vr 22 okt - 17:43
Voorzichtig lopen drie kinderen op het kraampje van de brandweer af. 'Zouden we kans maken op een gratis blocknote of rolleltje pepermunt?', hoor je ze haast denken. Aan brandweerman Leo de Jonge hebben ze een goeie. "Hier, neem maar mee hoor. Zeg maar tegen je vader en moeder dat ze deze naast de telefoon moeten leggen en dan komt het allemaal goed." Ondanks een wild klapperend zeildoek en opwaaiende folders, hebben De Jonge en zijn collega niet te klagen over interesse. "Het loopt niet storm, maar daarom heb je wel de tijd om met mensen in gesprek te gaan." Brandpreventie is het belangrijkste onderwerp. "De meeste mensen hebben wel rookmelders, maar weten bijvoorbeeld niet dat je ze ook moet onderhouden. Elk jaar een nieuw batterijtje en even met de stofzuiger het spinnenrag en de stof weghalen." Ook adviseert De Jonge waar je de melders het beste in huis kunt aanbrengen. Zierikzee is de laatste in een reeks van tientallen Zeeuwse plaatsen waar in het kader van de Zeeuwse week van de veiligheid voorlichting is gegeven. Ook de politie zou aanvankelijk van de partij zijn. Vanwege ander politiewerk moesten ze echter op het laatste moment besluiten niet mee te doen.

Brandpreventie is het belangrijkste onderwerp. "De meeste mensen hebben wel rookmelders, maar weten bijvoorbeeld niet dat je ze ook moet onderhouden. Elk jaar een nieuw batterijtje en even met de stofzuiger het spinnenrag en de stof weghalen." Ook adviseert De Jonge waar je de melders het beste in huis kunt aanbrengen.

 

Zierikzee is de laatste in een reeks van tientallen Zeeuwse plaatsen waar in het kader van de Zeeuwse week van de veiligheid voorlichting is gegeven. Ook de politie zou aanvankelijk van de partij zijn. Vanwege ander politiewerk moesten ze echter op het laatste moment besluiten niet mee te doen.

(PZC.nl) 

Ingezonden door: Anoniem
IMG_6430-border.jpg
IMG_6434-border.jpg
IMG_6435-border.jpg