Selecteer per datum:

Gemaakt door: 112zeeland
vr 31 aug -   11:11  
Diefstal stroomkabels, Terneuzen
Terneuzen - Vanaf een afgesloten bouwterrein aan de Axelsestraat zijn, tussen donderdag 16.30 en vrijdag 07.00 uur, twee 380 volts stroomkabels gestolen. De kabels hadden een lengte van 30 en 50 meter. Het totale schadebedrag is nog niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 31 aug -   11:11  
Vrachtwagen gekanteld, Biervliet
Biervliet - In Biervliet is vrijdagmorgen een vrachtwagen op zijn kant beland. De chauffeur, een 29-jarige man uit Leeuwarden, had zijn navigatiesysteem gevolgd en had de onverharde Stelledijkweg genomen. Hij realiseerde zich dat hij daar niet kon rijden, en reed vervolgens achteruit. De oplegger gleed hierbij van de hoger gelegen Stelledijkweg waarna de hele combinatie kantelde. De bestuurder is ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht. Hij bleek alleen een kleine hoofdwond te hebben opgelopen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 30 aug -   21:37  
Grondige identificatie voorkomt identiteitsfraude
Zeeland-West-Brabant - Vanaf 1 september a.s. doet Politie Zeeland-West-Brabant bij iedere aangehouden verdachte een uitgebreid identiteitsonderzoek. Ook bij verdachten van een misdrijf die op uitnodiging aan het bureau komen voor een verhoor wordt deze check gedaan. Bij een speciaal ingerichte 'identificatiezuil' controleren agenten, op basis van vingerafdrukken, een foto en de identiteitspapieren, of de verdachte is wie hij/zij zegt te zijn. Op alle grotere politiebureaus in de regio Zeeland-West-Brabant is een dergelijke identificatiezuil ingericht. Dit proces van identiteitsvaststelling heeft de naam Progis (Programma Identiteitsvaststelling in de Strafrechtketen) gekregen. Het vaststellen van de identiteit van een verdachte duurt 10 a 15 minuten. Door deze uitgebreide controle is er zekerheid dat de juiste persoon uiteindelijk wordt gestraft. 31.000 keer Jaarlijks heeft Politie Zeeland te maken met ongeveer 6.500 verdachten van misdrijven. Voor Politie Midden- en West-Brabant ligt dit aantal op ongeveer 24.500. Dit betekent dat in de hele politieregio Zeeland-West-Brabant jaarlijks zo'n 31.000 keer een identiteitsvaststelling via Progis moet worden gedaan door de politie. Keten De politie is verantwoordelijk voor het vaststellen van de identiteit van (aangehouden) verdachten. Door de vaststelling en koppeling aan een foto en vingerafdrukken kan de volledige strafrechtketen de identiteit verifiëren, bijvoorbeeld als een verdachte op zitting komt bij de rechtbank, of wordt ingesloten door de Dienst Justitiële Inrichtingen. In de strafrechtketen toetsen diverse instanties (het OM, de reclassering, de rechtbank, de Dienst Justitiële Inrichtingen en de Raad voor de Kinderbescherming) de identiteit van verdachten. Door dit gesloten systeem is de identiteit van de verdachte voor alle partijen in de keten duidelijk. Verplicht Verdachten zijn verplicht om hun medewerking te verlenen aan de identiteitsvaststelling via Progis. Als een verdachte dat niet doet is sprake van een strafbaar feit. Als een verdachte geen of valse identiteitspapieren overlegt is dit reden voor een nader onderzoek. Ten onrechte verdacht Wanneer tijdens een onderzoek of proces blijkt dat iemand ten onrechte als verdachte is aangemerkt, of wanneer een verdachte wordt vrijgesproken door de rechtbank, worden zijn/haar gegevens uit het systeem verwijderd.
Gemaakt door: 112zeeland
do 30 aug -   21:36  
Hennepkwekerijen op Tholen
Tholen - In een woning aan de Pr. Willem Alexanderstraat in Oud Vossemeer is woensdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen. Op de bovenverdieping troffen agenten een in werking zijnde kwekerij aan van 187 nagenoeg oogstrijpe planten. De stroom die nodig was voor de kwekerij, werd buiten de meter om afgenomen. Door de Delta is de meter stilgelegd in verband met diefstal stroom. De bewoner is ter plaatse gehoord door de politie. Alle benodigde apparatuur en planten zijn afgevoerd en zullen worden vernietigd. Dezelfde morgen werd in een woning aan de Paasdijkstraat in Poortvliet een kleine kwekerij van 24 oogstrijpe hennepplanten aangetroffen.
Gemaakt door: Tommieboy
do 30 aug -   16:37  
Dode kippen en duiven bij huis in Sluis
Sluis - Bij een huis in Sluis zijn woensdag ruim 150 dode kippen en duiven aangetroffen. De 41-jarige eigenaar, die een proces-verbaal van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming LID heeft gekregen, moet de kadavers nog deze week opruimen. In de hokken waar de dode vogels lagen, bevonden zich ook nog 60 levende dieren. Die zijn meegenomen en elders ondergebracht.
do 30 aug -   11:49  
Auto op zijn kant in Meliskerke
Meliskerke - Vanmorgen omstreeks half 11 is in Meliskerke een auto op zijn zijkant beland.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 29 aug -   23:39  
Aanhouding, Kats
Kats - Afgelopen nacht rond 03.00 uur zijn op de Noordlangeweg in Kats drie mannen aangehouden. Buurtbewoners zagen drie mannen over een schutting klimmen en belden hierop de politie. Agenten troffen de mannen aan nabij het dorpshuis. Toen de mannen de agenten zagen renden ze er vandoor. Dankzij de politiehond zijn ze gepakt. Eén van hen zat op het dak van een schuurtje. De mannen zijn in de leeftijd van 22-, 24- en 37 jaar oud en afkomstig uit Zeist. Ze zijn ingesloten. De politie doet onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 29 aug -   23:37  
Zwaar beschonken achter het stuur, Goes
Goes - Afgelopen nacht rond 03.00 uur is op de Ringbaan West in Goes een 31-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. Agenten zagen de man slingerend over de weg rijden en gaven hem een stopteken. Dit negeerde hij. Uiteindelijk is de automobilist toch gestopt en is hem een blaastest afgenomen. Hij bleek 5½ maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij kreeg proces verbaal.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 29 aug -   23:33  
Politie Zeeland start voorlichting Safe@School
zeeland - Onder het motto Safe@School geeft Politie Zeeland vanaf vandaag tips aan leerlingen voor veiligheid in en om de school. De scholen zijn bijna in het hele land weer begonnen. Voor de vele brugklassers betekent dit de start in het voortgezet onderwijs. De politie wil dat scholieren goed aan hun schoolcarrière beginnen. Veiligheid op school hoort daarbij. Bij schoolveiligheid horen onder meer thema’s als internet, verkeer, alcohol, pesten en wapenbezit. Op het Scheldemond College in Vlissingen gingen vandaag alle brugklassers hierover in gesprek met jeugdagent Henk Wijkstra. De safe@school campagne is onderdeel van vraaghetdepolitie.nl. Dit is de officiële jongerenwebsite van de politie voor alle vragen over veiligheid; van loverboys tot vernieling en van internet tot straffen.
wo 29 aug -   22:25  
Onderzoek naar illegaal vuurwerk, Terneuzen
Naar aanleiding van een anonieme tip zijn agenten van Politie Zeeland woensdagmiddag binnengetrden in een woning aan de Jazzsingel in Terneuzen. Nadat de agenten de woning waren binnengegaan, troffen zij goederen aan die het beste nader onderzocht konden worden door de Explosieven Opruimingsdienst. De EOD is dan ook gewaarschuwd, evenals het NFI om monsters af te nemen. Op dit moment is er een robot van de EOD in de woning om te kijken wat er precies allemaal in het huis ligt. Vooralsnog is bekend dat er zich verboden stoffen in de woning bevinden. Voor de zekerheid staan een ambulance en een tankautospuit paraat. In verband met het onderzoek naar illegaal vuurwerk zijn twee verdachten uit de gemeente Terneuzen aangehouden door agenten van Politie Zeeland. Dit betreffen de bewoners van het pand. (Vader en zoon) In de woning aan de Jazzsingel zijn driehonderd stuks geïmproviseerde explosieven aangetroffen. De beide aangehouden verdachten experimenteerden met vuurwerk. Beide verdachten, de bewoners van het pand, zijn in verzekering gesteld. De omgeving van de woning is rond 19.45 uur weer vrijgegeven.
wo 29 aug -   22:24  
Eigenaar van fiets gezocht, Yerseke
Woensdagmiddag omstreeks 13.30 uur kwam er een melding binnen bij de meldkamer van Politie Zeeland dat er mogelijk een fiets gestolen werd in Yerseke. Eén en ander zou gebeurd zijn in Yerseke, bij de bushalte aan de Damstraat. Er werden signalementen doorgegeven en een kenteken. Door agenten van Politie Zeeland is een zoekslag gemaakt naar de mogelijke verdachte(n) van deze diefstal, maar zij werden niet aangetroffen. Op dit moment is er bij Politie Zeeland ook nog geen aangifte gedaan van de diefstal van de lichtgekleurde damesfiets die het zou betreffen. De Zeeuwse politie roept de eigenaar van de fiets dan ook op zich te melden op het politiebureau om aangifte te doen. Het gaat dus om een lichtgekleurde damesfiets die geparkeerd stond bij de bushalte in de Damstraat in Yerseke. Helpt u ons deze zaak op te lossen?
wo 29 aug -   22:21  
'Beroving' in Middelburg opgelost
Op donderdag 9 augustus jl. zou een medewerker van de kiosk bij de Lange Jan van zijn geld zijn beroofd. De Zeeuwse politie is direct een onderzoek gestart en en zou sprake zijn van meerdere daders, dus een zoekslag naar de daders werd gemaakt. Deze week zijn vier jongens uit Middelburg aangehouden. Zij zouden te maken hebben met de beroving. De jongens zijn 15, 16 (2x) en 17 jaar oud. Drie werden maandag al aangehouden en de laatste vandaag (woensdag). Het aparte aan dit verhaal is, dat één van de aangehouden jongens de beroofde medewerker zelf betreft. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de vier de beroving volledig in scene hebben gezet en de buit samen hebben verdeeld. Een rechter mag binnenkort bepalen welke straf de jongens verdienen
Gemaakt door: 112zeeland
di 28 aug -   23:58  
Politie zoekt getuigen van hondenbeet in Vlissingen
Vlissingen - Politie Zeeland zoekt getuigen van een incident dat plaatsvond zaterdag 25 augustus in de Falckstraat in Vlissingen rond 21.45 uur. Een vrouw is rond bovengenoemd tijdstip in haar onderarm gebeten door een witte vechthond, mogelijk een American Bulldog of een America Staffordshire terrier. De eigenaar van de hond is een negroide man van 35 a 40 jaar oud en heeft een gezet postuur. De man heeft de hond bij zich geroepen en is vervolgens weggelopen. De dierenpolitie heeft de zaak in onderzoek en zoekt getuigen van het voorval en is op zoek naar mensen die weten waar de hond en zijn baas woonachtig zijn. Getuigen kunnen bellen naar 0900-8844 of zich melden bij het politiebureau in Vlissingen.
Gemaakt door: 112zeeland
di 28 aug -   23:57  
Twee mannen aangehouden in Zierikzee
Zierikzee - Politie Zeeland heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee mannen aangehouden in Zierikzee op verdenking van diefstal. De twee, 31 en 47 jaar oud worden verdacht van diefstal van goederen van een bedrijfsterrein gelegen aan de Dijkwelseweg in Kapelle rond 23.20 uur maandagavond. Het bedrijf mist onder andere een accusnellader. De twee mannen zijn na hun aanhouding op de Weg naar de Val in Zierikzee in verzekering gesteld. Het bedrijf gaat inventariseren wat verder nog is weggenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
di 28 aug -   23:45  
Straatroof in Goes
Goes - Maandag tussen 22.00 en 22.15 uur is in de Spinne in Goes een vrouw het slachtoffer geworden van een straatroof. De vrouw, 53 jaar en afkomstig uit Goes, fietste in de Spinne toen plotseling 4 mannen haar de weg versperden en het stuur van haar fiets vastpakten. Toen bleek dat de vrouw niets van waarde bij zich had vertrokken de vier mannen.
di 28 aug -   23:19  
Brandweer slaat brandje uit in Arnemuiden
De vrijwilligers van de brandweer zijn vanavond uitgerukt voor een buitenbrand aan de Doeleweg te Arnemuiden . Rond 19:00 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die hierop tankautospuit (4534) onder prio twee ter plaatse stuurde. De brandweer heeft de brandhaarden uitgemaakt met vuurzwepen. Rond 21.12 uur gingen de piepers weer af voor en brandje bij de van cittersweg
ma 27 aug -   22:17  
Fietsendieven aangehouden, Middelburg
Surveillerende agenten zagen in de nacht van zondag op maandag twee personen in het centrum van Middelburg die uitermate veel interesse hadden in geparkeerde fietsen. Vervolgens zagen ze dat beide mannen elk een fiets pakten en hiermee wegfietsten. De agenten volgden de jongens en zagen dat ze vanaf de Schroebrug een fiets in het Kanaal door Walcheren gooiden. Hierop zijn de twee Middelburgers van 21- en 23 jaar oud aangehouden.
ma 27 aug -   22:16  
Bekeuringen voor rijden over Stationsbrug in Middelburg
Politie Zeeland heeft vanaf donderdag 23 augustus jl. regelmatig controles gehouden op de Stationsburg in Middelburg. De brug is sinds begin augustus verboden gebied voor auto's. Alleen bromfietsers, fietsers, voetgangers en lijnbussen mogen gebruikmaken van de brug. In totaal zijn er vanaf donderdag tot heden 66 automobilisten bekeurd door middel van staandehoudingen of door het bekeuren op kenteken. Zij moeten een boete van 120 euro betalen. Een opvallende ontwikkeling is dat sinds motorvoertuigen niet meer over de Stationsbrug mogen rijden, fietsers en bromfietsers in grote getale de verkeerslichten negeren. Zowel vanuit de Stationstraat als vanuit de Kanaalstraat wordt regelmatig door rood licht gereden, wat leidt tot zeer gevaarlijke situaties. In totaal zijn 26 fietsers/bromfietsers bekeurd. Fietsers moeten een boete betalen van 85 euro. Bromfietsers zijn nog duurder uit, zij ontvangen een boete van 150 euro. Zolang automobilisten de nieuwe verkeerssituatie negeren, blijven de controles van de surveillancedienst gehandhaafd.
ma 27 aug -   13:30  
Man aangehouden in Sint Philipsland
Politie Zeeland heeft op de Zeelandweg in Scherpenisse een man aangehouden op verdenking van diefstal. De man, 41 jaar oud en afkomstig uit de gemeente Tholen, wordt verdacht van het stelen van brandstof uit een vrachtwagen die afgelopen zaterdag geparkeerd stond in de Stationstraat in Sint Philipsland. Uit de tank van de vrachtwagen is zaterdag circa 500 liter diesel gestolen.
ma 27 aug -   13:28  
Aanhouding in Renesse.
Politie Zeeland heeft zondag rond 04.00 uur een man aangehouden in Renesse. De man deed even eerder een poging een fiets te stelen uit een tuin van een woning in de Stoofweg in Renesse. Dit werd ontdekt een 17-jarige jongen uit Burgh Haamstede die zich in de woning bevond en die hem achterna ging en vastgreep. Daarna werd de 17-jarige door een andere man en door de fietsendief tegen de grond gewerkt mishandeld. De politie heeft inmiddels een 21-jarige man afkomstig uit Duitsland aangehouden
Gemaakt door: 112zeeland
zo 26 aug -   23:10  
Aanhouding wegens mishandeling, Zierikzee
Zierikzee - In de nacht van zaterdag op zondag rond 00.10 uur is een 46-jarige man uit Zierikzee, aan de Nieuwe Bogerdstraat in Zierikzee, aangehouden wegens mishandeling. Kort daarvoor kreeg Politie Zeeland de melding dat er een vechtpartij zou zijn aan de Nieuwe Bogerdstraat. Toen de agenten met een groepje mensen sprak om te achterhalen wat er gebeurd was sloeg één van hen (de 46-jarige man) een voorbijganger. Hierop is hij aangehouden. De voorbijganger deed geen aangifte. Eenmaal in de politiebus trapte de man een ruit van de bus kapot.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 26 aug -   23:09  
Aanrijding Tholen
Tholen - Zaterdagavond rond 20.20 uur vond er op de Kaaij in Tholen een aanrijding plaats tussen een busje en een voetganger. De 21-jarige bestuurder van het busje uit Tholen reed over de Kaaij waar het op dat moment erg druk was in verband met een concert. De bestuurder kon echter niet anders dan over de Kaaij rijden om de straat te kunnen bereiken waar hij moest zijn. Enkele bezoekers waren het hier niet mee eens. Eén van hen ging op de motorkap van het busje zitten en twee bezoekers sloegen op de ruiten van het voertuig. De bestuurder van het busje voelde zich hierdoor bedreigd en reed achteruit. Hierbij kwam een 62-jarige vrouw uit Bergen op Zoom onder het voertuig terecht. Zij hield aan de aanrijding wat blauwe plekken over.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 26 aug -   23:09  
Aanhouding wegens mishandeling, Vlissingen
Vlissingen - In de nacht van zaterdag op zondag rond 02.55 uur is een 25-jarige man uit Vlissingen, aan het Bellamypark in Vlissingen, aangehouden wegens mishandeling. De man wordt ervan verdacht rond 02.30 uur een 24-jarige man uit Vlissingen, in een café aan het Bellamypark in Vlissingen, in het gezicht te hebben geslagen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 26 aug -   23:08  
Aanhoudingen in Goes
Goes - In de nacht van zaterdag op zondag rond 01.15 uur is een 52-jarige man uit Middelburg, aan de Wijngaarstraat in Goes, aangehouden wegens belediging. De man schold agenten, die op de fiets voorbij reden, uit. Ook toen de agenten de man hier op aanspraken bleef hij hen beledigen. Hierop is hij aangehouden. Een 16-jarige jongen en een 18-jarige man (beiden) uit Middelburg, die in gezelschap van de man waren zijn aangehouden wegens beledigign, het niet voldoen aan een bevel of vordering en het belemmeren van de aanhouding.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 26 aug -   23:07  
Auto uitgebrand in Kortgene, oproep
Kortgene - Zaterdagmiddag rond 13.30 uur is, aan de Oost-Westweg in Kortgene, een personenauto volledig uitgebrand. Even voor 13.30 uur verloor een vrachtauto / trekker met oplegger, die vanuit de richting van Wissenkerke over de Oost-Westweg in de richting van Kats reed, een flinke hoeveelheid stro. Een tegemoetkomende automobiliste, een 48-jarige vrouw uit Zandvoort, zag dit gebeuren en minderde vaart omdat er veel los stro over het wegdek verspreid lag. Het stro bleef echter onder haar auto hangen en vatte vlam. De vrouw bemerkte dit en stopte waarna haar vriend het stro vanonder de auto weg probeerde te trekken.Dit lukte echter niet waarna de auto in korte tijd volledig in brand stond. De vrouw en haar vriend konden op tijd de auto verlaten. De auto brandde uit; ook het wegdek raakte door de brand beschadigd.. De politie is op zoek naar de bestuurder van de vrachtauto / trekker met oplegger. Hij wordt verzocht zich te melden op telefoonnummer 0900.8844.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 26 aug -   23:06  
Aanhoudingen Kloosterzande en Hulst
Kloosterzande en Hulst - Politie Zeeland heeft, in de nacht van zaterdag op zondag, in de gemeente Hulst twee aanhoudingen verricht in verband met mishandelingen. Omstreeks 03.30 uur die nacht vond er in de Cloosterstraat in Kloosterzande een mishandeling plaats door een 17-jarige inwoner uit de gemeente Hulst. Hierbij liep een 19-jarige inwoner uit de gemeente Terneuzen letsel aan zijn oog op. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen. De 17-jarige dader is na verhoor weer in vrijheid gesteld. In dezelfde nacht omstreeks 03.00 uur werd op het Cornelis de Vosplein in Hulst een mishandeling gepleegd door een 17-jarige inwoner van Leeuwaren. Hij sloeg een medewerker van een horecagelegenheid (25-jarige man uit de gemeente Hulst) in het gezicht nadat hij eerder uit het café was gezet. De man uit Leeuwarden is overgebacht naar Torentijd waar hij is gehoord. Na verhoor is hij in de loop van zondag in vrijheid gesteld. Beide verdachten zijn aangemeld bij de Horeca Hulst voor een horecaontzegging in het kader van het convenant Veilig Uitgaan.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 26 aug -   23:06  
Rijden onder invloed, Middelburg
Middelburg - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 05.30 uur is een 34-jarige automobilist uit Bavegem (B), aan de Torenweg in Middelburg, gecontroleerd op het rijden onder invloed. Uit ademanalyse bleek dat d eman ruim 2,5 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 26 aug -   23:05  
Aanrijding Ovezande
Ovezande - Vrijdagmiddag rond 16.30 uur vond er op de Hoofdstraat in Ovezande een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fiets. De 85-jarige fietsster uit de gemeente Borsele reed met haar man vanaf de Vrouwenpolderseweg richting de Hoofdstraat. Nadat haar man de Hoofdstraat was overgestoken wilde de vrouw ook oversteken. Hierbij zag zij een auto, bestuurd door een 54-jarige man uit 's-Gravenpolder, te laat. De automobilist remde nog maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De vreouw is met verwondingen aan haar knie en een bult op haar hoofd overgebracht naar het ziekenhuis in Goes.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 26 aug -   23:04  
Scooterrijdster ten val, Baarland
Baarland - Zondagochtend ond 11.55 uur is een scooterrijdster aan de Schansstraat in Baarland ten val gekomen. De 18-jarige scooterrijdster uit de gemeente Borsele reed over de Schansstraat komende uit de richting van de Slotstraat. Toen de vrouw, net voor de kruising met de Prinses Wilhelminastraat, een geparkeerd staande auto voorbij reed schrok ze van een haar op dezelfde weg tegemoet komende personenauto bestuurd door een 18-jarige man uit Heinkenszand. De vrouw kwam ten val en raakte de bumper van de auto die haar tegemoet reed. De is met een verwonding aan haar knie overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. De scooter raakte zwaar beschadigd.
Gemaakt door: 112zeeland
za 25 aug -   19:27  
Surfer vermist op de Noordzee.
Westkapelle - Zaterdag middag om 15,23 werden de K.N.R.M. redders van station Westkapelle, gealarmeerd om te zoeken naar twee vermistte surfers. De surfers werden niet meer gezien op de Noordzee voor het strand van Domburg. Een van hen kon volgens de strandwacht, op eigen kracht weer op het strand komen. De tweede werd na een korte zoekactie met plank en zeil aangetroffen en verder geholpen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 25 aug -   18:05  
Man (88) komt om bij eenzijdig ongeval, Zoutelande
Zoutelande - Zaterdagochtend rond 10.20 uur vond op de Nieuwstraat een eenzijdig ongeval plaats. Door nog onbekende oorzaak raakte de automobilist met zijn auto van de weg en reed tegen een verkeersbord, een hek en een schuurtje van een woning. Al vrij snel bleek dat de man was overleden. Of dit is ten gevolge van het ongeval of door een onwelwording (voor het ongeval) wordt door de politie onderzocht. Om 12.30 uur werd de weg weer volledig vrijgegeven.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 24 aug -   23:20  
dierenpolitieagent trof slecht verzorgde dieren aan
Goes - Bestuursdwang aangezegd vanwege slechte zorg voor dieren Een 61-jarige man uit de gemeente Goes is vrijdagmiddag rond 14.30 uur bestuursdwang aangezegd vanwege het feit dat hij zijn huisdieren niet goed verzorgd. Een Zeeuwse agent van de dierenpolitie trof in de tuin van de man slecht verzorgde konijnen en duiven aan. De beesten verbleven in een dikke laag mest en hadden geen eten of drinken tot hun beschikking. Samen met een medewerker van de Landelijke Inspectiedienst heeft de dierenpolitieagent een controle uitgevoerd bij de man. Tegen de 61-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. De man heeft drie weken de tijd gekregen om alles op te ruimen. Doet hij dit niet dan volgen hoge boetes.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 24 aug -   23:20  
Poging diefstal auto verijdeld, Yerseke
Yerseke - Vrijdagmiddag rond 12.30 uur is een man uit de gemeente Moerdijk aangehouden door agenten van Politie Zeeland. Deze 45-jarige man was bij een autobedrijf in Yerseke. Hij vertelde de autohandelaar dat hij een proefrit wilde maken in een auto van het bedrijf. De man had geen identiteitspapieren bij zich, maar kreeg de auto toch mee van de handelaar. Toen de man bij het bedrijfsterrein weg reed kreeg de autohandelaar argwaan. Een familielid van de autohandelaar is achter de 45-jarige man aangereden en heeft hem op een gegeven moment bewogen om terug te rijden naar het bedrijf. Inmiddels was ook de politie gebeld en toen de man weer goed en wel bij het autobedrijf was aangekomen, kwamen politieagenten van Politie Zeeland ook ter plaatse. Zij hebben de man meegenomen naar het bureau waar hij is gehoord. Op dit moment zit de man nog vast.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 24 aug -   23:17  
16-jarige jongen vermist, Noord Beveland
Noord Beveland - Sinds afgelopen woensdag (22 augustus) wordt de 16-jarige Lorenzo van 't Hof vermist. Hij is op die datum weggelopen vanuit zijn verblijfplaats in de gemeente Noord Beveland en is daar, tot nu toe, nog niet naar teruggekeerd. Mocht u Lorenzo van 't Hof aantreffen, dan wordt u verzocht om contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Signalement: Lorenzo is een blanke jongen van 16 jaar oud. Hij is 1.80 meter lang en heeft donkerblond kort haar. In allebei zijn oren draagt Lorenzo een oorbel en ook heeft hij een tatoeage met de letters BACO op zijn onderarm. Over de kleding die Lorenzo droeg op de dag dat hij verdween, is niets bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 24 aug -   23:14  
Meisje gewond bij aanrijding in Vlissingen
Vlissingen - Bij een aanrijding vanmorgen tussen een automobilist en een fietster is vanmorgen rond 09.00 uur op het kruispunt Spuikomweg/Kommestraat een meisje gewond geraakt. Het meisje, 13 jaar en afkomstig uit Vlissingen, gaf vermoedelijk geen voorrang aan de 40-jarige automobilist uit Etten-Leur. Het meisje is per ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht met verwondingen aan been en hoofd.
Gemaakt door: Krukeltje
vr 24 aug -   14:09  
Ongeval A58 ter hoogte van Goes
Vanmiddag rond 12.15 vond er een eenzijdig ongeval plaats op de A58 zuidbaan Km 146,9 ter hoogte van het ADRZ ziekenhuis. 1 Ambulance en twee brandweervoertuigen gingen ter plekke.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 24 aug -   00:32  
Man gewond bij aanrijding in Oostburg
Oostburg - In de Expeditieweg in Oostburg zijn vandaag rond 12.30 uur twee personenauto's met elkaar in aanrijding gekomen. Een 49-jarige vrouw uit de gemeente Sluis verliet een bedrijfsterrein in haar auto toen een 48-jarige man van links aan kwam rijden. De twee raakten in botsing. De 48-jarige man, eveneens afkomstig uit de gemeente Sluis, is met nekklachten naar het zieknhuis gebracht.
Gemaakt door: 112zeeland
do 23 aug -   18:35  
Aanvulling op:meisjes aangehouden na vechtpartij
Middelburg - Tot nu toe ontbraken nog enkele gegevens van een slachtoffer en een getuige die tussen de vechtpartij in sprong. Die gegevens zijn nu wel bekend geworden: De man die de slachtoffers hielp en hierbij zelf gewond is geraakt, betreft een 28-jarige Middelburger. Het tweede slachtoffer, dat gewond raakte aan haar hoofd, betreft een 19-jarige Vlissingse. De aangehouden verdachten zitten nog vast en worden op dit moment gehoord door agenten van Politie Zeeland.
Gemaakt door: 112zeeland
do 23 aug -   18:31  
Onderzoek woning, Axel
Axel - Politie Zeeland is vanmorgen bezig met een onderzoek in een woning aan de Vincent van Goghstraat in Axel. Dit heeft te maken met het grote politieonderzoek vanwege het aantreffen van het stoffelijk overschot van Michael ten Napel op 4 juli 2012. De politie gaat hierbij uit van een misdrijf. De aanwezigheid in Axel betreft een onderzoek door medewerkers van de afdeling forensische opsporing. Uit het rechercheonderzoek is gebleken dat de woning in Axel de laatste plaats is, waar het slachtoffer in leven is gezien. Het onderzoek wordt vooral uitgevoerd om uit te sluiten dat het misdrijf eventueel daar is gepleegd. De woning aan de Vincent van Goghstraat is van een bekende van het slachtoffer. Het is bekend dat Ten Napel daar tijdelijk heeft verbleven.
Gemaakt door: 112zeeland
do 23 aug -   18:29  
Ramkraak in Koewacht
Koewacht - In de nacht van woensdag op donderdag is er een ramkraak gepleegd bij een winkel aan de Nieuwstraat in Koewacht. Omstreeks 04.15 uur werden diverse omwonenden wakker van een enorme knal bij hen in de buurt. Toen zij even later gingen kijken bleek dat er een camper een fietsenwinkel was ingereden. Uit de fietsenwinkel werd een elektrische fiets weggenomen. De camper bleek even tevoren weggenomen te zijn uit Axel. Agenten van de Zeeuwse politie zijn een onderzoek gestart.
Gemaakt door: 112zeeland
do 23 aug -   18:28  
Te hard, Rilland
Rilland - Een 50-jarige Belgische automobilist uit Mol is woensdagavond beboet, omdat hij veel te hard reed over de A58 ter hoogte van Rilland. De man werd om ongeveer 20.30 uur betrapt door agenten van de Zeeuwse politie toen hij met een gangetje van 190 km/u over de A58 reed. Na overleg met de officier van justitie besloot deze dat de Belg een boete moest betalen van € 740,-. Dit deed de man direct en hij kon zijn weg weer vervolgen.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 22 aug -   23:22  
Vier gewonden bij vechtpartij, Middelburg
Middelburg - Drie meisjes aangehouden na vechtpartij, Middelburg De politie in Middelburg heeft woensdagavond omstreeks 20.15 uur drie meisjes aangehouden, kort nadat een vechtpartij op de kruising Het Groene Woud - Langevielebuitenbrug had plaatsgevonden. Drie personen raakten gewond. Tijdens het gevecht werd gebruik gemaakt van een knuppel en een mes. Om 20.10 uur ontstond het gevecht. Toen de politie ter plaatse kwam, bleken drie mensen gewond te zijn, de daders waren net gevlucht. Drie meisjes uit Middelburg van 14, 15 en 16 jaar werden ietsje verderop op de Langevielesingel aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De politie denkt dat ze bij de vechtpartij betrokken waren. Gewonden Omdat sprake was van drie gewonden kwamen evenzoveel ambulances ter plaatse. Een man - meer gegevens ontbreken momenteel - hielp de slachtoffers tijdens het gevecht en raakte hierbij aan zijn hoofd gewond. Hij is ter plaatse medisch verzorgd en hoefde niet naar het ziekenhuis. De twee slachtoffers: een vrouw (21) uit Vlissingen en een andere vrouw/meisje - waarvan de gegevens nog niet bekend zijn - zijn voor nader onderzoek naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De Vlissingse had een messteek in haar rug opgelopen, terwijl het andere slachtoffer een flinke hoofdwond had. Onderzoek De politie heeft diverse getuigen al gehoord of gegevens genoteerd om ze later te horen. De drie verdachten zijn in het politiecellencomplex in Middelburg ingesloten, waar ze de nacht zullen verblijven. Een politiehond zocht nog naar een wapen. Omstreeks 22.00 uur was het politieonderzoek in de omgeving afgerond en werd de afzetting opgeheven. Getuigen Als iemand iets meer kan vertellen over de vechtpartij en nog niet met de politie gesproken heeft, dan worden zij verzocht contact op te nemen. Dit kan bij het politiebureau in Middelburg of telefonisch naar 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 22 aug -   23:21  
Bekeuringen voor rijden over Stationsbrug, Middelburg
Middelburg - De politie heeft vandaag 24 automobilisten bekeurd die reden over de Stationsbrug in Middelburg. Ze ontvingen een boete van € 120,= Vanaf de inwerkingtreding van het verbod hebben verkeersregelaars bij de brug gestaan om er voor te zorgen dat automobilisten niet illegaal over de brug reden. In die periode heeft de politie waarschuwend opgetreden en zijn nog enkele aanpassingen gedaan om de verkeerssituatie te verduidelijken. Vanaf vandaag is de politie gaan bekeuren.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 22 aug -   23:21  
Frontale aanrijding, Poortvliet
Poortvliet - Vanmorgen rond 08.30 uur vond op de Postweg in Poortvliet een frontale aanrijding plaats. Een 63-jarige automobiliste uit de gemeente Tholen passeerde een vrachtwagen en botste vervolgens forntaal op haar tegenligger. De vrouw is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 20 aug -   18:40  
Politie bekeurt automobilisten Stationsbrug, Middelburg
Middelburg - De Middelburgse politie gaat vanaf woensdag 22 augustus a.s. alle bestuurders van auto's, die illegaal over de Stationsbrug rijden, bekeuren. De boete bedraagt € 120,=.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 20 aug -   18:39  
Onderzoek diefstal velgen afgerond, Walcheren
Walcheren - De Zeeuwse politie heeft een onderzoek naar diefstal van autovelgen en andere onderdelen van verschillende auto's die geparkeerd stonden op Walcheren, afgerond. Hiervoor werden drie verdachten aangehouden, allen afkomstig van Walcheren. De drie bekenden, buiten een diefstal van autovelgen in Domburg, ook een andere soortgelijke diefstal op een andere locatie, eveneens in Domburg, aan de Schelpweg. Tevens werd een soortgelijke diefstal aan de JG Schorerstraat in Middelburg, gepleegd op zondag 2 juli opgelost en een diefstal van lichtunits en een elektrische gitaar vanaf/uit een auto op de Gildeweg te Vlissingen, gepleegd in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 juli 2012. Inmiddels zijn de goederen weer terug naar de diverse eigenaren.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 20 aug -   18:36  
Fietskijkavond in Ritthem
Ritthem - Op maandag 27 augustus a.s. is er weer een fietskijkavond georganiseerd door Politie Zeeland. Tussen 19.00 en 20.00 uur kunnen aangetroffen fietsen uit heel Walcheren worden terugbezorgd bij hun eigenaar. De kijkavond wordt gehouden aan de Marie Curieweg 5 in Ritthem. Voor teruggave van uw fiets is een origineel proces-verbaal van aangifte nodig, neem dit dus mee als u komt kijken.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 20 aug -   18:35  
Getuigen gezocht van bedreiging in Goes
Goes - Op de Troelstralaan in Goes werd zondag rond 23.00 uur een 26-jarige man uit Goes aangehouden wegens bedreiging van een 28-jarige plaatsgenoot. De 28-jarige man liep met een vriendin over de Troelstralaan en kwam daar de 26-jarige man, een bekende van hem, tegen. Deze 26-jarige bedreigde de 28-jarige met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De 26-jarige is na zijn aanhouding naar Torentijd gebracht. Een reden voor de bedreiging is niet bekend. Een man in de Troelstralaan was getuige van deze bedreiging. De politie wil graag met hem, en met mogelijke andere getuigen in contact komen. Men wordt verzocht te bellen naar 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 20 aug -   18:34  
weer hondjes uit auto gehaald, Sluis
Sluis - Op een parkeerplaats op het Walplein in Sluis zijn zondag om 16.30 uur door de politie twee chihuahua's uit een hete auto gehaald. De hondjes zaten op de achterbank, en waren met een kort riempje aan elkaar vastgemaakt. Ze lagen te hijgen en reageerden niet op kloppen op de ramen of andere geluiden. De twee voorste ramen stonden weliswaar op een kier maar het was toch te warm, ook was er geen drinkwater in de auto. Agenten hebben een raam van de auto ingeslagen en de honden bevrijd. In de schaduw werden de hondjes langzaam gekoeld. Even daarna kwam de eigenaresse bij de auto terug en het bleek dat de hondjes twee uur in de auto hadden gezeten. De vrouw kreeg een proces-verbaal.
zo 19 aug -   18:04  
Huiselijk geweld, Terneuzen
Zaterdagmiddag is in de Wielingenlaan in Terneuzen een 31-jarige man uit die plaats aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn partner, een 28-jarige vrouw, te hebben mishandeld.
zo 19 aug -   18:03  
Vrouw gewond, Goes
In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een gewonde vrouw aangetroffen in de Wijngaardstraat in Goes. De 36-jarige vrouw uit 's Gravenpolder was door een onbekende man geslagen en was vervolgens met haar hoofd op het trottoir terechtgekomen. Ze is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft de zaak in onderzoek.
zo 19 aug -   18:02  
Aanhouding voor betasting, Vlissingen
Zondag rond 04.45 uur is op de Nieuwendijk in Vlissingen een 23-jarige man uit Maastricht aangehouden. De man wordt ervan verdacht een vrouw onzedelijk te hebben betast. Hij is ingesloten.
zo 19 aug -   18:00  
Aanhouding voor mishandeling, Oost Souburg
Zondag om 08.45 uur is in de Kanaalstraat in Oost Souburg een 47-jarige Vlissinger aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 72-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer fietste in de Kanaalstraat en werd door de verdachte zonder aanleiding geschopt en geslagen. De 47-jarige is ingesloten.
zo 19 aug -   17:59  
Aanhouding voor dierenmishandeling, Vlissingen
Zondag is een 60-jarige Vlissinger aangehouden voor het mishandelen van zijn hondje. Buurtbewoners troffen het hondje zwaargewond aan bij de woning van de verdachte en belden de politie. Het beestje is door de dierenambulance naar een dierenarts gebracht. Gezien het letsel en de verwaarlozing heeft de dierenarts besloten het hondje in te laten slapen. De eigenaar is aangehouden en ingesloten. De dierenpolitie heeft de zaak in onderzoek.
zo 19 aug -   17:57  
Stroomstootwapen in beslaggenomen
In de nacht van zaterdag op zondag is in Yerseke een stroomstootwapen in beslaggenomen. Een 28-jarige man uit de gemeente Reimerswaal heeft afstand gedaan.
zo 19 aug -   17:55  
Vrouw mishandeld, West Souburg
• Zondag rond 04.30 uur is bij het tunneltje aan het Marnixplein in West Souburg een 21-jarige vrouw uit Oost Souburg mishandeld. Ze reed vanuit Vlisisngen op het fietspad paralel aan de Nieuwe Vlissingseweg toen ze werd ingehaald door een man op een fiets. Ter hoogte van het tunneltje sprong hij ineens vanachter één van de bomen vandaan en blokkeerde de doorgang. Hij begon te schelden en pakte haar vast. Ze wist zich los te rukken en weg te fietsen. Het signalement van de man: Getinte huidskleur, Bruine ogen, Slank postuur, Lengte ongeveer 1.80 m Zwart petje met een NIKE merk. Zwarte jas, zonder capuchon, Spijkerbroek. Leeftijd tussen de 20 en 30 jaar, Bakkebaarden tot ongeveer de kaaklijn, Draagt een gouden armbandje om zijn linkerhand met grove schakels. West Souburg, 19-08-2012 • Zondag rond 04.30 uur is bij het tunneltje aan het Marnixplein in West Souburg een 21-jarige vrouw uit Oost Souburg mishandeld. Ze reed vanuit Vlisisngen op het fietspad paralel aan de Nieuwe Vlissingseweg toen ze werd ingehaald door een man op een fiets. Ter hoogte van het tunneltje sprong hij ineens vanachter één van de bomen vandaan en blokkeerde de doorgang. Hij begon te schelden en pakte haar vast. Ze wist zich los te rukken en weg te fietsen. Het signalement van de man: Getinte huidskleur, Bruine ogen, Slank postuur, Lengte ongeveer 1.80 m Zwart petje met een NIKE merk. Zwarte jas, zonder capuchon, Spijkerbroek. Leeftijd tussen de 20 en 30 jaar, Bakkebaarden tot ongeveer de kaaklijn, Draagt een gouden armbandje om zijn linkerhand met grove schakels.
Gemaakt door: 112zeeland
za 18 aug -   23:05  
Politie onderzoekt brand in Oosterland
Oosterland - Politie Zeeland onderzoekt een brandstichting die vannacht plaatsvond in de Sint Joostdijk in Oosterland. Rond 02.30 uur heeft Polite Zeeland een zoekslag gedaan in de omgeving van de Sint Joostdijk nadat een pand dat op de nominatie staat gesloopt te worden in brand was gestoken. De brandweer bluste de brand en gaf om 03.30 uur het sein brand meester. De polite onderzoekt deze brandstichtng.
Gemaakt door: 112zeeland
za 18 aug -   19:00  
Twee bootjes in brand
Tholen - Om half zeven is er melding gemaakt van brand op de Speelmanplaat in Tholen. Direct zijn de bluswagens van Tholen en sint Annaland gealarmeerd. Aan de stijger lagen twee bootjes die in brand stonden. De brandweer was snel ter plaatsen. De naaste bootjes liepen ook schade op. De twee in brand staande bootjes zijn tot de grond afgebrand. De rookwolken waren zeer goed te zien. Wat de oorzaak was van deze brand is tot op heden nog niet bekend. De politie doet onderzoek.
Gemaakt door: Krukeltje
za 18 aug -   16:14  
Autobrand Sloeweg ´s-Heerenhoek
Vanmiddag rond 15:30 was er een autobrand op de Sloeweg N62 km37,9 ter hoogte van 's-Heerenhoek. 2 brandweerauto's gingen ter plaatse.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 17 aug -   23:27  
Huiszoeking in woning Terneuzen
Terneuzen - Woensdag heeft Politie Zeeland, in verband met een onderzoek op grond van de wet wapens en munitie, een instap gedaan in een woning aan de Mozarthof in Terneuzen. Hierbij is de Regionale Ondersteunings Groep (ROG) ingezet. In het pand zijn diverse vuurwapens aangetroffen. De wapens zijn in beslag genomen. In verband hiermee is een 56-jarige man uit Terneuzen aangehouden. Deze man is vandaag voorgeleid.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 17 aug -   23:26  
Aanhoudingen Heinkenszand
Heinkenszand - Donderdagavond rond 19.45 uur zijn, op de Rijksweg A58 bij Heinkenszand, een 35-jarige man en een 51-jarige man (beiden) uit Vlissingen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een mishandeling die eerder die avond in Middelburg plaatsvond. Rond 19.20 die avond is een 56-jarige man uit Middelburg, aan de J.C. Mathiasstraat in Middelburg, door één van de inzittenden van een personenauto mishandeld. Aanleiding hiervoor was dat de 56-jarige man iets naar de bestuurder van de personenauto riep omdat die zijn hondje bijna aanreed. Na de mishandeling reed de auto weg; door een oplettende getuige werd het kenteken genoteerd. De politie zag de auto op de Rijksweg A58 rijden en zetten het voertuig stil bij Heinkenszand. Beide inzittenden zijn aangehouden. In de auto waar de mannen in reden lag een flinke hoeveelheid softdrugs. De mannen zijn in verzekering gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 17 aug -   23:25  
Eenzijdig ongeval, Koudekerke
Koudekerke - In de nacht van donderdag op vrijdag rond 02.50 uur vond er op de Zwaanweg in Koudekerke een eenzijdig ongeval plaats. Een 19-jarige bromfietser uit Vlissingen raakte rond genoemd tijdstip door onbekende oorzaak met zijn scooter van de weg en kwam tot stilstand tegen een boom. De man is ter plaatse door personeel van de ambulance en traumahelikopter behandeld en per ambulance, met hoofd- en rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. Van de man is bloed afgenomen om te bepalen of hij ten tijde van het ongeval onder invloed van alcohol was.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 17 aug -   23:15  
Verkeerscontrole Noord Beveland
Noord-Beveland - Op donderdag tussen 14.00 uur en 23.00 uur heeft politie Zeeland, in samenwerking met de belastingdienst en het KLPD op Noord-Beveland een controle gehouden. De controles vonden plaats op de 1e Deltaweg en de Oost Westweg. Bij de controle zijn op beide locaties in totaal 7254 voertuigen gecontroleerd Negen personen bleken nog een boete open te hebben staan. In totaal is er een bedrag van 794,51 geïnd. Verder zijn er bekeuringen uitgeschreven voor de volgende zaken:
Gemaakt door: 112zeeland
vr 17 aug -   22:58  
Verdachte uitgeleverd na schietincident Axel
Axel - Donderdag is een 33-jarige man vanuit Belgie aan de Zeeuwse politie uitgeleverd in verband met een schietincident wat eind juni in Axel plaatsvond. Op maandag 18 juni jongstleden kreeg Politie Zeeland de melding dat er op de Bachstraat in Axel geschoten zou zijn. Direct na de melding werd de straat afgesloten en is er een sporenonderzoek ingesteld. Hierbij is een huls van een kogel op straat gevonden. Ook werd er een buurtonderzoek ingesteld. Bij het schietincident raakte, voor zover bekend, niemand gewond. Uit het door de politie ingestelde onderzoek bleek dat de 33-jarige man als verdachte kon worden aangemerkt. Verder bleek dat hij in Zelzate verbleef. Hierop is hij daar, op verzoek van het Openbaar Ministerie in Middelburg, aangehouden. De woning waarin hij verbleef is doorzocht. Hierbij zijn een vuurwapen en munitie aangetroffen. De uitgeleverde verdachte zal vrijdagochtend worden voorgeleid.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 17 aug -   22:54  
Aanrijding Terneuzen
Terneuzen - Donderdagmiddag rond 15.10 uur vond er op de Scheldekade in Terneuzen een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 49-jarige automobiliste uit Hulst raakte, ter hoogte van het Waterfront, door onbekende oorzaak op de weghelft voor tegemoetkomend verkeer. Hierdoor kwam zij frontaal in aanrijding met de haar tegemoetkomende personenauto, bestuurd door een 18-jarige vrouw uit Terneuzen. De 18-jarige vrouw en haar inzittende, een 18-jarige vrouw uit Tilburg en de 49-jarige vrouw zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Allen mochtend donderdag het ziekenhuis verlaten. Beide auto's raakten zwaar beschadigd.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 17 aug -   22:54  
Aanrijding in Groede
Groede - Donderdagmiddag rond 14.15 uur vond er aan Traverse in Groede een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 61-jarige automobilist uit de gemeente Sluis reed over Traverse, komende uit de richting van Nieuwvliet en gaande in de richting van Groede. Een 68-jarige automobiliste uit Breskens reed hem op dezelfde weg tegemoet. Eén van de auto's (onduidelijk welke) raakte door onbekende oorzaak gedeeltelijk op de verkeerde weghelft waardoor een aanrijding ontstond. De 61-jarige man raakte niet gewond, de 68-jarige vrouw en haar 65-jarige inzittende (v) uit Zwijndrecht zijn per ambulance overgebracht naar ziekenhuis de Honte in Terneuzen. De 68-jarige vrouw bleek wat kneuzingen aan de aanrijding te hebben overgehouden, haar bijrijdster een gebroken rib. Beide auto's raakten total-loss.
do 16 aug -   16:48  
Buitenbrand in Goes
Goes - Vandaag om 14.45 werd de brandweer van Goes opgeroepen voor een buitenbrand aan de Kattendijksedijk ter hoogte van het Ambachte centrum. Ter plaatsen aangekomen bleek er gras wat ze gemaait hadden, in brand te staan. Met 2 hogedrukslangen was de brand snel geblust.
Gemaakt door: 112zeeland
do 16 aug -   12:42  
Vrachtwagen gekanteld
Vlissingen - Op de Europaweg Noord in Vlissingen-Oost is een vrachtwagen gekanteld welke ene lading papierblokken bij zich had. De vrachtwagen kantelde omstreeks 10:15 uur en had de Belgische nationaliteit. De weg was enige tijd gesloten voor het verkeer. Om 12:40 stond de vrachtwagen weer rechtop en kon het verkeer weer doorstromen. Vermoedelijk was het een combinatie van rijvaardigheid en snelheid samen wat het ongeluk veroorzaakte. De chauffeur is met de schrik vrijgekomen.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 15 aug -   23:11  
Hennepplanten in de gemeente Reimerswaal in beslag genomen
Reimerswaal - Naar aanleiding van twee meldingen heeft de politie woensdag in Rilland en in Kruiningen bij 7 woningen in totaal 35 hennepplanten in beslag genomen. De planten stonden in de tuinen. In Rilland ging het om 4 woningen op de Adriaan Buteijnweg, 1 woning in de Steenvlietstraat en 1 woning op de Hoofdweg. In Kruiningen betrof het een woning in de Hugo de Grootstraat. In een van de tuinen op de Adriraan Buteijnweg stonden 12 planten. De eigenaar hiervan kreeg een proces-verbaal. In de andere 6 tuinen stonden 5 of minder planten. De eigenaren hiervan deden afstand en worden daarom niet vervolgd (gedoogbeleid, zie onder). Alle planten werden vernietigd.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 15 aug -   23:10  
Personenauto tussen vrachtwagens, Krabbendijke
Krabbendijke - Op de A58 bij Krabbendijke vond woensdagochtend een een aanrijding plaats. Een 45-jarige, uit Oentsjerk afkomstige, vrachtwagenbestuurder moest remmen in verband met filevorming voor hem. Een 72-jarige automobilist uit Schoten, die samen met een even oude vrouw uit dezelfde plaats in de auto zat, merkte dit te laat op. Hij reed tegen de vrachtwagen aan. Achter de personenauto reed een vrachtwagen, bestuurd door een 53-jarige man uit de gemeente Terneuzen. Hij reed achterop de personenauto. De 72-jarige vrouw had nek- en maagklachten. Zij is naar het ziekenhuis in Goes gebracht.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 15 aug -   23:06  
Politie zoekt getuigen van aanrandingen, Middelburg
Middelburg - Dinsdag omstreeks 22.10 uur is op de Oude Vlissingseweg in Middelburg een meisje lastig gevallen door een man met een mediteraans uiterlijk en een opvallend grote neus. De man was op dat moment gekleed in een rood t-shirt en een witte, korte broek. Zijn leeftijd wordt geschat tussen de 30 en 40 jaar. De politie verzoekt eventuele getuigen van dit voorval zich te melden en te bellen met 0900-8844. Verder is bekend dat de man dezelfde dag in Middelburg-zuid vermoedelijk meerdere jonge meisjes of vrouwen heeft aangesproken. Personen die dit is overkomen, worden eveneens verzocht contact op te nemen met de politie. De afgelopen tijd komen meer meldingen binnen over aanrandingen van jonge vrouwen. Zij geven telkens hetzelfde signalement door. De politie hoopt aan de hand van oplettende getuigen, de man in de kraag te vatten.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 15 aug -   23:05  
Auto rijdt tegen leegstaand huis, Sint Jansteen
Sint Jansteen - Op de Hemelstraat is woensdag rond 00.30 uur een 24-jarige man uit Hulst met zijn auto tegen de gevel van een leegstaande woning gereden. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te hebben gereden. Hij is meegegaan naar het politiebureau voor de ademanalyse. Daaruit bleek dat hij teveel alcohol had genuttigd. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal. De auto raakte bij het ongeval beschadigd en is weggetakeld.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 15 aug -   23:04  
Duitse automobiliste is rijbewijs kwijt, Wolphaartsdijk
Wolphaartsdijk - Op de Muidenweg is rond middernacht een 71-jarige Duitse automobiliste betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Uit de ademanalyse op het politiebureau bleek dat ze ruim 2,5 maal de toegestane hoeveelheid had gedronken. Het rijbewijs van de vrouw is ingenomen.
Gemaakt door: Tommieboy
wo 15 aug -   19:47  
Binnenbrand op Rotterdamse Kaai
Middelburg - Om 19:24 uur kwam er een melding van een binnenbrand op de Rotterdamse Kaai in Middelburg. Er was op de 1e etage veel rookontwikkeling en de brandweer moest met een warmtebeeldcamera de brandhaard opzoeken. Het pand wordt op dit moment goed geventileerd.
Gemaakt door: 112zeeland
di 14 aug -   23:20  
Dierenpolitie verbaliseert hondenbezitter
Sluis - Maandagmiddag hield de Zeeuwse dierenpolitie een controle in de gemeente Sluis. Er waren bij het landelijke telefoonnummer 144 (red een dier) veel klachten binnengekomen over 'onmenselijke omstandigheden' waarin een aantal honden van een hondenbezitter uit de gemeente Sluis zich zou bevinden. Naar aanleiding van die vele klachten heeft de controle plaatsgevonden. Tegen de hondenbezitter uit de gemeente Sluis wordt proces-verbaal opgemaakt door de Zeeuwse dierenpolitie, vanwege de overtreding van artikel 36 van de gezondheids- en welzijnswet voor dieren. Dit artikel vermeldt o.a. dat het verboden is om 'een hond als trekkracht te gebruiken'. De eigenaar van de betreffende honden maakte zich schuldig aan genoemd feit. Het feit zoals hierboven omschreven, in combinatie met de temperatuur die maandag ruimschoots de 23 graden Celsius bereikte, was voor de dierenpolitieagent aanleiding om een proces-verbaal op te maken. De officier van justitie gaat zich binnenkort beraden over de hoogte van de boete die de eigenaar krijgt. De dierenpolitie speelt haar bevindingen door aan de landelijke inspectiedienst. Er zijn in de wet specifiek genoemde hondenrassen waarvoor eigenaren ontheffingen kunnen aanvragen van het bovengenoemde wetsartikel. De hondenbezitter uit de gemeente Sluis was niet in het bezit van een dergelijke ontheffing. De dierenpolitie is er voor het algemeen dierenwelzijn en houdt regelmatig controles in de regio Zeeland of dat dierenwelzijn nageleefd wordt.
Gemaakt door: 112zeeland
di 14 aug -   23:18  
A-sociaal rijgedrag, Middelburg
Middelburg - Een 29-jarige automobilist is vanmorgen in Middelburg bekeurd. De man reed over de Schroeweg achter een automobilist die netjes stopte voor het verkeerslicht omdat het op rood sprong. De 29-jarige dacht daar anders over. Hij gooide zijn stuur om, gaf flink gas en ging met gillende banden links om die stilstaande auto heen en negeerde zo het rode verkeerslicht. De rode lampen en de alarmbellen van de brug gingen aan en de man reed daar ook doorheen. Een motoragent die dit zag gebeuren reed hem achterna, stuurde hem een zijweg in en sprak hem aan om zijn rijstijl. De bestuurder is vervolgens 'beloond' voor zijn verkeersovertreding en een bekeuring is opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
di 14 aug -   23:17  
Man gewond bij schermutseling
Oost Souburg - Afgelopen nacht rond 01.00 uur is een 21-jarige man uit Oost Souburg gewond geraakt bij een schermutseling op het pleintje bij buurthuis 'Razzmatazz' in zijn woonplaats. Het slachtoffer was op weg naar huis toen hij op het pleintje werd aangesproken door een voor hem onbekende man. Deze man vroeg hem om een sigaret. Toen het slachtoffer hier geen gehoor aan gaf kreeg hij klappen tegen zijn hoofd en werd hij met een scherp voorwerp verwondt. Het slachtoffer wist zich van zijn belager te bevrijden en is naar huis gestrompeld. Daar heeft men 112 gebeld. Ambulancepersoneel heeft de hevig bloedende man de eerste hulp verleend. Hij is naar het ziekenhuis in Goes vervoerd. De politie is op zoek naar mensen die informatie hebben over dit incident. Ze worden verzocht te bellen met 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
di 14 aug -   23:16  
Aanhouding voor diefstal brandstof, Rilland
Rilland - Op parkeerplaats Het Rak bij Rilland werd maandag rond 23.30 uur een 61-jarige man uit Deurne (B) aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt terwijl hij brandstof uit een vrachtwagen aan het aftappen was. De politie trof hem aan, liggend onder een vrachtwagencombinatie, met enkele jerrycans in de buurt. Hij wilde niet onder de vrachtwagen vandaan komen en probeerde te ontsnappen. Door de politie werd pepperspray gebruikt om hem onder controle te krijgen. In zijn auto werden diverse gevulde jerrycans aangetroffen. De Belg deed afstand van de brandstof en heeft er zelf voor gezorgd dat brandstof, ongeveer 100-150 liter, terugkwam in de brandstoftank.
Gemaakt door: 112zeeland
di 14 aug -   23:15  
Aanhouding wegens diefstal koper, Kapelle
Kapelle - Maandag rond 03.30 uur werd bij een terrein van in aanbouw zijnde woningen aan de Oude Veiling in Kapelle een 34-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Een getuige zag de man steeds met kabels over het hekwerk klimmen. Toen de politie in zijn auto keek, bleek deze vol te liggen met elektrciteitskabels. De man heeft afstand gedaan van de kabels. Hij heeft een verklaring afgelegd en hij is inmiddels weer in vrijheid gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 13 aug -   23:01  
864 wafels verkocht voor knrm Breskens
Breskens - Afgelopen zaterdag heeft de KNRM Breskens een gezellige en geslaagde wafel- en statiegeldactie gehouden. Bij de C1000 Ingels te Breskens kon het winkelend publiek heerlijke door ons vers gebakken wafels kopen. Mede door het mooie weer vonden deze gretig aftrek. Bij onze druk bezochte wafelkraam hadden we een grote bak neergezet, waarin mensen hun lege flessen konden doen. Deze bak werd goed gevuld. In totaal hebben we 864 wafels gebakken, die we voor € 750 hebben verkocht. Daarnaast heeft het statiegeld ruim € 100 opgebracht. We kunnen terugkijken op een geslaagde dag. We willen graag C1000 Ingels en H. Fenijn bedanken voor het mogelijk maken van deze dag
Gemaakt door: 112zeeland
ma 13 aug -   22:56  
Koperdief op heterdaad aangehouden, Kapelle
Kapelle - In de nacht van zondag op maandag omstreeks 03.15 uur is een 34-jarige Rotterdammer aangehouden door agenten van de Zeeuwse politie. Een getuige zag de man 's nachts heen en weer lopen tussen een aantal in aanbouw zijnde huizen aan de Oude Veiling en een auto. De getuige belde de Zeeuwse politie en toen die na vijf minuten ter plaatse waren, konden ze de man meteen aanhouden, omdat hij zijn hele auto had volgelegd met elektriciteitskabels. De Rotterdammer is meegenomen naar het politiebureau en is daar voorgeleid aan een hulpofficier van justitie. Bij hem werden ook inbrekerswerktuigen aangetroffen. De man zit uiteraard nog vast en de zaak krijgt vandaag een vervolg.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 13 aug -   22:54  
Rijbewijs ingevorderd in Zoutelande
Zoutelande - Omstreeks 05.00 uur op de vroege maandagochtend is het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige automobilist uit de gemeente Veere. Surveillerende agenten van Politie Zeeland zagen een personenauto met hoge snelheid over de Westkapelseweg rijden. In het zicht van de politieauto paste de bestuurder zijn snelheid enigszins aan, maar vervolgens ging de auto slingerend rijden en nam hij hier en daar een trottoirband mee. De agenten hebben de auto aan de kant van de weg laten stoppen en van de bestuurder een blaastest afgenomen. De uitslag van de test verklaarde al het één en ander. De bestuurder blies namelijk een F, dat geeft aan dat hij teveel heeft gedronken. Op het politiebureau bleek dat de beginnend bestuurder ongeveer vijf keer teveel alcohol had gedronken en daarom werd het rijbewijs ingevorderd. De jongeman kon zijn rijbewijs niet direct overleggen, dus is zijn auto in bewaring genomen door de agenten. Als de man zijn rijbewijs inlevert op het bureau en hij neemt iemand mee die wèl een geldig rijbewijs heeft, krijgt hij zijn auto weer terug. De jongeman was vorig jaar al een keer eerder betrapt op hetzelfde feit. De officier van justitie gaat zich nu beraden.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 13 aug -   22:53  
Oud-ijzerdief betrapt, Vlissingen
Vlissingen - Afgelopen zondag tussen 18.00 en 19.45 uur is een diefstal gepleegd bij een metaalbedrijf aan de Verholen Vliet in Vlissingen. Deze diefstal is gezien door een getuige die direct mensen alarmeerde. Hij gaf de lokatie door waar de dief zijn spullen aan het uitladen was. Dat bleek in de Nieuw Bonedijkelaan in Vlissingen te zijn. Ook de Zeeuwse politie werd gebeld. Uit onderzoek bleek waar de verdachte woonde en hij is in zijn woning in Oost Souburg aangehouden door agenten. De 30-jarige verdachte is meegenomen naar het politiebureau en daar zit hij nog steeds vast. Hij wordt vandaag verder gehoord.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 12 aug -   21:33  
Aanhouding na belediging agenten, Middelburg
Middelburg - Zondag omstreeks 03.30 uur is een 23-jarige Vlissinger aangehouden door de politie. Agenten wilden de man in de Schuiffelstraat bekeuren voor urineren op straat. Bij het zien van de agenten liep hij weg. Hij wilde niet meewerken en ging zich verzetten. Gedurende dit verzet raakte een agent gewond aan zijn gezicht, hij kreeg opzettelijk met kracht een elleboog in zijn gezicht. De Vlissinger is aangehouden en overgebracht naar het politiecellencomplex in Torentijd. Tijdens zijn insluiting en overbrenging naar Torentijd bleef hij de agenten beledigen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 12 aug -   21:33  
Tweetal aangehouden voor vernieling, Domburg
Domburg - Op de Singel in Domburg zin zaterdag rond 02.30 uur twee jongens aangehouden voor vernieling. De twee jongens van 18- en 19 jaar komen uit de gemeente Veere en worden ervan verdacht vernielingen te hebben gepleegd in een toiletgebouw aan de Singel. Na verhoor en opmaken van proces-verbaal zijn ze weer in vrijheid gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 12 aug -   21:31  
Auto in de sloot, Serooskerke (S)
Serooskerke (S) - Op de Stoofweg is zondag rond 01.00 uur een auto in de sloot beland. De bestuurder, een 23-jarige man uit Zierikzee, verloor in een bocht de macht over het stuur waarna de auto in een sloot tot stilstand kwam. Een 20-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland die bij hem in de auto zat, raakte daarbij gewond. Hij is met letsel aan zijn ribben en sleutelbeen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. De bestuurder had geen letsel opgelopen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 12 aug -   21:28  
Middelburger aangehouden
Middelburg - Op de Vlasmarkt is zondag rond 04.45 uur een 23-jarige Middelburger aangehouden door de politie. Daar was een ruzie ontstaan tussen enkele personen. De 23-jarige man haalde meerdere malen uit naar een onbekend gebleven persoon. De ruziemakers werden door agenten gescheiden maar de Middelburger, die onder invloed was, bleef de confrontatie opzoeken. Uiteindelijk is hij aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Tijdens fouillering werd in zijn broekzak een boksbeugel aangetroffen, die is in beslaggenomen. Na verhoor en opmaken van proces-verbaal is hij vanmiddag weer in vrijheid gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 12 aug -   21:28  
Winkeldieven aangehouden, Tholen
Tholen - Twee vrouwen van 32- en 60 jaar, afkomstig uit de gemeente Tholen, zijn zaterdagmiddag aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Omstreeks 15.45 uur werd melding gedaan dat enkele burgers een vrouw hadden aangehouden op de Grindweg in Tholen. Eén van de burgers, eigenaresse van een kledingzaak, vertelde dat deze vrouw enkele kledingstukken had gestolen samen met een andere vrouw. De winkeldief, een 60-jarige vrouw, had een grote boodschappentas bij zich met daarin diverse kledingstukken.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 12 aug -   18:16  
Zoekactie naar vermist meisje Zoutelande
Zoutelande - Om 17.09 uur werden de vrijwilligers van het K.N.R.M. reddingstation Westkapelle gealarmeerd voor een vermist meisje op het stand van Zoutelande. Met de reddingboot Uly en de wippertruck, werd direct een grote zoekactie opgestart. Na een kleine 30 minuten werd ook de bemanning van de reddingboot Zeemashoop te Breskens verzocht, mee te zoeken. De plaatselijke politie vroeg luchtsteun aan. Hiervoor werd een Seaking helikopter van het Belgische leger ingeschakeld. Om ongeveer 18.15 uur werd het kind door de strandwacht spelend en van geen kwaad bewust, op het strand aangetroffen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 12 aug -   16:43  
Dronken automobilist rijdt terras op, Sas van Gent
Sas van Gent - Op de Westkade is zaterdag rond 19.00 uur een dronken automobilist een terras van een café opgereden. Na een melding van een eenzijdig verkeersongeval, waarbij een personenauto het terras van een café was opgereden, gingen agenten ter plaatse. Er was niemand gewond geraakt en er was alleen materiale schade aan het terras en de auto. De bestuurder, een 39-jarige man uit Sas van Gent, bleek onder invloed van alcohol te zijn. De man is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 12 aug -   16:42  
Scooter gestolen, Middelburg
Middelburg - Zaterdagmiddag is vanaf de Pottenbakkerssingel een scooter gestolen. De scooter was om 17.00 uur neergezet ter hoogte van de Albert Heijn en afgesloten middels het stuurslot. Om 17.45 uur bleek de scooter te zijn gestolen. Het betreft een blauwe Yamaha Jog-R voorzien van het kenteken FZ-927-H.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 12 aug -   16:41  
Dure EK racefietsen gestolen, Wemeldinge
Wemeldinge - Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 14-tal dure racefietsen gestolen uit een hotel aan de Noordelijke Achterweg in Wemeldinge. De fietsen waren eigendom van een Franse wielrennersploeg dat in het hotel verblijft in verband met het EK wielrennen. Acht fietsen hebben het opschrift LOOK, in de kleuren rood-geel-blauw, de andere fietsen zijn verschillend van kleur met opschriften: Lapierre, Look, STR, Look DI2 en Kiota. De namen op de fietsen zijn van sponsoren. Om de racefietsen te vervoeren hebben de dieven mogelijk gebruik gemaakt van een bestelauto. Is u vannacht iets opgevallen in de omgeving van het hotel of weet u waar de fietsen nu zijn? Bel dan de politie op 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 12 aug -   16:40  
Kop/staartbotsing op A58, Krabbendijke
Krabbendijke - Op de A58, richting Bergen op Zoom, vond zaterdag rond 10.30 uur een kop/staartbotsing plaats. Daarbij raakten twee personenauto's beschadigd. Een 45-jarige automobiliste uit Etten-Leur remde af voor een vormende file. Een 24-jarige vrouw uit Roosendaal die achter haar reed, bemerkte dit te laat en botste achter op haar voertuig. De 24-jarige vrouw is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar ziekenhuis in Goes. De 45-jarige vrouw is ter plaatse bekeken door ambulancepersoneel maar zij had geen letsel. Beide auto's zijn weggesleept door een takelbedrijf.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 10 aug -   23:56  
Update situatie Ouwerkerkse Kreek
Ouwerkerk - De situatie in de Oosterschelde is genormaliseerd. De onderzoeksresultaten van de monsters van het Oosterscheldewater laten een regulier beeld zien. Dit onderzoek naar de kwaliteit van het water is uitgevoerd in opdracht van RWS en Waterschap Scheldestromen.
vr 10 aug -   10:44  
112zeeland ook bij Rescue Vlissingen
Vlissingen - Wij staan ook met een stand op Rescue Vlissingen dus kom is langs. www.rescuevlissingen.nl
Gemaakt door: 112zeeland
do 9 aug -   23:18  
Update situatie Ouwerkerkse Kreek
Ouwerkerk - Aanvullende onderzoeksresultaten morgen verwacht Parallel aan het onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van het Productschap Vis, dat gelukkig heugelijke resultaten heeft opgeleverd, voeren ook Rijkswaterstaat en Waterschap Scheldestromen onderzoeken uit naar de waterkwaliteit in de Ouwerkerkse Kreek en in een deel van de Oosterschelde. De resultaten van deze onderzoeken worden zoals eerder aangekondigd morgen verwacht en kenbaar gemaakt. De onderzoeken zijn nodig om scenario's voor de nabije toekomst uit te werken, onder andere voor de bestrijding van de alg in de Kreek. De reguliere controles op voedselveiligheid worden voortgezet. De onderzoeken worden uitgevoerd door het instituut voor Voedselveiligheid, het RIKILT in Wageningen. Het productschap Vis heeft de preventieve maatregel van sluiting van het gebied vandaag opgeheven. Mosselen in de Oosterschelde mogen dus weer worden geoogst. Publieksnummer voor gezondheidsvragen Inwoners met gezondheidsvragen kunnen voor meer informatie bellen met het speciaal ingestelde publieksnummer 0118 421 198. Men wordt dan te woord gestaan door medewerkers van de GGD Zeeland. Het nummer is bereikbaar van 10.00 tot 15.00 uur.
Gemaakt door: 112zeeland
do 9 aug -   23:17  
Beroving in Middelburg
Middelburg - Vanmiddag even na vijf uur is een medewerker van een kiosk nabij de 'Lange Jan' aan Onder den Toren in Middelburg overvallen. Een onbekende man griste een geldkistje uit zijn handen toen hij na sluitingstijd naar zijn auto liep. Het slachtoffer kwam hierbij ten val maar raakte niet gewond. De inhoud van het geldkistje is niet bekend. De politie is dringend op zoek naar getuigen. Ze worden verzocht te bellen met 0900-8844.
Gemaakt door: Krukeltje
do 9 aug -   18:40  
Medisch spoedtransport Arnemuiden
Arnemuiden - Vanmiddag rond 16.30 zijn 2 ambulances naar de Muidenweg in Arnemuiden opgeroepen. Ook de traumaheli was opgeroepen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 9 aug -   12:36  
Aanrijding met letsel, Vrouwenpolder
Vrouwenpolder - Op de Vrouwenpolderseweg bij Serooskerke gebeurde donderdag rond 07.00 uur een verkeersongeval.
Gemaakt door: 112zeeland
do 9 aug -   12:35  
Hennepkwekerij geruimd in Goes
Goes - Op de zolderverdieping van een loods op de Jenny Weijermanweg in Goes werd woensdagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. De kwekerij bestond uit 253 planten, er was geen spake van diefstal van stroom. Alles werd vernietigd.
wo 8 aug -   18:48  
Beroving en mishandeling in Renesse
Woensdag rond 03.30 uur werd op de Hogezoom in Renesse een 16-jarige jongen uit Wassenaar beroofd van zijn tas met daarin o.a. een koptelefoon. De jongen kreeg onverwachts een duw en viel. Een groepje van vier personen stond om hem heen en hij werd in zijn gezicht geslagen en geschopt. Zijn tas werd afgepakt en de vier verdwenen richting het centrum. De jongen liep o.a. letsel op aan zijn oog en hij is bij het EHBO-centrum behandeld. Op zijn aanwijzing werd later een 21-jarige man uit Halsteren aangehouden. Deze 21-jarige is naar Torentijd gebracht en de politie heeft de zaak nog in onderzoek.
wo 8 aug -   11:15  
Inbraak in bedrijfsauto, Oost-Souburg
Aan de Dongestraat is dinsdag tussen 10.15 en 11.15 uur ingebroken in een bedrijfsauto. De bestelauto stond toen geparkeerd bij de sportzaal. Nadat een ruitje was vernield, werden diverse goederen weggenomen waaronder navigatieapparatuur en een paar honderd meter cupsheet (touw voor ringen).
wo 8 aug -   11:13  
Poging beroving in Kortgene
Politie Zeeland stelt een onderzoek in naar een poging tot beroving in de Zandkreekstraat in Kortgene, dinsdagavond rond 23.45 uur. In deze straat werd een 60-jarige man in de buurt van zijn woning overvallen door twee mannen met een bivakmuts op. Eén van de mannen pakte hem rond zijn nek en er ontstond een schermutseling waarbij de overvaller mogelijk letsel opliep. De 60-jarige man raakte gewond aan zijn handen, elleboog en knie. Toen hij om hulp riep zijn de twee mannen, zonder buit, weggevlucht in de richting van de Provincialeweg via de brandgang bij zijn woning. De omgeving van de straat werd afgezet en met een hond werd de omgeving afgezocht. De politie zoekt getuigen. Zij worden verzocht te bellen naar 0900-8844 of naar Meld Misdaad Anoniem: 0900-7000.
wo 8 aug -   11:11  
Inbraak in winkel, Oost-Souburg
Tussen maandagmiddag 14.00 uur en dinsdag 13.50 uur werd ingebroken in een winkel aan de Kanaalstraat in Oost-Souburg. Bij het betreden van de winkel ontdekte één van de medewerkers vanmiddag de inbraak. Door de inbrekers was een deur opengebroken om het pand binnen te komen. Uit de winkel is een onbekend geldbedrag weggenomen.
Gemaakt door: Krukeltje
di 7 aug -   18:04  
Wielrenner aangereden Postweg Lewedorp
Op de Postweg vond dinsdag omstreeks 17.00 uur een verkeersongeval plaats waarbij een 53-jarige man uit de gemeente Goes gewond raakte.
Gemaakt door: Krukeltje
di 7 aug -   17:38  
Ongeval Drieweg Heinkenszand, 2 gewonden
Vanmiddag rond 16.05 vond er op de Drieweg te Heinkenszand een aanrijding plaats tussen 2 auto´s. De aanrijding was in de buurt van de Heinkenszandseweg. 2 ambulances en brandweer gingen ter plaatse
di 7 aug -   13:03  
Grip 3 voor waterconditie in Ouwerkerk
Ouwerkerk - Volgens Veiligheidsregio ZLD‏ GRIP3 richt zich op waterconditie kreek Ouwerkerk. GRIP3 is ingesteld om snel mensen in dienst te krijgen voor overleg en coordinatie. In de kreek van Ouwerkerk overleed vorige week een hond na contact met water. In uitsluitend het oostelijk deel van de Ouwerkerkse Kreek bij Ouwerkerk is dinoflagellaat aangetroffen. Dit is een algensoort. De inname van het water kan risico's geven voor de gezondheid. Naar aanleiding van het aantreffen van deze algensoort is eerder al besloten om waarschuwingsborden te plaatsen bij de kreek. Er zijn verdere metingen naar de algensoort gedaan. De uitslagen van eerder genomen monsters zijn vandaag bekend geworden. De metingen wijzen uit dat het noodzakelijk is om, uit voorzorg, niet alleen voor het oostelijke deel maar voor de gehele kreek een algeheel zwemverbod af te geven. Zwemmen in de kreek is vanaf heden dus verboden. Om de algensoort binnen de kreek te houden, is vandaag het spuien van water uit voorzorg vanuit de kreek naar de Oosterschelde tot nader order stopgezet. Er wordt nu nader onderzoek gedaan naar de concentraties van de algen en of op basis hiervan verdere maatregelen genomen moeten worden.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 6 aug -   18:35  
Hardrijder is rijbewijs kwijt, IJzendijke
IJzendijke - Tijdens een snelheidscontrole op de N61 is zondagavond het rijbewijs ingevorderd van een 66-jarige automobilist uit Terneuzen. Hij reed met een snelheid van 138 km in plaats van de toegestane 80 km. De bestuurder werd aan de kant gezet en kon gelijk zijn rijbewijs afgeven.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 6 aug -   18:34  
Automobilist aangehouden, Middelburg
Middelburg - Door de politie is zondagmiddag een 30-jarige automobilist uit Dordrecht aangehouden voor rijden onder invloed. Bij de meldkamer van de politie waren meldingen binnengekomen dat ter hoogte van Serooskerke een automobilist gevaarlijk rijgedrag vertoonde. Het voertuig reed slingerend over de weg en belandde ook op de verkeerde weghelft waardoor tegemoetkomend verkeer moest uitwijken. Agenten zagen de betreffende auto rijden op de Veerseweg en gaven de bestuurder een stopteken die hij in eerste instantie negeerde. Uiteindelijk stopte hij en werd de bestuurder, de 30-jarige man, ter plaatse aangehouden voor rijden onder invloed en gevaarlijk rijgedrag. In de auto zat ook nog een passagier, een 21-jarige plaatsgenoot, die niet aanspreekbaar was. Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau in Middelburg.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 5 aug -   23:41  
Auto schuift van weg door regen, Heinkenszand
Heinkenszand - Op de toerit naar de A58, ter hoogte van Heinkenszand, is zondagmiddag tijdens een flinke regenbui een personenauto van de weg gegleden. De auto werd bestuurd door een 35-jarige VLissinger. Toen hij door de bocht reed, regende het flink en vermoedelijk kon de man daardoor zijn auto niet goed onder controle krijgen. De auto schoof als het ware van de weg en kwam in de berm terecht. Toen hulpverleningsdiensten ter plaatse waren, waren alle inzittenden al op eigen kracht uit de auto gekomen. Eén passagier (een 39-jarige Vlissingse vrouw) is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is weggesleept door een takelbedrijf.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 5 aug -   23:38  
Kitesurfer blijkt grote zeehond
Domburg - Om 18.59 uur werd de schipper en bemanning van de reddingboot Uly (K.N.R.M. station Westkapelle) gealarmeerd voor een kitesurfer in de problemen voor het strand van Domburg. De bemanning van de Uly, heeft samen met collega’s van de wippertruck, een onderzoek ingesteld. Er werd geen kitesurfer aangetroffen. Een collega opstapper die op het strand te Domburg aan het vissen was, gaf het verlossende woord. Hij had een grote zeehond zien zwemmen op betreffende locatie.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 5 aug -   19:02  
Controle in veiligheidsrisicogebied, Terneuzen
Terneuzen - Zaterdagavond en -nacht is er door agenten van Politie Zeeland een controle gehouden in het door de burgemeester van Terneuzen aangewezen veiligheidsrisicogebied. Tussen 23.00 en 01.00 uur is door agenten op drie plaatsen in het vastgestelde veiligheidsrisicogebied een preventieve fouilleringsactie gehouden om te controleren of personen in het bezit waren van wapens. Een prettige bijkomstigheid was dat vrijwel alle gecontroleerde personen goed op de hoogte waren van de reden van de controle en van het feit dat zij zich in een veiligheidsrisicogebied bevonden. Iedereen had alle begrip voor de controle en werkte netjes mee. In totaal werden 22 personenauto's, acht fietsers en één bromfietser gecontroleerd. Ook werden 49 personen gecontroleerd. In één personenauto troffen agenten een mes aan. Van dit mes werd door de eigenaar vrijwillig afstand gedaan en het mes is vernietigd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 5 aug -   19:02  
Aanrijding door onbekende oorzaak, Breskens
Breskens - Een 75-jarige automobilist uit het Belgische Zelzate reed zaterdagmiddag rond 15.00 uur over de Dorpsstraat in Breskens. Voor de Belg reed een auto die werd bestuurd door een 37-jarige man uit Oostburg. Door onbekende oorzaak reed de Belg tegen de auto van de Oostburger aan. Het gevolg was dat beide auto's flink beschadigden en twee personen naar het ziekenhuis zijn overgebracht. De 75-jarige man is met pijn op zijn borst naar het ziekenhuis overgebracht en een passagier van de Oostburger had last van haar nek. Het is niet bekend hoe de toestand van beide gewonden nu is.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 5 aug -   19:01  
Diesel uit vrachtwagen gestolen, Waarde
Waarde - Op de parkeerplaats bij een tankstation aan de A58 thv Waarde is 400 liter diesel uit de brandstoftank van een vrachtwagen gestolen. De Tsjechische chauffeur lag zondag tussen 00.00 en 10.00 uur te slapen toen de diefstal werd gepleegd. De chauffeur heeft aangifte gedaan bij de Zeeuwse politie.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 5 aug -   19:00  
15-jarig meisje mishandeld, Renesse
Renesse - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 15-jarige inwoonster van Renesse zonder reden mishandeld door onbekenden. Het meisje was onderweg naar haar ouderlijk huis en liep rond 02.45 uur langs de Emmaweg in haar woonplaats. Hier zaten twee jongens en een meisje op een bankje. Het meisje was aan het bellen, dus ze schonk weinig aandacht aan de drie op het bankje. Ineens merkte ze dat er naar haar geroepen werd. Kennelijk liepen de drie onbekende jongeren achter haar aan en maakten zij sexueel getinte opmerkingen tegen het meisje. Op een gegeven moment maakte het meisje duidelijk dat ze niet gediend was van dergelijke opmerkingen en dat de drie haar met rust moesten laten. Hierop begon het drietal haar uit te schelden. Ze bleven het meisje achterna lopen. Toen ze in de Constantijnweg liep zag ze ineens uit haar ooghoek één van de jongens op haar af komen en kreeg ze een harde klap tegen haar gezicht. Door deze klap kwam ze ten val op de straat. Ze liep een lichte hersenschudding op en ook twee gebroken tanden, schaafwonden en kneuzingen in haar gezicht. Zaterdag heeft ze zich onder behandeling van een huisarts moeten stellen. Het meisje heeft aangifte gedaan van deze laffe mishandeling. Ze geeft te kennen dat ze de drie verdachten nog nooit heeft gezien en dat er ook geen reden was voor deze mishandeling. Een signalement van de drie jongeren is: 1: Blanke jongen van ongeveer 20 jaar, 1.70 mtr lang, kort blond stekelhaar, droeg een blauwe spijkerbroek en een blauw shirt met witte banen aan hals en mouwen. 2: Blanke jongen van ongeveer 18 jaar, 1.75 mtr lang, donkerbruin tot zwart halflang haar, droeg een wit shirt en een lichtbruine broek. 3: Blank meisje van ongeveer 20 jaar oud met een dik postuur. Zij had lang lichtblond haar en droeg een grijze bloes en mogelijk een spijkerbroek. De Zeeuwse politie is op zoek naar de drie verdachten. Ook zoeken we getuigen van deze mishandeling, of getuigen die ons meer kunnen vertellen over het genoemde drietal. Weet u iets meer? Bel ons dan svp op nummer 0900-8844, of kom langs op het politiebureau.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 5 aug -   18:58  
Winkeldief aangehouden in Goes
Goes - In de Braillestraat in Goes is zaterdagmiddag rond 16.00 uur een winkeldief in de kraag gevat. De dief had even tevoren een dekbedovertrekset gestolen uit een winkel aan de Marconistraat in Goes. Hij was met het dekbed door de alarmpoortjes gelopen en toen de bellen gingen rinkelen ging de dief er rennend vandoor. Dit lieten een bezoeker van de winkel en een personeelslid van de winkel niet op zich zitten. Zij renden de dief achterna. In de Braillestraat kreeg de winkelmedewerker de dekbedhoes te pakken en vrijwel meteen daarna kon de man door agenten van de Zeeuwse politie worden aangehouden. Tijdens de achtervolging is de getuige nog ten val gekomen. Hij liep een kniewond op en scheurde zijn broek. De winkeldief bleek een 36-jarige man uit de gemeente Reimerswaal te zijn die deze week al eerder was aangehouden voor eenzelfde vergrijp. Beide zaken worden gebundeld aangeleverd bij het openbaar ministerie en de man mag zich binnenkort dus voor twee zaken vernatwoorden bij de rechter.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 5 aug -   18:57  
Aangehouden op Veerplein, Breskens
Breskens - Na de Visserijfeesten in Breskens (zaterdagavond) ging een groepje bezoekers hiervan rond 22.30 uur huiswaarts met de boot. Op het Veerplein aangekomen, waren daar preventief wat politieagenten aanwezig. Eén 21-jarige inwoner van Arnemuiden vond het nodig om één van de aanwezige agenten 'en plein publique' te beledigen. De jongeman is hierop aangehouden door de aanwezige agenten. Eén van zijn maten, een 19-jarige Arnemuidenaar, vond het op dat moment nodig om zich met deze aanhouding te bemoeien. Hij belette hiermee de agenten in het doen van hun werk en deze jongen werd daarom eveneens aangehouden. Tijdens zijn aanhouding gaf de 19-jarige een flinke trap tegen een fiets van een politieagent. Hierdoor liep de jongen een vleeswond op in zijn been en de fiets beschadigde door de trap. Beide verdachten zijn overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar hebben ze de nacht doorgebracht. Ze worden zondag verder verhoord over de zaak. Tegen beide jongemannen wordt proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 5 aug -   18:56  
Te jong om auto te rijden, Terneuzen
Terneuzen - Zaterdagmiddag rond 17.45 uur stonden twee agenten van Politie Zeeland in de Verdistraat in Terneuzen. Zij hadden net een aangifte opgenomen van een inbraak in een woning aldaar en waren voornemens hun ronde verder te gaan maken. Plotseling reed een auto hen voorbij. Beide agenten zagen in de auto een wel heel jong ogende bestuurder zitten. De agenten zijn achter de auto aangereden en gaven in de Corellistraat een stopteken waaraan de bestuurder netjes voldeed. Hij werd vervolgens om zijn rijbewijs gevraagd. De jongen gaf aan dat hij dit niet bij zich had en ook kon hij zich niet legitimeren. De jongeman werd dus meegenomen naar het politiebureau en daar kwamen de agenten tot de conclusie dat de jonge Terneuzenaar helemaal geen rijbewijs kon hebben, want hij was pas 16 jaar. Tegen de jonge automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 5 aug -   18:25  
helicopters boven middelburg
middelburg - Zondag rond 18.00 uur cirkelden er drie helicopters boven Middelburg. Op twitter verschenen er allerlei onzin meldingen over wat de helicopters mee bezig waren. De helicopters zijn de zenders en ontvangers aan het testen voor de Eneco Tour. De Eneco Tour word morgen verreden en zal finishen in Middelburg.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 5 aug -   15:00  
Auto rijdt in plantsoen, Terneuzen
Terneuzen - In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 03.45 uur, reed een personenauto een gemeenteplantsoen in aan de Kazernestraat in Terneuzen. Een getuige meldde dit bij Politie Zeeland. De getuige vertelde verder dat de bestuurder van de auto er vandoor was gegaan. Ook gaf deze getuige een goed signalement door van de bestuurder. Agenten van Politie Zeeland troffen enige minuten na deze melding een man die aan het signalement voldeed aan op de Herengracht. Deze 38-jarige man bleek de eigenaar en de bestuurder van de auto te zijn. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar heeft hij een ademanalyse moeten doen en hieruit bleek dat hij bijna vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De officier van justitie bepaalt op een later moment wat er verder met de man en met zijn rijbewijs gaat gebeuren.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 5 aug -   15:00  
Inbraak in woning en winkel, Waarde
Waarde - In een woning en een winkelpand aan de Parkzicht in Waarde is tussen zaterdagavond 23.00 uur en zondagochtend 08.00 uur ingebroken. De inbreker(s) kwam(en) het pand binnen door een slot te forceren. Uit de woning is een geldbedrag weggenomen en uit de winkel is een aantal sportbrillen gestolen. Vandaag houden agenten van Politie Zeeland een buurtonderzoek om er achter te komen of iemand misschien iets vreemds heeft gezien of gehoord. Dit zou kunnen leiden tot oplossing van deze inbraak. Hebt u verdachte personen of voertuigen gezien in de buurt van de plaats waar de inbraak heeft plaatsgevonden? Meld dit dan bij Politie Zeeland.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 5 aug -   14:57  
Insluiping in woning, Middelburg
Middelburg - In de nacht van zaterdag op zondag is een bewoner van een woning aan de Buitenruststraat in Middelburg het slachtoffer geworden van een insluiper. Tussen 23.15 en 08.45 uur werd geld uit de woning weggenomen. Het is niet bekend hoe de insluiper de woning is binnengekomen, er zijn geen braaksporen. De technische recherche van Politie Zeeland gaat sporenonderzoek doen in en om de woning aan de Buitenruststraat.
Gemaakt door: Tommieboy
zo 5 aug -   10:51  
Uitslaande brand in vleesbedrijf Kerkwerve
Kerkwerve - Een vleesverwerkend bedrijf in het Zeeuwse dorp Kerkwerve is zondag in de vroege ochtend getroffen door een grote uitslaande brand.
Gemaakt door: 112zeeland
za 4 aug -   21:29  
Ongeval met beknelling Oosterland
Oosterland - Op de rijksweg thv Oosterland vond rond 11:56 uur een ongeval plaats. De brandweer van Oosterland was snel op de lokatie aanwezig. Twee auto`s waren op elkaar gereden. Bij een auto moesten de deuren en het dak verwijdert worden. Beide bestuurders waren gewond, en zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. De politie heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. Een berger heeft beide auto's geborgen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 4 aug -   20:51  
Aangehouden wegens bedreiging, Vlissingen
Vlissingen - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 37-jarige Vlissingse aangehouden op verdenking van bedreiging. De vrouw was een woning in de Scheldestraat ingelopen en bedreigde daar een 47-jarige Vlissinger met een mes. De 47-jarige man belde snel de politie en ook de dienstdoende agenten waren snel ter plaatse. De vrouw is aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. De aanleiding voor de bedreiging betreft vermoedelijk een conflict dat ook al eerder is geescaleerd. De 37-jarige vrouw wordt vandaag verder gehoord door agenten van de Zeeuwse politie.
Gemaakt door: 112zeeland
za 4 aug -   20:50  
Belg moet rijbewijs inleveren, Sluis
Sluis - Een 44-jarige Belgische automobilist uit Koolkerke heeft vrijdagavond rond 21.00 uur zijn rijbewijs moeten inleveren aan agenten van de Zeeuwse politie. In de St. Annastraat in Sluis werd de man aan de kant gezet voor een alcoholcontrole. De Belg moest een blaastest doen en hieruit bleek dat hij teveel had gedronken. De automobilist is meegenomen naar het politiebureau om een ademanalyse te doen. Hieruit bleek dat hij ruim drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
za 4 aug -   20:49  
Inbraak op klaarlichte dag, Sluis
Sluis - In een woning aan de Hoogstraat in Sluis is vrijdag tussen 11.00 en 17.00 uur ingebroken. De dader of daders is/zijn het pand binnen gekomen door een ruit te vernielen. Uit de woning werd een geldbedrag meegenomen. De bewoner heeft aangifte gedaan. Omdat de woninginbraak op klaarlichte dag heeft plaatsgevonden, zijn we nieuwsgierig of iemand ons misschien kan helpen bij het oplossen van deze zaak. Hebt u iets gezien of gehoord dat mogelijk verband houdt met deze inbraak? Belt u dan alstublieft met nummer 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
za 4 aug -   20:49  
Aangehouden na bedreiging, Middelburg
Middelburg - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 21-jarige VLissinger aangehouden omdat hij één van de portiers van een horecagelegenheid in Middelburg bedreigde. De Vlissinger werd een café aan de Kromme Weele uitgezet omdat hij meisjes lastig viel. Dit werd door hem niet op prijs gesteld en hij probeerde diverse malen terug het café binnen te gaan. Dit lukte niet en kennelijk vond de man hierin aanleiding om één van de portiers te bedreigen. Rond 05.00 uur is de man aangehouden door agenten van de Zeeuwse politie. Hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd en wordt vandaag verder gehoord.
Gemaakt door: 112zeeland
za 4 aug -   20:47  
Aangehouden voor dealen, Renesse
Renesse - Een 17-jarige jongen uit Roosendaal is in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 03.30 uur aangehouden door agenten van de Zeeuwse politie. Hij wordt verdacht van het dealen van harddrugs en dus het overtreden van de Opiumwet. Agenten die in het centrum van Renesse surveilleerden zagen de jongen verschillende handelingen verrichten waardoor hij zich erg verdacht maakte. Op grond van de Opiumwet controleerden zij de jongeman en troffen diverse telefoons bij hem aan. Ook had hij een groot geldbedrag op zak en een kleine hoeveelheid harddrugs. De jongen is aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar wordt hij later vandaag gehoord over de feiten.
Gemaakt door: 112zeeland
za 4 aug -   20:46  
Rijbewijs beginnend bestuurder ingevorderd, Renesse
Renesse - In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 03.00 uur is het rijbewijs van een 21-jarige jongeman uit Tilburg ingevorderd door agenten van de Zeeuwse politie. De jongeman was omstreeks 03.00 uur op de Roelandsweg in Renesse in een personenauto tegen een paaltje aan gereden. Surveillerende agenten namen een kijkje en lieten de Tilburger een blaastest doen. Uit deze test bleek dat de jongen teveel had gedronken. De jongeman is daarom meegenomen naat het politiebureau waar hij een ademanalyse moest ondergaan. De analyse wees uit dat hij ongeveer 5 keer zoveel had gedronken dan voor een beginnend bestuurder is toegestaan. Zijn rijbewijs kon de Tilburger dus inleveren. De officier van justitie bepaalt binnenkort wat er verder gaat gebeuren met het rijbewijs van de jongen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 4 aug -   20:27  
Teveel gedronken, Middelburg
Middelburg - Een 41-jarige automobilist uit Oost-Souburg is in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man werd rond 05.15 uur door een agent van de Zeeuwse politie aan de kant gezet op de Langevieleweg in Middelburg. De Souburger moest een blaastest doen en hieruit bleek dat hij teveel had gedronken. De man bleek drie keer teveel alcohol te hebben gedronken en kon daarom direct zijn rijbewijs inleveren. De officier van justitie bepaalt later wat er met zijn rijbewijs gaat gebeuren.
Gemaakt door: troetelbeer
vr 3 aug -   19:53  
Man zwaargewond na botsing met trein
Middelburg - Een oudere man is vrijdag aan het einde van de middag zwaargewond geraakt. De man werd rond 16:45 uur bij de spoorwegovergang van de Nieuwlandseweg in Middelburg aangereden, door de stoptrein richting Middelburg. Direct werden diverse politievoertuigen, twee ambulances en de brandweer met spoed ter plaatse gestuurd. Omdat het slachtoffer zwaargewond is, is ook de Rotterdamse traumahelikopter gealarmeerd. De helikopter is op de parkeerplaats van de begraafplaats geland, waarna de arts door een politieauto naar het slachtoffer is gereden. Nadat het slachtoffer gestabiliseerd was, is hij per ambulance naar de helikopter gebracht. De treinpassagiers, moesten lang wachten voordat ze eruit mochten. De politie gaat er vanuit dat het om een ongeval gaat.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 3 aug -   18:30  
Zware aanrijding Hoek
Hoek - Om ongeveer 14.30 uur werden de Zeeuws-Vlaamse hulpdiensten gealarmeerd voor een meervoudige aanrijding. Drie voertuigen reden op de Hoekseweg op elkaar. Uit een van de voertuigen moest de brandweer de chauffeur los knippen. De twee personenauto's zijn rijp voor de sloop. Een betrokken bestelbus had lichtere schade.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 3 aug -   17:31  
Portemonnee gerold in 's-Gravenpolder
's-Gravenpolder - In een winkel op het Klimopplein in 's-Gravenpolder werd vrijdag rond 14.00 uur de portemonnee van een 81-jarige vrouw uit die plaats gestolen. De portemonnee, met daarin persoonlijke papieren en enkele tientallen euro's, werd in een onbewaakt ogenblik uit haar tas weggenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 3 aug -   17:30  
Automobilist gewond bij eenzijdig ongeval, Kloosterzande
Kloosterzande - Op de Hulsterweg in Kloosterzande raakte vrijdag even na 07.00 uur een 41-jarige Vlissingse automobilist gewond bij een eenzijdig verkeersongeval. De man kwam uit de richting van Kuitaart en reed door onbekende oorzaak tegen een boom. Hij klaagde over pijn op de borst en aan zijn knie en hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat hij een gebroken borstkas had opgelopen. Zijn auto werd geheel vernield.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 3 aug -   17:30  
Aanhouding, Kloetinge
Kloetinge - Donderdag rond 18.00 uur is in de Ina Boudier-Bakkerlaan in Kloetinge een 22-jarige Goesenaar aangehouden. De man wordt verdacht van een poging inbraak/diefstal in een woning aldaar. Hij kon met behulp van een politiehond worden aangehouden.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 3 aug -   17:26  
Ongeval op A58 Goes
A58 Goes - Vanmorgen rond 05.50 uur vond op de A58 ter hoogte van Goes een ongeval plaats waarbij een 24-jarige automobiliste uit Yerseke gewond is geraakt. De vrouw kwam in aanrijding met een bestuurder van een bestelbusje. Deze persoon raakte niet gewond. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Door de aanrijding kwam het bestelbusje met aanhanger op zijn kant terecht. Vanwege het ongeval is de A58 enige tijd afgesloten geweest.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 3 aug -   17:23  
Winkeldieven aangehouden, Vlissingen
Vlissingen - Donderdagavond rond 20.45 uur zijn in de AH aan de Gildeweg in Vlissingen twee personen aangehouden voor winkeldiefstal. Ze waren in het bezit van levensmiddelen die ze niet hadden afgerekend. Beiden, een 26-jarige Vlissingse en een 35-jarige Tilburger zijn ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 3 aug -   17:23  
Aanhouding voor brandstichting, Terneuzen
Terneuzen - Afgelopen nacht is een 40-jarige vrouw uit Terneuzen aangehouden. Ze wordt ervan verdacht een auto die geparkeerd stond op de Rosengracht in haar woonplaats in brand te hebben gestoken. De vrouw is ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 3 aug -   17:22  
Verkeerscontrole A58 Rilland
A58 Rilland - Donderdag tussen 15.00 uur en 20.00 uur vond een controle plaats op de A58 ter hoogte van Rilland. Overtredingen: Snelheid: 3 x waarvan 1 invordering rijbewijs (65 km/u te hard) Niet dragen autogordel: 1 x Openstaande boetes: 4 x met een totaalbedrag van € 1528,01
Gemaakt door: 112zeeland
vr 3 aug -   02:04  
update:Verdacht voorwerp Middelburg
Middelburg - Verdacht voorwerp blijkt camera, Middelburg Agenten hebben vanavond een uitgebreid onderzoek ingesteld naar een verdacht blikje wat op een paal van een verkeersbord op het Hofplein was bevestigd. Na het nodige speurwerk bleek het te gaan om een speciale camera gebruikt door de sterrenwacht. Omstreeks 19.45 uur meldde een getuige dat hij een vreemd voorwerp op het Hofplein had aangetroffen. Toen politiemensen het voorwerp zagen, werd voor de veiligheid het Hofplein aan beide zijden met dranghekken afgezet. Bewoners van het Hofplein werden geïnformeerd om binnen te blijven. Twee explosieven verkenners van Politie Zeeland overlegden met een vertegenwoordiger van de explosieven opruimingsdienst defensie. Zij waren bereid om naar Middelburg te komen om het verdachte voorwerp te onderzoeken. Vervolgens ontvingen wij via de telefoon en twitter enkele meldingen dat het verdachte voorwerp mogelijk een camara was, die veelvuldig door de sterrenwacht wordt gebruikt. Omstreeks 23.00 uur kwam het verlossende woord van een vertegenwoordiger van de sterrenwacht in Middelburg. Hij bevestigde dat het een door hun gebruikte camera was. Het apparaat werd verwijderd. Hierop zijn de bewoners van het Hofplein geinformeerd en werd de straat weer vrijgegeven.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 3 aug -   01:17  
Ongeval op rijksweg N 57
N 57 Serooskerke (walcheren) - Donderdag middag rond 16:00 uur vond er een aanrijding plaats op de N 57. De aanrijdingwas ter hoogte van Serooskerke (walcheren). De bestuurders kwamen vrij met de schik. De ambulance is wel ter plaatse geweest maar hoefde niet in actie te komen. Waardoor het ongeval heeft plaatsgevonden is nog niet bekent. Een deel van de N57 was korte tijd afgezet. De auto’s zijn weggesleept.
Gemaakt door: Tommieboy
do 2 aug -   22:01  
Straten Middelburg dicht na vondst 'voorwerp'
Middelburg - De politie doet donderdagavond onderzoek in het centrum van Middelburg na de vondst van een ''vreemd voorwerp'' op het Hofplein. Omliggende straten als de Lange en Korte Noordstraat zijn afgezet. Dat meldde de politie.
Gemaakt door: 112zeeland
do 2 aug -   18:55  
Zwaar beschonken achter het stuur, Goes
Goes - Afgelopen nacht rond 03.00 uur is op de Ringbaan West in Goes een 31-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. Agenten zagen de man slingerend over de weg rijden en gaven hem een stopteken. Dit negeerde hij. Uiteindelijk is de automobilist toch gestopt en is hem een blaastest afgenomen. Hij bleek 5½ maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij kreeg proces verbaal.
Gemaakt door: 112zeeland
do 2 aug -   18:53  
Aanhouding, Kats
Kats - Afgelopen nacht rond 03.00 uur zijn op de Noordlangeweg in Kats drie mannen aangehouden. Buurtbewoners zagen drie mannen over een schutting klimmen en belden hierop de politie. Agenten troffen de mannen aan nabij het dorpshuis. Toen de mannen de agenten zagen renden ze er vandoor. Dankzij de politiehond zijn ze gepakt. Eén van hen zat op het dak van een schuurtje. De mannen zijn in de leeftijd van 22-, 24- en 37 jaar oud en afkomstig uit Zeist. Ze zijn ingesloten. De politie doet onderzoek.
Gemaakt door: Krukeltje
do 2 aug -   11:37  
Grote brand Beukenstraat Goes
Vanmorgen rond 10.45 was er een binnenbrand in chinees restaurant Golden House aan de Beukenstraat in Goes. Er werd vrij snel opgeschaald naar grote brand. Het chinees restaurant bevindt zich in een winkelcentrum. Brandweer en ladderwagen gingen ter plaatse. Ook een ambulance stond standby.
wo 1 aug -   22:07  
Let op skimapparatuur bij onbemande tankstations
Politie Zeeland waarschuwt autobezitters voor skimapparatuur die bij onbemande tankstations zijn aangetroffen. In de afgelopen twee weken is bij vier onbemande tankstations skimapparatuur aangetroffen. Het gaat om tankstations in de gemeenten Middelburg, Veere en Goes. De skimapparatuur is gedemonteerd en in beslaggenomen om verder te onderzoeken. Heeft u de laatste tijd ook getankt bij een onbemand pompstation? Controleer dan uw bankrekening op 'vreemde' afschrijvingen of neem contact op met uw bank.