vr 28 jun - 11:26
Middelburg - Vertegenwoordigers van gemeente Middelburg (grondeigenaar) en politie tekenden vrijdagmorgen de overeenkomst voor de aankoop van de grond. Met deze koop is de politie eigenaar geworden van het grondstuk bij de entree van Middelburg.

Met de officiële aankoop is een belangrijke stap gezet in het proces naar de nieuwbouw, een politiegebouw met een markante verschijning, welke gezichtsbepalend wordt voor Walcheren en de provincie Zeeland. Naast de aankoop van de grond is de afgelopen tijd reeds veel energie gezet op het specifieke programma van eisen. Toekomstige gebruikers zijn hierbij nauw betrokken.

De komende tijd zal een wijziging van het bestemmingsplan worden aangevraagd en worden aanbestedingsprocedures opgestart voor een architect en vervolgens voor een aannemer. Vanwege de omvang van het project worden deze Europees aanbesteed.

Eerder werd gesproken over een beoogde oplevering van het districts- en teambureau in het derde kwartaal van 2020. De planning van het totale project is noodgedwongen, onder meer vanwege wijzigingen van het bestemmingsplan en de aanbestedingsprocedures bijgesteld. Momenteel wordt in de bouwplanning uitgegaan van een oplevering eind 2022.

Het voordeel van de bijgestelde planning is dat de politie nu ook een optie heeft kunnen nemen op het naastgelegen perceel. Er is namelijk een aanzienlijke kans dat er tevens een trainingscentrum in Middelburg komt. De Politie stelt namelijk een onderzoek in naar het onderwijs rondom beroepsvaardigheden. Daarbij worden ook de locaties (gebouwen) in Nederland betrokken. Hierbij is het een optie om de trainingslocatie van Vlissingen-Oost naar Middelburg te verplaatsen.

Ingezonden door: 112zeeland