Selecteer per datum:

Gemaakt door: 112zeeland
ma 14 okt -   11:30  
aanrijding met dodelijke afloop
Middelburg - Middelburg - De politie is op zoek naar mensen die op donderdag 10 oktober 2019 omstreeks 14.00 uur in de omgeving van Molenwater in Middelburg waren. Op dat moment hadden twee fietsers een aanrijding met elkaar gekregen. Eén van de fietsers, een 82-jarige man uit Middelburg, raakte daarbij zwaargewond. Hij is later aan zijn verwondingen overleden. We zoeken mensen die de man misschien voor de aanrijding al hebben zien rijden of mensen die de aanrijding hebben zien gebeuren.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 13 okt -   11:54  
Getuigen gezocht van mishandeling Rilland
Rilland - Rilland - Op woensdag 9 oktober jl. vond een mishandeling plaats op De Veste in Rilland. Een 49-jarige inwoner van die plaats is hierbij gewond geraakt. De politie zoekt getuigen van het incident dat Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van de mishandeling. Hij liep hierbij verwondingen op aan zijn hoofd en voet. Hij verklaart dat er een oudere dame mogelijk iets gezien zou hebben. De politie is dan ook specifiek op zoek naar een oudere dame die tussen 13.00 en 13.30 uur op De Veste liep.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 13 okt -   11:30  
Zakkenroller aangehouden
Middelburg - Middelburg - Zaterdagavond rond 23.20 uur werd door getuigen gezien dat een hen onbekende man in de jas van een cafegast aan het rommelen was. Hij pakte er iets uit en liep vervolgens het cafe aan de Vlasmarkt in Middelburg uit. De getuigen waarschuwden de eigenaar van de jas en die kwam tot de ontdekking dat hij zijn portemonnee miste. Hij is de kroeg uitgelopen en hield de zakkenroller tegen om te wachten op de komst van de politie. Agenten kwamen ter plekke en hielden de zakkenroller aan. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij gehoord zal worden over het feit. De verdachte betreft een jongeman van 17 die in Utrecht woont. Dankzij de alerte getuigen heeft het slachtoffer zijn portemonnee weer terug.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 13 okt -   11:02  
Drugsdealer aangehouden Goes
goes - Goes - In de Anthony Fokkerstraat in Goes is in de nacht van zaterdag op zondag, rond 02.00 uur, een man aangehouden op verdenking van drugshandel. De auto waar de man in reed was al vaker gesignaleerd bij verdachte transacties die mogelijk met drugshandel te maken hadden, dus agenten controleerden de auto en bestuurder in de Anthony Fokkerstraat. De man bleek een 27-jarige inwoner van Dordrecht. Hij verklaarde geen drugs bij zich te hebben. Omdat agenten ook vanavond hadden geconstateerd dat er mogelijk vanuit de auto was gedeald besloten zij de man aan zijn kleding te onderzoeken. Uit zijn kleding kwamen 8 verpakkingen met harddrugs tevoorschijn. De man is overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij zondag zal worden gehoord. Zijn auto, een geldbedrag van ruim 1200 euro en uiteraard de aanwezige harddrugs zijn in beslag genomen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 12 okt -   11:45  
Drugsdealer op scooter aangehouden in Vlissingen
Vlissingen - Vlissingen - Een 29-jarige man uit Middelburg is vrijdagmiddag 11 oktober bij een controle aangehouden op verdenking van het handelen in drugs. Hij had drugs bij zich en ook in zijn woning zijn drugs gevonden. Agenten zagen de man rond 13.15 uur op een scooter rijden en zetten hem op de Vincent van Goghlaan aan de kant voor een controle. De scooterrijder bleek geen rijbewijs te hebben. In een tas die de man bij zich droeg, vonden agenten een hoeveelheid drugs. Hierop is hij aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Later in de middag hebben agenten onder leiding van een rechter-commissaris de woning van de man doorzocht. Ook hier lagen drugs. De man zit vast voor verder onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
do 10 okt -   16:59  
Samenscholingsverbod in Terneuzen
Terneuzen - Terneuzen - In verband met het opruiien en het aanzetten tot geweld door scholieren in Terneuzen heeft de burgemeester vandaag een samenscholingsverbod uitgevaardigd. Hierbij de brief die is gericht aan de leerlingen en ouders van de betreffende scholen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 10 okt -   14:25  
fraude en witwassen,Familie gearresteerd
Vlissingen - Vlissingen - Donderdagmorgen zijn in een ondermijningsonderzoek in Vlissingen een vrouw, twee meerderjarige dochters en een minderjarige zoon aangehouden. Politie en justitie onderzoeken hun betrokkenheid naar fraude en het witwassen van crimineel verkregen vermogen. Er is beslag gelegd op twee dure auto’s en een woning. Ook werd valse kleding in een kledingzaak aan de Lange Zelke aangetroffen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 10 okt -   13:38  
Achtervolging na controle gesignaleerd voertuig
Arnemuiden - Arnemuiden - Woensdagmiddag rond 15.20 uur zagen agenten een personenauto staan met een kenteken waarvan bekend was dat er mogelijk mensen in zouden zitten die gezocht werden voor een diefstal in Limburg. De politiemensen zetten hun auto stil bij het tankstation aan de A58, ter hoogte van Arnemuiden en stapten uit om een controle te gaan doen. Op het moment van aanspreken kregen de inzittenden in de gaten dat er politiemensen hun kant op kwamen. De bestuurder reed op agressieve manier met hoge snelheid weg en reed hierbij opzettelijk bijna een van de agenten aan. Hij kon nog net opzij springen en kon op die manier een aanrijding voorkomen. Een achtervolging startte. Een van de agenten sloeg met zijn wapenstok tegen de voorruit van de auto. Die beschadigde hierdoor. Achtervolging
Gemaakt door: 112zeeland
wo 9 okt -   17:03  
Verdachte aangehouden voor veroorzaken dodelijk ongeval Vlissingen
Vlissingen - Vlissingen - In de nieuwjaarsnacht van dit jaar vond een dodelijk ongeval plaats in de Sottegemstraat in Vlissingen. Hierbij overleed een 24-jarige fietser die afkomstig was uit Vlissingen. De veroorzaker, vermoedelijk een automobilist, reed door. Afgelopen maandag is een verdachte aangehouden in deze tragische zaak. Het gaat om een 37-jarige Poolse man. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij uitgebreid is gehoord. De man is in verzekering gesteld en zit nog vast. Donderdag zal de verdachte voor de rechter-commissaris worden geleid. Die bepaalt of de man langer vast moet blijven zitten. Verband met gecrashte auto
Gemaakt door: 112zeeland
wo 9 okt -   16:59  
Jongemannen in het water geduwd
goes - Goes - In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 04.00 uur, werden twee jongemannen op de Grote Kade in Goes aangesproken door twee voor hen onbekende mannen. Ze raakten in gesprek en op een gegeven moment zouden de twee onbekenden hebben geëist dat de jongemannen drugs van hen zouden kopen.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 9 okt -   14:54  
Meisje in Terneuzen aangehouden voor opruiing
Terneuzen - Terneuzen - Dinsdagmiddag kregen agenten informatie dat er een grote groep jongeren zich verzamelde in Terneuzen om te gaan vechten met elkaar. De aanleiding hiervoor zou mogelijk gaan om berichtjes die verspreid zijn via sociale media, twee meisjes zouden ruzie hebben om een jongen.
Gemaakt door: 112zeeland
di 8 okt -   13:58  
Dode man niet door gevecht overleden
goes - Goes - De dode man, die zaterdagavond in de Piet Heinstraat werd gevonden, is niet ten gevolge van de ruzie overleden. De man (25) uit Goes, die zaterdagavond werd aangehouden, is dinsdagmorgen in vrijheid gesteld. Hij wordt niet meer verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van het slachtoffer.
Gemaakt door: 112zeeland
di 8 okt -   10:58  
Onderzoek naar overlijden man in Goes, politie zoekt getuigen
goes - Goes - Zaterdagavond 5 oktober werd in de Piet Heinstraat een overleden man aangetroffen. De politie heeft een onderzoek ingesteld om de omstandigheden rondom het overlijden van de man te achterhalen. Heeft u zaterdag iets gezien dat ons kan helpen in het onderzoek? Laat het ons dan weten.
Gemaakt door: 112zeeland
di 8 okt -   07:06  
Vrouw omgekomen bij bedrijfsongeval Dow
Hoek - Hoek - Maandagmiddag is bij een aanrijding met een grote kraan op het bedrijfsterrein van Dow Benelux BV aan de Herbert H. Dowweg een vrouw overleden. Politie en Inspectie SZW onderzoeken het incident. Het ongeluk gebeurde rond 15.45 uur. Er ontstond een aanrijding op het terrein tussen de kraan en de vrouw. De 63-jarige vrouw uit Rotterdam overleed ter plaatse. Onderzoek
Gemaakt door: 112zeeland
zo 6 okt -   10:58  
Man klimt over daken een tuin in
Middelburg - Middelburg - Een 18-jarige jongeman uit Vlissingen is zondag 6 oktober aangehouden op verdenking van huisvredebreuk. Een bewoonster van de Vlasmarkt schrok rond 05.30 uur op van gestommel rond haar huis. Zij keek naar buiten en zag een vreemde man in de tuin. De man is vermoedelijk via daken van naastgelegen woningen in de tuin gekomen. Overburen hadden de politie al gewaarschuwd omdat ze de man hadden gezien. Agenten arresteerden de man.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 6 okt -   10:57  
Jongeman slaat met kettingslot
Middelburg - Middelburg - Een 18-jarige jongeman uit Vlissingen is zondagnacht 6 oktober aangehouden op verdenking van mishandeling. Hij zou een 23-jarige man hebben geslagen met een kettingslot. Het slachtoffer en zijn vrienden liepen rond 03.00 uur op de Langeviele en kregen ruzie met drie personen. Een van deze drie mannen ging even weg en kwam vervolgens terug met een kettingslot. Hij sloeg het slachtoffer met het slot op zijn rug. Het slachtoffer en zijn vrienden zijn weggerend. Agenten hebben de verdachte die zich hevig verzette bij zijn aanhouding overgebracht naar een politiecel. Hij wordt vandaag verhoord.
Gemaakt door: 112zeeland
za 5 okt -   11:58  
Jongen is in zijn been gestoken, verdachte is aangehouden
Hulst - Hulst - Een 15-jarige jongen uit Hulst is vrijdagavond 4 oktober gewond geraakt nadat hij in zijn been is gestoken. Een 14-jarige jongen uit Hulst is kort na het incident thuis aangehouden. Het steekincident vond omstreeks 19.30 uur plaats op de Grote Markt. De verdachte stak het slachtoffer in zijn been en ging er daarna vandoor. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis overgebracht . Na behandeling aan zijn verwonding mocht hij naar huis. De verdachte werd kort na het incident thuis aangehouden. Hij is overgebracht naar politiecel voor verhoor. Agenten hebben getuigenverklaringen opgenomen. De aanleiding voor het steekincident is vermoedelijk een conflict in de relationele sfeer.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 4 okt -   10:44  
Vrouw aangehouden voor mishandeling
Yerseke - Yerseke - Een 59-jarige vrouw uit Yerseke is donderdag 3 oktober aangehouden omdat zij een vrouw zou hebben mishandeld met een houten voorwerp. Het slachtoffer deed aangifte. Gisteravond rond 21.50 uur kregen agenten een melding van een conflict in een woning aan in de Van Klinkenbergstraat. Een vrouw zou daar in de woning van haar ex-partner een vrouw hebben geslagen met een houten voorwerp. Het slachtoffer liep hierbij verwondingen op. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar een politiecel.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 4 okt -   10:42  
Gedupeerd door betaling met vals geld? Doe dan aangifte.
Kapelle, Kruiningen - Kapelle, Kruiningen - Een man en vrouw zijn donderdag 3 oktober aangehouden op verdenking van het uitgeven van vals geld. Ze zitten vast voor verhoor. De politie heeft meerdere aangiften opgenomen van gedupeerde winkeliers uit Kruiningen en een ondernemer uit Wemeldinge. Mochten er meer ondernemers zijn die benadeeld zijn en vals geld hebben ontvangen dan kunnen zij zich melden bij de politie en aangifte doen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 3 okt -   17:55  
Brand in slaapkamer Vlissingen
Vlissingen - Vlissingen - donderdag middag is e brand uit gebroken in een slaapkamer aan de begonialaan in Vlissingen. Dikke zwarte rook kwam er uit het raam naar buiten. De brand ontstond rond 17.51 uur. Direct is de brandweer ge belt. Korte tijd later werd er op ge schaalt naar middelbrand. De brand was snel geblust. Met een warmte beeld kamera werd er ge controleert of er nog ergenst een brandhaard was. Maar alles was uit. Een persoon is er na gezien of er rook was. De schade was flink ingeademd. Maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
do 3 okt -   15:35  
Hennepkwekerij ontmanteld in flatwoning
goes - Goes - De politie heeft woensdag in een flatwoning aan de Appelstraat een hennepkwekerij ontmanteld. Agenten kwamen de kwekerij op het spoor na een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.
Gemaakt door: 112zeeland
do 3 okt -   15:30  
man aangehouden voor uitgeven vals geld
Middelburg - Middelburg - Een 26 jarige man uit Middelburg is donderdagochtend aangehouden omdat hij vals geld probeerde uit te geven in een winkel aan de Pottenbakkerssingel. Hij probeerde te betalen met een vals briefje van 20 euro. De man is overgedragen aan de politie. En naar de politiecel gebracht voor verder verhoor. Het valse briefje is in beslag genomen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 3 okt -   10:27  
Drugsdealer aangehouden in Dauwendaele middelburg
Middelburg - Middelburg - Surveillerende agenten reden woensdagmiddag rond 17.00 uur over de Roozenburglaan in Middelburg. Ze zagen een hen bekende 25-jarige Middelburger rijden in een dure auto en spraken hem aan. De man gaf de agenten toestemming om in zijn auto te kijken, ook nadat de eventuele negatieve gevolgen voor hem waren uitgelegd. In de auto vonden de agenten een weegschaal met restanten van harddrugs erop. Ook had de man een behoorlijk geldbedrag bij zich waarvan hij de herkomst niet goed kon verklaren en werd er hennep aangetroffen bij de man. Allemaal redenen om de man te verdenken van handel in drugs. De agenten wilden daarom een onderzoek aan de kleding van de man instellen, maar vermoedelijk vond hij dat geen goed idee. De man ging er vandoor. Na een korte achtervolging te voet werd de man alsnog aangehouden in het Rustenburgplantsoen. In de korte achtervolging zag hij kans om ‘iets’ weg te gooien. Helaas voor hem hadden de agenten dit ook gezien. Uit onderzoek bleek dat het ‘iets’ een zakje was met cocaïne en heroïne als inhoud. Dat is in beslag genomen. Ook de dure auto van de 25-jarige Middelburger is in beslag genomen door de politie. Er zal nog onderzoek in het voertuig worden gedaan. De man is ingesloten in een politiecellencomplex en in verzekering gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 2 okt -   14:32  
Inbreekster snel aangehouden
Vlissingen - Vlissingen - In de nacht van dinsdag op woensdag werd in een woning aan de Hercules Segherslaan ingebroken. Later werd hiervoor een Vlissingse aangehouden. De inbraak werd rond middernacht ontdekt. Uit de woning werden onder andere schoenen, kleding en tassen gestolen. Na bestudering van bewakingsbeelden bleek dat de inbraak vermoedelijk was gepleegd door een vrouw (28) uit Vlissingen. Ze werd rond 2.00 uur in haar woning aangehouden en voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Ze zit nog vast. Ook vond de politie in de woning van de vrouw enkele gestolen spullen. Deze werden meegenomen. De politie vermoedt dat deze inbraak is gepleegd in de relationele sfeer.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 2 okt -   13:03  
Twintig bestuurders bekeurd tijdens verkeerscontrole
Sluiskil - Terneuzen - Sluiskil - Terneuzen - Dinsdagmiddag heeft de politie op de rondweg in Sluiskil (N252) en de Guido Gazellestraat in Terneuzen een verkeerscontrole gehouden. De controles vonden plaats tussen 13.00 en 16.00 uur. Sluiskil Op de rondweg werden processen-verbaal uitgedeeld voor: Het rijden zonder rijbewijs. De auto werd in beslag genomen en weggetakeld, omdat dit voor de bestuurder al de derde keer was; Het niet dragen van de autogordel (4x); Het niet tonen van het rijbewijs (2x); De trekhaak niet op de vereiste wijze aangebracht (2x); Door twee automobilisten negeren van het rode verkeerslicht; Een handelaarskenteken niet op de voorgeschreven wijze gebruiken. De kentekenplaten waren aan een bekende uitgeleend, om van huis naar een stalling te rijden. Terneuzen Op de Guido Gazellestraat kregen acht bestuurders een bekeuring omdat ze te hard reden. Van een beginnend bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd. Deze automobilist reed 107 kilometer per uur waar 50 kilometer per uur is toegestaan.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 2 okt -   11:10  
botnet Servers offline gehaald
Middelburg,Veendam, Amsterdam, Driebergen - Middelburg - De politie heeft vijf servers offline gehaald die gebruikt werden voor de aansturing van een versie van een zogenoemd botnet. De hardware is in beslag genomen en de bedrijfsvoering stilgelegd. Een 24-jarige man uit Veendam en een 28-jarige man uit Middelburg zijn dinsdagavond aangehouden. Zij worden onder andere verdacht van computervredebreuk en het verspreiden van malware. Rechercheurs van de Dienst Landelijke Recherche kwamen de servers op het spoor via informatie afkomstig van het Nationaal Cyber Security Centrum. Na onderzoek kwam de politie uit bij een Nederlands hostingbedrijf dat gebruikmaakte van servers in een datacentrum in Amsterdam. De servers zijn offline gehaald en worden onderzocht door de politie. Mirai-botnet De aansturingsservers van een versie van het Mirai-botnet werden bij een zogenoemde bulletproof hoster gehost. Dat is een hostingprovider die online criminele diensten levert. De servers die offline zijn gehaald stuurden een botnet aan dat voor een groot deel bestond uit Internet-of-Things (IoT) apparaten. Denk bijvoorbeeld aan slimme thermostaten, koelkasten, eigenlijk alles wat gekoppeld kan worden aan het internet. Een botnet maakt van al deze apparaten een netwerk. Met behulp van het Mirai-botnet werden steeds meer IoT-apparaten geïnfecteerd. De apparaten werden vervolgens ingezet om Distributed Denial of Service (DDoS) aanvallen uit te voeren op onder andere websites of betaaldiensten. Hosting De servers die in Nederland geplaatst waren, zorgden voor de aansturing van dit botnet, de ‘Command-and-Control’ servers. Met behulp van deze servers werden besmette IoT-apparaten (bots) aangestuurd. Deze bots scannen voortdurend IP-adressen op zoek naar andere kwetsbare IoT-apparatuur. Indien er werd vastgesteld dat er zich achter een IP-adres kwetsbare apparatuur bevond, werd er een aanval uitgevoerd en malware geïnstalleerd. De C&C-servers stuurden het botnet van geïnfecteerde apparaten vervolgens aan, zodat ze gebruikt konden worden voor een DDoS-aanval. Servers uit de lucht Met het offline halen van deze servers bij de bulletproof hoster is een slag toegebracht aan een infrastructuur die wereldwijd aanvallen uitvoerde. Hiermee is de aansturing van het bestaande Mirai-botnet onmogelijk gemaakt en infecties van nieuwe apparaten door dit botnet voorkomen. Over de betreffende bulletproof hoster werden ruim drieduizend meldingen gedaan van malwareverspreiding in een periode van een jaar. Ook kwam in het onderzoek naar voren dat dit botnet zeer agressief andere apparaten probeerde te infecteren, tot ruim een miljoen pogingen per maand op een apparaat. Welke DDoS-aanvallen kunnen worden toegeschreven aan dit botnet maakt deel uit van het verdere onderzoek. Hoe kun je misbruik van IoT-devices voorkomen? De meeste IoT-devices zijn ‘slim’ gemaakt door ze te koppelen aan het internet. Omdat ze in veel gevallen met standaardwachtwoorden beveiligd zijn en er ook geen algemene standaarden voor de beveiliging worden gehanteerd of zijn afgesproken door producenten, blijven deze systemen kwetsbaar. Door het resetten of opnieuw opstarten van het apparaat wordt de malware gewist. Het resetten van apparaten maakt ze echter niet minder kwetsbaar voor een aanval, want bij een volgende scan kunnen ze opnieuw worden geïnfecteerd. Gebruikers van IoT-apparaten kunnen misbruik van hun apparatuur voorkomen door de apparatuur te resetten en standaardwachtwoorden aan te passen, mits dit mogelijk is. Wat is een DDoS-aanval? Een DDoS-aanval houdt bijvoorbeeld in dat via een slimme thermostaat, koelkast of IP-camera een aanval op een website kan worden gelanceerd. Door een aanval met zoveel mogelijk geïnfecteerde apparaten tegelijkertijd uit te voeren worden er zoveel informatieverzoeken gedaan dat een website dit niet aankan en uit de lucht gaat.
Gemaakt door: 112zeeland
di 1 okt -   15:13  
Politie vindt wapens en gestolen goederen in woning
Vlissingen - Vlissingen - Een 19-jarige man uit Vlissingen is maandag aangehouden voor de vernieling van een beveiligingscamera. Dit gebeurde op heterdaad. Door de eigenaar van de camera is aangifte gedaan. De man is overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij is gehoord. Tijdens dit verhoor kwamen ook nog andere strafbare feiten aan de orde en de politie besloot huiszoeking bij de man te gaan doen. In zijn woning werden goederen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Die goederen zijn in beslag genomen en de herkomst wordt onderzocht. Ook werden in de woning wat slag- en steekwapens aangetroffen. Deze zijn eveneens in beslag genomen. De politie zal onderzoeken of het hier gaat om verboden wapens. De man is in verzekering gesteld en zit nog vast. Hij zal vandaag verder gehoord gaan worden door rechercheurs.
Gemaakt door: 112zeeland
di 1 okt -   11:44  
Twee bestuurders onder invloed van drugs
Cadzand, Sluis - Cadzand, Sluis - Maandag zijn twee bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Een 47-jarige man uit Oostburg en een 19-jarige man uit Terneuzen testten allebei positief tijdens een speekseltest. De man uit Oostburg werd rond 20.00 uur betrapt toen hij met zijn brommer ongeveer 80 km/u reed over de Zuidzandseweg in Cadzand. Hij werd staandegehouden door agenten en er werd een controle uitgevoerd. De speekseltest wees uit dat hij amfetamine had gebruikt. De man is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar heeft hij een verklaring afgelegd en is een bloedmonster van hem afgenomen door een GGD-arts. De resultaten van het onderzoek worden afgewacht. Daarna bepaalt de officier van justitie wat er verder met de man gaat gebeuren. De man uit Terneuzen reed rond 16.15 uur in zijn auto over de Nieuwstraat in Sluis. Uit de speekseltest die hij moest ondergaan bleek dat hij THC had gebruikt. Ook hij is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Een arts heeft bloed afgenomen. Dat monster wordt naar het NFI gestuurd waar het onderzocht zal worden. De officier van justitie bepaalt wat er met de man gaat gebeuren als de uitslag van het bloedonderzoek bekend is. Beide mannen kregen een rijverbod van 24 uur.