zo 20 nov - 22:44
Zondagmiddag om even voor half vijf werd de KNRM reddingboot Koopmansdank van reddingstation Neeltje Jans, opgeroepen voor een vaartuig welke in de dikke mist op zee de weg kwijt was.

Het bleek te gaan om een 4 meter lange Belgische sportvisbootje met 2 personen aan boord die ergens langs de veiligheidslijn van de Oosterscheldekering vast lag en de weg niet meer wist. De vissermannen hadden geen marifoon of juist werkende GSM telefoon aan boord.

Na de nodige inspekties en het zoeken langs de lijn werd hij halverwege gevonden.Onder begeleiding van de reddingboot werd hij naar de buitenhaven van de Roompotsluis gebracht.

Via de kustwachtpost Ouddorp kwam terstond de tweede melding voor de reddingboot.Dat was via door radar verkregen info dat er nog een bootje langs de lijn lag. De reddingboot kon echter niemand meer vinden die in de problemen zat.

Na veel vragen via de marifoon aan andere vissers en overleg met de verkeerspost bleek dat de toch wat minder sportieve vissers zich heimelijk achter de reddingboot naar binnen hadden begeven, zonder zich af te melden.

In de dichte mist met een zicht van ongeveer 50 meter was de Koopmansdank met de opstappers om kwart over vijf weer terug op station.

 

Ingezonden door: 112zeeland
KNRM NELTJE JANS.jpg