do 17 nov - 11:25
Donderdagmorgen 17 november rond 07:25 uur, werd er in de Julianastraat in Hoek een gaslucht geroken. Daarop zijn de hulpdiensten gealarmeerd en is ook Delta ter plaatse gekomen.

Noodvoorziening

 

Na onderzoek bleek inderdaad dat er een gaslekkage was in de hoofdgasleiding, ook wel hogedrukgasleiding genoemd. De lekkage werd veroorzaakt doordat een spiegellas van de leiding was afgebroken. Hoe dat heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. Omdat Delta snel een noodvoorziening voor de gastoevoer had geregeld, is voorkomen dat heel Hoek zonder gas kwam te zitten. De noodvoorziening bestond uit een omlegging van de gasleiding, waardoor er ook geen gas meer ontsnapte uit de ontstane lekkage.

 

Hulpdiensten opgeschaald

 

Rond 08:15 uur werd er door de hulpdiensten opgeschaald naar een GRIP 1 situatie omdat een aantal woningen in de directe omgeving ontruimd moesten worden. Uiteindelijk zijn er drie mensen opgevangen in het dorpshuis in Hoek. Rond 10:00uur werd besloten af te schalen tot de dagelijkse situatie (GRIP 0), omdat het gevaar van de lekkage was geweken.

 

Reparatie

 

Verwacht wordt dat in de loop van de middag het lek door Delta is gerepareerd. De bewoners die in het dorpshuis zijn opgevangen, worden door de brandweer terugbegeleid naar hun woning. Hier zal de brandweer, uit voorzorg, nogmaals metingen verrichten om te kijken of er geen gas meer hangt.Het effect van de lekkage is minimaal. Voor de zekerheid zal Delta onderzoeken of de lekkage gevolgen heeft voor woningen in de omgeving.

Vragen?

Inwoners van Hoek die vragen hebben over de lekkage of eventuele storingen ervaren, kunnen contact opnemen met het landelijke storingsnummer van de Delta: 0800-9009.

 

 

 

 

Ingezonden door: 112zeeland