Selecteer per datum:

Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
zo 31 okt -   22:06  
Autospiegels vernield in Middelburg
In Middelburg werden in de nacht van zaterdag op zondag van een stuk of vijftien auto's de spiegels vernield.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
zo 31 okt -   22:00  
Diefstal uit auto's, Vrouwenpolder
Vrouwenpolder - Op de Dijkgraaf A.M. Gelukweg in Vrouwenpolder werden zondagochtend twee personenauto's opengebroken. Uit de ene auto....
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
zo 31 okt -   17:54  
Woninginbraken in Middelburg en Arnemuiden
Arnemuiden-Middelburg - In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woning in de President Wilsonlaan in Middelburg. Uit de woning werd een tas ....
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
zo 31 okt -   17:46  
Auto gestolen Vlissingen
Vlissingen - Gestolen auto van talud gereden, Vlissingen Op de Sloeweg, tussen de Weyevlietweg en de Sloebrug is zaterdagavond een auto van het talud gereden en op het ....
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
zo 31 okt -   17:37  
Gestolen auto Vlissingen
Gestolen auto van talud gereden, Vlissingen Op de Sloeweg, tussen de Weyevlietweg en de Sloebrug is zaterdagavond een auto van het talud gereden en op het....
Gemaakt door: 112zeeland
zo 31 okt -   17:37  
binnenbrand vlissingen
Vlissingen - om16.36 uur is de brandweer gealarmeerd voor een binnenbrand. De brandweer van de Olympiaweg is met spoed naar de Walstraat in Vlissingen gereden. Bij aankomst bleek er een licht armatuur te roken. De brandweer heeft het licht armatuur verwijdert. Hierna kon de brandweer weer terug naar de kazerne.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 31 okt -   17:18  
dode bij ongeval Clinge
clinge - zondagmiddag om 15.25 uur is er een auto tegen een boom gereden .dit gebuurde in de Woestijnestraat in Clinge. door nog onbekende oorzaak was de man tegen de boom ge reden. direkt is zijn de hulpdiensten ge alarmeert. bij aankomst bleek de man al te zijn overleden. de politie doet onderzoek na hoe het ongeval is ge buurd.
zo 31 okt -   14:15  
Man steelt fietspompen
Goes - De politie heeft zondag om 03.00 uur een 18-jarige Goesenaar op de Beestenmarkt in zijn woonplaats aangehouden. De man had, onder invloed van alcohol, in een baldadige bui van vier fietsen de fietspomp weggenomen. De politie betrapte hem met de fietspompen in zijn hand. Twee pompen zijn ondertussen terug naar eigenaars.
zo 31 okt -   14:14  
Dronken bestuurster betrapt
Vlissingen - In de Paul Krugerstraat in Vlissingen heeft de politie zondag rond 02.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 23-jarige Middelburgse automobiliste. De vrouw had meer dan 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.
zo 31 okt -   14:13  
Beschonken automobilist belandt in sloot
Philippine - Op de Philippineweg in Philippine raakte zaterdagavond een 68-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen met zijn auto in de sloot. De man, die alcohol had gedronken, vloog uit de bocht maar bleef, voor zover bekend ongedeerd. In het ziekenhuis werd bij hem een bloedproef afgenomen.
zo 31 okt -   14:12  
Aanhoudingen na mishandeling
Domburg - Op de Singel in Domburg werden zondag rond 02.30 twee mannen van 17 en 22 jaar uit de gemeente Veere aangehouden. Zij hadden even daarvoor een 21-jarige vrouw en een 25-jarige man, allebei uit Groningen, zonder aanleiding op het hoofd en in het gezicht geslagen. Zij liepen geen van beiden ernstig letsel op.
zo 31 okt -   14:11  
Diverse vernielingen in Vlissingen
Vlissingen - In de nacht van zaterdag op zondag werden in en om het centrum van Vlissingen diverse vernielingen aangericht. Op de Commandoweg trof de politie een personenauto, waarvan de ramen waren vernield en waarvan binnen alle kabels kapot waren getrokken.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 31 okt -   12:42  
tilassistentie ,Oost-Souburg
Oost-Souburg - De brandweer is zondagmorgen uitgerukt voor een tilassistentie voor de ambulance. Rond 10:10 uur moest de ambulance een patiënt van het burgemester stemedinglaan in Oost-Souburg zonder spoed naar het ziekenhuis brengen. Omdat het slachtoffer boven lag en niet via de trap naar beneden kon werd de brandweer gealarmeerd.Deze kwam met de ladderwagen van de Stromenweg zonder spoed ter plaatse.Nadat het slachtoffer via het raam naar beneden was gehaald is deze per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
za 30 okt -   19:15  
Zorgcentrum ontruimd na melding gevaarlijke stoffen
Zierikzee - Vanmiddag rond 17:50 ging kwam de melding binnen van een automatische brandmelding bij Zorgcentrum de Wieken aan de Hoge Molenstraat. Enkele minuten later kwam de brandweer van Zierikzee ter plaatse en bleek het te gaan om gevaarlijke stoffen. De brandweer is hierop gaan ontruimen. Dit in samenwerking met het hulpverleningsvoertuig uit Bruinisse. Ook is de adviseur gevaarlijke stoffen gealarmeerd en ter plaatste gekomen.
za 30 okt -   18:13  
Rijbewijs ingevorderd
Bruinisse - Door de politie is zaterdag het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige automobilist uit de gemeente Middelharnis. Agenten zagen vrijdag tegen middernacht ter hoogte van het Stenenpad een auto rijden waarvan de buitenspiegel los hing tegen de deur.
za 30 okt -   17:35  
Binnenbrand in Wolphaartsdijk
Wolphaartsdijk - Om 16.19 uur kreeg korps Wolphaartsdijk 4746 en de ladderwagen 4750 uit Goes een melding binnen van een binnenbrand aan de Molendijk te Wolphaartsdijk. Ter plaatse aangekomen stond er in de kelder van de woning de wasmachine en droger in brand. Er was flinke rookontwikkeling. De brandweer moest nog enige tijd blijven omdat er een houten balk nog na smeulde.
za 30 okt -   14:32  
Int. Brandweer verzamelaarbeurs
Zuiddorpe - In Zuiddorpe was de internationale brandweer verzamelaars beurs. Het was al vroeg druk, er stonden ongeveer 20 kramen met allemaal leuke dingen voor de verzamelaar. Van helmen, staalpijpen tot kleine brandweer auto'tjes. Het is voor de eerste keer dat het in Zuiddorpe werd gehouden. De kraam eigenaren kwamen overal vandaan oa duitsland, belgie, nederland en ook frankrijk. De beurs is nog tot vandaag 16.00 uur te bezoeken.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
za 30 okt -   13:27  
Vrouw gegijzeld
Terneuzen - Een 52-jarige vrouw uit Terneuzen is aangehouden omdat ze voor 4.284,51 euro aan openstaande boetes niet betaald had. De politie was al diverse malen tevergeefs bij haar aan de deur geweest maar troffen op...
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
za 30 okt -   11:39  
Woninginbraak in Tholen
Tholen - Tijdens afwezigheid van de bewoners is afgelopen vrijdag ingebroken in een woning aan de Slabbecoornweg in Tholen.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
za 30 okt -   11:37  
asociaal rijgedrag
Vlissingen - Een 21-jarige Vlissinger is zaterdag bekeurd voor asociaal rijgedrag. Ook bleek hij onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. Omstreeks 01.30 uur zagen agenten een auto die hevig....
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
za 30 okt -   00:24  
winkeldief aangehouden in Vlissingen en Middelburg
Vlissingen-Middelburg - Vrijdagmiddag rond 13.00 uur is een 36-jarige VLissinger aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man zou bij de Albert Heijn in de Aagje Dekenstraat in Vlissingen twee blikken bier hebben gestolen. De man is aangehouden door agenten van de Zeeuwse politie
Gemaakt door: 112zeeland
vr 29 okt -   21:43  
opnieuw coniferenhaag in brand
Vlissingen - Vrijdagavond stond in Vlissingen opnieuw een coniferenhaag in de brand .Rond 19:34 uur werd de brand ontdekt op de hoek van de Rossinilaan. Het blusvoertuig van de post olympiaweg te Vlissingen werd met spoed ter plaatse gestuurd. Toen de brandweer ter plaatse kwam branden de coniferenhaag goed. hier op heeft de brandweer een straal hogedruk gebruukt om de brand te blussen. door het snele optreden van de brandweer kon de rest van de haag bespaart blijfen. Deze brand in de coniferenhaag is de zo veelste. Vermoedelijk gaat het bij deze brand ook om brandstichting.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 29 okt -   21:35  
aangehouden voor mishandeling
Oost-Souburg - Politie Zeeland stelt een onderzoek in naar een mishandeling die is gepleegd op woensdag 27 oktober jl. in de Spoorstraat in Oost-Souburg. Een 17-jarige Middelburger heeft aangifte gedaan van openlijke geweldpleging tegen hem. Inmiddels zijn drie verdachten aangehouden in de zaak en deze zijn alledrie in verzekering gesteld. De verdachten betreffen twee 17-jarige jongens uit Oost-Souburg en één 18-jarige jongen uit Oost-Souburg. De twee 17-jarigen zijn woensdag aangehouden en de 18-jarige op vrijdag. Over de aanleiding van de mishandeling is nog niets bekend, de verdachten blijven voorlopig nog vast zitten. Het slachtoffer, de 17-jarige Middelburger, liep door de mishandeling een gat in zijn hoofd op en een gezwollen gezicht.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 29 okt -   21:33  
Gewapende overval, Kapelle
Kapelle - De Zeeuwse politie stelt een onderzoek in naar een gewapende overval die vanmiddag heeft plaatsgevonden in Kapelle. Een 56-jarige man uit de gemeente Goes was omstreeks 14.30 uur aan het werken op een perceel aan de Rijksweg in Kapelle toen hij werd overvallen door twee jonge mannen in donkere kleding. Nadat zij de man hadden bedreigd met een wapen gingen ze er vandoor. Ze vluchtten in de richting van de Gildestraat in Biezelinge. Het is nog niet duidelijk of de mannen de beschikking hadden over een voertuig. Er is een vermoeden dat beide mannen zich voor de overval al in de omgeving hebben opgehouden. De politie wil dat graag weten en vraagt dus eventuele getuigen die de mannen hebben gezien voor of na 14.30 uur en eventueel in combinatie met een voertuig, zich te melden. Zij kunnen dat persoonlijk doen op het politiebureau in Goes, maar ook telefonisch via 0900-8844. De politie doet geen verdere mededelingen over het wapen en/of de buit.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
vr 29 okt -   12:53  
Man vermist
Ijzendijke - De politie is Sinds dinsdagavond 26 oktober jl. op zoek naar de 35-jarige Herman Ploegstra uit IJzendijke vermist. Hij is die dag voor het laatst gezien rond 21.45 uur ....
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
vr 29 okt -   12:30  
In de sloot
Goes - Omstreeks 03.00 uur was een melding binnengekomen van een brandende auto op de A58. Agenten gingen naar de opgegeven locatie maar zagen daar geen brandende auto. Samen met de brandweer werd gezocht langs de A58 en uiteindelijk werd in de sloot een auto aangetroffen met daarin twee Vlissingers van 20- en 21 jaar......
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
vr 29 okt -   12:25  
Aangifte doen loont
Middelburg - De politie heeft in Middelburg veel gestolen fietsen terug gevonden. Een paar konden gelijk worden bezorgd bij de goede eigenaar.....
Gemaakt door: 112zeeland
do 28 okt -   21:48  
Auto gestolen, Vlissingen
Vlissingen - Vandaag, donderdag om ongeveer 18.45 uur, ontdekte een Vlissingse vrouw dat haar geparkeerde auto gestolen was. De vrouw had de auto geparkeerd in de Falckstraat in haar woonplaats. De auto betreft een blauwe Mitsubishi Carisma met het kenteken NH-FS-70.
do 28 okt -   17:10  
Aanhouding voor vernielen ruit politiebureau
Terneuzen - Door de politie is woensdagavond een 21-jarige Terneuzenaar aangehouden voor het vernielen van een ruit van het politiebureau aan de Rosegracht. Omstreeks 23.00 uur hoorden agenten in het bureau een doffe klap...
do 28 okt -   17:08  
Inbraak in winkel
Nieuwerkerk - In een winkelpand aan de Deltastraat is donderdag tussen 03.30 en 03.45 uur ingebroken. Agenten gingen ter plaatse na een inbraakmelding. Het hele pand werd doorzocht maar er werd niemand meer aangetroffen.
do 28 okt -   17:06  
Tholenaar rijdt tegen boom
Tholen - Op de Postweg is woensdag rond 05.30 uur een 19-jarige Tholenaar met zijn auto tegen een boom gerden. Op een recht stuk weg verloor hij de macht over het stuur, belandde in de rechterberm waarna de auto aan de linkerzijde tegen een boom tot stilstand kwam. De auto raakte bij het ongeval vermoedelijk total los.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
do 28 okt -   15:13  
brandbluscapiciteit Westerschelde
Zeeland - Op maandag 1 november ondertekenen de plaatsvervangend voorzitter Veiligheidsregio Zeeland, de heer J. Lonink, en de voorzitter van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, de heer M. Van Peel het convenant Brandbluscapaciteit Westerschelde. Het convenant regelt de permanente beschikbaarheid van een Belgische blusboot voor het oostelijke deel van de Westerschelde, van Hansweert tot Antwerpen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 28 okt -   12:59  
herbegraven van onbekende doden
Vlissingen - vandaag donderdag 28 oktober krijgen 19 onbekende doden die begraven liggen op de Noorderbegraafplaats in Vlissingen een nieuwe laatste rustplaats in Rotterdam. Het gaat om drenkelingen of aangespoelde personen die zijn omgekomen tussen 1925 en 1987. Voordat deze onbekende doden naar hun nieuwe rustplaats gaan, wordt er DNA-materiaal van de stoffelijke resten afgenomen. Mogelijk kan DNA-onderzoek hun identiteit alsnog vaststellen. De DNA-afname wordt gedaan door de afdeling Forensische Opsporing van Politie Zeeland in nauwe samenwerking met het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Vermoedelijk is een 6-tal van de onbekende doden omgekomen tijdens de 2de Wereldoorlog. Om die reden is ook de Bergings- en Indentificatiedienst van de Koninklijke Landmacht bij deze actie betrokken. meer info later
Gemaakt door: 112zeeland
do 28 okt -   12:33  
Vrouw alsnog overleden
Goes - In het ziekenhuis is afgelopen zondag een 79-jarige vrouw uit 's Gravenpolder overleden als gevolg van een val met haar fiets. De vrouw was op 11 oktober jl. ter hoogte van De Tol met haar fiets gevallen. Ze liep daarbij o.a. letsel op aan haar hoofd en knie. Het slachtoffer werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. In eerste instantie leek het goed te gaan. Maar na enkele bloedingen in haar hoofd is zij in coma geraakt waarna ze overleed.
Gemaakt door: 112zeeland
do 28 okt -   12:33  
Automobilist(e) rijdt door na aanrijding, Terneuzen
Terneuzen - De politie in Terneuzen is op zoek naar een automobilist(e) die woensdagavond is doorgereden na een aanrijding op de Dr. Buijzestraat. Daar liep rond 21.45 uur een 16-jarig meisje uit de gemeente Terneuzen richting parkeerplaats van de Cavalerie om naar het busstation te gaan. Toen ze over wilde steken heeft ze gekeken of er verkeer aankwam. Dit was niet het geval. Tijdens het oversteken kwam er plotseling een witte stationwagen met piepende banden om de bocht gereden. Deze auto kwam uit de Steenkamplaan uit de richting van de Axelsestraat. Het meisje werd aangereden en viel achterover op haar rug en achterhoofd. Nadat ze was aangereden hoorde ze dat de auto remde maar vervolgens hard wegreed. Het slachtoffer was in eerste instantie naar het politiebureau gekomen maar op advies van agenten toch naar de Huisartsenpost gegaan. Bleek dat ze een hersenschudding had opgelopen. Heeft u meer informatie over dit ongeval? Bel dan met de politie op telefoonnummer 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
do 28 okt -   12:32  
Man aangehouden voor inbraak in bedrijfspand
Oostburg - Door de politie is woensdag rond 18.00 uur een 37-jarige man uit de gemeente Sluis aangehouden. Hij wordt ervan verdacht tussen 21 en 26 oktober jl. te hebben ingebroken in een bedrijfspand aan het Eenhoornplantsoen in Oostburg. Bij de inbraak werden diverse goederen weggenomen waaronder huishoudelijke apparatuur en een portemonnee. Een deel van deze spullen werd teruggevonden in zijn woning. De 37-jarige man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
wo 27 okt -   21:05  
Man wil dronken achter het stuur
Vlissingen - Omstreeks 18.00 uur kreeg de Politie Zeeland een melding binnen over een man die dronken was en in zijn auto wilde rijden. De man weigerde een taxi te nemen. Agenten zijn daarop ter plaatse gegaan en zagen de man aan de Kenau Hasselaarstraat.
wo 27 okt -   21:03  
Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding
Waarde - Een 39-jarige man uit de gemeente Sluis is woensdagochtend zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed op de A58. Agenten hielden een lasercontrole toen zij zagen dat de 39-jarige man aan het bumperkleven was.
wo 27 okt -   21:01  
Op heterdaad betrapt
Vlissingen - Agenten betrapten een 32-jarige Vlissingen toen hij drank wegnam aan de Nieuwe Vlissingseweg. De agenten waren aan het surveilleren toen zij een man bij het hek van een supermarkt aan de Nieuwe Vlissingseweg zagen.
wo 27 okt -   18:38  
politie houd inbrekers aan, na achtervolging
Westdorpe - Woensdag omstreeks 10.00 uur werd in een woning aan de Schuttersweide in Westdorpe ingebroken. Buurtbewoners zagen dit en alarmeerden meteen de politie. De politie kwam snel ter plaatse en zag twee personen bij het huis. Toen zij naar de personen riepen, renden deze snel weg.
wo 27 okt -   16:55  
Rijbewijs ingenomen
Ritthem - Dinsdagmorgen om 08.00 uur is op de Sloeweg Noord te Ritthem het rijbewijs ingenomen van een 20-jarige automobilist uit de gemeente Borsele. De man reed 135 km/u en overschreed daarmee toegestane snelheid (70 km/u) met 65 km/u.
wo 27 okt -   16:53  
koper diefstal
Sint Maartensdijk - Afgelopen weekend is vanaf een bouwterrein aan de Kasteleijnsweg in Sint Maartensdijk koper weggenomen. Onbekenden hebben koper t.w. van ongeveer 400 euro weggenomen. De schade die ze hebben toegebracht is aanzienlijk.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 27 okt -   08:37  
buitenbrand Oost-souburg
Oost-souburg - Dinsdagmiddag om 17.45 uur werd er melding gedaan van een kleine buiten brand. Bij aankomst van de brandweer bleek er een stapel hout in de brand te staan. Deze is geblust met een straal hogedruk. Na een kleine inspectie kon de brandweer weer terug naar de kazerne.
di 26 okt -   17:06  
Dodelijk ongeval voor station Goes
dinsdagmiddag omstreeks vijf uur was er een ongeval op de Van der Spiegelstraat in Goes, vlak voor het NS-station. Een vrouw stak het zebrapad over en werd aangereden door een vrachtwagen. De traumahelicopter landde op het parkeerterrein op de kavel Pik om bijstand te verlenen. Het verkeer rond het Stationsplein in Goes was geruimte tijd gestremd om de hulpdiensten werkruimte te geven. Het blusvoertuig van Goes 4739 en de hulpverleningsvoertuig 4770 ging ook ter plaatse,en 2 ambulances. De vrouw is afgevoerd met een ambulance en later overleden.
di 26 okt -   16:39  
Getuigen gezocht gewapende overval Vlissingen
Politie Zeeland is op zoek naar getuigen van een gewapende overval die plaatsvond op maandag 25 oktober 2010 omstreeks 20.00 uur in een woning gelegen aan de Rietkraag in Vlissingen (wijk Lammerenburg). Rond dit tijdstip drongen twee gewapende mannen de woning binnen en dwongen de bewoners onder bedreiging geld en goederen af te geven. De twee overvallers zijn daarna gevlucht via een fietsvoetpad richting de wijk Rosenburg met het buitgemaakte geld, sieraden en merktassen. Het overvallenteam is op zoek naar personen die op dat tijdstip mogelijk iets gezien hebben in de omgeving van de Rietkraag. Opvallend detail is dat de twee mannen na de overval een groot aantal merktassen bij zich hadden. In de tassen waren de doosjes met de sieraden gestopt. Op de vluchtroute zijn inmiddels enkele doosjes leeg teruggevonden. De politie wil ook graag in contact komen met bewoners in de omliggende straten die lege sieradendoosjes of merktassen in hun tuin of vuilcontainer hebben aangetroffen. Het signalement van de overvalles luidt als volgt: ■1 negroïde man en 1 licht getinte man ■beide mannen zijn ongeveer 20 jaar ■beiden droegen donkere kleding. Uit onderzoek is gebleken dat de daders via de wijk Rosenburg zijn weggevlucht.
ma 25 okt -   21:15  
Aanrijding in Middelburg
Middelburg - Maandagmiddag is in de Nederstraat in Middelburg een 18-jarige fietser gewond geraakt. De man stak plots op zijn fiets de straat over. Een 46-jarige automobilist uit Vlissingen kon hem niet meer ontwijken. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De verwondingen van de man zijn niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 25 okt -   21:08  
Dieven aangehouden, Arnemuiden
Arnemuiden - In de nacht van zondag op maandag zijn in Arnemuiden twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal van goederen. De twee mannen van 25- en 26 jaar en afkomstig uit Rosenburg (ZH) hadden bij een bedrijf aan de Keetweg in Arnemuiden staal in hun auto geladen en wilden ermee vandoor gaan. Een man die daar in de buurt liep zag ze bezig en waarschuwde de politie.
ma 25 okt -   21:01  
Snelheidscontrole in Terneuzen
Terneuzen - Snelheidscontrole, Terneuzen 25-10-2010 • Naar aanleiding van klachten van hardrijdende automobilisten controleerde Politie Zeeland maandagmorgen op de Reuzenhoeksedijk te Terneuzen. Vijf processen verbaal zijn uitgeschreven voor het overschrijden van de snelheid.
ma 25 okt -   20:09  
Scooter aangereden door auto, Zierikzee
Zierikzee - Vanmiddag iets over half vijf is er uit het Groene weegje te Zierikzee een scooter aan gereden. Een auto die het fietspad over stak om naar bedrijven terrein te gaan heeft naar alle waarschijnlijkheid de scooter over het hoofd gezien waardoor deze in botsing kwamen. De scooter en de auto liepen schade op over de verwondingen van de bestuurder van de scooter is niks bekend.
ma 25 okt -   17:33  
Vuurwerk te vroeg afgestoken
Rilland - Bij een 19-jarige jongeman uit de gemeente Reimerswaal 'brandde' zijn juist aangeschafte vuurwerk zo in zijn gedachten dat hij de verleiding niet kon weerstaan. Op de Nieuwe Kreekrakweg in Rilland stopte hij zijn auto, stak een stuk zwaar vuurwerk aan en gooide het weg.
ma 25 okt -   17:31  
Bekeurd wegens bumperkleven op A58
Kruiningen - Tegen 13.00 uur zondagmiddag is een 30-jarige vrouw uit Hoofddorp bekeurd voor bumperkleven. Zij reed met een afstand van ongeveer 5 meter op haar voorgangers en een snelheid van een kleine 140 km/u over de A58.
ma 25 okt -   17:28  
Woninginbraak
Oost-Souburg - Tussen zaterdagavond 19.30 uur en zondagmorgen 10.00 uur is ingebroken in een woning aan de Dongestraat in Oost-Souburg. De bewoners van de woning kwamen thuis en konden hun woning niet meer in.
ma 25 okt -   17:25  
Taxichauffeur drinkt te veel
Vlissingen - Na een melding dat een taxichauffeur zijn klanten vermoedelijk dronken zou vervoeren hebben agenten van de Zeeuwse politie in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 04.50 uur een taxi stilgezet op de Kriekeweg in Koudekerke.
ma 25 okt -   17:21  
Aangehouden met inbrekerswerktuig
Terneuzen - Surveillerende agenten van de Zeeuwse politie hebben in de nacht van zaterdag op zondag een man aangehouden die geen rijbewijs had. De agenten zagen een personenauto rijden in de Koegorsstraat en gaven de man om ongeveer 01.30 uur een stopteken.
ma 25 okt -   17:17  
man beledigt agenten
Vlissingen - Naar aanleiding van diverse meldingen dat er wat onenigheden waren op de Nieuwendijk in Vlissingen zijn agenten van de Zeeuwse politie daar naartoe gegaan. Zij zagen inderdaad dat er wat onaangename woordenwisselingen waren met portiers van horecagelegenheden op de Nieuwendijk.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 24 okt -   22:58  
Harder helpt sportvisboot.
Neeltje Jans - Zondagochtend om kwart voor negen werd de reddingboot "Harder" van station Neeltje Jans, opgeroepen voor hulp aan een vaartuig met stuur en motorproblemen op de Oosterschelde. Bij navraag aan het Kustwachtcentrum in Den Helder, bleek het te gaan om de 10 mtr lange sportvisboot "Annick" met als thuishaven Colijnsplaat. Deze visboot lag met één persoon aan boord, met motorpech in de buurt van de boei R 20 voor anker. De KNRM reddingboot is met spoed uitgevaren, maar vond op de opgegeven positie geen visboot. Na wat overleg met de kustwachtpost Ouddorp is het zoeken door gezet richting Colijnsplaat. Aldaar werd tussen de buien door de met motorpech voor anker liggende "Annick" gevonden. De reddingboot heeft daarna de sportvisboot weer terug gebracht naar de ligplaats in de haven van Colijnsplaat.
zo 24 okt -   15:21  
Dronken Belg aangehouden
Koewacht - Een 57-jarige man uit het Belgische Moerbeke is in de nacht van zaterdag op zondag zijn rijbewijs kwijtgeraakt, omdat hij teveel had gedronken. De man reed rond 01.30 uur in de Hazelarenstraat in Koewacht toen hij een stopteken kreeg van Zeeuwse agenten. Hij voldeed niet aan het stopteken, dus zijn de agenten achter de man aangereden en hebben zijn auto een tijdje later aan de kant gezet.
zo 24 okt -   15:16  
babbelaars actief in Burgh-Haamstede
Burgh-Haamstede - Rond 18.00 uur zaterdagavond werd er aangebeld bij een woning aan het Groenewoudswegje in Burgh Haamstede. Het oudere echtpaar dat er woonachtig is ging kijken wie er aan de deur was en trof twee jongedames met een doos gebak. Zij vertelden dat ze een onderzoek aan het doen waren voor hun school en dat ze een stukje gebak hadden voor het echtpaar.
zo 24 okt -   15:15  
Bestuurder opnieuw betrapt onder invloed
Vlissingen - Rond 20.30 uur zaterdagavond is een 42-jarige Vlissinger zijn rijbewijs kwijtgeraakt aan agenten van de Zeeuwse politie. De man reed in zijn auto door de Badhuisstraat in zijn woonplaats toen hij werd gecontroleerd door de agenten. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij drie keer teveel had gedronken.
zo 24 okt -   14:12  
Winkeldieven proberen te ontsnappen
Goes - Twee 16-jarige vakantievierende meisjes uit het Limburgse Brunssum zijn zaterdagmiddag om ongeveer 15.45 uur aangehouden door een winkelmedewerkster van een winkel aan het Schuttershof in Goes. De twee werden door haar aangehouden nadat zij met gestolen schoeisel en kleding door de alarmpoortjes waren gelopen. Deze gingen af en de winkelmedewerkster heeft de twee meisjes gevraagd mee te lopen naar haar kantoortje.
zo 24 okt -   14:11  
Rijbewijs kwijt na 3 maal te veel op
Sas van Gent - Een 41-jarige man uit Sas van Gent is zaterdagavond rond 18.30 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt toen hij onder invloed achter het stuur van zijn auto was gekropen. De man kwam juist uit het café toen hij gecontroleerd werd door agenten van de Zeeuwse politie. Hij moest op de Kloosterlaan een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken.
zo 24 okt -   14:10  
Woninginbraak in Bruinisse
Bruinisse - In een woning aan de Meekrapstraat in Bruinisse is door onbekenden ingebroken. De inbraak vond plaats tussen vrijdagavond 18.30 en zaterdagmorgen 11.00 uur. Door een raam te forceren is/zijn de dader(s) de woning binnengekomen. Uit de woning werd een geldbedrag weggenomen.
za 23 okt -   11:49  
Benzinepomp overvallen
Biervliet - Vrijdagavond is de TEXACO-benzinepomp aan de Middenweg in Biervliet overvallen. Rond 20.00 uur werd een medewerkster door een onbekende man bedreigd en werd ze gedwongen geld af te staan. De man verliet vervolgens het pand, met medeneming van een klein geldbedrag. De medewerkster raakte niet gewond.
za 23 okt -   11:48  
Bromfietser gewond bij aanrijding
Kapelle - Vrijdagavond rond 19.50 uur is op de kruising Postweg / Lurpseweg te Kapelle een 17-jarige bromfietser uit Yerseke aangereden door een 37-jarige Poolse automobilist. De automobilist verklaarde de jongen niet te hebben gezien. Het slachtoffer is met, vermoedelijk een beenbreuk, met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
za 23 okt -   11:47  
Fietsers negeren rood licht
Vlissingen - Vier meisjes zijn vrijdagmiddag op de Koudekerkseweg in hun woonplaats bekeurd omdat ze op hun fiets overstaken terwijl het licht op rood stond. De meisjes reden in een groepje van vijf en staken, terwijl de auto's vanuit de andere straten opreden en het stoplicht op rood stond, toch het kruispunt over.
vr 22 okt -   17:43  
Zonder batterij heb je er ook niks aan
Zierikzee - Voorzichtig lopen drie kinderen op het kraampje van de brandweer af. 'Zouden we kans maken op een gratis blocknote of rolleltje pepermunt?', hoor je ze haast denken. Aan brandweerman Leo de Jonge hebben ze een goeie. "Hier, neem maar mee hoor. Zeg maar tegen je vader en moeder dat ze deze naast de telefoon moeten leggen en dan komt het allemaal goed." Ondanks een wild klapperend zeildoek en opwaaiende folders, hebben De Jonge en zijn collega niet te klagen over interesse. "Het loopt niet storm, maar daarom heb je wel de tijd om met mensen in gesprek te gaan." Brandpreventie is het belangrijkste onderwerp. "De meeste mensen hebben wel rookmelders, maar weten bijvoorbeeld niet dat je ze ook moet onderhouden. Elk jaar een nieuw batterijtje en even met de stofzuiger het spinnenrag en de stof weghalen." Ook adviseert De Jonge waar je de melders het beste in huis kunt aanbrengen. Zierikzee is de laatste in een reeks van tientallen Zeeuwse plaatsen waar in het kader van de Zeeuwse week van de veiligheid voorlichting is gegeven. Ook de politie zou aanvankelijk van de partij zijn. Vanwege ander politiewerk moesten ze echter op het laatste moment besluiten niet mee te doen.
vr 22 okt -   17:31  
Ongeval op parkeerterrein, Zierikzee
Zierikzee - Vanmiddag rond half vier is er een vrouw aan gereden op het parkeerterrein aan de Mosselboomgaard. Deze vrouw liep daar met haar rollator. Hoe dit ongeval heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. De vrouw is met onbekende verwondingen met spoed afgevoerd met de ambulance naar het ziekenhuis. De bestuurder van de andere auto is met de politie mee naar het politiebureau voor verhoor.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 22 okt -   10:10  
Eenzijdig ongeval, Meliskerke
Meliskerke - Donderdagavond omstreeks 22.40 uur zagen agenten van de Zeeuwse politie een personenauto op zijn kop in de sloot liggen bij de Mariekerkseweg in Meliskerke. De bestuurster was met hulp van omstanders haar auto uitgekropen. Zij is naar het ziekenhuis overgebracht waar ze een nacht, ter observatie, moest blijven. Vermoedelijk heeft het 18-jarige meisje uit de gemeente Veere een hersenschudding opgelopen. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 22 okt -   10:08  
Rijbewijzen ingevorderd
zeeland - Op de Ringlaan in Breskens is in de nacht van donderdag op vrijdag het rijbewijs van een 19-jarige jongeman uit Breskens ingevorderd door de Zeeuwse politie. De jongen werd rond 02.20 uur gecontroleerd door agenten van de Zeeuwse politie. Hij moest een blaastest afleggen waaruit bleek dat hij meer dan vier keer teveel had gedronken. De officier van justitie beslist verder of de jongen zijn rijbewijs al dan niet terugkrijgt. Omstreeks 00.30 uur reed een personenauto met te hoge snelheid over de rotonde op de Rondweg in Sluis. Agenten van de Zeeuwse politie zagen dat de bestuurder vol in de remmen moest om geen ongeval te veroorzaken en lieten de auto stoppen. De bestuurder, een 24-jarige man uit Oostburg, moest een blaastest ondergaan en bleek meer dan drie keer teveel te hebben gedronken. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Dan kwam er vanuit Goes nog een melding dat een meneer donderdagavond flink aan het bier had gezeten. Deze man zou tóch in zijn auto stappen en richting Zierikzee aan het rijden zijn. Het kenteken werd doorgegeven aan de agenten en zij troffen de beschreven personenauto. De bestuurder werd gemaand te blazen, maar het blaasapparaat gaf een 'P' aan. Een 'P' geeft aan dat de blazende persoon niet gedronken heeft. De agenten legden de reden van hun controle uit aan de man en deze verklaarde dat hij inderdaad de hele avond aan het bier had gezeten; alcoholvrij bier...
Gemaakt door: 112zeeland
do 21 okt -   21:40  
Vijf aanhoudingen wegens dealen softdrugs
middelburg - Middelburg, 21-10-2010 • Politie Zeeland heeft vijf verdachten aangehouden wegens het dealen van softdrugs vanuit een horecagelegenheid aan de Vlissingsestraat in Middelburg. De vijf, vier mannen en een vrouw, zijn allen afkomstig uit Middelburg. De mannen zijn 20, 21, 23 en 32 jaar en afkomstig uit Middelburg. De vrouw is 19 jaar en eveneens afkomstig uit Middelburg. Vier van hen zijn aangehouden op 18 oktober en een van hen op 20 oktober jl. De drie aangehouden Middelburgers van 21, 23 en 32 jaar zijn in verzekering gesteld.
wo 20 okt -   18:27  
Ongeval door hagelbui
Hansweert - Vanmorgen rond 13.00 uur is een 47-jarige automobiliste uit Wemeldinge in de Kanaalweg in haar woonplaats in de slip geraakt en tegen de dijk aangereden. De vrouw is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
wo 20 okt -   18:26  
Eenzijdig ongeval
Zaamslag - Vanmorgen rond 11.00 uur vond op de Veerstraat in Zaamslag een eenzijdig ongeval plaats. Een 45-jarige automobilist uit Hulst raakte met zijn voertuig door onbekende oorzaak in de sloot.
wo 20 okt -   18:24  
auto in de slip
IJzendijke - Vanmorgen rond 05.00 uur vond op de N61 ter hoogte van Ijzendijke een eenzijdig ongeval plaats. Door de vele regenval is de bestuurder, een 23-jarige man uit de gemeente Sluis, met zijn voertuig in de slip geraakt en over de kop in de sloot terechtgekomen.
di 19 okt -   19:38  
Auto in de sloot
Sluiskil - Op de Tractaatweg bij Sluiskil raakte dinsdagmiddag een 22-jarige automobilist uit Dendermonde (B) met zijn auto in de sloot. De man was onderweg duizelig geworden en had zijn auto op de pechstrook geparkeerd.
di 19 okt -   19:36  
met 200 km/h over de A58
Kapelle - Op de A58 bij Kapelle werd dinsdag rond 15.00 uur het rijbewijs van twee automobilisten ingevorderd omdat ze wel heel erg hard reden. Deze automobilisten, een 42-jarige man uit Oosterhout en een 25-jarige man uit de Wouwse Plantage, werden daar door de verkeerspolitie gelaserd terwijl ze een, gecorrigeerde, snelheid hadden van 200 km/h. Van beide bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd.
di 19 okt -   17:31  
Zakkenrollerij in Kruiningen
Kruiningen - Dinsdag tussen 13.30 en 14.00 uur werd in een winkel aan de Voorhoute in Kruiningen de portemonnee van een 64-jarige vrouw uit de gemeente Reimerswaal gestolen. De portemonnee met daarin meer dan honderd euro en persoonlijke papieren werd in een onbewaakt ogenblik uit haar tas weggenomen.
di 19 okt -   17:29  
Woninginbraak in Vlissingen
Vlissingen - Dinsdag tussen 10.00 en 12.30 uur werd ingebroken in een woning aan de President Rooseveltlaan in Vlissingen. De toegang tot de woning werd geforceerd door het vernielen van een ruit en een deur. Alle ruimtes werden doorzocht en uit de woning werd een groot aantal sieraden weggenomen.
di 19 okt -   17:28  
Inbraak in winkel
Terneuzen - In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een winkel op de Markt in Terneuzen. Er werd een deur vernield en binnen werden gokkasten opengebroken. Hieruit en uit enkele geldlades werd een paar honderd euro gestolen.
di 19 okt -   16:15  
Mishandeling in Middelburg
Middelburg - Maandag is in de Nassaulaan in Middelburg een 16-jarig meisje uit die plaats mishandeld door een onbekende man. Het meisje werd door de man in haar gezicht geslagen
di 19 okt -   16:13  
professionele wietkwekerij ontmanteld.
Vlissingen - Maandag is in een pand aan de Walstraat in Vlissingen een professionele wietkwekerij ontmanteld. Op de zolder trof men 3 kweekruimtes aan met in totaal 478 planten. Tevens stonden er 2 vuilniszakken met gedroogde toppen.
di 19 okt -   16:13  
Fietsendief aangehouden
Vlissingen - Dinsdagmorgen rond 07.00 uur is in Blikkenburg in Vlissingen een 15-jarige Vlissinger aangehouden. De jongen reed op een gestolen fiets. De fiets is terug naar de eigenaar en de jongen is na verhoor in vrijheid gesteld.
di 19 okt -   16:11  
Fietsen kijkavond
Vlissingen - Op maandag 25 oktober tussen 19.00 uur en 20.00 uur is het fietsenkijkavond in het politiebureau in Vlissingen, ingang Molenstraat. Mensen die willen komen kijken worden verzocht de aangiftes mee te nemen.
ma 18 okt -   21:49  
Getuigen gezocht van mishandeling
Vlissingen - Een 21-jarige man kreeg zondagmiddag omstreeks 14.15 uur twee klappen van een man op de Oude Industrieweg in Vlissingen. De 21-jarige man fietste over de Oude Industrieweg richting de C1000 toen er een kleine grijs/witte auto voor hem stopte.
ma 18 okt -   17:43  
Voetgangers gewond bij aanrijding
Kortgene - Een twee mannen van 41 en 18 jaar zijn in de nacht van zondag op maandag omstreeks 02.30 uur aangereden door een auto. Zij raakte daarbij gewond. De mannen liepen op de Havenweg in Kortgene toen ze door een auto werden geraakt.
ma 18 okt -   17:40  
Snelheidsovertreders aangehouden
Zeeuws-Vlaanderen - Zondag moesten verschillende weggebruikers in Zeeuws-Vlaanderen hun rijbewijs inleveren omdat ze veel te hard reden.
ma 18 okt -   17:39  
Vechtpartij in Middelburg
Middelburg - Zondag tussen 04.30 en 05.00 uur vond op de Markt in Middelburg een vechtpartij plaats waarbij enkele tientallen jongeren betrokken waren. Onduidelijk is hoe en waarom de vechtpartij is ontstaan.
ma 18 okt -   17:37  
Motor teruggevonden voor diefstal werd ontdekt
Vlissingen - Een 28-jarige Vlissinger kreeg maandag zijn gestolen motor wel heel snel terug. De man had nog niet opgemerkt dat de motor was verdwenen toen de politie hem meldde dat de motor was teruggevonden.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 17 okt -   22:56  
binnenbrand middelburg
Middelburg - De brandweer van de post stromenweg in Middelburg is vanavond uitgerukt voor een binnenbrand. Omstreeks 21:35 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die daarop direct tankautospuit 4538 en de ladelwagen 4550 met spoed ter plaatse stuurde. De binnenbrand woedde op de eerste verdieping in Nieuw Vlissingseweg in Middelburg. De brandweer heeft de binnenbrand geblust en heeft de woning geventileerd. Wat er in de brand stond is nog niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 17 okt -   22:51  
tilassistentie middelburg
Middelburg - De brandweer is zondag uitgerukt voor een tilassistentie voor de ambulance. Rond 11:44 uur moest de ambulance een patiënt van het Armeniaans Schuitvlot in Middelburg zonder spoed naar het ziekenhuis brengen. Omdat het slachtoffer boven lag en niet via de trap naar beneden kon werd de brandweer gealarmeerd.Deze kwam met de ladderwagen van de Stromenweg zonder spoed ter plaatse. Nadat het slachtoffer via het raam naar beneden was gehaald is deze per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 17 okt -   22:46  
Man met inbrekerstuig aangehouden
's Heer Hendrikskinderen - Een 23-jarige man uit Poortugaal is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden omdat hij inbrekerswerktuig bij zich had. De politie kreeg rond 00.30 uur een melding binnen over een man met een bivakmuts die rondliep en zich verdacht gedroeg. Agenten gingen hierop ter plaatse. Eenmaal daar gekomen werd een persoon aangetroffen die herkend werd als de man met de bivakmuts. Hij liep op straat en vertelde de agenten dat hij geen vervoersmiddel bij zich had. Er waren geen strafbare feiten gepleegd en dus mocht de man verder lopen. De agenten besloten de man nog even in de gaten te houden. En dat bleek terecht. De man liep naar een scooter waar allerlei inbrekerswerktuig in bleken te zitten. De man is aangehouden.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 17 okt -   14:34  
Verkeerscontrole 'In Goes Uit', Goes
Goes - In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 oktober is voor de 22e keer de controle-actie 'In Goes uit' gehouden. Politie Zeeland controleerde op diverse locaties in Goes bestuurders, hun voertuigen en inzittenden. De politie houdt deze actie om de veiligheid en het veiligheidsgevoel onder het (uitgaans)publiek te vergroten. Tussen 21.30 en 00.30 uur werd het verkeer dat Goes in kwam gecontroleerd op de 's Heer Hendrikskinderendijk en Patijnweg. Tussen 01.30 en 05.00 uur werd het verkeer dat Goes uit ging gecontroleerd op drie locaties, namelijk op de Middelburgsestraat, A. Joachimikade en Westerstraat. In totaal werden 336 voertuigen gecontroleerd en evenzoveel blaastesten afgenomen. Resultaten: 3 x openstaande boetes 9 x proces verbaal voor rijden onder invloed. Van één van deze bestuurders werd ook zijn rijbewijs ingenomen omdat hij als beginnend bestuurder 4,4 maal teveel had gedronken. 7 x pv voor voeren van mistlampen 4 x pv voor voeren defecte verlichting 3 x pv gladde band 1 x pv defecte achteruit rijlampen 4 x pv niet tonen rijbewijs 1 x pv voeren blauwe lampjes 1 x pv niet tonen kentekenbewijs 1 x pv niet dragen autogordel 1 x slechte verlichting aanhangwagen 12 x pv rijden zonder verlichting op fiets 1 x negeren stopteken.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 17 okt -   14:32  
Jongeren aangehouden wegens belediging, Goes
Goes - Een 20-jarige jongen en een 16-jarig meisje uit Goes zijn zaterdagavond aangehouden nadat zij een agent hadden beledigd. De jongen en het meisje waren onderdeel van een groep dat op een bankje aan de Lijsterbesstraat in Goes zat. De groep had geopende flessen drank bij zich, wat verboden is.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 17 okt -   12:14  
Ongeval A58 thv Goes
Goes - Rond 12:02 uur kwam er een melding van een verkeersongeval met slachtoffers aan A58 ter hoogte van goes binnen. Hierop zijn de ambulances van Goes ter plaatse gegaan. Ook zijn de brandweer van Kapelle en Goes uitgerukt. Door een nog onbekende oorzaak is de auto van de weg geraakt en onder aan het talud terecht gekomen. De auto ligt op zijn kop in de bossen. Er zijn geen slachtoffers gevallen. De brandweer is nu bezig om één baan vrij te maken, zo dat de berger bij de auto kan komen. De bestuurder is geslipt en de macht over het stuur kwijt geraakt. Er is een rijbaan afgesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
za 16 okt -   21:15  
stroomstoring middelburg
Middelburg - In Middelburg ontstond rond 20:18 uur een stroomstoring. De storing werd verholpen door de Delta. De straten die werden getroffen zijn o.a.: Poelendaleweg, Groenewouden en een gedeelte van de binnenstad en de griffioenwijk .
Zowel de straatverlichting als de verkeerslichten werkten niet.
za 16 okt -   18:13  
preventieteam bij de praxis
Goes - Zaterdag was het brandpreventieteam van Goes bij de Praxis in Goes. Men legde uit wat te doen als er in huis brand ontstaat. Wat kunnen we dan doen? Welke vluchtwegen heb ik, en waar hangen de rookmelders?
Buiten de Praxis waren er leuke activiteiten voor de kinderen.
za 16 okt -   17:21  
Opendag politie Kruiningen-Kapelle
Kruiningen - Zaterdagmiddag opende het politiekorps Reimerswaal-Kapelle haar deuren voor de jeugd uit de gemeente Reimerswaal.

Er was van alles te zien, oa. een mobiele eenheit bus van de politie zeeland, forensisch onderzoek, waterscooters van de KLPD en zelfs een Amerikaanse sherrif.
za 16 okt -   16:16  
Frontale botsing Bath
Rilland-Bath - Zaterdagmiddag rond half 3 botsen twee auto's frontaal op elkaar op de Bathseweg. Een van de auto's verleende geen voorrang.

Er kwam een ambulance ter plaatse maar niemand hoefde naar het ziekenhuis. De politie heeft ter plaatse technisch onderzoek gedaan.
za 16 okt -   12:00  
Brandweer Zeeland (st)rijdt tegen littekens
Middelburg - Als afsluiting van de Zeeuwse Week van de Veiligheid organiseert de brandweer in Zeeland op zaterdag 16 oktober a.s. een fietstocht door de provincie. Niet zo maar een fietstocht, maar een fietstocht voor het goede doel, de Brandwonden Stichting. Vertrek vindt plaats vanuit diverse kazernes om, gehuld in een Agu-fietsshirt, via een mooie route (geschikt voor ervaren en onervaren fietsers) met zoveel mogelijk mensen te finishen op het Abdijplein in Middelburg. Natuurlijk is de finish niet het einddoel, maar met z’n allen zoveel mogelijk geld inzamelen voor de Brandwonden Stichting! Collega’s van Politie Zeeland waren zo enthousiast dat ook zij zich hebben aangemeld voor de fietstocht. Een mooie afsluiting van een week waarin de aandacht voor sociale en fysieke veiligheid en krachtenbundeling daarin centraal staat. er deden ruim 150 wielreners van heel zeeland mee.
za 16 okt -   10:44  
Vrouw van tas beroofd
Terneuzen - Vrijdag tussen 14.30 en 15.00 uur werd een 83-jarige vrouw op de parallelweg van de Willem de Zwijgerlaan in haar woonplaats van haar tas beroofd. De vrouw reed op haar fiets een groepje van drie jongeren voorbij.
za 16 okt -   10:42  
zakkenroller(s) actief in Middelburg
Middelburg - In de Lange Delft werd vrijdagmiddag een 59-jarige Middelburgse vrouw van haar portemonnee beroofd.
za 16 okt -   10:40  
Aanrijdingen in Goes
Goes - In Goes gebeurden vrijdagmiddag twee verkeersongevallen. Een 16-jarig meisje fietste over de Beatrixlaan in de richting van de Louise de Colignylaan. Op de kruising met de 's-Heer Elsdorpweg kreeg zij geen voorrang van een 72-jarige automobilist uit Oost-Souburg, die uit de 's-Heer Elsdoprweg kwam. Het meisje viel en liep letsel op aan haar knie, elleboog en hand. Zij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Op de Van Hertumweg vond een kop / staartaanrijding plaats. Een 23-jarige automobilist uit 's-Gravenpolder reed tegen een auto voor hem, bestuurd door een 44-jarige man uit de gemeente Goes. Deze man ging stilstaan om een voetganger op de oversteekplaats te laten oversteken. De 23-jarige man had dit te laat in de gaten. De 44-jarige man had door de aanrijding last van zijn nek. Hij is onderzocht door personeel van de ambulance maar niet vervoerd naar het ziekenhuis. Beide voertuigen zijn waarschijnlijk total-loss.
za 16 okt -   10:38  
Aanrijding bij Meliskerke
Meliskerke - Op de kruising Poppendamseweg / Mariekerkseweg bij Meliskerke kwamen vrijdagmiddag twee personenauto's met elkaar in botsing.
Gemaakt door: 112zeeland
za 16 okt -   09:25  
hulpdiensten van start
zeeland - alle fietser`s zijn gestart van af diverse brandweer kazerne`s in zeeland. in sommige platsen zijn de fietsers in de regen ge start. inmiddels komt de zon al van achter de wolken. de hulpdiensten fietsen voor het goede doel de Brandwonden Stichting. de fietser zij op weg naar arnemuiden waar ze alle maal bij elkaar kommen. van af arnemuiden fietsen ze met zij alle naar middelburg. ze worden feestelijk onthaalt op het abdijplijn in middelburg. later meer
vr 15 okt -   19:44  
Inbraken in bouwketen, zeecontainers en graffiti
Rilland - In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in enkele bouwketen op een terrein aan de Gemaalweg in Rilland. De bouwketen waren tevens beklad met graffiti
vr 15 okt -   19:43  
Aanrijding bij Kats
Kats - Op de 1e Deltaweg bij Kats vond vrijdagochtend een kop / staartbotsing plaats waarbij vier voertuigen betrokken waren. Het ging om twee personenauto's en twee trucks met oplegger.
vr 15 okt -   19:41  
Woninginbraken
Vrouwenpolder - In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in drie woningen in Vrouwenpolder. Het betreffen een woning in de Schoolstraat, een woning in de Prins Clausstraat en een woning in de Pelgrimstraat.
vr 15 okt -   19:40  
Diefstal brandstof uit vrachtwagens
Waarde - In de nacht van donderdag op vrijdag werd uit vijf vrachtwagens, die geparkeerd stonden op een terrein aan de Havenoordseweg in Waarde, brandstof gestolen.
vr 15 okt -   19:38  
Auto gestolen na woninginbraak
Terneuzen - In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een woning in de Bellamystraat in Terneuzen. Men kwam de woning binnen door het vernielen van een ruit
Gemaakt door: 112zeeland
vr 15 okt -   10:24  
Fietsenkijkdag
Terneuzen - Woensdag 20 oktober houdt de Politie Zeeland een fietsenkijkdag in Terneuzen. Mensen die hun fiets kwijt zijn kunnen, met (een kopie van) hun aangifte komen kijken of hun fiets is aangetroffen. Dit kan aan de Schependijk in Terneuzen, bij NAVIMAR, 's ochtends tussen 10.00 en 12.00 uur en 's middags tussen 14.00 en 16.00 uur.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 15 okt -   10:23  
67 km/u te hard, Rilland
Rilland - Een 28-jarige automobilist uit de gemeente Woensdrecht is zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij 67 km/u te hard had gereden. De man reed donderdagavond rond 21.30 op de A58 richting Bergen op Zoom toen zijn snelheid werd gemeten ter hoogte van Rilland. Na correctie kwam de meting uit op 187 km/u. De man werd aangehouden en zijn rijbewijs is ingenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 15 okt -   10:20  
door rijden na aanrijding kind
goes - Een 5-jarig meisje is donderdag licht gewond geraakt nadat zij werd aangereden door een auto. De auto reed meteen door. Het meisje werd om 13.05 door haar moeder bij de Kohnstammschool in de Reigerstraat afgezet. Toen ze de straat overstak, werd ze aangereden door een donkere auto. De automobilist(e) reed meteen door. Het meisje hield er een blauw oog, blauwe wang en een dikke knie aan over. Van de auto en/of bestuurder of bestuurster is niets bekend, behalve dat het mogelijk een donkergroene auto betrof. De politie is op zoek naar getuigen. Deze kunnen zich melden bij een nabijgelegen politiebureau of bellen naar algemeen politienummer 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
do 14 okt -   23:36  
coniferen brand in vlissingen
Vlissingen - Donderadagavond rond 18:10 uur was er een medling van een buitenbrand aan de verdilaan in vlissingen. het bleek te gaan om een coniferen haag die in brand stond. De brandweerwagen(4643) uitkoudekerke is uit gerukt met spoed naar de brand. De brand is vermoedelijk aangestoken. De brand was snel onder controle. De man die 112 had gebeld had zelf ook al bluspogingen gedaan met een tuinslang. De man kon uitbreiding voorkomen. De haag is verloren. De brand word onderzocht door de politie.
do 14 okt -   21:58  
Meisje aangehouden in Hulst
Hulst - Een 13-jarig meisje uit Hulst is vanmorgen omstreeks 10.30 uur aangehouden door agenten van de Zeeuwse politie. Zij wordt er van verdacht een 13-jarige klasgenoot te hebben bedreigd op een scholengemeenschap in Hulst.
do 14 okt -   21:57  
Inbraak in winkel
Yerseke - In de nacht van woensdag op donderag is in een winkel aan de Oude Torenstraat ingebroken. Er zijn tientallen pakjes sigaretten weggenomen.
do 14 okt -   16:53  
Rijbewijs ingevorderd
Middelburg - In de nacht van woensdag op donderdag, omstreeks 01.30 uur, is het rijbewijs ingevorderd van een man die teveel had gedronken om nog op zijn snorfiets te mogen rijden. De man, een 26-jarige Middelburger, werd gecontroleerd door agenten van Politie Zeeland toen hij op de Houtkaai reed.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 13 okt -   23:01  
Aanvulling Dode man Vlissingen
Vlissingen - Op maandag 11 oktober jl. werd in een woning in de Dortmansstraat in Vlissingen het stoffelijk overschot van een man gevonden. Politie Zeeland is direct een onderzoek gestart en er is inmiddels een T.G.O. gevormd (Team Grootschalig Onderzoek). Inmiddels werken er ruim 20 rechercheurs aan de zaak. De identiteit van de man was tot nu toe onduidelijk, maar vanavond is bekend geworden dat het lichaam dat is gevonden in de woning in de Dortmansstraat, het lichaam van de 36-jarige Joost van der Linden betreft. De Zeeuwse politie stelt een onderzoek in naar de omstandigheden waaronder de man om het leven is gekomen en is, om meer te weten te komen over Joost van der Linden, op zoek naar mensen die iets meer over hem kunnen vertellen. Het gaat de rechercheurs dan met name om de verblijfplaats van Joost en de mensen met wie hij de laatste tijd in contact is geweest. De periode waar de politie vooral op zoek naar is, betreffen de dagen tussen maandag 4 oktober 2010 en maandagavond 11 oktober 2010. Wie weet er dus waar Joost van der Linden verbleef tussen 4 en 11 oktober? En wie weet met wie hij contact heeft gehad in deze periode? Vandaag heeft sectie plaatsgevonden op het lichaam van Joost van der Linden. Aanvullend onderzoek (bijvoorbeeld toxicologisch onderzoek) moet verdere duidelijkheid geven over de doodsoorzaak. Mensen die denken dat zij iets meer kunnen vertellen, worden verzocht te bellen met het servicecentrum van Politie Zeeland. U wordt dan in contact gebracht met een rechercheur van het T.G.O. Het telefoonnummer waarop u kunt bellen is 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 13 okt -   22:56  
Aardsnoeren gestolen in Kruiningen
Kruiningen - Tussen vrijdag 17.00 uur en dinsdag 15.00 uur zijn bij een bedrijf aan de Zanddijk in Kruiningen aardsnoeren gestolen. De snoeren hebben en waarde van enkele duizenden Euro's.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 13 okt -   20:25  
vermising
Spijkenisse - Getuigenoproep Politie Rotterdam-Rijnmond De Politie Rotterdam-Rijnmond is bezig met een onderzoek naar de vermissing van de 21-jarige Farida Zargar uit Spijkenisse. Aangezien Farida een aantal jaren in Zeeland heeft gewoond en gewerkt, wil de politie graag in contact komen met mensen die meer kunnen vertellen over haar leven in die periode. Sinds 5 augustus 2010 is de 21-jarige Farida Zargar uit Spijkenisse vermist. Nadat zij die dag omstreeks 17.15 uur haar werk in Spijkenisse verliet, heeft niemand meer iets van haar vernomen. De politie heeft direct nadat de vermissing van Farida werd gemeld een onderzoek ingesteld. De resultaten van het onderzoek en de binnengekomen tips hebben nog geen duidelijkheid gegeven over waar Farida op dit moment is of wat er met haar gebeurd is. De politie houdt daarom alle opties nog open. De politie Rotterdam-Rijnmond wil ook graag zicht krijgen op het leven van Farida Zargar ten tijde dat zij in Zeeland woonde. In 2000 is Farida Zargar samen met haar vader en moeder vanuit Rusland naar Nederland gekomen. In datzelfde jaar is haar broertje Milad geboren. Het gezin heeft in de periode van 2001 t/m 2003 in Burgh Haamstede (gemeente Schouwen-Duiveland) gewoond. Daarna zijn zij naar Herkingen verhuisd en later naar Spijkenisse. In 2008 heeft Farida nog een half jaar bij haar voormalige vriend in Bruinisse gewoond. Fardia werkte vanaf 2004 t/m 2008 bij frietkraam Het Piertje op de Brouwersdam (Noordzee-zijde). Vragen politie Het rechercheteam komt graag in contact met mensen die meer weten over de periode dat Farida Zargar samen met haar familie in Zeeland woonde en heeft daarom de volgende vragen: Wie kende Farida Zargar of één van haar familieleden? Wie kan meer vertellen over de periode dat zij in Zeeland woonde en werkte? Hoe was zij als persoon? Wat waren haar hobby’s, interesses? Met wie ging zij om? Wat kunt u vertellen over het gezin Zargar? Wie heeft anderszins informatie die van belang kan zijn in verband met het onderzoek naar de verdwijning van Farida? Heeft u antwoord op (één van) deze vragen, neemt u dan contact op met het onderzoeksteam van de Politie Rotterdam-Rijnmond via telefoonnummer 0800-7444488 of, als u anoniem wilt blijven, via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Vermeld daarbij dat het gaat om onderzoek Zargar.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 13 okt -   19:59  
aanrijding tussen twee auto (foto en video)
Ritthem - Op de Sloeweg Noord bij Ritthem zijn vanmiddag twee auto`s frontaal op elkaar ge reden. Het ongeval gebeurde rond 15:35 uur. Een bestelbus en een auto zijn door onbekende oorzaak op elkaar gereden. De brandweer uit Nieuwdorp en Borssele en de ambulance waren snel terplaatse. Een persoon is onder leiding van het traumateam per ambulance naar het ziekenhuis van Goes gebracht. De andere bestuurder is met de schrik vrij gekomen. Beide auto's zijn total loss. De politie onderzoekt het ongeval. De weg is lange tijd afgesloten geweest voor al het verkeer.
wo 13 okt -   16:18  
Dodelijk verkeersongeval op de Philipsdam
Bruinisse - Bij het dodelijk verkeersongeval, woensdagochtend om 07.20 uur op de Philipsdam bij Bruinisse zijn twee mensen om het leven gekomen.
wo 13 okt -   16:12  
Inbraken in Terneuzen
Terneuzen - In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een winkel in de Axelsestraat.
wo 13 okt -   16:10  
Schietincident in Terneuzen
Terneuzen - Dinsdagavond werd een 32-jarige man uit Terneuzen in zijn woning in de Eikenstraat aangehouden.
di 12 okt -   20:26  
Beroofd tijdens fietsen
Terneuzen - Een 60-jarige vrouw uit Terneuzen fietste maandagavond omstreeks 21.15 uur door de Bachlaan toen er twee jongens op een fiets naast haar kwamen rijden.
di 12 okt -   20:24  
Auto's opengebroken
Tholen - In de Windsingel en Binnenkamer in Tholen zijn in de nacht van maandag op dinsdag auto's opengebroken.
di 12 okt -   20:21  
Jongen (12) mishandeld op weg naar school
Sint Laurens - Een 12-jarige jongen uit de gemeente Veere is maandag gewond geraakt na een vechtpartij met een 13-jarige jongen.
di 12 okt -   19:35  
automatisch brandalarm in Middelburg
Middelburg - Dinsdag 12 oktober werd van de stadsgewestelijke brandweer rond 17:20 de 4535 en de 4550 met spoed naar Klein Vlaanderen in Middelburg gestuurd voor een automatisch brandalarm.
di 12 okt -   16:26  
Zeeuwse Week van de Veiligheid
Krabbendijke - Dinsdagmiddag 12 oktober stond er op de weekmarkt in Krabbendijke een preventieteam van de brandweer. Zij informeerden in het kader van de ‘Zeeuwse Week van de Veiligheid’ de burgers over de gevaren van brand.
Gemaakt door: 112zeeland
di 12 okt -   00:04  
hooi in brand Arnemuiden
Arnemuiden - maandagrond 22:48 uur gingen de piepers af van de blusploeg van Arnemuiden). aan de Doeleweg in Arnemuiden is er een hooistapel in brand gevlogen.De brandweer heeft het vuur gedoofd meteen straal hogedruk. De brandweerlieden hebben het hooi uit elkaar getrokken, om het vuur hellemaal uit te krijgen. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend, brandstichting word niet uitgesloten.
ma 11 okt -   22:05  
Stoffelijk overschot gevondenna Gaslucht
Vlissingen - Maandagavond om ongeveer 21.15 uur zijn agenten van de Zeeuwse politie, naar aanleiding van een melding, gaan kijken bij een woning aan de Dordtmansstraat in Vlissingen. Bij de woning aangekomen roken de agenten een sterke gaslucht. Zij hebben de nodige voorzorgsmaatregelen genomen en de brandweer ter plaatse laten komen. de brandweer is terplaatse gekomen met de 4531 en 4541. ook een ambulance werd opgeroepen. De brandweer is de woning binnengegaan en heeft de hoofdgaskraan afgesloten. De woning is gelucht en doorzocht door brandweer en politie. In één van de kamers in de woning troffen de hulpverleners een stoffelijk overschot aan. De technische recherche van de Zeeuwse politie is bezig met een onderzoek in de woning. De overledene betreft een man. Zijn identiteit is echter nog niet vastgesteld. De doodsoorzaak is nog niet bekend. Waarschijnlijk wordt morgen sectie op het stoffelijk overschot verricht.
ma 11 okt -   16:29  
Vrachtwagen gekantelt Middelburg
Middelburg - Vandaag is er een vrachtwagen een kipper vol geladen met grond op zijn kant gegaan. De vrachtwagen reed op de Schietbaan te Middelburg waar hij door nog onbekende oorzaak op zijn kant ging , de truck kwam boven op de achterzijde van een graafmachine tot stilstand. De lading werd eerst uit de kipper geschept om het voertuig goed te kunnen bergen . Een kraan heeft de truck weer recht op de weg gezet. Over eventuele gewonden is niets bekend. Het verkeer ondervond geen hinder van de berging.
zo 10 okt -   16:40  
Brandweerwedstrijden in Sluis
Sluis - Op zaterdag 9 oktober 2010 waren er brandweerwedstrijden. Er deden veel brandweerkorpsen mee. Het eerste senario was een ongeluk, een auto was onder een vrachtauto gereden, en een busje reed vervolgens een voetganger aan. Het busje werd op zijn beurt weer aangereden door een andere vrachtwagen. Er was ook nog sprake van een slachtoffer dat onder een heftruck lag die was op het moment van het ongeval de vrachtwagen aan het laden. Er was ook een kleinbrandje gemaakt in een ijzere ton die ook geblust moest worden. De tweede senario bevond zich in een jeugdhonk, daar brak brand uit in de kelder. Er was binnen in het gebouw een disco met harde muziek, en als verrassing was er ook nog een doolhof gemaakt met dranghekken. Er waren in totaal 5 slachtoffers die de brandweer uit het pand moest halen.
Gemaakt door: Krukeltje
zo 10 okt -   15:49  
Kraan in brand Ritthem
Ritthem - Zondagmiddag rond 14.50 uur is er een graafmachine in brand gevlogen, op de Europaweg Noord te Ritthem. De brandweer ging met spoed ter plaatse maar kon de kraan niet meer redden.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 10 okt -   14:10  
Flinke hooibrand Biggekerke
Biggekerke - Zondagochtend rond 5:48 uur gingen de piepers af van de blusploeg van koudekerke (4643). Er zou een hooibrand woedden aan de koudekerkseweg in biggekerke. Eenmaal ter plaatse bleek het om een flinke brand te gaan. Hier op is gelijk middelbrand gegeven. Waar op blusploeg van zoutelande ook ter plaatse kwam de er stond een hoop hooi in brand. Het vuur, wat moeilijk uit te krijgen. Om 6:39 uur is ook de 4566 (groot watertransport) ter plaatse gekomen. Het vuur is gedoofd met zes stralen lage druk. De brandweerlieden hebben het hooi uit elkaar getrokken, om het vuur hellemaal uit te krijgen. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend, brandstichting word niet uitgesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
za 9 okt -   19:36  
Graffiti in Vlissingen
Vlissingen - Vlissingen, 09-10-2010 • In de nacht van vrijdag op zaterdag werden in het centrum van Vlissingen, in de Lange Zelke en in de Vrouwenstraat meerdere (winkel)ruiten en gevels met graffiti beklad. Ook in de Lange Zelke bij de ingang naar de roltrap waren de ruiten en diverse palen van de overkapping beklad. Bewoners en winkeliers hebben hiervan melding gedaan bij de politie; de meeste gedupeerden konden de graffiti zelf verwijderen. De gemeente is in kennis gesteld om wat nog nodig is te reinigen.
za 9 okt -   19:32  
Brand verwoest auto op oprit bij Rilland
Rilland - Vanmiddag omstreeks half twee zijn zowel de brandweerkorpsen van Rilland en Bergen op Zoom uitgerukt voor een autobrand. De bestelauto een Ford Transit ingericht als camper brandde volledig uit. De inzittenden konden tijdig de auto verlaten en hebben nog zoveel mogelijk bagage proberen te redden.
Gemaakt door: 112zeeland
za 9 okt -   19:09  
Verkeersongeval in Tholen
Tholen - Op het fietspad van de Nieuwe Postweg in Tholen kwamen vrijdag om 19.30 uur een bromfietser en een fietser met elkaar in botsing. Een 17-jarige bromfietser kwam op het fietspad, tijdens het passeren, in botsing met een 15-jarig meisje. Zij fietste naast een 13-jarig meisje en beide meisjes voerden geen verlichting. De bromfietser voerde wel verlichting. Het 15-jarige meisje viel en raakte gewond. Zij is naar een ziekenhuis in Bergen op Zoom gebracht, waar bleek dat zij een gekneusde heup had. Alle betrokkenen komen uit de gemeente Tholen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 9 okt -   19:04  
Mishandeling in Vlissingen
Vlissingen - Vlissingen, 09-10-2010 • Zaterdag rond 04.00 uur werden in het centrum Vlissingen twee mannen aangehouden wegens mishandeling. De twee mannen hadden even daarvoor zonder reden een 34-jarige man uit Alkmaar enkele keren in het gezicht gestompt. Deze man liep letsel op aan zijn neus en oog. Hij heeft aangifte gedaan van mishandeling.
Gemaakt door: 112zeeland
za 9 okt -   18:42  
Rijden onder invloed, Hulst
Hulst - In Hulst werden zaterdag tussen middernacht en 02.30 uur twee rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die teveel alcohol gedronken hadden. Op de Stationsweg werd rond middernacht een 20-jarige vrouw uit de gemeente Hulst betrapt. Zij had, als beginnend bestuurster, bijna 2x teveel alcohol gedronken. In de Vestdijkstraat liep om 02.15 uur een 44-jarige man uit Dendermonde (B) tegen de lamp. Hij had bijna 3 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.
Gemaakt door: 112zeeland
za 9 okt -   18:39  
Gewonden bij eenzijdig verkeersongeval
Middelburg - Op de Kanaalweg in Middelburg vond vrijdag kort voor middernacht een eenzijdig verkeersongeval plaats. De automobilist, een 18-jarige Middelburger, verloor de macht over zijn stuur en kwam in botsing met een stalen wegwijzer en met de muur van het gemeentehuis. Zowel de bestuurder als vier inzittenden, drie meisjes van 16 en 19 jaar uit de gemeente Midelburg en een man waarvan de gegevens niet bekend zijn, liepen onbekend letsel op. Ze zijn allemaal naar het ziekenhuis gebracht.
Gemaakt door: 112zeeland
za 9 okt -   18:28  
Controle op drugstoerisme in Breskens
Breskens - Vrijdag werd tussen 17.00 en 20.30 uur controle op het drugstoerisme gehouden op het Veerplein in Breskens. De controle was gericht op de 'drugstoeristen' die van het voetveer uit Vlissingen kwamen. Er werden vier personen aangehouden die in het bezit waren van hennep en hasj; het betreffen twee 21-jarige mannen uit Hondschoote (B), een 28-jarige man uit Nieuwpoort (B) en een 21-jarige man uit Duinkerke (F). Ze kregen allemaal een bekeuring en de drugs, in totaal 3 gram hajs en 42,5 gram hennep, werden in beslag genomen.
vr 8 okt -   22:49  
automatisch brandalarm in Middelburg
Middelburg - De stadsgewestelijke brandweer is vrijdagavond uitgerukt voor een automatisch brandalarm. Rond 18.50 uur ging het alarm af in een pand aan de Jacob Roggeveenhof in Middelburg.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 8 okt -   12:15  
Gewapende overval
Oost-Souburg - Donderdag rond 21.30 uur vond in een woning in de Iepenstraat in Oost-Souburg een gewapende overval plaats. Drie gewapende en gemaskerde mannen drongen de woning binnen en zochten naar goederen. Een 61-jarige buurman kwam op het lawaai af en heeft nog geprobeerd een overvaller te overmeesteren. Hij raakte daarbij lichtgewond aan zijn hood en is voor behandeling met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bewoners van de overvallen woning bleven ongedeerd. Het is nog niet bekend wat er eventueel is weggenomen De daders zijn via de Iepenstraat, Lindenstraat en Esdoornstraat richting de Middelburgsestraat gevlucht, voor zover gezien te voet. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden en verzoekt eventuele getuigen die nog niet gereageerd hebben te bellen met 0900 8844. De politie wil graag weten of mensen de overvallers voor of na de overval gezien hebben en of deze lopend of met een vervoermiddel waren. Wie kent deze overvallers?
Gemaakt door: 112zeeland
vr 8 okt -   12:13  
Man door ruit geduwd
Vlissingen - In de Schuitvlotstraat in Vlissingen is vrijdag om 03.30 uur een 22-jarige man uit Breda door een ruit geduwd. Ter plaatse trof de politie de man aan met een diepe snee in zijn nek die behoorlijk bloedde. Een 20-jarige Vlissinger was hem aan het helpen. Ook de bewoonster van een van de andere woningen bood hulp. De mannen, vrienden van elkaar en enigszins onder invloed van alcohol, verklaarden dat ze waren wezen stappen en daarna wat aan het dollen waren. Hierbij was de 22-jarige door de ruit geduwd. Ter plekke bleek al dat hij geen slagaderlijke bloeding had, maar hij is toch voor behandeling met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 8 okt -   12:13  
Inbraak in tankstation in Terneuzen
Terneuzen - Vrijdag rond 04.00 uur werd ingebroken in een tankstation aan de Serlippensstraat in Terneuzen. Er werd een deur opengebroken en uit het tankstation werd een onbekende hoeveelheid rookwaar meegenomen. De politie doet onderzoek naar deze inbraak en vraagt eventuele getuigen zich te melden. Zij worden verzocht te bellen naar 0900 8844.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 8 okt -   12:11  
Verkeersongeval
Terneuzen - Op de kruising Spuiweg en de parallel van de Hoofdweg in Terneuzen raakte vrijdag rond 04.30 uur een auto in de sloot. De bestuurder, een 22-jarige man uit Wachtebeke (B), verklaarde dat zijn passagier, een 23-jarige man uit Waarschot (B) aan het stuur had getrokken. Hierna was de auto in sloot terechtgekomen. De bestuurder had 3 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en moest zijn rijbewijs inleveren. Beide mannen bleven ongedeerd.
do 7 okt -   22:26  
Politieauto rijd fietser aan
Vlissingen - In de Paulkruger straat in vlissingen is donderdag middag rond 16:15 een fietser tegen een politie auto gebotst ter hoogte van de van Dishoeckstraat. De fietser is tegen de voorruit van de politieauto gekomen en is daarna op de weg terecht gekomen. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politieauto is door een bergings bedrijf weggebracht.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 6 okt -   19:04  
Boete voor overschrijden geluidsnorm
Vlissingen - Een 19-jarige Vlissinger is dinsdagavond bekeurd omdat het geluid dat zijn auto produceerde ver boven de toegestane geluidsnorm zat. Tijdens een verkeerscontrole werd de Vlissingse automobilist aan de kant gezet en het geluid gemeten. Bleek dat zijn auto een flinke overschrijding van de geluidsnorm had, namelijk 23 decibel. Voor deze overtreding kreeg hij een boete uitgereikt. Hoe hoog het boetebedrag precies zal zijn, wordt bepaald door de officier van justite. (ter indicatie: tot een overschrijding van 4 decibel is de boete 180 euro.)
Gemaakt door: 112zeeland
wo 6 okt -   19:01  
Auto rijdt door na aanrijding met fietser
Vlissingen - De politie is op zoek naar de automobiliste die woensdagmorgen omstreeks 10.15 uur is doorgereden nadat ze in aanrijding was gekomen met een fietser. Deze automobiliste reed komende vanaf de Wielingenlaan de Koudekerkseweg op en verleende daarbij geen voorrang aan de fietser. Na de aanrijding reed de automobiliste, rijdend in vermoedelijk een grijze SUV, weg richting de President Rooseveltlaan. De fietser, een 40-jarige vrouw uit Vlissingen, liep door het ongeval een pijnlijke heup en knie op en is overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling mocht zij weer naar huis. De politie in Vlissingen is op zoek naar de onbekende automobiliste of mensen die getuige zijn geweest van deze aanrijding. Zij kunnen bellen met 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 6 okt -   19:01  
Portemonnee gestolen in Tholen
Tholen - In een winkel in de Kotterstraat in Tholen werd woensdagochtend de portemonnee van een 54-jarige Thoolse vrouw gestolen. De portemonnee zat in haar tas die zij aan de binnenzijde van een winkelwagentje had gehangen. In de portemonnee zaten persoonlijke papieren.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 6 okt -   19:00  
Vrouw aangereden in Vlissingen
Vlissingen - Woensdagochtend werd op de Koudekerkseweg in Vlissingen een 40-jarige vrouw uit Vlissingen aangereden. De vrouw fietste over het fietspad van de Koudekerkseweg, komende uit de richting van de President Rooseveltlaan. Een onbekende automobilist(e) kwam uit de Wielingenlaan en verleende geen voorrang aan de vrouw. Zij is met heup- en knieklachten naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist(e) is doorgereden.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 6 okt -   18:59  
Diefstal bliksemafleiders in Vrouwenpolder
Vrouwenpolder - Van een bedrijfskantoor aan de Faelweg in Vrouwenpolder werden dinsdag tussen 18.00 en 23.00 uur vier koperen bliksemafleiders gestolen. Het betreffen 3 bliksemafleiders langs de muur en 1 vanaf het dak. De totale waarde van bliksemafleiders bedraagt enkele duizenden euro's.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 6 okt -   18:58  
Brandstichting in Bruinisse
Bruinisse - In de Tarwestraat in Buinisse werd dinsdag rond 17.30 uur brand gesticht in een coniferenhaag. Een 12-jarige jongen uit de gemeente Schouwen-Duiveland had met een aansteker en een spuitbusje een stukje heg in brand gestoken. Hij dacht dat hij het brandje had uitgetrapt, maar dat was niet het geval. Het gevolg was dat er zo'n 6 meter coniferenhaag in brand stond en dat daardoor ook een buitenlamp werd vernield. De brandweer heeft de brand geblust. De jongen heeft een verklaring afgelegd; hij zal waarschijnlijk worden doorverwezen naar HALT.
di 5 okt -   21:58  
Brandweer blust vuilnisbak station Middelburg.
Middelburg - De vrijwilligers van de post Torenweg zijn vanavond uitgerukt voor een brandmelding aan het station te Middelburg. Omstreeks 20:50uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale direct werd tankautospuit (4533) onder prio 1 ter plaatse gestuurd. Het bleek te gaan om een vuilnisbak die in de brand stond in de wachtruimte van het station , de brandweer heeft de brandende vuilnisbak geblust met een handblusser. Na een kwartier kon de tankautospuit terug keren naar de kazerne.
di 5 okt -   21:40  
Gaslek Middelburg grip 1.
Middelburg - In de kantine annex het kantoortje van de camping aan de Middelburgse Koninginnelaan is een gaslek ontstaan. De brandweer is ter plaatse met grootmateriaal. Delta is momenteel bezig het gat in de leiding te dichten.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 4 okt -   22:19  
brand in meterkast
oost- souburg - Om 13.52 kwam de melding binnen dat er brand was in een bejaardenwoning. Hier op werden er Twee blusvoertuigen en een ladderwagen naar de Gouwestraat in oost- souburg ge stuurt. bij aan komst bleek de meterkast in de brand te staan. Dit ging gepaart met veel rook. De brand was snel onder controle. De melding was gedaan door een buurtbewoner. De brandweer heeft de woning geventileerd. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 4 okt -   22:01  
Winkeldief aangehouden, Middelburg
Middelburg - Maandagmiddag omstreeks 15.00 uur is door bikers van de Zeeuwse politie een winkeldief uit Eindhoven aangehouden.De 21-jarige verdachte had een drietal spijkerbroeken uit een kledingzaak op de Markt in Middelburg gestolen en ging er vandoor toen een winkelmedewerker in zijn tas wilde kijken. Helaas voor hem liep hij recht in de armen van twee bikers van de Zeeuwse politie.Die hebben hem aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar van hem een verklaring is opgenomen.De totale waarde van de spijkerbroeken was enkele honderden euro's.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 4 okt -   22:00  
Getuigen gezocht van beroving, Terneuzen
Terneuzen - Om ongeveer 14.00 uur vanmiddag is een 78-jarige vrouw uit Terneuzen beroofd van haar tas. De vrouw liep op een parkeerplaats aan de Stuvesande toen er ineens een jongen op een fiets langs haar reed en haar twee tassen uit haar hand griste. Hij fietste hierop hard weg. De vrouw heeft aangifte gedaan en gaf een signalement op van de dief. De blanke jongeman was tussen de 15 en 17 jaar oud, hij had een slank postuur en kort haar. De jongen droeg een grijs jack en reed op een donkere fiets. In de handtas zaten diverse goederen waaronder geld, kentekenbewijs van de auto, de autosleutels en een portemonnee. In het plastic tasje, dat de jongen ook meenam, zat een familiefoto.De Zeeuwse politie vraagt getuigen van de straatroof of zij zich willen melden. Dit kan telefonisch via 0900-8844 of op het politiebureau in Terneuzen.