do 13 dec - 17:52
Bij de Krammersluizen van Bruinisse zijn vanmorgen twee schepen frontaal op elkaar gevaren. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor maar beide schepen raakten zwaar beschadigd. Eén der schepen maakte water en werd door de schipper uit voorzorg tegen de dijk gezet. Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) onderzoekt het ongeval.

Omstreeks 07.30 uur vertrok een met gerst geladen binnenvaartschip bij de Krammersluizen en voer in de richting van de Volkeraksluizen. Net buiten het havenhoofd kwam het schip frontaal in aanvaring met een tegenligger. Dit met rollen staal geladen binnenvaartschip was onderweg naar België.

Na de aanvaring bleek dat het schip met gerst op ongeveer veertig centimeter onder de waterlijn een gat had met een diameter van dertig centimeter. Om een mogelijk zinken te voorkomen zette de schipper zijn vaartuig met het voorschip ter plaatse tegen de dijk. De lading wordt overgeladen in een ander schip waarna de werkelijke schade kan worden bepaald.

Het schip met staal had een gat boven de waterlijn maar kon na de aanvaring doorvaren naar de Krammersluis. Daar wordt het provisorisch gerepareerd.De Waterpolitie van het KLPD onderzoekt hoe de schepen tegen elkaar konden varen. Voor het onderzoek stelde een technisch specialist de gegevens van de nautische apparatuur van de schepen veilig. Onderzocht wordt of er beelden van de walradar zijn die helderheid kunnen verschaffen.

Ingezonden door: 112zeeland