zo 18 dec - 13:52
Politie Zeeland heeft zaterdag onderzoek verricht naar de mogelijke nepagenten, die bij een vrouw in Vlissingen in haar woning het hang- en sluitwerk hadden gecontroleerd. Gebleken is dat wel degelijk in opdracht van Woonburg controleurs van firma DESTIL uit Tilburg legale controles hebben uitgevoerd. Naar aanleiding van de publiciteit over mogelijke nepagenten, die bij deze vrouw zijn geweest, heeft de politie vele meldingen van andere bewoners ontvangen. Bleek dat dit allemaal om woningen van Woonburg ging. Woonburg heeft tegenover de politie bevestigd, dat DESTIL het hang- en sluitwerk in hun woningen in de gemeente Veere en Vlissingen controleert. Hierna kan een certificaat voor het deugdelijk aanbrengen van hang- en sluitwerk in deze huurwoningen worden afgegeven. Dit gebeurt steekproefsgewijs, Woonburg weet vooraf niet welke woningen er worden bezocht.

De medewerkers van DESTIL zijn in het bezit van een legitimatiebewijs, die zij ten alle tijden kunnen tonen. Gisteren is reeds contact met het vermeende slachtoffer geweest. Zij heeft uitleg over de situatie gehad.

 

 

Feit blijft dat men natuurlijk nooit kan uitgaan dat iets klopt. Maar het vragen om een legitimatiebewijs kan al een hoop onrust voorkomen. Meer preventietips staan op de website van de politie (http://www.politie.nl/Zeeland/projecten/babbeltruc.asp).

 

Ingezonden door: Anoniem