do 3 okt - 15:35
Goes - De politie heeft woensdag in een flatwoning aan de Appelstraat een hennepkwekerij ontmanteld. Agenten kwamen de kwekerij op het spoor na een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.

In de flatwoning trof de politie in twee kweekruimtes in totaal 368 hennepplanten aan. De bewoner is aangehouden. Delta Netwerk Groep doet aangifte van de diefstal van stroom, want die werd buiten de meter om afgenomen. Dit is levensgevaarlijk, want vaak worden dergelijke constructies op een provisorische manier aangelegd en lopen de omwonenden ook gevaar dat er brand in hun woning ontstaat.

Na het afleggen van een verklaring is de aangehouden verdachte weer in vrijheid gesteld. De burgemeester van de gemeente Goes beoordeelt momenteel welke stappen worden genomen met betrekking tot het sluiten van de woning op basis van artikel 13b van de Opiumwet. Op grond van dit artikel kan een burgemeester een pand of terrein waar drugs gefabriceerd of verhandeld wordt, sluiten.

Ingezonden door: 112zeeland