wo 12 dec - 22:33
Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland neemt dit jaar met haar reddingsboot Jan B deel aan de actie Serious Rescue. Dit is een tocht die plaats vind van 21 t/m 23 december om sponsorgeld in te zamelen voor de inzamelingsactie Serious Request. Dit jaar is het goede doel gericht op terugdringen van babysterfte als gevolg van gebrek aan medische zorg en begeleiding.

Reddingsbrigades uit heel Nederland zetten zich in voor de inzamelingsactie "Serious Rescue". Verenigd in "Serious Rescue", zullen de vrijwilligers van de reddingsbrigade van Arnhem naar Enschede varen. Een vaartocht van ruim 100 kilometer, waarvoor 3 dagen in een lang lint van reddingsboten wordt gevaren. Het doel van de actie is uiteraard om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoren en andere activiteiten.

De kosten van de vaartocht worden gedragen door de brigades zelf, door Reddingsbrigade Nederland en bijdragen van leveranciers, zodat een zo groot mogelijk bedrag ten goede kan komen aan het goede doel. De boten die voor deze actie worden gebruikt staan los van de capaciteit die in deze periode voor de reguliere waterhulpverlening gewenst is en beschikbaar blijft voor normale reddingsacties in Nederland.Het ene goede doel helpt op deze manier het andere goede doel, want samen redden we het beter.

Het startschot voor "Serious Rescue" zal op vrijdagochtend 21 december om 08.30 uur worden gegeven in Arnhem, zondagmiddag 23 december zal het verzamelde bedrag in de vorm van een cheque worden overhandigd aan de 3FM dj's van het Glazen Huis in Enschede.Als team zoeken we hiervoor nog sponsoren.

Het sponsorbedrag groot of klein mag overgemaakt worden op Rabobank 37.51.72.505t.n.v. reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland ovv Serious Rescue. Onze dank is groot.

Ingezonden door: 112zeeland