingen - Afgelopen donderdag was er een opnamedag in Vlissingen betreffende de nieuwe Zeeuwse Film Alert: Dossier Verstrate. Donderdag was het een speciale dag voor het stadsgewestelijke brandweer Middelburg - Vlissingen en de politie Zeeland omdat zij een hoofdrol die dag vervulde. De desbetreffende ploegen waren opgetrommeld om te figureren in de nieuwe film Alert: Dossier Verstrate.
Gemaakt door: Tommieboy
za 13 aug -   12:03  
Vrouw onwel op 1e Deltaweg
Kats - Vrijdagavond was er een melding dat op de 1e Deltaweg (BP Station) er een persoon onwel was geworden. De melding was van dien aard dat er met spoed moest worden gehandeld. Het ging hier om een Duitse mevrouw die vermoedelijk door haar medicatie onwel was geworden (erg lage bloeddruk). In eerste instantie ging de Rapid Responder naar de verkeerde kant van de 1e Deltaweg. De echtgenoot van deze mevrouw wilde de drukke weg zomaar oversteken maar dit werd hem nadrukkelijk afgeraden te doen. De Duitse toeriste is meegenomen naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 12 aug -   21:10  
Diefstal van sjees in Goes
Goes - Vrijdagochtend werd van een terrein op het Nieuwe Diep in Goes een ponykar gestolen. Er was een gat in de omheining gemaakt waardoor de ponykar is weggenomen. Het gaat om een groene ponykar, een zgn. sjees, met een waarde van meer dan duizend euro.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 12 aug -   19:35  
overvaller Piccard aangehouden
Vlissingen - Politie Zeeland heeft afgelopen maandag een verdachte aangehouden voor de overval op hotel Piccard in Vlissingen van vrijdag 15 april jl. Een 18-jarige jongen is in een woning in Vlissingen aangehouden en ingesloten. Hij is gisteren voorgeleid.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 12 aug -   15:00  
Politie zoekt getuigen tasjesroof in Hulst
Hulst - Politie Zeeland zoekt getuigen van een tasjesroof die plaatsvond in Hulst op de Overdamstraat,donderdag 11 augustus 2011, rond 23.20 uur. Een 20-jarige vrouw uit Hulst fietste in de Steenstraat in Hulst en reed richting Markt toen ter hoogte van een restaurant op de Overdamstraat aan haar schoudertas werd getrokken en zij daardoor ten val kwam. Zij werd getrapt en geslagen door twee jonge mannen die haar van haar tas beroofden. De vrouw en enkele burgers achtervolgden de dieven richting Wallen en mede door hulp van een 28-jarige man uit Hulst die de man aanhield kon één van de twee mannen even later worden aangehouden door de politie op de Stationsbrug. De andere verdachte is later die nacht aangehouden in de van der Maelstedeweg in Hulst. Beide mannen, 18 en 20 jaar en afkomstig uit België, zijn ingesloten in Torentijd. De politie verzoekt getuigen van dit incident zich te melden op het politiebureau in Hulst of te bellen naar 0900-8844.
Gemaakt door: Tommieboy
do 11 aug -   19:27  
Omroepinstallatie uit Vlaketunnel gereden
Schore - Één van de twee rijbanen in de Vlaketunnel is vandaag in de middag korte tijd afgeloten geweest omdat een te hoge vrachtwagen richting Berg op Zoom het nodig vond om de luidsprekers van het plafond te rijden. De luidsprekers zijn verwijderd en men plaatst deze weer terug tijdens een onderhoudsbeurt.
Gemaakt door: Tommieboy
do 11 aug -   15:58  
Nog steeds duikverbod Scherpenisse
Scherpenisse - Nog steeds is er een duikverbod bij Gorishoek en de voormalige vuilnisbelt Tuttelhoek omdat er nog steeds wordt gezocht door de hulpdiensten naar de 55-jarige duikinstructeur uit België die zondag in de Oosterschelde verdween. D.m.v. een op afstand bestuurbaar sonarapparaat van de marine wordt naar de vermiste instructeur gezocht. Morgen wordt er ook gezocht maar dan worden er ook speurhonden ingezet aldus woordvoerder Ed Kraszewski van de KLPD.
Gemaakt door: Tommieboy
do 11 aug -   13:06  
Eis: 10 jaar in familiedrama
Middelburg - MIDDELBURG – Het Openbaar Ministerie eist tien jaar cel tegen een 65-jarige man uit Bergen op Zoom voor moord op zijn vrouw. Eind maart werd de man versuft aangetroffen in een auto aan de Banjaardweg bij Kamperland. Naast hem zat zijn overleden vrouw. Zij was door messteken om het leven zijn gebracht.
Gemaakt door: Tommieboy
wo 10 aug -   20:59  
Open dag KNRM Westkapelle
Westkapelle - Vandaag (10 Aug.) was er in Westkapelle een open dag bij de KNRM. Heel veel mensen trokken hun jas aan en waagden een poging om er door een stevige wind heen te gaan en dat lukten er best veel. Kinderen, vaders, moeders en opa's en oma's waren van de partij. Bij diverse stands kon men informatie inwinnen en de KNRM steunen. Want:
Gemaakt door: 112zeeland
wo 10 aug -   19:40  
Kotter vast in veiligheidslijn.
Neeltje Jans - Woensdagmorgen om even voor negen uur werd de KNRM reddingboot Koopmansdank van station Neeltje Jans opgeroepen voor hulpverlening aan een vaartuig welke vast zat. Het bleek het 10 meter lange kottertje de YE 75 te zijn welke met 2 man aan boord aan het vissen was voor de veiligheidslijn van het sluitgat Schaar van de Oosterscheldekering. Door de sterke stroming werd de kotter weg gezet en kwam zijn vislijn en boot vast te zitten in de veiligheidslijn en had hulp nodig om er uit te komen. De bemanning van de reddingboot Koopmansdank was snel ter plaatse , heeft hem er uit gehaald en keerde terug naar station. Het kottertje kon zijn werkzaamheden weer hervatten.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 10 aug -   19:38  
Gewonde na val met vlieger
Scharendijke - Op dinsdag 9 augustus 2011 omstreeks 13.50 uur kwam bij de Strandreddingsbrigade Westerschouwen de melding binnen dat op het strand ter hoogte van Scharendijke een gewonde vliegeraar was. De melding kwam zowel telefonisch binnen via het nabij gelegen buitensportbedrijf Forest Hill als via de Gemeenschappelijke Meldkamer Zeeland. Bij de melding werd direct duidelijk dat het om serieuze verwondingen ging. Door de GMZ was reeds besloten een ambulance, motorambulance, strandambulance en helikopter van het Mobiel Medisch Team in te zetten. Een hulpverleningsvoertuig van de Strandreddingsbrigade Westerschouwen was binnen tien minuten ter plaatste en heeft voor de eerste opvang gezorgd. Vanwege het feit dat er een traumahelikopter zou landen is tevens een tweede voertuig en looppatrouille met totaal acht strandwachten ter plaatse gegaan. Het slachtoffer was door een vlieger opgetild en van hoogte op het strand gevallen. Hierdoor had de man kortstondig het bewustzijn verloren en had hij pijn aan zijn schouder en stuitje, ook spuugde hij af en toe bloed op. Vrij snel was de ambulance, politie en traumahelikopter ter plaatse welke het slachtoffer overnamen. Na 50 minuten konden de eenheden van de Strandreddingsbrigade Westerschouwen retour post gaan, na een succesvolle assistentie bij onder andere het laten landen en opstijgen van de traumahelikopter. De reddingsbrigade adviseert vliegeraars goed op te letten op windkracht en windstoten. Met name dit laatste kan tot onverwachte en gevaarlijke situaties leiden.
Gemaakt door: Tommieboy
wo 10 aug -   18:23  
Man aangehouden ivm zaak Henry Meye
Sint-Maartensdijk - De politie heeft een 22-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. Deze is mogelijk betrokken bij de gewapende overval op het huis van Henry Meye in Sint-Maartensdijk welke werd vermoord. De politie maakt nu pas bekend dat Meye enige dagen voor zijn dood werd overvallen in zijn woning. Deze overval vond plaats midden in de nacht van 4 op 5 juni. Drie nachten later werd hij vermoord aangetroffen.
wo 10 aug -   14:13  
Middelbrand autodemontagebedrijf Bruinisse.
Bruinisse - Vanmiddag omstreeks 13:45 is de post Bruinisse uitgerukt voor een middelbrand samen met de post Oosterland. Op een autodemontagebedrijf aan de molenweg stonden vlak achter een loods een aantal auto's in brand, door het snelle optreden van de brandweer is de schade en uitbreiding beperkt gebleven.
Gemaakt door: Tommieboy
wo 10 aug -   13:47  
Motorambu opgeroepen voor behandeling in Geerepassage
Middelburg - Na een 112 melding dat er dringend hulp nodig was in de Geerepassage in de wereldwinkel Terre des Hommes tussen de computerwinkel Vobis en Duifhuizen was de 1e ter plaatse een motorambulance (zie foto's getuigen). De hulpverlener van deze motorambulance heeft 1e hulp verleent. Wat later is de ambulance gekomen om te assisteren. Het betrof hier een mevrouw die niet "goed" was geworden.
di 9 aug -   21:42  
Agressieve treinpassagier aangehouden
Goes - Vanmiddag om 17.25 uur is op het Stationsplein in Goes een 17-jarige Middelburger aangehouden. De 17-jarige jongen had een kopstoot gegeven aan de conducteur en ook aan een man die tussenbeiden kwam. De jongen had geen kaartje gekocht en wilde de trein verlaten zonder te betalen.
di 9 aug -   21:41  
Ongeval Tholen
Tholen - Dinsdagmorgen rond 11.40 uur vond op de Ten Ankerweg in Tholen een ongeval plaats. Een 21-jarige automobilist uit de gemeente Bergen op Zoom was door onbekende oorzaak tegen de middengeleider gereden en had daarbij de auto van een 65-jarige automobilist uit Tholen geraakt. Er raakte niemand gewond.
di 9 aug -   21:40  
Oplichter aangehouden
Walcheren - De man die diverse mensen heeft opgelicht door te zeggen dat hij glazenwasser was, maar er vervolgens met het geld vandoor ging zonder de ramen te wassen, is vandaag aangehouden. De verdachte, een 42-jarige man uit de gemeente Noord Beveland, heeft zichzelf gemeld bij de politie. Hij heeft in de maand mei 9 mensen gedupeerd en was vooral 'werkzaam' op Walcheren. Hij is ingesloten.
di 9 aug -   16:25  
Openlijke geweldpleging
Breskens - Op de Keerdam in Breskens is maandag tussen 04.00 en 03.40 uur een 20-jarige man uit Breskens mishandeld. De 20-jarige had eerder op de avond onenigheid gehad met een andere man in de feesttent. Later op de Keerdam kreeg hij onverwachts van dezelfde persoon een vuistslag in het gezicht en hij viel op de grond.
di 9 aug -   16:24  
Diefstal uit tent
Scharendijke - In de nacht van zondag op maandag werd uit een tent op een camping aan de Kuijerdamseweg in Scharendijke een laptop gestolen. De laptop heeft een waarde van enkele honderden euro's.
di 9 aug -   16:24  
Inbraak in horecabedrijf
Oostburg - In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een horecabedrijf in de Nieuwstraat in Oostburg. Er werd een ruit geforceerd en er werden enkele honderden euro's en een mengpaneel meegenomen.
di 9 aug -   16:23  
Aanhouding in Groede
Groede - Op de Zeeweg in Groede werd dinsdag rond 03.45 uur een 24-jarige man uit Sint Laureins (B) aangehouden. De Belg had een horecamedewerker een klap in zijn gezicht gegeven. Deze medewerker wilde een handgemeen stoppen wat was ontstaan tussen twee groepjes, waarbij ook de 24-jarige man was betrokken. Even later ontstond buiten een vechtpartijtje waarbij de 24-jarige ook weer betrokken was. Agenten zagen hem toen een andere betrokkene slaan, waarna hij werd aangehouden.
di 9 aug -   16:22  
Laptop uit woning gestolen
Terneuzen - Maandagavond werd uit een woning in de de Kerkhoflaan in Terneuzen een laptop gestolen. Mogelijk was de woning niet op slot. De laptop heeft een waarde van enkele honderden euro's.
di 9 aug -   16:21  
Bedreiging en vernieling
Bruinisse - Maandagavond rond 22.30 uur heeft een 37-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland op het Nieuwlandje in Bruinisse een 33-jarige man bedreigd en enkele ruiten vernield, waaronder de ruiten van twee auto's.
di 9 aug -   16:20  
Hennepkwekerij in woning
Rilland - Maandagochtend rond 09.30 uur is, bij een onderzoek in een woning aan de Reigersbergstraat in Rilland een hennepkwekerij aangetroffen. 210 planten en kweekapparatuur is in beslag genomen en vernietigd. In verband met de kwekerij is een 34-jarige man uit de gemeente Reimerswaal aangehouden. Hij zit nog vast.
di 9 aug -   16:19  
Inbraak in sportcomplex
Middelburg - Afgelopen weekend is ingebroken in een sportcomplex aan de Noordweg in Middelburg. Er werd een ruit geforceerd en de daders gingen er met vijf ballen vandoor. Binnen werden vernielingen aangericht: er werden stokken vernield en kasten opengebroken.
di 9 aug -   16:18  
Inbraak in horecabedrijf
Oostburg - In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een horecabedrijf in de Zuidzandsestraat in Oostburg. Er werd een ruit ingeslagen en de kasalade met daarin enkele tientallen euro's werd meegenomen.
di 9 aug -   16:17  
Diefstal koper in Middelburg
Middelburg - Bij een bedrijf aan de Kleverskerkseweg in Middelburg werd afgelopen weekend koper gestolen. Er werd een gat in de omheining gemaakt en er werd voor ongeveer 50 à 60 kilo kabels met daarin koper weggenomen.
ma 8 aug -   18:25  
Autobrand in Middelburg
Middelburg - Op maandag 8 augustus werd rond 16:40 de beroeps brandweer van Middelburg opgeroepen om met spoed naar de poelendaelesingel te gaan voor een autobrand. Ter plaatse aangekomen bleek een automotor in brand te staan met een straal hoge druk en schuim is de brand geblust en kon de brandweer weer terug naar de kazerne.
Gemaakt door: Tommieboy
ma 8 aug -   15:47  
UPDATE: Overleden man Molenwater niet aangereden.
Middelburg - De 81-jarige fietser die zaterdag overleed op het Molenwater in Middelburg is niet geraakt door een auto. Dit is zojuist bekend geworden. De man is overleden een ernstig hoofdletsel welke is toegebracht door de val van z'n fiets. Diverse getuigen zouden de man nog voor de fatale val abnormaal hebben zien slingeren. Deze morgen heeft zich de vrouw gemeld waar de politie naar op zoek was, die volgens andere getuigen betrokken zou zijn bij de "eventuele aanrijding" met het slachtoffer. Maar na controle van haar voertuig en het verhoor is duidelijk geworden dat deze mevrouw geenszins hierbij is betrokken. Volgens de politie is hierbij het onderzoek nu afgerond.
ma 8 aug -   14:31  
Auto in sloot op A58 Lewedorp, geen gewonden.
Bij een ongeluk op de linkerbaan van de A58 ter hoogte van lewedorp zijn vanmorgen geen gewonden gevallen. Rond kwart over elf raakte een personenauto van de weg en kwam in de naastgelegen sloot van de A58 terecht. Omdat in eerste instantie werd uitgegaan van een beknelling, riep de alarmcentrale diverse hulpdiensten uit naar de plaats van het ongeluk.
Gemaakt door: Tommieboy
ma 8 aug -   11:13  
Paardenkoets velt auto.
Hulst - Afgelopen zondagmiddag heeft er op de Liniedijk in Hulst een aanrijding plaatsgevonden tussen een paardenkoets en een personenauto. De 2 paarden welke gespannen voor de koets stonden raakten in de stress en gingen er vandoor. De koetsier en zijn bijrijdster waren er inmiddels al vanaf gesprongen (de koetsier heeft hierbij een verwonding opgelopen aan vermoedelijk zijn enkel) toen de koets de tegemoetkomende automobilist tegenkwam. De auto werd door de aanrijding volledig vernield en één paard liep een fikse zichtbare vleeswond op. Gelukkig liep de automobilist uit Terneuzen geen letsel op.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 7 aug -   17:20  
Zoekactie scherpenisse nog gaande
Scherpenisse - De zoekactie op de Oosterschelde bij Scherpenisse is nog steets gaande. De KLPD is op het moment nog met de KNRM aan het zoeken naar de vermiste duiker die sinds morgen werd vermist. De KNRM heeft het zoeken gestaakt. De KLPD gaat verder met zoeken als het laag water is.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 7 aug -   16:20  
Wederom een duiker vermist Zeelandbrug, Zierikzee
Zierikzee - De hulpdiensten zijn zondagmiddag uitgerukt om te zoeken naar een vermiste duiker in Zierikzee. De melding kwam kort na 16.15 uur binnen, er wordt gezocht onder aan de voet van de Zeelandbrug. De hulpdiensten hebben een kleine zoekactie gehouden. Ook de KNRM is gealarmeerd maar die is meer niet ter plaatsen geweest. De duiker is weer veilig aan de kant. De hulpdiensten zijn weer aan het inpakken, hoe het met de duiker gaat is bij ons tot op heden niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 7 aug -   14:21  
Huiselijk geweld, Vlissingen
Vlissingen - Zaterdagavond om 18.30 uur is in zijn woning aan de Vincent van Goghlaan in Vlissingen een 20-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn vriendin te hebben mishandeld. De man is ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 7 aug -   14:21  
Aanrijding, Kamperland
Kamperland - Zaterdagmiddag rond 15.20 uur vond op de Ruiterplaatweg in Kamperland een aanrijding plaats tussen een motorrijder en een automobilist. De motorrijder maakte deel uit van een sportevenement, een Triatlon. Hij passeerde een personenauto maar deze sloeg net op dat moment linksaf. De motorrijder en zijn passagier kwamen ten val. Beiden zijn behandeld door ambulancepersoneel.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 7 aug -   00:14  
éénzijdig ongeval vlaketunnel
flake - Op de A58 in de vlaketunnel van roosendaal naar vlissingen heeft vanavond vermoedelijk een éénzijdig ongeval plaatsgevonden. Een reporter ter plaatse melde dat er enkele hulpdiensten aanwezig waren (ambulance en politieauto) welke hulpverlening aan het geven waren. Meer informatie over dit ongeval volgt.
Gemaakt door: 112zeeland
za 6 aug -   19:50  
Slachtoffer bekneld bij aanrijding Goes
Goes - Op de Thorbeckelaan in Goes heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen twee voertuigen. Één auto is volgens getuigen op de kop een stuk doorgegleden. De persoon die zich in dit voertuig bevond (een 84-jarige vrouw uit Goes)is door de gearriveerde hulpdiensten uit het voertuig gehaald. Er was hier sprake van een beknelling. Na het slachtoffer uit de auto te hebben gehaald heeft de ambulance haar naar het ziekenhuis gebracht. de 84-jarige vrouw uit Goes, had een flinke hoofdwond Haar inzittende, een 24-jarige vrouw uit de gemeente Noord Beveland, bleef ongedeerd. Verdere informatie hierover is nog niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
za 6 aug -   15:44  
Persoon aangereden en overleden. Foto+video
Middelburg - Bij een verkeersongeluk op het Molenwater tegenover de Schouwburg in Middelburg is zaterdagmiddag rond 15.30 uur een persoon om het leven gekomen. Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend. Het slachtoffer liep daar en werd aangereden door een auto die echter vervolgens gewoon doorreed. Diverse geruigen verklaren dat het vermoedelijk om een donkerblauwe opel corsa gaat die mogelijk werd bestuurd door een wat "oudere vrouw', zo laat de politie weten. Het slachtoffer is ter plaatse overleden. De opgeroepen traumahelikopter kon niets meer betekenen.
za 6 aug -   15:28  
Auto in beslag genomen
Dreischor - Politie Zeeland heeft een personenauto in beslag genomen van een 34-jarige inwoner van Zonnemaire. De man bestuurde slingerend onder invloed van alcohol zijn voertuig en werd opgemerkt door een vrouw die dit melde bij de politie. De vrouw volgde de man in haar auto en gaf de route die de man volgde door aan de politie. De politie kon de man staande houden in de Gaanderseweg in Dreischor. De man bleek ruim 3x de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd en kon geen rijbewijs tonen. Hierop is zijn auto in beslag genomen
za 6 aug -   15:28  
Rijontzegging van 5 uur
Kloosterzande - Politie Zeeland trof afgelopen nacht rond 02.00 uur een personenauto aan zonder bestuurder midden op de rijbaan in de Cloosterstraat in Kloosterzande. De bestuurder is even later lopend aangetroffen en is aangehouden. De 50-jarige man uit de gemeente Hulst wordt ervan verdacht tegen een geparkeerde auto te zijn gebotst in de Cloosterstraat. De linkerachterzijde van deze auto is geheel vernield. Een blaastest wees uit dat de 50-jarige onder invloed van alcohol verkeerde. Hij kreeg hiervoor een rijonzegging van 5 uur.
za 6 aug -   15:27  
Aanhouding
Vlissingen - Politie Zeeland heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een jongen aangehouden wegens het schijnen met een laserpen op mensen. Zaterdag tussen 03.20 uur en 03.55 uur werd gesignaleerd dat er mensen en gebouwen beschenen werden op het Bellamypark met een laserpen. De politie heeft hierop één verdachte, een 17-jarige Vlissinger, angehouden. De jongen heeft afstand gedaan van de laserpen en is rond 05.15 uur weer heengezonden.
Gemaakt door: 112zeeland
za 6 aug -   10:32  
Loze melding drenkeling
Vlissingen - Hulpdiensten zijn gisteravond massaal uitgerukt voor een melding dat er iemand te water was geraakt in het kanaal door Walcheren. De oorspronkelijke melding was dat er iemand bij de Schroebrug in het water was geraakt. Maar de Sloebrug en de Schroebrug lijken qua naam op elkaar dus het hele kanaal van Middelburg naar Vlissingen is doorzocht. De partijen die waren uitgerukt betroffen die van de brandweer, ambulances maar ook diverse agenten. Uiteindelijk werd er niemand gevonden en bleek achteraf dat het hier om een onjuiste melding ging door misverstand. Halverwege de avond werd de aktie dan ook beeindigd.
vr 5 aug -   22:09  
Kop/staartbotsing
Hoek - Sluiskil - Vrijdag rond 18.30 uur reden op de N61, nog voor de verkeerslichten richting Hoek/Sluiskil vier auto's op elkaar. De achterste automobilist had door het zonlicht een verkeerde inschatting gemaakt. Van de bestuurders zijn geen gegevens bekend, ze hebben alles onderling geregeld en schadeformulieren ingevuld. De auto's waren op de parallelweg gezet, zodat het voorbijgaande verkeer geen belemmering ondervond. De auto van de achterste bestuurder moest worden weggetakeld.
vr 5 aug -   22:08  
Aanhouding voor mishandeling
Goes - Vrijdag omstreeks 15.40 uur werd in een woning in de Stoofstraat in Goes de 26-jarige bewoner aangehouden voor mishandeling. De man had in de woning een 20-jarige vrouw uit dezelfde plaats zodanig geslagen en geschopt dat zij een pijnlijke arm en schouder opliep. Het incident vond plaats in de relationele sfeer.
vr 5 aug -   22:07  
Kleding gestolen in winkel
Terneuzen - In een winkel in de Noordstraat in Terneuzen is donderdagochtend kleding gestolen. Uit de winkel werden vier blouses met een totale waarde van meer dan negenhonderd euro gestolen.
vr 5 aug -   19:55  
Verkeersongeval bij Kats
Kats - Op de 1e Deltaweg bij Kats raakten vrijdagmiddag rond 13.45 uur drie personenauto's betrokken bij een verkeersongeval. Een 52-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland had te laat in de gaten dat er auto's voor hem stilstonden. Hij reed tegen de auto voor hem met daarin een 25-jarige man en een 54-jarige vrouw, allebei uit de gemeente Schouwen-Duiveland. Deze auto reed vervolgens tegen de voorgaande auto waarin een 70-jarige man uit Zuidland zat. De vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Alledrie de auto's raakten beschadigd.
vr 5 aug -   19:55  
Melding geweldsincident
Nieuwdorp - Vrijdagmiddag rond 16.30 kreeg de politie een melding van een geweldsincident in Nieuwdorp. De politie ging ter plaatse en heeft naar aanleiding van deze melding in een woning een man aangehouden. Deze man is naar Torentijd gebracht en de politie onderzoekt momenteel wat er precies is voorgevallen.
vr 5 aug -   19:54  
Auto in de sloot
Zierikzee - Op de N59 bij Zierikzee raakte vrijdag rond 07.00 uur een personenauto in de sloot. Een 26-jarige automobiliste uit de gemeente Schouwen-Duiveland kwam uit de Zandweg en verleende geen voorrang aan een 65-jarige bestuurster uit dezelfde gemeente. De 65-jarige vrouw kwam ondersteboven met haar auto in de sloot terecht, maar raakte niet bekneld. Zij is met de ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis in Goes gebracht.