Selecteer per datum:

Gemaakt door: Tommieboy
wo 30 nov -   21:54  
Grote uitslaande brand in Ritthem
Ritthem - Op de Ritthemsestraat in Ritthem is in een boerderij een grote uitslaande brand. Men vermoed dat er nog iemand in het pand aanwezig is, maar verdere informatie hierover ontbreekt. Om 21:24 is de melding van binnenbrand veranderd in grote brand en de brandweer van Nieuwdorp is ook onderweg. update Woensdagavond omstreeks 21.15 uur werd melding gedaan van een brand in een woning aan de Ritthemsestraat in Ritthem. Terwijl de brandweer de brand aan het bestrijden was bleek dat er nog een man in de woning aanwezig was. De brandweer heeft de man uit de woning gehaald. Het slachtoffer bleek helaas overleden. Inmiddels is het sein brand meester gegeven. Getuigenoproep: Omstreeks 21.15 uur is door de melder van de brand gezien dat er een viertal jongens op de fiets voor de woning langs gereden zijn in de richting van Souburg. De politie wil heel graag in contact komen met deze jongens. Mogelijk hebben zij iets gezien wat de politie kan helpen om te achterhalen wat de oorzaak kan zijn van deze brand. De politie verzoekt deze mogelijke getuigen te bellen met de politie op 0900 - 8844. aanvulling: dodelijk slachtoffer brand Ritthem Woensdagavond omstreeks 21.15 uur werd melding gedaan van een brand in een woning aan de Ritthemsestraat in Ritthem. Getuigenoproep: Naast vier jongens die op de fiets voor de woning langs gereden zijn in de richting van Souburg is de politie ook nog op zoek naar een jongeman. Het gaat om een kleine getinte jongeman van ongeveer 1.60m, leeftijd ongeveer 18-20 jaar. Hij sprak een vrouwelijke agente aan die direct na de melding ter plaatse kwam. De politie wil ook heel graag in contact komen met deze jongeman. Mogelijk heeft ook hij iets gezien wat de politie kan helpen om te achterhalen wat de oorzaak kan zijn van deze brand. De politie verzoekt hem te bellen met de politie op 0900 - 8844 Zodra er meer informatie beschikbaar komt zullen wij dit hier melden.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 30 nov -   20:39  
Diefstal van container met afval staal.
Vlissingen - Bij een re-integratiebedrijf aan de Poortersweg te Vlissingen is de afgelopen nacht een container gestolen waarin 12.000 kilogram afvalstaal zat. De dieven maakten gebruik van een elders gestolen, zware haakarmwagen. Nadat het niet beveiligde hek was geopend en een werkbus verplaatst, heeft men de container op de vrachtwagen getrokken en de dieven zijn naar onbekende bestemming vertrokken.
Gemaakt door: Tommieboy
wo 30 nov -   20:14  
Duikers in problemen bij Gorishoeksedijk
Scherpenisse - In Scherpenisse ter hoogte van de Gorishoeksedijk zijn 2 duikers (19:49 uur) in de problemen geraakt. Ze zijn door de KNRM inmiddels uit het water gevist en worden onderzocht in de Ambulance.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 30 nov -   20:07  
Aanrijding, Goes
Goes - Woensdagmiddag rond 13.20 uur vond op de kruising Deltaweg / Nieuwe Rijksweg in Goes een aanrijding plaats. Een 62-jarige automobiliste uit Middelburg sloeg vanaf de Deltaweg de Nieuwe Rijksweg op maar verleende hierbij geen voorrang aan een 75-jarige automobilist uit de gemeente Borsele. De vrouw is waarschijnlijk verblindt door de laagstaande zon want ze dacht dat het verkeerslicht op groen stond. Een inzittende van de automobiliste raakte gewond aan zijn/haar nek en moest met de ambulance naar het ziekenhuis.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 30 nov -   20:06  
Hennepkwekerij ontmanteld, Middelburg
Middelburg - Woensdagmorgen is in de Nieuwstraat in Middelburg een hennepkwekerij ontmanteld. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een anonieme tip. De 100 aangetroffen planten en de apparatuur zijn meegenomen ter vernietiging. De 36-jarige bewoner is aangehouden en met een dagvaarding heengezonden.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 30 nov -   20:05  
Getuigen gevraagd, Terneuzen
Terneuzen - De politie is op zoek naar mensen die getuige waren van een ongeval op woensdag 07.35 uur op de Mr. F.J. Haarmanweg in Terneuzen. Een 17-jarig meisje uit de gemeente Hulst reed op haar scooter over bovengenoemde weg in de richting van het centrum. Ze gaf richting aan naar links, om aan te geven dat ze niet de eerste afslag wilde nemen. Een automobilist(e) zag dit niet en raakte met de autospiegel het meisje. Ze kwam ten val. De automobilist(e) is doorgereden. De politie is op zoek naar deze bestuurder of naar getuigen. Ze worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 30 nov -   20:03  
Aanhouding voor mishandeling, Hulst
Hulst - Politie Zeeland heeft woensdagmorgen een 48-jarige inwoonster uit Hulst aangehouden op verdenking van mishandeling. Op maandag 14 november spoot zij een bezoeker van een Hulster café na een woordenwisseling in het café met een spuitbus deodorant in het gezicht. De benadeelde, een 28-jarige inwoner uit St. Gillis-Waas (B), deed vervolgens aangifte van mishandeling. De verdachte is na verhoor heengezonden met een dagvaarding.
wo 30 nov -   11:49  
Aanhoudingen na diefstal
Oost-Souburg - Afgelopen dinsdag werd uit de tuin van een woning een motorblok van een bromfiets gestolen. Omstreeks 05.00 uur werd melding gedaan dat in de Spoorstraat goederen werden wegenomen. Zou gaan om een drietal personen waarvan één op de fiets was weggereden. Agenten gingen ter plaatse op onderzoek uit. Op de Westelijke Bermweg werd een 18-jarige Vlissinger, aangehouden. Hij was op de fiets en had een motorblok bij zich. Op de Bermweg werden kort daarna nog een 21-jarige Middelburger en een 29-jarige man uit Uden aangehouden. Uit de verhoren is gebleken dat deze laatste twee mannen niets met de diefstal te maken hadden. Zij zijn inmiddels in vrijheid gesteld. De 18-jarige Vlissinger zit nog vast. In verband met deze zaak is woensdagmorgen in zijn woning nog een 21-jarige Oost-Souburger aangehouden
di 29 nov -   21:59  
Dief van 'politiebike' aangehouden
Hulst - Dinsdagmorgen is, in zijn woning in Hulst, een 23-jarige man aangehouden vanwege de diefstal van een fiets. In het afgelopen weekend was er een opstootje in het centrum van Hulst. Er werd een man aangehouden die een agent beledigd had. Eén van de agenten die assistentie verleende bij die aanhouding had zijn mountainbike geparkeerd en op een zeker moment is de 23-jarige man er met de dienstfiets van de agent vandoor gegaan. De diefstal werd direct opgemerkt door een andere agent. Deze zette de achtervolging in. In de Lange Nieuwstraat werd het de fietsendief te heet onder de voeten. Hij gooide de fiets neer en verdween in het centrum van Hulst. Uit onderzoek is naar voren gekomen wie de fietsendief was, met deze aanhouding als gevolg. De man is verhoord en met een dagvaarding op zak weer naar huis gestuurd.
di 29 nov -   16:38  
Brandweer uitgerukt voor schoorteen brand
Middelburg - Op dinsdagmiddag 29 november werden de beroepsbrandweerlieden van stadgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg rond 15:50 opgepiept voor een schoorsteenbrand. Hierop is de tankautospuit 4530 en de laderwagen 4550 van Middelburg met spoed uitgerukt.
di 29 nov -   15:28  
Inbraak op bedrijfsterrein
Rilland - In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken op een bedrijfsterrein in Rilland. De toegang tot het terrein werd met grof geweld opengebroken waarna een aanhangwagen met rollen dakbedekking werd weggenomen. De schade bedraagt enkele honderden euro's.
di 29 nov -   15:26  
Hennepkwekerij ontdekt na brand
Koewacht - In een schuur aan de Emmaweg is maandagavond bij toeval een kwekerij van 90 jonge hennepplanten ontdekt. In de schuur was brand ontstaan. Tijdens bluswerkzaamheden werd de kwekerij ontdekt door de brandweer Koewacht. De politie is nog bezig met onderzoek en de bewoners moeten nog worden gehoord.
Gemaakt door: troetelbeer
ma 28 nov -   18:49  
Meisje vermist uit Goes
Goes - Sinds afgelopen zaterdag is de 15-jarige Jessica Maria Cornelisse vermist. Jessica verdween vanaf haar woonadres in Goes.Jessica heeft lang lichtblond haar, blauwe ogen en is ongeveer 165 cm en een slank postuur.Ze is mogelijk in gezelschap van Hibaaq Mohammed Abdullahi.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 28 nov -   18:10  
Minderjarige aangehouden, Vlissingen
Vlissingen - In de nacht van zondag op maandag reden surveillerende agenten over de President Rooseveltlaan in Vlissingen. Omstreeks 00.10 uur zagen zij een personenauto rijden. Deze auto wilden de agenten controleren. Zij gaven de auto een stopteken. De bestuurder voldeed niet aan het stopteken. Op de Burgemeester van Woelderenlaan is de auto aan de kant van de weg gezet door de agenten. In de auto zat een jongeman. De agenten vroegen de jongeman om zijn rijbewijs. Dit had hij, naar eigen zeggen, niet bij zich. Ook een identiteitsbewijs kon hij niet laten zien. Toen de agenten hem vervolgens naar zijn naam vroegen, gaf hij slechts een voornaam op. Zijn achternaam weigerde hij te zeggen. Hierop hebben de agenten hem aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het bureau gaf de verdachte uiteindelijk wel zijn volledige naam en leeftijd op. Toen bleek dat de auto niet op naam stond van de aangehouden verdachte. Dat kon ook niet, want de aangehouden jongeman was pas 16 jaar oud. Een rijbewijs kon hij dus ook niet hebben. De auto is in beslag genomen. Door de agenten werden bij de jongeman uit Oost-Souburg ook nog soft- en (mogelijk) harddrugs aangetroffen. Na overleg met de officier van justitie is besloten de jongen over te brengen naar een politiecel in Torentijd. Hij is in verzekering gesteld en zit nu nog vast.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 28 nov -   18:09  
Man valt uit raam, Zierikzee
Zierikzee - Politie Zeeland heeft onderzoek gedaan naar een incident in de Vagerstraat in Zierikzee. Zondag omstreeks 23.30 uur werd melding gedaan dat een man van drie hoog uit een raam was gevallen van een flatgebouw. Hij was na zijn val opgestaan en weggelopen richting de Caustraat. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. Na onderzoek mocht hij enkele uren later het ziekenhuis weer verlaten. Door de politie is in en om de woning technisch onderzoek gedaan. Hieruit bleek dat er geen sprake is van een misdrijf en dat het slachtoffer, onder invloed van verdovende middelen, zelf uit het raam was gevallen/gesprongen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 27 nov -   20:28  
Loslopende hond op A58
Kapelle - Zaterdagochtend kwamen er diverse meldingen bij de Zeeuwse politie binnen van een loslopende hond. De meldingen kwamen o.a. van automobilisten op de A58 en van automobilisten op de Nieuwe Vierwegen in Kapelle. Uiteindelijk is de hond ook daar opgevangen door omstanders. Die hebben vervolgens de politie gebeld. Toen de agenten ter plaatse kwamen hebben zij een onderzoek ingesteld naar de eigenaar van de hond. De hond is intussen door de dierenambulance meegenomen en door een arts onderzocht. Die kwam tot de conclusie dat de hond gewond was en sterk vermagerd. De eigenaar, een Kapellenaar die inmiddels achterhaald is door de agenten, krijgt een proces-verbaal voor het niet verzorgen van zijn dier. Hij is ook gehoord door de agenten. Na overleg met de officier van justitie is besloten de hond in beslag te nemen. De eigenaar is aangesteld als bewaarder van de hond. Hij gaat dus wel naar de eigenaar terug, maar onder bepaalde voorwaarden. Zo mag de eigenaar zijn hond niet meer laten ontsnappen en moet hij de problemen die de hond nu ondervindt zo snel mogelijk oplossen. (verwondingen laten behandelen e.d.) Houdt de eigenaar zich niet aan die voorwaarden, dan wordt hij daarvoor vervolgd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 27 nov -   20:27  
Stroomstootwapen in beslag genomen, Terneuzen
Terneuzen - Zaterdagavond rond 21.30 uur fietsten twee bikers van Politie Zeeland over de Herengracht in Terneuzen. Zij werden aangeroepen door een man die aldaar stond te pinnen bij een geldautomaat. De bikers draaiden om en reden naar de man toe om te vragen wat hij te zeggen had. De man schold de beide agenten uit. Hierop vroegen de agenten de man te vertrekken en zijn beledigende taal verder achterwege te laten. Dit was kennelijk tegen dovemansoren gezegd, want nu bleef er een woordenstroom uit de mond van de man komen. Die woordenstroom bevatte nauwelijks beschaafde woorden. De agenten vertelden de man dan ook dat hij was aangehouden en vroegen hem zijn zakken leeg te maken. (Dit is een standaard vraag, omdat de agenten te allen tijde rekening met hun eigen veiligheid moeten houden. Het zou kunnen dat een verdachte eventueel scherpe voorwerpen bij zich heeft waaraan een agent zich zou kunnen bezeren tijdens een fouillering.) De man wenste niet mee te werken en liep weg. De agenten liepen achter hem aan en hielden hem staande. De man hield zijn handen in zijn broekzakken geklemd en bleef zich tegen zijn aanhouding verzetten. Omdat de man uiteindelijk toch mee moest naar het bureau is er een politieauto bij geroepen. Toen de collega's van de bikers erbij waren gekomen werden de handen van de verdachte met enige dwang uit zijn broekzakken gehaald. Hierbij kwam er een zakje pillen tevoorschijn. Een dergelijke vondst verruimt de bevoegdheden van de agenten, want als er (vermoedelijk) drugs worden aangetroffen, mogen de agenten een onderzoek instellen in de auto van een verdachte. Met de nodige moeite is de man uiteindelijk geboeid en overgebracht naar het bureau. Zijn auto was hetzelfde lot beschoren. Deze werd in beslag genomen, evenals het zakje pillen. In de auto werd een onderzoek ingesteld. Tijdens dit onderzoek troffen de agenten een stroomstootwapen aan. Dit wapen is ook in beslag genomen. De 35-jarige Terneuzense verdachte is in verzekering gesteld. Het wapen en de pillen zijn overgebracht naar de afdeling Forensische Ondersteuning van Politie Zeeland. Zij gaan onderzoek doen op de pillen en het wapen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 27 nov -   20:26  
Negen verdachten aangehouden bij aktie, Goes
Goes - Vrijdagavond hebben agenten van Politie Zeeland een inval gedaan in een woning aan de Jan van Brakelstraat in Goes. Naar aanleiding van klachten van omwonenden is de politie vrijdagavond de woning binnengevallen. De klachten gingen vooral om de overlast die werd veroorzaakt door de handel en het gebruik van drugs. Dit vond plaats vanuit de woning in de Jan van Brakelstraat. In totaal werden er in en om de woning negen verdachten aangehouden. Zij zijn allemaal overgebracht naar het politiebureau in Goes. Na verhoor zijn er drie verdachten in vrijheid gesteld en de overige zes zijn in verzekering gesteld en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Bij het onderzoek werden 15 bolletjes (verpakkingen) met daarin vermoedelijk harddrugs aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen door de politie. Het onderzoek naar de handel en het gebruik van de verdovende middelen is nog niet afgerond. De recherche is nog druk bezig met de zaak. De verdachten die nog vastzitten betreffen: - man van 32 uit Oost-Souburg - man van 25 zonder vaste woon- of verblijfplaats - man van 41 uit Vlissingen - man van 50 zonder vaste woon- of vebrlijfplaats - vrouw van 42 uit Goes - man van 39 uit Rotterdam De verdachten die inmiddels weer op vrije voeten zijn betreffen: - man van 28 uit de gemeente Reimerswaal - man van 45 uit Goes - vrouw van 45 uit Goes
Gemaakt door: 112zeeland
zo 27 nov -   20:25  
Hond bijt man, Goes
Goes - Om ongeveer 02.30 uur in de nacht van zaterdag op zondag ontstond er een opstootje aan de Grote Kade in Goes. Agenten van de Zeeuwse politie waren bezig met de aanhouding van een 18-jarige jongeman uit de gemeente Borsele. Hij werd aangehouden wegens belediging van één van de agenten. Omdat de agenten moesten wachten op 'back-up' van hun collega's, stonden zij korte tijd op de Grote Kade. Om hen heen verzamelden zich steeds meer mensen. De sfeer werd grimmiger. Eén van de agenten die wat ruimte bewaarde voor zijn collega en de aangehouden verdachte had zijn diensthond bij zich. Hij waarschuwde het publiek op niet mis te verstane toon om niet dichterbij te komen, omdat anders de hond ingezet zou worden. Eén man uit de groep omstanders was niet gevoelig voor de overduidelijke waarschuwing van de agent en hij begaf zich iets te dicht bij de hond. Deze beet de man vervolgens in zijn been. De man hield hier een kapotte broek en een bijtwond aan over. Of de man verder medische hulp nodig had is niet bekend, want hij is direct na het incident vertrokken. Ook zijn identiteit is tot nu toe nog niet bekend. De 18-jarige jongeman is uiteindelijk overgebracht naar het bureau. Hij heeft een verklaring afgelegd en is, met een bekeuring op zak, weer naar huis gestuurd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 27 nov -   20:23  
Doorgereden na aanrijding op A58, Goes
Goes - Zaterdagavond reed (iets voor 22.00 uur) een bus over de A58 ter hoogte van Goes. Op een zeker moment werd deze bus ingehaald door een personenauto. Toen de bestuurder van de personenauto terugstuurde naar de rechterrijbaan raakte hij vol met zijn zijkant de bus. Chauffeur en passagiers van de bus kregen de schrik van hun leven. Gelukkig raakte niemand gewond, wel liep de bus schade op. Tot ieders verbazing stopte de bestuurder van de personenauto niet, maar reed hij in volle vaart verder. Eén van de inzittenden van de bus was gelukkig zo pienter om het kenteken van de auto te noteren en de Zeeuwse politie werd ingeseind. Door de meldkamer werd aan verschillende surveillerende agenten gevraagd uit te zien naar het voertuig. Om ongeveer 22.20 uur werd de auto gezien door agenten die in de buurt van het Zeeuws-Vlaamse Hoofdplaat reden. De auto werd door de agenten aan de kant van de weg gezet en aan de bestuurder is gevraagd mee te werken aan een blaastest. Hieruit bleek dat hij teveel gedronken had, dus moest de 47-jarige automobilist uit de gemeente Sluis mee naar het bureau voor de ademanalyse. Uit deze analyse bleek dat hij ruim drie keer teveel gedronken had en daarom is zijn rijbewijs ingevorderd door de agenten. Uit onderzoek bleek dat de auto van de 47-jarige man 'verse schade' had aan de zijkant van zijn auto. Tijdens het verhoor op het bureau verklaarde de man dat hij dacht dat hij tegen een dier was aangereden. Hij had niet in de gaten gehad dat hij de bus geraakt had, daarom was hij doorgereden. Het rijbewijs van de man is opgestuurd naar de officier van justitie. Deze bepaalt of en wanneer de man het dokument terugkrijgt.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 27 nov -   20:22  
Eenzijdig ongeval, Kwadendamme
Kwadendamme - In de nacht van zaterdag op zondag kwam er omstreeks 01.45 uur een melding binnen bij de meldkamer dat er een ongeluk was gebeurd op de Baarlandsezanddijk in Kwadendamme. Omdat uit de melding bleek dat het er nogal ernstig uit zag, zijn er twee traumahelicopters opgeroepen. Ook is de brandweer met veel manschappen uitgerukt om assistentie te verlenen. Toen er politieagenten op de plaats van het ongeluk kwamen, troffen zij een personenauto aan die total loss was. Deze stond tegen een afgebroken boom. Ook hadden de agenten onderweg nog wat vernield 'verkeersmeubilair' tegengekomen. (verkeersbord, straatnaambord en twee betonnen bochtengeleiders). De auto zat helemaal in elkaar, maar er werd vreemd genoeg geen bestuurder bij aangetroffen. Omdat de mogelijkheid bestond dat de bestuurder nog wel ergens in de buurt zou kunnen zijn en mogelijk snel hulp kon gebruiken, zijn alle hulpverleners in de buurt van het ongeluk gaan zoeken. Dit werd o.a. gedaan met een warmtecamera. Toen ruim twee uur later nog niemand gevonden was, zijn alle hulpverleners weer vertrokken en is de auto weggesleept door een takelbedrijf. (de traumahelcopters waren al geannuleerd door de meldkamer) Door agenten van de Zeeuwse politie is meteen het kenteken van de auto nagetrokken en zij zijn naar het adres gegaan waar de eigenaar van de auto woont. Dit betrof een adres in de gemeente Borsele. Op het adres werd niemand thuis getroffen. Uit onderzoek is gebleken dat de verdachte zich ook nogal eens op een ander adres in de gemeente Borsele op zou houden en de agenten zijn vervolgens naar dàt adres gegaan. Hier is de eigenaar van de auto aangetroffen. Het ging om een 26-jarige jongeman uit de gemeente Borsele. Hij is overgebracht naar het politiebureau in Goes en hij is daar verhoord. Aan het ongeval heeft de jongeman zelf nauwelijks verwondingen overgehouden, hij heeft dus onnoemelijk veel geluk gehad. Tijdens het verhoor verklaarde hij dat hij alleen in de auto zat en dat, volgens hem, vermoeidheid in combinatie met een paar glazen alcohol de oorzaak van het ongeluk is. De jongen realiseert zich nu wel dat het heel erg dom van hem was om weg te gaan van de plaats van het ongeluk.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 27 nov -   20:20  
Rijden onder invloed, Sluis
Sluis - In de Ridderstraat in Sluis werd in de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 01.30 uur, een automobilist betrapt op het rijden onder invloed. Een 43-jarige automobilist uit het Belgische Knokke-Heist werd door surveillerende agenten gecontroleerd. Hij moest onder andere een blaastest ondergaan. Uit de test bleek dat hij teveel had gedronken en daarom moest de man mee naar het politiebureau. Uit de ademanalyse die daar werd gedaan bleek dat hij ruim drie keer teveel alcohol genuttigd had. (De uitslag van de ademanalyse was 685 ug/l) Hij kon direct zijn rijbewijs bij de politieagenten achterlaten en is met een proces-verbaal op zak weer naar huis gestuurd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 27 nov -   20:19  
Rijbewijs kwijt, Vlissingen
Vlissingen - In de nacht van zaterdag op zondag werd, door surveillerende agenten van de Zeeuwse politie, een 25-jarige man uit Apeldoorn betrapt op het rijden onder invloed. Om ongeveer 02.45 uur werd de automobilist in de Spuistraat in Vlissingen gecontroleerd. De agenten roken dat de man alcohol had gedronken en vroegen hem mee te werken aan een blaastest. Dit deed de man en uit de test bleek dat hij teveel had gedronken om nog verder te mogen rijden. Toen de man uit Apeldoorn even later op het politiebureau een ademanalyse moest ondergaan ging er wat mis. De man kreeg het niet voor elkaar om voldoende lucht in het apparaat te blazen. De agenten hebben de man uitgelegd dat hij, als hij niet aan de ademanalyse kon of wilde meewerken, een bloedproef moest ondergaan. Hier stemde de man mee in en dus werd er een arts naar het bureau geroepen. Deze heeft bloed geprikt bij de 25-jarige man. Dit bloedmonster wordt opgestuurd naar het NFI en zal daar onderzocht worden. Omdat er voldoende verdenking tegen de man was, is zijn rijbewijs ingevorderd. Hij is inmiddels weer naar huis gestuurd. De officier van justitie beslist binnenkort of de man zijn rijbewijs terug krijgt.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 27 nov -   20:14  
Inbraken in zeeland
zeeland - In de afgelopen dagen zijn diverse inbraken gepleegd in Zeeuws-Vlaanderen. Tussen vrijdag 22.00 uur en zaterdag 09.30 uur werd ingebroken in een schuur in de Kaardebolstraat in Terneuzen. De inbraak werd ontdekt door één van de bewoners die zag dat de deuren open stonden. Uit de schuur werden fietsonderdelen weggenomen. De waarde van de weggenomen goederen is niet bekend. Op zaterdag werd er tussen 15.00 en 20.30 uur eveneens ingebroken in een woning aan de Schuberthof in Terneuzen. De woning werd door inbrekers doorzocht en er werden waardepapieren en sieraden weggenomen. Een buurtonderzoek wordt ingesteld. In Sint Jansteen, in een woning aan de Verdunlaan, werd ook ingebroken. Dit gebeurde zaterdag tussen 19.00 en 22.15 uur. Door de inbrekers werd de woning doorzocht en er werden sieraden, geld en computerapparatuur weggehaald. Ook een woning aan de Burgemeester Geillstraat in Terneuzen werd het doelwit van inbrekers. Tussen zaterdag 19.30 uur en zondag 02.45 uur werd een raam geforceerd. Uit de woning werd een laptop meegenomen. Door de Zeeuwse politie wordt buurtonderzoek gedaan.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 27 nov -   14:19  
rijden Onder invloed, Middelburg
Middelburg - De 31-jarige Nijmeegse bijrijder van de dronken automobilist uit Eindhoven was het helemaal niet eens met het voorstel van de Zeeuwse politie om de personenauto te laten staan op het bureau en deze de volgende dag door iemand (met een geldig rijbewijs) op te laten halen. De man vond dat hij de auto wel direct mee kon nemen, ondanks het feit dat hij zelf ook behoorlijk beschonken was. Hij gedroeg zich op het politiebureau zo vervelend dat de agenten hem op een gegeven moment meerdere malen hebben gevorderd het bureau te verlaten. Dit wenste de man niet te doen en daarom werd hij aangehouden wegens lokaalvredebreuk. Hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd en heeft daar zijn roes uitgeslapen. Tegen 13.00 uur is hij weer in vrijheid gesteld, met een proces-verbaal op zak.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 27 nov -   14:17  
Aangehouden op verdenking van heling, Middelburg
Middelburg - Een 41-jarige Middelburger deed onlangs aangifte van de diefstal van zijn autospiegels. Deze benadeelde keek regelmatig op advertentiewebsites op internet en trof daar een advertentie aan van een meneer die autospiegels verkocht. De benadeelde heeft een afspraak gemaakt met de aanbieder en zij troffen elkaar bij het station in Middelburg. Daar kwam de 41-jarige er achter dat de aanbieder zijn eigen gestolen autospiegels te koop aanbood. De man belde meteen de politie en die kwam meteen ter plaatse. De spiegels zijn door de agenten in beslag genomen en de aanbieder van het (vermoedelijke) gestolen goed, een 27-jarige Middelburger, is aangehouden op verdenking van heling. Hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd en daar is hij verhoord. Omdat het onderzoek nog niet is afgerond, is de 27-jarige in verzekering gesteld en moet hij nog vast blijven zitten. De officier van justitie neemt op een later tijdstip de beslissing of de spiegels terug gegeven kunnen worden aan de (vermoedelijke) eigenaar. Maar dat gebeurt pas als het onderzoek verder is gevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 27 nov -   13:58  
Brandweer blust papier opslag in Arnemuiden
Arnemuiden - Brandweer blust papier opslag in Arnemuiden.De brandweer van de post Arnemuiden is zaterdagavond gealarmeerd voor een containerbrand. Rond 22:45 uur zag een man bij een container grote vlamen.hier op is de brandweer met spoed naar de van Cittersweg in Arnemuiden. ter plaatsen is de brand met een straal hoge druk geblust.Na tien minuten kon de brandweer weer terug keren naar de kazerne. de brand is aan gestoken.
Gemaakt door: 112zeeland
za 26 nov -   18:07  
Papieropslag in brand, Vlissingen
Vlissingen - De brandweer van Vlissingen is zaterdagmiddag uitgerukt voor een papierbrand aan de Hyacinthenlaan in Vlissingen. Rond 14:55 uur rook een buurtbewoner een sterke brandlucht waarna deze persoon op onderzoek ging. Buiten werd de brand al snel ontdekt. De brand was ontstaan in een papieropslag die zich in een fietsenhok bevond. Er werd direct naar de brandweer gebeld waarop het blusvoertuig (zonder spoed) ter plaatse kwam. De politie was als eerste ter plaatsen. De politie heeft met brandblussers de brand gelukkig weten te beperken, zodat het niet verder de opslag kon inkomen. De brandweer heeft met één straal hoge druk de brand geblust. De brand ging gepaard met veel rook.
za 26 nov -   15:43  
ROG Zeeland arresteert twee mannen in Terneuzen
Terneuzen - Omstreeks 12.00 uur vanochtend heeft de ROG Zeeland twee mannen gearresteerd in Terneuzen die verdacht worden van afpersing en bedreiging van twee Belgische jongens. Twee Belgische jongens uit Stekene (B) beleefden vannacht een hachelijk avontuur, na een bezoek aan de McDonald's in Terneuzen. Op het moment dat zij in de auto wilde stappen, stapten gelijkertijd twee onbekende mannen achter in de auto. De slachtoffers worden door hun overvallers van achter in de nek vastgegrepen en bedreigd en vervolgens gedwongen om naar een pinapparaat te rijden in het winkelcentrum Zuidpolder in Terneuzen. Toen bleek dat de Belgische jongens geen geld op hun rekening hadden staan, werd hen door de mannen te verstaan gegeven voor geld te zorgen. Afgesproken werd dat zijn elkaar tussen de middag opnieuw zouden treffen bij het pinapparaat in het winkelcentrum. Daarna konden de slachtoffers vertrekken. De Belgische jongens hebben vervolgens direct aangifte gedaan bij de politie in Terneuzen. In de loop van de ochtend is een val opgezet en konden de verdachten aangehouden worden door de Zeeuwse Regionale Ondersteuningsgroep. De verdachten zijn inmiddels overgebracht naar P.I. Torentijd in Middelburg en zullen waarschijnlijk maandag a.s. worden voorgeleid aan de Rechter-commissaris.
Gemaakt door: 112zeeland
za 26 nov -   12:30  
insluiper aangehouden, Kloetinge
Kloetinge - Een bewoner van een woning aan de Schalkstraat in Kloetinge hoorde, in de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 02.15 uur gerommel aan zijn garage en tuinhek. De man aarzelde geen moment en is zijn bed uitgegaan en heeft een onderzoek ingesteld. Hij trof een man aan in zijn schuur. De man had een fles wijn ontkurkt en deze aan zijn mond gezet. Bij het zien van de bewoner ging de onbekende man er vandoor. De bewoner belde snel de politie. Agenten zijn in de omgeving van de woning gaan zoeken en troffen in de buurt van de woning een 53-jarige man aan die aan het opgegeven signalement voldeed. De man is aangehouden en naar een politiecel in Torentijd gebracht. Daar wordt hij vandaag verder gehoord.
Gemaakt door: 112zeeland
za 26 nov -   12:29  
Rijbewijs ingevorderd, Middelburg
Middelburg - Surveillerende agenten van de Zeeuwse politie reden in de nacht van vrijdag op zaterdag over de Oude Vlissingseweg in Middelburg. Op een gegeven moment zagen zij een personenauto over het fietspad rijden en ze besloten de bestuurder van die auto te controleren. De 32-jarige man uit Eindhoven moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij is meegegaan naar het bureau om een ademanalyse te doen. Ook zijn bijrijder mocht mee, ook al was deze door overmatig drankgebruik niet goed wakker te krijgen... Uiteindelijk bleek dat de man ongeveer drie keer zoveel had gedronken dan wettelijk is toegestaan en hij moest zijn rijbewijs daarom inleveren. Ook zijn auto moest hij achterlaten op het bureau, omdat ook de bijrijder veel teveel drank achter de kiezen had. Hij kan zijn auto dus later ophalen samen met iemand die wèl een geldig rijbewijs heeft. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
za 26 nov -   12:28  
Aanhouding met verzet, Hulst
Hulst - Rond 01.30 uur stonden agenten van de Zeeuwse politie op de Houtmarkt in Hulst een bekeuring uit te schrijven aan iemand die aan het 'wildplassen' was. De ruimte rondom hen werd op dat moment een stukje vrijgehouden door een collega-agent. Deze werd op een gegeven moment bijna omver gelopen, omdat een man per se langs het stukje moest lopen waar de agent stond. Aan de man werd gevraagd waarom hij zich zo gedroeg en hierop beledigde de man de agent. Hij is aangehouden en met moeite kon hij worden geboeid, omdat hij zich zo hevig verzette. Na enige tijd is hij in een politieauto gezet en overgebracht naar het bureau. Daar werd hij voorgeleid aan een hulpofficier van justitie en die bepaalde dat de man naar een politiecel in Torentijd moest worden gebracht. Hiervoor moest hij weer geboeid worden. Ook nu wilde de man niet meewerken en kostte het de nodige mankracht en moeite om hem in de handboeien te krijgen. Uiteindelijk lukte dat weer en de man zit nu in een cel in Torentijd. Hij wordt vandaag verder gehoord.
Gemaakt door: 112zeeland
za 26 nov -   12:28  
Agent bedreigd, Vlissingen
Vlissingen - Op vrijdagavond, omstreeks 22.15 uur, waren twee agenten van de Zeeuwse politie verwikkeld in een bekeuringssituatie op de Smalle Kade in Vlissingen. Uit een nabijgelegen horecapand kwam een man naar buiten. Hij begon zich direct met de situatie te bemoeien. Eén van de agenten schreef een bekeuring uit en de andere vroeg intussen de gegevens van het voertuig op bij de meldkamer onder niet mis te verstaan beledigend en intimiderend 'commentaar' van de man die erbij was komen staan. Op een bepaald moment stapte ook de bijrijder uit de auto en kwam bij het 'opstootje' staan. De bekeuring was inmiddels uitgeschreven en de agent die dit gedaan had maande de bestuurder van de auto om zijn weg te vervolgen. De bestuurder deed dit en parkeerde zijn auto een eind verderop. Hierbij liet hij de twee mannen achter bij de agenten. Intussen liepen de agenten terug naar hun auto. De man dreigde o.a. (woordelijk) de wapens van de agenten af te pakken. Eén van de agenten stapte in de auto. De twee mannen liepen naar de bijrijderskant van de politieauto, hierdoor kon de andere agent niet meer instappen. Na nog meer intimiderende en bedreigende opmerkingen van de man, is hij weggeduwd door de agent en is ook deze in de auto gestapt. Hierna liepen de mannen weg onder luid geroep en gescheld van de 'aanjager'. Hierna vonden de politiemedewerkers het welletjes en is de man, die een 24-jarige Vlissinger bleek te zijn, aangehouden en overgebracht naar het bureau. Nadat hij was voorgeleid aan een hulpofficier van justitie, is de man overgebracht naar een politiecel in Torentijd en daar zit hij nu nog.
Gemaakt door: 112zeeland
za 26 nov -   12:25  
Vuurwerk vernielt brievenbus, Middelburg
Middelburg - Vrijdagavond rond 21.15 uur werden, door middel van vuurwerk, een brievenbus en een ruit vernield van een woning aan de Buitenhove in Middelburg. Door het exploderende vuurwerk werd een gat in een ruitje geslagen en ook werd een brievenbus vernield. Er is tot nu toe nog niet bekend wie de vernieling op zijn/haar geweten heeft. Een schadebedrag is nog niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
za 26 nov -   12:25  
Onder invloed, Goes
Goes - Zeeuwse politieagenten reden (rond 01.15 uur) in de nacht van vrijdag op zaterdag over de Van Hogendorplaan in Goes. Zij zagen een personenauto slingerend en remmend rijden over voornoemde straat en besloten van de bestuurder een blaastest af te nemen. De auto werd aan de kant gedirrigeerd en de bestuurder, een 45-jarige Goesenaar, moest blazen. Uit de test bleek dat hij te veel gedronken had en dus moest de man mee naar het bureau. Hier bleek, uit de ademanalyse, dat de man nèt niet teveel gedronken had om zijn rijbewijs in te vorderen. Dat kon overigens toch niet, want de man was niet in het bezit van een rijbewijs. De man kreeg een rijverbod van acht uur en is, met processen-verbaal op zak, weer naar huis gestuurd.
Gemaakt door: 112zeeland
za 26 nov -   12:24  
Ruiten ingegooid, 's-Heerenhoek
's-Heerenhoek - Van een woning aan de Laustraat in 's-Heerenhoek zijn verschillende ruiten vernield. Dit gebeurde tegen 22.00 uur op vrijdagavond. Tot nu toe is niet bekend wie de vernieling op zijn/haar geweten heeft. De Zeeuwse politie gaat een buurtonderzoek doen. Mocht iemand meer weten van deze vernieling, of getuige zijn geweest van de vernieling, dan wordt hij/zij verzocht contact op te nemen met het servicecentrum van Politie Zeeland op: 0900-8844, of zich te melden op het politiebureau in Heinkenszand.
Gemaakt door: 112zeeland
za 26 nov -   12:19  
Onder invloed, Hulst
Hulst - Een 60-jarige man uit de gemeente Hulst is vrijdagavond rond 21.45 uur betrapt op het rijden onder invloed. De man reed over de Tivoliweg in Hulst, toen hij gecontroleerd werd door agenten van de Zeeuwse politie. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij drie keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is hij kwijt.
Gemaakt door: 112zeeland
za 26 nov -   12:19  
Onder invloed, Terneuzen
Terneuzen - Vrijdagavond rond 19.45 uur werd een automobilist op de Lorentzlaan in Terneuzen gecontroleerd. De 47-jarige man uit Terneuzen moest onder andere een blaastest ondergaan. Na die blaastest bleek dat hij veel te veel gedronken had. De man is meegegaan naar het politiebureau in Terneuzen om daar een ademanalyse te doen. Hieruit bleek dat hij 810 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht blies. Dat is bijna vier keer meer dan is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd, maar dit had hij niet bij zich. Daarom is zijn auto in bewaring genomen door de agenten. De man mag zijn auto weer meenemen als hij zijn rijbewijs komt afgeven èn hij iemand bij zich heeft die de auto wel mag besturen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 26 nov -   12:15  
inbraak vakantiewoning, Philippine
Philippine - In een woning aan het Kanaalpark in Philippine is vrijdagavond, tussen 16.45 en 19.30 uur, ingebroken. Door een deur te forceren is/zijn de dader(s) de woning binnengekomen. Uit de woning is een klein geldbedrag meegenomen. De technische recherche van Politie Zeeland gaat sporenonderzoek doen.
vr 25 nov -   23:28  
Containerbrand in goes
Goes - Tegen 22.30 uur kreeg de dienstdoende ploeg van Goes een melding binnen van een containerbrand aan het stationspark in Goes. Ter plaatse aangekomen was het met 1 hogedruk spuit al uit. En kon de brandweer weer terug naar de karzerne.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 25 nov -   21:15  
Aanhouding wegens stroperij
Rilland-Bath - Vrijdagochtend is een 52-jarige man uit Bergen op Zoom, aan de Eerste Hogewaard Dwarsweg in Rilland-Bath aangehouden wegens stroperij. Eerder deze week zagen jachtopzieners dat er bij de Eerste Hogewaard Dwarsweg stikken geplaatst waren (om konijnen te vangen). Hierop is door de jachtopzieners gepost. Vrijdagochtend kwam de 52-jarige man de strikken controleren en nieuwe strikken plaatsen. De man is door de jachtopzieners aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Goes. Bij onderzoek in de woning van de man zijn verboden vangmiddelen aangetroffen. In een voliere in zijn tuin is tevens wildzang aangetroffen die niet geringd waren. De vogels zijn in beslag genomen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 25 nov -   21:15  
Babbeltruc, Middelburg
Middelburg - Dinsdag 15 november j.l. is een bejaarde vrouw uit Middelburg het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Rond 11.00 uur die ochtend belden twee onbekende vrouwen aan bij de woning van de bejaarde vrouw, aan de Spinhuisweg in Middelburg. Toen de bewoonster de deur opende stapten de twee vrouwen meteen binnen. Ze liepen meteen door naar de keuken en leidden de bejaarde vrouw af met allerlei vragen over de keuken. Vanaf de voordeur kwam een derde vrouw de keuken in lopen en keek in een kast. Hierop gingen de drie vrouwen zonder iets te zeggen weg. Vermoedelijk zijn zij weggelopen in de richting van de Traptoren. Uit de woning bleken sieraden en wat geld weg te zijn genomen. Signalement van de vrouwen: Twee lichtgetinte vrouwen in de leeftijd van 30 tot 35 jaar oud met donker krullend haar tot over de schouder. Zij waren beiden slank, tussen de 1.65 en 1.70 meter lang en droegen donkere jassen. De derde vrouw is blank, heeft blond haar en is tussen de 1.55 en 1.60 meter lang. Zij was iets ouder als de andere twee dames. De bejaarde vrouw heeft pas deze week aangifte gedaan. Politie Zeeland is op zoek naar getuigen die de vrouwen hebben zien lopen in de omgeving of bij de woning van de bejaarde vrouw hebben gezien. Ook wil de politie in contact komen met mensen die tevens slachtoffer zijn geworden van de vrouwen of een soortgelijke babbeltruc. Zij worden verzocht zich te melden op het politiebureau of op telefoonnummer 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 25 nov -   20:12  
KNRM neemt afscheid van reddingboot
Neeltje Jans - 24 jaar trouwe dienst, ruim 700 reddingsacties. Reddingboot Harder heeft KNRM station Neeltje Jans vele jaren een trouwe dienst bewezen. Na de recente doop van haar vervanger, reddingboot Fred, kon de Harder eindelijk met pensioen. Donderdag werd ze overhandigd aan de directie van het hoofdkantoor in IJmuiden. Twee opstappers van het eerste uur waren de aangewezen personen om deze historische tocht naar IJmuiden met de Harder te maken. Een van die opstappers is nog altijd actief als vervangend schipper en de ander houdt zich bezig met de PR van het station. De Harder lag in de binnenhaven van Neeltje Jans in drijvend botenhuis L.L. Bergsma en kwam vooral in actie voor problemen op de Oosterschelde. De vaareigenschappen van de Harder waren zo goed, dat de Harder bijna als voorbeeld diende voor diverse boten in diezelfde klasse die na die tijd zijn gebouwd. Met gemengde gevoelens maakte de bemanning zich donderdag klaar voor vertrek. Enerzijds was er het besef afscheid te nemen van een trouwe kameraad, anderzijds het vooruitzicht van het varen langs de kust richting IJmuiden met tussenstop Scheveningen voor een warme kop koffie. Na ongeveer 3 uur varen kwam de Harder aan in IJmuiden nam Roemer Boogaard, directeur van de KNRM, de sleutels in ontvangst. Voor de bemanning van Neeltje Jans het einde van een mooi hoofdstuk in haar geschiedenis. De vele herinneringen aan de Harder zullen nog jaren voortleven… ….
vr 25 nov -   14:38  
Bewoner bedreigd
Krabbendijke - Donderdagavond is een bewoner van een woning aan de Drie Minuten in Krabbendijke bedreigd door drie onbekende mannen. De bewoner kwam om 19.25 uur thuis en zag de drie mannen bij de achterdeur van zijn garage.
vr 25 nov -   10:45  
Insluiping
Middelburg - Terwijl de bewoners boven waren heeft een onbekende donderdagmiddag kans gezien spullen weg te nemen uit een woning aan de Arie van Driellaan in Middelburg. De woning was niet afgesloten. Uit de woning is fotoapparatuur en computerapparatuur weggenomen.
vr 25 nov -   10:44  
Fietsverlichtingscontrole
Spui - In het kader van het landelijk project 'Ik val op', is vanmorgen tussen 07.00 en 07.45 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Spuiweg in Spui. Van de 30 fietsers hadden er 2 hun fietsverlichting niet in orde.
vr 25 nov -   10:42  
Verkeerscontrole
Rilland - Tussen donderdag 22.00 uur en vrijdag 01.30 uur is op de Oude Rijksweg te Rilland een verkeerscontrole gehouden. Er zijn 7 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. snelheid, het niet kunnen tonen van het rijbewijs en kapotte verlichting. Tijdens deze controle bleek dat een 20-jarige automobilist z.v.w.o.v.p. gesignaleerd stond als ongewenste vreemdeling en dat hij nog gesignaleerd stond voor 28 dagen gevangenisstraf.
vr 25 nov -   10:39  
Zwaar illegaal vuurwerk
Goes - Naar aanleiding van meerdere klachten over zwaar vuurwerk in Goes heeft de politie een onderzoek ingesteld. Dit resulteerde in de aanhouding van twee minderjarigen uit de gemeente Goes. Eén van de jongens bleek in het bezit van vier z.g.n. super cobra's 6. De andere jongen wordt verdacht van de handel in vuurwerk. Bij hem werden 23 super cobra's 6, 15 lawinepijlen en 3 shells aangetroffen. Dit betreft allemaal zwaar illegaal vuurwerk. De jongens zijn na verhoor heengezonden.
Gemaakt door: 112zeeland
do 24 nov -   23:45  
meisje uit Rilland vermist
Rilland - De politie is op zoek naar het 16-jarige meisje dat op 17 november van haar huis in Rilland is weggelopen. De naam van het meisje is Hibaaq Mohammed Abdullahi. Sindsdien ontbreekt ieder spoor.
do 24 nov -   11:48  
Arrestatie-eenheid helpt buiten Zeeland
Zeeland - De politie heeft donderdag in de vroege ochtenduren de derde verdachte aangehouden in de Wapenstraat in Rotterdam van de overval op een autobedrijf. Deze overval vond plaats op 21 oktober jl. in Boxtel. Op maandagochtend werden al twee Rotterdammers (22 en 26 jaar) aangehouden en vanochtend kon de derde Rotterdammer (21 jaar) worden aangehouden. Het rechercheteam van Brabant-Noord kreeg bijstand van een arrestatie-eenheid van het politiekorps Zeeland. Ook deze derde verdachte is in verzekering gesteld voor nader onderzoek. Meerdere arrestaties worden niet uitgesloten. De arrestatie-eenheid is inmiddels terug in Zeeland.
do 24 nov -   11:46  
Mishandeling
Oostburg - De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling op 23 november jl. omstreeks 14.45 uur bij een bushalte in de Torenweidelaan in Oostburg. Een 34-jarige man uit de gemeente Terneuzen is daar mishandeld en heeft ernstige verwondingen opgelopen in zijn gezicht. Omdat de toedracht onduidelijk is wil de politie graag mensen spreken. Wie kan de politie informatie verstrekken? Bel met 0900-8844
wo 23 nov -   14:57  
Auto uitgebrand in Vlissingen
Vlissingen - Op de spuikomweg in Vlissingen is er vanmiddag even na 14:00 uur een brand uitgebroken in een auto. Hierop is de beroeps brandweer uit Middelburg met spoed uitgerukt. Toen de brandweer arriveerde bleek dat de vlammen al uit de auto kwamen.
wo 23 nov -   12:12  
Gewonde bij aanrijding in Goes
Goes - Bij een aanrijding, woensdag rond 07.00 uur op de Ringbaan-west in Goes, raakte een 52-jarige Goese fietser gewond. De man reed over het fietspad en ging linksaf, de Ringbaan over, richting de spoorwegovergang. Hij zag een 62-jarige Goese automobiliste niet aankomen. Deze 62-jarige vrouw reed over de Ringbaan in de richting van het Tiendenplein. Ter hoogte van de kruising met de Akkerdistelstraat kwamen de twee met elkaar in botsing. De vrouw probeerde nog te remmen maar kon de man niet meer ontwijken. Hierdoor raakte de fietser de voorkant van de auto, kwam daarna tegen de voorruit terecht en schoof over de auto heen naar de achterkant op de grond. Door een getuige van het ongeval werd eerste hulp verleend. De man is daarna met onbekend letsel naar het ziekenhuis in zijn woonplaats gebracht.
wo 23 nov -   12:10  
Drugs in beslag genomen
Terneuzen - Een 44-jarige vrouw uit Roeselaere, die woensdag rond 00.40 uur op de N61 bij de burg in Sluiskil betrapt werd op het gebruik van alcohol, bleek in het bezit te zijn van softdrugs. Een blaastest op het politiebureau wees uit dat de vrouw iets teveel alcohol had genuttigd, zij was echter ook in het bezit van 11 joints en 3,4 gram wiet. De vrouw kreeg een bekeuring van € 400,-, die ze op dat moment niet kon betalen, waarop haar auto in beslag werd genomen. Zij deed afstand van de drugs en deze zullen worden vernietigd.
wo 23 nov -   12:09  
Diefstal vrachtwagen
Yerseke - Van een omheind bedrijfsterrein aan de Korringaweg in Yerseke werd in de nacht van dinsdag op woensdag een vrachtwagen gestolen. Het hek van het terrein werd geforceerd waarna de vrachtwagen werd weggenomen. Het gaat om een vrachtwagen zonder kenteken die alleen op eigen terrein gebruikt wordt voor het vervoeren/verplaatsen van materiaal. De vrachtwagen heeft grijze cabine en een zwarte, zogenaamde haakarm (hefarminstallatie) en er kunnen normale snelheden worden gereden. De waarde van de vrachtwagen bedraagt enkele tienduizenden euro's.
di 22 nov -   19:02  
3 mannen opgepakt na beroving
Vlissingen - In een woning aan de Scheldestraat is vanmiddag een 20-jarige Vlissinger beroofd door enkele mannen. Rond 14.00 uur was de melding binnengekomen bij de politie die gelijk ter plaatse ging. De Scheldestraat werd afgezet en ter plaatse werden twee Vlissingers aangehouden van 22- en 50 jaar oud.
di 22 nov -   19:00  
Caravan gestolen van camping
Hoek - Vanaf camping De Braakman is afgelopen maandag een compleet ingerichte caravan gestolen. De diefstal werd gepleegd tussen 15.00 en 18.00 uur. Het betreft een witte Knaus Eurostar 650 voorzien van het kenteken AC-AE-4122.
di 22 nov -   15:19  
Overval c.q. beroving Vlissingen
Vlissingen - Hedenmiddag is er omstreeks 14.45 uur een overval c.q. beroving geweest in de Scheldestraat in Vlissingen. Het gearriveerde Arrestatie Team van de Politie heeft twee verdachten opgepakt. De omgeving was afgezet. De politie doet nader onderzoek. Foto's en berichtgeving volgen.
di 22 nov -   14:33  
Inbraak in bedrijfspand
Waterlandkerkje - In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een bedrijfspand op de Steenhovensedijk in Waterlandkerkje. Er werd een raam geforceerd en binnen werden diverse ruimtes doorzocht. Een fax en enkele tientallen euros' werden uit het pand weggenomen.
di 22 nov -   14:31  
Fietsen kijken in Vlissingen
Vlissingen - Op maandagavond 28 november a.s. wordt er van 19.00 tot 20.00 uur weer een fietskijkavond georganiseerd door Politie Zeeland. Op die avond worden alle aangetroffen fietsen van heel Walcheren 'te kijk gezet' en kunnen bezoekers hun eigen verloren gewaande exemplaar mee naar huis nemen. De avond vindt plaats bij Garage Kuzee aan de Marie Curieweg 5 in Ritthem. De fietsen staan aan de achterzijde van deze garage. Als u uw fiets daar vindt, moet u nog wel aantonen dat het uw eigendom is. Dit kan door een (passend) fietssleuteltje en/of uw proces-verbaal van aangifte te laten zien. Dit is de laatste fietsenkijkavond van dit jaar; in december wordt in Vlissingen geen fietsenkijkavond georganiseerd.
di 22 nov -   14:29  
Vrouw aangereden in Middelburg
Middelburg - Maandag rond 19.15 uur werd in de Rentmeesterlaan in Middelburg een 27-jarige vrouw uit Vlissingen aangereden door een personenauto. De vrouw fietste omstreeks 19.15 uur over de Rentmeesterlaan. Ter hoogte van Radehoven werd zij aangereden door een donkerkleurige personenauto, komende uit Radehove. De onbekend gebleven bestuurder is niet gestopt, maar is doorgereden in de richting van de Johan Willem Thibautstraat en is daar linksaf geslagen. De politie verzoekt de onbekende bestuurder zich te melden. Ook eventuele getuigen van deze aanrijding worden verzocht contact op te nemen. Dat kan bij het politiebureau in Middelburg of telefonisch naar 0900-8844.
Gemaakt door: Tommieboy
ma 21 nov -   23:50  
Vrachtwagen in de sloot
Wolphaartsdijk - Maandagochtend kwam door de dichte mist een vrachtwagen vast te zitten in de sloot. De vrachtwagen raakte rond 8 uur op De Perponcherpolderweg in Wolphaartsdijk van de weg. Hierop is bergingsbedrijf van Mourik gebeld. De vrachtwagen lag half in de sloot. Even rond half negen stond de vrachtwagen op de weg. Na inspectie kon de vrachtwagen zijn rit weer vervolgen, er was geen schade aan de wagen. De klus was snel geklaard.
Gemaakt door: Tommieboy
ma 21 nov -   18:56  
Auto in kanaal gereden.
Wilhelminadorp - Tussen Goes en Wilhelminadorp is rond 18:30 uur een auto in het kanaal gereden, dit kwam door een uitwijking. De bestuurder is zelfstandig uit de auto geklommen. De duikers van de brandweer van Goes en bergingsbedrijf van Mourik uit Goes proberen de auto te bergen. De auto ligt in het midden van het kanaal wat de berging zelf bemoeilijkt. Informatie of er andere slachtoffers bij zijn betrokken ontbreken nog.
ma 21 nov -   17:19  
Getuigen gezocht woninginbraak Renesse
Renesse - De politie is op zoek naar getuigen die meer informatie kunnen verstrekken over een woninginbraak aan de Wilhelminaweg in Renesse. Zondagavond rond 20.00 uur kwam de melding binnen dat er werd ingebroken in de woning en dat de inbrekers nog in het pand aanwezig waren. Dit werd gemeld door de bewoner zelf. Agenten die ter plaatse kwamen, zagen dat twee mannen de woning doorzochten. Op het moment dat het tweetal via de achterdeur naar buiten liep, werden ze opgewacht door de bewoner en de agenten. Er ontstond een schermutseling waarbij één van de inbrekers, een 25 jarige Vlissinger, werd aangehouden. De tweede inbreker zag kans te ontkomen en verloor daarbij één van zijn schoenen. Op zijn vlucht gaf hij een agent nog een klap in het gezicht.
ma 21 nov -   16:11  
Veerboot strand in dichte mist
Vlissingen - Rond 14:00 maandagmiddag 21 november liep de Fietsvoetveer die dagelijks tussen Vlissingen en Breskens vaart, vast op de kop bij het "eiland"Vlissingen Piet Hein Kade. Hierop werd gelijk de KNRM van Breskens en enkele sleepboten ter plaatse gevraagd. Ook het loodsvaartuig Cetus is ter plaatste gekomen deze heeft de dertig passagiers van de veerboot gehaald en veilig aan wal gezet.
ma 21 nov -   15:50  
Middelbrand in twee schuren
Grijpskerke - Rond 11:00 Maandag ochtend 21 november werden de blusploegen van Zoutelande en Serooskerke opgeroepen voor een Middelbrand aan de Mariekerkseweg in Grijpskerke. Ook de ladderwagen van stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg kwam ter plaatse om van bovenaf een blussing te doen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 20 nov -   22:44  
Visbootjes in de mist de weg kwijt.
Neeltje Jans - Zondagmiddag om even voor half vijf werd de KNRM reddingboot Koopmansdank van reddingstation Neeltje Jans, opgeroepen voor een vaartuig welke in de dikke mist op zee de weg kwijt was.
Gemaakt door: kees wesdorp
zo 20 nov -   16:18  
Twee personen aangehouden in Oud-Vossemeer
oud-vossemeer - Politie Zeeland heeft in de nacht van zaterdag op zondag een man en een vrouw aangehouden in Oud-Vossemeer. Zij worden verdacht van diefstal van een bliksemgeleider van een kerk aan de Dorpsweg in Oud-Vossemeer en werden gesignaleerd door een getuige die melding deed bij de politie. De aangehouden man is 24 jaar en de aangehouden vrouw is 29 jaar. Beiden zijn afkomstig uit de gemeente Middelharnis.
Gemaakt door: kees wesdorp
zo 20 nov -   16:16  
Woninginbraken in Zeeland
zeeland - In diverse woningen in Zeeland is afgelopen weekend ingebroken. Uit een woning aan de Koestraat in Middelburg zijn twee spelcomputers weggenomen. In Vlissingen is bij een woning aan de van Borsselestraat een poging tot inbraak gedaan. Dit gebeurde ook bij een woning gelegen aan de Hogeweg in Burgh-Haamstede. In Poortvliet is ingebroken bij twee woningen gelegen aan de vd. Slikkeweg. Uit één van deze woningen zijn twee kachels en een koffiezetapparaat gestolen.
Gemaakt door: kees wesdorp
zo 20 nov -   16:15  
Man aangehouden in Middelburg
vlissingen - Politie Zeeland heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 02.20 uur een man aangehouden. De 24 jarige aangehouden man uit de gemeente Middelburg stond even eerder in de Lange Delft met een mes te zwaaien. Het mes is in beslag genomen
Gemaakt door: kees wesdorp
zo 20 nov -   16:12  
2 Mannen aangehouden
goes - Politie Zeeland heeft zondag rond 03.50 uur twee mannen aangehouden op de Grote Markt in Goes.De twee zijn 25 en 50 jaar oud en afkomstig uit Hansweert, De oudste van de twee is aangehouden wegens openbare dronkenschap en belediging van agenten. Tegen de 50-jarige man is proces verbaal opgemaakt. De jongste is aangehouden wegens geen gehoor geven aan de vordering van de politie weg te gaan. Hij is heengezonden met een boete.
Gemaakt door: kees wesdorp
zo 20 nov -   16:11  
Man aangehouden in Vlissingen
Vlissingen - Politie Zeeland heeft zaterdag rond 13.20 uur een man aangehouden wegens bedreiging. De man, een 56-jarige Vlissinger, wordt verdacht van het bedreigen van een werknemer van een bedrijf gelegen aan de Nieuwe Kruidmolenweg in Vlssingen zaterdag rond 13.00 uur. De 56-jarige Vlissinger bedreigde de man met een op een steekwapen gelijkend voorwerp. Enkele dagen eerder had de man ook al een bezoek gebracht aan het bedrijf en heeft toen eveneens bedreigingen geuit. Hij is in verzekering gesteld.
Gemaakt door: Tommieboy
zo 20 nov -   15:03  
Voetgangers overleden na aanrijding op zebrapad, Middelburg
Middelburg - Zondagmiddag omstreeks 14.30 uur vond een aanrijding plaats op de Looierssingel in Middelburg waarbij een echtpaar om het leven is gekomen.Een 64-jarige automobilist uit Middelburg verklaarde de mensen, die aan het oversteken waren op het zebrapad, niet te hebben gezien.Mogelijk is de laagstaande zon een oorzaak hiervan.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 20 nov -   14:17  
verkeersongeluk in Vlissingen
Vlissingen - Zaterdag avond is een persoon gewond geraakt bij een verkeersongeluk, Het ongeval was gebeurt rond 23:00 op de President Rooseveltlaan ter hoogte van Baskenburg De automobilist was door de botsing tegen een lantaarnpaal terrecht gekomen, Deze is overgebracht naar het ziekenhuis. Over de oorzaak van het ongeluk kon de politie niks zeggen.
zo 20 nov -   10:23  
Auto botst op verkeerlicht Middelburg
Middelburg - Vannacht omstreeks 00:55 uur is er een personenauto op een verkeerslicht aan de Schroeweg te Middelburg gebotst . Door nog onbekende oorzaak reed te personenauto ter hoogte van de kruising met Veldzigt tegen een verkeerslicht aan. De ambulancedienst was ook nog opgeroepen maar deze is niet meer ter plaatse geweest .
za 19 nov -   18:14  
Brandweer uitgerukt voor binnenbrand Middelburg
Middelburg - De vrijwilligers van de post Torenweg zijn vanmiddag uitgerukt voor een binnenbrand aan de Vrijlandstraat te Middelburg. Omstreeks 15:34 uur kwam er een melding binnen dat er mogelijk een binnenbrand zou woedde op bovenstaand adres .
za 19 nov -   11:35  
Eenzijdig ongeval
Sint Maartensdijk - Zaterdamorgen rond 07.30 uur vond een eenzijdig ongeval plaats op de Vierde Dijk in Sint Maartensdijk. Een 19-jarige automobiliste uit de gemeente Tholen raakte in de slip en gleed met haar voertuig achteruit de dijk af de sloot in. Het alchtoffer klaagde over hoofdpijn en is met de ambulance, ter controle, naar het ziekenhuis vervoerd.
za 19 nov -   11:33  
Drugs
Nieuwdorp - Vrijdagavond is in de Halsweg in Nieuwdorp een 24-jarige automobilist uit Middelkerke (B) aangehouden. De man was in het bezit van 6 zakjes weed. Hij kreeg een boete van 400 euro.
za 19 nov -   11:31  
Diefstal uit woning
Hoek - Vrijdagmorgen is ingebroken in een woning aan de Sint Hubrechtstraat in Hoek. Uit de woning is computerappartuur, beeldapparatuur, sieraden en geld weggenomen.
za 19 nov -   11:28  
Vechtpartij
Hulst - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn een aantal personen met elkaar slaags geraakt in de Lange Nieuwstraat in Hulst. De politie wist de partijen uit elkaar te halen waardoor er rust ontstond. Hierbij is een 25-jarige Vlissinger aangehouden. De groep liep daarna lopend naar de Grote Markt waar men wederom met elkaar slaags raakte. De politie kon de vechtersbazen ook daar tot bedaren krijgen en uit elkaar drijven. Een aantal van hen stapten in een auto die als gestolen stond gesignaleerd. Twee mannen uit Sas van Gent (21 en 30 jaar) zijn aangehouden op verdenking van heling. De auto was op 15 november in Sas van Gent als gestolen opgegeven. De aanleiding waardoor men met elkaar op de vuist ging is niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 18 nov -   21:08  
Ongeval op N61, Hoek
Hoek - Vrijdag omstreeks 14.30 uur vond op de N61 een ongeval plaats waarbij een vrachtwagen, twee bestelauto's en twee personenauto's betrokken waren. Bij het ongeval raakten twee bestuurders gewond. Auto stond stil op de weg om linksaf te slaan. Hierachter stopten ook andere auto's. Een achterop komende vrachtwagen, bestuurd door een 46-jarige man uit de gemeente Middelharnis, zag dit te laat. Hij probeerde uit te wijken naar links en raakte daarbij een tegemoetkomende auto. Vervolgens ging hij weer terug naar zijn eigen weghelft en botste tegen een voertuig die op zijn beurt weer doorschoof. Uiteindelijk kwam één van de betrokkenen, een 44-jarige vrouw uit de gemeente Sluis, in haar auto bekneld te zitten en moest door de brandweer worden bevrijd. Zij is met ruggklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Terneuzen. Een andere automobilist, een 41 jarige man uit Axel, werd met nekklachten eveneens overgebracht naar het ziekenhuis. Hij mocht na onderzoek weer naar huis. De N61 is na het ongeval enige uren afgesloten geweest. Omstreeks 19.30 uur werd de weg weer vrijgegeven voor verkeer.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 18 nov -   21:07  
Rijbewijs ingevorderd, Kapellebrug
Kapellebrug - Op de N290/rondweg Hulst is vrijdagmiddag een 54-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Hij werd meegenomen naar het politiebureau voor de ademanalyse. Bleek dat hij ruim vier maal de toegestane hoeveelheid had gedronken. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs moest hij ter plaatse inleveren.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 18 nov -   20:10  
als de zenders uitgevallen is er DARES
zeeland - Met het maken van een verbinding op 17 november 2011 tussen de gemeentehuizen van Zierikzee en Tholen en het gebouw van Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) in Middelburg, werd de cirkel gesloten waarmee alle gemeentehuizen in Zeeland met behulp van amateurzenders met elkaar kunnen worden verbonden.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 18 nov -   19:48  
Vernielingen op sportterrein, Zierikzee
Zierikzee - In de nacht van donderdag op vrijdag zijn op een sportterrein vernielingen aangericht. Er werden vernielingen gepleegd aan reclameborden en aan de kleedkamers. Ook lagen diverse grijze containers verspreid over het terrein. Het totale schadebedrag is niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 18 nov -   19:47  
Dode hond gevonden in Clinge
Clinge - Politie Zeeland heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van de vondst van een dode hond aan de Zestigvoet in Clinge. Donderdag rond 15.30 uur meldde een sportvisser dat hij in het water een afgesloten bench met daarin een kleine zwarte hond had gevonden. Het dier is vermoedelijk verdronken. De politie is op zoek naar de eigenaar van het dier. Ook worden getuigen verzocht zich te melden op het politiebureau of op telefoonnummer 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 18 nov -   19:37  
Coniferenbranden in Terneuzen
Terneuzen - Politie Zeeland heeft een onderzoek ingesteld naar twee coniferenbranden die donderdagavond plaatsvonden. Rond 19.10 uur was er brand in een coniferenhaag aan de Drebbelstraat in Terneuzen. Rond 21.20 uur stond er een conifeer in brand aan Parkhove in Terneuzen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 18 nov -   19:34  
Aanhouding na bommelding
Middelburg - Donderdagavond rond 21.40 uur is een 44-jarige man uit Middelburg, in zijn woning aangehouden nadat hij telefonisch bij Politie Zeeland had gemeld een bom tot ontploffing te gaan brengen in Middelburg. Uit onderzoek bleek dat de man nergens een bom had geplaatst. Hij was onder invloed van alcohol en in de war. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 18 nov -   19:33  
Diefstal uit woning, Oostburg
Oostburg - Tussen donderdagochtend 08.00 uur en donderdagavond 21.45 uur is er ingebroken in een woning aan de Boogschutter in Oostburg. Uit de woning zijn fotoapparatuur, computerapparatuur, een deel van een muntenverzameling en sieraden met onbekende waarde weggenomen. Er is een raam opengebroken; het totale schadebedrag is onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 18 nov -   19:31  
Eenzijdig ongeval, Yerseke
Yerseke - In de nacht van donderdag op vrijdag rond 00.15 uur vond er op de Zanddijk in Yerseke een eenzijdig ongeval plaats. Een 22-jarige automobilist uit Yerseke reed over de Zanddijk komende uit de richting van Kruiningen. Door onbekende oorzaak verloor hij, in een flauwe bocht, de macht over het stuur en reed de Zanddijk af. De auto rolde over de Parallelweg en kwam op zijn kant tot stilstand op een stuk land. De 22-jarige bestuurder en zijn bijrijder, een 24-jarige man uit Yerseke zijn door de brandweerd uit de auto gehaald en met snijwonden voor behandeling en onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. De auto raakte totaal vernield.
vr 18 nov -   14:52  
Dronken man rijdt jogger aan
Goes - Op de Ringbaan West is donderdagavond een 26-jarige vrouw uit Goes aangereden door een man op een snorscooter. De vrouw was rond 19.00 uur aan het joggen over het fietspad toen ze van achteren werd aangereden. Door de aanrijding had ze last van haar rug en nek. Ze is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis maar mocht even later weer naar huis. De bestuurder van de snorscooter, een 52-jarige Goesenaar, was onder invloed van alcohol. Op het politiebureau bleek dat hij ruim vijf maal de toegestane hoeveelheid had gedronken. Zijn rijbewijs moest hij vervolgens inleveren.
vr 18 nov -   12:04  
Vuurwerkoverlast
Zeeland - Politie Zeeland zal ook dit jaar weer aandacht besteden aan de vuurwerkoverlast in de wijken. Gewone overlastmeldingen, zoals geluidsoverlast door het te vroeg afsteken van vuurwerk, worden behandeld door de wijkpolitie. Dergelijke meldingen kunt u doen via 0900-8844. Het regionaal milieuteam (RMT) zal net als vorig jaar de illegale handel en de opslag van vuurwerk in de provincie zal gaan opsporen. Heeft u iets te melden? Meldingen die betrekking hebben op de handel en de opslag van (verboden) vuurwerk kunnen gemaild worden naar vuurwerkoverlast@zeeland.politie.nl of via meld misdaad anoniem 0800-7000.
do 17 nov -   19:39  
Politie vraagt hulp van burgers
Hulst - De laatste drie maanden zijn in de gemeente Hulst 27 fietsen gestolen. Het grootste aantal (21) is gestolen in Hulst. In Kloosterzande 4 en in Sint Jansteen 1. De politie vraagt burgers oplettend te zijn en te bellen met 112 als men ziet dat een fiets wordt gestolen of wordt ingeladen in een voertuig. Een kenteken, de kleur van het voertuig, signalementen of zo mogelijk een foto van de diefstal zijn bruikbare tips voor de politie. Preventietip: Zorg er altijd voor dat je fiets goed op slot staat. Het liefst met een extra hangslot o.i.d. om een paal. Hier komt bij dat een verzekeraar meestal pas de fiets vergoedt wanneer twee sleutels van het betreffende slot worden overhandigd. De plekken waar fietsen het meest gestolen worden zijn: voor de deur van de woning, bij scholen, stations en sportvelden. Let bij zulk soort plekken dus goed op waar je de fiets het beste kwijt kunt.
do 17 nov -   19:37  
Diefstal koper
Sint Maartensdijk - Vanaf een kerkgebouw in Sint Maartensdijk zijn bliksemafleiders en koperen regenafvoerpijpen weggenomen. De diefstal vond plaats tussen 1 november en heden. De waarde van het koper bedraagt ongeveer 1800 euro.
do 17 nov -   19:36  
Diefstal uit clubgebouw
Wolphaartsdijk - Afgelopen dagen is ingebroken in een clubgebouw aan de Pietweg in Wolphaartsdijk. Er is bier, frisdrank en een koffiezetapparaat weggenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 17 nov -   17:26  
Grote aanrijding President Rooseveltlaan Vlissingen
Vlissingen - Aan het einde van de middag rond 17:10 is er een grote aanrijding geweest op de President Roosenveltlaan / Nieuw Vlissingeseweg. Hierbij waren 5 auto's betrokken. Momenteel regelt de politie het verkeer over slachtoffers en gewonden is tot op heden nog niets bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
do 17 nov -   11:25  
Gas lekkage in hoofdgasleiding in Hoek
Hoek - Donderdagmorgen 17 november rond 07:25 uur, werd er in de Julianastraat in Hoek een gaslucht geroken. Daarop zijn de hulpdiensten gealarmeerd en is ook Delta ter plaatse gekomen.
wo 16 nov -   20:00  
Zeeuw betrokken bij ongeval A4 Hoogerheide auto slaat over de kop.
Hoogerheide - Een 24-jarige automobilist uit het Zeeuwse Kapelle is woensdagmorgen in alle vroegte op de snelweg A4 bij Hoogerheide met zijn auto over de kop geslagen. De man was op weg naar zijn werk toen hij met zijn auto, mogelijk door opvriezing van het wegdek, in een slip raakte. De auto sloeg enkele malen over de kop. De bestuurder raakte weliswaar gewond maar wist toch op eigen kracht uit het voertuig te klimmen.
wo 16 nov -   17:21  
Diefstal uit clubgebouw
Wolphaartsdijk - Afgelopen dagen is ingebroken in een clubgebouw aan de Pietweg in Wolphaartsdijk. Er is bier, frisdrank en een koffiezetapparaat weggenomen.
wo 16 nov -   17:20  
Hennepkwekerij geruimd
Middelburg - Woensdag is in een woning aan de Sint Jorisstraat in Middelburg een hennepkwekerij geruimd. De 191 planten die men aantrof stonden in twee kweekruimtes. Er zijn geen aanhoudingen verricht.
di 15 nov -   20:00  
Brandweer verleent tilassistentie aan de ambulance .
Middelburg - De brandweer heeft vanmiddag een tilassistentie verleend aan de ambulance in Middelburg Omstreeks 14:03 uur kwam de melding binnen dat ladderwagen (4551) onder prio twee naar de Segeerstraat te Middelburg moest. De brandweerlieden hebben het ambulancepersoneel geassisteerd en kon na een klein half uur terug keren naar de post.
Gemaakt door: 112zeeland
di 15 nov -   00:13  
aanrijding tussen 4 Auto's
Vlissingen - Omstreeks kwart over vijf vanavond heeft op de Sloebrug een aanrijding tussen 4 Auto's plaatsgevonden. De politie is hierbij ter plaatsen geweest, Zei besloten een rijbaan af te sluiten voor de veiligheid van het verkeer. Het AWNB Melde dat hierdoor een file stond van ongeveer twee kilometer, Kuzee heeft 2 auto's weg moeten slepen. Na enige tijd is de rijbaan weer opengesteld door de politie.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 14 nov -   18:40  
Hennepkwekerij ontmanteld in Nieuw Namen
Nieuw Namen - In de oude klompenfabriek in de Veerstraat in Nieuw Namen is maandagochtend een hennepkwekerij met 813 planten ontmanteld. De instap in de oude fabriek werd gedaan door het politieteam Hulst in samenwerking met de ROG. De planten en alle apparatuur werden vernietigd. De stroom werd buiten de meter om getapt. De politie heeft in de Veerstraat drie mannen aangehouden. Het gaat om twee mannen uit Hulst van 24 en 48 jaar en een 37-jarige Vlissinger. Ze zijn alledrie in verzekering gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 14 nov -   18:38  
Vissen met levend aas, Sluis
Sluis - Op de Kaai in Sluis werd maandagmiddag een 29-jarige sportvisser uit Breskens bekeurd omdat hij zat te vissen met levend aas. De man was aan het vissen op roofvis en had twee hengels in het water; ook lagen er nog twee hengels klaar. Echter, tenzij anders op de vergunning vermeld, mag er slechts met twee hengels worden gevist en de visser moest de twee klaarliggende hengels van de politie opruimen. Daarna zag de agent dat één van de in het water liggende dobbers bewoog. De man moest de hengel inhalen en toen bleek dat het voorntje aan de haak nog gewoon in leven was. Hierop gevorderd om ook tweede hengel in te halen. Hieraan zat eveneens een levend voorntje aan de haak. Vissen met levend aas is verboden en de man kreeg een bekeuring van € 180,-, waarna hij zijn visstekje van de politie moest verlaten.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 14 nov -   18:35  
Inbraak in winkelcentrum Dauwendaele, Middelburg
Middelburg - Tussen zaterdag 17.30 en zondag 15.00 uur werd ingebroken in het winkelcentrum Dauwendaele in Middelburg. Het is onbekend hoe men in het winkelcentrum is gekomen. Binnen werden vijf winkels opengebroken waarbij rolluiken en sloten werden vernield. Uit één van de winkels werd een kluis met paar honderd euro gestolen. Uit twee winkels verdween een geldbedrag variërend tussen vijf en honderd euro. Uit de vierde winkel werd een steekkarretje weggenomen en uit de vijfde winkel wordt niets vermist
Gemaakt door: 112zeeland
zo 13 nov -   23:37  
Succesvol verlopen Jeugdbrandweer wedstrijden
Sint Philipsland - De Zeeuwse jeugdbrandweer wedstrijden in Sint Philipsland zijn zaterdag zeer succesvol verlopen. Bij de start werd al vermeld dat het weer al zorgde voor de eerste 50 procent. Op de traditioneel geworden tweede zaterdag van november werd de 26e Zeeuwse wedstrijden verzorgd door de Jeugdbrandweer Sint Philipsland. Er was gezorgd voor een uitstekende organisatie. Vrijwel alle Zeeuwse jeugdkorpsen waren vertegenwoordigd, alleen Terneuzen en Zierikzee waren niet aanwezig. In totaal werden 11 aspiranten (15-18 jaar) en 7 juniorengroepen (11-14 jaar) verwelkomt op de wedstrijdbanen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 13 nov -   23:33  
Inbraak in woning in Renesse
Renesse - In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woning aan de Laone in Renesse. Er werd een raam opengebroken en uit de woning werd, voor zover nu bekend, gereedschap gestolen. Ook een opslagcontainer, die in de tuin staat, werd opengebroken. Daaruit werden sanitaire goederen, waaronder een douchemengkraan meegenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 13 nov -   23:32  
Hennepplanten in oude raadhuis in Hoek
Hoek - Op de zolder van het oude raadhuis op de Molendijk in Hoek werden zondagmiddag 200 onlangs getopte hennepplanten aangetroffen. De politie kreeg een melding dat bij het, leegstaande, oude raadhuis het water langs de muren naar buiten liep. De toegang tot het pand werd geforceerd. Bij binnenkomst bleek de hal geheel blank te staan. Dit vanwege een uit de kelder lopende brandslag niet meer afgesloten kon worden. Bij nadere inspectie van het pand werden de 200 hennepplanten op de zolder aangetroffen. In verband met elektrocutiegevaar heeft de Delta ter plaatse het water en de elektriciteit, die werd afgetakt voor de meter, afgesloten. De hennepplanten werden vernietigd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 13 nov -   16:42  
geen rijbewijs en onder invloed van Alcohol, Vlissingen
Vlissingen - Een 18-jarige Vlissinger heeft zondag rond 03.00 uur op de Nieuwendijk in zijn woonplaats een 22-jarige Vlissinger in een rolstoel aangereden en is daarna doorgereden. Voor zover bekend heeft de 22-jarige geen letsel opgelopen. De politie trof de automobilist even na 04.00 uur aan op de Nieuwe Vlissingseweg en de man bleek teveel gedronken te hebben. Een blaastest wees uit dat hij meer dan 2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Ook was de Vlissinger niet in het bezit van een rijbewijs. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur. De auto wordt vanwege gladde banden en slechte remmen aan een verder technisch onderzoek onderworpen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 13 nov -   16:42  
Ruzie in Zoutelande
Zoutelande - Zondag rond 02.00 uur brak in de Smidsstraat in Zoutelande ruzie uit tussen twee groepen jongeren uit Vlissingen en Zoutelande. Hierbij zijn over en weer enkele klappen gevallen. De politie heeft beide partijen gescheiden en bemiddeld. Een 24-jarige man uit de gemeente Veere gedroeg zich agressief. Hij werd later rond 02.30 op de Duinweg aangehouden wegens mishandeling van een 15-jarige jongen uit Oost-Souburg.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 13 nov -   16:41  
Mishandeling en vernieling in Kapelle
Kapelle - In de Spaarlingsstraat in Kapelle werd zondag kort na middernacht een 22-jarige automobilist uit die plaats zonder reden, door een hem onbekende persoon mishandeld. De man reed samen met een passagier in zijn auto door de Spaarlingsstraat en werd plotseling gevolgd door een auto. Toen de man stopte, stopte de andere auto ook. Twee personen stapten uit en trokken het portier van de auto van de 22-jarige open. Hij kreeg van een van de twee een paar stompen op zijn hoofd en ook het autoportier werd vernield. Daarna vertrokken de onbekenden weer in hun auto. Het slachtoffer liep een snee in zijn bovenlip en een paar bulten op zijn hoofd op. Hij is behandeld bij de HAP en heeft aangifte gedaan.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 13 nov -   16:40  
Spoorboom in Goes vernield
Goes - Zondag rond 03.00 uur hebben jongeren een slagboom van de spoorwegovergang aan de Anthony Fokkerstraat, ter hoogte van de BP , afgebroken. De politie kreeg een melding dat een groep jongeren zich ophield bij de spoorwegovergang en dat de bellen en de lampen in werking waren. Ter plaatse bleek de slagboom vernield. Drie jongens uit de groep, twee 16-jarigen uit Heinkenszand en een 19-jarige uit Breda zijn op verdenking van de vernieling aangehouden.
Gemaakt door: Tommieboy
zo 13 nov -   15:28  
Containerbrand Middelburg
Middelburg - De brandweer van Middelburg (4530) is om 15:00 uitgerukt voor een brand in de Stadhuisstraat / Wijngaardstraat éénmaal aangekomen bleek het te gaan om een fietsenhok die brand stond. In de naastliggende afvalcontainer is ook brand uitgebroken. Beide brandjes zijn door de brandweer snel geblust.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 13 nov -   14:40  
Man beroofd in Middelburg
Middelburg - Op de Goese Korenmarkt in Middelburg werd zaterdag rond 00.50 uur een 73-jarige Middelburgse man beroofd. De man liep vanaf de Sationsrestauratie richting de Touwbaan en werd al vanaf de Loskade gevolgd. Op de Goese Korenmarkt sprong zijn achtervolger op zijn rug en beiden kwamen ten val. Er ontstond een worsteling waarbij de 73-jarige man enkele keren werd geslagen. De aanvaller eiste geld en de 73-jarige man heeft hem enkele euro's gegeven, daarna ging deze persoon er vandoor richting de Kinderdijk.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 13 nov -   14:39  
Aanhoudingen voor vernieling, Vlissingen
Vlissingen - De politie heeft zondag rond 00.30 uur op de Gildeweg in Vlissingen vier jongens van 17 en 18 jaar, allen afkomstig uit de gemeente Vlissingen, aangehouden wegens vernieling. De jongens, die roken naar het gebruik van alcohol, hadden twee tuinhuisjes op een terrein aan Gildeweg vernield. Hierbij waren nog enkele anderen betrokken, maar die reden per scooter en fiets weg, toen de politie kwam. De vier jongens die werden aangehouden wegens openlijke geweldpleging en vernieling, probeerden er, tevergeefs, lopend vandoor te gaan. Zij zijn naar Torentijd gebracht en de politie heeft de zaak nog in onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 13 nov -   14:38  
Inbraken in woningen in Zeeuws-Vlaanderen
Nieuw Namen - Zaterdag werd ingebroken in drie woningen in de regio Zeeuws-Vlaanderen. Uit een woning in Smetstraat in Nieuw Namen werden sieraden, parfum en enkele honderden euro's gestolen. Uit een woning in de Rossinestraat in Terneuzen werden een horloge en een computer weggenomen. Tot slot werd ook een woning in de Kasteelstraat in Philippine bezocht, voor zover bekend werden uit deze woning geen goederen gestolen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 13 nov -   14:37  
Drugscontrole in Breskens
Breskens - Zaterdag werd tussen 13.15 uur en 19.30 uur een grootscheepse drugscontrole gehouden op het Veerplein in Breskens. Tijdens de drugscontrole, waarbij gebruikgemaakt werd van een drugshond, werden auto's, bromfietsen en het openbaar vervoer gecontroleerd. In totaal werden vijftien personen aangehouden en werd 72,2 gram hennep, 14,7 gram hasj en 1,4 gram cocaïne in beslag genomen. Van de aangehouden personen hadden er acht de Belgische, twee de Franse, twee de Spaanse, één de Somalische, één de Burandeese en één de Poolse nationaliteit. Zeven personen betaalden gelijk de transactie van € 400,- en zeven personen hebben een dagvaarding uitgereikt gekregen. Zij mogen zich binnenkort voor de rechtbank verantwoorden. Tegen één persoon werd proces-verbaal opgemaakt wegens verzet tijdens de aanhouding.
Gemaakt door: 112zeeland
za 12 nov -   13:54  
KNRM Westkapelle bestaat 100 jaar!
Westkapelle - De KNRM heeft gisteren 11 november 100 jaar lang een station in Westkapelle. Hier werd in het polderhuis stil gestaan tijdens een herdenking op de zeedijk. Er werd een krans gelegd op de plek waar het Finse schip City of Benares destijds verging en hier is een expositie van in het polderhuis. De KNRM bestaat uit vrijwilligers en ze zijn nog steeds op zoek naar opstappers dus mensen meld u aan, het dient een goede zaak! Burgemeester van der Zwaag van Veere was bij de herdenking aanwezig maar ook was een vertegenwoordiger van de Finse ambassade aanwezig. De vlaggen van Nederland en Finland werden dan ook half stok gehangen tijdens deze herdenking. Ook werd er een saluutschot gelost. Restanten van het Finse bleven bijna 95 jaar tegen de zeedijk liggen maar wrakstukken zijn nu in de museumtuin van het Polderhuis gelegd.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 11 nov -   22:44  
Grote brand op camping in Oostkapelle
Oostkapelle - Op camping de Kievit in Oostkapelle is vanavond een grote brand uitgebroken. Wat begon met een schoorsteenbrand werd later een grote binnenbrand. De brandweer uit de hele streek is met groot materiaal aanwezig om de brand te blussen. Het blijkt te gaan om een boerenwoning die momenteel volledig in brand staat. Alle korpsen zijn aanwezig, dus: Domburg, Oostkapelle, Serooskerke en de ladderwagen van Middelburg + de 17000L waterwagen van Oost-Souburg. Er zijn geen mensen in de woning.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 11 nov -   14:16  
Internationale verkeerscontrole, Sluis
Sluis - Afgelopen woensdag tussen 16.00 en 22.00 uur werd op de grensovervang bij Sluis een grote internationale verkeerscontrole gehouden. Tijdens deze controle werkte Politie Zeeland samen met de Belastingdienst, Douane, KLPD en de Belgische politie. Twee personen werden aangehouden voor het uitvoeren van paddo's. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Twee anderen kregen een boete van ieder 400 euro voor het uitvoeren van hennep. Verder werden negen boetes uitgedeeld voor te hard rijden, vier bestuurders kregen een boete omdat onder hun auto een gladde band lag en één bestuurder werd bekeurd omdat hij zijn rijbewijs niet bij zich had. Verder werd nog 482 euro aan openstaande boetes geïncasseerd. De Belastingdienst vorderde in totaal 4.439 euro aan belastingschulden en heeft ook een sportwagen in beslaggenomen. Dit omdat de eigenaar een belastingschuld van 2.660 euro had openstaan en deze niet kon betalen. Ook reden vijf Nederlandse bestuurders ten onrechte met een Belgisch kenteken. Deze zullen een bpm- naheffing ontvangen. Drie andere bestuurders konden niet ter plaatse aantonen dat ze rechtmatig reden in een voertuig met een buitenlands kenteken. Zij dienen dit alsnog aan te tonen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 11 nov -   14:14  
Rijbewijs ingevorderd na aanrijding, Sas van Gent
Sas van Gent - Door de politie is donderdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 37-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen. Rond 22.30 uur was melding gedaan dat op de brug bij Sas van Gent een aanrijding had plaatsgevonden tussen twee auto's. Toen agenten ter plaatse kwamen, hadden beide bestuurders het schadeformulier al ingevuld. Van beide bestuurders werd een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat één van hen onder invloed van alcohol was. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat hij ruim vier maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs werd vervolgens ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 11 nov -   14:12  
Grote controle in Hulst
Hulst - Tijdens een grote controle in Hulst werden donderdag 2076 voertuigen gecontroleerd. Deze controle werd gehouden in samenwerking met de Belastingdienst en de KLPD. Tijdens deze controle werd gebruik gemaakt van de ANPR. Dit leverde in totaal negen hits op voor de Belastingdienst en drie hits voor de Politie. Door de politie werden nog onderstaande bekeuringen uitgeschreven: 16x Snelheid 13x Niet dragen van de gordel 3x Niet handsfree bellen 1x Te donkere ruiten 1x Niet verzekerd (WAM) 1x Trekhaak voor de kentekenplaat 1x Losliggende lading 1x Onnodig signalen geven 1x Rijden zonder rijbewijs ANPR is een geavanceerde cameratechnologie die zorgt voor Automatische Kentekenherkenning. In een database zitten kentekens waarmee 'iets aan de hand is', zoals openstaande boetes of een gestolen voertuig. Op het moment dat een voertuig de ANPR-camera passeert, en het kenteken komt voor in deze database dan is er sprake van een 'hit'. Zo kan tijdens een verkeerscontrole waarbij ANPR wordt ingezet de bestuurder van het voertuig direct worden staande gehouden.
Gemaakt door: troetelbeer
di 8 nov -   20:43  
Grote vangst bij onderzoek hennephandel drugshandel in Zeeland
Middelburg - Op dinsdag 8 November werd onder leiding van het OM Middelburg een grote politieactie verricht op diverse plaatsen in Zeeland. Hierbij werden vijf mensen aangehouden en zeven panden in en rondom Goes doorzocht. Op 35 voertuigen is conservatoir beslag gelegd. Er werd op diverse locaties is in totaal ruim 60.000 euro aan contanten gevonden. Ook is drugs gevonden.
Gemaakt door: troetelbeer
di 8 nov -   20:40  
Auto in beslag na rijden zonder rijbewijs
Vlissingen - Dinsdagmiddag werd in Westerzicht in Vlissingen een 34-jarige Vlissingse automobilist aangehouden omdat hij reed terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard.
Gemaakt door: troetelbeer
di 8 nov -   20:39  
Teveel gedronken, rijbewijs kwijt, Poortvliet
Poortvliet - Een 60-jarige automobilist uit de gemeente Tholen moest dinsdagmiddag vanwege alcoholgebruik zijn rijbewijs inleveren.
Gemaakt door: troetelbeer
di 8 nov -   20:38  
Aanrijding in Nieuwerkerk
Nieuwerkerk - Op de kruising Fazantenlaan / Botlandstraat in Nieuwerkerk kwamen dinsdag rond 12.30 uur twee fietsers, een 63-jarige man en een 64-jarige vrouw, beiden uit de gemeente Schouwen-Duiveland, met elkaar in botsing.
Gemaakt door: troetelbeer
di 8 nov -   19:56  
Brandweer blust felle brand in rietkraag
Vlissingen - De brandweer van Vlissingen is dinsdagavond uitgerukt voor een felle brand in een rietkraag in Vlissingen.Rond 19:15 werd het blusvoertuig van Vlissingen naar de Burgemeester van Woelderenlaan gestuurd omdat daar een rietkraag in de brand stond.
Gemaakt door: troetelbeer
di 8 nov -   19:39  
Brandweer uitgerukt voor gaslucht
Middelburg - De brandweer is dinsdagavond uitgerukt voor een gaslucht.Rond 18:50 uur kwam bij de alarmcentrale een melding binnen dat er een gaslucht hing in een brandgang aan de Nieuwe Vlissingseweg in Middelburg.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 7 nov -   20:22  
Vrachtwagen verliest band op Zeelandbrug
Zierikzee - Vanavond rond 19.00 uur heeft op de Zeelandbrug een vrachtwagen een band verloren. De band lag midden op de rijbaan waardoor mogelijk automobilisten er overheen zijn gereden. Automobilisten die hierdoor schade hebben opgelopen kunnen zich melden bij de politie .
Gemaakt door: 112zeeland
ma 7 nov -   20:21  
Politie vraagt getuigen beroving, Terneuzen
Terneuzen - De politie is op zoek naar mensen die getuige waren van een beroving die vandaag rond 17.45 uur plaatsvond nabij de bushalte in de Axelsestraat in Terneuzen. Een 51-jarige man uit de gemeente Hulst werd door twee onbekende mannen benaderd die hem om geld vroegen. Toen de man niet aan het verzoek voldeed sloegen ze hem, pakten zijn tas af en renden ermee weg. Mogelijk dat mensen iets gezien hebben van deze straatroof. Ze worden verzocht zich te melden op het politiebureau in Terneuzen of te bellen met 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 7 nov -   20:20  
Vier auto's betrokken bij aanrijding, Terneuzen
Terneuzen - Vanavond rond 18.00 uur vond op de N61 te Terneuzen een kop- staartaanrijding plaats. Drie automobilisten stonden in een file te wachten voor de stoplichten. Een vierde automobilist reed op de uitvoegstrook en raakte daarbij één van de auto's. Deze auto botste verder op de andere. Twee personen zijn voor onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis vevoerd.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 6 nov -   23:02  
Diefstal koper, Tholen
Tholen - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn, van de kerk aan het Kerkplein in Tholen, koperen regenpijpen en bliksemgeleiders weggenomen.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 6 nov -   23:01  
Aanhouding in Vlissingen wegens belediging
Middelburg - Zaterdagavond rond 23.40 uur is een 20-jarige bromfietsster uit Vlissingen, aan de Bloemenlan in Vlissingen, gecontroleerd op het rijden onder invloed.Uit een blaasproef op straat bleek dat de vrouw teveel had gedronken waarop ze mee moest naar het politiebureau voor ademanalyse.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 6 nov -   23:00  
Aanhouding wegens vernieling, Middelburg
Middelburg - In de nacht van zaterdag op zondag rond 00.20 uur is een 21-jarige man uit Middelburg, aan het Damplein in Middelburg aangehouden wegens vernieling.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 6 nov -   22:59  
Jongen aangehouden, Vlissingen
Vlissingen - Zaterdagavond rond 20.00 uur is een 17-jarige jongen uit Vlissingen, aan de Bosjeslaan in Vlissingen aangehouden op verdenking van het in bezit hebben van harddrugs.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 6 nov -   22:58  
Alcoholcontroles in Zeeland
Middelburg - Op zaterdag en zondag heeft politie Zeeland op verschillende locaties alcoholcontroles gehouden. Op zaterdag is er tussen 21.00 uur en 23.00 uur gecontroleerd aan de Oesterdam / Oude Rijksweg bij Rilland Er zijn 135 bestuurders gecontroleerd met als resultaat: 2 maal rijden onder invloed (tussen de 1 en 2,5 maal teveel gedronken) 1 maal snelheid (gecorrigeerd 114 km/u waar 80 km/u is toegestaan =34 km te hard)
Gemaakt door: troetelbeer
zo 6 nov -   22:56  
Diefstal uit woningen
Middelburg - Tussen vrijdagmiddag 13.45 uur en zaterdagmiddag 17.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Hogeweg in Burgh-Haamstede. Uit de woning zijn beddengoed, een televisie en geluidsapparatuur met een totale waarde van honderden euro's weggenomen. Er is een raam opengebroken; het totale schadebedrag is onbekend.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 6 nov -   22:55  
Fietsenkijkdag Terneuzen
Terneuzen - Op dinsdag 8 november a.s. wordt er van 10.00uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 17.00 uur weer een fietsenkijkdag georganiseerd door Politie Zeeland.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 6 nov -   22:32  
Eenzijdig ongeval Philippine
Philippine - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.50 uur vond er op de Dijckmeesterweg in Philippine een eenzijdig ongeval plaats. Een 20-jarige automobiliste uit de gemeente Sluis reed over de Dijckmeesterweg komende uit de richting van Philippine.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 6 nov -   22:31  
Aanhouding wegens zware mishandeling, Hulst
Hulst - Zaterdagochtend rond 08.45 uur is een 18-jarige man uit Hulst, in het park tussen de Leeghwaterstraat en de Kievitstraat in Hulst, aangehouden wegens zware mishandeling.De man wordt ervan verdacht in de nacht van vrijdag op zaterdag, in de binnenstad van Hulst, een 18-jarige man uit Belgie met en glas in zijn gezicht te hebben geslagen / gestoken. Dit gebeurde zonder duidelijke aanleiding.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 6 nov -   22:31  
Eenzijdig ongeval Oost-Souburg
Oost-Souburg - Vrijdagavond rond 23.15 uur vond er op de Burgemeester Stemerdinglaan in Oost-Souburg een eenzijdig ongeval plaats.Een 27-jarige automobilist z.v.w.o.v.p. reed vanaf het Oranjeplein de Burg. Stemerdinglaan op en verloor, tijdens het maken van de bocht, door onbekende oorzaak de macht over het stuur. De auto kwam tegen een boom in de middenberm tot stilstand.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 6 nov -   22:30  
Aanhouding softdrugsbezit, Hulst
Hulst - Vrijdagavond rond 20.50 uur is een 18-jarige man uit de gemeente Hulst, aan het Stationsplein in Hulst, aangehouden. Bij een controle bleek dat de man een dealershoeveelheid softdrugs bij zich had.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 6 nov -   22:29  
Rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertreding
Middelburg - Vrijdagavond rond 21.25 uur is het rijbewijs van een 25-jarige automobilist uit Terneuzen, aan de Oostpoortweg in Westdorpe, ingevorderd na een snelheidsovertreding.De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 155 km/u over genoemde weg. De toegestane maximum snelheid is hier 80 km/u. Tegen de man is tevens proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 6 nov -   22:28  
Rijden onder invloed, Terneuzen
Terneuzen - Vrijdagavond rond 21.00 uur is een 64-jarige automobilist uit Terneuzen, aan de Tractaatweg in Terneuzen, gecontroleerd op het rijden onder invloed.De man stond met zijn auto stil op de Tractaatweg. Toen agenten, die voorbij reden, keerden om hem te controleren reed de man weg.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 6 nov -   22:27  
Diefstal uit woningen, Vlissingen
Vlissingen - Vrijdagmiddag tussen 12.25 uur en 17.15 uur is er ingebroken in een woning aan de Callenfelsstraat in Vlissingen.Uit de woning zijn genotmiddelen, computerapparatuur, fotoapparatuur en een spelcomputer met onbekende waarde weggenomen. Er is een raam geforceerd; het totale schadebedrag is onbekend.
za 5 nov -   16:34  
Grote drukte bij vrijlating zeehondjes Renesse
Renesse - Van middag werden er op het strand van Renesse vijf zeehonden los gelaten die de afgelopen tijd verzwakt waren aan gespoelt op de stranden van Renesse, Hoedekenskerke en Hoek van Holland. Deze zeehonden zijn op gevangen door de zeehondencreche Pieterburen. Na de ze weer bij gekomen zijn en aangesterk waren.
Gemaakt door: Tommieboy
vr 4 nov -   21:39  
Lifeliner 2 ingezet voor kindje
Kruiningen - Om even over half tien werd de ambulance gealarmeerd om met spoed naar Kruiningen te komen. Op een boerenerf aan de Hoge Moer in Kruiningen was dringend assistentie nodig. Ook de traumahelikopter (Lifeliner 2) is net geland. Het zou gaan om een jong kindje. Artsen zijn momenteel aanwezig. Het kindje wordt overgebracht met de helikopter naar het ziekenhuis in Goes.
vr 4 nov -   14:26  
Getuigen gezocht aanrijding
Middelburg - Politie Zeeland zoelt getuigen van een aanrijding die plaatsvond op donderdag 3 november jl. op de Stationsbrug in Middelburg tussen 15.50 uur en 16.10 uur. Een 15-jarige Middelburger stond met zijn fiets voor het verkeerslicht op de Stationsbrug te wachten. Hij kwam vanuit het centrum en wilde Kanaalweg opgaan.
vr 4 nov -   14:24  
Twee aanhoudingen in Terneuzen
Terneuzen - Afgelopen nacht zijn er Terneuzen twee mannen aangehouden. De twee hadden rond 23.00 uur een conflict in een woning in de Handellaan in Terneuzen. Eén van hen, een 31-jarige man uit Zaamslag verwondde hierbij een 40-jarige man uit Terneuzen aan zijn hand met een op een steekwapen gelijkend voorwerp. De politie heeft hierop de 31-jarige man aangehouden waarna het slachtoffer op zijn beurt tijdens de aanhouding de 31-jarige man sloeg. De 40-jarige man is naar de huisartsenpost gebracht voor behandeling aan zijn verwonding. Politie Zeeland heeft met behulp van de inzet van een diensthond het steekwapen gevonden en in beslag genomen.
vr 4 nov -   14:24  
Auto gestolen in Axel
Axel - Donderdag tussen 16.30 uur en 17.12 uur is op het Szydlowskiplein in Axel een personenauto gestolen. Het betreft een blauwe VW Golf cabrio met kenteken 64-PF-HK.
vr 4 nov -   14:23  
Vrouw slachtoffer van babbeltruc
Vlissingen - Afgelopen woensdag rond 13.45 uur is een bejaarde vrouw in haar woning in de Ribesstraat in Vlissingen het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Drie vrouwen belden bij haar aan met de smoes dat hun gootsteen verstopt zat en zij even een kijkje wilden nemen bij de gootsteen van de bejaarde vrouw. Zij liepen meteen naar binnen en één van de vrouwen hield de bewoonster aan de praat. Later merkte de vrouw dat er een geldbedrag en een sieraad was gestolen uit haar woning.
Gemaakt door: 112zeeland
do 3 nov -   18:21  
Auto in sloot Serooskerke(w)
Serooskerke - Donderdagmiddag rond 17.04 uur kreeg de politie Zeeland de melding dat er aan de N57 ter hoogte van Serooskerke (walcheren) een auto in de sloot lag. Hierop is de ambulance en de brandweer van Serooskerke uitgerukt. Ter plaatse aangekomen lag er een auto in de sloot met een persoon er nog in. De brandweer heeft de bestuurder uit de auto gehaald. De bestuurder is met de ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Hoe de auto in de sloot terecht is gekomen is tot op heden niet bekend.
do 3 nov -   16:28  
Getuigen gezocht van aanrijding
Middelburg - Donderdagmiddag rond 14.45 uur reed een 14-jarig meisje uit Middelburg over de Londensekaai in haar woonplaats. Ter hoogte van het zebrapad bij de Segeersstraat werd zij ingehaald door een man in een invalidenvoertuig. Tijdens het passeren raakte de spiegel van het invalidenvoertuig het meisje, hierdoor kwam zij ten val. De bestuurder van het invalidenvoertuig stopte vervolgens, omdat er iemand overstak op het zebrapad, keek even om naar het meisje, maar bekommerde zich niet om haar en reed vervolgens gewoon door.