ma 22 aug - 18:34
De twee verdachten van de overval op de tabakszaak aan de Voorstad in Goes zijn aangehouden. De verdachten zijn jongens van 15 en 16 jaar oud. Ze zijn beide afkomstig uit de gemeente Noord-Beveland. De politie is de twee op het spoor gekomen door de goede verklaringen van getuigen die zich hebben gemeld naar aanleiding van alle media-aandacht en het passantenonderzoek. Uit de 19 verklaringen die zijn opgenomen, kwamen de twee namen van de verdachten naar voren.

Op de daardoor bekend geworden feiten is de politie vervolgens verder gaan rechercheren met als resultaat de beide aanhoudingen. De 15-jarige verdachte is zondagavond omstreeks 17.30 uur door zijn familie aan de Zeeuwse politie overgedragen en de 16-jarige jongen is, in de woning waar hij verbleef, aangehouden door agenten van de Zeeuwse politie. Dit vond op maandagmorgen omstreeks 06.30 uur plaats.

Allebei de jongens zitten nu in een politiecel in Torentijd. Ze worden nu verder door rechercheurs gehoord. Een klein gedeelte van de buit is teruggevonden bij de verdachten. Beide jongens hebben inmiddels een bekentenis afgelegd.

 

 

Ingezonden door: Anoniem