ma 21 okt - 11:39
Oosterschelderegio - De afgelopen weken zijn zeker vijf ouderen in de Oosterschelderegio slachtoffer geworden van een gemene nep CV-monteur. De politie roept oudere mensen op om alert te zijn op de praktijken van babbeldieven. Ook vraagt zij mensen met oudere ouders om met hen in gesprek te gaan over het fenomeen babbeltrucs.

Diverse bejaarde bewoners in Bruinisse, Krabbendijke en Kloetinge kregen 'bezoek’ van een ‘babbelaar’, een dief die oudere mensen via een babbeltruc probeert te bestelen van geld en sieraden. De man deed zich voor als CV-monteur en wist zich zo in bejaardenhuizen en -woningen met een smoes naar binnen te praten.
Let goed op, de smoezen zijn goed!
De slachtoffers werden overrompeld, waarna de dief naar binnen liep. Daarna werden de bejaarden afgeleid of gevraagd om bijvoorbeeld even de kraan vast te houden. Hierna nam hij waardevolle spullen weg en verdween. Dieven die de babbeltruc gebruiken zijn slimme ‘professionals’, die zich snel kunnen aanpassen. Ze weten zich onopvallend te verplaatsen, doordat ze zich voordoen als mensen die je kunt verwachten in het normale straatbeeld. Verwacht u niemand of verwacht u bijvoorbeeld wel iemand van een thuiszorgorganisatie, maar kent u de persoon die aanbelt niet, laat diegene dan niet zomaar binnen. Zorg ervoor dat uw deur niet helemaal open kan, bijvoorbeeld door een kierstandhouder. Vraag altijd om een legitimatie en bel gerust ter controle naar de organisatie of het bedrijf waar iemand van zegt te zijn.
Verdachte situatie? Bel 112
Bent u toch slachtoffer geworden? Doe altijd aangifte! Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon. Geef dit door aan de politie. Blijf rustig, neem geen risico's! Meld uw naam, uw woonplaats, het adres en wat er precies aan de hand is. Voor al uw niet-spoedeisende vragen of problemen belt u 0900-8844. Vermeld bij uw reacties over de nep CV-monteur altijd zaaknummer 2019252431.

Ingezonden door: 112zeeland