Selecteer per datum:

Gemaakt door: 112zeeland
ma 31 dec -   21:04  
Haag in de brand Vlissingen
Vlissingen - Aan de rietkraag in Vlissingen was het om 14:15 uur de beurt aan een conieferehaag die het moest ontgelden. Ook deze haag kon niet gered worden. Ondanks het snelle optreden van de brandweer. Ook deze is ontstoken door vuurwerk.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 31 dec -   20:15  
Schuurbrand Vlissingen
Vlissingen - Om 13:34 kwam de melding binnen dat er een binnenbrand is op de Grieglaan te Vlissingen. De brandweer van Middelburg is met spoed naar de straat ge gaan. Er was een klein brandje in een schuur. Na wat bluswerk was de brand gedoofd. Enkele spullen zijn er uit de schuur gehaald om dat deze verbrand waren. Hoe groot de schade is nog niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 31 dec -   19:34  
Coniferenhaag in de brand
grijpskerke - Op de bergwei in grijpskerke werd een bermbrand gemeld om 13:11 uur. Terplatsen gekomen blijkt het om een coniferenhaag te gaan. Bewoners proberen de haag te blussen maar dat haalde niet veel uit. Toen de brandweer uit Middelburg aan kwam is de haag geblust met een straal hogedruk. De haag is totaal verwoest.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 31 dec -   19:01  
Boombrand Blikkenburg Vlissingen
Vlissingen - Om 12:35 uur was het de beurt weer voor de brandweer Vlissingen. Dit maal was het een boom die in de brand stond. Het brandje is met een straal hogedruk gedoofd.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 31 dec -   18:23  
Containerbrand Ritthem
Ritthem - De ondergrondse container in de Zuidwateringstraat in Ritthem was om 12:00 uur aan de beurt. Hier kon de brandweer van Oost-souburg voor op komen. De brand in de container was snel geblust door deze vol te laten lopen met water. Hier na kon men weer naar de kazerne terug.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 31 dec -   17:46  
Brand in de Strandwal te Vlissingen
Vlissingen - Dit maal was de Strandwal in Vlissingen aan de beurt. Om 11:55 uur kwam de brandmelding binnen van een containerbrand. De brandweer van Vlissingen hat de brand snel geblust. Ook deze ondergrondse container is door vuurwerk aangestoken.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 31 dec -   16:59  
Brand in schuur Middelburg
Middelburg - De brand in Oost-souburg was nog maar net geblust toen de melding binnen kwam van brand in de Roosenburglaan in Middelburg. Er was tussen de huizen een grote rook ontwikkeling te zien. De schuur was flink aan het branden. De brandweer heeft de deur tot de schuur geforceert om de brand verder te kunnen blussen. De schuur is volledig uit gebrand. De brand is veroorzaakt dood vuurwerk.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 31 dec -   16:56  
Brand melding Oost-Souburg
Oost-Souburg - Op de KCarolingenbaan in Oost-Souburg werd om 11:19 een brandmelding gedaan van een containerbrand. De brandweer van de post Stromenweg was snel ter plaatse . De ondergrondse container rokte veel. De brand was dan ook snel gedoofd. De brand is veroorzaakt door vuurwerk.
ma 31 dec -   11:07  
Brand Nieuw en Sint Joosland
Om 10.24 uur werd de Middelburgse brandweer gealarmeerd voor een binnenbrand op de Molendijk te Nieuw en Sint Joosland. Hier aangekomen bleek het allemaal mee te vallen en men kon na korte tijd weer naar de post op de Stromenweg gaan.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 31 dec -   01:39  
Coniferenhaag in brand Middelburg
Middelburg - Zondagmiddag om 13:41 uur is de brandweer gebeld, voor een buitenbrand in de Buitehovenlaan te Middelburg. Het bleek om een coniferenhaag te gaan. De brand was snel gedoofd. Van de haag is niets meer over.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 30 dec -   21:35  
Overval op Chinees-restaurant Vlissingen
Vlissingen - om 21:30 uur is er een overval gepleegd op een Chinees-restaurant in de Visserstraat Vlissingen. Het Chinees restaurant, is al eerder doelwit geweest van een overval. De politie doet nu onderzoek. De dader is een BLANKE ?? man ongeveer 1.70 mtr.lang, stevig postuur, zwarte sjaal, blauwe jas en spijkerbroek, mogelijk een tasje(warvan kleur niet bekend) leeftijd 20 / 25 jaar.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 30 dec -   19:13  
Grote verkeerscontrole in Goes
Goes - Op zaterdag 29 december j.l. is tussen 09.30 en 13.30 uur een grote controle gehouden in Goes. Bij de brandweerkazerne aan de Oranjeweg werd een controleplaats ingericht. Zowel auto's als motoren werden hier aan een onderzoek onderworpen. Er werd tijdens de controle o.a. gekeken naar geldige rijbewijzen, kentekens en verzekeringen. Daarnaast werd ook gekeken naar de technische staat en naar geluidsovertredingen met auto's en motoren. Er werd ook gecontroleerd op alcohol en illegaal vuurwerk. In totaal zijn 60 voertuigen gecontroleerd. Er werden bekeuringen uitgedeeld voor verlopen rijbewijzen, geschorste kentekens, overtredingen van de geluidsnormen, rijden zonder rijbewijs en het niet kunnen tonen van identiteitspapieren. Daarnaast werd ook een bekeuring uitgedeeld voor het in bezit hebben van illegaal vuurwerk. Dit is in beslag genomen. Om alles in goede banen te kunnen leiden kreeg de Goese politie, bijstand van de Koninklijke Marechaussee, het Korps Landelijke Politiediensten en collega's van Midden en West Brabant. Zij stelden motoren, auto's, mensen en middelen te beschikking zodat deze controle goed kon verlopen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 30 dec -   18:33  
Rijden onder invloed,Goes
Goes - Een 46-jarige automobilist uit Goes, wiens rijbewijs in de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingevorderd wegens het rijden onder invloed, ging afgelopen nacht wederom de fout in. Agenten zagen de man rond 03.40 uur in zijn auto door Goes rijden en gaven hem een stopteken. Dit negeerde hij in eerste instantie maar zette zijn auto uiteindelijk toch stil aan de Westerstraat in Goes. Uit ademanalyse bleek dat de Goesenaar, die beginnend bestuurder is, ruim 9 maal teveel had gedronken. Omdat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs is zijn auto in beslag genomen. Ook is er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 30 dec -   18:32  
800 kilo illegaal vuurwerk
Goes - Zaterdagmiddag rond 15.00 uur is een 20-jarige man uit Goes aangehouden wegens het in bezit hebben van illegaal vuurwerk. Kort daarvoor kregen de politie een melding dat er in een garagebox aan de Wilgenstraat in Goes, illegaal vuurwerk zou liggen. Hierop is er door agenten een kijkje genomen in de garage. Er is ruim 800 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen. De huurder van de garage, de 20-jarige Goesenaar, is aangehouden en in verzekering gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 30 dec -   00:43  
Brand in kantoor Delta Middelburg
Middelburg - Om 18:29 uur is de brandweer van de Middelburg (post Stromenweg) uitgerukt voor een binnenbrand. De brand woedde in het hoofdkantoor van Delta Nutsbedrijven aan de Poelendalesingel. De brand is geblust met een straal hoogdruk. Ook de ladderwagen is ingezet voor controle. Wat er brandde is niet bekend, maar het was snel geblust. Hoeveel de schade bedraagt, is niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 30 dec -   00:21  
Containerbrand Vlissingen
Vlissingen - Zaterdagavond, rond 18:09 uur is de brandweer van Vlissingen uitgerukt naar een brandje, dat woedde in een ondergrondse afval container. De brand was snel geblust. De container was gelegen in Wijenburg te Vlissingen. Hoe de brand ontstond, is niet bekend. Vuurwerk is een mogelijkheid.
Gemaakt door: 112zeeland
za 29 dec -   23:53  
Brand in Wemeldinge
Wemeldinge - Zaterdagavond heeft er een brand gewoed in Wemeldinge. Rond zeven uur kwam de melding binnen, dat er vuur gezien was in een woning aan de Noordelijke-achterweg te Wemeldinge. De brandweer van Wemeldinge was snel terplaatse. In een huisje dat voor de sloop bestemd is, was door nog onbekende oorzaak brand ontstaan. De brandweer had de brand snel geblust. Over de schade is nog niets bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
za 29 dec -   22:23  
Vuurwerk in woning en schuur
Hansweert - Vrijdagmiddag is, bij een onderzoek in een woning en schuur aan de Maasstraat in Hansweert, illegaal vuurwerk aangetroffen. In totaal is er ruim 400 kilo vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk en ander vuurwerkgerelateerd materiaal zoals ontstekers e.d. zijn in beslag genomen. Een 27-jarige man uit de gemeente Reimerswaal is, in verband hiermee, aangehouden en in verzekering gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
za 29 dec -   22:21  
Rijden onder invloed
Goes - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.50 uur is een 46-jarige automobilist uit Goes, aan de Westerstraat in Goes gecontroleerd op het rijden onder invloed. Uit ademanalyse bleek dat de man, als beginnend bestuurder, ongeveer 6 maal teveel had gedronken. Tegen de automobilist is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
za 29 dec -   22:18  
Diefstal koperen leidingen
Sluiskil - Tussen donderdagmiddag 13.00 uur en vrijdagmiddag 14.15 uur is er ingebroken in een leegstaande woning aan de Middenstraat in Sluiskil. Er zijn koperen leidingen afgezaagd en weggenomen. Om binnen te komen is een raam opengebroken.
do 27 dec -   14:09  
Ritthem aardgasbus in brand op N254
Ritthem - Om 14.00 uur is de Middelburgse beroepsbrandweer uitgerukt naar de Sloeweg-Noord te Ritthem. Dit voor het blussen van brand in een lijnbus met passagiers. Deze konden de bus veilig verlaten, en staan onder het viaduct van de sloespoorlijn te wachten op verder vervoer. De bus "brandde" aan de onderzijde in het motorcompartiment, men moest voorzichtig te werk gaan, daar dit een aardgasbus betreft. De bus is niet ernstig beschadigd, daar deze door een monteur op eigen kracht naar de garage in Middelburg is gereden.
Gemaakt door: 112zeeland
do 27 dec -   13:08  
Straatrover aangehouden,Terneuzen
Terneuzen - Donderdag 27 december 2012 is een 21-jarige verdachte van een straatroof rond 03.40 uur aangehouden in de Nieuwstraat in Terneuzen. De man wordt verdacht van een straatroof even eerder die nacht gepleegd rond 03.20 uur op de Heerengracht in Terneuzen.
do 27 dec -   05:52  
Vlissingen, brand
Vlissingen - Afgelopen nacht heeft in een woning in de Han Diekmannlaan te Vlissingen een kleine brand op de begane grond gewoed. In eerste instantie werd groot opgeschaald en werden 2 bluswagens en een hoogwerker ingezet. Ook de ambulancedienst was met twee wagens aanwezig. Om 04.20 uur was de melding en men kon om 04.45 uur beginnen met het ventileren van de woning.
Gemaakt door: 112zeeland
do 27 dec -   02:29  
Vogelwaarde, overval
Vogelwaarde - Woensdagavond om ongeveer 23.00 uur is een bewoner van de Elzenstraat in Vogelwaarde in zijn huis overvallen. De bewoner was alleen in huis toen er plotseling twee mannen in zijn woning stonden. Hij werd bedreigd door de mannen met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp.
wo 26 dec -   23:52  
Waarde, Schoorsteenbrand
Waarde - Om 23.50 uur werd de brandweer van Kruiningen opgeroepen voor het bestrijden van een schoorsteenbrand aan het Parkzicht te Waarde. Na enige minuten werd ook de ladderwagen van de Goese brandweer ter assistentie gevraagd.
wo 26 dec -   11:37  
Dodelijk ongeval Ritthem
Ritthem - Op de Sloeweg-noord t.h.v. de Engelandweg heeft rond 11.15 uur, een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Een auto is tegen, een der pijlers van het viaduct afslag Engelandweg gereden. De weg is door de politie en kantonniers van Provincialewaterstaat volledig afgesloten, dit voor nader technischonderzoek. Zojuist is bekend geworden dat een 26-jarige man uit Goes om het leven is gekomen als gevolg van het ongeval.
di 25 dec -   22:15  
Grote brand Schuddebeurs
Schuddebeurs - De brandweer heeft om 22.45 uur het sein brand meester gegeven, bij een huis aan de Donkereweg in Schuddebeurs. Hierr was een uur eerder een grote brand ontstaan, in het dak een woning. De zolder van het huis is uitgebrand. Daarbij sloegen de vlammen uit het dak. Nu beperkt de brandweer zich tot het nablussen. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio zijn alle bewoners ongedeerd. De schade is groot. De brandweer was met drie eenheden uitgerukt: een uit Dreischor en twee uit Zierikzee. Er zijn extra persluchtflessen aangevoerd. Een van de bewoners heeft de brand zelf gemeld. Daarbij is geen oorzaak genoemd. De brandweer heeft mogelijk een kleine hoeveelheid asbest aangetroffen. Die is niet buiten de woning terechtgekomen.
Gemaakt door: 112zeeland
di 25 dec -   15:54  
Eenzijdig ongeval in Groede
Groede - Maandag 24 december rond 01.00 uur is een 33-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen, op de Krabbedijk in Groede, gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. Rond 01.00 uur die nacht kreeg de politie een melding, dat er op de Krabbedijk in Groede een eenzijdig ongeval had plaatsgevonden en dat de bestuurder van de auto nog in zijn voertuig zat.
Gemaakt door: 112zeeland
di 25 dec -   15:43  
Diverse inbraken in woningen
Zeeland - Terneuzen Tussen zondagmiddag 16.30 en 20.15 uur is er ingebroken in een woning aan de Donze Visserstraat in Terneuzen. Uit de woning zijn een spelcomputer en computerspellen weggenomen. Er is een deur opengebroken.
ma 24 dec -   19:35  
Overval supermarkt
Poortvliet - Vanavond om ongeveer 17.20 uur is de Attent supermarkt in Poortvliet overvallen. Dit door twee in het donker geklede personen, met een lengte van ongeveer 1,85 meter. Tijdens de overval waren er nog drie medewerkers in de winkel. Deze personen zijn niet gewond geraakt. De politie doet onderzoek, en is opzoek naar de daders.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 24 dec -   18:20  
Brandweer uitgerukt voor beginnend brandje
Middelburg - De brandweer van de post Torenweg is om 17:08 uur is opgeroepen voor een brand in de Stationsbrug te Middelburg. Daar aan gekomen was er niets te zien. De melder had de verkeerde naam van de brug genoemd het moest de Koningsbrug zijn. Daar was een beginnend brandje ontdekt in een reclame zuil. Dit was snel gedoofd. De oorzaak is vermoedelijk kortsluiting.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 23 dec -   23:58  
Politie zoekt getuigen poging aanranding
Oost Souburg - De politie is op zoek naar mensen die in de nacht van zaterdag 22 december 2012 op zondag 23 december 2012 rond 03.30 uur in de omgeving Doornluststraat / Middenhofsingel in Oost Souburg hebben gezien of gehoord dat een vrouw daar is lastiggevallen door een man. Ze worden verzocht te bellen met tel. 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 23 dec -   23:55  
fietser op vluchtstrook van A58
Goes - Zondag 23 december 2012 rond 05.00 uur troffen agenten van de Zeeuwse politie een jongeman op zijn fiets aan in de berm van de linkerrijbaan van de A58 ter hoogte van Goes. De 16-jarige jongen uit de gemeente Goes kwam van een feestje en had iets te diep in het glaasje gekeken. Hij was de weg naar huis kwijtgeraakt en zo op de vluchtstrook van de A58 terechtgekomen. De jongeman is door de agenten thuisgebracht.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 23 dec -   23:52  
Fietser in de sloot
Hengstdijk - Zaterdag 22 december 2012 rond 21.15 uur is een 36-jarige fietser uit de gemeente Terneuzen gewond geraakt nadat hij met zijn fiets in de sloot was terechtgekomen op de Vogelweg in Hengstdijk.De man was volgens zijn zeggen door een tegemoetkomende auto verblind geraakt en was zo de macht over het stuur verloren. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 23 dec -   23:45  
Alcoholcontrole in Zeeland
Tholen/Halsteren/Sas van Gent, Axel /Terneuzen. - In de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 december 2012 is tussen 20.00 uur en 05.00 uur een alcoholcontrole gehouden in Tholen en in de omgeving van Halsteren. In Tholen (stad) werd er door 171 bestuurders geblazen. 4 bestuurders bleken te veel te hebben gedronken, waaronder 2 beginnende bestuurders. Op de grote kruising nabij Lepelstraat werd er door 62 bestuurders een blaastest afgelegd. 3 bestuurders bleken ook hier, volgens het selectie apparaat te veel te hebben gedronken. Zeeuws Vlaanderen - In de nacht van zaterdag 22 december 2012 op zondag 23 december 2012 is tussen 20.00 uur en 05.00 een alcoholcontrole gehouden. Tijdens deze controle hebben circa 300 bestuurders een ademtest ondergaan. Er werd gecontroleerd in Sas van Gent, Axel en de kern Terneuzen. In totaal werden 7 bestuurders betrapt op te veel alcohol.
Gemaakt door: 112zeeland
za 22 dec -   18:11  
Middelbrand voor brievenbus in Kapelle
Kapelle - Om 17:10 uur zien bewoners rook in een trappenhuis aan de schuur in Kapelle. Er wordt direct 112 gebeld. Hier op wordt er middelbrand gegeven. Dit daar het niet bekend is wat er brandt. De bluswagens van Kapelle en Wemeldinge werden op geroepen en ook de ladderwagen van de Goese brandweer. Toen de blusgroep Kapelle op de plats des onheils was gearriveerd, bleek het te gaan om een brievenbus die in brand stond. Er is gelijk gemeld dat de andere twee wagens niet hoefden door te komen. De brand was snel geblust, de rook in het trappenhuis is verdreven met een overdrukventilator. Over de schade is nog niets bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
za 22 dec -   13:17  
Weer een brand in een school !!!!!!!
Middelburg - Om 3:48 uur kwam er weer een brand melding binnen . Dit maal bij de CSW in de Sir Winston Churchillaan in Middelburg. De rondrijdende beveiliging had in en rond het gebouw een brandlucht waargenomen. De brandweer was snel ter plaatse om een onderzoek in te stellen. In en om het gebouw is niets aangetroffen wat de brand lucht zou veroorzaken. Hier op is de brandweer weer terug naar de kazerne ge gaan.
Gemaakt door: 112zeeland
za 22 dec -   12:49  
Straatroof in Vlissingen
Vlissingen - Vrijdag 21 december 2012 is in het Groenewoud te Vlissingen rond 21.05 uur een vrouw slachtoffer geworden van een straatroof. De dader pakte haar tas en fietste weg richting Walstraat. Buurtbewoners schoten de vrouw te hulp. De vrouw liep een pijnlijke pols en een bult op haar hoofd op tijdens de straatroof. In de tas zaten onder andere een geldbedrag en persoonlijke documenten.
Gemaakt door: 112zeeland
za 22 dec -   12:18  
Politie doet onderzoek naar oorzaak brand
Middelburg - Na aanleiding van de brand vrijdagavond in de Elzenlaan in Middelburg doet de politie zaterdagmiddag een onderzoek naar de brand. Net voor de brand is er door buurtbewoners een zware klap gehoort. Om dat het vermoeden bestaat dat deze met de brand te maken heeft hoopt men hiermee de oorzaak te kunnen vaststellen.
za 22 dec -   01:04  
Uitslaandebrand Middelburg
Middelburg - Om 00.30 uur werden de brandweer vrijwilligers van de post Middelburg Noord opgeroepen voor het blussen van een buitenbrand in de Elzenlaan. 8 minuten later werd er assistentie van een 2e bluswagen gevraagd, dit i.v.m. de grootte van deze brand. Er staan een aantal portocabines in brand, deze zijn in gebruik als kantoor bij een aannemer. Ondanks dat de brand uitslaand was, had men deze snel onder controle. De brandweer bleef nog enige tijd nablussen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 21 dec -   20:54  
Vuurwerkvangst na tweet, Terneuzen
Terneuzen - De politie heeft in een woning in de Dennenstraat in Terneuzen ruim 6932 gram vuurwerk, afkomstig uit België, in beslag genomen. De politie kwam het vuurwerk op het spoor na een twitterbericht van één van de bewoners, een 18-jarige jongeman, waarin hij schreef dat hij vuurwerk had gegooid bij een voetbalvereniging.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 21 dec -   14:22  
Rijden onder invloed, Hoofdplaat
Hoofdplaat - Donderdagavond rond 21.35 uur is een 52-jarige automobilist uit de gemeente Sluis, aan de Prinses Beatrixstraat in Hoofdplaat, gecontroleerd op het rijden onder invloed. Kort daarvoor kreeg de politie de meldig dat de automobilist aan de Prinses Beatrixstraat, bij het inparkeren, enkele geparkeerd staande auto's had geraakt. Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 4 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 21 dec -   14:16  
Diefstal uit woning Axel
Diefstal uit woning Axel - Donderdagmiddag tussen 15.30 uur en 17.50 uur is er ingebroken in een woning aan de Kanaalkade in Axel. Uit de woning zijn sieraden weggenomen. Er is een raam geforceerd. Tussen donderdagmiddag 16.30 uur en donderdagavond 19.30 uur is er tevens ingebroken in een woning aan de Prins Hendrikstraat in Axel. Uit deze woning zijn geld, computerapparatuur en sieraden weggenomen. Er is geen braakschade.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 21 dec -   14:09  
Diefstal uit woning, Terneuzen
Terneuzen - Tussen donderdagochtend 07.20 uur en donderdagmiddag 17.00 uur is er ingebroken in een woning aan Grevelingen in Terneuzen. Uit de woning is computerapparatuur weggenomen. Om binnen te komen is een raam geforceerd.
Gemaakt door: 112zeeland
do 20 dec -   19:24  
Brandstofdiefstal in Kapelle en Brouwershaven
Kapelle en Brouwershaven - Tussen woensdag 19 december 2012 16.30 uur en donderdag 20 december 2012 10.00 uur is brandstof weggenomen uit vrachtwagens in Kapelle en Brouwershaven. Uit een geparkeerde vrachtwagen in Spuiwekken in Brouwershaven is 200 liter dieselbrandstof gestolen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 20 dec -   19:21  
Vuurwerk ja, maar wel veilig
Zeeland - Het is weer zover: de vuurwerkperiode is begonnen. Ook voor de politie. Helaas zal er in de aanloop naar Oudjaar ook weer volop geknald worden terwijl dat niet mag. Dat geeft overlast en daarom controleert de politie deze maand extra op vuurwerkoverlast en gevaarlijke situaties Vuurwerk mag dit jaar verkocht worden op 28, 29 en 31 december. Vuurwerk afsteken mag alleen op 31 december vanaf 10.00 uur 's ochtends tot 2.00 uur 's nachts. Maar het mag nooit in de buurt van ziekenhuizen, dierenasiels en bejaardenhuizen omdat het daar te veel overlast geeft. De politie roept ouders op extra alert te zijn. Pas vooral op met zwaar knalvuurwerk dat bedoeld is voor professionele vuurwerkshows. Dat wordt steeds vaker illegaal aan consumenten verkocht. Nieuw op de markt zijn zware knallers als Big Boy en Super Bus. Die hebben evenveel kracht als een handgranaat. Ook het kopen van dit vuurwerk op een geheime locatie is riskant. Jongeren nemen grote bedragen contant geld mee en zijn daardoor makkelijke slachtoffers. Jongeren die op straat betrapt worden met vuurwerk verwijzen we direct door naar bureau Halt. Dat geldt alleen voor jongeren die voor de eerste keer worden betrapt en met licht vuurwerk. De (werk)straf varieert van 2 tot 20 uur. Gaat het om zwaar vuurwerk of is er schade, dan wordt een volledig proces-verbaal opgemaakt en men kan zelfs een strafblad en gevangenisstraf krijgen. Dat gebeurt ook als er kans op letsel is, zoals bij het gooien van vuurwerk naar mensen of dieren. Ook makers van zelfgemaakte bommen worden opgespoord en aangepakt . Op de site van HALT leest u meer over de regels en straffen. Help, mijn kind wil knallen! Hoe steunt u, als ouder, uw kind hierbij en hoe zorgt u er samen voor dat het afsteken van vuurwerk voor iedereen een feest blijft? HALT geeft u tips.
wo 19 dec -   21:19  
Paniek in Vlissingse wijk Westerzicht
Vlissingen - Om ongeveer 16.00 uur kwam bij de politie de melding binnen, dat een vrouw vanaf het dak van haar woning dakpannen naar beneden gooide. De politie schaalde direct groot op, o.a. een peloton mobiele eenheid kwam de wijk in, om deze hermetisch af te grendelen. Ook werd de ladderwagen van de Middelburgse brandweer ter assistentie gevraagd. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau te Vlissingen. De reden dat de vrouw vanaf het dak met dakpannen gooide is, zij wilde niet door een met de politie meerijdende filmploeg gefilmd worden.
wo 19 dec -   20:52  
Beknelling door bedrijfsongeval
Kloetinge - Bij een landbouwbedrijf aan de Bredeweg te Kloetinge is een medewerker met zijn hand bekneld geraakt in een Jacobsladder. In eerste instantie werd het ongeval groot opgeschaald, door o.a. de traumahelikopter uit Rotterdam te alarmeren. Bij aankomst van de andere hulpdiensten, ambulance en brandweer, bleek de hulp van de noodarts niet noodzakelijk. Nadat de medewerker uit zijn benarde positie bevrijd was, werd hij voor verdere behandeling aan zijn hand naar het ziekenhuis te Goes gebracht
Gemaakt door: Krukeltje
wo 19 dec -   20:13  
Auto in de sloot te Nieuwdorp
Nieuwdorp - Vanavond rond 19.30 uur, is op de Kasteelweg te Nieuwdorp een terreinwagen in de sloot gereden. Twee brandweervoertuigen en een ambulance gingen met spoed ter plaatse. De auto is bij de kruising Kasteelweg / Stoofweg, t.h.v. het kerkhof, in de sloot gereden. Niet bekend is het aantal inzittenden van de auto. Voor zover bekend zijn er geen gewonden. Opa van Mourik uit Goes heeft de auto geborgen.
wo 19 dec -   07:02  
Jacht zonder voortstuwing
Westerschelde - Vanmorgen om 06.45 uur werd de schipper en bemanning van de reddingboot Zeemanshoop (KNRM station Breskens) opgeroepen om assistentie te verlenen aan een jacht. Het jacht is in het vaarwater tussen de boeien 6 en 8 in de Schaar v/d Spijkerplaat t.h.v de Springergeul, zonder voortstuwing gevallen. Men moest het met spoed wegslepen, daar dit een doorgaande vaarroute betreft.
Gemaakt door: 112zeeland
di 18 dec -   23:30  
Wie reed in deze Opel Vectra?
Vlissingen - Deze Opel Vectra werd tussen 6 en 7 december jl. gestolen na een woninginbraak aan de Frans Duwaerstraat in Middelburg en zondagavond beschadigd teruggevonden in Vlissingen. Deze auto, met het kenteken 24-LD-ZX, was rond 22.00 uur op de Sloeweg in Vlissingen tegen een boom tot stilstand gekomen. Toen de politie arriveerde, troffen ze een lege auto aan. De politie heeft het vermoeden dat deze auto mogelijk bij meer strafbare feiten betrokken is. Daarom hebben wij uw hulp nodig bij het oplossen hiervan. Weet u wie tussen donderdag 6 en zondag 16 december jl. in deze auto heeft rondgereden? Of weet u waar deze auto in die tijd heeft gestaan? Bel ons dan de politie.
Gemaakt door: 112zeeland
di 18 dec -   23:27  
K.N.R.M Westkapelle
Noordzee - De Reddingboot Uly van de reddingspost Westkapelle werd vanmorgen op enige minuten na acht uur opgeroepen voor een sportvisbootje met motorproblemen. Men heeft het visbootje naar Vlissingen gesleept.
Gemaakt door: 112zeeland
di 18 dec -   23:21  
Voetgangster gewond bij ongeval
Meliskerke - Een 39-jarige vrouw uit de gemeente Veere is dinsdagmorgen omstreeks 07.45 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw liep met haar hond langs de rijbaan van de Burgemeester Huijsmanstraat in Meliskerke. In een flauwe bocht kwam een 17-jarige bromfietser uit dezelfde gemeente aanrijden. Hij zag de voetgangster op het laatste moment maar toen was het al te laat. Vermoedelijk raakte het stuur van zijn brommer de vrouw waarna beiden ten val kwamen. Hulpdiensten kwamen ter plaatse en de rijbaan werd tijdelijk afgesloten voor verkeer tot de hulpverlening klaar was. De 39-jarige vrouw was bij kennis en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. De bromfietser had geen letsel opgelopen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 17 dec -   23:29  
Gestolen auto betrokken bij ongeval
Vlissingen - Zondagavond omstreeks 22.00 uur was een melding binnengekomen dat op de Sloeweg, ter hoogte van de Dreesstraat, in Vlissingen een auto tegen een boom was gereden. Volgens een getuige waren er enkele personen de auto uitgevlucht en weggerend. Toen agenten ter plaatse kwamen, troffen ze een lege auto aan met openstaande deuren. Uit navraag van het kenteken bleek dat deze auto tussen 6 en 8 december jl. was gestolen bij een woninginbraak aan de Frans Duwaerstraat in Middelburg. In de omgeving is nog met diverse eenheden en een politiehond gezocht naar verdachten. Helaas leverde dit niets op. De auto is getakeld door een takelbedrijf en meegenomen voor technisch onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 17 dec -   23:25  
Eenzijdig ongeval onder invloed
Hulst - Zondagavond rond 22.00 uur vond op de Hulsterweg in Hulst een eenzijdig ongeval plaats. Een 36-jarige automobilist uit de gemeente Hulst reed over de Hulsterweg, rijdende in de richting van Terhole. Door nog onbekende oorzaak raakte hij, ter hoogte van de kruising Randweg, Oude Zeildijk van de weg en belandde in een sloot. Een getuige, die achter het voertuig reed, zag dat de inzittenden zelf uit de auto konden komen en belde de hulpdiensten. De 36-jarige automobilist bleef ongedeerd, zijn inzittenden (zijn 25-jarige vrouw, een 7-jarige jongen en een 3-jarig meisje zijn kinderen,allen uit de gemeente Hulst) zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Uit onderzoek bleek al snel dat de 36-jarige man eerder die avond, op de Gentsevaart in Kapellebrug een aanrijding met een andere personenauto had gehad. Bij deze aanrijding raakte niemand gewond. De schade werd onderling geregeld. Uit ademanalyse bleek dat de automobilist ongeveer 2 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 16 dec -   22:26  
Automobilist rijdt tegen boom
Aardenburg - Op de Hogeweg in Aardenburg is zondag rond 04.00 uur een 40-jarige automobilist uit de gemeente Sluis tegen een boom gereden. Hij was uit de richting van Sluis komen rijden en door onbekende oorzaak in de rechterberm geraakt. Vervolgens verloor hij de controle over het stuur en kwam tegen een boom tot stilstand. De 40-jarige bestuurder kwam met de schrik vrij, zijn auto is echter total loss.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 16 dec -   22:25  
Auto tegen boom
Scherpenisse - Op de Krokkeweg in Scherpenisse is zaterdag omstreeks 21.00 uur een 23-jarige automobilist uit de gemeente Tholen tegen een boom gereden. Toen agenten ter plaatse kwamen troffen ze in een bocht een volledig vernielde auto aan. De bestuurder, de 23-jarige man, werd al door ambulancepersoneel behandeld. Hij is later met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom. De auto waarin hij zat is total loss en getakeld door een takelbedrijf.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 16 dec -   15:31  
openlijke geweldpleging,Terneuzen
Terneuzen - We zijn op zoek naar getuigen van een mishandeling die afgelopen zaterdag omstreeks 15.00 uur plaatsvond in de Nieuwediepstraat in Terneuzen. Daar werd een 62-jarige vrouw uit Terneuzen mishandeld door, voor zover nu bekend, minimaal drie jongens. Ze werd met stokken/latten geslagen. De vrouw raakte daarbij lichtgewond en mocht zich onder doktersbehandeling stellen. Ze heeft aangifte gedaan van mishandeling. In verband met deze mishandeling hebben wij dezelfde middag rond 16.30 uur een 13-jarige jongen uit Terneuzen aangehouden. Maar we zijn nog naarstig op zoek naar de andere verdachten. Omdat de mishandeling plaatsvond op klaarlichte dag is het goed mogelijk dat u getuige bent geweest. Bel dan met ons op 0900 8844 en geef uw informatie door.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 16 dec -   15:29  
Zware schade bij aanrijding
Oosterland - In Oosterland, ter hoogte van de verkeerslichten N59, vond zaterdagmiddag tegen 14.00 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 42-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland reed over de Molenweg en wilde de N59 oversteken. Daar kwam hij in botsing met de auto van een 73-jarige man uit Halsteren. Deze laatste reed over de N59 richting Bruinisse en had groen licht. Bij de aanrijding die volgde, raakte niemand gewond. Wel raakten beide voertuigen zwaar beschadigd en moesten worden afgesleept door een takelbedrijf.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 16 dec -   15:26  
Automobilist schiet weg op
Oostburg - Zaterdagmiddag omstreeks 14.00 uur werd melding gedaan van een verkeersongeval met letsel op het Ledelplein te Oostburg. Ter plaatse gekomen bleek de toedracht als volgt. Een 84-jarige man uit Oostburg had zijn auto op de stoep geparkeerd op de kruising Ledelplein/Markt. Bij het wegrijden schoot zijn voet tussen het gaspedaal en de rem. Doordat hij naar zijn voet keek, schoot zijn auto de voetgangersoversteekplaats op waar op dat moment een 76-jarige vrouw liep met haar fiets aan de hand. De fiets van de vrouw werd geraakt door de auto en de vrouw kwam ten val. Haar verwondingen vielen mee. Ze is ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel maar ze mocht haar weg vervolgen. De schrik was groter dan de verwondingen.
zo 16 dec -   12:24  
Ernstig eenzijdig ongeval Kamperland
Kamperland - Op de St. Felixweg te Kamperland heeft even na twaalf uur een ernstig ongeval met beknelling plaatsgevonden. Een terreinwagen is in de sloot gereden. 4 ambulances, de brandweer van Kamperland en Haamstede en de traumahelikopter uit Rotterdam zijn voor assistentie gevraagd. De brandweer is momenteel bezig de gewonden uit de auto te halen, deze 4 personen worden gestabiliseerd door o.a. medewerkers van het traumateam, en naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Aangezien er "geknipt" moest worden, vergde dit enige tijd. De betrokken bestuurder verloor bij het inhalen, de macht over het stuur, hoewel er met slechts 50 km per uur werd gereden. Men was n.l. deelnemer aan een tourtocht
zo 16 dec -   11:15  
Vermist meisje terug gevonden
Middelburg / Spykenisse - Politie Spykenisse vindt vermist Middelburgs meisje terug. Door technisch telefoononderzoek, kon men de plaats van het meisje haar telefoon vaststellen. Deze bleek op een adres in Spykenisse te liggen. De politie is na toestemming van het Openbaar Ministerie de woning binnen gevallen. Hier trof men het 16 jarige meisje en een 20 jarige man aan. Men vermoed dat het om een loverboy affaire gaat, en heeft de man op deze grond aangehouden. Nader onderzoek zal in Middelburg plaatsvinden.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 16 dec -   08:14  
Verdachte steekpartij Tholen aangehouden
Kruiningen - De politie heeft rond middernacht een 29-jarige man uit Tholen aangehouden als verdachte van de steekpartij eerder deze avond. De verdachte is in Kruiningen aangehouden en naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. Daar zal hij gehoord worden. Tijdens een steekpartij in de Kotterstraat in Tholen raakte op zaterdagavond rond 18.00 uur een jongeman (21) eveneens uit Tholen gewond. Hij verblijft nu in het ziekenhuis in Bergen op Zoom. Op dit moment kan niet meer over het politieonderzoek worden verteld.
Gemaakt door: Krukeltje
za 15 dec -   16:45  
Binnenbrand Paul van Zeelandlaan in Goes
Goes - Vanmiddag rond 15:05 vond er een binnenbrand plaats in een woning aan de Paul van Zeelandland in Goes. Drie brandweervoertuigen rukten uit.
vr 14 dec -   19:30  
Woningoverval Vlissingen
Vlissingen - Om ongeveer 18.45 uur heeft een woningoverval plaats gevonden in de Willem Klooslaan. De bewoonster een hoog bejaarde dame is niet gewond geraakt, of en wat er is meegenomen, heeft de politie niet bekend gemaakt. De politie is direct een zoekactie begonnen, echter zonder resultaat. Enige tijd na het tijdstip van de overval werd Burgernet afgegeven. De omgeving van de woning was ruim afgezet.
Gemaakt door: 112zeeland
do 13 dec -   21:31  
Verkeerscontrole Kapelle
Kapelle - Donderdag 13 december 2012 is tussen 09.30 uur en 17.00 uur een grote controle gehouden in de omgeving van Goes. Bij deze controle werd er gebruik gemaakt van de ANPR's (Scanauto's). In de ochtend uren werd er gecontroleerd in de omgeving de Vierwegen te Kapelle. Hier werden 1024 voertuigen gecontroleerd. Voor de navolgende zaken werden bekeuring uitgedeeld:2 bestuurders bleken niet in het bezit te zijn van een rijbewijs, 1x bleek de APK te zijn verlopen, 1 bestuurder bleek zijn rijbewijs niet bij te hebben, 1 vrachtwagen werd bekeurd voor het niet aanwezig hebben van een stootbalk en moest de container die hij vervoerde afladen, 2 bestuurders bleken niet handsfree te bellen, 1x niet hebben van een kentekenplaat op de aanhangwagen, 3x defecte remlichten van de aanhangwagen, 1x overschrijding van de maximum hoogte (4 meter) Bleek na meting 4,27 meter te zijn en 1 persoon stond er nog een boete van 844 euro open. Deze boete werd ter plaatse afgerekend. Tevens ontvingen nog 6 bestuurders een bekeuring voor te hard rijden. In de middaguren werd er gecontroleerd in Goes in de omgeving van Anthony Fokkerstraat. Hier werden 1173 voertuigen gecontroleerd. Hier werden geen snelheidsovertredingen geconstateerd. Wel kreeg 1 bestuurder een bekeuring voor het niet dragen van de gordel. Tevens bleek ook hier een bestuurder nog een openstaande boete te hebben van 300 Euro. Ook deze boete werd ter plaatse betaald. Door de belastingdienst werden 12 beslagen gelegd en werd ter plaatse een bedrag van 5400,-euro afgerekend. Tevens werden 7 zogenaamde "Moelanders" door de Motorrijtuigenbelasting onder de loep genomen, omdat ze nog steeds in een buitenlandse auto reden, terwijl ze hier al langer verbleven. Zij zullen een navordering motorrijtuigen belasting ontvangen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 13 dec -   17:52  
Schepen lek na aanvaring
Bruinisse - Bij de Krammersluizen van Bruinisse zijn vanmorgen twee schepen frontaal op elkaar gevaren. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor maar beide schepen raakten zwaar beschadigd. Eén der schepen maakte water en werd door de schipper uit voorzorg tegen de dijk gezet. Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) onderzoekt het ongeval.
do 13 dec -   16:15  
Aanrijding: Taxibus / scootmobiel
Vlissingen - Om ongeveer 15.30 uur vondt er op de kruising Nieuwe Zuidbeekseweg, Flamingoweg te Vlissingen, een aanrijding plaats tussen een taxibus en een scootmobiel. Hiervoor werden ambulances en de traumahelikopter opgeroepen. Een 19-jarige automobilist uit Vlissingen kwam vanuit de Flamingoweg, de Nieuwe Zuidbeekseweg oprijden maar zag daarbij de 65-jarige man in zijn scootmobiel over het hoofd. De man is met spoed over gebracht naar het ziekenhuis in Goes.
Gemaakt door: 112zeeland
do 13 dec -   14:49  
Drugslaboratorium aangetroffen in Middelburg
Middelburg - Woensdag 12 december 2012 is de politie binnengetreden in een loods in het industriegebied Arnestein in Middelburg vanwege het vermoeden dat in de loods synthetische drugs zijn of worden vervaardigd. Het Landelijk team Forensische Opsporing is opgeroepen en is als eerste naar binnen gegaan uit veiligheidsoverwegingen. Men trof grondstoffen en apparatuur voor het vervaardigen van synthetische drugs aan. Alles is meegenomen voor onderzoek. Er zijn geen aanhoudingen verricht.
Gemaakt door: 112zeeland
do 13 dec -   00:00  
Kitsurfer gewond Zoutelande
Zoutelande - Om kwart voor vier werden de hulpdiensten opgeroepen om naar de Duinweg in Zoutelande te kommen. Daar te plaatse is er een kitsurfer in de duinen beland. Brandweer en ambulance personeel schieten de kitsurfer te hulp. Ook word de trauma helikopter opgeroepen, maar deze werd even later weer af bestelt. Wel is de wippertruck van de KNRM Westkapelle opgeroepen om assistentie te bieden. De persoon is over gebracht naar het ziekenhuis. Of er een nader onderzoek komt is niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 12 dec -   22:33  
Reddingsbrigade neemt deel aan Serious Rescue
Zierikzee - Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland neemt dit jaar met haar reddingsboot Jan B deel aan de actie Serious Rescue. Dit is een tocht die plaats vind van 21 t/m 23 december om sponsorgeld in te zamelen voor de inzamelingsactie Serious Request. Dit jaar is het goede doel gericht op terugdringen van babysterfte als gevolg van gebrek aan medische zorg en begeleiding.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 12 dec -   22:29  
Woninginbraak in Koudekerke
Koudekerke - Woensdag rond 04.30 uurwerd in de Prinses Beatrixlaan in Koudekerke een 41-jarige Vlissinger aangehouden op verdenking van inbraak in een woning in diezelfde straat. Deze woninginbraak vond rond 04.00 uur plaats. De bewoner werd wakker van geluid en ging poolshoogte nemen. Hij zag nog net een persoon de woning uit rennen en waarschuwde de politie. Er werden twee portemonnees met daarin in totaal enkele tientallen euro's en persoonlijke papieren, alsmede een paar VVV-bonnen gestolen. Agenten zagen een man fietsen en lieten hem stoppen. Het bleek dat deze man, naar later bleek de 41-jarige Vlissinger, in het bezit was van geld en VVV-bonnen. Hij werd aangehouden en naar Torentijd gebracht. Met behulp van een speurhond werden in de omgeving de twee portemonnees gevonden. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 12 dec -   22:21  
Auto in de sloot, Oostburg
Oostburg - Op de Oude Haven in Oostburg raakte dinsdagmiddag een personenauto in de sloot bij een inhaalmanoeuvre. Een 70-jarige automobilist uit de gemeente Hulst verloor tijdens een inhaalmanoeuvre ter hoogte van de rotonde Oude Haven de macht over zijn voertuig kwijt en reed de sloot in. Hij raakte bekneld in zijn auto en moest door de brandweer uit zijn voertuig worden geknipt. Daarna is de man met onbekend letsel met de ambulance naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 12 dec -   22:19  
Gewapende overval op snackbar
Terneuzen - Rond 00.00 uur werd de snackbar, gevestigd op de hoek Rosegracht en Axelsedam, overvallen. De daders waren gewapend en vluchtten na de overval te voet weg. De politie in Terneuzen zocht in de omgeving, maar vond de daders niet. Bij die zoektocht is ook gebruikgemaakt van een politiehond. Verder is een aangifte opgenomen en zijn getuigen gehoord.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 10 dec -   23:32  
Binnenbrand blijkt buiten te zijn
Ritthem - Zondagmorgen rond 02:00 uur, werd de brandweer opgeroepen voor een binnenbrand in Ritthem. In de Weverstraat aangekomen, blijkt het geen binnenbrand maar een buitenbrand te zijn. Achter het huis in de brandgang stond een vuilnisbak in brand. Omdat het om een binnenbrand ging, waren er twee blusvoertuigen opgeroepen bij aankomst van de eerste is de tweede bluswagen afbesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 10 dec -   22:10  
Brandstof gestolen uit truck
Wemeldinge - Tussen vrijdag 7 december 16.00 uur en maandag 10 december 05.45 uur is er brandstof gestolen uit een vrachtwagen. Uit een vrachtwagen die geparkeerd stond in de Choorhoekseweg in Wemeldinge is 65 liter diesel gestolen.
ma 10 dec -   20:57  
Medische evacuatie schepeling
Westerschelde - Om 20.49 uur is de bemanning van de K.N.R.M. station Breskens gealarmeerd voor het verlenen van medisch vervoer aan een opvarende van het Russische schip Biryuza. Een vrouw is van het schip gehaald en met een taxi naar de huisartsenpost te Vlissingen gebracht voor verdere medische behandeling. Na behandeling bij de huisartsenpost, is de vrouw rond middernacht, weer door de reddingboot Zeemanshoop, naar het schip terug gebracht. Het schip ligt in het ankergebied in de monding van de Westerschelde
ma 10 dec -   14:34  
Gewonden bij botsing Calandweg.
Zierikzee - Omstreeks 13:15 kregen de ambulancedienst, een melding voor een ongeval op de Calandweg in Zierikzee, voor een botsing tussen twee auto's. Ter plaatse bleek dat de bestuurder van één van de auto's, uit de auto geknipt moest worden. Daarbij werd de brandweer van Zierikzee, en het hulpverleningsvoertuig van Bruinisse opgeroepen. Deze heeft het slachtoffer uit het voertuig geknipt. Deze en de persoon van de andere auto zijn per ambulance naar het ziekenhuis in Goes en Zierikzee gebracht. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 9 dec -   17:30  
Discobus vernield,Cadzand
Cadzand - In de nacht van zaterdag op zondag is een raam van een discobus, die jongelui van/naar een discotheek in Cadzand brengt, vernield. Omdat de jongeren niet wilden zeggen wie de dader was, zijn er 8 meegenomen naar het politiebureau. Uit eindelijk bekende een 18-jarige jongeman, uit de gemeente Terneuzen de vernieling. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, wegens vernieling van/aan het openbaar vervoer. Vier minderjarigen hebben een verwijzing naar HALT gekregen voor het verstoren van de openbare orde. Drie meerderjarigen kregen een boete van 220 euro voor het verstoren van de openbare orde.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 9 dec -   17:27  
Alcoholcontrole Oost Zeeuws Vlaanderen
Sas van Gent, Axel, Terneuzen en Hulst - In de nacht van vrijdag 7 december 2012 op zaterdag 8 december 2012 zijn op diverse plaatsen in Oost Zeeuws Vlaanderen en de Kanaalzone alcoholcontroles uitgevoerd. Deze controles zijn uitgevoerd tussen 20.30 uur en 04.00 uur in onder andere Sas van Gent, Axel, Terneuzen en Hulst. In totaal zijn 410 blaastesten afgenomen. In Sas van Gent hebben 174 bestuurders geblazen en werden geen overtredingen geconstateerd. In Axel werden 137 bestuurders gecontroleerd: 2 bestuurders bleken teveel te hebben gedronken. In Terneuzen werden 77 bestuurders gecontroleerd: 3 bestuurders bleken ook hier teveel te hebben gedronken. In Hulst is gecontroleerd: 22 bestuurders hebben hier een blaastest afgelegd. Ook hier bleken 2 bestuurders teveel gedronken te hebben.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 9 dec -   17:26  
Automobilist rijdt door wegafzetting
Ritthem - Op 9 december 2012 rond middernacht stonden agenten van de Zeeuwse politie bij een afzetting op de Sloeweg Noord / afslag Engelandweg in Ritthem. De bedoeling hiervan was om alle voertuigen de afslag Engelandweg te laten nemen zodat de Sloeweg Noord geheel autovij bleef vanwege het ernstige verkeersongeval eerder die avond op de Bernhardweg West in Nieuwdorp. De linkerrijbaan was afgezet middels een lichtgevende afzetpl van Rijkswaterstaat. Tevens gaven de agenten met maglites de automobilisten aanwijzingen. Omstreeks 00.30 uur kwam een voertuig met hoge snelheid richting de afzetting. De bestuurder van dit voertuig begon te remmen en raakte de controle over zijn voertuig kwijt, waarbij hij een hele reeks kegels omver reed, een politieauto op een halve meter na miste en hierna in de middenberm tot stilstand kwam. De bestuurder, een 27-jarige man uit Litouwen, reed echter direct verder maar werd door agenten tot stoppen gedwongen. Uit de auto kwam een flinke alcohollucht. Een blaastest wees uit dat de man 4 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij ontving proces verbaal.
za 8 dec -   22:46  
Dodelijk ongeval Bernhardweg-west Nieuwdorp
Nieuwdorp - Om ongeveer 22.00 uur heeft er op de Berhardweg-west bij Nieuwdorp een ernstig ongeval plaats gevonden, tussen drie auto's. Er zijn 5 ambulances een traumateam en drie brandweervoertuigen opgeroepen. Een 72-jarige automobilist uit Middelburg is ter plaatse overleden. Zijn passagiere, een 69-jarige vrouw uit Middelburg, is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis in Goes vervoerd. Een gezin uit Oostburg (2 volwassenen een een jongetje van 4 jaar) is met onbekende verwondingen eveneens naar het ziekenhuis vervoerd. De 72-jarige automobilist is vermoedelijk op de verkeerde rijbaan terechtgekomen en is daarbij in aanrijding gekomen met de auto waarin het gezin uit Oostburg zat.
Gemaakt door: 112zeeland
za 8 dec -   22:25  
Aangehouden na valse bommelding
Terneuzen - Rond 17.15 uur vanmiddag is in Terneuzen een 48-jarige man uit die plaats aangehouden omdat hij een valse bommelding had gedaan. De man was twee uur erder een hotel in Terneuzen binnen gelopen en had daar aan een medewerker verteld dat er explosieven lagen in het hotel. De man gaf aan dat de melding serieus genomen moest worden. Daarna vertrok hij weer. Explosieven-verkenner Meteen werd de politie ingeschakeld en is een signalement van de man doorgegeven. Omdat wij dit soort meldingen zeer serieus nemen, zijn er direct een hoop agenten ingeseind. Zo werd er een explosieven-verkenner opgeroepen, diverse collega's zijn in de nabijheid van het hotel gaan surveilleren op de fiets, te voet en in de auto. In het hotel werden geen explosieven aangetroffen. Bommelder in verzekering De man die er van wordt verdacht de valse melding te hebben gedaan in het hotel werd door ons wèl aangetroffen, mede dankzij het goede signalement dat was doorgegeven door medewerkers van het hotel. Om ongeveer 17.15 uur konden collega's hem aanhouden en is hij overgebracht naar het politiebureau waar hij is gehoord. Omdat het onderzoek nog niet is afgerond, is de man in verzekering gesteld en overgebracht naar een politiecel in Torentijd waar hij op een later tijdstip nogmaals gehoord gaat worden.
za 8 dec -   15:32  
Beroving Vlissingen
Vlissingen - Bij het wooncentrum Theo van Doesburg aan de dr. Ottestraat in Vlissingen, heeft zaterdagmiddag rond 15.00 uur een beroving plaats gevonden, van een 65 jarige vrouw. de vrouw is van haar fiets getrokken, op het moment dat zij op de grond lag, is haar tas geroofd, dit door een negroide man. De dader is op de fiets richting Singel gereden.
Gemaakt door: 112zeeland
za 8 dec -   12:18  
Duiker als nog overleden
Wemeldinge - Even rond kwart voor elf zaterdagochtend, zijn de hulpdiensten opgeroepen voor duikers in nood aan de Steldijk te Wemeldinge. Bij het duikongeval waren twee duikers betrokken. Een raakte licht gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De zwaar gewonde duiker heeft men gereanimeerd, maar helaas mocht dit niet meet baten. De duiker is ter plaatse overleden. Er wordt onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.
Gemaakt door: 112zeeland
za 8 dec -   00:09  
Poging overval op snackbar
Oost-Souburg - Vanavond rond 21.00 uur vond een poging overval plaats op een snackbar aan het Oranjeplein in Oost-Souburg. Een onbekende man kwam de snackbar in terwijl twee medewerkers van de snackbar in de zaak waren. Door onbekende reden is de man de zaak uit gevlucht. Hij vluchtte weg op een witte scooter waarop een andere man zat. De twee reden weg in de richting van de Lekstraat. Eén van de mannen had een helm op, de ander niet. Ook was één van de mannen gekleed in een donkerkleurig donsjack met een witte baan over zijn borst en armen. Ook is er een Burgernetbericht uitgezonden.
Gemaakt door: 112zeeland
do 6 dec -   23:04  
Update:aanvaring Noordzee, Baltic Ace
Vlissingen - De zoekactie naar de zes vermiste personen van het schip de ‘Baltic Ace’ is om 16.30 uur bij het invallen van de duisternis gestaakt. Er is geen hoop meer dat nog overlevenden zullen worden aangetroffen. Morgen zal de zoekactie niet hervat worden. Wel wordt radioverkeer uitgezonden waarin de passerende scheepvaart wordt verzocht scherp uit te kijken en bijzonderheden te melden aan het Kustwachtcentrum. Verder wordt het gebied meegenomen in de reguliere patrouillevluchten die Kustwachteenheden dagelijks op en boven de Noordzee uitvoeren. Volgens verzekeringmaatschappij Lloyds bedraagt de schade op dit moment rond de 60 miljoen euro. Dit bedrag zal, wanneer er een eventuele berging plaats vindt, nog verder oplopen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 6 dec -   22:01  
Overval op tankstation
Terneuzen - Vanavond rond 20.30 uur is een tankstation aan de Kennedylaan in Terneuzen overvallen. De overval is vermoedelijk gepleegd door twee daders. Twee mannen kwamen rond 20.30 uur de shop van het tankstation binnen. Zij hadden honkbalknuppels bij zich en hun gezichten afgedekt. Ze overvielen de medewerker van het tankstation en vertrokken daarna te voet. Het is niet bekend of er iets is buitgemaakt tijdens de overval. Vlak na de overval is één verdachte door de politie aangehouden. Dit betreft een 18-jarige jongen uit Terneuzen. Hij wordt overgebracht naar het politiebureau en zal daar verhoord worden. Er wordt onderzocht wat zijn betrokkenheid bij deze overval is geweest.
Gemaakt door: Krukeltje
do 6 dec -   21:48  
Persoon te water in Nieuwdorp
Vanavond rond 20.40 is er een persoon te water geraakt aan de Luxemburgweg te Nieuwdorp. Twee ambulances, diverse brandweervoertuigen, waaronder een duikteam en ladderwagen gingen ter plaatse.
Gemaakt door: 112zeeland
do 6 dec -   21:47  
Verdachte aangehouden van overval Vlissingen
Vlissingen - Op 16 september jl. werd in een woning in de Van Karnebeekstraat in Vlissingen een overval gepleegd. Afgelopen dinsdag is er een verdachte aangehouden die mogelijk betrokken is bij deze overval. De overval vond plaats in een woning waar een soort sportzaak is gevestigd. Er zijn geld en trainingspakken buitgemaakt. De overval werd destijds gepleegd door meerdere daders. De politie is nog op zoek naar de identiteit van de andere dader(s). De verdachte die nu is aangehouden is een 22-jarige Roosendaler. Hij is in verzekering gesteld en zit vast.
Gemaakt door: 112zeeland
do 6 dec -   21:46  
Schipper overleden na val op schip
Sas van Gent - Donderdag 6 december 2012 rond 12.00 uur is een schipper van een binnenvaartschip dat afgemeerd lag aan de Westkade in Sas van Gent overleden na een val op zijn schip. De 57-jarige Fransman was tarwe aan het lossen en maakte de overstap van een duwbak naar een naastgelegen schip. Hierbij viel hij ongeveer 2 meter naar beneden. De man is ter plaatse overleden.
do 6 dec -   01:30  
Update scheepsramp Noordzee
Noordzee - Om 00.30 uur is bekend, dat 4 personen overleden zijn en er nog 8 vermist worden. 00.54 uur melding uitstroom van olie, nog niet in ernstige mate. Meetschip Arca, in de ochtend ter plaatse voor coordinatie scheepvaart en metingen. 01.45 uur een slachtoffer wordt door de reddingboot Antoinette naar Hoek van Holland gebracht. 02.00 uur Zoekactie gestopt. Vanmorgen door 2 vliegtuigen en 2 reddingboten (Hoek van Holland en Scheveningen) zoekactie wederom aangevangen 1 gered bemanningslid vanaf het schip de Panagia door een helikopter naar Rotterdam gebracht. Inmiddels is bekend dat de gezonken Baltic-Ace op een diepte van 20 / 25 meter ligt. De exacte positie zal later bekend worden. Om 11.35 uur een stoffelijk overschot aangetroffen, wordt door een helikopter geborgen en overgebracht naar Rotterdam. Het aantal slachtoffers is nu 5. De tonnenlegger Frans Nearebout uit Vlissingen, is begonnen het gebied rond het gezonken schip, af te bakenen met wrakboeien. Inmiddels zijn de reddingboten Uly (Westkapelle) en Koopmansdank (Neeltje Jans) ook weer toegevoegd aan de zoekactie. Gezonken schip ligt in Noordwestelijke richting, hierover later meer. De reddingboot Uly is vanaf de Noordzee onderweg naar Vlissingen met een reddingboot van de Baltic-Ace.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 5 dec -   21:24  
Schip gezonken na aanvaring op de Noordzee 40 km buiten Westkapelle
Eurogeul + 15 mijl - De autocarrier Baltic Ace is op 40 km voor de Noordezeekust van Westkapelle in aanvaring gekomen met het containerschip Corvus J en gezonken. Aan boord van het schip waren 23 opvarenden. De reddingsactie was snel in gang gezet. Bij de actie doen mee de reddingsboten van de KNRM posten Stellendam, Neeltje Jans en Breskens en de Seakinghelikopter uit België, een defensie helikopter en de fregatten, Friesland en Groningen. Een defensiehelikopter heeft 4 mensen van reddingvlotten gehaald, en naar het ziekenhuis te Rotterdan gebracht. De Belgische Seaking uit Koksijde helikopter heeft 5 personen naar vliegveld Koksijde gebracht alwaar de patienten met ambulances naar diverse ziekenhuizen in Belgie zijn vervoerd. Om 21:11 uur waren er 6 mensen uit het water gehaald, een kwartier later zijn er meerdere op een reddingsvlot gevonden. Volgens medewerkers van rederij Sperling, die als een v/d eersten ter plaatse waren, is het schip binnen het kwartier gezonken. Om 22.30 uur zijn een aantal schepen geformeerd en maken zoekslagen in de omgeving van het schip. Olielekkage, volgens de persdienst van het kustwachtcentrum in den Helder, lekt het schip voor alsnog geen olie. Men gaat zich voorbereiden, dat dit toch gaat gebeuren. Zodra er meer bekend is, leest u nader. Zie update.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 5 dec -   00:06  
Gewapende overval op Lidl supermarkt
Vlissingen - Vanavond rond 19.25 uur werd, door vermoedelijk drie mannen, een gewapende overval gepleegd op de Lidl Papegaaienburg in Vlissingen. Op dat moment waren drie klanten en drie personeelsleden in de winkel aanwezig. Het personeel werd bedreigd met een wapen en de overvallers eisten geld. Zij gingen er met een nog onbekend geldbedrag vandoor. Dader 1 Is ongeveer 185 a 190 cm lang en heeft een licht getint uiterlijk. Hij droeg een Adidas trainingspak met oranje strepen en Nike Aire Max schoenen. Hij had zijn gezicht bedekt. Dader 2 Blanke man iets kleiner dan dader 1, vermoedelijk 180 a 185 cm Droeg een donkerblauwe jas. Ook hij had zijn gezicht bedekt. Dader 3 Stond bij de deur op de uitkijk. Sprak een soort Arabisch achtige taal. De supermarkt is op dit moment gesloten. Op dit moment is nog niet duidelijk hoe en in welke richting de overvallers zijn vertrokken.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 5 dec -   00:06  
Auto te water, bestuurster later overleden
Rilland - Om ongeveer 09.30 uur is er bij ons een melding binnengekomen dat er een personenauto te water was geraakt bij de Grensweg/Westelijke Spuikanaalweg in Rilland. In de auto zou mogelijk nog een persoon zitten. Alle hulpdiensten zijn meteen aangestuurd om naar Rilland te rijden. Er werden brandweerauto's opgeroepen, ambulances en brandweerduikers. Deze laatste groep is te water gegaan en heeft gezocht naar de auto. Zij hebben de auto aangetroffen en hij is richting de kant gebracht. De duikers troffen ook een persoon aan in de auto. Deze is op de waterkant gelegd en gereanimeerd. Er is een werkruimte afgezet, zodat het slachtoffer geholpen kan worden en om te zorgen dat medewerkers van forensische ondersteuning (de technische recherche) een gedegen onderzoek kunnen doen. Het is bekend geworden dat het slachtoffer naar het ziekenhuis in Antwerpen gebracht is. Ook is er een takelbedrijf opgeroepen om de auto te vervoeren naar een plaats waar hij onderzocht gaat worden. Ook is nu bekend geworden dat de inzittende van de auto een vrouw is. Om 13.00 uur is de vrouw in het ziekenhuis is overleden. De vrouw was 70 jaar en afkomstig uit Bergen op Zoom. Naar de oorzaak van het ongeval doen we nog onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
di 4 dec -   00:04  
Lading verloren in Westdorpe
Westdorpe - Maandag 3 december 2012 heeft op de Finlandweg in Westdorpe een verkeersongeval plaatsgevonden rond 09.00 uur. Een vrachtwagen met oplegger, bestuurd door een 22-jarige man uit Terneuzen verloor zijn lading in een bocht . Twee gewichten van elk 10.000 kilo belandden op de weg. Een tegemoelkomende auto, bestuurd door een 38-jarige vrouw uit Terneuzen, botste frontaal op de gewichten. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek en bleek enkele kneuzingen te hebben. Onderzoek wees uit dat de lading niet op de goede wijze was vastgezet.
Gemaakt door: 112zeeland
di 4 dec -   00:02  
Update ongeval op station Middelburg
Middelburg - Zondagavond heeft in Middelburg een ernstig ongeval plaatsgevonden op het centraal station. Omstreeks 21.00 uur kwam bij ons de melding binnen dat er een persoon tussen het perron en de trein terecht was gekomen. Surveillerende agenten zijn direct ter plaatse gegaan en het treinverkeer is gestremd. Op het perron stonden de conducteur, de machinist en een aantal geschokte passagiers uit de trein. De twee agenten hebben andere hulpverleners opgeroepen (ambulance en brandweer) en zijn onder de trein gaan kijken of zij nog eerste hulp konden verlenen. Door ambulancemedewerkers is even later vastgesteld dat de man die onder de trein lag was overleden. Uit onderzoek is gebleken dat het slachtoffer een 56-jarige Middelburger is. Door medewerkers van de technische recherche zijn ter plaatse sporen onderzocht en hieruit is gebleken dat de man als gevolg van een noodlottig ongeval is overleden. Van de machinist is een blaastest afgenomen en hieruit is gebleken dat hij niet had gedronken. Hij is overgebracht naar het politiebureau en heeft daar een verklaring afgelegd. Toen alle sporen waren verzameld door de medewerkers van de technische recherche is rond 23.00 uur het treinverkeer weer vrijgegeven.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 3 dec -   23:59  
Recherche verstoort bijeenkomst PKK
Ellemeet - De Nationale Recherche heeft vanmorgen in Zeeland een heimelijke bijeenkomst van de PKK verstoord. 55 deelnemers aan de bijeenkomst op een recreatiepark in het dorp Ellemeet op Schouwen-Duiveland zijn aangehouden en worden meegenomen voor verhoor. De PKK staat sinds 2002 op de Europese lijst van terroristische organisaties. Om deze reden is de PKK sinds 2007 ook in Nederland verboden. Om 06.00 uur vanmorgen begon een grootschalige actie, waaraan bijstand werd geleverd door de mobiele eenheid en de regiopolitie. Ook kreeg de politie assistentie van een helikopter. Er zijn ongeveer 150 politiemensen ingezet. De actie staat onder gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM). Informatie over de bijeenkomst is afkomstig van de AIVD, die met ambtsberichten het OM op de hoogte stelde. De bijeenkomst in Zeeland was vrijdag begonnen en zou waarschijnlijk een week duren. De PKK voert een gewelddadige strijd tegen de Turkse overheid in Zuidoost-Turkije en Noord-Irak. De organisatie is ook in Europa actief met facilitering van deze strijd. De PKK rekruteert ook in Nederland jonge Koerden, waaronder ook minderjarigen, voor de gewapende strijd tegen het Turkse leger. Opname op de terreurlijst betekent dat van een persoon of organisatie alle financiëe tegoeden bevroren worden, dit houdt in dat al het bankverkeer en verzekeringen worden stilgelegd. Ook worden van individuen op de lijst en personen gelieerd aan terroristische organisatie de reispapieren ingetrokken.
zo 2 dec -   21:09  
Dodelijk ongeval station Middelburg
Middelburg NS - Om even na 21.00 uur zijn twee ambulances, de officier van dienst geneeskundig en de brandweer met spoed naar het station in Middelburg gestuurd. Op dit station heeft een aanrijding met een persoon plaatsgevonden. Het slachtoffer zit bekneld tussen de trein en het perron op spoor 3 (richting Goes) De treinloop tussen Vlissingen en Goes v.v. zal volgens NS tot 23.30 uur gestremd zijn. Om 21.40 uur heeft de NS vervangende bussen ingezet. De inmiddels geariveerde spoorwegpolitie uit Roosendaal, zal onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval. Van de spoorwegpolitie is zojuist vernomen, dat het slachtoffer overleden is. De dienstregeling van de NS is om 23.26 uur hervat.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 2 dec -   20:06  
Auto rijdt overstekend kind aan in Sint Maartensdijk
Sint Maartensdijk - Zaterdag 1 december 2012 is rond 11.30 uur een kind in botsing gekomen met een auto. Het kind, een 4-jarig meisje, stak over tussen geparkeerde auto's toen een 25-jarige bestuurder uit de gemeente Tholen passeerde. Het meisje is voor nader onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis
Gemaakt door: 112zeeland
zo 2 dec -   20:05  
Aanhouding wegens bedreiging in Middelburg
Middelburg - Zondag 2 december 2012 is een 16-jarig Middelburger aangehouden wegens belediging en bedreiging van agenten op het Damplein in Middelburg. De 16-jarige wilde een horecagelegenheid aan het Damplein binnen gaan waar hem net de toegang was geweigerd. De 16-jarige beledigde en bedreigde twee agenten, waarop hij is aangehouden. Ook maakte hij zich schuldig aan openbare dronkenschap. Hij is ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 2 dec -   17:28  
Jongeman mishandeld in Middelburg
Middelburg - Zaterdag 1 december 2012 rond 03.20 uur is een man mishandeld in de Segeersingel in Middelburg. De 19-jarige man uit Middelburg is in het gezicht geslagen door een nog onbekend gebleven man met een hard voorwerp. Hij liep letsel op en heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn verwondingen. De reden voor deze mishandeling is niet bekend.
zo 2 dec -   17:00  
Grote ravage op A58 te Arnemuiden
A 58 Arnemuiden - Grote ravage op A58. Dit maal bij het Mallard viaduct op de Sloedam. Om 16:38 uur, werden er twee ambulance assistentievoertuigen (Rapidresponders) opgeroepen. Ter plaatse gekomen trof men er zeker 7 tot 10 auto’s boven op elkaar. Een van deze auto's, is de dienstauto van de officier van dienst der Zeeuwse politie, deze is aan de achterzijde zwaar beschadigd. Of er gewonden zijn gevallen is niet bekend . De oorzaak van de ongevallen is, dat er veel natte sneeuw op de weg ligt en deze plaatselijk bevroren is. De gemeenten en Rijkswaterstaat, gaan preventief strooien.
Gemaakt door: Krukeltje
zo 2 dec -   16:50  
Slippartijen op A58 bij Heinkenszand
Rijksweg A58 - Vanmiddag rond 15.45 vonden er na een lokale hagelbui op de A58, bij Heinkenszand diverse slippartijen plaats. Twee ambulances gingen ter plaatse. Er waren minimaal 3 slippartijen met 5 auto´s.
Gemaakt door: 112zeeland
za 1 dec -   13:42  
Man mishandeld in Hulst
Hulst - In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 04.00 uur, is op de Grote Markt in Hulst een 27-jarige man uit de gemeente Hulst mishandeld door een aantal personen. De man was, nadat hij uit een horecagelegenheid was gekomen, even buiten een sigaretje aan het roken toen hij plots door een aantal personen werd geschopt en geslagen. Hij liep hierbij verwondingen op aan zijn gezicht en hand. De aanleiding is niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
za 1 dec -   13:41  
Dronken man in Vlissingen
Vlissingen - Zaterdag 1 december 2012, om 04.45 uur, is in de Hercules Segherslaan in Vlissingen een 22-jarige man uit die plaats in beschonken toestand aangetroffen. Politieagenten hebben de man, die amper nog op zijn benen kon staan, in de auto gezet en in een politiecel in 'Torentijd' zijn roes uit laten slapen. Hij ontving een bekeuring voor openbare dronkenschap.