di 7 dec - 17:11
Dinsdagmorgen 7 december, om even voor achten werd de bemanning van reddingstation "Neeltje Jans" opgeroepen voor een hulpverlening aan een vaartuig met motorproblemen. Voor de bemanning van het KNRM reddingstation was het de 100 ste actie van dit jaar.

Het betrof in dit geval hulp aan een sportvisboot genaamd "Twister" uit de binnenhaven Noordland, welke met 3 personen aan boord op weg was naar zijn visstekkie op de Noordzee. Ter hoogte van de Rabsbank, zo een 20 mijl west vanaf het station, sprong zijn brandstofleiding kapot en kon niet meer verder worden gevaren.

Zij vroegen daarna voor hulp aan het kustwachtcentrum in den Helder, welke de reddingboot "Koopmansdank" alarmeerde.Ondanks de dichte mist vond de bemanning van de reddingboot zonder moeite de sportvisboot en bracht hen terug naar hun thuishaven bij de Roompotsluis. De vissermannen hadden het wel koud maar verder geen nadelige gevolgen ondervonden.

In 2009 was de 100 ste actie voor dit reddingstation op 10 december, het betrof toen de in problemen geraakte kotter KG 8.

Na de 100 ste actie, de boel op het reddingstation nog maar net opgeruimd hebbende, kwam de 101 ste melding op de piepers. In dit geval een sportvisboot genaamd "Masty", welke met 2 personen aan boord ter hoogte van de boei R 12 in de problemen was gekomen. Na wat zoekwerk in de mist, de visboot gevonden en meegenomen naar de trailerhelling bij de Roompotsluis en aldaar afgeleverd.

 

Ingezonden door: Anoniem
KNRM NELTJE JANS.jpg