wo 28 dec - 18:36
BRZN houdt drie verdachten aan in onderzoek naar oplichting De Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) heeft woensdag onder leiding van het Openbaar Ministerie Middelburg drie verdachten aangehouden in een oplichtingonderzoek. De drie werden in woningen in Delft, Rotterdam en Goes aangehouden. Zij worden er van verdacht een Nederlandse bank en diverse rekeninghouders van deze bank te hebben opgelicht. De drie zijn ingesloten voor verder onderzoek. Meerder aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Oplichting

De verdachten zouden onder een valse identiteit nieuwe bankpassen hebben aangevraagd bij verschillende vestigingen van de bank. De nieuwe passen werden opgestuurd naar het adres van de rekeninghouder of een vals adres. Vervolgens werd bij de bankpas een pincode aangevraagd en kon geld van de bankrekening van slachtoffers worden afgehaald. Daarmee zouden de verdachten voor miljoenen euro's hebben buitgemaakt. Tientallen rekeninghouders van de bank zijn slachtoffer geworden van deze praktijken.

 

Aanhoudingen

In een woning in Delft werd een 42-jarige man aangehouden en in een woning in Rotterdam werd een 42-jarige man aangehouden. De derde verdachte, een 37-jarige man, werd in een woning in Goes aangehouden. Een aantal woningen en een bedrijfspand in Delft, Rotterdam, Capelle aan de IJssel, Schiedam en Goes zijn door de BRZN doorzocht. Daarbij zijn administratie en computers in beslag genomen. Op één van de adressen werd een wapen aangetroffen. De drie verdachten worden vrijdag voorgeleid voor de rechter-commissaris van de rechtbank in Middelburg.

 

 

 

Ingezonden door: Tommieboy