Selecteer per datum:

za 1 jan -   13:20  
Mishandeling in Vlissingen
Vlissingen - Twee Vlissingers van 25- en 28 jaar zijn in de nieuwjaarsnacht in Vlissingen aangehouden op verdenking van mishandeling.
vr 31 dec -   23:44  
rol container in brand middelburg
middelburg - De brandweer is vrijdagavond uitgerukt voor een containerbrand.Rond 23:07 uur werd de brand opgemerkt aan de vrijlandstraat in Middelburg.Toen de brandweer van de post torenweg ter plaatse kwam bleek het te gaan om een afval container die in brand stond.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 31 dec -   22:45  
brandje in een holle boom
Renesse - Vrijdagmiddag warden de blusgroepen van Renesse en Burgh – Haamstede opgeroepen voor een buitenbrand aan de Zeeanemoonweg te Renesse. Ter plaatse bleek het te gaan om een brandje in een holle boom wat veroorzaakt is door vuurwerk. De blusgroep van Renesse is ter plaatse geweest en heeft het brandje met behulp van een straal hoge druk geblust. Hierna konden zij weer huiswaarts keren. Foto`s:Daan Geldof ©www.112zeeland.nl
Gemaakt door: 112zeeland
vr 31 dec -   22:39  
Onderzoek stoffelijk overschot
Bruinisse - Onderzoek stoffelijk overschot bij uitgebrande auto, Bruinisse Politie Zeeland is een onderzoek gestart naar de dood van een persoon, die vanavond is aangetroffen op de Strandweg in Bruinisse (gemeente Schouwen-Duiveland). Deze persoon lag in de onmiddellijke omgeving van een uitgebrande personenauto. Omstreeks 20.45 uur kreeg de politie een melding van een autobrand. Op de Strandweg werd een personenauto aangetroffen die hevig in de brand stond. De Strandweg is een doodlopende parallelrijbaan van de N59 (Grevelingendam). Bij de auto lag het stoffelijk overschot van een persoon. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht. Het is nog onbekend wat er is gebeurd en wat de identiteit van het slachtoffer is.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 31 dec -   22:38  
Getuigen gezocht vernieling politiebureau Kapelle
Kapelle - De politie verzoekt getuigen die iets gezien hebben of weten over de vernieling aan het politiebureau in Kapelle. Zij kunnen zich melden op het politiebureau in Goes of Reimerswaal of op telefoonnummer 0900-8844. Mensen die liever anoniem willen blijven kunnen ook bellen naar Meld misdaad anoniem op telefoonnummer 0800-7000.
vr 31 dec -   22:33  
Buitenbrand in Goes
Goes - De brandweer van Goes kreeg vanavond om 21.56 uur een melding binnen van afval/ruigte aan de Jan van Rietbeek in Goes. Ter plaatse aangekomen bleek er een stappeltje afval in brand te staan. De brandweer gebruikte 2 hogedruk stralen, het brandje was snel geblust.
vr 31 dec -   20:53  
Brandweer blust felle buitenbrand Middelburg.
Middelburg - De vrijwilligers van de post Torenweg zijn vanavond uitgerukt voor een felle buitenbrand aan de Radenhove te Middelburg. Omstreeks 20:20 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die daarop tankautospuit 4533 onder prio twee ter plaatse stuurde . De brandweer heeft de felle buitenbrand geblust , en kon na een kwartier terug keren naar de kazerne.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 31 dec -   20:46  
rubberen tegels in brand
Arnemuiden - Rond 17:05 heeft er een brandje gewoed aan de Deurloo in Arnemuiden. Er stonden een paar rubberen tegels, en wat afval in brand. De brandweer van Arnemuiden zette twee stralen hoge druk in om het vuur te doven. Tekst en foto's: Rens Marijs www.hvsite.nl
Gemaakt door: 112zeeland
vr 31 dec -   20:35  
autobanden in brand
Arnemuiden - De laatste dag van het jaar. In Arnemuiden is het al enkele jaren de traditie om autobanden in brand te steken, zo ook dit jaar. Rond 11.15 uur heeft op het Stationsplein in Arnemuiden enige tijd brand gewoed. Toen de brandweer van Arnemuiden ter plaatse kwam, bleken enkele autobanden in brand te staan. De brandweer heeft het vuur gedoofd. Tekst en foto's: Rens Marijs www.hvsite.nl
vr 31 dec -   19:49  
Ondergronds container in brand Middelburg
middelburg - De brandweer is vanavond uitgerukt voor een containerbrand aan de westerscheldestraat te Middelburg Omstreeks 18:31uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die daarop tankautospuit (4531) onder prio twee ter plaatse stuurde naar het bovenstaande adres.
vr 31 dec -   19:48  
Brandweer blust buitenbrand Middelburg.
Middelburg - De vrijwilligers van de post Torenweg zijn vanavond uitgerukt voor een buitenbrand aan de Buitehovelaan te Middelburg. Omstreeks 19:07 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die daarop tankautospuit 4533 onder prio twee ter plaatse stuurde. De brandweer heeft het brandende afval geblust . Tankautospuit 4533 kon na een kwartier terug keren naar de post.
vr 31 dec -   17:56  
255 meldingen op oudjaarsdag
Middelburg - Tot nu toe hebben er deze oudejaarsdag in Zeeland geen grote incidenten plaatsgevonden. Er zijn in totaal 255 meldingen bij de politie binnen gekomen, dit was tot 17:00 uur. Deze meldingen gaan voornamelijk over brandjes en overlast van vuurwerk / jeugd.
vr 31 dec -   17:55  
Man schiet vuurpijl naar agent
Aagtekerke - Vrijdagmiddag rond 14.20 uur is een 18-jarige man uit de gemeente Veere aangehouden wegens poging tot zware mishandeling. Rond 14.20 uur kreeg politie Zeeland de melding dat er zwaar vuurwerk werd afgestoken aan de Hekweide in Aagtekerke.
vr 31 dec -   17:53  
Plofkraak mislukt op geldautomaat
's-Heerenhoek - Politie Zeeland heeft een onderzoek ingesteld naar een poging tot plofkraak op de geldautomaat aan de Deken Holtkampstraat in 's-Heerenhoek. In de nacht van donderdag op vrijdag rond 05.15 uur kreeg de politie de melding dat geprobeerd was de geldautomaat aan de Deken Holtkampstraat op te blazen.
Gemaakt door: troetelbeer
vr 31 dec -   16:46  
Containerbrand in Vlissingen
Vlissingen - De brandweer is vrijdagmiddag uitgerukt voor een containerbrand in Vlissingen. Rond 15:00 uur werd het blusvoertuig vanaf de Stromenweg met spoed naar de Schuitvaartgracht gestuurd omdat daar een containerbrand zou woedde. Omdat het geen gevaar was mocht het brandweervoertuig zonder spoed ter plaatse gaan.
vr 31 dec -   15:22  
Brandweer uitgerukt voor buitenbrand
Vlissingen - De brandweer is vanmiddag uitgerukt voor een buitenbrand aan de Kanariesprenk te Vlissingen. Omstreeks 14:27 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die daarop direct tankautospuit 4531 onder prio 1 alarmeerde. Eenmaal ter plaatse gekomen bleek de brand al uit te wezen en kon tanktautospuit 4531 terug keren naar de post.
vr 31 dec -   15:21  
Vuurwerk zorgt voor automatische brandalarm
Middelburg - De brandweer is vanmiddag uitgerukt voor een automatische brandalarm aan de Jan Van Hoofkwartier te Middelburg. Omstreeks 13:31 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die daarop tankautospuit 4531 onder prio 1 ter plaatse stuurde. Eenmaal ter plaatse bleek het erom te gaan dat het brandalarm was afgegaan omdat er vuurwerk door de brievenbus was gegooid. De brandweer heeft nog een controle binnen gehouden.
vr 31 dec -   15:20  
Brandweer uitgerukt voor buitenbrand
Vlissingen - De brandweer is aan het begin van de middag gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Menno Van Coehoorngracht te Vlissingen. Bij de alarmcentrale was een brandmelding binnen gekomen van een brand. Tijdens het aanrijden werd er bekend dat het niet noemenswaardig was om te blussen en konden de brandweerlieden terug keren naar de post.
vr 31 dec -   14:05  
Eerste vuurwerkslachtoffer Zeeland
Zierikzee - Een meisje uit Renesse heeft donderdagavond brandwonden opgelopen door vuurwerk. Het circa 13-jarige meisje stond rond 20.30 uur met een groepje jongeren bij de kerk, toen een van de jongeren een stuk vuurwerk in de capuchon van de jas van het meisje gooide. De kunststof jas vatte meteen vlam. Het meisje liep tweede- en derdegraads verbrandingen op aan haar schouders. Een verpleegster uit de buurt verleende eerste hulp. Het vuurwerkslachtoffer is verder behandeld in de huisartsenpost.
vr 31 dec -   12:02  
Kleine brandjes op oudjaarsdag
Middelburg - Op oudjaarsdag zijn al verschillende brandjes geweest. Het begon rond 10:40 op het Plein in Borssele. Maar ook in andere plaatsen werden brandjes gemeld. Onder andere bij het station van Arnemuiden, de van Akenstraat in Nieuw- en Sint Joostland en de Kanaalstraat in Oost-Souburg.
vr 31 dec -   11:59  
Inbraak in bedrijfspand
Axel - Aan de Meestoof is tussen donderdag 22.00 en vrijdag 08.00 uur ingebroken in een bedrijfspand. Van het pand was een deur geforceerd. Nog niet bekend of er ook iets is weggenomen.
vr 31 dec -   11:57  
Illegaal vuurwerk in beslaggenome
Middelburg - Donderdagavond is in een winkelpand aan de Vlasmarkt 60 kilo aan illegaal vuurwerk in beslaggenome. Het vuurwerk, 4 dozen met zogenaamde 100.000 klappers, is in beslaggenome. Tegen de eigenaar van het vuurwerk, een 35-jarige man uit de gemeente Veere, is proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
vr 31 dec -   11:55  
Woninginbraken op Schouwen-Duiveland
Middelburg - Op Schouwen-Duiveland is donderdag ingebroken in vier woningen. Bij een vijfde woning bleef het bij een inbraakpoging. Aan de Essebos in Noordgouwe werd tussen 16.30 en 17.45 uur ingebroken tijdens afwezigheid van de bewoners. De woning werd doorzocht en er werden o.a. sieraden weggenomen.
vr 31 dec -   11:52  
Schade aan politiebureau Kapelle door vuurwerk
Kapelle - Rond middernacht is de glazen voordeur van het politiebureau in Kapelle vernield door vuurwerk. Het kozijn van de deur was aan de onderzijde geheel verbogen. Het glas en delen van de deur lagen halverwege het bureau. Ook zat er een gat in de binnendeur. Het schadebedrag is nog niet bekend.
do 30 dec -   22:55  
aanvaring op de Westerschelde
Vlissingen - Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) onderzoekt een aanvaring tussen twee zeeschepen op woensdag 29 december tijdens slecht zicht op de Westerschelde bij Vlissingen. Er was materiële schade aan beide schepen maar er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor en er was geen schade aan het milieu.
Gemaakt door: troetelbeer
do 30 dec -   22:51  
Brandweer blust containerbranden
Vlissingen - De brandweer van Vlissingen is donderdagavond uitgerukt voor een containerbrand. In de Pieter Poststraat in Vlissingen woedde een brand in de ondergrondse afvalcontainer. De brandweer kwam zonder spoed ter plaatse. Met een straal lage druk is de brand gedoofd. Waarschijnlijk is vuurwerk de oorzaak van de brand.
do 30 dec -   19:37  
Stro in brand naast loods
Zaamslag - Rond 19:20 werd er een brand gemeld aan de Veerstraat in Zaamslag. Enkele minuten later werd er een middel brand gegeven vanwege het feit dat het ging om stro dat in brand stond naast een loods. Toen de eerste tankautospuit van de brandweer ter plaatse kwam bleek het mee te vallen, zij melde dat het gaat om een kleine brand.
do 30 dec -   18:00  
Forse stijging verkeersdoden in Zeeland
Middelburg - Dit jaar zijn in Zeeland 31 verkeersdoden gevallen. Dat meld het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ). In 2009 was dit 21. De laatste jaren schommelen deze cijfers hevig. In 2007 waren het er 20 en in 2008 waren het er 28. Zo wil het ROVZ deze cijfers naar beneden krijgen. Hiervoor hebben zij een plan gemaakt.
do 30 dec -   13:57  
Dronken schipper is weg kwijt door mist
Middelburg - Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft woensdag 29 december op de Oosterschelde bij Schouwen-Duiveland een 58-jarige schipper van een binnenvaartschip aangehouden die 1,0 promille, dat is twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid, alcohol in zijn bloed had. De kreeg schipper naast een proces-verbaal een vaarverbod van vier uur opgelegd.
wo 29 dec -   23:29  
Zoekactie naar drenkeling op Westerschelde
Bath - Een reddingsboot en twee sleepboten hebben woensdagavond op de Westerschelde bij Bath enige tijd naar een mogelijke drenkeling gezocht. Dat gebeurde nadat een binnenvaartschipper tegen negen uur had gemeld dat hij een persoon in het water had gezien die om hulp riep. Dat meldde de Kustwacht.
wo 29 dec -   20:40  
Straatmuziekant beroofd van accordeon
Zierikzee - Een 31-jarige Bulgaar is dinsdagmiddag bij de AH in de Lange Nobelstraat in Zierikzee beroofd van zijn accordeon. De man speelt al een paar jaar op zijn accordeon voor de AH-vestiging. Dinsdagmiddag was hij even bij de AH naar binnengegaan om iets te eten en zichzelf wat op te warmen.
wo 29 dec -   20:39  
Man mishandelt broer
Vlissingen - In de nacht van dinsdag op woensdag is in een woning in de Breitnerlaan in Vlissingen een 29-jarige Pool aangehouden. De man was voor de Kerstdagen overgekomen voor een familiebezoek. Hij kreeg in de woning van zijn 42-jarige broer ruzie en mishandelde zijn broer zodanig dat deze in het ziekenhuis moest worden opgenomen. De 29-jarige is ingesloten.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
wo 29 dec -   16:08  
Grote brand in Nisse
Nisse - Vanmiddag rond 15:15 is er een brand uitgebroken in Nisse aan het Dorpsplein. Rond 15:30 is opgeschaald naar een middelbrand en rond 16:00 is er zelfs opgeschaald naar een grote brand. Dit vanwege het feit dat er kans was op uitbreiding naar het dak van een vrijstaande woning. Ook is er vanwege de waterwinning opgeschaald. Vermoedelijk is de brand ontstaan op de zolder van de woning. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.
wo 29 dec -   11:33  
Snelrecht tijdens jaarwisseling
Middelburg - Net als in 2009 en 2008 zal er ook tijdens de komende jaarwisseling door politie Zeeland en Openbaar Ministerie hard worden opgetreden tegen veroorzakers van ongeregeldheden. Er wordt zoveel mogelijk lik-op-stuk beleid toegepast.
wo 29 dec -   11:24  
Tas uit fietsmand gestolen
Terneuzen - Dinsdag tussen 12.30 en 12.45 uur werd in de Axelsestraat in Terneuzen een 54-jarige vrouw uit die plaats beroofd van haar tas. De vrouw fietste over het fietspad van de Axelsestraat.
wo 29 dec -   11:23  
Rijden onder invloed van drugs
Goes - In de Westerstraat in Goes moest een 20-jarige automobilist uit die plaats dinsdag rond 02.00 uur zijn rijbewijs inleveren omdat hij onder invloed van verdovende middelen in zijn auto reed.
wo 29 dec -   11:22  
Inbraak in bedrijfsgebouw
Terneuzen - In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een bedrijfsgebouw in de Energiestraat in Terneuzen. De toegang tot het gebouw werd geforceerd en er werd lasapparatuur met onbekende waarde weggenomen.
wo 29 dec -   11:21  
Rijden onder invloed
Oostburg - Op de Commerswerveweg in Oostburg werd woensdag rond 02.00 uur een 45-jarige automobilist uit Zulte (B) betrapt op rijden onder invloed. De man had bijna 3x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en moest zijn rijbewijs inleveren.
di 28 dec -   21:39  
Brand in leegstaande woning
Hoek - Rond 21:05 kwam de melding binnen van een binnenbrand aan de Zevenaardijk in Hoek, het bleek te gaan om een leegstaande woning. Enkele minuten later is opgeschaald naar een middelbrand. De brandweer van Terneuzen, Mauritsfort en Sluiskil zijn opgeroepen om de brand te bestrijden.
di 28 dec -   17:49  
Spiegels vernield van auto's
Middelburg - In de nacht van maandag op dinsdag zijn er vernielingen gepleegd aan verschillende auto's, dit waren 12 auto's. Deze stonden geparkeerd in de omgeving Molenwater, Noordbolwerk, Noordpoortstraat in Middelburg. Van alle auto's zijn de buitenspiegels vernield. Zeven eigenaars hebben tot nu toe aangifte gedaan.
di 28 dec -   17:48  
Illigaal vuurwerk gevonden
Yerseke - Maandagavond is, in een woning aan het Hof van poleij in Yerseke, een kleine hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk, enkele vuurpijlen en sierpotten, zijn in beslag genomen. De 18-jarige eigenaar van het vuurwerk is door de politie gehoord.
di 28 dec -   17:47  
Voertuig gestolen in Terneuzen
Terneuzen - Tussen donderdagmiddag 17.30 uur en maandagmiddag 13.00 uur is een auto, die geparkeerd stond aan de Kennedylaan in Terneuzen, weggenomen. Het betreft een blauwe Ford, type Escort Clx 1.6 met het kenteken JT-NZ-14.
di 28 dec -   17:46  
Man aangehouden na mishandeling
Hulst - Woensdagavond rond 23.00 uur vond er op de Gentsestraat in Hulst, ter hoogte van Chinees restaurant Paradise, een schermutseling plaats. Hierbij is een 19-jarige inwoner van Hulst zwaar mishandeld. In verband hiermee is een 31-jarige man uit Hulst aangehouden. Hij zal deze week worden voorgeleid.
di 28 dec -   17:46  
Auto gestolen in Vlissingen
Vlissingen - Tussen donderdagavond 19.00 uur en zondagmiddag 16.00 uur is een bestelauto, die geparkeerd stond aan de Kleine Kerkstraat in Vlissingen, weggenomen. Het betreft een grijze Volkswagen, type Transporter met het kenteken 22-VLR-8. De waarde van de bestelauto is onbekend.
di 28 dec -   17:24  
Ondegrondse container in brand
Zierikzee - Vannacht rond half 1 kreeg de brandweer een melding dat er op de Nieuwe haven in Zierikzee ter hoogte van het terras van de Banjaard een ondergrondse container in brand stond wat voor veel rook zorgde. De brandweer heeft de brand geblust met twee stralen hogedruk toen de brand gedoofd was is de brandweer weer huiswaarts gekeerd.
ma 27 dec -   18:40  
Roemeen betrapt bij diefstal
Terneuzen - Een 31-jarige Roemeen zonder vaste woon- of verblijfplaats is vanmiddag door een winkelmedewerker van een supermarkt in Terneuzen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man had een fles wijn, een pot oploskoffie en een pot pesto weggenomen uit de supermarkt aan de Bellamystraat in Terneuzen.
ma 27 dec -   18:39  
jongen steelt drank
Middelburg - Maandagmiddag rond 12.45 uur is een 18-jarige winkeldief aangehouden in de Albert Heijn in Middelburg. De jongeman werd betrapt toen hij twee flessen drank stal uit de supermarkt. Hij is overgebracht naar het politiebureau alwaar hij is verhoord. Hij bekende de diefstal en is, met een proces-verbaal op zak, weer heen gezonden.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 27 dec -   12:22  
Rijbewijs ingevorderd, Goes
Goes - Op de Ringbaan West is maandagmorgen rond 06.00 uur een 21-jarige automobilist uit de gemeente Veere betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Bij een beginnend bestuurder wordt het rijbewijs ingevorderd als de uitslag boven de 350 ugl (uitgeademde lucht) zit. Bij hem was dit het geval namelijk 830 ugl. Zijn rijbewijs moest hij vervolgens inleveren op het bureau.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 27 dec -   12:21  
Auto gestolen in Vlissingen
Vlissingen - In Vlissingen is tussen donderdag 23 en zondag 26 december een grijze VW Transporter gestolen. De auto stond geparkeerd aan de Kleine Kerkstraat en was voorzien van het kenteken 22-VRL-8.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 27 dec -   11:28  
Brandstichting bij ns station
Middelburg - zondagavond is er schade ontstaan nadat onbekende een scooter in brand hadden gestoken bij het NS station in Middelburg. Rond 22:21 uur is door voorbijgangers direct de brandweer (4533 torenweg middelburg) gebeld en die werd zonder spoed ter plaatse gestuurd. Omdat de brand snel uitbreidde en de benzinetank openscheurde ontstonden grote vlammen.
ma 27 dec -   09:25  
Auto brandt uit
Kerkwerve - Vanmorgen rond 08:20 kwam de melding binnen voor een autobrand aan de Heuvelsweg bij Kerkwerve. De brandweer van Zierikzee en Kerkwerve zijn gealarmeerd. De brandweer van Kerkwerve was al bezig met bluswerkzaamheden toen Zierikzee ter plaatse kwam. Deze hebben ook nog geholpen met het blussen van het voertuig. Van de auto bleef vrijwel niets meer over.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 27 dec -   03:17  
Politiewagen betrokken bij aanrijding, Middelburg
Middelburg - Zondagavond is een politieauto, met daarin twee agenten, in aanrijding gekomen met de auto van een 19-jarige Middelburger. Omstreeks 22.30 uur reden de agenten weg vanaf de binnenplaats van het bureau Achter de Houttuinen. Bij het oprijden van de Looierssingel zagen zij een van linkskomende auto over het hoofd die vervolgens tegen de linkerflank van de politiewagen botste.
ma 27 dec -   00:05  
Dronken bestuurster betrapt
Goes - In de Beukenhof in Goes werd zondag rond 04.30 uur het rijbewijs ingenomen van een 27-jarige automobiliste uit Goes. De vrouw, een beginnend bestuurster had meer dan 1 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en raakte daarmee haar rijbewijs kwijt.
ma 27 dec -   00:02  
Beschonken automobilist raakt vangrail
Driewegen - Zondag om 04.45 uur zag de politie bij de Westerscheldetunnel een personenauto met pech staan. De auto stond net voor de tunnel richting Zeeuws-Vlaanderen. Bij verder onderzoek bleek dat auto rondom flinke schade had doordat deze meerdere malen de vangrail van wegwerkzaamheden had geraakt. De bestuurder, een 29-jarige man uit Gent, bleek bijna 3x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken te hebben. De auto moest worden weggetakeld en de bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren.
ma 27 dec -   00:01  
Inbraak in bedrijfsgebouw
Koudekerke - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in de werkplaats van een bedrijfsgebouw aan de Breeweg in Koudekerke. De toegang tot de werkplaats werd geforceerd en er werden een accuboormachine en en slagtol gestolen. De weggenomen goederen hebben een totale waarde van enkele honderden euro's.
zo 26 dec -   13:55  
Bestuurder onder invloed
Vlissingen - In de nacht van zaterdag op zondag rond 01.10 uur is een 39-jarige automobilist uit Eindhoven, aan de Koningsweg in Vlissingen, gecontroleerd op het rijden onder invloed. Agenten zetten de automobilist aan de kant omdat hij zonder verlichting door Vlissingen reed.
zo 26 dec -   13:54  
Jongen mishandeld met glas
Middelburg - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.30 uur is een 17-jarige jongen uit Middelburg, in een café aan de Vlasmarkt in Middelburg, met een glas in zijn gezicht geslagen. Tijdens zijn bezoek aan het café was de 17-jarige jongen, door de drukte, enkele malen tegen een onbekende jongen/man aangelopen.
zo 26 dec -   13:51  
Woninginbraak in Goes
Goes - Tussen vrijdagavond 21.34 uur en zaterdag 02.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Van de Spiegelstraat in Goes. Uit de woning zijn antieke sieraden met onbekende waarde weggenomen. Er is een deur geforceerd; hierdoor is het kozijn zwaar beschadigd geraakt.
zo 26 dec -   11:42  
Man en vrouw gewond bij eenzijdig ongeval
Oosterland - Zondag om 10.30 uur raakte op de N59 bij Oosterland een personenauto met daarin twee personen in de sloot. De auto, bestuurd door een 67-jarige man uit Waalwijk, was door de gladheid in een slip geraakt en vervolgens over twee bermpaaltjes en de parallelweg gegeleden om tot stilstand te komen in de naast de weg gelegen sloot.
Gemaakt door: 112zeeland
za 25 dec -   19:42  
binnenbrand Tholen
Tholen - Zaterdagmiddag, eerste kerstdag, werd omstreeks 12:20 uur de blusgroep van Tholen gealarmeerd voor een binnenbrand in een woning aan de Cromvliet te Tholen. Enkele seconden later werd ook de ambulance van Sint-Maartensdijk gealarmeerd om zonder spoed terplaatse te komen. Wat er precies aan de hand was is nog niet bekend. De foto(s) en tekst :Leendert van der Klooster www.112tholen.nl
Gemaakt door: 112zeeland
za 25 dec -   19:00  
Drugs in Goes
Goes - In het uitgaansgebied van Goes zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aanhoudingen verricht voor het in bezit hebben van drugs. Een 22-jarige man uit Wemeldinge hield zich verdacht op in een smal straatje en verborg iets in zijn hand. Op verzoek van de politie toonde de man een zakje met wit poeder, vermoedelijk cocaine. Toen de man het zakje aan de agent gaf, rende hij hard weg maar kon alsnog worden aangehouden. Een 21-jarige man uit de gemeente Veere is die nacht ook aangehouden. Ook hij was in het bezit van een kleine hoeveelhei drugs, vermoedelijk, cocaine. Hij heeft hier afstand van gedaan en is voor verhoor meegenomen naar het bureau.
Agendapunt aangemaakt door: 112zeeland
Agendapunt:       za 25 dec
Onder invloed, Kortgene
Kortgene - In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 04.00 uur, is op de Oudedijk in Kortgene een 33-jarige automobilist uit Yerseke met zijn voertuig van de weg afgeraakt en tegen twee bomen aangereden. De man raakte niet gewond maar was onder invloed van alcohol.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
vr 24 dec -   19:35  
Wietkwekerij ontmanteld
Krabbendijke - In Krabbendijke is vrijdagavond door de politie een wietkwekerij ontmanteld. De kwekerij werd vrijdagavond in de Morlodestraat ontdekt. Medewerkers van de gemeente hebben alle apparatuur en de planten uit het huis verwijderd. Volgens omwonenden woonden er steeds verschillende mensen in het pand.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
vr 24 dec -   17:15  
Kop/staartaanrijding, Hoek
Hoek - Vrijdag rond 12.00 uur vond op de Hoekseweg in Hoek een aanrijding plaats. Een 28-jarige automobiliste uit de gemeente Terneuzen had niet gezien dat een 40-jarige automobilist uit diezelfde gemeente stilstond op de Hoekseweg om linksaf te slaan. Ze botste met onverminderde snelheid op de achterzijde van de auto van de 40-jarige man waarin ook zijn vrouw en zes kinderen zaten. De 28-jarige vrouw liep verwondingen op aan haar gezicht en knie en is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
vr 24 dec -   17:14  
Gewonde bij ongeval, Goes
Goes - Bij een ongeval, donderdagavond op de A58 bij Goes, raakte een 53-jarige automobilist uit Goes ernstig gewond. Bij de politie kwam een melding binnen over het ongeval. De agenten zagen ter plaatse dat het wegdek op sommige plaatsen over diverse lengtes besneeuwd was door stuifsneeuw, terwijl het wegdek op andere plaatsen schoon was. Hierdoor raakten twee voertuigen betrokken bij een ongeval. Een van de voertuigen stond in de middenberm en kon met hulp van een takelbedrijf weer op eigen kracht verder. Het andere voertuig, bestuurd door een 53-jarige man uit Goes, lag in een greppel. De bestuurder, die alcohol had gedronken, had nekklachten en hij is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Uit onderzoek bleek dat de man zijn nek had gebroken. In het ziekenhuis werd bij de man tevens een bloedproef afgenomen.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
vr 24 dec -   13:00  
Dode bij verkeersongeval, Kortgene
Kortgene - Bij een verkeersongeval, vrijdag om 05.15 uur op de Oost-Westweg bij Kortgene, raakte een 20-jarige automobilist uit Goes zwaargewond. De 20-jarige automobilist botste tegen een sneeuwschuiver die voor hem reed, waar hij vervolgens onder schoof. De sneeuwschuiver werd bestuurd door een 24-jarige man uit de gemeente Veere. De man is later aan zijn verwondingen overleden.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
vr 24 dec -   12:59  
Tas uit fietstas gestolen, Sas van Gent
Sas van Gent - In de Kloosterlaan in Sas van Gent werden donderdag even na 16.00 uur vier jongelui van 15 en 16 jaar uit Sas van Gent aangehouden. Zij werden ervan verdacht rond 15.30 uur in de Canadalaan een tas uit een fietstas te hebben gestolen. De tas met de gehele inhoud, behalve de portemonnee, werd even later teruggevonden. Bij de jongens in de directe omgeving lager spullen uit de portemonee, zoals pasjes, persoonlijke papieren, enz. De vier jongens hebben een verklaring afgelegd en een van hen bekende de tas uit de fietstas te hebben weggenomen. Ze zijn inmiddels allemaal weer in vrijheid gesteld.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
vr 24 dec -   12:58  
Woninginbraak in Groede
Groede - Donderdagavond werd ingebroken in een woning in de Burgemeester J.C. Everaarslaan in Groede. Er werd een deur vernield en eenmaal binnen werd de woning doorzocht. Er werden sieraden met onbekende waarde gestolen
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
do 23 dec -   12:05  
Sneeuw helpt politie bij aanhouding
Goes - Afgelopen nacht rond 04.00 uur zijn in Goes twee mannen aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak bij de V&D in die plaats. Rond 04.00 uur kwam bij de meldkamer van de politie een inbraakmelding binnen. Bij de V&D in Goes was een ruit vernield en uit de winkel waren enkele sieraden weggenomen. Toen agenten ter plaatse kwamen zagen ze juist een personenauto wegrijden en zetten de achtervolging in teneinde een inzittende controle te doen.
do 23 dec -   11:48  
Automatisch brandalarm in de Oostkerk
Middelburg - Donderdag 23-12 gingen rond 11:15 de piepers af van de beroepsdienst van de stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg. Het betrof een automatisch brandalarm in de Oostkerk te Middelburg.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 22 dec -   23:54  
Dode man gevonden in een woning
Middelburg - Politie Zeeland is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het overlijden van een 44-jarige man die dood in zijn woning aan de Vlasmarkt in Middelburg is aangetroffen. Omstreeks 21.14 uur is gebeld naar de ambulancedienst over een onwelwording met het verzoek om te gaan reanimeren. Bij aankomst bleek de man al overleden. Omdat na het eerste korte onderzoek niet duidelijk werd hoe de man om het leven is gekomen, is besloten een grootschalig onderzoek te starten. De straat is gedurende het onderzoek afgesloten voor alle verkeer. De forensische recherche is gestart met een sporenonderzoek. Omdat de hele woning zeer nauwgezet werdt bekeken, kan het onderzoek geruime tijd in beslag nemen. Enkele mensen uit de omgeving zijn gehoord in de hoop duidelijkheid te krijgen over de dood van de man. Donderdag zal een buurtonderzoek gehouden worden. Volgens bronnen zou sprake er zijn geweest van een schietincident, maar donderdagochtend vroeg was nog onduidelijk of het om een misdrijf of zelfdoding gaat.
wo 22 dec -   18:05  
Grote brand in Eede.
Eede - In Eede woedt momenteel een forse brand in de kantine van het dorpshuis. Vanwege de ligging, in de kern van het dorp en naast een school, is er groot alarm geslagen. Daarom is behalve de brandweer van Sluis ook de brandweer van Maldegem ingeschakeld. Er zijn geen mensen in het pand, meldt de woordvoerder van de Veiligheidsregio. U hoort een interview met Marlies Lampert van de Veiligheidsregio:
wo 22 dec -   11:01  
Rijden onder invloed
Terneuzen - Aan de Kraanvogel in Terneuzen moest dinsdag om 19.30 uur een 43-jarige Terneuzense automobilist zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel te veel had gedronken. De man, die ruim 3 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken, verklaarde dat zijn auto eerder de dag vast was komen te zitten in een greppel en dat hij probeerde deze eruit te rijden. Het kostte hem echter wel zijn rijbewijs.
wo 22 dec -   11:00  
Automobiliste rijdt tegen boom
Sas van Gent - Dinsdag om 23.30 uur is in de Vrijstraat in Sas van Gent een 18-jarige automobiliste uit die plaats met haar auto tegen een boom gereden. Bij haar in de auto zat een 16-jarige plaatsgenote.
wo 22 dec -   10:58  
Automobilist belandt in weiland
Hoek - Woensdag om 02.30 uur kwam een 23-jarige automobilist uit Sluis met zijn auto in een weiland terecht. De man moest, volgens zijn verklaring, remmen voor een konijn en was daardoor het weiland ingeschoten.
wo 22 dec -   10:56  
Autospiegels vernield
Zierikzee - Dinsdag tussen 21.50 en 22.15 uur werden in de Weststraat in Zierikzee van drie auto's de spiegels vernield. Bij de politie kwam de melding binnen dat door drie jongens autospiegels werden vernield en aan de hand van een signalement, opgegeven door een getuige, konden twee van de drie jongens op heterdaad worden aanhouden.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 22 dec -   01:27  
Hennepkwekerij in Terneuzen ontruimd
Terneuzen - Maandagmiddag omstreeks 17.00 uur heeft de Zeeuwse politie een inval gedaan in een woning aan de Dijkstraat in Terneuzen. Dit vanwege het feit dat er hoogstwaarschijnlijk een hennepkwekerij in de woning aanwezig was. Omstreeks bovengenoemd tijdstip belden agenten aan de deur van de woning. Deze werd niet opengedaan en daarom is de deur ingeramd. Bij het runnen van een hennepkwekerij in een woning is namelijk het gevaar dat er brand ontstaat zeer groot. In de woning troffen de agenten een 27-jarige Terneuzense vrouw aan zij is aangehouden. De agenten ontdekten in de woning een hennepkwekerij met 300 planten. Ook ontdekten de agenten dat de stroom die nodig was voor de kwekerij illegaal afgetapt werd. Door Delta is aangifte gedaan van diefstal van stroom. De kwkerij is ontruimd door medewerkers van de gemeente Terneuzen. De ingeramde deur is weer gerepareerd door medewerkers van de woningbouwvereniging. Er werd door de Zeeuwse politieagenten ook nog een man aangehouden, dit betrof de 42-jarige bewoner van de woning. Na overleg met de officier van justitie is besloten dat de man woensdag voor de rechter-commissaris geleid wordt. Hij blijft voorlopig vastzitten.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 22 dec -   01:21  
paard in de sloot
Sint-Annaland - Zondagmiddag 19 december 2010 is de blusgroep Sint-Annaland uit moeten rukken voor een paard in de sloot aan de Turkseweg in Tholen. Een vader was met z'n paard een slee met een kind erop aan het trekken. Door de gladheid was de paard uitgegleden en in de sloot terecht gekomen. Gezien de weersomstandigheden (-1 & 18 cm sneeuw) is er moet spoed assistentie van de brandweer gevraagd. Met behulp van brandslang en mankrachten is de paard uit de sloot getrokken. De door omstanders opgeroepen kraanwagen kon onverrichte zaken terug keren. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. tekst:brandweer Sint-Annaland
di 21 dec -   16:11  
Heftruckbrand in Goes
Goes - De brandweer van Goes kreeg vanmiddag om 14.30 uur een melding binnen van een autobrand aan de Da vinciplein in Goes. Daar aangekomen bleek het een heftruck te zijn, die op dat moment aan het sneeuwschuiven was bij de zeelandhallen. Er was veel rookontwikkeling. De brandweer had het snel geblust. Na ongeveer een half uur konden ze weer terug naar de kazerne. Oorzaak is onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
di 21 dec -   00:11  
Gevaarlijke medicijnen gestolen
Middelburg - Gevaarlijke medicijnen gestolen in Middelburg, politie zoekt getuigen beroving. Maandagavond 20 december is in de Rustenburgstraat in Middelburg rond 18.30 uur een vrouw beroofd van haar handtas. In de tas bevinden zich medicijnen die bij inname gevaarlijk zijn. De medicijnen zijn genaamd tramadol, seroquel, altrazolam, diazepam, refusal en paroxetine. De gestolen tas is een stoffen donkerblauwe handtas met witte en lichtblauwe strepen. De politie verzoekt de vinder van de tas en de medicijnen deze af te leveren bij het politiebureau of een apotheek. Tevens is de politie op zoek naar getuigen van de beroving. Het signalement van de dader luidt: 1.65 meter lang en ongeveer 20 jaar oud. Hij droeg een donkere jas met een beige bontrand aan de capuchon. Getuigen kunnen zich melden op het politiebureau in Middelburg of bellen naar 0900-8844.
ma 20 dec -   19:57  
Ongeluk met slee
Middelburg - Op maandag 20 december 2010 rond 18:50 gingen de piepers af van de vrijwilligers van de 4535. Er werd met spoed om til assistentie gevraagd door de ambulance medewerkers. De 4535 rukte met spoed uit naar de Noordbolwerk te Middelburg. Ter plaatse bleek er iemand een ongeluk met de slee gehad te hebben. Het ongeluk was onderaan het bolwerk gebeurd en omdat er sneeuw lag en de ambulance bovenaan stond werd de 4535 opgeroepen voor til assistentie. Met vereende krachten lukte het om de brancard in de ambulance te krijgen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 20 dec -   12:54  
Dak skybaan op scheuren
Terneuzen - Vandaag kwam er om 11.01 een melding binnen voor dienstverlening op de Markt in Terneuzen. Ter plaatsen bleek het zoals een paar keer hiervoor weer te gaan om sneeuwruimen van het dak van de de schaatsbaan in Terneuzen omdat het dak weer op scheuren stond. de brandweer heeft de sneeuw doormiddel van 2 stralen lagendruk van het dak afgespoten.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 20 dec -   12:45  
oplichting van 5,6 miljoen
Aardenburg - De Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland (BR NON) verrichtte de afgelopen maand dertien aanhoudingen in een omvangrijk onderzoek naar oplichting, waarbij een bedrag van maar liefst 5,6 miljoen gemoeid was. Het onderzoek werd uitgevoerd onder leiding van het Openbaar Ministerie Amsterdam en in samenwerking met de politieregio’s Amsterdam Amstelland, Gelderland-Midden, Gelderland-Zuid, Utrecht en de Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland. In maart 2010 belandde de 5,6 miljoen door manipulatie van het systeem van een Nederlandse bank op de rekening van een 26-jarige man uit Wageningen. Hij sluisde het geld onmiddellijk door naar verschillende rekeningen in het buitenland. Zodra de bank hier achter kwam, werd de politie ingeschakeld. Door goede samenwerking met een aantal autoriteiten in het buitenland kon ongeveer 2 miljoen van het verduisterde bedrag kort daarna teruggevorderd worden. Oplichting, verduistering en witwassen De dertien aangehouden mannelijke verdachten, tussen de 26 en 62 jaar oud (waaronder de man uit Wageningen), worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de oplichting en verduistering van het geld. Daarnaast worden zij verdacht van witwassen. Doorzoekingen De woningen van de verdachten in Heerewaarden, Wageningen, Druten, Mill, Oss, Soest, Woudenberg, Driebergen, Oldebroek en Aardenburg werden door rechercheurs van de BR NON en de samenwerkende regio’s doorzocht. Administratie werd in beslag genomen, alsmede enkele auto’s. Tevens werd een hennepkwekerij ontdekt in één van de woningen. Alle verdachten hebben tijd in bewaring doorgebracht. Ze kunnen de inhoudelijke behandeling van hun zaak in vrijheid afwachten.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 20 dec -   12:43  
Inbraak woning, Goes
Goes - Afgelopen zaterdag, omstreeks 16.00 uur, ontdekten de bewoners van een woning aan het Weegbreepad in Goes dat er was ingebroken in hun woning. Door een raam te verbreken is/zijn de dader(s) van deze inbraak de woning binnengekomen. De woning is doorzocht en er zijn sieraden meegenomen. Er is technisch onderzoek gedaan in de woning en ook werd er door de politie een buurtonderzoek gehouden, maar daar is tot nu toe niets uitgekomen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 20 dec -   12:42  
Inbraak, Koudekerke
Koudekerke - In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woning aan het Meulpad in Koudekerke. De dader(s) is/zijn het huis binnengekomen via een deur die niet was afgesloten. Uit de woning, die door de inbrekers werd doorzocht, zijn een geldkistje met inhoud, een laptop, een fotocamera en een drietal portemonnees meegenomen. De bewoners hebben aangifte gedaan bij de politie. Deze heeft een buurtonderzoek gehouden.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
ma 20 dec -   10:24  
Auto van weg geveegd
Westkapelle - Auto van weg geveegd, Westkapelle Zondagavond om ongeveer 18.15 uur vond een verkeersongeval plaats op de Grindweg in Westkapelle. Een 33-jarige vrachtwagenchauffeur uit Bruinisse reed met zijn vrachtwagen met oplegger in de richting van Westkapelle. Hij remde voor een verkeersdrempel en net op dat moment werd hij gepasseerd door een uit tegenovergestelde richting komende personenauto. De chauffeur hoorde een klap en toen bleek dat door het remmen de oplegger was gaan scharen en de personenauto zo van de weg had geveegd. Deze kwam achterstevoren in een sloot tot stilstand. De bestuurder, een 69-jarige man uit de gemeente Veere, zat bekneld in de auto. Zowel hij als zijn 68-jarige echtgenote werden door de brandweer uit de auto bevrijd. Zij zijn naar het ziekenhuis overgebracht met onbekende verwondingen. Beide waren wel aanspreekbaar. Tegen de vrachtwagenchauffeur wordt proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
zo 19 dec -   23:46  
Brandkranen
Zeeland - U staat er misschien niet 1.2.3 bij stil maar als u toch u straatje schoonmaakt adviseert de brandweer om ook de brandkranen ijs en sneeuw vrij te maken. Dit voorkomt dat de brandweer moeite heeft met bluswater te vinden. Dus heeft u voor de deur een brandkraan en weet u dit, maak deze dan even schoon..
Gemaakt door: 112zeeland
zo 19 dec -   16:45  
Drie mannen aangehouden in Middelburg
Middelburg - Politie Zeeland heeft zondag rond 06.15 uur drie mannen aangehouden in de Spinhuisweg in Middelburg. Zij worden verdacht van fietsendiefstal. De drie zijn 19, 20 en 23 jaar oud en afkomstig uit Middelburg. Een van hen deed afstand van de gestolen fiets.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 19 dec -   16:44  
Man aangehouden in Vlissingen
Vlissingen - Zondag is rond 04.40 uur een man aangehouden op de Spuikomweg in Vlissingen wegens het in bezit hebben van een honkbalknuppel. De 22-jarige man uit Vlissingen heeft afstand gedaan van de honkbalknuppel en is heengezonden.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 19 dec -   15:37  
Flinke brand in garage
Middelburg - De stadsgewestelijke brandweer is zondagmiddag uitgerukt voor een brand in een garage. Rond 15:25 uur werd de brand opgemerkt waarop de brandweer ter plaatse werd gestuurd. Vanaf de Stromenweg rukte het nieuwe blusvoertuig van Vlissingen en de ladderwagen uit. Ook werd de watertankwagen uit Oost-Souburg gealarmeerd. Toen de brandweer ter plaatse kwam kwamen er grote rookwolken uit de garage aan de Poelendaeleweg in Middelburg. Al snel werd er opgeschaal naar middelbrand waarop het blusvoertuig van de post President Rooseveltlaan met spoed ter plaatse werd gestuurd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 19 dec -   15:14  
Politie adviseert
Middelburg - De Politie adviseert om thuis te blijven wanneer u niet dringend de weg op moet. In de bebouwde kom van de dorpen en steden in Zeeland is nog veel overlast door de sneeuwval van gisteren en afgelopen nacht. De provinciale wegen zijn redelijk goed begaanbaar en de A58 is goed begaanbaar. Zondagochtend was het erg rustig op de wegen en er hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 19 dec -   01:02  
Kanaal door Walcheren gestremd
Vlissingen - Het kanaal door Walcheren is tot maandagmorgen voor de scheepvaart gestremd. De beheerder, provinciale waterstaat vindt het onverantwoord dat de bruggen bediend worden, ijsafzetting bij het aandrijfmechanisme, en aangevroren sneeuw op het wegdek zijn hier de oorzaak van. Bron: sluismeester Vlissingen
za 18 dec -   15:37  
Personenauto vast op rotonde Middelburg.
Middelburg - Een personenauto is aan het begin van de middag vast komen te staan op de rotonde Torenweg/Schietbaan . Diverse mensen hebben het voertuig er proberen uit te duwen maar dit lukte niet. Een toevallig passerende berger heeft de auto eruit gesleept.
za 18 dec -   15:36  
Bestelbus staat vast op nieuwe N57 Middelburg.
Middelburg - Een bestelbusje is aan het begin van de middag vast komen te zitten op de nieuwe N57 ter hoogte van de nieuwe tunnel in Middelburg. Het bestelbusje dat van werkzaamheden vanuit de tunnel terug kwam raakte halverwege de weg in de slip en stond vast . Omstanders hebben het voertuig eruit geduwd .
za 18 dec -   13:35  
Politie waarschuwd voor gevaarlijk gladde wegen.
Middelburg - De politie Zeeland waarschuwt voor zeer gladde wegen vanwege de sneeuw. De A58 is glad en de op- en afritten zijn slecht te zien. Het advies is, om thuis te blijven en alleen als het echt moet de weg op te gaan. Zaterdagmorgen hebben zich nog niet veel incidenten voorgedaan op de Zeeuwse wegen. Rond 7.00 uur is een vrachtwagen gevult met 30 ton aardappelen van de weg gegleden op de Deltaweg bij Kats. De wagen dreigde rond 9.00 uur om te vallen. Bergers zijn aan het werk, maar het verkeer kan er wel langs. Bij Phillipine is zaterdagmorgen vroeg een auto van de weg gegleden. De politie adviseert mensen om vooral thuis te blijven en maatregelen te nemen als ze toch met de auto op pad moeten. Doe warme kleding aan en neem eten, drinken en een deken mee. De hulpdiensten hebben met deze gladheid ook moeite en het kan even duren voordat ze ter plaatse zijn. Politiewoordvoerder Alwin Don. Omroep Zeeland-weerman Jos Broeke waarschuwt dat aan het eind van de middag en vanavond weer sneeuwbuien verwacht worden.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 17 dec -   20:26  
Wietkwekerij in Vlissingen ontmanteld.
Vlissingen - De politie en de dienst afvalverwijdering van de gemeente Vlissingen hebben in de Hercules Sehgers te Vlissingen een semi-professionele wiet kwekerij ontmanteld. Er zijn in de in bedrijf staande kwekerij een behoorlijk aantal planten aangetroffen, De verlichting bestond uit 9 grote lampen, voor de water voorziening werd een automatisch systeem toegepast. Een inspecteur van Delta Nutsbedrijven heeft de electrischeinstallatie gecontroleerd, maar deze niet afgesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 17 dec -   13:49  
Verzamelbericht mbt gladheid/sneeuwval
zeeland - Vannacht/vanmorgen is er in korte tijd heel veel sneeuw gevallen. Hierdoor heeft het Zeeuwse verkeer veel overlast ondervonden. Volgens de meldkamer is er tussen 06.00 en 09.00 uur langzaam gereden/gegleden op de A58. De weggebruikers hielden over het algemeen genomen wel goed rekening met de situatie door voldoende afstand te houden en hun snelheid aan te passen. Toch zijn er her en der wel wat slip- en glijpartijtjes gebeurd, maar over het algemeen leidde dat niet tot verwondingen. De chauffeur van een TNT-vrachtwagen, die bij Heinkenszand van de weg was geraakt, klaagde over nek- en rugpijn. Hij is onderzocht door ambulancepersoneel. Bijzonderheden: - Heinkenszand: rond 06.15 uur vrachtwagen van TNT van de weg gegleden, is weggetakeld toen de drukte wat over was. - Kruiningen: rond 06.15 uur een tankauto met diesel van de weg gegeleden op de Oude Rijksweg. Ontstond file. Is ook weggetakeld. - Goes: Vanaf 11.00 uur is de afslag Goes, gezien vanuit rijrichting Middelburg, afgesloten voor alle verkeer, vanwege bergingswerkzaamheden. Hier belandde om een uur of 6 ook een vrachtwagen in de berm. - Terneuzen: Rond 08.30 uur reed een buschauffeur een verkeerde straat in. Hij wilde corrigeren, maar belandde door de gladheid met de achterkant van zijn bus in de overkapping van een kapsalon in de Nieuwstraat. Hierdoor sneuvelden een ruit en de overkapping. - Zierikzee: Zeelandbrug is gestremd geweest tussen 09.30 en 10.00 uur. De weg was dermate slecht dat er sneeuw geruimd moest worden door de provincie. Nadat dit gebeurd was en er was gestrooid is de weg weer vrijgegeven. - Zierikzee: Op de Zeelandbrug kwam een auto vast te staan. Vermoedelijk had deze geen benzine meer. De bestuurder heeft net zolang zijn motor proberen te starten dat de accu ook nog leeg ging. Deze auto is weggesleept door de Zeeuwse politie. - Sint Maartensdijk: Personenauto door politieagenten aangetroffen op de Oudelandseweg met achterwiel hangend boven sloot. Takelbedrijf is gewaarschuwd en de bestuurder kon weg weer vervolgen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 17 dec -   13:48  
Verlichtingscontrole i.s.m. ROVZ
Middelburg - In de maand december is door de Zeeuwse politie in samenwerking met ROVZ, in Middelburg een vijftal verlichtingscontroles gehouden. Deze acties zijn opgezet naar aanleiding van de fietsverlichtingscampagne van het ROVZ. Fietsers en bromfietsers werden gecontroleerd op de Kleverskerkseweg, de Oude Vlissingseweg en de Nieuwe Vlissingseweg in Middelburg. In Veere werd gecontroleerd op de Hogelandseweg en de Meinersweg/Breeweg. In totaal werden in de gehele maand 64 bekeuringen uitgeschreven voor (brom)fietsers die geen verlichting voerden.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 17 dec -   13:46  
Alcohol gedronken, geen rijbewijs en belediging, Heinkenszand
Heinkenszand - Rond 21.20 uur donderdagavond waren agenten bezig met het onderzoek naar de inbraak in de woning in de Kerklaan in Heinkenszand. Zij stonden op het kruispunt bij Clara's Pad in die plaats toen zij een personenauto zagen komen aanrijden. De auto stopte op ongeveer 100 meter afstand van de agenten en draaide om, om weer weg te rijden in tegengestelde richting. De agenten zijn achter deze personenauto aan gereden en hebben de bestuurder een stopteken gegeven. De auto stopte en de bestuurder kwam naar de politieauto toegelopen. Hij sprak de agenten aan en deze roken dat de man gedronken had. Zij hebben de man, een 33-jarige VLissinger, een blaastest laten doen en hieruit bleek dat hij teveel gedronken had. De man werd verzocht mee te gaan naar het politiebureau voor een ademanalyse. Toen hij achterin de politieauto zat begon hij de agenten uit te schelden. De man is aangehouden voor de beledigingen en overgebracht naar het politiebureau. Hier aangekomen werd hij in een zgn. ophoudkamer geplaatst. Daar gooide hij zijn schoenen naar de agenten. Op het bureau bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Na overleg met de officier van justitie is zijn auto in beslag genomen. De man zit nog vast.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 17 dec -   13:46  
Inbraak woning Heinkenszand
Heinkenszand - In een woning in de Kerklaan in Heinkenszand is donderdagavond rond 20.00 uur ingebroken. De bewoners van de woning hoorden gestommel op hun bovenverdieping. Ze zijn gaan kijken en troffen daar niemand meer aan. Wel ontdekten ze dat er een onbekend geldbedrag was weggenomen. Het is nog niet bekend hoe de inbreker in de woning is binnengedrongen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 17 dec -   13:44  
Auto in sloot, Sint Philipsland
St. Philipsland - Vrijdagmorgen om ongeveer 10.00 uur is in een sloot aan de Lageweg in St. Philipsland een personenauto aangetroffen. Het is niet bekend hoe lang de auto al in de sloot lag. In de auto zat een persoon. Alle hulpdiensten zijn in kennis gesteld van het ongeval en meteen ter plaatse gegaan, alhoewel dat enige tijd duurde in verband met de slechte weersomstandigheden en de onbegaanbaarheid van sommige wegen. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen. Omstreeks 11.15 uur is de persoon uit de auto gehaald en het slachtoffer bleek te zijn overleden. Over de identiteit van de persoon zijn nog geen gegevens bekend, later op de dag volgt een aanvullend bericht.
Gemaakt door: 112zeeland
do 16 dec -   22:13  
Magnetron ontploft ,Wolphaartsdjk
Wolphaartsdjk - Om 19.55 kregen we een melding Automatisch brandalarm Lepelstraat 9 Wolphaartsdjk Omdat dit pand naast de kazerne is de bevelvoerder met een paar manschappen gaan kijken , bleek er op een kamer een Magnetron te zijn ontploft , deze stond niet verder in de brand enkel , door de rook was het alarm af gegaan , geen verdere aktie voor de 47-46 tedoen, eigenaar van het pand is de brandmeld installatie wezen resetten. Tekst Brandweer Wolphaartsdijk
do 16 dec -   14:06  
Verlichtingscontrole fietsers
Terneuzen - Donderdag van 07.15 uur tot 08.20 uur is een verlichtingscontrole gehouden op de Buitenhaven in Terneuzen. Vier fietsers hadden geen verlichting en vijf fietsers reden in tegengestelde richting over het fietspad. Allen kregen een bekeuring.
do 16 dec -   14:05  
Over de kop
Terneuzen - Donderdag rond 00.30 uur heeft, in de Churchillaan in Terneuzen, een automobilist een aanrijding veroorzaakt en is vervolgens met zijn voertuig over de kop geslagen. Een 66-jarige automobilist uit de gemeente Sluis kwam uit de richting van de Willem de Zwijgerlaan gereden en had niet gezien dat er al een personenauto op de rotonde reed.
do 16 dec -   14:04  
Grote partij vuurwerk in beslaggenomen
Westdorpe - De politie heeft woensdagmiddag 230 kg aan sier- en knalvuurwerk in beslaggenomen. Het vuurwerk lag opgeslagen op de zolder van een woning aan de Steeland. Het vuurwerk, dat gekocht was in België, is in beslaggenomen en zal worden vernietigd. De bewoners hebben op het politiebureau een verklaring afgelegd.De politie kwam de partij vuurwerk op het spoor naar aanleiding van binnengekomen informatie.
do 16 dec -   14:02  
Gegarandeerde politie-inzet bij inbraakalarmen
Zeeland - Vanaf 1 januari 2011 gaat de Nederlandse politie en dus ook de Zeeuwse politie met de hoogste prioriteit reageren op geverifieerde inbraakalarmen. Geverifieerde alarmen vanuit objecten kunnen vanaf dat moment rekenen op de volle politieaandacht. Politie-inzet is schaars en met deze gerichte aanpak loopt de pakkans op, afhankelijk van de verificatietechniek tot wel 50%. Dit betekent dat iedere tweede politie-inzet een heterdaad kan opleveren.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 15 dec -   22:52  
container brandje,Arnemuiden
Arnemuiden - De brandweer heeft dinsdagavond een brandje geblust aan de Botter in Arnemuiden. De brand woedde in een ondergrondse container met plastic afval. Men heeft de brand gedoofd door de container vol met water te zetten. Nadat de tank van de autospuit weer gevuld was, kon men terugkeren naar de kazerne. Tekst en foto's: Rens Marijs www.hvsite.nl
Gemaakt door: Krukeltje
wo 15 dec -   22:36  
Loze brandmelding in Westerscheldetunnel
Vanavond rond 21.40 was er een brandmelding in de Westerscheldetunnel. Diverse brandweervoertuigen rukten uit.
wo 15 dec -   15:57  
Gewonden bij glijpartij
Wolphaartsdijk - Een busje met drie inzittenden gleed woensdagochtend omstreeks 06.15 uur van de weg door de gladheid. Dit gebeurde op de Stadseweg richting Wolphaartsdijk. Het busje begon te glijden door de gladheid en kwam uiteindelijk tegen een boom tot stilstand.
wo 15 dec -   15:56  
Inbraak in woning
's Heer Hendrikskinderen - Tussen maandagmiddag en dinsdagavond werd er ingebroken in een woning aan de Jacoba van Beierenstraat in 's Heer Hendrikskinderen. Het huis werd doorzocht, maar er werd niets weggenomen.
wo 15 dec -   15:55  
Inbraak in woning
Vlissingen - In een woning aan de Hercules Segherslaan in Vlissingen werd tussen zondagavond en dinsdagmiddag ingebroken. Er werden een surroundset, spelcomputer, laptop, dvd's en diverse sieraden weggenomen.
wo 15 dec -   15:52  
Grote verkeerscontrole
Vlissingen - Dinsdagochtend werd in Vlissingen een verkeerscontrole gehouden aan het Baskenburgplein en de Oude Veerhavenweg. De controle werd gehouden omdat er overlast van bromfietsen en auto's is. De controle was gericht op de constructiesnelheid van bromfietsen en geluidsuitstoot van auto's.
wo 15 dec -   15:50  
Inbrekers betrapt door bewoner
Koudekerke - Een 63-jarige bewoner betrapte in de nacht van dinsdag op woensdag inbrekers die er met zijn auto vandoor wilden gaan. De man werd omstreeks 01.00 uur wakker van geluiden. Voor de zekerheid keek hij even uit het raam en zag zijn auto niet meer op de oprit staan.
wo 15 dec -   15:48  
Automobilist rijdt tegen huis
Kapelle - Een 27-jarige automobilist uit de gemeente Reimerswaal eindigde dinsdag omstreeks 18.15 uur met zijn auto tegen de gevel van een huis. De automobilist reed in het Jufferswegje in Kapelle toen hij een vuilnisbak raakte.
wo 15 dec -   15:46  
Aanrijding door gladheid
Goes - Twee auto's liepen zware schade op bij een aanrijding op de Deltaweg in Goes deze woensdagochtend rond 05.30 uur. De bestuurders kwamen van de A58 en namen de afslag Goes. Dit stuk weg bleek erg glad te zijn.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 15 dec -   00:18  
Verkeersongeval in Terneuzen
Terneuzen - Op de Mr. F.J. Haarmanweg in Terneuzen vond dinsdag rond 14.00 uur een verkeersongeval plaats. Een 20-jarige automobiliste uit Axel reed over het fietspad van de Mr. F.J. Haarmanweg. Bij de kruising van het fietspad met de Polenweg reed de vrouw tegen een andere auto, bestuurd door een 27-jarige man uit Terneuzen. De man liep bij het ongeval een gekneusde rib en nekletsel op. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw verklaarde dat zij over het fietspad reed vanwege wegwerkzaamheden op de Mr. F.J. Haarmanweg.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 15 dec -   00:17  
Man onder auto, Middelburg
Middelburg - In de Oosterscheldestraat in Middelburg kwam dinsdag rond 15.00 uur een 68-jarige Vlissinger onder een auto. De man , die zijn kleinzoon van school wilde halen, fietste de stoep op. Hierbij kwam hij ten val tegen en onder de auto van een 90-jarige Middelburger, die daar op dat moment reed en niet meer kon uitwijken. De fietser liep een hoofdwond op, de fiets en de auto raakten beschadigd.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 15 dec -   00:14  
Inbraak in woning in Kapelle
Kapelle - Maandag tussen 14.00 en 21.00 uur werd ingebroken in een woning op het C.D. Vereekeplein in Kapelle. Nadat een raam werd opengebroken, werd de hele woning doorzocht. Er werden enkele honderden euro's meegenomen. De politie heeft een buurtonderzoek gedaan.
Gemaakt door: 112zeeland
di 14 dec -   22:28  
Reddingsbrigade bergt stoffelijk overschot hond
Zierikze - Zierikzee, leden van de reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland hebben zondag jl het stoffelijk overschot geborgen van de hond welke 3 december verdronk in het Kaeskeswater te Zierikzee. Zondagmiddag werden leden van de Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland gealarmeerd door vrijwilligers van de dierenambulance. Voorbijgangers hadden een hond zien drijven in het Kaeskeswater. De reddingsvlet werd uit de stalling gehaald, en naar het Kaeskeswater vervoerd, ter hoogte van de Baninklaan is de boot te water gelaten. De leden van de reddingsbrigade hadden de hond snel gelokaliseerd. Na het dier aan boord te hebben genomen is de boot naar de kant gevaren, waar de mensen van de dierenambulance deze hebben overgenomen. Op dat moment bleek dat het ging om de hond welke 3 december door het ijs zakte. De vrijwilligers van de dierenambulance hebben zich verder ontfermt over de zaken rond de hond. Leden van de reddingsbrigade hebben hun boot getrailerd, en teruggebracht naar de stalling. Tekst:Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
ma 13 dec -   22:31  
Zoekactie gestaakt
Middelburg - De politie zoekt op dit moment niet meer naar de verdwenen vrouw uit Middelburg die afgelopen zaterdag verdween. Gisteren werden nog de brandweer en speciale honden ingezet maar dat leverde nog niets op.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
ma 13 dec -   22:25  
Verkeersongeval bij Aagtekerke
Op de Baaiweg bij Aagtekerke kwamen maandagmiddag drie personenauto's met elkaar in botsing. Een 59-jarige automobilist uit Berlicum reed over de Baaiweg en wilde de Prelaatweg oversteken. Hij verleende geen voorrang aan twee automobilisten die over de Prelaatweg reden.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
ma 13 dec -   22:16  
Diefstal uit auto
Terneuzen - Maandag tussen 12.00 en 14.00 uur werd in de Händellaan in Terneuzen een personenauto opengebroken. Uit de auto werd een tas gestolen met daarin een gsm, een fotocamera, sieraden, een portemonnee, sleutels en persoonlijke papieren.
ma 13 dec -   17:51  
Man aangehouden
Terneuzen - Donderdag 9 december werd op het politiebureau in Terneuzen een 51-jarige man uit die plaats aangehouden. Tegen de man, die zichzelf meldde bij het politiebureau, is 6x aangifte gedaan.
ma 13 dec -   17:50  
Ongeval in Sint Kruis
Sint Kruis - Maandagochtend vond rond 07.30 uur een ongeval plaats op de Molenweg in Sint Kruis. Een 49-jarige vrouw uit de gemeente Sluis botste met haar personenauto achterop een stilstaande tractor. Zij is met been- en bekkenklachten naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht.
ma 13 dec -   17:49  
Inbraak in woning
Oosterland - Zondag is tussen 16.45 uur en 19.00 uur ingebroken in een woning aan Burg. vd. Havestraat in Oosterland. Er zijn o.a. sieraden, persoonlijke documenten en een telefoon gestolen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 13 dec -   01:39  
Bijzondere eindjaarsbijeenkomst KNRM Veere
Veere - De redders van het KNRM reddingstation Veere hebben met een gezellig etenje in de Jachtclub teruggeblikt op het seizoen 2010. De gehele bemanning met partners inclusief de Plaatselijke Commissie werden tijdens deze bijeenkomst blij verrast door de aanwezigheid van Frans Minneboo. Minneboo voerde namens de onlangs opgeheven St. Reddersmonument Veere het woord en bedankt de Veerse redders nogmaals voor hun inzet in de voorbereiding tot de realisatie van het Reddersmonument. Dit maritieme gedenkteken ter ere van de Veerse redders werd afgelopen voorjaar tijdens een feestelijke bijeenkomst onthuld. Die dag werd tevens ook de nieuwe reddingboot Oranje feestelijk gedoopt en officieel in gebruik genomen. Als blijk van dank en waardering overhandigde Minneboo namens de SRV een model kunstwerk van Toos van Holstein van het Reddersmonument en sprak daarbij de wens uit dat het kunstwerkje een mooi plekje in het boothuis zou krijgen. Verder maakte Minneboo bekend dat het batig saldo van de opgeheven SRV (+ €4000,-) op de rekening van de KNRM Veere zal worden bijgeschreven. De voorzitter van de Plaatselijke Commissie Rob van der Zwaag verraste tijdens de bijeenkomst ook schippers Hugo de Ridder en Kees den Hollander door hen de dank en waardering over te brengen namens Hare Majesteit voor hun vrijwillige inzet van de afgelopen 15 jaar met de oorkonde Openbare en Orde en Veiligheid.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 13 dec -   01:34  
Man mishandeld in Goes
Goes - In de Van de Spiegelstraat/Patijnweg in Goes werd zaterdag rond 15.30 uur een 22-jarige automobilist uit Goes mishandeld door een onbekende medeweggebruiker. Aanleiding was een verkeersruzie tussen de beide mannen. Op de Van de Spiegelstraat/Patijnweg heeft de onbekende automobilist daarna eerst een aantal malen tegen het portier van de auto van de 22-jarige man getrapt, hem daarna verschillende keren op zijn hoofd en arm geslagen en tenslotte in zijn gezicht gespuugd. De 22-jarige man moest voor behandeling naar de huisartsenpost. De politie verzoekt de onbekende automobilist zich te melden; ook eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie en te bellen naar 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 13 dec -   01:34  
Diefstal autowielen, Middelburg
Middelburg - Tussen vrijdag 23.30 en zaterdag 10.00 uur werden van een personenauto, die geparkeerd stond op een parkeerplaats in de Haringvlietstraat in Middelburg twee wielen gestolen. Het gaat om banden van het merk Supreme 5000, bandenmaat 195/50 r15v. ter waarde van enkele honderden euro's. De andere twee wielen waren nog aanwezig, maar waren nog slechts bevestigd met één draadbout. In deze omgeving werden al eerder wielen van auto's gestolen. Daarom is de politie op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht te bellen naar 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 13 dec -   01:33  
Woninginbraak in Oost-Souburg
Oost-Souburg - Zondag tussen 05.30 en 11.00 uur werd ingebroken in een woning aan het Ravelijn in Oost-Souburg. Uit de woning werden persoonlijke papieren en sleutels, waaronder de autosleutel, gestolen. Deze auto werd vervolgens meegenomen. Het gaat om een zwarte Nissan Micra met kenteken 48-PN--XZ. De waarde van de auto is onbekend. Een buurtonderzoek heeft niets opgeleverd.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 13 dec -   01:32  
Racers moeten rijbewijs inleveren, Bruinisse
Bruinisse - Zondag rond 03.00 uur moesten twee automobilisten bij Bruinisse hun rijbewijs inleveren, omdat ze veel te hard reden. De politie zag de twee bestuurders van 20 en 23 jaar, beiden afkomstig uit de gemeente Schouwen-Duiveland, tijdens surveillance over de N59 racen. Ze haalden elkaar diverse malen in en ze reden naast elkaar de 'bult' voor Oosterland op met een snelheid van meer dan 160 kilometer per uur. Uiteindelijk werden zij op de rotonde bij Bruinisse staande gehouden. Van beide bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd; de gecorrigeerde snelheid kwam op 145 km/u waar 80 km/u is toegestaan. Bij beide bestuurders werd een blaastest afgenomen; de 23-jarige man had teveel gedronken en kreeg ook nog een rijverbod van twee uur.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 13 dec -   01:31  
Koperdief aangehouden in Vlissingen
Vlissingen - In de Sottegemstraat in Vlissingen werd zondag rond 10.00 uur een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden wegens diefstal van koper. De politie heeft de man aangehouden nadat een getuige gezien had dat de man een sloopwoning binnen was gegaan. In zijn rugzak troffen agenten 13 stukjes koperen buis met een lengte tussen 15 en 40 cm. De man is, na verhoor, zondagmiddag met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 13 dec -   01:31  
Inbraak in Vlissingse woning
Vlissingen - Tussen zaterdag 13.00 en zondag 00.30 uur werd ingebroken in een woning op de Schuitvaartgracht in Vlissingen. Men kwam de woning binnen door een raampje en er werden een stereotoren, een computer en een computerscherm gestolen. De totale waarde van de gestolen goederen bedraagt enkele honderden euro's.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 13 dec -   01:30  
Inbraak in garagebox in Goes
Goes - Tussen vrijdag 20.30 en zondag 09.00 uur werd ingebroken in een garagebox op de Albert Plesmanweg in Goes. De toegangsdeur werd vernield en uit de garagebox werd een zwarte quad ter waarde van enkele honderden euro's weggenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 13 dec -   01:29  
Rijden met alcohol op in Middelburg
Middelburg - In de Middelburgse Stadhuisstraat werd zondag om 02.30 uur een 22-jarige automobilist uit Oost-Souburg betrapt op rijden onder invloed. De man had, als beginnend bestuurder, meer dan 1 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 13 dec -   01:28  
Rijden onder invloed, Goes
Goes - Op de Oostwal in Goes werd zaterdag omstreeks 04.30 uur het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige automobilist uit de gemeente Goes. De man had, als beginnend bestuurder meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
zo 12 dec -   22:43  
Korte berichten
Rijbewijs van hardrijder ingevorderd, Arnemuiden Op de A58 bij Arnemuiden werd zondag om 17.00 uur het rijbewijs van een 25-jarige automobilist uit Voorburg ingevorderd omdat hij veel te hard reed. De man reed daar met een snelheid van 205 km/h; op de A58 geldt een maximumsnelheid van 120 km/h..................... Twee mannen aangehouden, Breskens Op de Oude Rijksweg bij Breskens werden zondag rond 16.30 uur twee mannen, die daar in een auto reden, aangehouden. De 21-jarige bestuurder van de auto, afkomstig uit de gemeente Hulst, had een ploertendoder in zijn auto liggen. Een 21-jarige bijrijder, afkomstig uit Breskens, had geen id-kaart bij zich en was in het bezit van 25 mg hennep, een joint en een gripzakje met (een onbekende hoeveelheid) cocaïne.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
zo 12 dec -   22:41  
Controle op wapenbezit in Middelburg
In Middelburg vond in de nacht van zaterdag op zondag, in het kader van Middelburg Loopt Wapenvrij, een preventieve controle op wapenbezit in de horeca plaats. Deze controle werd tussen 22.00 en 04.00 uur gehouden in het uitgaansgebied in het centrum. De politie heeft in samenwerking met de horecabedrijven, werkzaam met horecaportiers, het merendeel van het uitgaanspubliek gecontroleerd op wapenbezit.
zo 12 dec -   19:44  
Opnieuw zoekactie naar vermiste vrouw Middelburg
Middelburg - De hulpdiensten zijn aan het begin van avond weer een zoekactie gestart naar de vermiste vrouw uit Middelburg. Brandweerduikers werden, nadat een speurhond alarm sloeg, opgeroepen naar de Zwerfruststraat in Middelburg te gaan. De brandweerduikers hebben de brede watergang doorzocht maar troffen wederom niks aan. De zoekactie naar de vermiste vrouw gaat gewoon verder door.
zo 12 dec -   17:07  
Man mishandelt na onenigheid
Goes - In de Van de Spiegelstraat/Patijnweg in Goes werd zaterdag rond 15.30 uur een 22-jarige automobilist uit Goes mishandeld door een onbekende medeweggebruiker. Aanleiding was een verkeersruzie tussen de beide mannen. Op de Van de Spiegelstraat/Patijnweg heeft de onbekende automobilist daarna eerst een aantal malen tegen het portier van de auto van de 22-jarige man getrapt, hem daarna verschillende keren op zijn hoofd en arm geslagen en tenslotte in zijn gezicht gespuugd.
zo 12 dec -   17:06  
Autobanden gestolen
Middelburg - Tussen vrijdag 23.30 en zaterdag 10.00 uur werden van een personenauto, die geparkeerd stond op een parkeerplaats in de Haringvlietstraat in Middelburg twee wielen gestolen. Het gaat om banden van het merk Supreme 5000, bandenmaat 195/50 r15v. ter waarde van enkele honderden euro's.
zo 12 dec -   17:06  
Auto gestolen na woninginbraak
Oost-Souburg - Zondag tussen 05.30 en 11.00 uur werd ingebroken in een woning aan het Ravelijn in Oost-Souburg. Uit de woning werden persoonlijke papieren en sleutels, waaronder de autosleutel, gestolen. Deze auto werd vervolgens meegenomen. Het gaat om een zwarte Nissan Micra met kenteken 48-PN--XZ. De waarde van de auto is onbekend. Een buurtonderzoek heeft niets opgeleverd.
zo 12 dec -   17:05  
Racers moeten rijbewijs inleveren
Bruinisse - Zondag rond 03.00 uur moesten twee automobilisten bij Bruinisse hun rijbewijs inleveren, omdat ze veel te hard reden. De politie zag de twee bestuurders van 20 en 23 jaar, beiden afkomstig uit de gemeente Schouwen-Duiveland, tijdens surveillance over de N59 racen. Ze haalden elkaar diverse malen in en ze reden naast elkaar de 'bult' voor Oosterland op met een snelheid van meer dan 160 kilometer per uur.
zo 12 dec -   17:04  
Koperdief betrapt
Vlissingen - In de Sottegemstraat in Vlissingen werd zondag rond 10.00 uur een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden wegens diefstal van koper. De politie heeft de man aangehouden nadat een getuige gezien had dat de man een sloopwoning binnen was gegaan. In zijn rugzak troffen agenten 13 stukjes koperen buis met een lengte tussen 15 en 40 cm. De man is, na verhoor, zondagmiddag met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld.
zo 12 dec -   17:03  
Woninginbraak in Vlissingen
Vlissingen - Tussen zaterdag 13.00 en zondag 00.30 uur werd ingebroken in een woning op de Schuitvaartgracht in Vlissingen. Men kwam de woning binnen door een raampje en er werden een stereotoren, een computer en een computerscherm gestolen. De totale waarde van de gestolen goederen bedraagt enkele honderden euro's.
zo 12 dec -   17:02  
Quad gestolen uit garage
Goes - Tussen vrijdag 20.30 en zondag 09.00 uur werd ingebroken in een garagebox op de Albert Plesmanweg in Goes. De toegangsdeur werd vernield en uit de garagebox werd een zwarte quad ter waarde van enkele honderden euro's weggenomen.
zo 12 dec -   17:00  
diverse beschonken automobilisten
Middelburg - Op de Oostwal in Goes werd zaterdag omstreeks 04.30 uur het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige automobilist uit de gemeente Goes. De man had, als beginnend bestuurder meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.
zo 12 dec -   15:57  
Grote zoekactie op touw gezet naar vermiste vrouw Middelburg
Middelburg - De politie is vanmorgen weer verder gegaan met de zoekactie naar de vermiste vrouw . Op dit moment word er volop gezocht in diverse omgevingen. Omstreeks 14:00 uur moest het duikteam van brandweer Middelburg de sloten door zoeken aan de Nassaulaan te Middelburg. Er wordt onder andere gezocht met een helicopter en een speciaal team met honden.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 12 dec -   12:11  
x
Nieuws » 2010 » Officiele overdracht nieuwe TAS Burgh-Haamstede en waterwagen Zaterdag 11-12-2010 vond de officiele overdracht plaats van de nieuwe Tankautospuit 4847 en de waterwagen 4867 van Burgh-Haamstede. De burgemeester kreeg de sleutel overhandigd van fabrikant Ziegler uit Winschoten. Die overhandigde de sleutel weer op zijn beurt aan commandant DJ. Bestman van Schouwen-Duiveland en daarna aan brandmeester van Dienst de heer B. Meddeler van de post Burgh-Haamstede. De oude Tankautospuit werd naar buiten gereden en de nieuwe kwam er voor terug. De oude Tankautospuit was ruim 15 jaar oud. Ter bestrijding van bos-natuurbrand Xxxx uitgerust met 4x4 wielaandrijving. De 3000-liter watertank is groter dan een standaard TAS. Er is een dakluik aanwezig voor twee personen zodat via dakmonitoren de brand tijdens het rijden kan worden bestreden. Ook zijn bumpernozzels aanwezig voor bescherming van het voertuig om brandend gebied in te rijden. En het voertuig is uitgerust met een druklucht schuimsysteem. De waterwagen is een voormalige melkwagen met een tankinhoud van 23.000 liter. De wagen is omgebouwd in nauwe samenwerking met de Stadsgewestelijke brandweer Middelburg-Vlissingen. De grote watercapaciteit is nodig voor meer bluscapaciteit in polder en kustgebied. De blusvoertuigen blussen een brand en de waterwagen zorgt ervoor dat deze blusvoertuigen van bluswater voorzien worden. De waterwagen pendelt tussen de waterwinplaats en de plaats van het incident. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Technische bijzonderheden tankautospuit De oude tankautospuit van Haamstede was ruim 15 jaar oud. De nieuwe is aangekocht op basis van een mantelovereenkomst met andere gemeenten in Zeeland Leverancier is Ziegler uit Winschoten T.b.v. bos- en natuurbrandbestrijding is voertuig uitgerust met: 4 x 4 wielaandrijving ,Grotere watertank (3000 liter) dan standaard tankautospuit Voorzien van een dakluik zodat twee personen via dakmonitoren de brand rijdend kunnen bestrijden. Bumpernozzels voor bescherming van eigen voertuig om het “brandende” gebied in te rijden. Verder is het voertuig voorzien van een druklucht schuim systeem (Compressed Air Foam System kortweg CAFS-systeem). D.m.v. dit systeem wordt perslucht toegevoegd aan het mengsel van schuimvormend middel en water. Hierdoor ontstaat een efficiënt blusschuim. De perslucht produceert tegelijk ook de energie die ervoor zorgt dat het schuim verder geworpen kan worden dan bij traditionele blusschuimsystemen. Dus een grotere worplengte. Met het CAFS-systeem kan je met minder water meer blussen door de toevoeging van het schuim en de lucht, ofwel je kan langer blussen met dezelfde hoeveelheid water. Het systeem is toepasbaar bij branden in gebouwen, bos- en natuurbrand en bij branden bij gevaarlijke stoffen. Kosten van het voertuig € 350.000,--. Volgend jaar zal ook het voertuig van Renesse worden vervangen voor een zelfde wagen. Waterwagen Een voormalige melkwagen met een inhoud van 23.000 liter is omgebouwd met een nauwe samenwerking met de Stadsgewestelijke brandweer Middelburg-Vlissingen. De monteurs van dit korps hebben de ombouw geheel begeleid. Het voertuig is via autobedrijf Poppe aangekocht van een melkfabriek uit Leeuwarden. De wagen is aangeschaft met o.a. gelden vanuit het Euregioproject: genaamd "Euregioproject 120 kilometer kustkwaliteit". De grote watercapaciteit is nodig voor meer bluscapaciteit in het kustgebied. De blusvoertuigen blussen een brand en de waterwagen zorgt ervoor dat deze blusvoertuigen water krijgen om te blussen. Een waterwagen pendelt tussen de waterwinplaats en de locatie waar de brand is. Gekozen is voor de aankoop van een tweedehands melkwagen omdat deze wagens in eerste instantie met lage kosten kan worden aangeschaft (2-de hands) en omdat de tanks aan de binnenzijde uitermate geschikt zijn voor water. In Zeeland hebben ook de korpsen Stadgewestelijke brandweer Middelburg-Vlissingen en Tholen een dergelijke wagen aangeschaft. Enkele andere gemeenten overwegen ook zo’n voertuig aan te schaffen. Kosten van het voertuig € 90.000,--. Bos- en natuurbrandbestrijding De korpsen van met name de kop van Schouwen-Duiveland gaan zich nog meer specialiseren in de bestrijding van brand in bos- en natuurgebieden. Op dit moment zijn alle korpsen in opleiding om nog meer inzicht te krijgen in de juiste wijze van bestrijden. Samenwerking met andere Zeeuwse korpsen alsmede de korpsen van Goeree-Overflakkee is belangrijk. Ook in de regio Rotterdam-Rijnmond is men thans bezig in aansluiting op Schouwen-Duiveland plannen op papier te zetten voor natuurbrandbestrijding. Een nauwe samenwerking in dezen wordt niet uitgesloten. We spreken straks dezelfde taal. En dat is belangrijk bij bos- en natuurbrandbestrijding.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 12 dec -   02:03  
Demente vrouw vermist, helikopter zoekt op dit moment
Middelburg - Sinds 16.30 uur vanmiddag wordt een 79-jarige demente vrouw vermist uit Middelburg. Vanaf het moment dat de vermissing bekend is geworden bij de Zeeuwse politie is deze gaan zoeken naar de 79-jarige Nelly van Baalen- de Kok. De vrouw is haar woning uitgeglipt in een onbewaakt ogenblik en sindsdien is niets meer van haar vernomen. Ook komen er bij de Zeeuwse politie geen meldingen binnen dat de vrouw, die erg verward is, is gezien door burgers.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
za 11 dec -   20:44  
brandweer gaat zich specialiseren
Burgh-Haamstede - De brandweer wil zich specialiseren op het gebied van bos- en duinbranden. Ze krijgen hiervoor een opleiding door instructeur uit de Veluwe-gemeente Apeldoorn. Daarom nam de brandweerpost Burgh-Haamstede zaterdag twee nieuwe voertuigen in gebruik. Deze vierwielaangedreven bluswagen en de tankauto met 23 kubieke meter water zijn geschikt voor het blussen in de natuur. De post Renesse krijgt later ook een 4x4 tankautospuit.
Gemaakt door: 112zeeland
za 11 dec -   18:44  
Auto in de brand
Hulst - Zaterdag morgen om 7:05 uur kwam er een melding dat er een autobrand zou woeden aan de Mauritslaan te Hulst. Hierop werd de brandweer van Hulst (5730) met spoed ter plaatsen gestuurd. Deze hadden de brand snel onder controle.
za 11 dec -   16:47  
Dronken bestuurder betrapt
Middelburg - Op de Westhavenweg is zaterdag omstreeks 00.45 uur een 39-jarige automobilist uit Middelburg aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Op het politiebureau was hij niet in staat een blaastest af te leggen. In plaats daarvan is van hem een bloedproef afgenomen. In afwachting van de uitslag is zijn rijbewijs ingevorderd.
za 11 dec -   16:47  
Diverse woninginbraken
Middelburg - Vrijdagavond is er ingebroken in een woning aan de Schuitvaartgracht in Vlissingen. Uit de woningen werden diverse goederen weggenomen waaronder een laptop, televisie en sieraden. De inbraak heeft vermoedelijk plaatsgevonden rond 18.30 uur.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
za 11 dec -   10:53  
Dronken vrouw veroorzaakt aanrijding
Zierikzee - Door de politie is vrijdagavond een 32-jarige vrouw uit Zierikzee aangehouden. Ze was onder invloed van alcohol met haar auto tegen een geparkeerde auto gereden. Omstreeks 22.30 uur kwam de vrouw het politiebureau binnen en vertelde dat ze een ongeval had veroorzaakt. Haar auto, stond voor het politiebureau met forse schade aan de linker voorzijde.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
za 11 dec -   10:47  
Automobiliste moet rijbewijs inleveren
Borssele - Een 31-jarige automobiliste uit Zierikzee is rond middernacht betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Ze had bijna 4 maal de toegestane hoeveelheid gedronken en moest haar rijbewijs inleveren. Rond middernacht was melding gedaan dat een auto opvallend slingerend door de Westerscheldetunnel reed. Agenten gingen ter plaatse en zagen ter hoogte van de tunnelpoortjes een auto stilstaan. De bestuurster zat slapend achter het stuur.
za 11 dec -   10:21  
Brandweer assisteerd ambulancepersoneel
Middelburg - De vrijwilligers van de post Torenweg zijn vanmorgen uitgerukt voor een til assistentie aan de Johan Adriaen Van De Perrestraat te Middelburg. Omstreeks 09:15 uur werd tankautospuit (4533) onder prio twee ter plaatse gevraagd. De brandweer heeft geassisteerd tijdens til werkzaamheden vanuit de flat. Na een klein half uur kon tankautospuit (4533) terug keren naar de post.