Selecteer per datum:

ma 28 feb -   21:42  
Aanhouding voor vernielen van ruit
Goes - Maandagmiddag rond 15.00 uur is op het Stationspark in Goes een 15-jarige jongen uit Vlissingen aangehouden op verdenking van het vernielen van een ruit van een schoolgebouw aan de Industriestraat in Goes. De jongeman is meegenomen naar het bureau en verhoord.
ma 28 feb -   21:40  
Diverse inbraken in Zeeland
Provincie Zeeland - Tussen zondag 15.00 uur en 20.30 uur is ingebroken in een woning in de Deltastraat in Lewedorp. Er zijn sieraden weggenomen. Tussen zaterdag 08.00 uur en zondag 19.10 uur is ingebroken in een woning in de Van Speykstraat in Terneuzen. Ook hier zijn er sieraden weggenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 27 feb -   21:59  
vrouw van 60 Beroofd in Middelburg
Middelburg - Zaterdagavond rond 23.20 uur is een 60-jarige vrouw uit Vlissingen, aan de Korte Noordstraat in Middelburg, beroofd van haar tas.Rond genoemd tijdstip liep de vrouw over de Korte Noordstraat, gaande in de richting van het Molenwater. Ter hoogte van de watertoren kwamen er twee jongens/mannen op een fiets aanrijden.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 27 feb -   21:58  
Diefstal uit woning, Vlissingen
Vlissingen - Tussen zaterdagmiddag 17.00 uur en zondagmiddag 14.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Zuiderbaan in Vlissingen. Uit de woning is computerapparatuur met onbekende waarde weggenomen. Er is een raam geforceerd; het totale schadebedrag is onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 27 feb -   21:56  
Teveel geluid auto
Vlissingen - Vrijdagavond is het kentekenbewijs van de personenauto van een 20-jarige man uit de gemeente Veere ingevorderd. Dit gebeurde in afwachting van een technisch onderzoek door de politie. Vrijdagavond rond 20.30 uur zagen (en hoorden) agenten een auto wegrijden vanaf de Aagje Dekenstraat in Vlissingen. De auto maakte een hard geluid (de auto was niet voorzien van de originele uitlaat) en aan de voorzijde van de auto zaten twee oranje lampen die constant brandden. Door de politie is technisch onderzoek op de auto verricht. Hieruit bleek een geluidsoverschrijding van 16 dBA. Hiervoor kreeg de 20-jarige man een bekeuring, evenals voor gladde banden. De man heeft zijn auto weer terug, deze was meegenomen voor het technisch onderzoek, en heeft nu maximaal 28 dagen de tijd om zijn voertuig weer in originele (uitlaat) en veilige (banden) staat terug te brengen en opnieuw te laten keuren (APK). Tot die tijd blijft zijn kentekenbewijs ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 27 feb -   17:43  
Rijden onder invoed, Sluis
Sluis - Zaterdagavond rond 21.35 uur is een 20-jarige automobilist uit de gemeente Sluis, aan de Nieuwstraat in Sluis, gecontroleerd op het rijden onder invloed. Uit ademanalyse bleek dat de man (beginnend bestuurder) ruim 5 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 27 feb -   17:42  
Aanhoudingen wegens mishandeling, Hulst
Hulst - In de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 02.20 uur en 02.55 uur is een 23-jarige man uit Hulst, in een horecagelegenheid aan het Cornelis de Vosplein in Hulst, mishandeld. Toen de man een opstootje in de gelegenheid probeerde te sussen kreeg hij zelf klappen. In verband met de mishandeling zijn iets na drieën een 18-jarige man en een 17-jarige jongen, beiden uit Hulst, aangehouden. Beiden zijn in verzekering gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 27 feb -   17:41  
Diefstal uit woning, Meliskerke
Meliskerke - Tussen vrijdagavond 19.15 uur en vrijdagnacht 00.05 uur is er ingebroken in een woning aan de Molenwerf in Meliskerke. Uit de woning zijn sieraden met een totale waarde van duizenden euro's weggenomen. De toegang tot de woning is geforceerd; het totale schadebedrag is onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 27 feb -   17:41  
Aanhouding wegens diefstal
Hulst - Vrijdagmiddag rond 17.45 uur is een 30-jarige man uit de gemeente Terneuzen, aan de Truffinoweg in Hulst, aangehouden wegens diefstal. De man wordt ervan verdacht eerder die dag, uit een woning aan de Truffinoweg, een televisie te hebben weggenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 27 feb -   17:40  
Diefstal uit woning, Axel
Axel - Diefstal uit woning, Axel Tussen zaterdagmiddag 15.30 uur en zaterdagavond 22.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Van Middelhovenstraat in Axel. Uit de woning zijn een onbekend geldbedrag, sieraden met een waarde van enkele honderden euro's en de autosleutel weggenomen. Ook de personenauto, die bij de woning geparkeerd stond werd weggenomen. De toegang tot de woning is geforceerd; het totale schadebedrag is onbekend. De weggenomen personenauto is zondagochtend teruggevonden in Axel.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 27 feb -   17:39  
Diefstal laptop, Goes
Goes - In de nacht van zaterdag op zondag tussen 03.20 uur en 03.25 uur is, uit een horecagelegenheid aan de Wijngaardstraat in Goes, een laptop weggenomen. In verband hiermee is kort na de diefstal een 17-jarige jongen uit de gemeente Borsele aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 27 feb -   17:38  
Zware mishandeling, Sint Annaland
Sint Annaland - In de nacht van zaterdag op zondag tussen 01.15 uur en 01.40 uur zijn een 50-jarige man en een 46-jarige vrouw, beiden uit de gemeente Tholen, op een camping aan de Nieuwlandseweg in Sint Annaland mishandeld. De man en vrouw, die in een horecagelegenheid op de camping werkzaam waren, kregen onenigheid met een klant over diens bestellingen en de betaling daarvan. Kort hierna zijn de man en vrouw door de klant geslagen. Vermoedelijk is hierbij ook een hard voorwerp gebruikt. Na de mishandeling ging de klant er vandoor. De man en vrouw zijn, beiden met verwondingen aan het hoofd, per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom. Daar is geconstateerd dat beiden aan de mishandeling hoofdwonden en een hersenschuddig hebben opgelopen. Politieagenten zagen, nadat ze vanaf de camping terug reden naar het politiebureau, aan de Oude Zeedijk een man die voldeed aan het door de slachtoffers opgegeven signalement. Hij is aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Het gaat om een 27-jarige man uit Groot-Brittanië. Hij is in verzekering gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 27 feb -   17:37  
Diefstal uit woning, 's-Gravenpolder
's-Gravenpolder - Zaterdagavond tussen 20.00 uur en 23.45 uur is er ingebroken in een woning aan de Burgemeester Prumersstraat in 's-Gravenpolder. Uit de woning zijn sieraden met een totale waarde van duizenden euro's weggenomen. Er is een raam opengebroken; het totale schadebedrag is onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 27 feb -   17:37  
Diefstal uit woning, Baarland
Baarland - Zaterdagavond tussen 20.15 uur en 21.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Florishoek in Baarland. Uit de woning zijn sieraden met onbekende waarde weggenomen. Er is een deur opengebroken; het totale schadebedrag is onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 27 feb -   15:36  
Schoorsteenbrand Biggekerke
Biggekerke - De brandweer van Zoutelande is zaterdagmiddag uitgerukt voor een schoorsteenbrand. Rond 15:54 uur kwam bij de alarmcentrale een melding binnen dat er een schoorsteenbrand woedde op de Valkeniseseweg in Biggekerke. Direct werd het blusvoertuig van Zoutelande en de ladderwagen van de Olympiaweg uit Vlissingen met spoed ter plaatse gestuurd. Toen het blusvoertuig ter plaatse kwam bleek het om een schoorsteenbrand te gaan. De brandweer heeft het brand gedooft en de schoorsteen geveegd. Door het snelle optreden van de brandweer kon de schade beperkt blijven.
zo 27 feb -   15:32  
Twee jongens gereanimeerd in zwembad
Vlissingen - Twee broertjes zijn zondagmiddag in het Vrijburgbad in Vlissingen gereanimeerd, nadat ze op de bodem van het recreatiebad waren gevonden. Het gaat om jongens van ongeveer tussen de vier en acht jaar oud.De twee hadden volgens manager Jaap Keijmel geen zwemdiploma. Vermoedelijk was hun moeder hen even uit het oog verloren,
Gemaakt door: 112zeeland
zo 27 feb -   13:48  
eenzijdig ongeval
Hoek - Vanmorgen werden rond 11:50 uur de ambulance en de brandweer gealarmeerd voor een eenzijdig ongeval op de Herbert H. Dowweg (N252). Eenmaal ter plekke betrof het een auto die in een ondiepe sloot was geraakt.
zo 27 feb -   09:18  
Brandweer uitgerukt voor containerbrand
Domburg - De brandweer is vanmorgen uitgerukt voor een containerbrand aan de Voorthuijsenstraat te Domburg. Omstreeks 07:25 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die stuurde direct tankautospuit (4641) onder prioriteit 1 naar bovenstaand adres.
za 26 feb -   16:15  
Automatisch brandalarm en containerbrand voor brandweer Zierikzee
Zierikzee - Gisteravond kreeg de brandweer van de post Zierikzee om 20:00 een melding van een automatisch brandalarm aan het Jannewekken in het appartementen complex 't Nieuwe Vrije. Terplaatse is er een controle uitgevoerd en gebleken dat het loosalarm was. (Foto:1 t/m 3)
za 26 feb -   11:47  
Inbreker op heterdaad betrapt door eigenaren
Vlissingen - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.40 uur kreeg politie Zeeland de melding dat er werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Hermesweg in Vlissingen. De verdachte zou zich nog in het pand bevinden. De eigenaren van het pand hadden de verdachte, een 47-jarige man uit Vlissingen, op heterdaad betrapt en overmeesterd.
za 26 feb -   11:46  
Automobiliste onder invloed
Rilland - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 00.00 uur is een 43-jarige automobiliste uit de gemeente Reimerswaal, aan de Bathseweg in Rilland, gecontroleerd op het rijden onder invloed. Agenten zagen de vrouw kort daarvoor slingerend over de Bathseweg rijden en gaven haar een stopteken.
za 26 feb -   11:46  
Man belt onnodig naar noodnummer
Axel - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.45 uur is tegen een 25-jarige man uit Axel proces-verbaal opgemaakt wegens het onnodig bellen naar 112. De man belde verschillende malen naar 112 met het verhaal dat er problemen waren bij zijn woning. Toen agenten ter plaatse kwamen bleek er niets aan de hand te zijn.
za 26 feb -   11:44  
Dronken man belt meerdere malen 112
Terneuzen - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.55 uur is een 39-jarige man uit Sas van Gent, op de Markt in Terneuzen aangehouden. De man had kort daarvoor meerdere malen naar 112 gebeld met verschillende meldingen. Hij deelde mee zich in de omgeving van de Nieuwstraat te bevinden.
za 26 feb -   11:44  
Beschonken automobilist betrapt
Goes - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 04.55 uur is een 30-jarige automobilist uit Goes, aan de Ringbaan west in Goes, gecontroleerd op het rijden onder invloed. Uit ademanalyse bleek dat de man (beginnend bestuurder) ongeveer 4,7 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
za 26 feb -   08:44  
Videobeelden overval
Terneuzen - Van de overval op het tankstation Pico Bello in Terneuzen zijn opnames gemaakt. Op de beelden is duidelijk te zien hoe de overvaller met een groot mes het personeel bedreigt en geld mee neemt uit de kassa.
vr 25 feb -   19:21  
Diverse inbraken in Zeeland
Middelburg - Bij diverse inbraken in Zeeland zijn donderdag sieraden en geld weggenomen uit woningen. Ramen werden geforceerd om woningen binnen te komen. De bewoners van woningen aan de Orionstraat in Oostkapelle, de Snouck Hurgronjeweg in Gapinge en de Wilgenlaan in Serooskerke (w) waren de dupe van inbrekers. Alle inbraken vonden plaats tussen 15.00 uur en 22.30 uur.
do 24 feb -   21:28  
Belg krijgt boete van 400 euro
Breskens - Op het Veerplein is donderdagmiddag een 31-jarige Belg bekeurd omdat hij 13,8 gram hennep in zijn bezit had. Tijdens surveillance zagen agenten een auto rijden waarvan de bestuurder geen gordel droeg. Bij het het aanspreken van de bestuurder rook een van de agenten een henneplucht in de auto. Bleek dat de 31-jarige bestuurder vier gripzakjes hennep in zijn bezit had van in totaal 13,8 gram.
do 24 feb -   21:25  
Skimapparatuur aangetroffen
Middelburg - Bij een oplaadpunt voor de chipknip van de ABN/Amro aan de Lange Delft is vanmiddag skimapparatuur aangetroffen. Een oplettende voorbijganger zag omstreeks 16.00 uur de skimapparatuur op het oplaadpunt zitten.
Gemaakt door: 112zeeland
do 24 feb -   18:26  
Hennepkwekerij Middelburg
Middelburg - In een woning aan de Torentrans is vandaag een kwekerij van 511 hennepplanten aangetroffen. De kwekerij was verdeeld over drie kweekruimtes op de eerste verdieping en de zolder. Alle planten alsmede de benodigde apparatuur werden in beslaggenomen en zijn inmiddels vernietigd. Ook bleek dat de stroom, die nodig was voor de kwekerijen, buiten de meter om werd afgenomen. In de woning werden geen personen aangetroffen.
do 24 feb -   17:04  
Binnenbrand Calvijn College in goes
Goes - De dagpiket van brandweer Goes kreeg een melding van een binnenbrand bij Calvijn College in Goes.De brand was snel onder controlle.Oorzaak en schade is onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
do 24 feb -   14:39  
Eenzijdig ongeluk, Zaamslag
Zaamslag - Op woensdagavond omstreeks 22.45 uur is de auto van een 68-jarige man uit de gemeente Hulst van de weg geraakt bij Zaamslag. De bestuurder is door onbekende oorzaak van de Zaamslagsedijk afgereden. In zijn auto zaten nog vier personen. Twee hiervan, een 40-jarige vrouw uit de gemeente Hulst en een 18-jarig (hoogzwanger) meisje uit Vlissingen, raakten lichtgewond bij het ongeluk. Zij klaagden over pijn in de nek, rug en buik. Er was ten tijde van het ongeluk niemand die er aan gedacht had om de politie of een ambulance te bellen. Door een passant werd dat wel gedaan en toen agenten van de Zeeuwse politie ter plekke kwamen bij het ongeluk werd juist de auto uit de sloot getrokken door een omwonende met een tractor. Diezelfde persoon had ook nog een personenauto meegenomen en daarin namen de twee dames plaats, omdat het op dat moment erg koud was en zij last kregen van onderkoelingsverschijnselen. Toen de ambulancemedewerkers arriveerden op de plaats van het ongeval mocht de 40-jarige vrouw op eigen kracht het voertuig van de omwonenden verlaten. Met de zwangere vrouw durfden de ambulancemedewerkers geen enkel risico te nemen en zij moest door de brandweer uit de auto geknipt worden. Dit kostte de omwonenden dus hun auto. Beide auto's zijn door een takelbedrijf weggesleept. De twee vrouwen zijn naar het ziekenhuis vervoerd waar later bleek dat het goed met hen ging. Zij moesten wel alletwee een nachtje blijven ter observatie.
Gemaakt door: 112zeeland
do 24 feb -   12:03  
Aangehouden wegens wederspanningheid, Vlissingen
Vlissingen - Woensdagavond omstreeks 19.00 uur werd bij de Zeeuwse politie gemeld door een getuige dat er vier personen op de Boulevard overlast veroorzaakten. De twee mannen en twee vrouwen waren behoorlijk dronken en urineerden op straat, aldus de melder. Agenten van de Zeeuwse politie namen een kijkje en troffen het viertal in de Aagje Dekenstraat. Zij waren daar alcohol aan het drinken en veroorzaakten overlast. De agenten besloten bekeuringen uit te schrijven voor openbare dronkenschap. Toen zij dit wilden gaan doen werd een van de vrouwen, een 29-jarige Middelburgse, ineens ontzettend recalcitrant en dat resulteerde erin dat de agenten haar wilden aanhouden. Hier waren de andere drie het niet mee eens en dat resulteerde er weer in dat er een kleine vechtpartij ontstond, omdat de drie de aanhouding van de vrouw trachtten te belemmeren. Hierop vroegen de twee agenten assistentie aan hun collega's. Toen er meer politieagenten ter plaatse waren zijn de vier overlastveroorzakers in politieauto's gezet en meegenomen naar het bureau. De 29-jarige vrouw die in eerste instantie was aangehouden simuleerde daar hevige ademnood en veroorzaakte zelfs dat zij flauwviel in de cel. Er werd een ambulance geroepen en de medewerkers van de ambulance hebben de vrouw onderzocht. Er bleek niets met haar aan de hand te zijn. Alle vier de verdachten zijn overgebracht naar een politiecel in Torentijd waar zij de nacht hebben doorgebracht. Vanmorgen tegen 11.00 uur zijn zij, na verhoor, alle vier weer naar huis gestuurd. De verdachten betroffen: een 29-jarige vrouw uit Middelburg, een 28-jarige man uit Middelburg, een 23-jarige man uit Middelburg en een 26-jarige vrouw uit Middelburg.
Gemaakt door: 112zeeland
do 24 feb -   12:02  
Personenauto gestolen in Bruinisse
Bruinisse - Tussen 17.00 uur woensdagmiddag en 08.00 uur donderdagmorgen is een personenauto gestolen in Bruinisse. Het betreft hier een rode Toyota Starlet voorzien van kenteken HT-SP-19. de auto stond geparkeerd in de Deezijstraat in Bruinisse.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 23 feb -   22:55  
Hennepkwekerij Vlissingen
Vlissingen - Woensdagochtend rond 07.50 uur is, in een woning aan Westerzicht in Vlissingen, een hennepkwekerij aangetroffen. In de woning zijn ruim 170 planten en apparatuur in beslag genomen. Ook bleek, uit onderzoek door de energiemaatschappij, dat de stroom ten behoeve van de kwekerij buiten de meter om is weggenomen. In verband met de kwekerij is een 52-jarige man uit Oost-Souburg aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 23 feb -   22:53  
Man bestolen van tas, Terneuzen
Terneuzen - Dinsdagochtend rond 10.00 uur is een 33-jarige man uit Sas van Gent, aan de Verlengde van Steenbergenlaan in Terneuzen, bestolen van zijn tas. Toen de man, rond genoemd tijdstip de straat wilde oversteken, is door een onbekende fietser zijn rugtas van zijn schouder getrokken. In de tas zaten o.a. navigatieapparatuur, geluidsapparatuur, kleding en een mobiele telefoon. De weggenomen goederen hebben een totale waarde van honderden euro's.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 23 feb -   22:35  
celstraf voor geweld tegen hulpverleners
Terneuzen - In de rechtbank van Middelburg is vandaag tien weken cel ge ijst tegen een 29 jarige man uit Terneuzen. de 23 jarige man kreeg een taakstraf van twintig uur voor het mishandeling van twee agenten . beide mannen worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de schietpartij op het arsenaalplein in Terneuzen. Want geweld tegen hulpverleners wordt voortaan sneller en harder aangepakt.
wo 23 feb -   20:00  
Brandweer blust binnenbrand Middelburg.
Middelburg - De vrijwilligers van de post Torenweg zijn vanavond uitgerukt voor een binnenbrand aan de Wijdaustraat te Middelburg. Omstreeks 19:56 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die stuurde hierop tankautospuit (4533) en ladderwagen (4550) onder prio 1 ter plaatse. De brandweer was snel ter plaatse en toen bleek het te gaan om een kleine brand. De brandweer heeft de brand geblust en hierop nog de woning geventileerd.
di 22 feb -   20:40  
Rijbewijs ingenomen
Nieuwdorp - Van een 22-jarige automobilist uit de gemeente Borsele is dinsdagmiddag rond 18.00 uur het rijbewijs ingenomen. De man reed over bovengenoemde weg met een gecorrigeerde snelheid van 130 km/u terwijl de toegestane snelheid op die weg 80 km/u bedraagt.
di 22 feb -   20:38  
Inbraak in woning in Vlissingen
Vlissingen - In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning in de Johan Melchior Kemperstraat in Vlissingen. Er werd een ruit vernield en uit de woning werden sieraden en een kluisje met daarin een bedrag van enkele duizenden euro's gestolen.
di 22 feb -   20:37  
Teveel gedronken kost rijbewijs, Sluis
Sluis - Een 50-jarige automobilist uit Sluis moest dinsdag om 00.10 uur in de Kloosterstraat in zijn woonplaats zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel te veel had gedronken. Een blaastest wees uit dat de man 4 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.
di 22 feb -   20:35  
Fietsen kijken in Vlissingen
Vlissingen - Maandag, 28 februari a.s., is op het politiebureau in Vlissingen de maandelijkse fietsenkijkavond. Als u zich tussen 19.00 en 20.00 uur meldt bij het politiebureau, ingang Molenstraat, kunt u kijken of uw vermiste fiets of gestolen fiets tussen de aangetroffen exemplaren staat. Vergeet niet uw aangifte of een passend fietssleuteltje mee te nemen.
Gemaakt door: troetelbeer
ma 21 feb -   22:34  
Brandweer blust containerbrand, Middelburg
Middelburg - De brandweer van de post Torenweg is maandagavond uitgerukt voor een containerbrand. Rond 22:05 uur werd het blusvoertuig zonder spoed naar de Roozenburglaan in Middelburg gestuurd. Bij het gezondheidscentrum woedde een brand in een container. Met een straal hoge druk heeft de brandweer de brand gedoofd.
ma 21 feb -   21:36  
Rijplaten gestolen
Kruiningen - Tussen vrijdag en maandag zijn, vanaf een terrein aan de Hoge Akkerweg in Kruiningen, ruim 20 rijplaten weggenomen. De rijplaten, die per stuk ruim 800 kilo wegen, hebben een totale waarde van duizenden euro's.
ma 21 feb -   21:34  
Snelheidsovertreding, rijbewijs ingevorderd
Nieuwdorp - Maandagmiddag rond 15.20 uur is het rijbewijs van een 42-jarige automobilist uit Middelburg ingevorderd na een snelheidsovertreding op de Bernhardweg-west in Nieuwdorp.
ma 21 feb -   18:52  
Dode aangetroffen in woning Koudekerke.
Koudekerke - Vanmorgen vroeg is er een dode aangetroffen in een woning aan de Zwaanweg te Koudekerke. Omstreeks 07:30 uur werd de ambulance gealarmeerd naar bovenstaand adres. Eenmaal ter plaatse werd er een stoffelijk overschot aangetroffen in de badkamer. De technische recherche is hierop een groot technisch onderzoek gestart. Aan het einde van de middag meldde de politie dat het niet ging om een misdrijf.
zo 20 feb -   20:50  
Brandweer assisteert ambulancepersoneel.
Vlissingen - De brandweer heeft vanavond assistentie verleend aan de ambulance aan de Van Hallstraat te Vlissingen, Omstreeks 19:37 uur gingen de piepers van de brandweerlieden van ladderwagen (4551)om onder prio 1 ter plaatse te gaan naar bovenstaand adres. Hierop bleek het te gaan om een tilassistentie. De brandweer heeft de tilassistentie uitgevoerd en kon hierop terug keren naar de post.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 20 feb -   19:14  
Brandweer blust binnenbrand Middelburg.
middelburg - De vrijwilligers van de post Torenweg zijn vanavond uitgerukt naar de Jazzroute te Middelburg. Omstreeks 18:40 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die daarop tankautospuit (4533) en ladderwagen (4550) onder prio 1 ter plaatse stuurde. Tankautospuit 4533 was binnen enkele minuten ter plaatse en heeft de brand geblust,en hierop de woning geventileerd. Ladderwagen 4550 kwam onder prio twee door maar is niet ingezet . Binnen een uur konden de brandweerlieden terug keren naar de post.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 20 feb -   19:12  
Mercedes gestolen, Sint Annaland
Sint Annaland - In de nacht van zaterdag op zondag is vanaf de oprit van een woning aan de Anna Bourgondiestraat in Sint Annaland een grijze Mercedes-Benz met het kenteken LV-TZ-42 gestolen.
zo 20 feb -   17:46  
Vlissingers aangehouden voor belediging van agenten
Vlissingen - Een 24-jarige en een 20-jarige Vlissinger zijn in de nacht van zaterdag op zondag in het uitgaansgebied van Vlissingen aangehouden vanwege het beledigen van een politieambtenaar in functie. De 24-jarige man is aangehouden omdat hij tot tweemaal toe een Hitlergroet maakte richting politieagenten. De 20-jarige man gedroeg zich recalcitrant en schold de politieagenten uit.
zo 20 feb -   17:44  
Vrouw (97) uit Bruinisse slachtoffer babbeltruc
Bruinisse - Een 97-jarige vrouw uit Bruinisse is slachtoffer geworden van een babbeltruc. Vrijdagavond werd tussen 20.30 uur en 21.00 uur bij haar aangebeld. Ze trof twee onbekende vrouwen op de stoep aan die haar een boeketje bloemen aanboden. Ze liet de vrouwen binnen en maakte een praatje. De volgende dag ontdekte de bejaarde vrouw dat ze was bestolen van haar geld en van diverse dure sieraden.
zo 20 feb -   09:57  
Gewonde bij eenzijdig ongeluk bij Yerseke
Yerseke - Bij een ongeluk op de Postweg (N670) bij Yerseke is zaterdagavond een automobilist gewond geraakt. Tegen middernacht raakte de man de controle over zijn auto kwijt en belandde in een brede sloot langs de weg. Het slachtoffer kon niet zelf uit zijn auto komen. Hij is door de brandweer bevrijd en met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Omdat het niet zeker was of de man alleen in de auto had zat, werden ook brandweerduikers opgeroepen. Die konden al snel omkeren toen korte tijd later bleek dat het slachtoffer de enige inzittende was
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
zo 20 feb -   01:03  
Overval pompstation
Terneuzen - Zaterdagavond is benzinestation PicoBello aan de Bellamystraat in Terneuzen overvallen. Hoe laat de overval precies plaatsvond is niet bekend. Ook heeft de politie niet bekend gemaakt of het om een gewapende overval gaat. De politie vermoedt dat de overval is gepleegd door één dader, die vervolgens is gevlucht. Bij de overval is niemand gewond geraakt
Gemaakt door: 112zeeland
za 19 feb -   21:30  
Man aangehouden in Axel
Axel - Politie Zeeland heeft vrijdag rond 22.15 uur een man aangehouden in zijn woning in Axel. De aangehouden 64-jarige man wordt ervan verdacht met een hard voorwerp een ruit van een auto te hebben ingeslagen van een 33-jarige man, eveneens afkomstig uit Axel, in de Walstraat in Axel terwijl deze zich in de auto bevond. Het voorval vond vrijdagavond plaats rond 19.30 uur. De 33-jarige man raakte gewond aan zijn elleboog en is door de politie naar de huisartsenpost gebracht voor behandeling aan zijn verwonding. De politie onderzoekt deze zaak.
Gemaakt door: 112zeeland
za 19 feb -   21:29  
Aanhouding in Terneuzen
Terneuzen - Politie Zeeland heeft vrijdag jl. rond 16.30 uur een 19-jarige man aangehouden wegens belediging van agenten in de Stijn Streuvelstraat in Terneuzen. De agenten waren op dat moment bezig met het in beslag nemen van een auto. De 19-jarige Terneuzenaar verzette zich tegen zijn aanhouding.
za 19 feb -   09:05  
Post Torenweg blust drie buitenbrandjes in één nacht
Middelburg - De post Torenweg is in de nacht van vrijdag op zaterdag drie keer gealarmeerd voor een buitenbrand. Om 02.42 uur gingen de piepers voor de eerste keer er zou brand zijn in de container achter het tunneltjes van het NS station in Middelburg. ter plaatse bleek deze container inderdaad inbrand te staan. De brand is met één straal hogedruk geblust. Na ongeveer 20 minuten was de TS 4533 weer terug op zijn post en uitruk gereed. Om 03.55 uur gingen de piepers voor de tweede keer af. Deze keer betrof het een containerbrand achter het winkelcentrum Vrijlandstraat in Middelburg. Ook deze brand is met één straal hogedruk geblust. Wederom was de TS 4533 na ongeveer 20 minuten weer terug op zijn post en uitruk gereed. De vrijwilligers hadden de post nog niet verlaten of de piepers gingen voor de derde keer deze nacht. Deze keer betrof het een buitenbrand op de Agaatplaats in Middelburg. Ter plaatse bleek er een kliko in brand te staan ook deze brand is met één straal hogedruk geblust. Na ongeveer 30 minuten was de TS 4533 weer inzet gereed.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 18 feb -   16:23  
Aanhoudingen wegens baldadigheid, Vlissingen
Vlissingen - In de nacht van donderdag op vrijdag zijn een 19-jarige man uit Oostburg en een 19-jarige man uit de gemeente Sluis, aan het Pablo Picassoplein in Vlissingen aangehouden wegens baldadigheid. De twee zijn afgelopen nacht betrapt op een bouwterrein aan het Pablo Picassoplein. Hier waren o.a. cementsilo's opengezet en een jerrycan omgegooid. Tegen beiden mannen is proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 18 feb -   16:23  
Mishandeling Vlissingen, getuigenoproep
Vlissingen - In de nacht van woensdag op donderdag rond 03.05 uur is een 22-jarige man uit Den Helder, aan het Bellamypark in Vlissingen, mishandeld. Door een groepje mannen (onbekend hoeveel) is hij geschopt en geslagen. De 22-jarige man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is geconstateerd dat hij aan de mishandeling een hersenschudding en enkele kleine verwondingen en blauwe plekken in zijn gezicht heeft overgehouden. De politie is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht zich te melden op het politiebureau of op telefoonnummer 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 18 feb -   16:22  
Rijden onder invloed, Sas van Gent
Sas van Gent - In de nacht van donderdag op vrijdag rond 01.30 uur is een 47-jarige automobilist uit Sas van Gent, aan de Nico Uyt den Bogaardstraat in Sas van Gent gecontroleerd op het rijden onder invloed. Uit ademanalyse bleek dat de man ongeveer 3,2 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 18 feb -   16:22  
Diefstal uit woning, Terneuzen
Terneuzen - Tussen donderdagavond 19.00 uur en donderdagnacht 01.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Van Steenbergenlaan in Terneuzen. Uit de woning zijn o.a. een onbekend geldbedrag, sieraden en een mobiele telefoon met onbekende waarde weggenomen. Er is een deur opengebroken; het totale schadebedrag is onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 18 feb -   16:21  
Rijden onder invloed, Renesse
Renesse - In de nacht van donderdag op vrijdag rond 00.05 uur is een 55-jarige automobilist uit Burgh-Haamstede, aan de Stoofweg in Renesse gecontroleerd op het rijden onder invloed. Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 2,4 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 18 feb -   16:21  
Diefstal uit woning, Terneuzen
Terneuzen - Donderdagavond tussen 19.00 uur en 00.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Tuinstraat in Terneuzen. Uit de woning zijn sieraden met onbekende waarde weggenomen. Er is een deur opengebroken; het totale schadebedrag is onbekend.
vr 18 feb -   15:47  
Compressor in brand magazijn, Zierikzee
Zierikzee - Vrijdagmorgen rond lunchtijd ontdekten medewerkers van Bever Innovations aan de Industrieweg dar er in het magazijngedeelte van het pand een compressor in brand stond. Hierop werd direct een handbrandmelder ingedrukt en zette de BHV ploeg van het bedrijf de evacuatie van het pand in gang. Ook werd door enkele medewerkers getracht de compressor, ingebouwd in een geïsoleerde kist te blussen.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
do 17 feb -   16:11  
Onderzoek naar mogelijk misbruik in Middelburg
Middelburg - Bij Politie Zeeland een melding gedaan van een ontuchtige handeling door de directeur van basisschool de Cypressenhof in Middelburg. Het gaat om één melding van een oud-leerling over een incident dat zich veertien jaar geleden zou hebben afgespeeld.
do 17 feb -   09:35  
Persoon ten val door gladheid draaibrug Oost-Souburg.
Oost-Souburg - Vanmorgen is de ambulance uitgerukt naar de draaibrugpad te Oost-Souburg. Omstreeks 08:40 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die daarop ambulance (19-124) onder A1 ter plaatse stuurde. Eenmaal ter plaatse bleek het te gaan om een valpartij op de draaibrug te Oost-Souburg. Het slachtoffer is meegenomen door het ambulancepersoneel. De draaibrug was spiegelglad geworden door opvriezing.
do 17 feb -   08:38  
Portocabin uitgebrand bij Burgh-Haamstede
Burg Haamstede - Aan de Kraaijensteinweg is in de nacht van woensdag op donderdag een portocabin afgebrand. Kort voor 01.00 uur werd de brand ontdekt, maar het verplaatsbare gebouwtje kon niet meer worden gered. Waardoor de brand is ontstaan is onduidelijk. Mogelijk is de oorzaak kortsluiting, het zou ook een geval van inbraak en brandstichting kunnen zijn
do 17 feb -   07:55  
Politie waarschuwt voor oplichter
Provincie Zeeland - De politie is op zoek naar een man die mensen oplicht d.m.v. het niet betalen van rekeningen. Hij huurt onder een valse naam een hotelkamer, eet en drinkt in het hotel en vertrekt vervolgens zonder te betalen. Bij de Zeeuwse politie zijn een viertal aangiftes binnengekomen. De politie waarschuwt voor deze man en is op zoek naar hem.
wo 16 feb -   21:28  
Brandweer uitgerukt voor gaslucht Middelburg.
Middelburg - De vrijwilligers van de post Stromenweg zijn vanavond uitgerukt naar de Biesbosstraat te Middelburg. Omstreeks 20:24 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die daarop tankautospuit (4530) onder prio 1 ter plaatse stuurde. De brandweer heeft direct een meeting gestart en hierop werd Delta Nuts ingeschakeld deze zijn ter plaatse gekomen en hebben de rest afgehandeld. De brandweerlieden konden na een half uur terug keren naar de post.
wo 16 feb -   20:09  
Aanrijding, Vlissingen
Vlissingen - Woensdag rond 12.00 uur vond op de kruising Badhuisstraat / Paul Krugerstraat in Vlissingen een kop- staartaanrijding plaats tussen twee automobilisten. Een 43-jarige bestuurder uit Middelburg klaagde na de aanrijding over nekklachten, hoofdpijn en uitstraling naar zijn been. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen liepen lichte schade op.
wo 16 feb -   19:47  
Auto op zijn kop naast A58 bij Goes
Goes - Op de noordbaan van de A58 bij Arnemuiden is een gewonde gevallen bij een eenzijdig ongeval. De bestuurder raakte door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt, belandde naast de weg en ramde een verkeersbord voor de auto op zijn kant tot stilstand kwam. Het slachtoffer moest door de brandweer uit het wrak worden gezaagd. Hiervoor werd het dak van de auto verwijderd. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Het verkeer moest enige tijd over één rijstrook rijden.
wo 16 feb -   14:36  
Gespecialiseerd bedrijf verwijderd asbest na grote brand Goes
Goes - Bij de brand in een van de loodsen van het Gemeentelijk Nijverheidscentrum aan de Houtkade is dinsdag asbest vrijgekomen. Een gespecialiseerd bedrijf is bezig met het verwijderen van de het asbest. Het blijkt te gaan om zogenaamd wit asbest, de minst schadelijke vorm. Het vuur ontstond rond 18.00 uur door nog onbekende oorzaak. Om 19.30 uur werd het sein brand meester gegeven. De brandweer rukte met groot materieel uit. De politie hield het publiek op grote afstand vanwege mogelijk ontploffingsgevaar en het vrijkomen van het asbest. Bij de brand is niemand gewond geraakt.
wo 16 feb -   14:26  
Fotoupdate grote brand Houtkade Goes .
Goes - De schade is enorm na de grote brand aan de Houtkade te Goes. Door nog onbekende oorzaak brak er gisteravond omstreeks 17:45 uur brand uit in een loods aan de Houtkade te Goes. Toen de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen al uit het dak van de loods, direct werd er opgeschaald naar grote brand. Tijdens de brand is er asbest vrijgekomen.
Gemaakt door: Krukeltje
wo 16 feb -   05:46  
Oefening calamiteiten EPZ Borssele
Vanmorgen rond 5:30 zijn de 1e voorbereidingen getroffen voor een oefening rond de EPZ-centrales te Borssele. Het betreft overheidsmedewerkers die oefenen voor calamiteiten met de energievoorziening. De codenaam van de oefening is "Valk".
wo 16 feb -   00:43  
schoorsteenbrand blijkt weinig te wezen
Eindewege - Om 21.15 uur kreeg de blusgroep 's-heerarendskerke een melding van een schoorsteenbrand. De ladderwagen van middelburg werd ook meegepiept.De ladderwagen van goes kon niet komen omdat die bij een grote brand stond bij de houtkade.Ter plaatse hebben ze onderzoek gedaan en zijn ze na een korte tijd weer teruggegaan naar de kazerne.
di 15 feb -   21:08  
Brandweer assisteerd ambulance Vlissingen.
Vlissingen - De brandweer is vanavond uitgerukt voor een tillassistentie aan de Aagje Dekenstraat te Vlissingen Omstreeks 19:24 uur kwam de melding binnen dat de ladderwagen (4551) onder prio 1 assistentie moest verlenen aan de ambulance (19-104). Hierop spoedde de brandweerlieden naar de bovenstaand adres . Ze hebben het ambulancepersoneel geassisteerd en konden daarna terug keren naar de post.
di 15 feb -   18:04  
Grote brand in loods Goes
Goes - Vanmiddag omstreeks 17:45 uur kwam bij de brandweer post Goes de melding binnen van een binnenbrand aan de Houtkade. Vrijwel direct daarna werd door de centrale middelbrand gegeven en kort daarop het sein grote brand. Hierop is de brandweer van Goes uitgerukt met 3 tankautospuiten en een hoogwerker. Brandweer Goes krijgt van omliggende korpsen versterking om de brand te bestrijden. Aan de Houtkade staat een loods, die grotendeels voorzien is van asbestplaten, volledig in brand waarvan de rook al vanaf de A58 te zien is. In de loods stonden volgens de woordvoerder van de politie boten opgeslagen. De brand woedt bij het Gemeentelijk Nijverheidscentrum, een reïntegratiecentrum. De brand doet erg denken aan die bij de sociale werkplaats De Betho, begin januari en eveneens in Goes. Ook is er een ambulance gealarmeerd die daar standby staat, en er is grootschalig watertransport ingezet.
ma 14 feb -   18:40  
Inbraak in woning
Aagtekerke - Zondag tussen 09.30 en 20.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Noordhoek. Tijdens afwezigheid van de bewoners werd hun huis doorzocht. De buit bestond uit sieraden met een nog onbekende waarde.
ma 14 feb -   18:39  
Inbraak bedrijfspand
Oostburg - Aan de Neringweg is maandag tussen 00.30 en 04.30 uur ingebroken in een bedrijfspand. In het pand werden enkele kluisjes geforceerd waarna de inhoud werd weggenomen. Totale schadebedrag is enkele duizenden euro's.
ma 14 feb -   18:37  
Diverse auto-inbraken in Zeeland
Provincie Zeeland - Op drie verschillende locaties zijn vandaag vier auto-inbraken gepleegd. In Oostkapelle werd tussen 11.00 en 13.00 uur ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Duinweg. In Burgh-Haamstede werden tussen 11.00 en 14.00 uur twee auto' s opengebroken, aan de Kampweg en de Strandweg. In Ritthem werd een auto opengebroken die stond aan de Baretsweg. Deze inbraak werd gepleegd tussen 10.00 en 11.15 uur. In alle gevallen werd eerst een ruit vernield van de auto waarna een tas werd gestolen.
ma 14 feb -   10:24  
Dronken automobiliste strandt op betonblok in Vlissingen
Vlissingen - Een 56-jarige automobiliste uit Vlissingen heeft gisteravond haar rijbewijs moeten afgeven aan de politie. Ze reed rond 21.00 uur tegen een betonblok op een rotonde bij Bossenburg.De vrouw was na het drinken van wijn in haar auto gestapt om naar bekenden te gaan. Nadat ze op de rotonde bij Bossenburg op het betonblok was gereden, kon ze met haar auto niet meer voor- of achteruit. Uit een blaasproef bleek dat de vrouw ruim vijf keer zoveel alcohol had gedronken als wettelijk mag. Haar auto is weggesleept door een takelbedrijf.
zo 13 feb -   20:13  
Man gewond na val van steiger Brouwershaven
Brouwershaven - Op het terrein van jachthaven Den Osse is zondagmiddag een man gewond geraakt nadat hij van een twee meter hoge steiger was gevallen. Hij was bezig met schuurwerkzaamheden aan een schip toen hij voorover viel. Na onderzoek bleek het letsel mee te vallen en werd een reeds gewaarschuwde traumahelicopter afbesteld. Het slachtoffer is vervoerd naar een ziekenhuis in Dirksland.
zo 13 feb -   18:51  
Man (20) aangehouden voor vernieling Middelburg
Middelburg - Op het Plei 1940 in Middelburg is zondag rond 01.30 uur een 20-jarige Middelburger aangehouden voor vernieling. Een agent zag de man meerdere malen op een fiets intrappen waarop hij werd aangehouden. De eigenaar van de vernielde fiets heeft zich nog niet gemeld. Het is een zwarte Limit herenfiets waarvan de stang en stuur waren beplakt met rood, wit, blauw en groene tape.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 13 feb -   18:39  
Zeilwedstrijd verloopt anders dan gepland
Veere - De reddingboot Oranje werd afgelopen zondagmiddag omstreeks 13.00 uur gealarmeerd voor een omgeslagen zeilboot ter hoogte van Geersdijk. Binnen 10 minuten waren de vrijwilligers van het reddingstation Veere aan boord en voer men uit naar de opgegeven positie. Ter plaatse werden de onfortuinlijke zeilers aangetroffen bij hun omgeslagen kajuitbootje. Via een passerend jacht waren niet alleen de KNRM maar ook de havenmeester van Wolphaartsdijk gewaarschuwd. Die was ook ter plaatse gekomen met een motorbootje en had de zeilers inmiddels aan boord genomen. In onderling overleg werd besloten dat de havenmeester met een van de watersporters naar de haven zou varen en dat de schipper zou assisteren bij het bergen. Hierna werd het zeilbootje rechtgetrokken en met behulp van een pomp leeg gemaakt. Hierbij kregen de redders nog hulp van een vaartuig van Rijkswaterstaat die hun grote pomp ter beschikking stelde. Hierna kon het bootje naar Wolphaartsdijk worden gesleept. Een kleine manoevreer fout tijdens een zeilwedstrijd van de WSVW was het gevolg van het omslaan maar door de uitstekende zeilkleding waren de zeilers beschermd tegen het ijskoude water en de koude wind op het Veerse Meer.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 13 feb -   18:00  
Binnenbrand Kloosterzande
Kloosterzande - Vanmorgen is er in een woning aan de Dahliastraat in Kloosterzande een brand ontstaan. Deze brand verspreide zich over bijna de hele bovenverdieping waardoor snel alles onder de rook stond. De brandweer die vanmorgen uitgerukt is naar het adres moest vanmiddag weer terug naar toe, het vuur was weer opgelaaid. De brandweer is nog enige tijd bezig met het nablussen en zoeken naar smeulende delen die nog verwijderd moeten worden. De bovenwoning kan als verloren worden beschouwd. Er zijn geen gewonden gevallen.
zo 13 feb -   16:08  
Diverse Woninginbraken
Middelburg - Afgelopen weekend werd ingebroken in vier woningen. Aan de Plattendijk en Clara's Pad in Heinkenszand werd tussen vrijdag en zaterdag ingebroken in twee woningen. In Hulst werd tussen vrijdagmiddag en zaterdagmorgen ingebroken in een pand aan de Rooseveltweg. In Veere werd een inbraak gepleegd in de Van Bourgondiëlaan. Hier werd zaterdag tussen 15.00 en 21.00 uur het hele huis doorzocht. In alle gevallen waren de bewoners op het moment van de inbraak niet thuis. De buit bestond o.a. uit sieraden, laptop en een televisie.
zo 13 feb -   15:54  
Auto in de sloot Koudekerke
Koudekerke - Op de Rondweg Koudekerke is zondagmorgen rond 08.45 uur een 30-jarige Vlissinger met zijn bestelauto in de sloot beland. Door onbekende oorzaak reed hij in de berm waarna hij de macht over het stuur verloor en aan de linkerzijde in de berm belandde. Zijn auto gleed door en kwam op zijn zijkant in het water terecht. De Vlissinger kon zelf uit zijn auto klimmen. Hij had geen letsel opgelopen. Een takelbedrijf heeft zijn auto weer op het droge getakeld en afgevoerd.
zo 13 feb -   15:50  
Vrouw bijna aangereden in Terneuzen
Terneuzen - De politie in Terneuzen is op zoek naar een vrouw die afgelopen zaterdag rond 17.15 uur bijna werd aangereden door een personenauto. Agenten wilden op het parkeerterrein bij winkelcentrum Zuidpolder de bestuurder van een blauwe Opel Vectra controleren. Hen was ambtshalve bekend dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en gaven een stopteken.
zo 13 feb -   15:45  
Vier aanhoudingen voor schietpartij Terneuzen
Terneuzen - Bij een schietpartij bij een café in Terneuzen zijn vannacht vier mensen aangehouden en drie gewond geraakt. Rond 3.20 uur hoorden bikers van de politie in de nacht van zaterdag op zondag schoten in de buurt van café “De twee Heeren van Terneuzen” aan de Nieuwstraat. Daar aangekomen werd al direct een van de verdachten aangewezen door het publiek. Op het Arsenaalplein werden twee mannen uit Terneuzen opgepakt van 26 en 29 jaar oud. Ook werd een 23-jarige Terneuzenaar aanghouden omdat hij het werk van de politie probeerde te belemmeren. Bij de schietpartij raakten drie mensen gewond. Twee van hen, Terneuzenaren van 21 en 22 jaar, zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Gent. Een derde gewonde van 22 uit Terneuzen werd in het plaatselijke ziekenhuis behandeld. Hij is later aangehouden omdat hij voorafgaand aan de schietpartij geweld zou hebben gepleegd. Wat de precieze toedracht van het schietincident is, is nog onduidelijk
zo 13 feb -   15:40  
Politie assisteerd ambulancepersoneel
Middelburg - De politie heeft vanmorgen assistentie verleend aan de ambulance. Omstreeks 10:10 uur werd de rapid responder (341) met spoed ter plaatse gevraagd aan de Torenhofstraat te Middelburg. Ook ambulance (19-124 werd onder A2 gealarmeerd. Ook de politie werd mee gevraagd omdat er mogelijk geen toegang tot de woning zou wezen.
zo 13 feb -   15:39  
19-jarige man zwaargewond bij eenzijding ongeval Krabbendijke
Krabbedijke - Op de kruising Oude Rijksweg/Koedijk, ter hoogte van de spoorwegovergang, is zondag rond 1.45 uur een 19-jarige autobestuurder uit de gemeente Reimerswaal tegen een paal gereden. De man raakte daarbij zwaargewond aan zijn hoofd en is overgebracht naar het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam. Het vermoeden bestond dat het slachtoffer onder invloed van alcohol reed, in het ziekenhuis is daarom bloed afgenomen. In afwachting van de uitslag hiervan is zijn rijbewijs ingenomen.
zo 13 feb -   09:32  
Drie gewonden bij schietpartij in Terneuzen
Terneuzen - Bij een schietpartij bij café De Twee Heeren aan de Nieuwstraat in Terneuzen zijn afgelopen nacht drie mensen gewond geraakt. Twee verdachten zijn meteen aangehouden. Het gaat om mannen uit de gemeente Terneuzen van 26 en 29 jaar oud. De politie was snel ter plaatse, want twee agenten op de fiets hoorden rond 3.20 uur de schoten, aan de achterzijde van het café, op het Arsenaalplein. Daar zagen zij de twee verdachten, die ze meteen inrekenden. Toen ook een derde persoon zich ermee bemoeide, werd ook die ingerekend. Twee gewonden zijn eerst naar het ziekenhuis in Terneuzen en vervolgens, vanwege de ernst van hun verwondingen, naar Gent gebracht. Een derde slachtoffer meldde zich later zelf in het ziekenhuis. Hij raakte lichtgewond aan de arm. De politie, die nog niets kan zeggen over de toedracht van de schietpartij, deed meteen uitgebreid onderzoek in de omgeving, onder meer met speurhonden.
za 12 feb -   20:08  
Medicijnen verloren in Zierikzee
Zierikzee - Vrijdagmiddag rond 12.15 uur zijn in de omgeving van de Volkerakstraat in Zierikzee twee doosjes met medicijnen verloren. Het gaat om twee doosjes van 30 stuks Citalopran (antidepressiva).
za 12 feb -   20:07  
Mishandeling
Axel - In een woning in de Noordstraat in Axel werd zaterdag om 04.30 uur een 24-jarige vrouw uit de gemeente Hulst aangehouden wegens mishandeling. Tijdens een feestje in de woning ontstond enige wrevel tussen de vrouw en een 24-jarige man uit Eindhoven.
za 12 feb -   20:05  
Rijden onder invloed
Goes - In de Anthony Edenlaan in Goes werd zaterdag rond 03.00 uur een 21-jarige Goese automobilist betrapt op rijden onder invloed. De man had ongeveer 2 1/2 maal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en moest daarom zijn rijbewijs inleveren.
za 12 feb -   20:01  
Diverse inbraken in Zeeland
Provincie Zeeland - In Zeeland vonden tussen donderdagavond en zaterdagochtend diverse inbraken plaats In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in twee gebouwen in de Kapittelstraat in Westdorpe. Vrijdag tussen 16.00 en 23.00 uur werd in Hoek ingebroken in een woning aan de Ds. Raamshof. Tussen dezelfde tijstippen werd ingebroken in een woning aan de Zaagbek in Heinkenszand. Ook werd een woning in de Christinastraat in Kats bezocht.
za 12 feb -   13:22  
Brandweer assisteert tijdens tilassistentie
Westkapelle - De brandweer is vanmiddag uitgerukt naar de Noordstraat te Westkapelle voor een tilassistentie. Omstreeks 12:07 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale dat de ambulance (19-128) assistentie nodig had om te tillen hierop werd ladderwagen (4550)onder prio 1 gealarmeerd. De brandweer heeft assistentie verleend aan de ambulance.
za 12 feb -   12:29  
Maximum snelheid A58 omhoog als experiment
Vlissingen-Bergen op Zoom - Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu verhoogt komende vier maanden als proef op acht trajecten de maximum snelheid naar 130 km/u. Vanaf juli 2011 mag op de A58 Vlissingen- Bergen op Zoom, in beide richtingen, de hele dag 130 km/u worden gereden. Dit geldt ook voor de A17 Moerdijk – Bergen op Zoom. Vanaf mei 2011 mogen autobestuurders op de A16 Moerdijk – Breda 130 km/u rijden, alleen buiten de spits.
za 12 feb -   12:26  
Omleiding Rilland door ongeval vrachtwagen
Rilland - Door een ongeval met een vrachtwagen is de A58 tussen Rilland en knooppunt Markiezaat zaterdagochtend afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via omleidingsroute U11. De vrachtwagen wordt op dit moment weggetakeld. Naar verwachting is de weg rond 13.00 uur weer vrij.
za 12 feb -   12:25  
Fietsster (70) overleden na val in Vlissingen
Vlissingen - - Bij een valpartij op het Weyevlietpad in Vlissingen is vrijdagavond een 70-jarige Vlissingse vrouw zwaargewond geraakt. De vrouw liep een hoofdwond op en is per ambulance naar een ziekenhuis in België gebracht. Daar is zij zaterdagochtend aan haar verwondingen overleden.
vr 11 feb -   21:53  
Vermiste jongen Sint Maartensdijk terecht
Sint Maartensdijk - De sinds woensdagavond vermiste Timothy van der Boor uit Sint Maartensdijk is weer terecht. De jongen vertrok woensdagavond rond 22.30 uur van huis en keerde niet terug. Politie Zeeland meldt dat de jongen is gevonden in Roosendaal Hoe het met de jongen gaat is onbekend
vr 11 feb -   18:30  
Politie houdt verdachten overval Kleverskerke aan
Arnemuiden - Met de aanhouding van twee mannen heeft de Walcherse politie zo goed als zeker de overval opgelost op een woning nabij Kleverskerke.
vr 11 feb -   15:29  
Brand treft woning terneuzen
Terneuzen - Vanmiddag werd rond 15:15 de brandweer van Terneuzen gealarmeerd voor een binnenbrand aan de Westkolkstraat. Enkele minuten later werd er opgeschaald naar middelbrand dit vanwege het feit dat er veel rookontwikkeling is en niet bekend is hoe groot de brand is. De brandweer van Mauritsfort is ook opgeroepen om ter plaatse te komen.
vr 11 feb -   15:20  
Dronken autmobilist komt tot stilstand op rotonde
Terneuzen - Donderdag rond 23.00 uur is een 32-jarige Terneuzense automobilist op de Guido Gezellestraat / Rooseveltlaan in zijn woonplaats op een rotonde gereden. De man kwam uit de richting van de Zuidpolder en reed in de richting van de Tractaatweg. Nadat hij een aantal auto's was gepasseerd, vloog hij uit de bocht.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
vr 11 feb -   14:56  
Inbraak in kerk en dorpshuis Heikant
Heikant - Politie Zeeland heeft een onderzoek ingesteld naar twee inbraken die in de nacht van donderdag op vrijdag in de Julianastraat in Heikant plaatsvonden. Tussen donderdagmiddag 17.00u en vrijdagochtend 09.00u is er ingebroken in een kerk in genoemde straat. De toegangsdeur, een aantal offerblokken en een geldkist zijn opengebroken. Het totale schadebedrag is onbekend. Uit de kerk is wat kleingeld weggenomen.
vr 11 feb -   14:51  
Stoffelijk overschot gevonden bij Oosterschelde
Zierikzee - Vanmiddag is er een stoffelijk overschot aangespoeld bij Zierikzee. Dit was in de buurt van de Weldamseweg. De identiteit van het slachtoffer word onderzocht. Gisteren was er een grote zoekactie nadat iemand van de Zeelandbrug afsprong of het om deze persoon gaat is nog niet duidelijk.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
vr 11 feb -   14:42  
Oefening industrieterrein Borsele
Borsele - Enkele overheidsorganisaties houden binnenkort een grootschalige oefening. Elektriciteitsproducent EPZ is tijdens die oefening het middelpunt van een in scene gezet scenario. Het kan zijn dat onderdelen van de oefening gezien of gehoord worden. De verschillende oefeningen spelen zich namelijk af op het land en in de lucht. Daarnaast zullen enkele wegen in het oefengebied tijdens deze oefening niet of beperkt toegankelijk zijn. De oefening kan dus overlast opleveren. Hiervoor vragen de organiserende partijen begrip
vr 11 feb -   14:14  
Gewonde bij ongeval tussen vrachtwagen en personenauto.
Serooskerke - Donderdagmiddag omstreeks 17:00 uur heeft er een aanrijding plaats gevonden aan de Wilgenhoekweg te Serooskerke (walcheren). Door nog onbekende oorzaak kwam een vrachtwagen en een personenauto in botsing met elkaar. Bij het ongeval viel 1 gewonde en deze is afgevoerd naar het ziekenhuis. Bergingsbedrijf Kuzee heeft de personenauto weggesleept. De vrachtwagen kon op eigen kracht weg komen.
vr 11 feb -   09:12  
Twee lichtgewonden bij auto-ongeluk in Zaamslag
Zaamslag - Op de kruising het Veer / Veerstraat vond donderdagavond om 22.00 uur een aanrijding plaats. Een 18-jarige automobiliste reed op het Veer in de richting van de Veerstraat. Op de kruising verleende zij geen voorrang aan een 52-jarige automobilist die vanuit de richting Hulst over de Veerstraat reed. Bij de aanrijding liepen de 18-jarige vrouw en een 16-jarige passagiere nekklachten op. Zij zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht.
do 10 feb -   22:17  
Grote verkeerscontrole in Goes
Goes - Donderdag 10 februari 2011 werd op verschillende locaties in Goes een verkeerscontrole gehouden waarbij Politie Zeeland en de belastingdienst Zuid-West in samenwerking de passerende voertuigen hebben gecontroleerd op verkeerstechnische zaken en gedragingen. Door de belastingdienst werd aan de hand van kentekenregistratie gecontroleerd of de bestuurders hun belastingaanslagen tijdig hebben betaald. Door motorrijders werden de auto’s die aanleiding gaven voor een nadere inspectie naar de controleplaatsen geleid.
do 10 feb -   22:15  
Aantal anonieme bellers daalt
Middelburg - Uit de jaarcijfers van Meld Misdaad Anoniem is gebleken dat slechts 187 meldingen binnen zijn gekomen in 2010 ten opzichte van 251 in 2009. Het betekent dus een daling van ruim 34%. Er werd minder gebeld naar Stichting M. over Zeeuwse misdaadzaken, maar wel enkele mooie zaken werden opgelost.
do 10 feb -   22:14  
Aantal anonieme bellers daalt
Middelburg - Uit de jaarcijfers van Meld Misdaad Anoniem is gebleken dat slechts 187 meldingen binnen zijn gekomen in 2010 ten opzichte van 251 in 2009. Het betekent dus een daling van ruim 34%. Er werd minder gebeld naar Stichting M. over Zeeuwse misdaadzaken, maar wel enkele mooie zaken werden opgelost. Meldingen In 2010 werd 187 keer anoniem over een Zeeuwse zaak melding gedaan waarvan er 15 niet bruikbaar waren. De meeste meldingen gingen afgelopen jaar weer over hennepkwekerijen, harddrugszaken en een klein aantal illegaal explosief materiaal. Verder werd gebeld over onder andere softdrugs, vuurwapens en woninginbraken. Resultaten Gebleken is dat ruim 92% van de anonieme meldingen ook daadwerkelijk bruikbaar was. Door deze tips zijn 20 personen aangehouden (in 2009; 38). Door deze aanhoudingen zijn 9 zaken opgelost, wat ook een daling is ten opzichte van 2009 (28). In beslag genomen Door de meldingen is vorig jaar voor meer dan één miljoen euro aan goederen in beslag genomen, namelijk 9 vuurwapens (2009: 10), 10 kilogram illegaal vuurwerk (2009: 354 kg), 151 kilogram harddrugs (2009: 1 kilogram) en 1.778 hennepplanten (2009: 3.364 stuks).
do 10 feb -   15:40  
Middel brand in loods Zierikzee
Zierikzee - De brandweer is vanmiddag uitgerukt voor een middel brand aan de Lange Blok weg te Zierikzee. Omstreeks 15:10 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die daarop tankautospuit (4839) en kort hierop ook tankautospuit (4849) onder prio 1 ter plaatse stuurde. Volgens Veiligheidsregio Zeeland zou het gaan om een brand in de loods waar dieren in verblijven. Ook de ambulance werd onder A1 gealarmeerd dit i.v.m rookinhalatie. Omstreeks 15:32 uur meldt Veiligheidsregio Zeeland dat de brand brandmeester is. De brand woedde in de ventilatoren van de varkensschuur.
do 10 feb -   15:21  
Zoekactie drenkeling Zeelandbrug gestaakt
ZIERIKZEE - De zoekactie naar de drenkeling bij de Zeelandbrug is gestaakt. Door de sterke stroming heeft het geen zin de zoektocht voort te zetten.
Gemaakt door: 112zeeland
do 10 feb -   14:32  
inval in twee drugspanden te Middelburg
Middelburg - Politie Zeeland heeft gisterenavond in het kader van een verdovende middelen onderzoek invallen gedaan in een 2-tal drugspanden te Middelburg. In een woning in het Kraanstraatje en de Meanderlaan te Middelburg zij een 24-jarige en een 33-jarige Middelburger aangehouden en zijn de woningen doorzocht. Hierbij zijn soft- en harddrugs en meerdere vuurwapens aangetroffen en in beslag genomen. Beide verdachten worden ervan verdacht vanuit hun woning en elders verdovende middelen te hebben verhandeld. Beide verdachten zullen worden geleid voor de rechter commissaris.
do 10 feb -   11:26  
Zoektocht drenkeling gaat door
Zierikzee - De drenkeling bij de Zeelandbrug is gesprongen, meldt de politie. Een getuige heeft gezien dat rond kwart over 9 donderdagmorgen een auto ongeveer halverwege de brug stopte, de bestuurder uitstapte en van de brug sprong. Deze persoon is meegevoerd met de stroom in de richting van de Oosterscheldekering. Meteen na de melding zijn verschillende hulpverleningsinstanties uitgerukt waaronder de brandweer, het kustwachtcentrum (helikopter) en de politie. Duikers van de brandweer zijn wel ingezet maar hebben niet in het water gezocht. De Zeelandburg is afgesloten voor verkeer uit beide richtingen in verband met forensisch onderzoek. De politie te water coördineert de zoekactie
do 10 feb -   09:51  
Middel-waterongeval Zeelandbrug Zierikzee
Zierikzee - Vanmorgen zijn de hulpdiensten masaal uitgerukt naar de Zeelandbrug te Zierikzee . Het zou gaan om een persoon te water, er word gesproken van een middel waterongeval . De hulpdiensten zijn aanwezig met diverse duikteams en reddingsboten en diverse ambulance's en een traumahelicopter .
wo 9 feb -   21:26  
Inbreker overlopen in woning
Kruiningen - Dinsdag tussen 18.30 en 19.00 uur werd in een woning aan de Eendenpoelweg in Kruiningen een inbreker overlopen. Van de woning was een ruit vernield en toen de bewoners thuiskwamen was de inbreker nog in de woning. Deze ging er vandoor met een aantal munten ter waarde van enkele tientallen euro's.
wo 9 feb -   21:25  
Woninginbraak
Aardenburg - In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning in de Bootstraat in Aardenburg. Er werd een ruit vernield en binnen werden enkele kasten doorzocht. Uit de woning werden een horloge en een klein bedrag aan euro's gestolen.
wo 9 feb -   21:24  
Rijbewijs ingevorderd
A58 - Van een 43-jarige automobilist uit Oostvoorne is donderdagmorgen op de A58 ter hoogte van Goes het rijbewijs ingevorderd. De automobilist reed met een snelheid van 172 km/u over bovengenoemde weg.
wo 9 feb -   18:15  
Wielrenner gewond na botsing met auto
Middelburg - Vanmiddag is er een wielrenner gewond geraakt nadat deze in botsing was gekomen met een personenauto aan de Kruitmolenlaan te Middelburg Omstreeks 17:05 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die stuurde daarop de rapid responder (341) met A1 ter plaatse , toen deze ter plaatse was werd al snel bekend dat er ambulance nodig was hierop werd (129) onder A1 ter plaatse gestuurd. De wielrenner was achterop een stilstaande auto gebotst en door de smak was hij vermoedelijk door de achterruit gegaan van de auto. De gewonde wielrenner is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Gemaakt door: kees wesdorp
di 8 feb -   22:59  
aanrijding Wissenkerke
Wissenkerke - vanavond rond 20.10 uur kwamen er twee auto's met elkaar in botsing op de oost-westweg N255 t.h.v. Wissenkerke bij de aanrijding is 1 bestuurder gewond geraakt deze is per ambulance naar ziekenhuis in vlissingen gebracht met onbekend letsel de andere bestuurder kwam met de schrik vrij beide auto's zijn totall los. Bergingsbedrijf de Moor heeft de auto's geborgen.
Gemaakt door: 112zeeland
di 8 feb -   19:14  
Overlast in Koegorsstraat, Terneuzen
Terneuzen - In de Koegorsstraat in Terneuzen zijn in de afgelopen twee weken drie 'bijna ongelukken' gebeurd. In die weken zijn fietsers geraakt door spiegels van automobilisten of door auto's. Fietsers fietsen in die straat tijdelijk op de weg waar ook de automobilisten rijden en er staan geen strepen op de weg. Dit heeft te maken met de nieuwbouw die daar gerealiseerd wordt. Ondanks het feit dat er een snelheidsbeperking geldt, houden niet alle automobilisten zich aan de ter plaatse aangeduide maximumsnelheid (30 of 60 km/u). Dit is gebleken bij snelheidscontroles die op die plaats zijn gehouden. Vorige week nog is er een rijbewijs ingevorderd van een automobilist uit Sas van Gent die 57 kilometer te hard reed (117 km/u waar 60 is toegestaan). De Zeeuwse politie gaat daar regelmatig controleren omdat de veiligheid van fietsers in het geding komt op deze manier. Bij de incidenten van de afgelopen twee weken is niemand gewond geraakt.
Gemaakt door: 112zeeland
di 8 feb -   19:14  
Winkeldief aangehouden in Oost-Souburg
Oost-Souburg - Een 44-jarige Oost-Souburger is vanmiddag rond 12.45 uur aangehouden door medewerkers van een supermarkt in Oost-Souburg. De man had zich een pakje shag toegeeigend en wenste dit niet af te rekenen. De winkelmedewerkers dachten daar anders over en hebben de man overgedragen aan de politie. De agenten hebben de man overgebracht naar het politiebureau en daar heeft hij een verklaring afgelegd. Met een boete op zak is hij huiswaarts gekeerd.
Gemaakt door: 112zeeland
di 8 feb -   19:13  
Rijbewijs van bromfietser ingevorderd, Ritthem
Ritthem - Agenten van Politie Zeeland hebben vanmiddag rond 12.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 17-jarige jongen uit de gemeente Goes. De jongeman reed op zijn brommer over de Ritthemsestraat. Ter plaatse geldt een maximum toegestane snelheid van 80 km/u. Uiteraard is dat niet voor brommers het geval, zij mogen maximaal 40 km/u rijden daar. Over ruim 600 meter is een meting gedaan door de agenten en zij kwamen uit op een gemiddelde snelheid van 86 km/u, na correctie 83 km/u. Dit betekent een overschrijding van 43 kilometer. Dientengevolge is het rijbewijs van de jongeman ingevorderd.
di 8 feb -   15:00  
Airbags gestolen uit auto's
Kruiningen - In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in auto's die geparkeerd stonden aan de Rijksweg en de Slagveldstraat. Uit vier auto's werden beide airbags weggenomen uit het stuur en het dashboard. Uit een vijfde auto werden alleen enkele cd's gestolen en wat kleingeld gestolen.
di 8 feb -   11:49  
Bromfietsster gewond na aanrijding
Hoek - Dinsdagmorgen rond 08.00 uur is een 17-jarig meisje uit de gemeente Terneuzen gewond geraakt bij een aanrijding. Het ongeluk gebeurde toen een 37-jarige automobilist uit de gemeente Sluis over de Hoekseweg reed en rechtsaf sloeg de Binnendijk op.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
di 8 feb -   08:35  
Zwaargewonde Nieuwdorp
Nieuwdorp - Bij een verkeersongeval op de Europaweg-Oost is dinsdagmorgen een 48-jarige Vlissinger zwaargewond geraakt. Hij is per traumahelicopter overgebracht naar het Erasmus Ziekenhuis in Rotterdam.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
ma 7 feb -   21:02  
Winkeldieven bij Albert Heijn gepakt, Vlissingen
Vlissingen - In twee verschillende filialen van Albert Heijn in Vlissingen is rond hetzelfde tijdstip vandaag een winkeldief aangehouden.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
ma 7 feb -   20:44  
Veere behoud ambulance
Veere - Veere mag de extra ambulance behouden, die daar twee jaar terug werd gestationeerd.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
ma 7 feb -   18:27  
Gereedschap gestolen bij inbraak in schuur, Vlissingen
Vlissingen - In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een schuur aan de Toutenburg in Vlissingen.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
ma 7 feb -   18:26  
Diefstal koper, Kruiningen
Kruiningen - Bij een bedrijf aan de Noordpoolweg in Kruiningen is tussen vrijdag 4 februari 17.00 uur en maandag 7 februari 09.30 uur koper gestolen
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
ma 7 feb -   18:25  
Diefstal auto, Tholen
Tholen - Op maandagmorgen 7 februari omstreeks 08.00 uur kwam een autobezitter er achter dat zijn auto niet meer op de plaats stond waarop hij hem had geparkeerd op zondagavond
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
ma 7 feb -   12:08  
Verschillende inbraken
Zeeland - Gereedschap gestolen uit loods, Kapellebrug Uit een loods aan de Gentsevaart is afgelopen zondag een hoeveelheid gereedschap gestolen. De inbraak werd gepleegd tussen 00.15 en 14.30 uur. De waarde van de weggenomen goederen bedraagt enkele duizenden euro's.
zo 6 feb -   21:59  
Vier verdachten aangehouden in Vlissingen
Vlissingen - Politie Zeeland heeft zondag rond 03.30 uur vier verdachten aangehouden voor het vernielen en meenemen van een verkeersbord in de Paul Krugerstraat in Vlissingen. De vier waren gesignaleerd in de Paul Krugerstraat terwijl een van hen een verkeersbord droeg. De vier, een 18-jarige jonge vrouw uit Middelburg en drie mannnen van 24 jaar uit Vlissingen, Middelburg en Amsterdam zijn allen aangehouden.
zo 6 feb -   21:58  
Aanhoudingen in Terneuzen
Terneuzen - Politie Zeeland heeft zondag drie mannen aangehouden in de Nieuwstraat in Terneuzen rond 04.30 uur omdat zij niet voldeden aan een vordering van de politie. In de Nieuwstraat vond een vechtpartij plaats waarbij de politie de betrokkenen probeerde uit elkaar te halen en hen sommeerde weg te gaan. Een van hen, een 20-jarige Terneuzenaar, begon wild om zich heen te slaan en werd hierop aangehouden. Twee andere betrokkenen, een 36-jarige Belg en een 37-jarige man afkomstig uit de gemeente Westvoorne, wilden deze aanhouding beletten en ook zij zijn gesommeerd te vertrekken waar zij niet aan voldeden. Hierop zijn zij ook aangehouden.
zo 6 feb -   21:57  
Inbraken in 's Heerenhoek
S'Heerenhoek - Zaterdag zijn in drie panden, gelegen aan de Molendijk en de Kapelaan Koningsstraat in s 'Heerenhoek, gepleegde inbraken ontdekt. Zaterdagnacht rond 03.30 uur veraste een vrouw een inbreker in een winkel waarna de inbreker op de vlucht sloeg. Er worden geen goederen vermist uit de winkel. Rond 08.15 uur werd in een horecagelegenheid op de Molendijk ontdekt dat er was ingebroken. Uit deze gelegenheid is een kassalade en een handtas gestolen. In de woning in de Kapelaan Koningsstraat werd eveneens zaterdagochtend een inbraak ontdekt. Hier worden onder andere een filmcamera en kleding vermist.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 6 feb -   18:33  
Hennepkwekerij ontmanteld in Hulst
Hulst - Hennepkwekerij ontmanteld in Hulst, vijf verdachten aangehouden. Politie Zeeland heeft zaterdag een hennepkwekerij aangetroffen in een woning in de Zoutestraat in Hulst. In het pand bevonden zich vijf personen aan welke allen zijn aangehouden en in verzekering gesteld. Dit groepje van vijf personen bestaat uit een 42-jarige man uit de gemeente Hulst en vier vrouwen afkomstig uit Bulgarije van 18, 21, 25 en 42 jaar oud. De ontruiming van de woning is zaterdag om 19.00 uur begonnen De politie heeft een vuilniszak met henneptoppen in de woning aangetroffen en in beslag genomen
Gemaakt door: 112zeeland
zo 6 feb -   18:31  
Aanhouding in Goes
Goes - Politie Zeeland heeft zaterdag rond 23.00 uur een man aangehouden op het Bleekveld in Goes. De 22-jarige man uit Krabbendijke was in het bezit van een zakje drugs, vermoedelijk cocaïne, dat hij op de grond liet vallen toen hij werd staande gehouden. De drugs zijn in beslag genomen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 6 feb -   18:00  
Rijbewijs ingevorderd, Nieuwdorp
Nieuwdorp - Politie Zeeland heeft zaterdag het rijbewijs ingevorderd van een man in Nieuwdorp. De man, afkomstig uit de gemeente Borsele en 55 jaar oud, werd slapend aangetroffen in Coudorp in een personenauto met draaiende motor. Na ademanalyse bleek de man 5x de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben overschreden.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 6 feb -   17:59  
Aanhouding in Rilland
Rilland - Afgelopen donderdag is op de A58 in Rilland een man aangehouden wegens diefstal. De 29-jarige man uit de gemeente Halderberge wordt verdacht van het meerdere malen tanken zonder te betalen bij pompstations in onder andere Rilland en Krabbendijke. De man gebruikte gestolen kentekenplaten en is in verzekering gesteld. De personenauto waarin de man reed is in beslag genomen. De 29-jarige is door de KLPD aangehouden en overgedragen aan Politie Zeeland.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 6 feb -   15:47  
Boom opgeruimd in Koudekerke
Koudekerke - De brandweer is zondagmorgen uitgerukt voor een omgewaaide boom. Rond 10:40 uur werd het blusvoertuig van Koudekerke en de hoogwerker van Vlissingen zonder spoed naar de Prinses Beatrixlaan in Koudekerke gestuurd. Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek er een grote tak van de boom gewaaid die dwars over de weg lag. De brandweer heeft de tak in stukken gezaagd zodat het verkeer weer over de weg kon rijden. Omdat de de rest van de boom niet meer vast in de grond zat heeft de brandweer besloten om de hele boom weg te zagen. de brandweer had de weg afgesloten voor het verkeer zodat zij veilig hun werk konden doen.
zo 6 feb -   14:19  
Politie zoekt getuigen na middelbrand Middelburg
Middelburg - Politie Zeeland zoekt getuigen van een brand die zondagochtend 6 februari rond 05.30 uur is ontstaan bij een caravan die geparkeerd stond naast een woning aan de Burgerweidestraat in Middelburg. Door de harde wind is het vuur overgeslagen op een naastgelegen schuurtje waarin dieren verbleven. Deze dieren, kippen, vogels en konijnen, hebben de brand niet overleefd. De bewoners van de naastgelegen woningen zijn door de politie wakker gebeld en uit hun huizen gehaald omwille van hun persoonlijke veiligheid.
zo 6 feb -   12:04  
Politie druk bezig met technisch onderzoek na middelbrand Middelburg.
Middelburg - De politie is momenteel druk bezig met een onderzoek naar de brand van vannacht aan de Burgerweidestraat te Middelburg . Omstreeks 05.25 uur was de brand uitgebroken. Door een explosie van gasflessen breidde de brand zich snel uit naar de naastgelegen woning en dierenverblijven. De bewoners hebben zich tijdig in veiligheid kunnen stellen. Bij de brand zijn verschillende kippen en konijnen kwamen om.
zo 6 feb -   09:47  
Forse schade door korte uitslaande brand in Middelburg
Middelburg - Een caravan naast een woonhuis aan de Burgerweidestraat in Middelburg werd zondagochtend vroeg in de as gelegd door een korte, uitslaande brand. Het naastgelegen woonhuis liep brandschade aan de buitenkant op, evenals een viertal geparkeerde auto's in de buurt van de caravan. De brandweer rukte rond half zes 's ochtends uit voor de brand in de caravan. De daarin gelegen gasflessen explodeerden. Omdat de vlammen oversloegen naar het naastgelegen woonhuis en het schuurtje bij de woning zette de brandweer groot materieel in. Zij kon echter voorkomen dat er in die woning ook brand ontstond. Om tien voor zes werd het sein brand meester gegeven. Een konijnenhok in de tuin ging eveneens in vlammen op.
za 5 feb -   19:57  
Lifeliner oefend avondvlucht
goes - Iets na 18.00 uur vanavond kreeg de blusgroep van Goes, een oproep voor een helilanding. Deze oproep ging om een avondproef. Voor het landen in het donker.
za 5 feb -   19:02  
Insluiper in woning Sint Jansteen
Sint Jansteen - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn bewoners van een woning aan de Hemelstraat in Sint Jansteen opgeschrikt door een insluiper. De bewoners lagen in bed toen ze een geluid hoorden in de serre. Het bleek een insluiper te zijn. Toen de insluiper merkte dat hij 'ontdekt' was koos hij het hazepad.
za 5 feb -   15:50  
Nieuw brandweer voertuig voor Wolphaartsdijk
Wolphaartsdijk - De TS van Wolphaartsdijk is aan vervanging toe , dus is er een nieuwe besteld. Het merk is een Mercedes-Benz levertijd ongeveer 1 jaar. Type is mij nog niet bekend maar welke bouwer het wordt weten we al en dat is Ziegler Ongeveer hetzelfde als bij post 's-Heer Arendskerke. Zie foto: Enkel het ladder pakket moet verlaagd worden anders kan hij niet in de garage staan .
Gemaakt door: 112zeeland
vr 4 feb -   21:30  
Rijden onder invloed, Oud Vossemeer
Oud Vossemeer - Donderdagavond rond 22.45 uur is een 66-jarige automobilist uit Tholen, aan de Molenweg in Oud-Vossemeer aangehouden wegens rijden onder invloed. Getuigen meldden kort daarvoor bij de politie dat er een auto slingerend over de weg in de omgeving van Oud-Vossemeer reed. Door deze getuigen is de man tot stoppen gedwongen waarna een van hen de autosleutel uit het voertuig van de man haalde. Door de politie, die kort daarop ter plaatse kwam, is de man na een blaasproef op straat aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de Tholenaar ruim 3,3 maal teveel had gedronken. Ook bleek dat zijn rijbewijs was verlopen en zijn auto niet verzekerd was. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 9 uur.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 4 feb -   21:30  
Diefstal koper, Hoek
Hoek - Tussen donderdagmiddag 17.00 uur en vrijdagochtend 07.10 uur is er ingebroken in een loods op een bedrijfsterrein aan de Wulpenbek in Hoek. Uit de loods zijn haspels met koperdraad en koperen veerklemmen met onbekende waarde weggenomen. Een deur van de loods is opengebroken en om op het terrein te komen is het hek vernield. Het totale schadebedrag is onbekend.
vr 4 feb -   12:38  
Aanhouding voor huisvredebreuk, Rilland
Rilland - Donderdag omstreeks 23.20 uur is in de Hontestraat in Rilland een 21-jarige man uit de gemeente Reimerswaal aangehouden voor huisvredebreuk. De verdachte bevond zich in een woning terwijl de toegang hem ontzegd is. Hij is ingesloten.
vr 4 feb -   12:37  
Vandaal aangehouden Vlissingen
Vlissingen - Afgelopen nacht is in Vlissingen een 20-jarige man uit die plaats aangehouden. Bij de meldkamer van de politie was een melding binnegekomen dat een jongeman aan het schoppen en slaan was tegen geparkeerde auto's ter hoogte van de Strandwal in Vlissingen. Na een kleine zoektocht zagen agenten een jongeman lopen die aan het signalement voldeed. Hij heeft bekend.
vr 4 feb -   12:35  
Aanhouding voor bedreiging, Goes
Goes - Vrijdagochtend is in Goes een 49-jarige Goesenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht een agent van de Zeeuwse politie verbaal te hebben bedreigd. Hij is aangehouden en ingesloten.
wo 2 feb -   17:29  
Brandweer uitgerukt voor brandgerucht Vlissingen.
Vlissingen - De brandweer is vanmiddag uitgerukt naar de Breestraat te Vlissingen voor een brandgerucht . Omstreeks 16:10 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die daarop tankautospuit 4530 onder prio twee ter plaatse liet gaan . De melding bleek te zijn bij het politiebureau aan de Breestraat ,de brandweer heeft een onderzoek gestart maar kon geen brand ontdekken. De brandweer kon na een klein half uur terug keren naar de post.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
wo 2 feb -   15:18  
Politie zoekt getuigen brandstichting
Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) zoekt getuigen die iets kunnen melden over een brand die is gesticht in een reizigerstrein tussen Goes en Vlissingen in de nacht van woensdag op donderdag 27 januari 2011, omstreeks 00:30 en 00:45 uur. Getuigen of mensen die denken de verdachte te kennen kunnen contact opnemen met de Spoorwegpolitie in Rotterdam: 010 – 24 333 00 of de opsporingstiplijn 0800 - 6070. Meld Misdaad Anoniem is bereikbaar op 0800 – 7000.
wo 2 feb -   09:20  
Brandweer haalt vrouw uit het water in Goes
Goes - De brandweer heeft vannacht een vrouw uit het water gehaald bij de Ringbrug in Goes. Hoe de vrouw kort na 1 uur in het water raakte is niet duidelijk.Nadat ze door de duikploeg van de brandweer in veiligheid werd gebracht, is ze naar het ziekenhuis vervoerd. Ze was niet gewond.
di 1 feb -   21:14  
Automobiliste rijdt tegen boom Krabbendijke
Krabbendijke - Op de Oude Rijksweg is dinsdag rond 17.45 uur een 64-jarige vrouw uit Krabbendijke met haar auto tegen een boom gereden. Door onbekende oorzaak was ze in de berm geraakt waarna ze de macht over het stuur verloor. Vervolgens kwam ze tegen een boom tot stilstand. De 64-jarige vrouw had last van haar nek en borst en werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht. Haar letsel bleek mee te vallen, de vrouw werd thuis afgezet. Haar auto is echter total loss en moest worden weggetakeld.
Gemaakt door: 112zeeland
di 1 feb -   20:34  
Aanhouding voor overval op bejaarde vrouw
Terneuzen - Door Politie Zeeland is dinsdagmiddag een 22-jarige vrouw uit Terneuzen aangehouden voor de overval op een 83-jarige plaatsegenote. Het 83-jarige slachtoffer werd op dinsdag 18 januari jl. in haar woning aan de Jan van Rompustraat overvallen. Ze raakte daarbij zwaar gewond en moest worden opgenomen in het ziekenhuis.