ma 20 aug - 18:40
De Middelburgse politie gaat vanaf woensdag 22 augustus a.s. alle bestuurders van auto's, die illegaal over de Stationsbrug rijden, bekeuren. De boete bedraagt € 120,=.

Vanaf de inwerkingtreding van het verbod hebben verkeersregelaars bij de brug gestaan om er voor te zorgen dat automobilisten niet illegaal over de brug reden. In die periode heeft de politie waarschuwend opgetreden en zijn nog enkele aanpassingen gedaan om de verkeerssituatie te verduidelijken.

Vanaf woensdag a.s. gaat de politie over tot het schrijven van bekeuringen.De politie zal tijdens het normale toezicht extra aandacht schenken aan het gedrag van automobilisten in het stationsgebied. Waar nodig krijgen bestuurders van auto's, met uitzondering van lijnbussen, een bekeuring voor het rijden over het (brom)fietspad. Het zogenaamd handelen in strijd met bord G12a van het RVV.

Alleen bromfietsers, fietsers, voetgangers en lijnbussen mogen gebruikmaken van de brug. Provincie Zeeland heeft recentelijk een verkeersbesluit hiervoor genomen.De politie hoopt dat bestuurders zelf de noodzaak inzien dat de afsluiting van de Stationsbrug zorgt voor een verbeterde verkeersveiligheid en dat automobilisten zich aan de nieuwe verkeerssituatie zullen aanpassen.

Ingezonden door: 112zeeland