vr 26 aug - 14:05
Vandaag kwamen een aantal Tweede Kamerleden op werkbezoek in Zeeland. Op het politiekantoor aan de Segeerssingel in Middelburg spraken ze met vertegenwoordigers van de provincie en leden van de regionale driehoek. Daarna was er een gesprek met het dagelijks bestuur van de ondernemingsraad. Het bezoek werd afgesloten met een onderhoud met het korpsmanagement.

De Tweede Kamerleden arriveerden om 10.00 uur in Middelburg. Aanwezig waren Magda Berndsen (D66), André Bosman (VVD), Ad Koppejan (CDA) en Kees van der Staaij (SGP). Twee van deze Tweede Kamerleden (Berndsen en van der Staaij) zitten ook in de commissie Veiligheid en Justitie.

De volksvertegenwoordigers spraken o.a. met mw. Karla Peijs (Commissaris van de Koningin), Koos Schouwenaar (korpsbeheerder), Gabriel Munnichs (hoofdofficier van justitie) en Letty Demmers (korpschef). Belangrijkste gespreksonderwerp waren de vorming van de nationale politie in relatie tot de werkgelegenheid in Zeeland. Hierbij werd gesproken over de mogelijkheid tot deconcentratie van het politiedienstencentrum, het meldkamerdomein, de ontwikkeling van het model front- en backoffice en de vorming van de regionale eenheid met Midden en West Brabant.

Hierna sprak het dagelijks bestuur van de ondernemingsraad met de Tweede Kamerleden over de werkgelegenheid en de samenloop van de regionale en landelijke reorganisatie.

Tot slot gingen enkele leden van het managementteam van Politie Zeeland in op het behoud van de kwalitatieve politiezorg in Zeeland in het nieuwe bestel. Hierbij bespraken ze vooral het belang van gebiedsgebonden politiezorg en de specifieke Zeeuwse gebiedskenmerken, zoals de recreatie en het risicogebied. Actuele dossiersGeen dossiers aanwezig

 

Ingezonden door: Anoniem