Selecteer per datum:

za 31 dec -   23:49  
Caravan in brand en een Buitenbrandje
Goes - De brandweer van Goes kreeg vanavond om 22.45 uur een melding binnen van een bermbrand aan de Deltaweg. Daar aangekomen bleek er een caravan in brand te staan. De 2e tankautospuit was niet meer nodig. De brand was snel geblust. De 2e tankautospuit ging nog even langs de Goese polder voor een buitenbrandje. Alle blusgroepen zijn weer op tijd op de kazerne om straks met hun familie het nieuwe jaar in te gaan.
za 31 dec -   23:31  
Brandweer blust wederom buitenbrand Parelplein Middelburg.
Middelburg - De vrijwilligers van de post Torenweg zijn vanavond uitgerukt voor een buitenbrand aan het Parelplein te Middelburg. Omstreeks 23:04 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die stuurde tankautospuit (4533) onder prio twee ter plaatse Eenmaal ter plaatse bleek het tegaan om wat afval wat in brand was gestoken. De brandweer heeft de brand geblust en kon binnen een kwartier terug keren naar de post .
za 31 dec -   22:55  
Brandweer blust buitenbrand Robijnplaats Middelburg
Middelburg - De vrijwilligers van de post Torenweg zijn vanavond uitgerukt voor een buitenbrand aan de Robijnplaats . Omstreeks 22:17 uur kwam er melding binnen bij de alarmcentrale dat er afval in de brand stond naast geparkeerde auto's . Hierop alarmeeerde de alarmcentrale tankautospuit (4533) met spoed ter plaatse te gaan. Binnen enkele minuten was tankautospuit (4533) ter plaatse en heeft de brand geblust. Binnen een kwartier konden de brandweerlieden terug keren naar de post.
za 31 dec -   22:28  
Buitenbrand in Goes
Goes - Om 21:45 uur kreeg de dienstdoende groep van de brandweer van Goes een melding van een schutting brand binnen. Daar aangekomen bleek het te gaan om een brandje bij de schutting. Het brandje is met 1 hogedruk straal geblust.
za 31 dec -   22:13  
Lichaam gevonden in sloot Kapelle
Kapelle - Aan de Hillewerfweg in Kapelle is zaterdagavond een levenloos lichaam aangetroffen in de sloot. Dat gebeurde rond 20.20 uur. Twee ambulances kwamen ter plaatse,ook werd de traumateam opgeroepen maar dat mocht niet meer baten. Later op de avond werd het bekend dat het ging om een natuurlijke dood,het slachtoffer is een man van 45 jaar uit Kapelle.
za 31 dec -   22:09  
Brandweer blust buitenbrand Parelplein Middelburg.
Middelburg - De vrijwilligers van de post Torenweg zijn vanavond uitgerukt voor een buitenbrand aan het Parelplein te Middelburg. Omstreeks 21:28 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die stuurde tankautospuit (4533) onder prio twee ter plaatse Eenmaal ter plaatse bleek het te gaan om wat afval wat in brand was gestoken. De brandweer heeft de brand geblust en kon binnen een kwartier terug keren naar de post .
za 31 dec -   18:54  
Diverse buitenbrandjes Vlissingen.
Vlissingen - Ook In Vlissingen is heeft de brandweer weer Veel moeten uitrukken, Dit jaar voor onder andre, Coniferenbranden, Container brandjes en afval dat in brand stond. Lees veder Voor foto's en uitgebreid verslag.
za 31 dec -   18:06  
Gewonde bij woningbrand Middelburg
Middelburg - Vanmiddag is er een persoon gewond geraakt bij een woningbrand aan de Koningin Julianastraat te Middelburg. Omstreeks 15:34 uur werd de brand gemeld bij de alarmcentrale die stuurde hierop direct tankautospuit (4535) en ladderwagen (4550) met spoed ter plaatse.
za 31 dec -   17:56  
Coniferenhaag verwoest door brand Oost Souburg.
Oost-Souburg - De vrijwilligers van de brandweer zijn vanmiddag uitgerukt voor een buitenbrand aan de Spaarnestraat te Oost Souburg. Omstreeks 14:30 uur kwam er een melding binnen van een brand aan de Spaarnestraat direct stuurde de alarmcentrale tankautospuit (4532) met spoed ter plaatse.
za 31 dec -   17:46  
Binnenbrand in woning Meanderlaan Middelburg.
Middelburg - De vrijwilligers van de post Torenweg en post Stromenweg zijn vanmiddag uitgerukt voor een binnenbrand aan de Meanderlaan te Middelburg. Omstreeks 14:41 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die hierop direct tankautospuit (4533) en ladderwagen (4550) met spoed ter plaatse stuurde.
za 31 dec -   12:25  
Plastic container in de brand
Zierikzee - Vanmorgen omstreeks 11:20 uur is de brandweer van Zierikzee gealarmeerd voor een containerbrand aan de Gruttostraat. Ter plaatste bleek het te gaan om een plastic inzamel container. De brandweer heeft de container vol gezet met schuim en daarna nog met een straal hoge druk de brand geblust.
za 31 dec -   12:02  
Eerste Containerbrand Middelburg Oudjaarsdag
Middelburg - De vrijwilligers van de post Torenweg zijn vanmorgen uitgerukt voor een buitenbrand aan de Torentrans te Middelburg. Omstreeks 11:16 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die hierop tankautospuit (4533) onder prioriteit twee ter plaatse stuurde. De brandweer heeft de ondergrondse container geblust en daarna de container vol laten lopen met water.
za 31 dec -   02:16  
Dienstverlening Brandweer in Middelburg
Vannacht heeft de brandweer in Middelburg aan de Vrijlandstraat een lantaarnpaalkap moeten verwijderen, De oorzaak is nog onbekend.
vr 30 dec -   21:24  
Klein brandje op parkeerterrein
Zierikzee - Om 21:01 kreeg de brandweer van Zierikzee de melding van een brand in de Grevelingenstraat nabij de Rabobank geldautomaat. Ter plaatse bleek de brand op het parkeerterrein van de Aldi te zijn, het bleek te gaan om een kerstboompje, wat met 1 hoge druk spuit werd geblust.
vr 30 dec -   19:13  
Brandweer assisteert Ambulance in Vlissingen
Vlissingen - De brandweer heeft in de Joost de Moorstraat in Vlissingen til assistentie verleent aan een Ambulance.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 30 dec -   15:12  
Middelbrand in Batenburg
Vlissingen - Omstreeks 3 uur vanmiddag heeft er in Batenburg te Vlissingen een brand gewoed. De melding kwam binnen als een uitslaande brand en daarom is opgeschaald naar een Middelbrand. Hierna heeft de brandweer de woning geventileerd en een controle uitgevoerd.
Gemaakt door: Tommieboy
do 29 dec -   22:11  
Uitleg vuurwerk afsteken 31 December
Middelburg - Op oudejaarsdag gelden er een aantal regels wat het afsteken van vuurwerk betreft.
do 29 dec -   17:54  
Getuigen gezocht wegens poging beroving
Goes - Woensdagmiddag tussen 17.25 uur en 19.44 uur heeft een jongen geprobeerd de handtas van een 71-jarige vrouw uit Yerseke te stelen. De vrouw liep over de Frans den Hollanderlaan in Goes toen ze een groepje jongens zag staan. Ze wandelde door in de richting van het station toen er met kracht geprobeerd werd haar handtas van haar schouder te trekken.
do 29 dec -   17:53  
Huis vol vuurwerk
Kruiningen - Agenten van de Zeeuwse politie hebben donderdagmiddag in een woning aan het Eindje de Rondte in Kruiningen 37 kg vuurwerk en 2 kg kruit in beslag genomen. In de woning trof men ook materialen aan om vuurwerk te maken.
do 29 dec -   12:08  
Containerbrand in Zierikzee
Zierikzee - Vanmorgen rond 11:30 uur woedde er aan de Zevengetijstraat een ondergrondse containerbrand. De brandweer van Zierikzee heeft de container aan de achterzijde geopend zodat zij deze konden blussen.
Gemaakt door: Tommieboy
wo 28 dec -   23:34  
Weer brandje Arnemuiden
Arnemuiden - Op de korenbloemlaan in Arnemuiden heeft gisteren brand gewoed in een ondergrondse container. Men vermoed dat het hier weer gaat om brandstichting. De brandweer heeft de brand geblust. Er deden zich geen bijzonderheden voor.
Gemaakt door: Tommieboy
wo 28 dec -   23:32  
Brandje Arnemuiden
Arnemuiden - Om 21:21 uur moest de brandweer uitrukken voor een brand in Arnemuiden op het stationsplein. Het betrof hier een kleine brand. Enkele autobanden waren aangestoken. De brandweer heeft de brand geblust.
Gemaakt door: Tommieboy
wo 28 dec -   23:18  
Ongeval 'S-Heer Hendrikskinderen
'S-Heer Hendrikskinderen - Gisteren heeft er een ongeval plaats gevonden in 'S-Heer Hendrikskinderen. Het ongeval vond plaats om 20:11 uur op de oude Rijksweg. Alleen de ambulance is ter plaatse geweest en heeft 1e hulp verleend. De brandweer hoefde niet uit te rukken want een takeldienst heeft het voertuig uit de sloot kunnen halen waarna het de auto heeft kunnen afvoeren.
Gemaakt door: Tommieboy
wo 28 dec -   22:42  
Ongeval Wilhelminadorp
Wilhelminadorp - In Wilhelminadorp op de Wilhelminapolderweg heeft om 19:56 uur een ongeval plaatsgevonden. Het betrof hier een éénzijdig ongeval. De auto is in een droge sloot terechtgekomen waarna de brandweer de beknelde automobilist uit het voertuig heeft gehaald. De ambulance heeft zich over de automobilist ontfermd.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 28 dec -   22:16  
Automobilist meldt zich op politiebureau, Bruinisse
Bruinisse - De automobilist die zaterdag 24 december jl. was doorgereden na een aanrijding met een fietser, heeft zich afgelopen maandag gemeld op het politiebureau. Het gaat om een 73-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland. Hij kon zich van de aanrijding niets herinneren, mogelijk had hij een black-out. Maar omdat hij op hetzelfde tijdstip over de Langeweg had gereden en zijn auto was beschadigd, kwam hij zich melden. Uit sporenonderzoek aan zijn auto is gebleken dat hij wel de veroorzaker was.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 28 dec -   22:09  
Aanhouding, Sint Annaland
Sint Annaland - Woensdagavond rond 21.30 uur is in de Huygenstraat in Sint Annaland een 28-jarige man uit de gemeente Tholen aangehouden voor mishandeling en bedreiging. De man wordt ervan verdacht een aantal personen in een woning in die straat te hebben mishandeld en bedreigd. Hij is meegenomen na het politiebureau en ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 28 dec -   22:09  
Illegaal vuurwerk, Oost Souburg
Oost Souburg - Woensdag is in een woning aan het Lunet in Oost Souburg een hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen. Een 19-jarige bewoner is verhoord en het vuurwerk is in beslaggenomen.
Gemaakt door: Tommieboy
wo 28 dec -   18:36  
Man voor fraude in Goes opgepakt
Goes - BRZN houdt drie verdachten aan in onderzoek naar oplichting De Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) heeft woensdag onder leiding van het Openbaar Ministerie Middelburg drie verdachten aangehouden in een oplichtingonderzoek. De drie werden in woningen in Delft, Rotterdam en Goes aangehouden. Zij worden er van verdacht een Nederlandse bank en diverse rekeninghouders van deze bank te hebben opgelicht. De drie zijn ingesloten voor verder onderzoek. Meerder aanhoudingen worden niet uitgesloten.
di 27 dec -   00:49  
Containerbrand in Middelburg
Rond kwart voor 12 's avonds heeft er in Middelburg een containerbrand gewoed, De brandweer heeft de container vol gepompt met water.
Gemaakt door: troetelbeer
ma 26 dec -   13:46  
Meisje gewond na val van paard
Middelburg - Een meisje is maandagmiddag gewond geraakt nadat zij van een paard was gevallen. Door nog onbekende oorzaak kwam het meisje rond 12:25 uur ten val aan de Bosschaartsweg in Middelburg.De alarmcentrale stuurde daarop de motorambulance en een ambulance met spoed ter plaatse.Ook werd de traumahelikopter uit Rotterdam gealarmeerd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 25 dec -   18:40  
Autobrand Koudekerke
Koudekerke - Rond kwart voor zes werd de brandweer van de post Koudekerke gealarmeerd om een brand te blussen. Toen de brandweer met spoed ter plaatsen kwam stond er een auto in brand. Op de Meindersweg te Koudekerke stond op een verlaten stuk tussen de bossen een auto aan de achterzijde volledig in brand. De brandweer had de brand snel geblust. Waarom daar een auto stond is niet bekend. De politie doet onderzoek en sluit een misdrijf niet uit.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 25 dec -   17:33  
Man mishandeld in Vlissingen
Vlissingen - Zaterdag rond 15.00 uur kreeg een 65-jarige Vlissingse man in de Walstraat in zijn woonplaats een kopstoot van een hem onbekende man.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 25 dec -   17:31  
Rijden onder invloed alcohol, Hulst
Hulst - Een 54-jarige automobilist uit Hulst werd zondag om 04.00 uur in de Zoutestraat in zijn woonplaats betrapt op rijden onder invloed. Een ademanalyse wees uit dat de man meer dan 3x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 25 dec -   17:30  
Politie zoekt getuigen inbraak in tankstation in Goes
Goes - De politie zoekt getuigen van een inbraak in een tankstation aan de Troelstralaan in Goes. Deze inbraak vond plaats op maandag 19 december rond 03.00 uur. Om binnen te kunnen komen werd een deur vernield. De dader(s) ging(en) er vandoor met een onbekende hoeveelheid sloffen sigaretten en shag. Vrijdag is door de politie een buurtonderzoek gedaan en er worden getuigen gevraagd van deze inbraak.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 25 dec -   17:28  
Jongen beroofd in Oost-Souburg
Oost-Souburg - Zaterdag tussen 16.00 en 16.30 uur is in de Willem-Alexanderstraat in Oost-Souburg een 11-jarige Middelburgse jongen door drie, hem onbekende jongens, beroofd. De jongen fietste vanuit de richting van de Kromwegesingel door de Willem-Alexanderstraat in Oost-Souburg in de richting van Middelburg. Op een basketbalveldje stonden de drie jongens. Toen de jongen hen voorbij reed, kwamen ze achter hem aan en trokken hem van zijn fiets. Hij werd vastgepakt en onder bedreiging van een scherp voorwerp werd hij van zijn gsm en jas beroofd. Toen de jongens hem loslieten is de 11-jarige weggerend en liet zijn fiets achter. Deze bleek later ook weg te zijn. De drie jongens zijn rond de 15 à 16 jaar, ca. 1.70 m lang en hadden alledrie een donkere jas aan. Eén van hen droeg een rode pet met de witte letters NY, de tweede een witte pet met gekleurde stippeltjes en eveneens de letters NY. Over de pet van de derde jongen is niets bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 25 dec -   17:27  
Automobilist rijdt door na aanrijding, Bruinisse
Bruinisse - Op de Langeweg in Bruinisse is zaterdag rond 18.00 uur een 15-jarige jongen uit de gemeente Schouwen-Duiveland aangereden door een onbekende automobilist. De jongen fietste over de Langeweg en werd van achter aangereden door, mogelijk, een rode personenauto. Hij vloog over de motorkap en belandde in de rechterberm. De bestuurder van de auto reed, na wat afgeremd te hebben, gewoon door en sloeg de Vrieseweg in in de richting Oosterland. Een automobilist die vanuit tegengstelde richting aan kwam rijden zag het gebeuren. Hij is gestopt en heeft de jongen thuisgebracht. Daarna is de 15-jarige met zijn moeder naar de huisartsenposts gegaan. Hij had last van spierpijn en zijn oor was een beetje uitgescheurd. De politie verzoekt de onbekende automobilist dringend zich te melden. Ook de automobilist die de jongen heeft thuisgebracht en eventuele andere getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie en te bellen naar 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
za 24 dec -   14:41  
Gewapende overval Sint Jansteen
Sint Jansteen - Gisteravond rond 18.45 uur drongen drie mannen de SPAR in Sint Jansteen binnen. Zij waren op zoek naar geld en wilde dit kennelijk op een snelle manier verkrijgen. De eigenaar van de supermarkt werd onder bedreiging meegenomen naar de kluis, terwijl één van de overvallers de klanten en de caissières bedreigde met een vuurwapen. Tegen hen werd geschreeuwd dat zij op de grond moesten gaan liggen. Kort na de overrompeling zijn de daders gevlucht in een donkergekleurde Seat Leon. Van deze auto is slechts een gedeelte van een kenteken bekend, namelijk 64-XV-??. Getuigen hebben gezien dat de auto via de Hoofdstraat, de Geslechtendijk en de Verrekijker is gereden en daarna bij de stoplichten rechtsaf is geslagen in de richting van Kapellebrug in België. Gezien is, dat de auto door rood is gereden. Daarna is de auto uit het oog verloren. Eén van de daders is opgenomen door een beveiligingscamera in de winkel. Dank zij die beelden is van hem een goed signalement bekend (een afbeelding is bij dit persbericht gevoegd). Het gaat om een man met een lichtgetint uiterlijk, geen baard of snor, een opvallende neus, lengte ongeveer 1.65 tot 1.75 meter lang met een normaal postuur. Hij had een donker jack aan met borstzakken en een capuchon. Daaronder een zwarte broek met aan de zijkant op de pijpen drie rode strepen. Verder droeg hij witte handschoenen en donkere schoenen met witte zool. Aan zijn schouder hing een donkere tas (vermoedelijke een schoudertas). De andere twee daders waren onherkenbaar en gekleed in donkere kleding. Wie denkt meer informatie te hebben over deze overval, de auto of de in beeld gebrachte verdachte herkent, wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Hiervoor kan het algemene nummer 09008844 gebeld worden.
Gemaakt door: 112zeeland
za 24 dec -   14:00  
Schuur in brand Vlissingen
Vlissingen - Aan de Noordbeekseweg is omstreeks half 4 vanmorgen wederom een buitenbrand geweest. Omstreeks half 4 stond er een schuur in brand welke als verloren moet worden beschouwd.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 23 dec -   23:12  
ongeval met twee auto`s
Middelburg - Op de Ampèreweg, te Middelburg heeft omstreek half 8 een ongeval plaatsgevonden, Op de splitsing Ampèreweg / Voltaweg in Middelburg zijn 2 auto's met elkaar in aanraking gekomen, Bij het ongeval zijn geen gewonden gevallen, De politie is ter plekke geweest om het verkeer te begeleiden. Omstreeks 8 uur heeft kuzee beide wagens weg gesleept, De politie heeft vervolgens een gedeelte van de weg weer vrij gegeven.
vr 23 dec -   22:02  
getuigen gezocht van mishandeling in Vlissingen
Vlissingen - Afgelopen zondag, 18 december, kwam er omstreeks 03.50 uur een melding binnen bij de meldkamer van de Zeeuwse politie. Er zou een mishandelde man op straat liggen op de Nieuwendijk. Agenten van de Zeeuwse politie gingen meteen ter plaatse en troffen inderdaad een man aan, liggend op straat. De man was niet helemaal goed bij kennis, hij viel vaak weg en had diverse verwondingen over zijn hele lichaam.
Gemaakt door: Tommieboy
vr 23 dec -   21:52  
3 branden in Koudekerke
Koudekerke - In Koudekerke zijn om 19:47, 20:55 en 21:02 uur drie achtereenvolgende branden gemeld. 2 ervan waren autobranden en 1 buitenbrand. De brandweer heeft de branden geblust. Over schade is nog niets bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 23 dec -   13:13  
auto totaal uitgebrand in Vlissingen
Vlissingen - op de weg assemburg in Vlissingen is vrijdagmorgen een auto totaal uitgebrand, De eigenaar van het busje, Dat elektrische rolstoelen vervoert Zag een flinke rookontwikkeling achter in zijn auto. De bestuurder heeft hierop het busje op een parkeerplaats gezet, En vervolgens de brandweer gebeld. Men heeft enig meubilair kunnen redden dat achter in het busje stond, Zolang bekend zijn er gelukkig geen gewonden gevallen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 22 dec -   23:02  
Winkeldieven aangehouden, Hulst
Hulst - Donderdagmiddag zijn in de AH aan het Stationsplein in Hulst twee personen aangehouden. Ze werden betrapt op het stelen van diverse levensmiddelen. In hun voertuig trof de politie ook goederen aan die afkomstig waren van diefstallen bij de C1000, de EMTE en de ALDI. De twee; een man van 64- en een vrouw van 66 jaar en woonachtig in Wolvertem (B) zijn ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
do 22 dec -   23:00  
Illegaal vuurwerk in beslaggenomen, Vlissingen
Vlissingen - Donderdagmiddag hebben agenten van de Zeeuwse politie illegaal vuurwerk in beslaggenomen in Vlissingen. In een schuurtje aan de Kanariesprenk zaten in een kartonnen doos diverse stukken vuurwerk zoals; vlinders, cobra's, lawinepijpen, 2 mortiershells en 7 mortierpijpen van verschillende diameters. De bewoner zal gehoord worden.
do 22 dec -   16:07  
Alle deelnemers Zeeuwse Burgernet welkom geheten
Zeeland - Coördinerend burgermeester Burgernet René Verhulst heeft donderdagmiddag vanuit de Gemeenschappelijke Meldkamer Zeeland de ruim 2.500 deelnemers aan Burgernet een welkomstbericht gestuurd. Hiermee is Burgernet Zeeland officieel van start gegaan. Zeeland is de eerste provincie waar Burgernet in één keer is ingevoerd. Het meldkamerpersoneel van de politie verspreidt via Burgernet de berichten.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 21 dec -   22:50  
Politieauto total loss na aanrijding, Sas van Gent
Sas van Gent - Rond 15.30 uur vanmiddag (woensdag) kwam er een melding binnen bij de meldkamer van Politie Zeeland, dat er een aanrijding had plaatsgevonden in de Eisenhowerlaan in Axel. De veroorzaker van de aanrijding was doorgereden zonder zijn gegevens achter te laten, daarom zijn agenten van de Zeeuwse politie ter plaatse gegaan om een aangifte op te nemen.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 21 dec -   22:45  
Minderjarige winkeldief aangehouden, Middelburg
Middelburg - Woensdagmiddag omstreeks 15.15 uur werd een 14-jarige jongen uit Vlissingen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. In een winkel aan de Sir Winston Churchilllaan in Middelburg had de jongen alcoholische drank met zich meegenomen, zonder deze te betalen. Hij was betrapt door winkelmedewerkers en deze hebben de politie gebeld. De jongen is overgebracht naar het politiebureau waar hij een verklaring heeft afgelegd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 21 dec -   22:43  
Bedrijfsinbraak, Kerkwerve
Kerkwerve - In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een horecagelegenheid in Kerkwerve. Door de dader(s) werd de toegang geforceerd. In het pand werden gokkasten opengebroken en leeggehaald. Wat de buit was is niet bekend. Door de technische recherche van Politie Zeeland is sporenonderzoek gedaan.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 21 dec -   22:42  
Bedrijfsongeval, Oostdijk
Oostdijk - Bij een bedrijfsongeval in Oostdijk is woensdagmorgen een 45-jarige man uit Sprundel gewond geraakt. Een dakspant met een gewicht van 500 kg. brak af en viel van de hijskraan waarmee het verplaatst werd. Het kwam op de Sprundelaar terecht. Met hulp van een collega kon de man zich loswurmen, maar omdat het niet goed met hem ging is een ambulance opgeroepen. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 21 dec -   22:41  
Gesignaleerde aangehouden, Sas van Gent
Sas van Gent - Politie Zeeland heeft maandag 19 december een 39-jarige inwoner van de gemeente Terneuzen in Sas van Gent aangehouden omdat hij gesignaleerd stond in het opsporingssysteem van de politie. De man stond gesignaleerd voor een ontnemingsvordering van 61.000 euro waarvoor bij niet betaling 540 dagen hechtenis dient te worden opgelegd. Dit bedrag van wederrechtelijk verkregen voordeel is tot stand gekomen na onderzoek in een hennepkwekerij. Naast dit vonnis dient hij nog boetes te betalen voor een bedrag van 3125 euro aan opgelegde verkeersboetes waarvoor hij in totaal 93 dagen gegijzeld kan worden. Ook is hij twee maal veroordeeld voor 72 dagen hechtenis voor rijden onder invloed. Alles bij elkaar opgeteld verblijft de man nu in totaal 777 dagen in het huis van bewaring tenzij hij een bedrag van 64.125 euro gaat betalen. In dat geval komt hij na 72 dagen weer vrij. Bij niet betalen betekent dit dat hij de komende drie kerstvieringen in gevangenschap zal moeten doorbrengen.
wo 21 dec -   19:25  
Doorgereden na veroorzaken schade
Biervliet - Tussen 10.45 uur en 12.55 uur is , vermoedelijk met een auto, forse schade veroorzaakt aan een geparkeerde personenauto in Biervliet. Deze auto stond geparkeerd aan de Noordstraat in Biervliet. Toen de 71-jarige Terneuzense eigenaar van de geparkeerde personenauto bij zijn voertuig kwam, zag hij dat er over de gehele zijkant van de auto, gaten in de auto zaten.
wo 21 dec -   18:06  
Dode vrouw uit Goes niet door geweld overleden
Goes - Uit de sectie, die dinsdag jl. heeft plaatsgevonden, is gebleken dat de 31-jarige vrouw, die zondagavond dood in haar woning aan de M.D. de Grootstraat is gevonden, niet door geweld om het leven is gekomen. De man, een bekende van het slachtoffer, die na haar overlijden is aangehouden, is vanmiddag in vrijheid gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 21 dec -   14:54  
Brommer aangereden door automobilist.
Vlissingen - Op de Koudekerkseweg heeft vanmiddag omstreeks Half 3 een Ernstig ongeval plaats gevonden, Het betrof een Botsing tussen een auto en een brommer op het fietspad bij de kruising Koudekerkseweg, sottegemstraat. persooneel van het ADRZ Vlissingen heeft 1e hulp verleend aan het slachtoffer samen met de Ambulancebroeders. De politie heeft het verkeerd tijdelijk moeten regelen, Dit omdat het slachtoffer deels op de Koudekerkseweg lag. Het slachtoffer is afgevoerd naar met onbekend letsel naar het ADRZ Ziekenhuis in Goes. Enige omschouwers stonden hiervan te kijken. Zo ging onder andere de woorden "Zo Wordt het letterlijk een pleisterziekenhuis" rond tussen de toeschouwers. "
Gemaakt door: 112zeeland
wo 21 dec -   12:54  
Poging overval, Middelburg
Middelburg - In de Europalaan hebben dinsdagmiddag twee mannen geprobeerd een overval te plegen op een Middelburger. Het slachtoffer wilde rond 14.30 uur wat spullen in zijn auto leggen die voor zijn woning geparkeerd stond. Hij liet de voordeur openstaan en liep naar zijn auto. Hij zag twee jonge mannen aan komen lopen uit de richting van de Laurens Stommesweg. Bij het openen van het portier, kreeg hij plotseling een trap van één van hen. Vervolgens werd hij, onder bedreiging van een scherp voorwerp, door één van de mannen gedwongen zijn woning binnen te gaan. De andere bleef op de stoep staan. Het slachtoffer zag kans de voordeur dicht te duwen en sloot zo de overvaller buiten. Die gaf nog enkele klappen op de voordeur en liep vervolgens samen met zijn kompaan weg richting de Euromarkt. Signalement overvallers: - getinte huidskleur - leeftijd tussen de 18 en 22 jaar - lengte tussen 1.75 en 1.85 cm De politie in Middelburg is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van deze overvalpoging. Zij kunnen bellen met 0900-8844.
Agendapunt:       di 20 dec
De medewerkers van 112zeeland
Zeeland - De medewerkers van 112zeeland
Gemaakt door: 112zeeland
di 20 dec -   12:55  
Woninginbraak in Tholen
Tholen - Maandag tussen 15.30 en 21.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Schelde Rijnweg in Tholen. Er werd een ruit vernield waarna de woning werd doorzocht. De bewoners missen sieraden en enkele honderden euro's.
Gemaakt door: 112zeeland
di 20 dec -   12:53  
Jongen beroofd van enkele euro's, Terneuzen
Terneuzen - In de Bernhard Zweerslaan in Terneuzen is maandag rond 22.00 uur een 16-jarige Terneuzense jongen beroofd van enkele euro's. De jongen fietste door de Bernard Zweerslaan en werd daar aangesproken door een voor hem onbekende man. Deze man dwong de jongen van zijn fiets te stappen en er kwam een tweede man bij. De jongen werd vastgepakt en kreeg enkele klappen. Daarna pakten de mannen enkele euro's van hem af en liepen weg.
Gemaakt door: 112zeeland
di 20 dec -   12:52  
14-jarige loopt alcoholvergiftiging op
Middelburg - Zaterdag rond 23.30 uur kreeg de politie een melding dat er op de Bluesroute in de Mortiere in Middelburg een jongen op de grond lag. Ter plaatse troffen agenten een 14-jarige Middelburgse jongen aan met om hem heen een stuk of vijf jongeren. Volgens een van hen had de 14-jarige een onbekende hoeveelheid alcohol gedronken. Nadat de jongen eerst nog wel aanspreekbaar was, verslechterde zijn toestand en was hij niet meer aanspreekbaar. Hij is naar het ziekenhuis in Vlissingen gebracht, waar bleek dat hij onderkoeld was. Hij werd aan het infuus gelegd en overgebracht naar Goes. De 14-jarige was inmiddels buiten bewustzijn en had vermoedelijk een alcoholvergiftiging opgelopen. In het ziekenhuis bleek hij ongeveer 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. De 14-jarige is inmiddels weer thuis.
Gemaakt door: 112zeeland
di 20 dec -   12:49  
Bestelauto opengebroken in Oosterland
Oosterland - In de nacht van maandag op dinsdag werd in de Leuvenstraat in Oosterland een bestelauto opengebroken. Uit de bestelauto werden een aantal elektrische machines gestolen, waaronder een schuurmachine, twee zaagmachines, een acculader en een schaafmachine. De waarde van het gestolen gereedschap is onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 19 dec -   18:35  
Politie zoekt getuigen, Goes
Goes - De politie is op zoek naar getuigen, die het 31-jarige slachtoffer tussen zaterdagavond 18.00 en zondagavond 23.30 uur nog in leven hebben gezien. Deze getuigen worden gevraagd om zich op het politiebureau in Goes te melden of te bellen naar 0900-8844. Vanmiddag (maandag) heeft de politie de auto, die door het slachtoffer werd gebruikt, in beslaggenomen. Mogelijk zijn sporen in of aan het voertuig aanwezig. Uit het onderzoek is gebleken dat de 34-jarige verdachte de vriend is van het slachtoffer. Het slachtoffer had vier minderjarige kinderen, die zondagavond niet in de woning aan de MD de Grootstraat zijn geweest. Ze waren bij andere familieleden. Vanwege het overlijden van hun moeder is er opvang geregeld.
ma 19 dec -   16:13  
Verkeersongeval Wolphaartsdijk
Wolphaarstdijk - Melding verkeersongeval Stadseweg met opmerking Pas op Gladheid Op de Nieuwedijk kruising Leuwerkeweg, waren er door de gladheid twee voertuigen frontaal op elkaar ingereden Toen de 4746 en de 4770 ter plaatse kwamen waren de de inzittende al uit het voertuig , dus heeft de brandweer alleen hand en spandiensten gedaan voor het ambulance personeel, beide bestuurders raakte gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht wat de verwondingen zijn is niet bekend Later in de ochtend zijn de voertuigen geborgen door de berger. Tekst Brandweer Wolphaartsdijk
Gemaakt door: 112zeeland
ma 19 dec -   13:02  
"Gladheid in Zeeland zorgt voor Chaos
zeeland - De gladheid heeft tijdens ochtenspits voor veel problemen gezorgd in Zeeland. Vooral op Walcheren en Noord-Beverland vonden veel incidenten plaats. ANWB Melden in Zeeland maarliefst 150 incidenten vanmorgen, Bij een aantal van deze Incidenten was assitentie van brandweer nodig. Sloeweg-Noord Ritthem, Rond 7 uur vanmorgen heeft er op de Sloeweg-noord te Ritthem een ongeval met 3 auto's plaatsgevonden. Een van de wagens is in de sloot beland, Hierbij raakte een inzittende serrieus gewond En is met spoed vervoerd naar het Ziekenhuis. Door het onval was er een flinke filevorming ontstaan in Vlissingen-Oost. Ook deze file zorgde voor weer voor enkele slippartijen en kleine ongevallen. Hierdoor heeft de politie besloten de weg te sluiten, Rond 10 uur was de weg weer open. Munnikweg Oostkapelle, Omstreeks half 8 kwam bij de meldkamer binnen dat op de Munnikweg te Oostkapelle een ongeval had plaatsgevonden. Hierbij is een auto tegen een boom gekomen en vervolgens een sloot in belandt. Omdat hierbij 2 personen gewond raakte is de hulpverlening opgeschaald naar Middel-Ongeval. Een van de personen was bekneld en is door de brandweer bevrijdt. Ze zijn beide met onbekend letsel naar het ziekenhuis afgevoerd. Stadseweg Wolphaartsdijk, Omstreeks half 8 op de Stadseweg te Wolphaartsdijk kwamen 2 personenauto's in een frontale botsing. Omdat enige letsel onbekend was werd hiervoor ook de brandweer geallarmeerd. Toen de hulpdiensten ter plaatsen waren, Waren beide bestuurders al uit de auto's. Vanwegen de vele meldingen kon de politie niet ter plaatsen komen. Dit is een van de redenen geweest dat de brandweer besloot assistentie te verlenen aan de Ambulance. Beide personen zijn overgebracht naar het Ziekenhuis gebracht. Heinkenszandseweg Heinkenzand, Omstreeks 9 uur gebeurde op de Heinkenszandseweg in Heinkenzand een ongeval plaats. De automobiliste raakte in een slip en kwam daardoor tot stilstand tegen een boom. Om de persoon te bevrijden is de brandweer van Heinenkenzand en Borssele opgeroepen. De automobiliste is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht." foto1 tot 4 is oostkapelle
Gemaakt door: 112zeeland
ma 19 dec -   13:00  
Onderzoek dode vrouw, Goes
Goes - De vrouw, die vannacht onder verdachte omstandigheden, is gevonden, betreft de 31 jarige bewoonster van het pand aan de M.D. de Grootstraat. De aangehouden verdachte is een bekende van het slachtoffer. De politie onderzoekt wat de oorzaak is van het overlijden van de vrouw. Zo verhoren rechercheurs vandaag de verdachte en enkele getuigen. Tevens wordt een buurtonderzoek gehouden. Ook zal vandaag nog nader forensisch onderzoek in de woning van het slachtoffer worden verricht. Om meer informatie over het overlijden te weten te komen, zal morgen sectie worden verricht. De politie werkt momenteel met 12 politiemensen aan dit onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 19 dec -   12:58  
Dode vrouw gevonden, Goes
Goes - Politie Zeeland onderzoekt de doodsoorzaak van een vrouw, die vannacht omstreeks 23.30 uur in een woning aan de M.D. de Grootstraat in Goes is gevonden. De politie heeft één man aangehouden. De politie kreeg een melding dat een vrouw buiten kennis was aangetroffen. Toen de hulpverlening ter plaatse kwam, bleek al snel dat de vrouw was overleden. De politie is onmiddellijk met een onderzoek in de woning gestart. Tevens is een GGD-arts gekomen. Gezamenlijk onderzochten ze of er sprake is van een misdrijf. Op dit moment kan dit nog niet worden uitgesloten. Het slachtoffer wordt/is voor nader onderzoek naar het mortuarium in Vlissingen overgebracht. Daar zal ze vandaag (maandag) verder worden onderzocht. Een 34-jarige man, die in de woning aanwezig was, is aangehouden. De politie onderzoekt of hij iets met deze zaak te maken heeft. Hij wordt voorlopig in Torentijd vastgehouden.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 19 dec -   12:50  
Cursisten BHV opleiding goede cijfers
Tholen - Op 9 december 2011 was de eerste BHV basis opleiding Blended Learning bij Van Rijn Brandbeveiliging in Tholen. Negen cursisten van diverse bedrijven, afkomstig uit de gemeente Tholen en daarbuiten, hebben in de twee weken voorafgaande aan de praktijkdag via E- learning de theorie geleerd. Op de praktijkdag zijn alle praktische vaardigheden beoefend en geëxamineerd en zijn de theorie examens gemaakt. Het resultaat mag er zijn. Elke cursist moest examen doen in vier verschillende onderdelen. De gemiddelde cijfers zijn: - Niet- spoedeisende Eerste Hulp 8.3 - Spoedeisende Eerste Hulp 8.3 - Brandbestrijding 8.6 - Ontruiming 9.6 Van Rijn Brandbeveiliging is blij met deze uitslag. Blended Learning is een goed alternatief voor de “normale” tweedaagse opleiding. Groot voordeel voor de werkgevers is dat ze hun werknemer maar één dag kwijt zijn. Wilt u meer weten over deze nieuwe kostenbesparende mogelijkheid voor het behalen van een BHV diploma? Kijk op de website van Van Rijn Brandbeveiliging voor alle informatie. Voor cursisten die liever niet via internet leren blijft de tweedaagse opleiding gewoon bestaan. Bij Van Rijn Brandbeveiliging bent u aan het goede adres voor uw BHV cursus. Zowel basis opleidingen als herhalingscursussen worden verzorgd in de eigen cursuslocatie in Tholen, of in- Company op elke locatie in Nederland. Van Rijn Brandbeveiliging wenst iedereen tevens een verblussend 2012.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 18 dec -   16:46  
Nieuwe voertuigen voor brandweer Wemeldinge
Wemeldinge - De brandweer van Wemeldinge kreeg zaterdag officieel de nieuwe tankautospuiten en de manschappenwagen overhandigd. Dit gebeurde door burgemeester Anton Stapelkamp in een volle Wemeldingse brandweerkazerne. Rond 14.00 uur begon de bijzondere dag voor vooral brandweer van Wemeldinge. Een nieuwe Tankautospuit van het merk Mercedes Atego met een opbouw van de firma Ziegler uit Windschoten. De oude Tankautospuit was al weer 15 jaar oud. Ook het manschappenbusje werd vervangen voor een nieuwe VW bus en tot ieders verwondering was het toch de verlengde versie. Na een paar korte toespraken werden de sleutels in ontvangst genomen. Toen gingen de roldeuren open en de twee oude voertuigen reden weg na korte stilte kwamen de twee nieuwe voertuigen onder oorverdovende sirenes de straat inrijden. Toen de wagens op de oprit stonden mochten de mensen de wagens gaan bezichtigen. Hier werd ook meteen de nodige uitleg bij gegeven. De indruk van de mensen was dat het hele mooie wagens waren.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 18 dec -   14:53  
Ongeval in Middelburg
Middelburg - Zaterdag rond kwart over 11 s'avonds, heeft zich op de splitsing Seissingel, Sanderberglaan in Middelburg een ongeval plaatsgevonden. Bij dit ongeval was in iedergeval een auto betrokken, één van de inzittende van deze wagen is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De wagen was zodanig beschadigt dat Kuzee deze heeft moeten wegslepen. Meer informatie over dit ongeval is nog onbekend.
zo 18 dec -   13:52  
Controleurs hang- en sluitwerk wel degelijk aan het werk
Vlissingen - Politie Zeeland heeft zaterdag onderzoek verricht naar de mogelijke nepagenten, die bij een vrouw in Vlissingen in haar woning het hang- en sluitwerk hadden gecontroleerd. Gebleken is dat wel degelijk in opdracht van Woonburg controleurs van firma DESTIL uit Tilburg legale controles hebben uitgevoerd. Naar aanleiding van de publiciteit over mogelijke nepagenten, die bij deze vrouw zijn geweest, heeft de politie vele meldingen van andere bewoners ontvangen. Bleek dat dit allemaal om woningen van Woonburg ging. Woonburg heeft tegenover de politie bevestigd, dat DESTIL het hang- en sluitwerk in hun woningen in de gemeente Veere en Vlissingen controleert. Hierna kan een certificaat voor het deugdelijk aanbrengen van hang- en sluitwerk in deze huurwoningen worden afgegeven. Dit gebeurt steekproefsgewijs, Woonburg weet vooraf niet welke woningen er worden bezocht.
zo 18 dec -   13:52  
Eenzijdig ongeval in Vlissingen
Vlissingen - Vrijdagavond rond 20.50 uur kreeg de politie de melding dat er aan de Edisonweg in Vlissingen een eenzijdig ongeval had plaatsgevonden waarbij een bromfietser gewond was geraakt. Even daarvoor trot een Poolse voorbijganger de bromfietser aan en probeerde verschillende passanten aan te houden voor hulp. Hier werd door geen van de passanten op gereageerd. Op de Paul Krugerstraat heeft de Poolse voorbijganger uiteindelijk een passant kunnen aanhouden. Deze belde 112. Agenten, die kort na de melding op de Edisonweg aankwamen, zagen inderdaad een bromfietser buiten kennis op de weg liggen. De bromfietser, een 45-jarige man uit Vlissingen, is met vermoedelijk neurotrauma per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. Van daaruit is hij overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Vermoedelijke toedracht: De bromfietser uit Vlissingen reed over de Edisonweg komdende uit de richting van de A58 en gaan de in de richting van de Prins Hendrikweg. Vermoedelijk is hij tegen een wegversmalling aangereden en ten val gekomen. Door de politie is een onderzoek ingesteld.
zo 18 dec -   13:51  
Slippartijen door gladheid
Kapelle, Goes, Wissenkerke - Politie Zeeland heeft vrijdagavond verschillende meldingen gekregen van slippartijen op de a58 bij Kapelle. Door een hagelbui raakten (voor zover bij de politie bekend) tussen 21.05 uur en 22.40 uur in totaal 8 auto's in de slip. Niemand raakte gewond. Rond 21.00 uur raakte er op de A58 bij Goes een auto in de middenberm na een slippartij; aan de Oost Westweg bij Wissenkerke raakten tussen 21.30 uur en 22.30 uur twee auto's in de slip. Een van die auto's kwam tot stilstand in een greppel. Ook hier raakte niemand gewond
zo 18 dec -   13:51  
Diefstal uit woning
Kamperland - Tussen donderdagmiddag 16.00 uur en donderdagavond 22.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Veerweg in Kamperland. Uit de woning zijn computerapparatuur en sieraden met onbekende waarde weggenomen. Er is vermoedelijk sprake van insluiping.
za 17 dec -   14:44  
Motorrijder komt om het leven na ongeval
Zierikzee - Zaterdagmiddag om 12.05 uur is op de Laan van Sint Hilaire een 21-jarige motorrijder uit Zierikzee zwaargewond geraakt en nadien in het ziekenhuis overleden.
Gemaakt door: Tommieboy
vr 16 dec -   22:58  
Ernstig ongeluk A58
THV Kapelle - Op de A58 heeft om 22:34 uur een ernstig ongeval plaats gevonden waarbij meerdere auto's waren betrokken. Het ongeval gebeurde ter hoogte van Schore / Kapelle en vond plaats op beide rijbanen, dus in beide richtingen! Enkele auto's zouden zich in een sloot bevinden. Bij het ongeval zijn meerdere auto's betrokken. Vermoedelijk is het slechte weer mede oorzaak van het ongeval. Brandweer en ambu zijn ter plaatsen.
Gemaakt door: Tommieboy
vr 16 dec -   22:41  
Wateroverlast Terneuzen
Terneuzen - Vanmiddag rond 16:02 uur was er wateroverlast aan de stationsweg. Het bleek dat een laag gelegen terrein onder water was gelopen. De brandweer heeft met pompen het water afgevoerd. De komende tijd wordt er in Zeeland meer wateroverlast verwacht.
Gemaakt door: Tommieboy
vr 16 dec -   21:39  
Scooterrijder ernstig ten val
Vlissingen - Om 20:54 uur is op de Edisonweg een scooterrijder ernstig ten val gekomen. De oorzaak van de val is nog onbekend. Door middel van onderzoek hoopt de politie erachter te komen. De val was van dien aard dat de ambulance het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis heeft gebracht.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 16 dec -   13:52  
Afpersers in oplichtingszaak aangehouden, Zeeland
Vlissingen - Politie Zeeland heeft met de aanhouding van in totaal vier verdachten een oplichtings- en afpersingszaak in dure goederen afgerond. De eerste aangifte van afpersing kwam binnen op 26 september van dit jaar. Naar aanleiding van deze aangifte is de politie een onderzoek gestart. Uit het onderzoek bleek dat de verdachten jongeren benaderden met de vraag of zij snel geld wilden verdienen en met hen mee wilden gaan. De jongeren hadden daar wel oren naar. Hoe ze dit geld zouden verdienen werd in eerste instantie niet verteld. Al snel bleek dat de verdachten hun slachtoffers dure spullen op afbetaling lieten kopen. Hierna moesten de jongeren deze spullen, onder dwang, aan de verdachten afstaan. De spullen betroffen o.a. GSM's met dure abonnementen en computerapparatuur. In een enkel geval moest er zelfs een creditcard worden aangevraagd. De jongeren zagen er echter geen geld voor terug. Door deze afpersers zijn de jongeren soms duizenden euro's armer geworden. Deze afpersingspraktijken vonden plaats in Vlissingen en Amsterdam. Op 9 november jl. zijn hiervoor een 17-jarige Vlissinger en een 18-jarige man uit Oost Souburg aangehouden. Op 6 december jl. zijn twee Amsterdammers van 15 en 22 jaar aangehouden. Alle verdachten werden in hun woning aangehouden. De slachtoffers zijn 18 en 19 jaar oud en afkomstig uit Middelburg (M en V), de gemeente Goes (M) en de gemeente Veere (V). De verdachten zijn ingesloten na hun aanhouding. Inmiddels zijn de minderjarigen geschorst uit hun bewaring. De twee meerderjarige verdachten zitten nog vast.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 16 dec -   12:53  
nep politie in Vlissingen
Vlissingen - Donderdagmiddag omstreeks 12.00 uur werd bij een bejaarde vrouw in Westerzicht, Vlissingen, aangebeld door twee mannen. De vrouw deed open. De mannen vertelden dat zij van de politie waren en dat zij bij de vrouw kwamen controleren of haar woning was voorzien van goed hang- en sluitwerk. De vrouw heeft de mannen binnengelaten en zij zijn, in haar bijzijn, de hele woning doorgelopen. Ze hebben volgens de vrouw gekeken naar alle sloten in haar woning en ook hebben ze de ramen gecontroleerd. Hierna vertrokken de mannen weer. Omdat de vrouw toch niet helemaal gerust was, heeft zij donderdagavond laat de politie in kennis gesteld van het feit. Zij had van anderen gehoord dat de mannen ook bij hen aan de deur waren geweest. De vrouw heeft haar woning nog bekeken, maar zag niet dat er goederen misten uit haar huis. De mannen waren in donkergekleurde kleding gekleed en waren tussen de 40 en 45 jaar oud. Een verdere beschrijving is niet bekend bij de Zeeuwse politie. Wat de vrouw niet deed, was om legitimatie vragen. Als er politieagenten bij u aan de deur komen, dan zijn zij verplicht zich te legitimeren. Vraag daar dus om!
Gemaakt door: Tommieboy
do 15 dec -   14:02  
Grote brand Vlissingen
Vlissingen - vanmiddag heeft er korte tijd een grote brand gewoed in de Walstraat in Vlissingen. De hulpdiensten zijn met groot materiaal uitgerukt in verband met de mogelijke aanwezigheid van personen in het pand. Zowel via de voorkant als achterkant werd er geblust. Brandweerposten uit Middelburg en Vlissingen zijn ingezet. De brandweer had grote moeite de brand te bestrijden ivm de locatie waar men moeilijk bij kan ivm de paaltjes in de binnenstad. De brandweer had het vuur snel onder controle.
Gemaakt door: 112zeeland
do 15 dec -   12:57  
Vermiste jongen terecht
Goes - De 15-jarige Lion Hempen uit Goes heeft zichzelf zojuist bij de politie in Middelburg gemeld. Hiermee vervalt de oproep om naar hem uit te kijken.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 14 dec -   23:52  
Vermissing minderjarige jongen
Goes - Politie Zeeland is op zoek naar de 15-jarige Lion Hempen uit Goes. Deze minderjarige jongen is vanavond omstreeks 21.45 uur nog gesignaleerd in de Haringvlietstraat in Middelburg. Het signalement van de jongen: ongeveer 175 cm., blank, tenger postuur en donker blond haar. Lion droeg een blauwe broek en een baseball jack, hij droeg een pet. Lion zelf of mensen die weten waar hij is, worden verzocht contact op te nemen met de plaatselijke politie of te bellen met 0900-8844. .
wo 14 dec -   21:11  
14-jarige jongens opgepakt na afsteken vuurwerk
Krabbendijke - Woensdagmiddag kwam bij de politie een melding binnen dat er vuurwerk werd afgestoken in Krabbendijke. De jongeman die het vuurwerk afstak had het van een vriend. In de woning van deze vriend trof de politie 3 doosjes Nitraten, 4 Widowmakers en 10 strikers. Beide 14-jarige jongens zijn doorverwezen naar HALT.
wo 14 dec -   21:10  
Hennepkwekerij ontruimd
Zierikzee - Op een terrein aan de Klerksweg in Zierikzee is woensdagmorgen een hennepkwekerij ontmanteld. Op het terrein trof men een vrachtwagentrailer aan met daarin bijna 400 hennepplanten. Een 45-jarige man is aangehouden en ingesloten.
wo 14 dec -   21:08  
Kop- staartaanrijding op de N57
Stormvloedkering - Woensdag rond 12.00 uur vond op de N57 nabij de verkeerslichten op de Stormvloedkering een aanrijding plaats tussen drie personenauto's. Een 33-jarige automobiliste uit de gemeente Veere is met onbekende verwondingen met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
wo 14 dec -   21:07  
Overschrijding van 54 km/u
Rilland - Een 49-jarige automobilist uit Tholen heeft woensdagmorgen rond 08.45 uur op de Oude Rijksweg in Rilland zijn rijbewijs in moeten leveren. De man reed met een snelheid van 134 km/u over bovengenoemde weg waar 80 km/u is toegestaan.
wo 14 dec -   08:09  
Overval in Aardenburg
Aardenburg - Dinsdag rond 17.45 uur vond een overval plaats op een winkel in de Weststraat in Aardenburg. Een man stapte rond die tijd de winkel binnen en vroeg om geld. Hij zette zijn eis kracht bij door te dreigen met een op vuurwapen gelijkend voorwerp.
Gemaakt door: 112zeeland
di 13 dec -   20:39  
Aanvulling op bericht Schietpartij in Sas van Gent
Sas van Gent - De mogelijke dader van de schietpartij die plaatsvond in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 december jl. in Sas van Gent, waarbij een 18-jarige vrouw uit de gemeente Terneuzen gewond is geraakt, heeft zich gemeld. Het gaat om een 32-jarige Belgische man; hij heeft zich vandaag (dinsdag) gemeld bij de rechtbank in Gent. De man is daar aangehouden en de uitleveringsprocedure is in gang gezet.
Gemaakt door: 112zeeland
di 13 dec -   20:38  
Hennepkwekerij aangetroffen, Kapelle
Kapelle - In een loods aan de Handelsweg in Kapelle is dinsdag rond 14.30 uur een hennepkwekerij aangetroffen. In de loods trof de politie een in aanbouw zijnde kwekerij aan. Er stonden 700 stekjes klaar om geplant te worden. Twee mannen, die op dat moment in de loods aanwezig waren, werden aangehouden. Het gaat om een 28-jarige man uit Tholen en een 29-jarige man uit Bergen op Zoom. De kwekerij is inmiddels geruimd.
Gemaakt door: 112zeeland
di 13 dec -   20:21  
Hennepkwekerij aangetroffen, Goes
Goes - Politie Zeeland heeft dinsdag omstreeks 11.45 uur een middelgrote (450 planten ) hennepkwekerij aangetroffen in een bedrijfspand aan de A. Plesmanweg in Goes. De politie is de kwekerij op het spoor gekomen tijdens het onderzoek naar de Hoogwerkers Service Zeeland uit Kapelle. Men trof bij de kwekerij een 57-jarige vrouw uit Goes aan. Zij is aangehouden. Momenteel wordt er door de Forensische afdeling onderzoek gedaan. Daarna zal de kwekerij ontruimd worden.
Gemaakt door: 112zeeland
di 13 dec -   20:20  
Vijf jongeren aangehouden, Schouwen Duiveland
Schouwen Duiveland - Op dinsdag 6 december zijn op Schouwen Duiveland vijf jongeren aangehouden. Ze worden ervan verdacht in wisselende samenstelling betrokken te zijn geweest bij: > Diefstal uit- en vernieling in een school in Zierikzee (7 en 21 november), > Diefstal van beeldjes op een begraafplaats in Zierikzee (3 oktober) , > Brandstichting in Zierikzee (19 november) papiercontainer en schuurtje t' Vrije, > Pogingen tot straatroof in Zierikzee (19 augustus) en Burgh-Haamstede (4 september). De jongeren in de leeftijd van 16- tot 22 jaar zijn woonachtig op Schouwen Duiveland (4) en Rhoon (1). Een 22-jarige man uit Schouwen-Duiveland en de 20 jarige man uit Rhoon zijn in bewaring gesteld door de rechter-commissaris van de rechtbank te Middelburg. De anderen verdachten zijn op vrije voeten gesteld. Zij blijven verdachten in dit onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 12 dec -   23:12  
Een veilige jaarwisseling, je hebt het zelf in de hand!
Middelburg - Elk jaar zou de jaarwisseling een goed begin van een nieuw jaar moeten zijn. Helaas vallen er altijd slachtoffers van oud op nieuw, landelijk zo'n 800. Dit komt door verkeerd gebruik van vuurwerk en onderschatting van de gevaren daarvan. Ook in Zeeland zijn er jaarlijks slachtoffers te betreuren.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 12 dec -   23:08  
Kruip in de huid van de Politie!
zeeland - De zes zuidelijke politiekorpsen Midden en West Brabant, Brabant-Noord, Brabant Zuid-Oost, Zeeland en Limburg-Noord en -Zuid zoeken toekomstig blauw talent. Een initiatief voor de werving van toekomstig talent is de Police Experience Day op zaterdag 17 december op de Politieacademie in Eindhoven. Voor deze dag kunnen 300 jongeren in de leeftijd van 14 t/m 16 jaar zich aanmelden en ervaren wat het werk van een agent inhoudt. Deelnemers ervaren een hele dag wat blauw met hen doet: Hoe het is om iemand aan te houden? Jezelf te verdedigen? Te schieten met scherp of tussenbeide te komen bij een ruzie? Het kan best heftig zijn. Ervaren agenten dagen de jongeren uit om het beste uit henzelf te halen en het vak zelf te ervaren. Een dag vol afwisseling, avontuur, discipline, specialisatie, teamwork en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Allemaal zaken die voor een agent belangrijk zijn. Het doel is dat jongeren aan den lijve kunnen ervaren of het politiewerk bij hen past en zich alvast kunnen oriënteren op een carrière bij de politie.
ma 12 dec -   15:24  
Winkeldiefstal
Sluis - In een winkelpand op de Kaai in Sluis werd zondag om 17.30 uur een 51-jarige man uit Gent aangehouden wegens diefstal van twee doosjes Antistax Forte pillen. De man had deze pillen in winkel in de Kappellestraat in Sluis gestolen, maar hij werd daar niet betrapt. In het filiaal van dezelfde zaak op de Kaai, gingen echter de alarmpoortjes af en kwam de eerder gepleegde diefstal aan het licht. De man bekende al langere tijd deze pillen te stelen. In overleg met de parketsecretaris werd aan de man een dagvaarding uitgereikt en hij zal binnenkort voor de rechter moeten verschijnen.
ma 12 dec -   15:22  
Woninginbraak
Bruinisse - Tussen zaterdag 12.00 en zondag 07.00 uur werd ingebroken in een woning in de Dijkstraat in Bruinisse. Er werd een ruit vernield om de woning binnen te kunnen komen. De bewoner mist een portemonnee met persoonlijke papieren en kleingeld, een horloge, een laptop en een tas met daarin o.a. een fles parfum.
ma 12 dec -   15:20  
Diefstal bestelauto
Zierikzee - In de nacht van zaterdag op zondag werd van een bedrijfsterrein aan de Korte Blokweg in Zierikzee een bestelauto gestolen. Het gaat om een witte Citroën Jumper met kenteken VF-BB-55. De waarde is onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 11 dec -   18:30  
Terneuzenaar rijdt persoon dood
Loon op Zand (Terneuzen) - Een 20-jarige man uit Sprang-Capelle is zondagmorgen 11 december 2011 om het leven gekomen bij een dodelijk verkeersongeval. Het slachtoffer zat als passagier in een personenauto die tegen een boom botste. Hij is daarbij uit de auto geslingerd en overleden. Politie en Koninklijke Marechaussee onderzoeken de toedracht van dit noodlottige ongeval.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 11 dec -   17:18  
Huiselijk geweld, Sluiskil
Sluiskil - Zondag rond 00.45 uur is in een woning aan de Drostlaan in Sluiskil een 43-jarige man uit Zelzate (B) aangehouden op verdenking van het mishandelen van zijn 37-jarige vriendin. De man is ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 11 dec -   17:17  
Eenzijdig ongeval, Tholen
Tholen - Zaterdagmiddag rond 14.20 uur is een 20-jarige automobiliste uit de gemeente Tholen met haar auto van de weg geraakt en de dijk afgerold. De vrouw, die nog maar twee weken in het bezit van een rijbewijs is, reed vanaf de Postweg de Vrouweweg op. Bij het opdraaien nam ze de bocht iets te ruim waardoor ze in de berm terecht kwam en de dijk afrolde. Hierbij is ze 1 x over de kop gegaan. De vrouw evenals haar inzittenden, een man en twee kinderen, raakten ongedeerd..
zo 11 dec -   14:12  
Grote drugscontrole
Breskens - Zaterdag is de 4e grote drugscontrole in Breskens gehouden van dit jaar. Politie Zeeland controleerde samen met collega's van de KMAR en het KLPD. Passagiers die van de veerboot uit Vlissingen kwamen en de bus met eindbestemming België namen werden gecontroleerd m.b.t. een (passieve) drugshond en zijn geleider van het KLPD. De drugshond gaf zijn geleider een teken als deze verdovende middelen rook. Dit teken maakte de persoon verdachte van de Opiumwet. Ter plaatse werden de verdachten direct voorgeleid. Ook werden verschillende personen gecontroleerd die van het veer uit Vlissingen kwamen en met eigen vervoer hun reis naar België en Frankrijk wilden vervolgen. In totaal zijn 12 verdachten staande gehouden waarvan er 11 aangehouden zijn voor overtreding van de Opiumwet (uitvoer van verdovende middelen). De aangehouden verdachten hebben de Belgische- of de Franse nationaliteit. Ze kregen ter plaatse een transactie van 400 euro. Kon men dit bedrag niet betalen dan ontving men een dagvaarding. Allen verklaarden de verdovende middelen te hebben gekocht in de coffeeshops in Vlissingen. De in beslaggenomen drugs betreffen 87,7 gram hennep en 11,9 gram hash.
zo 11 dec -   14:10  
Betaalautomaten opengebroken
Ritthem - Tussen zaterdag 18.00 uur en zondag 06.30 uur zijn bij een bedrijf aan de Marie Curieweg in Ritthem de betaalautomaten opengebroken. Het is onbekend wat de inhoud hiervan was.
zo 11 dec -   14:09  
Pizzakoerier gewond
Middelburg - Zaterdagavond rond 21.35 uur vond op de Veersesingel in Middelburg een eenzijdig ongeval plaats. Een 17-jarige Middelburger was met zijn bromfiets tegen een geparkeerde auto aangereden en hierbij gevallen. De jongeman raakte gewond aan zijn been en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
zo 11 dec -   14:07  
Zakkenrollen
Terneuzen - • Van een 79-jarige vrouw uit Terneuzen is zaterdagmiddag in het winkelcentrum De Zuidpolder in haar woonplaats haar portemonnee gerold. De inhoud bestond uit waardepapieren en een klein geldbedrag.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 11 dec -   09:30  
Schietincident Terneuzen
Terneuzen - In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 02.15 uur, is er geschoten op een woning in de Jacob van Heemskerkstraat in Terneuzen. De bewoners waren op dat moment thuis. Na het incident is meteen de politie gewaarschuwd en er is een onderzoek opgestart. Uit dat onderzoek bleek dat er op ramen in de woning was geschoten. Er zijn geen gewonden gevallen. De technische recherche van Politie Zeeland heeft een sporenonderzoek gedaan in en om de woning en er zijn verklaringen van getuigen opgenomen. Uiteraard zijn agenten van Politie Zeeland meteen op zoek gegaan naar de dader(s) van dit misdrijf. In de Goudenregenstraat in Terneuzen werd omstreeks 05.00 uur door twee agenten een personenauto aan de kant van de weg gezet voor een controle. Van de drie personen die even later in deze auto bleken te zitten, was inmiddels bekend dat zij mogelijk met het schietincident te maken hadden. Deze drie zijn aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar worden zij vandaag verder gehoord. De drie betreffen allemaal mannen die afkomstig zijn uit Terneuzen. Ze zijn 23, 39 en 22 jaar oud.
za 10 dec -   18:46  
Getuigen diefstal gezocht in Sluis
Sluis - Politie Zeeland zoekt getuigen van diefstallen die gepleegd zijn in de nacht van 7 op 8 december en in de nacht van 8 op 9 december in de Burgemeester van Hootegemstraat Sluis. Uit nieuwbouwwoningen zijn diverse soorten gereedschap, een cv-ketel, doucheslang en sproeikop, een magnetron en een vaatwasser gestolen. De politie verzoekt getuigen zich te melden op het politiebureau of te bellen naar 0900-8844.
za 10 dec -   18:42  
Ernstig zedendelict
Vlissingen - In de nacht van vrijdag op zaterdag, tussen 06.15 en 06.30 uur, is bij een jonge Vlissingse vrouw een ernstig zedenmisdrijf gepleegd. De vrouw was onderweg naar haar woning. Zij liep tussen bovengenoemde tijden in een brandgang nabij de snackbar aan de Bloemenlaan. Op die plaats is zij belaagd door een jongere negroïde man. Een erg duidelijk signalement van deze man is niet bekend. Wat we wel weten is dat hij ongeveer 1.70 meter lang was, een opvallend donkere huidskleur had en korte rastaharen. De man had een normaal postuur. Over zijn kleding is niets bekend. Een bijzonderheid is dat de man op een fiets reed. Over de fiets is verder niets bekend. Uit onderzoek is gebleken dat de man, in het uur voordat hij het zedendelict pleegde, ook in de binnenstad van Vlissingen is geweest. Hij reed toen ook op de fiets. Nadat de man zich schuldig had gemaakt aan het plegen van het zedenmisdrijf is hij weggegaan en heeft het slachtoffer de politie gebeld. Toen agenten van de Zeeuwse politie ter plaatse kwamen is direct een onderzoek gestart. De agenten die met het onderzoek bezig zijn, hopen dat eventuele getuigen zich willen melden. Mensen die de man bijvoorbeeld eerder op de avond in de binnenstad hebben gezien, of mensen die iets gehoord of gezien hebben van het gepleegde delict, worden verzocht zich te melden bij het politiebureau in Vlissingen of te bellen met 0900-8844. Agenten van de Zeeuwse politie hebben in de loop van de zaterdag al een buurtonderzoek gehouden, dus de mensen die tijdens dat onderzoek al iemand van de politie hebben gesproken, hoeven niet nogmaals contact op te nemen.
za 10 dec -   18:42  
Ernstig zedendelict
Vlissingen - In de nacht van vrijdag op zaterdag, tussen 06.15 en 06.30 uur, is bij een jonge Vlissingse vrouw een ernstig zedenmisdrijf gepleegd. De vrouw was onderweg naar haar woning. Zij liep tussen bovengenoemde tijden in een brandgang nabij de snackbar aan de Bloemenlaan. Op die plaats is zij belaagd door een jongere negroïde man. Een erg duidelijk signalement van deze man is niet bekend. Wat we wel weten is dat hij ongeveer 1.70 meter lang was, een opvallend donkere huidskleur had en korte rastaharen. De man had een normaal postuur. Over zijn kleding is niets bekend. Een bijzonderheid is dat de man op een fiets reed. Over de fiets is verder niets bekend. Uit onderzoek is gebleken dat de man, in het uur voordat hij het zedendelict pleegde, ook in de binnenstad van Vlissingen is geweest. Hij reed toen ook op de fiets. Nadat de man zich schuldig had gemaakt aan het plegen van het zedenmisdrijf is hij weggegaan en heeft het slachtoffer de politie gebeld. Toen agenten van de Zeeuwse politie ter plaatse kwamen is direct een onderzoek gestart. De agenten die met het onderzoek bezig zijn, hopen dat eventuele getuigen zich willen melden. Mensen die de man bijvoorbeeld eerder op de avond in de binnenstad hebben gezien, of mensen die iets gehoord of gezien hebben van het gepleegde delict, worden verzocht zich te melden bij het politiebureau in Vlissingen of te bellen met 0900-8844. Agenten van de Zeeuwse politie hebben in de loop van de zaterdag al een buurtonderzoek gehouden, dus de mensen die tijdens dat onderzoek al iemand van de politie hebben gesproken, hoeven niet nogmaals contact op te nemen.
za 10 dec -   13:04  
Alcoholcontrole in gemeente Borsele
Politie Zeeland heeft van vrijdag 20.00 uur tot zaterdag 03.00 uur op 6 verschillende locaties in de gemeente Borsele een alcoholcontrole gehouden. In totaal zijn er 479 bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. 4 bestuurders reden onder invloed van alcohol. Van één bestuurder werd hierdoor het rijbewijs ingevorderd. Verder is er 14 keer verbaliseert voor de volgende feiten: 11 x niet tonen van het rijbewijs 1 x niet tonen van de chauffeurspas van een taxichauffeur 1 x voor het verlopen van het rijbewijs (363 dagen) 1 x het niet dragen van de gordel. Tevens zijn er twee gripzakjes met hennep in beslag genomen.
za 10 dec -   13:03  
Twee mannen aangehouden
goes - Politie Zeeland heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen aangehouden in de Wijngaardstraat in Goes. De twee mannen, 38 en 39 jaar en afkomstig uit Goes en Belgie, waren rond 03.00 uur betrokken bij een vechtpartij in de Wijngaardstraat. De politie heeft de zaak in onderzoek
za 10 dec -   13:01  
Rijden zonder rijbewijs in Vlissingen
Vlissingen - Politie Zeeland heeft vrijdag een auto in beslag genomen van een 31-jarige Vlissingse op de Gildeweg in Vlissingen. De vrouw reed rond zonder geldig rijbewijs en bleek bij de Belastingdienst nog een schuld te hebben.
za 10 dec -   13:00  
Rijden zonder rijbewijs in Middelburg
Middelburg - Politie Zeeland betrapte vrijdag rond 14.45 uur een automobilist op het Podium in Middelburg op het rijden zonder rijbewijs. De 16-jarige bestuurder heeft de Engelse nationaliteit en heeft een boete gekregen voor de overtreding.
za 10 dec -   12:59  
Aanhoudingen
Kloetinge - Zaterdag rond 05.00 uur heeft Politie Zeeland 3 mannen aangehouden in Kloetinge wegens het aanbrengen van grafiti op een skatebaan. De drie, 19 en 23 jaar oud en afkomstig uit Goes, Kapelle en Heinkenszand, waren even eerder gezien door een getuige die melding maakte bij de politie. Hierop is de politie met surveillancehonden ter plekke gegaan. De honden pakten al snel een geurspoor op van de verdachten. Twee van hen zijn aangehouden op het Noordeinde in Kloetinge. De derde verdachte had al rennend kans gezien de 's heer Elsdorpweg in Goes te bereiken waar hij werd aangehouden door de politie. Eén van de verdachten is door de surveillancehond gebeten waarna een arts is ingeschakeld voor medische behandeling van de man. De politie heeft een verfspuitbus in beslag genomen.
za 10 dec -   12:57  
Schietpartij Sas van Gent
Sas van Gent - Omstreeks 03.30 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag kregen agenten van Politie Zeeland de melding dat er een schietpartij was geweest op de Markt in Sas van Gent. Er is direct een onderzoek gestart. De Markt in Sas van Gent is voor een gedeelte afgezet met linten. De (technische) recherche doet onderzoek. Er is een vrouw van 18 jaar uit de gemeente Terneuzen gewond geraakt. De verwonding is niet levensbedreigend. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis en wordt daar behandeld. Mogelijk ligt een ruzie in de relationele sfeer ten grondslag aan de schietpartij. De dader is vertrokken in een auto. We denken te weten wie hij is. Hij is nog niet aangehouden. Op dit moment is dit alle informatie die wij hebben. Mocht er meer informatie zijn dan volgt een aanvulling op dit persbericht.
vr 9 dec -   19:39  
Hoog water zorgt voor overlast
Zeeland - Het hoge water zorgt in de provincie niet voor grote problemen. Wel heeft het fietsvoetveer er twee uur uitgelegen en werd er rekening gehouden met het sluiten van de stormvloedkering. Zover kwam het niet. In verschillende plaatsen langs de Oosterschelde stroomde de kade over.
vr 9 dec -   14:12  
Brand bij Woonboulevard Poortvliet
Poortvliet - Vannacht heeft er een kleine brand gewoed in WoonBoulevard Poortvliet. De brandweer kreeg vanacht rond 01.00 uur een sprinkleralarm door. Ter plaatse aangekomen hing er rook op de begane grond in het restaurant. Waarop ze middelbrand hebben gemaakt.De brand bleek in keuken te zijn. De sprinkleralarm had zijn werk al goed gedaan, daarom was de brand snel onder controle. Wat de schade is, is niet bekend. ,
Gemaakt door: 112zeeland
vr 9 dec -   11:04  
vechtpartij Yerseke
Yerseke - Vrijdagmorgen rond 05.30 uur ging een 31-jarige man uit Yerseke naar zijn werk. Hij liep naar zijn auto die geparkeerd stond in de Langeville in Yerseke. Terwijl hij in zijn auto zat, werd hij aangevallen door een man met mogelijk Aziatisch uiterlijk Wat die man daar deed, is niet bekend en wordt onderzocht. Er ontstond een vechtpartij tussen de twee mannen, waarbij de Yersenaar in het gezicht is gespoten met een bijtende stof. Ook werd hij in zijn hand gestoken met een scherp voorwerp, hierdoor raakte hij gewond. Na dit voorval is de dader en te voet vandoor gegaan in de richting van de Molendijk. Daar is het slachtoffer de man uit het oog verloren. Omdat de Langeville, zelfs op dit vroege tijdstip, een druk begane weg is, hoopt de Zeeuwse politie dat er mogelijk mensen getuige zijn geweest van de vechtpartij. Hebt u iets gezien of gehoord (er is nl. nogal hard geschreeuwd door beide mannen) dat met deze vechtpartij verband kan houden, belt u dan met 0900-8844. De technische recherche heeft sporenonderzoek gedaan op de plaats van het delict. De zaak wordt verder onderzocht door de Zeeuwse politie.
Gemaakt door: 112zeeland
do 8 dec -   22:42  
Kleine lekkage tankwagon Sas van Gent
Sas van Gent - Donderdagmorgen 8 december om 9.20 uur kwam via ProRail een melding binnen bij de meldkamer in Zeeland van een ongeval met gevaarlijke stoffen in Sas van Gent. Het betrof een kleine lekkage van een brandbare stof uit een stilstaande wagon op het spoorwegemplacement. De lekkage vond plaats via het deksel waarmee de wagon wordt afgesloten. De meldkamer alarmeerde de brandweer en overige hulpdiensten om de lekkage te stoppen. De lekkende stof was een soort benzine. Er is een zeer geringe hoeveelheid uit de tankwagon gedruppeld, ongeveer de hoeveelheid van een koffiebeker. Het lekken van de stof geeft met name kans op brand en/of explosie. In combinatie met andere wagons op het emplacement, leverde dit een risico op. Totstandkoming melding Via het alarmeringssysteem P2000 was zowel een melding van een treinincidentscenario (TIS) 4.3 (= zeer groot ongeval gevaarlijke stoffen) als een TIS 4.1 (= klein ongeval gevaarlijke stoffen) te zien. Bij de melding door Pro Rail aan de meldkamer leek het in eerste instantie een zeer groot ongeval te zijn. Deze tekst stond al in de melding toen het alsnog een klein ongeval bleek. Daarop is door de meldkamer daadwerkelijk gealarmeerd conform TIS 4.1. Omwille van de snelheid van de alarmering is de tekst via P2000 dat het eerst TIS4.3 betrof, niet meer verwijderd. De melding door Pro Rail bij de meldkamer gebeurt aan de hand van hectometerpaaltjes langs het spoor. Omwille van snelle inzet is op de meldkamer in de eerste alarmering een willekeurige straat in de buurt van het spoorwegemplacement aangegeven (Statenstraat). Op basis van aanvullende informatie direct na de alarmering is tijdens het aanrijden van de hulpdiensten de aanrijroute en opstelplaats gewijzigd via mobilofoonverkeer tussen hulpdiensten en meldkamer. Standaard procedure Bij TIS 4.1 is er een standaard procedure van alarmeren, waarbij veel eenheden uit voorzorg worden opgeroepen. Niet alle eenheden zijn daadwerkelijk ingezet. Toen al vrij snel bleek dat het om een klein ongeval ging, zijn de meeste hulpdiensten teruggekeerd naar de kazernes. Afhandeling incident Rond 10:30 uur was de lekkage gedicht en werd er afgeschaald naar GRIP 0, de reguliere situatie.
do 8 dec -   22:37  
Binnenbrand blijkt mee te vallen
Goes - Vanochtend kreeg het dagpiket van brandweer Goes een melding van een binnenbrand binnen, aan de Beethovenlaan in Goes.Ter plaatse bleek het te gaan om losse materialen dat onder een afdakje stond naast de woning. Er zou ook iemand lichte brandwonden hebben opgelopen.
do 8 dec -   22:27  
Controle Kapelle en Goes
Kapelle/Goes - In samenwerking met de belastingdienst heeft Politie Zeeland vandaag een controle gehouden op de Oude Rijksweg in Kapelle en de Antony Fokkerstraat in Goes. In de ochtenduren is er gecontroleerd in Kapelle. Hier zijn 998 voertuigen 's Middags is gecontroleerd in Goes. Hier zijn 3915 voertuigen gecontroleerd. In totaal is 17 x een boete uitgedeeld voor o.a. overbelading, te donker getinte ramen, geen APK gekeurd voertuig en rijden onder invloed alcohol De belastingdienst heeft 190.130,97 Euro geïnd, 112x beslag op een auto gelegd en 4 auto's af laten slepen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 8 dec -   14:33  
Onder invloed, A58
Heinkenszand - Afgelopen nacht rond 04.00 uur is op de A58 ter hoogte van Heinkenszand een 28-jarige Vlissinger aangehouden. Hij reed slingerend met een gangetje van 40 km/u over de A58. De man is niet in het bezit van een rijbewijs en weigerde een blaas- en bloedtest. Hij is meegenomen naar het bureau.
Gemaakt door: 112zeeland
do 8 dec -   14:31  
Politie zoekt getuigen ,Middelburg
Middelburg - De politie is op zoek naar mensen die informatie kunnen geven over een delict dat donderdagmorgen rond 09.00 uur plaatsvond in de fietstunnel, gelegen onder de Schroeweg, in Middelburg. Een 13-jarig meisje uit die plaats fietste in deze fietstunnel in de richting van de Statenlaan. Vanuit tegenovergestelde richting kwamen vier jongens aanfietsen. In het midden van de tunnel hielden de jongens het meisje tegen en pakten haar bij haar arm. Ze uitten dreigende taal. Getuigen worden verzocht te bellen met 0900-8844
wo 7 dec -   18:57  
Geringe schade bij kop/staartbotsing
Kats - Op de 1e Deltaweg vond woensdagmorgen rond 07.30 uur een kettingbotsing plaats waarbij vijf auto's waren betrokken. Bij deze aanrijding raakte niemand gewond. Eén personenauto moest worden getakeld, de anderen hadden slechts geringe schade.
wo 7 dec -   18:55  
Politie Zeeland vertegenwoordigd op depolitiezoekt.nl
Zeeland - Vandaag is met de plaatsing van het eerste Zeeuwse opsporingsbericht ook Politie Zeeland vertegenwoordigd op www.depolitiezoekt.nl. De politie is op zoek naar meer informatie over een gewelddadige overval op casino Playland in Axel op 10 oktober 2011. Het opsporingsbericht is eerder geplaatst op hvzeeland.nl. Door het bericht ook viawww.depolitiezoekt.nlte verspreiden, hoopt het Zeeuwse politiekorps een nieuwe doelgroep te bereiken. Depolitiezoekt.nl bestaat uit een website met opsporingsberichten van de Nederlandse politiekorpsen. Naast de website is er ook een mobiele app voor smartphones. De mobiele app 'depolitiezoekt' is gratis te downloaden en beschikbaar voor de Iphone en Android-toestellen. Politie Zeeland maakt met deze zaak voor de eerste keer gebruik van het initiatief. De website wordt dagelijks tot ruim 150.000 keer bezocht. De mobiele applicatie is inmiddels op ruim 100.000 smartphones geïnstalleerd.
wo 7 dec -   14:13  
Stormschade bij Logus afbouw
Rithem - Op woensdagmiddag 7 december werd de chauffeursploeg van de stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg opgeroepen om nacontrole te verrichten bij Logus afbouw. Hierop zijn ze met de ladderwagen 4550 zonder spoed ter plaatse gekomen. Ter plaatse bleek dat het grote bord boven de ingang beschadigd was geraakt door de harde wind. Na dat dit was verholpen konden ze weer terug naar de post.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 7 dec -   08:32  
ongeval Oostkapelle
Oostkapelle - Woensdagnacht omstreeks half 1 zijn de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de Noordweg te Oostkapelle. Naast de ambulance werd ook de brandweer opgeroepen, Dit omdat het onduidelijk was of er nog personen bekneld waren. Bij aankomst van de hulpdiensten waren de inzittende al uit de auto. Al snel bleek dat de verwondingen mee vielen en na geruimde tijd kon de ambulance weer terugkeren. Bergingsbedrijf Kuzee heeft de auto kunnen wegslepen, Het vermoede bestaat dat het ongeval is voorgevallen door middel van gladheid.
Gemaakt door: 112zeeland
di 6 dec -   18:37  
Vrouw geld afgenomen, Zonnemaire
Zonnemaire - Dinsdag rond 12.30 uur is een bejaarde vrouw (87) in een woning aan de Margrietstraat in Zonnemaire door een onbekende jongeman van haar geld beroofd. De jongeman vroeg haar kaarten te kopen waarvan de opbrengst zou gaan naar goede doelen. De vrouw pakte haar portemonnee om een bijdrage te geven maar plots pakte de jongeman al haar geld af. Het gaat om meer dan honderd euro. Mogelijk zijn er meer gedupeerden. Ze worden verzocht contact op te nemen met de politie.
Gemaakt door: 112zeeland
di 6 dec -   18:34  
fietsverlichting campagne van start
Middelburg - Campagne 'Val Op! Daar kun je mee thuiskomen' van start In samenwerking met de provincie en het ROVZ heeft Politie Zeeland vanmorgen een verlichtingscontrole gehouden op de Oude Vlissingseweg in Middelburg. Tussen 07.00 en 08.30 uur werd door een speciaal daarvoor opgezet 'overvalteam' fietsverlichting gecontroleerd. Als de fietsers netjes verlichting voerden, dan kregen zij een KansLichtKaart. Op die kaart zit een actiecode. Die code kan geactiveerd worden op de website www.vakerveiligfietsen.nl en met die code maken mensen kans op een lichtgraffiti-workshop. Als de verlichting van de fietsers niet in orde was, dan kregen fietsers een bekeuring èn een set lampjes, zodat ze toch veilig hun weg konden vervolgen. Het overgrote deel van de fietsers die op de Oude Vlissingseweg zijn gecontroleerd had netjes zijn of haar verlichting aan. In totaal zijn er bijna 140 fietsers gecontroleerd. 17 daarvan kregen een bekeuring en de overige fietsers werden beloond met een kanskaart.
Gemaakt door: 112zeeland
di 6 dec -   18:33  
Map uit handen gerukt, Goes
Goes - Dinsdagmorgen rond 10.00 uur is van een 41-jarige man uit de gemeente Borsele een map gestolen. De man liep over de Dam in Goes met een map in zijn hand. Plots kwam een fietser en deze griste de map weg. De diefstal vond plaats t.h.v. de RABObank.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 5 dec -   22:18  
Brandweer blust containerbrand Nieuw en sint Joosland
Nieuw en sint Joosland - Brandweer blust containerbrand Nieuw en sint Joosland. De brandweer van de post Arnemuiden is zondagavond gealarmeerd voor een containerbrand. Rond 21:03 is de brandweer gebeld. Met de mededeling dat er een container in de brand staat in de Quarleshavenstraat te Nieuw en sint Joosland. Toen de brandweer ter plaatse kwam hebben zij de brand met een straal hoge druk geblust. Na korte tijd kon de brandweer weer terug keren naar de kazerne
Gemaakt door: 112zeeland
ma 5 dec -   18:57  
eerste praktijkdag BHV bij Van Rijn Brandbeveiliging
Tholen - Vrijdag 9 december 2011 vindt bij Van Rijn Brandbeveiliging de eerste praktijkdag plaats behorende bij de BHV basis opleiding Blended Learning. Deze nieuwe opleiding bied cursisten de mogelijkheid om alle theorie via E-learning tot zich te nemen. Tijdens de praktijkdag komt de praktijk aan de orde en worden de examens gemaakt. Grote besparing voor de werkgever is dat de cursist maar één dag op cursus hoeft in plaats van twee dagen. De overheid legt de verantwoording steeds meer bij de werkgever. Kijk alleen maar naar het besluit dat de brandweer, op enkele uitzonderingen na, niet meer uitrukt bij automatische brandmeldingen. Het wordt dus alleen maar belangrijker dat de werkgever beschikt over een goede BHV organisatie. Met deze nieuwe cursus bespaart een werkgever tijd en geld!
Gemaakt door: 112zeeland
ma 5 dec -   18:36  
Inbraken in auto's, Burgh Haamstede
Burgh Haamstede - Op een parkeerplaats aan de Hogeweg in Burgh Haamstede is in drie personenauto's ingebroken. In twee van de auto's werd tussen vrijdag 17.00 uur en zaterdag 12.00 uur ingebroken. Uit de ene auto werden de radio, subwoofer, navigatiesysteem, gereedschap en autopapieren weggenomen. Uit de andere auto werden cd's meegenomen. Van beide auto's werd het slot geforceerd. In een andere auto, die geparkeerd stond tussen donderdag 19.00 uur en vrijdag 13.00 uur, werd een poging gedaan om goederen weg te nemen. Dit is niet gelukt. De inbreker(s) heeft/hebben wel schade aangericht, maar hij/zij is/zijn niet in de auto geweest.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 5 dec -   18:35  
Auto op rotonde, bestuurder gedronken, Axel
Axel - Tegen 00.00 uur in de nacht van zondag op maandag kwam er een melding binnen bij de meldkamer van Politie Zeeland, dat er een eenzijdig ongeval was gebeurd op de Buthdijk in Axel. Agenten kwamen ter plaatse en troffen, bovenop de rotonde, een personenauto aan. De 24-jarige bestuurder uit Axel was bij zijn voertuig en bleek gedronken te hebben. Hij heeft een ademanalyse gedaan op het politiebureau en daaruit bleek dat hij de norm voor beginnend bestuurders ruim had overschreden. Hij blies nl. 560 ug/l, terwijl 88 is toegestaan. Bij het ongeval beschadigde een verkeersbord. Het rijbewijs van de man is
Gemaakt door: 112zeeland
ma 5 dec -   18:34  
Twee inbraken in Zeeuws-Vlaanderen
Zuiddorpe - In een woning aan de Ter Duinestraat in Zuiddorpe is zondag tussen 14.00 en 20.45 uur ingebroken. Er werd door de dader(s) een raam geforceerd om de woning binnen te komen. De woning werd doorzocht en er werden sieraden meegenomen. In een woning aan de Zuidwal in Oostburg werd ook ingebroken. Tussen zaterdag 18.00 uur en zondag 22.30 uur werd eveneens een raam geforceerd. Uit de woning werd een computer weggenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 5 dec -   18:33  
Twee inbraken in Middelburg
Middelburg - Het afgelopen weekend is er in twee woningen in Middelburg een inbraak gepleegd. Spinhuisweg: In een woning aan de Spinhuisweg in Middelburg is tussen zaterdag 13.45 uur en zondag 02.00 uur een inbraak gepleegd. Door de dader(s) werd een raam geforceerd om de woning binnen te komen. De woning werd doorzocht, maar er werd op het eerste gezicht niets meegenomen. De bewoners hebben aangifte gedaan. Seisbolwerk: Afgelopen zaterdag werd, tussen 17.30 en 18.30 uur, ingebroken in een woning aan het Seisbolwerk. Door de inbreker(s) werd een raam geforceerd om in de woning te komen. Uit het pand is een computer weggenomen. De technische recherche heeft onderzoek gedaan in en om de woning en heeft sporen veiliggesteld.
ma 5 dec -   15:51  
Autobrand in Goes
Goes - Aan de 's Heer- Elsdorpweg in Goes heeft rond 15.00 uur een auto in de brand gestaan. De brandweer was snel ter plaatse en kon het vuur blussen. Hoe de autobrand ontstaan is, is niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 4 dec -   20:30  
update Zeer grote brand in varkensstal, Ouwerkerk
Ouwerkerk - De brandweer is zondagavond massaal uitgerukt voor een schuurbrand in Ouwerkerk .Rond 19:35 uur ontdekte voorbijgangers de brand in de grote schuur aan de stelweg. De alarmcentrale stuurde gelijk het blusvoertuig van Oosterland met spoed ter plaatse. Ter plaatse werd direct opgeschaald tot middelbrand. Hier op kwam het voertuig van Zierikzee aanrijden. Omdat er veel vuur was, werd er opgeschaald naar zeer grote brand. Ook werd de brandweer uit Dreischor, Middelburg, Haamstede en Bruinisse opgeroepenen werd.
zo 4 dec -   20:13  
Zeer grote brand Stelweg Ouwerkerk
Ouwerkerk - Vanavond is er een zeer grote brand uitgebroken aan de Stelweg te Ouwerkerk. De brand woedt in een oude schuur waar dieren in zouden verblijven deze dieren zijn in veiligheid gebracht meldt Veiligheidsregio Zeeland via twitter . De brandweer is met groot materiaal aanwezig om de brand te bestrijden
zo 4 dec -   18:15  
Vlissinger aangehouden in Goes
Goes - In de Goese binnenstad is zondag rond 04.15 uur een 19-jarige Vlissinger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 25-jarige Goesenaar een vuistslag in het gezicht te hebben gegeven.
zo 4 dec -   18:05  
Diefstal met geweld in 's Heerenhoek
S'Heerenhoek - In een woning aan de Werrilaan is zaterdagavond een diefstal met geweld gepleegd. Omstreeks 18.15 uur werd aangebeld bij de woning. Toen de bewoner de deur opende, drongen enkele personen zijn huis binnen. De bewoner werd mishandeld en liep daardoor diverse kneuzingen op.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 4 dec -   17:21  
tilassistentie in Vlissingen
Vlissingen - De brandweer is vanmiddag uitgerukt naar de vrouwestraat in Vlissingen voor een tilassistentie. Omstreeks 12:48 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale dat de ambulance (19-124) assistentie nodig had om te tillen hierop werd ladderwagen (4551)onder prio 1 gealarmeerd. De brandweer heeft assistentie verleend aan de ambulance.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 4 dec -   16:40  
Automobilist rijdt in auto ondanks rijverbod, Goes
Goes - Op de Westhavendijk is zondag rond 01.00 uur een 69-jarige automobilist uit de gemeente Noord-Beveland aangehouden door de politie. Dit omdat hij tijdens een rijverbod toch was gaan rijden in zijn auto. Zaterdag omstreeks 23.45 uur kwam hij voor het eerst in contact met agenten die hem controleerden op de Middelburgsestraat in Goes. Bleek dat hij onder invloed van alcohol was. De man ging vrijwillig mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur op zak mocht hij het bureau weer verlaten. Aan dit rijverbod heeft hij zich niet gehouden want even later zagen agenten hem wederom in zijn auto rijden. Deze keer werd hij aangehouden en voor een tweede bezoek meegenomen naar het bureau. Daar kreeg hij opnieuw een proces-verbaal voor rijden onder invloed en voor het rijden tijdens een rijverbod.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 4 dec -   16:39  
Jongen aangehouden voor vernieling, 's Gravenpolder
's Gravenpolder - Op het politiebureau in Goes is zaterdagavond rond 22.15 uur een 16-jarige jongen uit 's Gravenpolder aangehouden. Eerder die avond was melding gedaan dat één persoon uit een groepje jongeren vernielingen pleegde in 's Gravenpolder. Agenten gingen ter plaatse en stelden een onderzoek in. Bleek dat in de Hazelaarstraat een deuk in een auto was geslagen en in de Magnoliastraat twee ondergrondse afvalcontainers waren beschadigd. De identiteit van de vandaal was inmiddels bekend en agenten gingen langs bij zijn ouderlijk huis. De jongen was op dat moment niet thuis maar meldde zich later met zijn vader op het politiebureau.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 4 dec -   16:38  
Auto rijdt van dijk af, Tholen
Tholen - Op de Oud Vossemeersedijk is zaterdag rond 13.00 uur een 28-jarige automobilist uit de gemeente Bergen op Zoom, door onbekende oorzaak, van de dijk gereden. Daarbij werd een verkeersbord geraakt en liep de auto zware schade op. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De auto moest worden weggetakeld.
Gemaakt door: kees wesdorp
za 3 dec -   21:15  
Autobrand A58 thv Kapelle
Kapelle - Zaterdagavond rond 19;20 uur kwam er een melding van een autobrand binnen. De auto stond in brand op de A58. De brandweer van Goes en Kapelle zijn met spoed ter plaatsen gegaan. Toen de brandweer op de A58 ter plaatse waren stond de auto in "lichte laaien". Tijdelijk werd het verkeer op de a58 stilgelegd. De brand was snel geblust en de auto is weggesleept door bergingsbedrijf DE Moor
za 3 dec -   18:33  
Waterkoker zorgt voor Middelbrand
Goes - Om 17.43 uur kwam er voor de brandweer van Goes (4739) een automatisch brandalarm binnen. Al snel bleek er echt wat aan hand te zijn. Daarom werd er gelijk een middelbrand van gemaakt. Voor het object en omdat het in een verzorgingshuis was. De tankautospuit (4741) werd ook gealarmeerd en de ladderwagen (4750) die net terug kwam van Kruiningen van een schoorsteenbrand reed ook gelijk door naar de melding. Al snel was alles onder controle. Het bleek een waterkoker op een kookplaatje te zijn. Er was niemand op de desbetreffende kamer.
za 3 dec -   17:14  
Schoorsteen brand in Kruiningen
Kruiningen - Aan de Henry Dunantstraat in Kruiningen heeft rond 16.00 uur een schoorsteenbrand gewoed. De blusgroep van Kruining (4747) en de ladderwagen van Goes (4750) en de hv-wagen van Kruiningen (4771) zijn ter plaatse gegaan. Er was heel veel rookontwikkeling zowel uit de schoorsteen als aan de zijkant van de schoorsteen. De brandweer heeft de schoorsteen geveegd en schoongemaakt.
za 3 dec -   12:28  
Verkeersongeval bij Goes
Goes - Op de A58 bij Goes vloog zaterdag rond 06.30 uur een auto over de kop. Waarschijnlijk door aquaplaning kwam de auto op de kop in de berm terecht. De 22-jarige bestuurder uit Oost-Souburg was, op wat pijn in de borst na, ongedeerd. Een 49-jarige Vlissinger, die eveneens in de auto zat, klaagde over pijn in de borst. Hij werd door het ambulancepersoneel onderzocht, maar hoefde, voor zover bekend, niet naar een ziekenhuis.
za 3 dec -   12:26  
Scooterrijder onder invloed
Middelburg - Een 19-jarige Vlissingse scooterrijder kwam zaterdag om 04.45 in de bocht naar Vlissingsesingel in Middelburg ten val. Agenten zagen even voor die tijd een scooter met twee personen erop wegrijden vanaf de markt in Middelburg. Beiden droegen geen helm en de bestuurder kreeg een stopteken. Deze ging er echter vandoor over de Langevielebuitenbrug richting de langevieleweg. In de bocht naar de Vlissingsesingel ging de bestuurder onderuit, maar bleef ongedeerd. Een blaastest wees uit dat hij bijna 3x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en hij moest zijn rijbewijs inleveren. Ook kreeg hij nog een bekering voor het niet dragen van de helm.
za 3 dec -   12:25  
Rijden onder invloed
Zierikzee - Een 30-jarige automobilist uit Zierikzee werd zaterdag rond 03.00 uur op de Verseputseweg in Kerkwerve betrapt op rijden onder invloed. Agenten zagen hem op de N59, komende vanaf de Rampweg in de richting van Zierikzee rijden. Bij de kruising bij Serooskerke trok de man door zijn rijgedrag de aandacht van de agenten en op de Verseputseweg bij Kerkwerve kreeg hij een stopteken en moest hij blazen. De man, een beginnend bestuurder omdat hij pas sinds 2088 een rijbewijs heeft, had bijna 2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Eigenlijk moest hij dus zijn rijbewijs inleveren, maar hij heeft in augustus van dit jaar aangifte van verlies van dit document gedaan. De 30-jarige bestuurder kreeg een rijverbod van 6 uur.
za 3 dec -   12:23  
Rijden onder invloed
Rilland - Op De Veste in Rilland werd zaterdag omstreeks 00.30 uur een 33-jarige man uit de gemeente Reimerswaal betrapt op rijden onder invloed. Agenten zagen hem na een horecabezoek vanaf de Hoofdweg rechtsaf, tegen de richting in, De Veste oprijden. Dit leverde hem een bekeuring en een ademanalyse op. Deze analyse wees uit dat de man bijna 3 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had. Ook bleek hij een ongeldig verklaard rijbewijs te hebben. Omdat de man in de auto van iemand anders reed, werd deze niet in beslag genomen. Wel kreeg hij nog een rijverbod van 11 uur.
za 3 dec -   12:21  
Rijden onder invloed
Sint Jansteen - Op de Inghelosenberghe in Sint Jansteen werd vrijdag rond 22.30 uur een 22-jarige automobilist uit Stekene betrapt op rijden onder invloed. Een getuige die achter de slingerende automobilist reed, waarschuwde de politie. Agenten troffen de man zittend in zijn auto op de Ingehlosenberge aan. Hij werd aangehouden en op het politiebureau werd een blaastest afgenomen. Daaruit bleek dat de man, een beginnend bestuurder, ongeveer 10x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.
vr 2 dec -   22:35  
Kitebuggyer Brouwersdam valt onder eigen buggy
Brouwersdam - Aan de Brouwersdam is vrijdagochtend tegen 11.30 uur een man gewond geraakt toen hij door de wind uit zijn kitebuggy werd getrokken.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 2 dec -   14:42  
Politie zoekt getuigen agressieve automobilist
Noord Beveland - De politie is op zoek een automobilist in een blauwe VW Golf die donderdagmiddag zeer gevaarlijk en agressief rijgedrag vertoonde op Noord Beveland en op de Zeelandbrug. De onbekende automobilist reed in een blauwe VW GOLF, reed met hoge snelheid, haalde in over doorgetrokken strepen en gedroeg zich t.o.v. andere weggebruikers zeer agressief. Een automobilist uit Lelystad voelde zich zeer bedreigd door hem. Hij werd opzettelijk door hem aangereden en achtervolgd. Deze man deed aangifte bij de politie. De politie is dringend op zoek naar deze agressieve weggebruiker. Mogelijk hebben automobilisten hem die middag op Noord Beveland zien rijden en kunnen zij de politie informatie verstrekken. Het kenteken aan de achterzijde van de auto was slecht zichtbaar, mogelijk afgeplakt. Door de aanrijding is het goed mogelijk dat de GOLF ook schade heeft opgelopen. Ook tips daarover zijn welkom bij de politie. De bestuurder betreft een man met een bol gezicht, tussen de 40 en 50 jaar oud, met een blanke huidskleur en donker stijl haar.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 2 dec -   11:36  
Vrouw komt ernstig ten val in Grijpskerke
Grijpskerke - Een vrouw is vrijdagochtend gewond geraakt nadat zij van de trap was gevallen. Rond 10:12 uur kwam de vrouw ten val. Direct werd een ambulance en de traumahelikopter met spoed naar de Mariekerkseweg in Grijpskerke(W) gestuurd. De vrouw is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht. verdere informatie ontbreekt momenteel.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 2 dec -   08:41  
De twee vermiste meisjes zijn terecht
Goes - De vermiste meisjes Niqaab en Jessica Cornelisse zijn gisteravond teruggevonden in Rotterdam De twee vermiste meisjes uit Rilland en Kortgene zijn terecht en ze maken het goed.