Selecteer per datum:

Gemaakt door: 112zeeland
za 29 jun -   10:18  
Automobilist aangehouden na roekeloos rijden
Cadzand - Cadzand - Vrijdagavond raakte op de Boulevard de Wielingen een jongeman gewond toen hij van de motorkap van een auto werd geslingerd.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 28 jun -   11:26  
Grond voor nieuwbouw Walcheren officieel aangekocht
Middelburg - Middelburg - Vertegenwoordigers van gemeente Middelburg (grondeigenaar) en politie tekenden vrijdagmorgen de overeenkomst voor de aankoop van de grond. Met deze koop is de politie eigenaar geworden van het grondstuk bij de entree van Middelburg.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 28 jun -   08:26  
Politie en Douane houden nachtelijke controle in havengebied
Nieuwdorp - Nieuwdorp - Donderdagavond en vrijdagochtend vroeg hebben agenten en opsporingsambtenaren van de Douane in en rondom de havens van Vlissingen een controle gehouden.
Gemaakt door: 112zeeland
do 27 jun -   18:40  
16-jarige jongen verdacht van overval
Terneuzen - Terneuzen - Woensdag 26 juni 2019 is een 16-jarige jongen uit Terneuzen door de politie aangehouden omdat hij verdacht wordt van een gewapende overval. Hij zou, samen met een ander op 11 juni 2019, een afhaalpizzeria overvallen hebben.
Gemaakt door: 112zeeland
do 27 jun -   13:48  
Aanrijding met lijnbus
Bruinisse - Laatste update: 27-06-2019 | 13:47 Bruinisse - Een 39-jarige man uit Oude Tonge bleek woensdagmiddag, onder invloed van drugs een aanrijding met een lijnbus te hebben veroorzaakt. Gelukkig was er alleen materiele schade te betreuren. Door de politie zijn getuigen gehoord en de afhandeling van de schade zal verder via de verzekering lopen. Volgens getuigen reed de bus al voor een groot gedeelte op de rotonde van de Rijksstraatweg in Bruinisse toen er ineens een bestelauto ook de rotonde kwam opgereden. Een aanrijding was toen niet meer te voorkomen. De bestuurder van de bestelauto werd dermate kwaad dat getuigen besloten de politie te bellen. Agenten kwamen ter plekke, controleerden de papieren van beide bestuurders en kwamen tot de conclusie dat de bestuurder van de bestelauto, een 39-jarige man uit Oude Tonge, helemaal niet in het bezit was van een rijbewijs. Ook had de man al antecedenten op het gebied van verdovende middelen, dus hebben de agenten een speekseltest bij hem uitgevoerd. Hieruit bleek dat hij amfetamine en methamfetamine had gebruikt. De man is overgebracht naar het politiebureau waar een GGD-arts een bloedafname heeft gedaan. Die wordt opgestuurd naar het NFI en daar onderzoekt men in hoeverre de man (nog) onder invloed was. Door de agenten werden bij de man ook nog vijf xtc-pillen aangetroffen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 27 jun -   13:12  
Automobilist wil wegrijden na aanrijding
Hulst - Hulst - In de nacht van woensdag op donderdag surveilleerden agenten rond de Grote Markt in Hulst. Het was ongeveer 00.20 uur toen ze een harde klap hoorden. Meteen daarna zagen ze dat een wegrijdende auto een geparkeerde auto had geraakt en beschadigd. Ze besloten de bestuurder aan te spreken, maar hij wilde dat liever niet en probeerde nog weg te rijden. De agenten roken vanuit de auto een sterke henneplucht. Ze hielden de bestuurder tegen zodat hij niet kon wegrijden. De man wenste nergens aan mee te werken en is uiteindelijk aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar is een speekseltest van de 29-jarige Belg (met onbekende woonplaats) afgenomen. De man bleek positief te testen op het gebruik van THC. Een GGD-arts is naar het bureau gekomen om een bloedmonster van de man af te nemen. Ook is het rijbewijs van de verdachte ingevorderd. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt tegen de man.
Gemaakt door: yvaine
ma 24 jun -   16:18  
Landelijk storing in 112 centralen
Zeeland - Even over 16.00 uur is er een landelijke storing uitgebroken. Er woord hart aan gewerkt om het weer in orde te maken. Er wort spoedig een noodnummer bekent gemaakt Later meer
Gemaakt door: Krukeltje
za 22 jun -   17:15  
Brandweervoertuig maakt flinke schuiver op A58 bij sHeerarendskerke
Vanmiddag rond 16.35 vond er een eenzijdig ongeval plaats met een brandweervoertuig op de A58 bij Sheerarendskerke. Twee ambu's en diverse brandweervoertuigen gingen met spoed ter plaatse. Over mogelijk letsel is niets bekend, maar dit zou meevallen. Het brandweervoertuig schoof minimaal 150 meter over de A58 en kwam tegen de middengeleider tot stilstand. De oorzaak kan een klapband zijn. Het voertuig is de 19-4394 VC2 Standplaats zierikzee uit dienst 2012 . Regionaal BiZa voertuig. Ombouw naar Bijzonder Materieel voor afdeling brandveilig leven. Huidig 19-4309 Brandweer voorlichting standplaats Middelburg.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 17 jun -   11:39  
Scooterbestuurder bedreigt duo met mes
Terneuzen - Terneuzen - Zondagavond werden op de Diepenbrockstraat een man en een vrouw door een scooterbestuurder met een mes bedreigd. De politie zoekt getuigen die meer over deze bromfietser of de bedreiging weten. Het incident gebeurde rond 19.00 uur. Het tweetal liep over het trottoir achter een van de flats. Vanuit de Zuidpolder kwam een scooter over het troittoir aangereden. Hij zoefde langs de wandelaars, waarop de man naar de bestuurder riep. Deze stopte onmiddellijk en liep op het tweetal af. De jongeman pakte een groot mes en bedreigde de man (24) en de vrouw (21). Zij zetten het op een lopen richting het winkelcentrum en hebben daarna de scooterrijder niet meer gezien. Kent u deze scooter(bestuurder)? De politie is een onderzoek gestart naar deze bedreiging en zoekt getuigen, die meer weten over de bedreiging, de bestuurder of de scooter. Het signalement luidt: ongeveer 18 jaar, getint uiterlijk, tenger postuur, kort gekruld haar en lengte ongeveer 1.75 meter. Hij droeg een korte rode jas, zwarte sportschoenen en een zwarte spijkerbroek. De scooter was metallic groen en had een blauw kenteken.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 16 jun -   10:02  
Vrouw aangehouden na steken partner
Zierikzee - Zierikzee- De politie heeft op last van de officier van justitie buiten heterdaad een 37-jarige vrouw uit Zierikzee in haar woning aan de Hoge Molenstraat aangehouden. Ze zou haar partner, een 30-jarige man uit Zierikzee in zijn arm hebben gestoken. De man zou na een ruzie in hun woning zijn gestoken door de vrouw. Dat gebeurde op zondag rond 1.30 uur. Hij is daarna naar het ziekenhuis gemoeten voor behandeling aan zijn verwondingen. Daarna waarschuwde de man de politie. Agenten zijn vervolgens naar de woning van het stel gegaan en hebben haar buiten heterdaad aangehouden. Ze is overgebracht naar het politiebureau. De man heeft aangifte gedaan.
Gemaakt door: 112zeeland
za 15 jun -   12:14  
Inbrekers snackbar aangehouden
yerseke - Yerseke - De politie heeft vrijdag 14 en zaterdag 15 juni twee jeugdige inbrekers aangehouden. Het tweetal (beide 15 jaar oud) zou op maandagochtend 10 juni hebben ingebroken bij een snackbar aan de Schotte. De politie deed na de inbraak ter plaatse onderzoek, hoorde getuigen en bekeek videobeelden. De buit betrof pakjes sigaretten. Uiteindelijk leidde het onderzoek naar de verdachten. Vrijdag werd een van de jongens thuis aangehouden. Bij hem thuis werden pakjes sigaretten en een bijl in beslag genomen. Zaterdagochtend meldde de tweede verdachte zich op het politiebureau in Goes. Ze zijn weer heengezonden en zullen maandag worden voorgeleid bij de kinderrechter.
Gemaakt door: 112zeeland
za 15 jun -   10:10  
Vrouw ernstig mishandeld door partner
Vlissingen - Vlissingen - Agenten hebben een 40-jarige man uit Den Bosch aangehouden aan de Piet Heinkade. De man zou zijn partner bij het sluizencomplex ernstig mishandeld hebben. Op vrijdag 14 juni kwamen er bij het Operationeel Centrum (de meldkamer) verschillende meldingen binnen dat er bij het sluizencomplex aan de Piet Heinkade een vrouw mishandeld werd. Agenten kwamen ter plaatse en troffen niet ver van het sluizencomplex een gewonde vrouw aan. Het bleek een 41-jarige Vlissingse te zijn. Ze lag gewond op de grond. Ambulancepersoneel ontfermde zich over het slachoffer. Ze moest voor behandeling aan haar verwondingen mee naar het ziekenhuis. Op aanwijzen van getuigen hield de politie een 40-jarige man uit Den Bosch aan. De man is aangehouden en afgevoerd naar het politiebureau. De politie is op zoek naar meer getuigen van de mishandeling. Deze zou rond 21.00 uur of iets daarvoor hebben plaats gevonden bij het sluizencomplex aan de Piet Heinkade in Vlissingen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 13 jun -   13:01  
groote controle Kapelle
Kapelle - Kapelle - Op woensdag 12 juni 2019 is er tussen 09.00 en 15.00 uur een verkeerscontrole gehouden in Kapelle. Deze controle is uitgevoerd op basis van een multidisciplinaire samenwerking tussen politie, Rijkswaterstaat en het ROVZ.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 12 jun -   11:44  
Medewerkers ontredderd na overval pizzeria
Terneuzen - Terneuzen - Dinsdagavond omstreeks 22.20 uur waren vier medewerkers van een afhaalpizzeria in de Axelsestraat in Terneuzen de zaak aan het opruimen. Er waren geen klanten meer in de zaak en dus kon er worden schoongemaakt, de kas kon worden opgemaakt en de bezorgscooters konden de schuur in. Helaas werd dit rustige tafereel ernstig verstoord door twee overvallers die ineens bij de zaak stonden.
Gemaakt door: 112zeeland
di 11 jun -   13:15  
Duitse automobilist onder invloed THC
Renesse - Renesse - Een Duitse automobilist werd vannacht gecontroleerd door agenten. Dit gebeurde op de Lagezoom in Renesse. Hij bleek, na het doen van een speekseltest, onder invloed van THC. De man kreeg een rijverbod van 24 uur.
Gemaakt door: 112zeeland
di 11 jun -   09:10  
Auto gecrasht na tanken zonder betalen
Arnemuiden, Bergen op Zoom - Arnemuiden, Bergen op Zoom - Omstreeks 21.00 uur op maandagavond meldde een medewerker van een tankstation langs de A58, ter hoogte van Arnemuiden, bij de politie dat er zojuist een auto hard was weggereden vanaf het tankstation. De inzittenden zouden hebben getankt en niet betaald.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 10 jun -   11:19  
Aanhouding harddrugs
Poortvliet - De politie arresteerde maandagochtend 10 juni 2019 rond 01u45 een 29-jarige vrouw uit Sint Maartensdijk, omdat zij vermoedelijk harddrugs bij zich had. Een 31-jarige verdachte uit Tilburg werd aangehouden, omdat hij mogelijk de inbeslaggenomen drugs wilde wegmoffelen. Een agent controleerde op de Achterstraat een bestuurster en haar bijrijder. Ze werkten mee aan de verkeerscontrole. De agent vond tientallen pillen en een witte poeder in een buisje. Het gaat mogelijk om harddrugs. Hij nam de goederen in beslag en arresteerde de bestuurster. Op het moment dat de verdachte gearresteerd was, miste de agent een doosje met drugs die hij even later terugvond onder een los kledingstuk van de bijrijder. Ook lag er een zakje met pillen naast de auto. De bijrijder werd aangehouden voor het wegsmokkelen van inbeslaggenomen goederen. Ze zitten vast voor verhoor.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 10 jun -   10:24  
Getuigen gezocht vernielingen
Ellemeet - De politie arresteerde zaterdagavond 8 juni 2019 rond 21u00 zes verdachten uit Duitsland van vernielingen van borden met kunstwerken, maar de politie zoekt getuigen omdat het verhaal niet duidelijk is. Dankzij een oplettende burger kon de politie zaterdagavond 8 juni 2019 zes jongeren, allemaal rond de 27 jaar, aanhouden op verdenking van vernielingen van borden met kunstwerken op de Nieuweweg. De borden moesten nog onthuld worden en waren nog afgeschermd voor publiek. De politie wist die avond zes verdachten te arresteren, maar het is niet duidelijk wie wat gedaan heeft. Daarom zoekt de politie getuigen. Naast de oplettende burger die aanwijzingen aan de politie kon geven, liepen er meer mensen rond. Mogelijk hebben zij iets gezien. De verdachten zitten nog vast.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 10 jun -   10:01  
Mishandeling handhaver
Middelburg - De politie arresteerde zondagmiddag 9 juni 2019 rond 16u40 op de Nieuwe Haven een 62-jarige automobilist uit Middelburg op verdenking van mishandeling van een handhaver. De politie ontving zondagmiddag 9 juni rond 16u30 een melding dat een verkeershandhaver op de Varkensmarkt geslagen was door een automobilist op het moment dat hij aangesproken werd door de handhaver. De verdachte reed weg richting de Nieuwe Haven waar het behoorlijk druk was. Agenten troffen de auto op de Nieuwe Haven aan. De bestuurder verzette zich tegen de aanhouding en de agenten gebruikten de pepperspray en de wapenstok. De verdachte gaf gas en het publiek moest daarvoor opzij springen. Enkele meters verder stopte de bestuurder, vermoedelijk doordat hij teveel last had van de pepperspray. Toen er assistentie kwam ging de verdachte zonder verzet mee naar het bureau. Hij zit vast voor nader onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 9 jun -   17:32  
nieuwe reddingsboot van de Domburgse Reddingsbrigade ge doopt
domburg - Op vrijdag 31 mei jl. vond de doop plaats van de RNR490 van de Domburgse Reddingsbrigade. De nieuwe reddingsboot is gedoopt door burgemeester Demmers van Gemeente Noord-Beveland. Voorzitter Tim de Jonge ontving de sleutels uit handen van Koen Breedveld, directeur Reddingsbrigade Nederland. Bij de doop van de boot waren ook oprichters en ereleden van de brigade Ab Schuiling en Jesse Kooman aanwezig. De boot heeft de naam “Kueerens” gekregen, een naam met een symbolische lading. De Kueerens, ook bekend als Domburger Rassen is het platengebied dat zich grofweg bevindt voor de kust van Walcheren tussen Domburg en het Banjaardstrand. De Domburgse Reddingsbrigade heeft lange tijd haar strandbewakingstaken in en rond Domburg uitgevoerd. Vanwege gunning van de strandbewakingstaak in Domburg aan een andere partij, heeft de brigade haar activiteiten verplaatst naar het Banjaardstrand in de gemeente Noord-Beveland, waar de brigade onder de naam Strandwacht Banjaardstrand de strandbewaking verzorgt. Met de naam Kueerens wordt zowel recht gedaan aan de historie van de brigade als aan de huidige locatie waar de brigade actief is en daarmee dus ook aan de toekomst. De Kueerens is na het prototype de eerste RNR490 die is afgenomen bij Reddingsbrigade Nederland. De boot is op een aantal punten aangepast aan de specifieke wensen van de brigade en de lokale omstandigheden in het bewakingsgebied.
Gemaakt door: 112zeeland
za 8 jun -   14:34  
Aangehouden verdachten in bewaring gesteld
Goes, Kloetinge - Vorige week zondag werden twee minderjarige jongens aangehouden omdat zij ervan werden verdacht een spoor van vernielingen te hebben aangericht in Goes en Kloetinge. Zij werden ontdekt door een politieagent die onderweg was naar zijn werk toen ze op een gestolen scootmobiel aan het rijden waren. De jongens werden verdacht van het plegen verschillende strafbare feiten; diefstal van fietsen, joyriden op een heftruck, diefstal van een scootmobiel, diefstallen uit schuurtjes, bekladden van auto’s met verf en het in brand steken van een kliko. In totaal zijn bij de politie 11 aangiftes binnen gekomen. Al bovengenoemde zaken zijn door de twee bekend. Uit het onderzoek dat volgde bleek dat de twee mogelijk nog meer op hun kerfstok hadden. Bij een zoeking op hun kamers vonden agenten een gestolen fototas en een tablet. Beide goederen bleken afkomstig te zijn van de diefstal uit een tent. Ook bekenden de twee jongens dat zij verantwoordelijk waren voor drie inbraken in een sportkantine, de diefstal uit een bouwkraan en nog een paar fietsendiefstallen. In de afgelopen week zijn de twee jongens voor de kinderrechter verschenen en die heeft hen in bewaring gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
za 8 jun -   11:47  
Aanrijding in Vlaketunnel, veroorzaker opgespoord dankzij getuige
Kruiningen - Op de A58, in de Vlaketunnel, gebeurde vrijdagmiddag rond 17.15 uur een aanrijding waardoor er een flinke file ontstond en de tunnel zelfs enige tijd moest worden afgesloten om hulpverleners veilig hun werk te laten doen en de beschadigde auto te kunnen bergen. Een 53-jarige man uit Naarden reed in zijn auto en verklaarde van achteren aangereden te zijn door een auto met een Duits kenteken. Hij raakte door die aanrijding de macht over het stuur kwijt en sloeg met zijn auto over de kop tegen de tunnelwand aan. Wonder boven wonder kwam hij er zonder kleerscheuren vanaf. De auto die hem had aangereden was er echter vandoor gegaan en had niet netjes de tijd genomen om gegevens uit te wisselen om de schade verder af te kunnen wikkelen. Omdat de betrokken auto een kentekenplaat verloren was, was al snel bekend bij de politie welke auto er betrokken moest zijn geweest bij het ongeval. Aan alle politiemensen in de buurt werd deze informatie doorgegeven en zij gingen op zoek naar het voertuig. Die auto werd even later aangetroffen in de Dijkwelsestraat in Kapelle. Een getuige had gezien dat een Duitse auto, met maar een kentekenplaat, door de bestuurder als het ware verstopt werd onder bosjes in de straat en vertrouwde het niet. Deze getuige is naar de betreffende auto gelopen en heeft hulp aangeboden aan de zichtbaar geschrokken mensen. Zij vroegen de getuige om hen, tegen betaling, naar Duitsland te brengen, maar de alerte inwoner van Kapelle belde in plaats daarvan naar de politie. Agenten kwamen ter plaatse en hebben de bestuurder (een 34-jarige man uit Duren) en de bijrijdster (een 27-jarige Duitse vrouw met een onbekende woonplaats) aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor het afleggen van een verklaring. Uit onderzoek bleek dat beide verdachten onder invloed waren van alcohol.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 7 jun -   09:56  
Gemeente en politie houden preventieve actie
Gemeente Veere - Agenten en BOA’s van de gemeente Veere hebben donderdagavond 6 juni een preventieve actie gehouden. Die was gericht op inbraken en illegale recreatie. In Koudekerk werden verschillende woningen bekeken op preventieve maatregelen zoals verlichting en goed hang- en sluitwerk. Met verschillende bewoners gingen de agenten en BOA’s in gesprek. Illegale recreatie In Westkapelle, Zoutelande en Biggekerke werd gecontroleerd op illegale recreatie. Er werd niets geconstateerd. Wel werden er folders uitgedeeld.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 7 jun -   05:11  
Walvis op bulp van schip
quarleshaven - Even rond 03.00 uur wordt er door een schipper van een sleepboot het beest ontdekt. De sleepboot is op dat moment het schip de Baltio Pearl aan de slepen. Door het draaien van het schip glijd het beest er af. De walvis drijft nu in de quarleshaven. Direct wordt het hemelt bij de haven beheerder. Toen de boot van Rijkswaterstaat er was zat de walvis al onder de steigers bij vopak. Om 06.00 uur is het dat vanonder gesleept naar een plaats waar het geborgen kan worden.
Gemaakt door: 112zeeland
do 6 jun -   14:54  
Zeer grote cocaïnewasserij ontdekt
Oud-Vossenmeer - Donderdagmorgen is in een boerenschuur aan de Molenweg een zeer groot cocaïne-productielaboratorium ontdekt. Er is niemand aangehouden. Zeer grote cocaïnewasserij ontdekt. Tijdens de storm die de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 juni over Nederland raasde is er een boom langs de Molenweg omgevallen. In de loop van de ochtend is men begonnen met het opruimen van deze boom. Tijdens de werkzaamheden rook men een bijzondere geur en zag men bij de boerenschuur enkele mannen lopen. Dat kwam verdacht over. Gealarmeerde agenten gingen op onderzoek uit en ontdekten in de schuur het laboratorium. De recherche en het team Landelijke Faciliteit Ondersteunen en ontmantelen (LFO), doen onderzoek. Het zal nog geruime tijd duren voordat het onderzoek is afgerond. Ook het de ontmanteling zal misschien wel enkele dagen in beslag nemen. De deskundigen van de politie beoordelen deze wasserij als één van de grootsten die in het land aangetroffen is. Dit lab is gevonden omdat er een vreemde lucht was waargenomen. Dat in combinatie met andere verdachte omstandigheden was genoeg. Bij de productie van XTC en andere synthetische drugs, is er altijd gevaar voor aanwezigheid van giftige stoffen, gassen, brand of ontploffing. Ook ontstaat er bij de productie gevaarlijk afval. Dit afval wordt vaak geloosd op open water of in de natuur en levert gevaar op voor de gezondheid van mensen, dieren en planten. Als er sprake is van lozingen op open water of het riool, is er ook gevaar voor de drinkwatervoorziening. Het is mede hierom, dat het van belang is labs en dumpingen op te sporen en de daders van deze drugscriminaliteit te straffen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 6 jun -   13:14  
Politie zoekt getuigen in zaak Oostkapelle
Oostkapelle - De recherche is bezig met een uitgebreid onderzoek naar de dood van een 78-jarige vrouw uit Oostkapelle. Ze werd vrijdag 24 mei gewond aangetroffen in haar woning aan de Veldzigt. Ze overleed ter plaatse. Na onderzoek bleek ze door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. Een 56-jarige man werd woensdag 29 mei in verband met de zaak aangehouden. In verband met verder onderzoek naar de zaak doet de recherche een oproep naar getuigen. Specifiek voor bezoekers of passanten van het woningencomplex aan de Veldzigt die daar vrijdag 24 mei tussen 14.00 uur en 17.00 uur geweest zijn of bijvoorbeeld door het park hebben gelopen.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 5 jun -   10:22  
Verdachte mishandeling verzet zich hevig tijdens aanhouding
Terneuzen - Een 33-jarige man uit Terneuzen die aan de Vondelstraat een 21-jarige en 34-jarige plaatsgenoot mishandelde is aangehouden. De man werkte niet mee aan zijn aanhouding. Een agente liep daardoor een gekneusde arm en pols op. Agenten kregen op dinsdag 4 juni rond 18.00 uur een melding van een mishandeling. Op de Vondelstraat troffen ze de twee slachtoffers aan. Een van hen, een 21-jarige man uit Terneuzen, was gewond aan zijn neus. Na het noteren van zijn gegevens ging hij naar de huisartsenpost. Het andere slachtoffer, een 34-jarige man uit Terneuzen, kon woning van de verdachte aanwijzen. Hij zou de twee mannen in een trappenhuis van een appartementencomplex aan de Vondelstraat vanuit het niets hebben aangevallen. De agenten gingen bij de verdachte aan de deur en wilden hem aanhouden. De man verzette zich daar hevig bij. Daarbij ontstond een worsteling waarbij een agente kneuzingen opliep. Ze moest zich door een arts laten behandelen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau, hij leek mogelijk onder invloed van drugs te zijn. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. De twee slachtoffers hebben aangifte van mishandeling gedaan.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 3 jun -   16:55  
Ambulancemedewerker tijdens hulpverlenen geslagen
Poortvliet - In een woning aan de Markt in Poortvliet is zondagavond een 29-jarige man uit Sint Maartensdijk aangehouden omdat hij een medewerker van de ambulancedienst mishandelde. De man had medische hulp nodig en zijn partner had een ambulance gebeld. Toen de ambulancemedewerker hem onderzocht sloeg hij hem op zijn hoofd. De hulpverlener liep hierbij een lichte verwonding op. Hij heeft aangifte gedaan. De 29-jarige man is naar het ziekenhuis vervoerd en daarna overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar heeft hij vandaag een verklaring afgelegd. De man was tijdens de hele situatie vermoedelijk onder invloed van drugs. De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd.