Selecteer per datum:

Gemaakt door: Tommieboy
wo 29 feb -   19:46  
Bewonersbijeenkomst zedenzaak Westkapelle
Westkapelle - Vandaag is er door de burgemeester van Veere naar aanleiding van de zedenzaak in Westkapelle besloten om een bewonersbijeenkomst te organiseren met de dorpsraad in Herrijst in Westkapelle. De bijeenkomst zal beginnen om 19:00 uur op donderdag 1 Maart.
wo 29 feb -   18:05  
Getuigen gezocht van mishandeling
Zierikzee - De Zeeuwse politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die plaatsvond op dinsdag 28 februari om 17.00 uur op de Grachtweg in Zierikzee. Op die tijd stapte een 21-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland bij het busstation op de Grachtweg uit de bus. Eenmaal buiten werd hij direct belaagd door twee andere jongemannen, waarvan er één een bekende van hem is. Hij kreeg enkele harde klappen en trappen en liep daardoor letsel op in zijn gezicht. Toen omstanders de boel wilden sussen, werden zij door de twee jongemannen weggeduwd, bedreigd en uitgescholden. De politie stelt momenteel een onderzoek in. De oorzaak van de mishandeling is niet bekend. Mogelijk is de mishandeling met een gsm gefilmd. Mocht dit het geval zijn, dan wil de politie graag in contact komen met de filmer/ster. Ook andere getuigen worden verzocht zich te melden. Dat kan bij het politiebureau in Zierikzee of telefonisch naar nummer 0900-8844.
wo 29 feb -   18:04  
Beginnend bestuurder is rijbewijs kwijt
Zonnemaire - In Zonnemaire aan het Maximaplantsoen is woensdag rond 02.30 uur een 21-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Hij is meegegaan naar het politiebureau voor de ademanalyse. Hij blies 455 ug/l terwijl voor hem als beginnend bestuurder slechts 88 ug/l is toegestaan. Bij waarden hoger dan 350 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval. De officier van Justitie beslist over de teruggave ervan
wo 29 feb -   18:03  
Boetes voor in bezit hebben hennep
Breskens - Op het Veerplein in Breskens zijn dinsdagavond twee mannen uit Gent (B) van 22- en 23 jaar bekeurd omdat ze in het bezit waren van enkele gripzakjes hennep. Het tweetal is meegenomen naar het politiebureau in Oostburg. De hennep is in beslaggenomen en ieder van hen kreeg een boete van 350 euro. Na betaling hiervan mochten ze weer naar huis
Gemaakt door: Tommieboy
wo 29 feb -   09:20  
Man zegt 100 jongens te hebben misbruikt
Westkapelle - Een 60-jarige man uit Westkapelle heeft bij de politie in Zeeland verklaard dat hij de afgelopen dertig jaar een honderdtal jongens seksueel heeft misbruikt.
di 28 feb -   22:54  
Aanhoudingen voor drugsbezit
Terneuzen - Dinsdagmiddag zijn in een woning aan de Dijkstraat in Terneuzen drie mannen aangehouden. De drie; twee Terneuzenaars van 18- en 30 jaar en een 35-jarige Rotterdammer waren in het bezit van harddrugs. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau en verhoord.
di 28 feb -   11:17  
Update Vierde verdachte voor schietpartij in Middelburg aangehouden
Middelburg - De politie heeft in verband met de schietpartij in een bovenwoning aan de Markt in Middelburg dinsdag een vierde verdachte aangehouden. Het gaat om een 29-jarige Middelburger. Maandagavond werden drie mannen aangehouden. Een 45-jarige Middelburger en twee Vlissingers (35 en 36 jaar).
Gemaakt door: 112zeeland
ma 27 feb -   22:32  
schietpartij Middelburg
Middelburg - Drie verdachten aangehouden na schietpartij Middelburg Om ongeveer 20.15 uur meldt een getuige bij de politiemeldkamer dat er zojuist mogelijk een schietpartij heeft plaatsgevonden in een woning in Middelburg. Agenten van de Zeeuwse politie gaan direct ter plaatse in kogelwerende vesten. Na een vlug onderzoek in de woning op de Markt in Middelburg, treffen zij inderdaad sporen aan die er op wijzen dat er geschoten is in de woning. Vrij snel hierna wordt een eerste verdachte aangehouden en enige tijd daarna zelfs nog twee. De personalia van de verdachten zijn nog niet bekend op dit moment. Ook is er nog niets bekend over de rol die de drie hebben gespeeld ten tijde van de schietpartij. Wèl is bekend dat zij alledrie woonachtig zijn in Middelburg. Voor zover we nu weten zijn de aangehouden verdachten bekenden van elkaar. Mogelijk is een ruzie tussen hen drieën de aanleiding van de schietpartij. Het onderzoek is inmiddels in volle gang. De technische recherche van Politie Zeeland doet op dit moment nog onderzoek buiten de woning, maar 'verkleint' de plaats van het delict steeds meer naar binnen in de woning. Andere agenten zijn volop bezig met het horen van getuigen en de verdachten en in de loop van het onderzoek wordt er ook nog een huiszoeking gedaan in de woning op de Markt in Middelburg. Op dit moment zitten de drie aangehouden verdachten nog op het politiebureau in Middelburg, maar binnen afzienbare tijd worden zij overgebracht naar een politiecel in Torentijd.
zo 26 feb -   21:15  
Rijbewijs ingevorderd
Goes - Zondagavond is het rijbewijs ingevorderd van een 54-jarige Poolse automobilist. De man was rond 19.15 uur op de Van Hogendorpweg tegen een geparkeerde auto gereden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat hij ruim 4,5 maal teveel had gedronken. Zijn rijbewijs moest hij ter plaatse inleveren. De schade aan de auto's lijkt mee te vallen
zo 26 feb -   15:54  
Auto in de gracht
Zierikzee - Op de Nieuwe Koolweg is zondag rond 03.30 uur, door nog onbekende oorzaak, een auto in de gracht beland. De drie inzittenden liepen daardoor een nat pak op en konden zelf aan de kant komen. De bestuurder was na het ongeluk te voet er vandoor gegaan. Vermoedelijk was hij onder invloed van alcohol. Zijn identiteit is bij de politie bekend maar hij is nog niet aangetroffen. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.
zo 26 feb -   15:50  
Flinke boetes voor automobilist
Goes - Een 20-jarige automobilist uit Goes is zondag bekeurd voor het rijden zonder verlichting en met te hoge snelheid. Agenten wilden zondag rond 03.30 uur op de Deltaweg een personenauto controleren maar de bestuurder ging er met hoge snelheid vandoor richting De Poel. Agenten zetten de achtervolging in waarbij de snelheid opliep tot 170 km. Vervolgens reed de auto richting Middelburgsestraat, richting de Van Hogendorplaan waar de bestuurder zijn verlichting doofde. Uiteindelijk werd de auto leeg aangetroffen ter hoogte van de Thorbeckelaan. De bestuurder was er lopend vandoor gegaan. Door een hondengeleider werd nog in de omgeving gezocht maar dit leverde niets op. Even later zagen de agenten een andere auto langzaam voorbij rijden. Aan collega's werd gevraagd de inzittenden van deze auto te controleren. Het vermoeden bestond dat één van de inzittenden wel eens de weggelopen automobilist zou kunnen zijn. Dit bleek juist. De weggelopen bestuurder bleek een 20-jarige Goesenaar te zijn. Hij bekende al snel dat hij de overtredingen had gepleegd. Tegen hem werd ter plaatse proces-verbaal opgemaakt wat resulteerde in drie boetes. Twee voor te hard rijden en één voor het rijden zonder verlichting. Totaal 759 euro. Tevens wordt aan het CBR een mededeling rijvaardigheid uitgedaan en zal hij een Educatieve Maatregel Gedrag (EMG) moeten gaan volgen. Kosten 810 euro en drie dagen tijdActuele dossiers Dode brand Terneuzen Dode vrouw Goes landelijke dossiers Geen dossiers aanwezig
zo 26 feb -   15:48  
Hardrijders zijn rijbewijs kwijt
Sas van Gent - • Door de politie zijn zaterdagavond de rijbewijzen ingevorderd van twee bestuurders omdat ze meer dan 50 km te hard reden op de N252. Rond 19.30 uur werd een 28-jarige Franse motorrijder aan de kant gezet. Zijn snelheid was geklokt op 143 km waar echter 80 km is toegestaan. Een half uur later werd een 22-jarige automobilist uit Sas van Gent eveneens aan de kant gezet. Hij had 139 km gereden. Van beide bestuurders is ter plaatse het rijbewijs ingevorderd
zo 26 feb -   15:47  
Rijbewijzen ingevorderd voor rijden onder invloed
Zeeland - Op de Nieuwe Haven in Middelburg is zaterdag rond 20.45 uur een 34-jarige automobilist uit die plaats aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De man is overgebracht naar het politiebureau voor de ademanalyse. Daaruit bleek dat hij drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs werd vervolgens ingevorderd. Een 37-jarige automobilist uit Vlissingen werd zaterdag rond 20.45 uur op de Bossenburg in Vlissingen betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Uit de ademanalyse bleek dat hij ruim 3 maal de toegestane hoeveelheid had gedronken. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tijdens een alcoholcontrole op de Ruiterplaatweg in Kamperland is zondag rond 02.30 uur een 25-jarige automobiliste uit Kapelle betrapt op rijden onder invloed. Ook zij zat met teveel alcohol op achter het stuur en moest haar rijbewijs inleveren.
zo 26 feb -   15:46  
Inbraak bedrijfspand
Terneuzen - Zaterdag tussen 01.30 en 09.30 uur is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Rosegracht. Nadat een raam was geforceerd werd het pand doorzocht. Er werden enkele goederen weggenomen en een nog onbekend geldbedrag.
za 25 feb -   21:49  
Politie vraagt getuigen in onderzoek
Zeeland - De politie is op zoek naar mensen die woensdagavond in de omgeving van Kruiningen/Kapelle en in de trein van Kapelle richting Vlissingen een man met een ontbloot bovenlichaam hebben gezien. In het bijzonder is de politie op zoek naar twee jonge fietssters in de omgeving van Kruiningen/Kapelle. Ze worden verzocht de politie te bellen op tel. 0900-8844. De politie zoekt deze getuigen omdat niet geheel duidelijk is wat er met deze man is gebeurd.
za 25 feb -   21:46  
Politie zoekt eigenaar dode hond
goes - Goes • Op donderdag 23 februari is in een vijver in een bos in Goes-Zuid, nabij de Elvis Presleylaan en Beukenstraat, een dode hond gevonden. Het is een witte teef van ongeveer 1 jaar met bruine tekeningen, ongechipt, het ras is onbekend. De hond lag in een vuiniszak in de vijver. De politie is op zoek naar de eigenaar van deze hond of naar iemand die weet wie de hond daar in het water heeft gegooid. Men kan bellen met 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
za 25 feb -   18:25  
Rijden onder invloed, IJzendijke
IJzendijke - Zaterdag rond 00.30 uur werd in de Molenstraat in Waterlandkerkje een 25-jarige vrouw uit de gemeente Sluis betrapt op rijden onder invloed. Agenten zagen haar rijden over de Turkeijeweg in de richting van Waterlandkerkje en hoorden dat de auto heel veel lawaai maakte. Even later troffen zij de auto aan in de Molenstraat, met de vrouw achter het stuur. De auto was beschadigd en de banden waren kapot. Het bleek dat de bestuurster tussen Biervliet en IJzendijke twee verkeersborden uit de grond had gereden en op de N61 een reflectorpaaltje had geraakt. De vrouw werd meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse waaruit bleek dat zij 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zij kreeg een rijverbod van 6 uur.
Gemaakt door: 112zeeland
za 25 feb -   18:25  
Aanhouding wegens mishandeling in Goes
Goes - Op de Blaauwe Steen in Goes werd zaterdag om 02.30 uur een 17-jarige inwoner van Kapelle aangehouden wegens mishandeling. Hij had even daarvoor op een terras van een horecabedrijf op de Grote Markt een 19-jarige inwoner uit Goes met een terrasstoel geslagen en hem tevens enkele vuistslagen in het gezicht gegeven. De twee kenden elkaar niet, zij hadden een korte woordenwisseling met elkaar, waarna de 17-jarige toesloeg. Na korte zoekslag door de politie werd hij Op de Blaauwe Steen aangetroffen en aangehouden.
Gemaakt door: 112zeeland
za 25 feb -   18:24  
Woninginbraken in de gemeente Hulst
Hulst - Vrijdag tussen 17.30 en 22.30 uur werd ingebroken in twee woningen in de gemeente Hulst. In de Leeghwaterstraat in Hulst werden onder meer een gsm en een navigatiesysteem uit een woning weggenomen. In de Irenestraat in Graauw werden uit een woning een kluisje met daarin enkele tientallen euro's en wat kleingeld uit een portemonnee gestolen. Bij beide woningen werd een ruit vernield om binnen te kunnen komen.
vr 24 feb -   11:50  
Dodelijk bedrijfsongeluk
Ritthem - Bij Verbrugge Terminals aan de Engelandweg in Ritthem is vanochtend iemand omgekomen bij een bedrijfsongeluk. Volgens de politie kwam de melding even na 08.00 uur binnen. Er werden direct twee ambulances ter plaatse gestuurd. Eerst werd het traumateam uit Nijmegen opgeroepen, maar kort daarna werd de traumahelikopter uit Rotterdam gealarmeerd. De politie kon vanochtend nog niet zeggen wat er precies is gebeurd. Het slachtoffer overleed ter plekke. De politie is ter plekke om onderzoek te doen.
vr 24 feb -   11:49  
Diefstal uit schuur
Oost-Souburg - Tussen donderdag 15.00 uur en vrijdag 08.00 uur werd ingebroken in een schuur, behorende bij een woning in de Lingestraat in Oost-Souburg. Het slot van de schuur werd vernield en er werden onder meer een fiets, visgerei en gereedschap gestolen. De waarde van de gestolen goederen is onbekend.
vr 24 feb -   11:48  
Aanhoudingen in verband met beroving
Goes - Afgelopen zondagavond, 19 februari 2012, werd een 32-jarige vrouw uit Goes op de Van Heemskerkstraat in haar woonplaats beroofd van haar tas. In verband hiermee heeft de politie op dinsdagavond 21 februari 2012 een 19-jarige en 17-jarige inwoner uit Goes aangehouden. Tevens heeft de politie in de woningen van de jongens doorzoekingen gedaan. Beide jongens zitten vast in Torentijd en zitten in beperkingen. In het belang van het onderzoek kan de politie niet meer informatie geven.
vr 24 feb -   11:47  
Aanrijding op de Ten Ankerweg
Tholen - Op de Ten Ankerweg in Tholen werd donderdag rond 17.00 uur een 78-jarige vrouw uit Tholen aangereden. De vrouw fietste over de rotonde, komende vanaf de Ten Ankerweg. Zij kreeg geen voorrang van een 70-jarige automobilist uit Tholen die op de rotonde van de Postweg, overgaande in de Ten Ankerweg reed. De vrouw viel en kwam op haar hoofd terecht. Zij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek. De fiets en de auto raakten beschadigd.
do 23 feb -   19:48  
Koperdief aangehouden
Lewedorp - Afgelopen nacht rond 05.00 uur is op de Toldijk in Lewedorp een 25-jarige man uit de gemeente Borsele aangehouden voor koperdiefstal. In zijn auto lagen dikke grijze kabels met daarin een koperen binnenwerk. De man is ingesloten en de politie doet onderzoek waar de kabels zijn weggenomen. foto: politie zeeland
Gemaakt door: 112zeeland
wo 22 feb -   22:47  
Containerbrand in Terneuzen
Terneuzen - Even rond 20:46 uur was het weer raak op de Zuidlandstraat in Terneuzen. Er was weer een containerbrand in de brand gestoken. Ditmaal ging het om een afval container in de brandgang. De brandweer heeft de brand geblust met 1 hogedrukstraal. En daarna is de container gecontroleerd met een warmtebeeld camera. Over de schade is verder niets bekend.
wo 22 feb -   21:29  
Aanhouding voor kweken van hennep
Tholen - Woensdag is in een woning aan de Hoogstraat in Tholen de 47-jarige bewoner aangehouden. In zijn woning trof de politie een net geoogste hennepkwekerij aan met ongeveer 170 potten en restanten van afgeknipte henneptoppen.De stroom werd op illegale wijze verkregen. In de woning werd ook een vuurwapen aangetroffen. De man is ingesloten.
wo 22 feb -   21:28  
Aanhouding
Woensdagmiddag is op de Maanweg in Vlissingen een 21-jarige Middelburger aangehouden. De man wilde in het dierenasiel een hond ophalen die niet van hem was. Toen een medewerker van hem sommeerde het pand te verlaten maakte hij stennis. Hij is meegenomen naar het bureau en ingesloten.
wo 22 feb -   21:26  
Aanhouding door arrestatieteam
Vlissingen - • Woensdagmiddag rond 18.00 uur is door het AT, in de wijk Bossenburg in Vlissingen, een 25-jarige Vlissinger aangehouden. Eerder die dag had het AT een inval gedaan in een woning in Westerzicht maar toen was de man niet aangetroffen. Hij is ingesloten en het onderzoek van de politie wordt voortgezet.
wo 22 feb -   21:24  
Politie vraagt getuigen
Goes - De politie is op zoek naar mensen die getuige waren van een mishandeling die plaatsvond op woensdagmiddag rond 16.00 uur bij het Trefpunt aan de Kloetingseweg in Goes. Een 21-jarige vrouw uit Goes is daar door een man mishandeld en liep hierbij verwondingen aan haar hoofd op. Getuigen worden verzocht zich te melden via tel.0900-8844
wo 22 feb -   14:51  
Lekkage in treinwagon Nieuwdorp
Nieuwdorp - In Nieuwdorp is woensdagmiddag lekkage ontstaan in een treinwagon aan de Zwitserlandweg. Rond 13:45 uur werd er groot alarm gemaakt voor de lekkage.Diverse brandweervoertuigen en ambulancevoertuigen werden gealarmeerd voor de lekkage.Het zou gaan om fosfor wat uit een wagon lekt.
wo 22 feb -   14:50  
Eenzijdig verkeersongeval, Aardenburg
Aardenburg - Dinsdagochtend vond op de Draaibrugseweg in Aardenburg een eenzijdig verkeersongeval plaats.Een 73-jarige automobilist uit Sluis is daar rond 10.30 uur vermoedelijk onwel geworden en daardoor in de sloot gereden.
wo 22 feb -   14:49  
Bromfiets gestolen in Vlissingen
Vlissingen - Dinsdagavond werd in de Jacob Marislaan in Vlissingen een bromfiets gestolen.Het gaat om een blauwe Yamaha Cs50z, met kenteken 13FRD3.
wo 22 feb -   14:43  
Arrestatieteam doet inval in woning Westerzicht
Vlissingen - Dinsdagochtend hebben de ROG en het AT een inval gedaan in een woning in Westerzicht in Vlissingen.De inval vond plaats vanwege een eventuele aanhouding betreffende een lopend onderzoek. De betrokkene is niet in de woning aangetroffen en momenteel wordt daar door de recherche onderzoek gedaan. De ROG en het AT hebben de woning inmiddels weer verlaten.
Gemaakt door: 112zeeland
di 21 feb -   20:05  
Mogelijke schietpartij in Middelburg
Middelburg - Rond 19.00 uur is er mogelijk geschoten in de torenhofstraat in Middelburg. De politie ging direct terplaatsen en zetten een grootstuk van de straat af. De technische rechersche doet onderzoek. Ook is er in de wijde omgeving gezocht naar daders. Maar tot nu toe is er nog niemand opgepakt. Meer info volgt.
Gemaakt door: 112zeeland
di 21 feb -   19:16  
Tractor weggenomen, Goes
Goes - Van een bouwproject aan de Houtkade in Goes is tussen maandag 20 februari 16.30 uur en dinsdag 21 februari 06.30 uur een tractor weggenomen. De tractor stond geparkeerd achter een hekwerk en het is niet bekend hoe deze is weggenomen. Het is nogal een opvallen gekleurd voertuig, want hij is groen met gele velgen. Nog een bijzonderheid is dat er nagenoeg geen profiel meer op de banden zat. De tractor betreft er één van het merk John Deere, type 6800. Het bouwjaar is 1995 en hij heeft een waarde van enkele duizenden euro's.
Gemaakt door: 112zeeland
di 21 feb -   19:16  
Inbraak in Westerzicht, Vlissingen
Vlissingen - Op maandag 20 februari, tussen 11.00 en 20.15 uur, is er ingebroken in een woning aan de Westerzicht in Vlissingen. Om de woning binnen te komen werd een deur geforceerd door de inbreker(s). Er werden in de woning diverse kamers doorzocht. Er zijn sieraden buitgemaakt. De waarde van de sieraden is niet bekend. De technische recherche van Politie Zeeland heeft sporenonderzoek gedaan.
Gemaakt door: 112zeeland
di 21 feb -   18:30  
Getuigen gezocht van mishandeling, 's-Heerenhoek
's-Heerenhoek - Politie Zeeland is op zoek naar getuigen van een mishandeling die heeft plaatsgevonden in 's-Heerenhoek in de nacht van maandag op dinsdag. Een 30-jarige inwoner van Heinkenszand was carnaval aan het vieren in 'Paerehat' en wilde omstreeks 04.00 uur naar huis gaan. Hij liep rond dat tijdstip over de Burgemeester Timansweg in 's-Heerenhoek. Omstreeks genoemd tijdstip hoorde hij een meisje huilen en zag hij dat het meisje flink geslagen werd door een jongen. Andere jongens stonden erbij te kijken. Omdat deze actie hem tegenstond, is hij naar het groepje toegelopen en sprak hij de jongen aan die de klappen uitdeelde. Hier was die onbekende jongen kennelijk niet van gediend en hij gaf de man uit Heinkenszand ook nog een paar rake klappen. Hierdoor liep de 30-jarige man uit Heinkenszand licht letsel op aan zijn gezicht. De jongens renden daarna weg. Een signalement van de jongen die het slachtoffer geslagen heeft is: blanke jongeman van ongeveer 25 jaar oud. Hij was 1.80/1.90 meter lang en had een normaal postuur. Zijn haar was donker en hij had een klein sikje. Hij was gekleed in een boerenkostuum. Er is ook een signalement bekend van één van de jongens die erbij gestaan zou hebben: dit is een blanke jongen van ongeveer 25 jaar oud, eveneens donker haar in zogenaamde stekels geknipt. Hij droeg een rode houthakkersblouse met daaraan hangend een Elvisbril. Bent u getuige geweest van deze mishandeling, of kunt u de politie meer vertellen over de identiteit van de onbekende jongens, mogelijk helpt de kleding daarbij, dan wordt u verzocht om contact op te nemen met de Zeeuwse politie op telefoonnummer 0900-8844. U kunt zich ook persoonlijk melden op het politiebureau.
Gemaakt door: 112zeeland
di 21 feb -   18:29  
Hennepkwekerij ontdekt in woning, Middelburg
Middelburg - In een woning aan de Klein Vlaanderen heeft de politie dinsdagmorgen een hennepkwekerij ontdekt. De kwekerij was verdeeld over drie kamers en bestond uit totaal 325 hennepplanten. Uit onderzoek is gebleken dat de stroom buiten de meter om werd afgetapt. Alle planten en benodigde apparatuur zijn in beslaggenomen en zullen worden vernietigd. In de woning was niemand aanwezig, werd alleen maar gebruikt om hennepplanten te kweken.
di 21 feb -   18:11  
Auto op zijn kop op de A58
A58 - Dinsdagmorgen omstreeks kwart voor twaalf is door een nog onbekende redenen op de A58 een auto op zijn kop terrecht gekomen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 20 feb -   22:08  
weer een overval, Vlissingen
Vlissingen - Maandagavond is er weer een overval gepleegd dit keer op een restaurant. De overval vond plaats rond 21.00 uur in een restaurant aan de visserstraat in Vlissingen. Er zijn geen gewonden gevallen zover bekend. De politie denkt dat het om een dader gaat. De dader wist te ontkomen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 20 feb -   18:59  
Diverse inbraken op Walcheren
Vlissingen/Middelburg - In een woning aan de Chopinlaan in Vlissingen hielden inbrekers behoorlijk huis. Op vrijdag 17 februari verbraken zij tussen 13.00 en 22.30 uur een ruit van de woning om deze binnen te komen. De woning werd helemaal doorzocht en er werden heel veel goederen gestolen. Een televisie, een blue-rayspeler, (portable) dvd-spelers, spelcomputers, navigatiesysteem, fotocamera, diverse computers, I-pods, sieraden en kinderspaarpotten werden door de daders meegenomen. Door de technische recherche is onderzoek gedaan in de woning en de sporen die zijn verzameld worden verder geanalyseerd. Ook in Middelburg werd in een woning ingebroken. Aan de Meanderhof werd tussen zaterdag 21.30 uur en zondag 03.30 uur een raampje vernield om de woning binnen te komen. Ook hier werden een computer en sieraden buitgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 20 feb -   18:58  
Parkeerautomaat opengebroken in Sluis
Sluis - Een parkeerautomaat die is geplaatst aan de Burgemeester Aernoudtsweg in Sluis is in de nacht van zondag op maandag opgebroken. Rond 02.45 uur werd ontdekt dat de automaat vernield was. De geldcassette is uit de automaat gesloopt. Er zat een onbekend bedrag aan geld in de cassette. De schade aan de automaat zelf wordt geraamd op enkele duizenden euro's.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 20 feb -   18:57  
Drachtige ooien gestolen, Rilland
Rilland - Tussen zondagavond 20.00 uur en maandagochtend 08.00 uur zijn vier schapen uit een weiland weggenomen. Het weiland is gelegen aan de Grensweg in Rilland. De eigenaar van de schapen zag dat het hekwerk waar de schapen achter stonden vernield was. De schapen die zijn weggenomen betroffen ooien en ze waren alle vier drachtig.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 20 feb -   18:56  
Diverse inbraken in de zeeland
Zeeland - In Zeeuws-Vlaanderen is in het afgelopen weekend drie keer ingebroken of een poging daartoe gedaan. In een woning aan de Beukelzstraat in Clinge bleef het bij een poging. Vermoedelijk omdat deze woning is voorzien van uitstekend hang- en sluitwerk, zagen inbrekers zondag tussen 19.45 en 22.30 uur geen kans de woning te betreden. In een woning in dezelfde plaats in de Beatrixstraat werd op zaterdag 19 februari jl. tussen 13.00 en 23.15 uur ingebroken. De inbreker(s) is/zijn de woning binnen gekomen door een raam te forceren. De hele woning is doorzocht en er is o.a. een computer weggenomen. In een woning in Sas van Gent, aan de Rapenburg, werd ook ingebroken. Tussen zaterdagavond 22.00 uur en zondagmorgen 10.00 uur werd daar een raam gebroken. Inbrekers zagen kans om een televisie en een computer weg te nemen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 19 feb -   23:01  
Gewond na vechtpartij, Axel
Axel - Omstreeks 18.30 uur is in de Adriaen van Ostadeweg in Axel een man van 24 jaar uit Axel gewond geraakt nadat hij mogelijk is gestoken met een scherp voorwerp. Eén en ander vond kennelijk plaats na een vechtpartij op de openbare weg, de Zeeuwse politie doet op dit moment onderzoek naar de zaak. De technische recherche is ter plaatse om sporen af te nemen en er is een plaats delict afgezet. De identiteit van de twee mogelijke daders is bekend bij de politie en diverse agenten zijn op dit moment naar hen op zoek. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht door een ambulance. Over zijn toestand is nu nog niets bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 19 feb -   22:59  
Fietskijkavond in vlissingen
vlissingen - Op maandag 27 februari a.s. is er weer een fietskijkavond georganiseerd door Politie Zeeland. Tussen 19.00 en 20.00 uur kunnen aangetroffen fietsen uit heel Walcheren worden terugbezorgd bij hun eigenaar. De kijkavond wordt gehouden bij Garage Kuzee aan de Marie Curieweg 5 in Ritthem. Voor teruggave van uw fiets is een origineel proces-verbaal van aangifte nodig, neem dit dus mee als u komt kijken.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 19 feb -   22:55  
Controles in Thoolse horecabedrijven
Tholen - De NVWA (Nederlandse voedsel- en warenautoriteit) heeft, in samenwerking met agenten van Politie Zeeland, een controle gehouden op het naleven van het rookverbod in de Thoolse horecabedrijven. De controle startte vrijdagavond om ongeveer 22.00 uur en duurde tot 02.00 uur. Het rookverbod werd in 9 café's en horecagelegenheden overtreden en de uitbaters kregen dan ook forse boetes. Opvallend was dat er in sommige café's wel een aparte rookruimte was gemaakt, maar dat deze helemaal niet gebruikt werd. Als in een horecagelegenheid voor de eerste maal geconsteerd wordt dat het rookverbod wordt overtreden, dan volgt een boete van € 600,-. Bij een volgende constatering wordt de boete verdubbeld en bij nòg niet naleven van het rookverbod dan kan dit lijden tot (tijdelijke) sluiting van de horecagelegenheid.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 19 feb -   18:03  
Vechtpartij na verkeersruzie, 's-Heer Arendskerke
's-Heer Arendskerke - Zondag omstreeks 12.15 uur wilde een 31-jarige vrouw uit de gemeente Goes haar auto draaien op de Lange Achterweg in 's-Heer Arendskerke. De vrouw reed daarom een parkeerterrein gelegen aan de Lange Achterweg op. Ze wilde achteruit de weg weer oprijden, maar zag een personenauto met hoge snelheid, achteruit over de weg aan komen rijden. De auto reed haar richting op en de vrouw besloot te stoppen om de andere auto voor te laten gaan. Op dat moment zag zij dat er een voor haar onbekende man naar haar auto toe kwam. Hij was aan het vloeken en tieren dat het een lieve lust was. Toen deze man bij haar auto stond, hoorde de vrouw een harde knal. Het leek of de man een trap gaf tegen haar auto. De vrouw stapte uit en kreeg, volgens eigen zeggen, vrijwel meteen een kaakslag van de onbekende man. Nadat hij haar nog een klap had verkocht, wilde de man weglopen naar de personenauto die even tevoren achteruit reed op de Lange Achterweg. Dat lieten omstanders die de vechtpartij hadden zien gebeuren niet toe. Ze zijn de man bij de auto weg gaan halen en hebben hem vastgehouden tot de politie ter plaatse was. Agenten van de Zeeuwse politie hebben alle aanwezige getuigen gehoord, een aangifte van het 31-jarige slachtoffer opgenomen en de agressieve man (een 23-jarige man uit de gemeente Tholen) aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar wordt hij op dit moment gehoord.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 19 feb -   18:02  
Doorgereden zonder identiteit achter te laten, Terneuzen
Terneuzen - Op zaterdagavond omstreeks 20.00 uur reed een 39-jarige vrouw uit Hoek over de Churchilllaan in Terneuzen. Op een zeker moment moest de bestuurster van de personenauto stoppen voor een overstekende fietser. Zeer kort achter haar reed een auto met een Belgisch kenteken. Deze kon niet meer op tijd stoppen, omdat hij te weinig afstand hield van zijn voorgangster. De Belgische auto, die bestuurd werd door een 24-jarige man uit Essene, ramde de auto van de vrouw uit Hoek. Hierdoor ontstond schade aan de achterkant van haar auto. Zowel de vrouw uit Hoek als de man uit Essene stapten uit hun auto. De vrouw begon te bellen en vertelde de man te blijven wachten zodat ze gegevens konden uitwisselen en de schade konden regelen. De man wenste niet langer te wachten en reed weg van de plaats van het ongeluk, zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De vrouw werd vergezeld door twee kinderen in de tienerleeftijd. Deze hadden de tegenwoordigheid van geest om het kenteken van de vertrekkende auto te noteren. Dit is doorgegeven aan de Zeeuwse politie. Agenten konden de man een 20 minuten later in Westdorpe aanhouden. Hij is overgebracht naar het bureau en verklaarde dat hij gedronken had. Hij heeft een blaastest moeten doen waaruit dat inderdaad bleek. De man kreeg een rijverbod van drie uur, maar raakte niet zijn rijbewijs kwijt. De schade die hij veroorzaakt heeft kan hij hoogstwaarschijnlijk niet bij zijn verzekering claimen, want die hebben in hun voorwaarden vaak staan dat ze niet uitkeren als je beschonken achter het stuur zit. Vermoedelijk mag de man dus zelf voor het vergoeden van de schade opdraaien. Ook kan de man een proces-verbaal tegemoet zien omdat hij niet op de plaats van het ongeluk is gebleven om netjes zijn gegevens uit te wisselen met de benadeelde. Dit is namelijk verplicht.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 19 feb -   18:01  
Inbraak in woning, Rilland
Rilland - In een woning aan de Stellestraat in Rilland is tussen 20.00 uur zaterdagavond en 10.00 uur zondagochtend ingebroken. Door het forceren van een raam is/zijn de dader(s) de woning binnengekomen. De woning werd volledig doorzocht. Uit de woning is wat kleding en een (video)recorder meegenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 19 feb -   17:58  
update :Overvallen in woning, Middelburg
Middelburg - Op vrijdagavond omstreeks 19.30 uur staat een man voor de deur van een woning in de Korte Noordstraat in Middelburg. Als de bewoner de deur voor de man geopend heeft gaat hij de man voor naar zijn werkplaats, die ook in de woning is. Als de bewoner, een man van 70, zich op een zeker moment omdraait, ziet hij dat de onbekende man een op een vuurwapen toont. Er ontstaat dan een worsteling tussen de man en de bewoner. Hierbij krijgt de bewoner rake klappen, maar hij deelt zelf ook wat klappen uit. Het slachtoffer weet de onbekende man naar buiten te werken en deze gaat op de loop in de richting van het Hofplein in Middelburg, mogelijk samen met een andere man die vermoedelijk op de uitkijk heeft gestaan. Het is de overvaller niet gelukt om buit mee te nemen. Omdat de 70-jarige man lichtgewond is geraakt als gevolg van de klappen die hij kreeg, is hij naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij behandeld aan zijn verwonding en hierna mocht hij weer naar huis. In de tussentijd hebben agenten in de buurt een onderzoek ingesteld, ook is door een politiehond gezocht naar eventuele sporen van de daders. Ten behoeve van dit onderzoek is de Korte Noordstraat enige tijd afgesloten geweest ter hoogte van de Zuidsingel. Er zijn al diverse getuigen gehoord door de Zeeuwse politie en de technische recherche is langs geweest om sporen af te nemen en de situatie te fotograferen. Helaas zijn de daders nog niet gevonden. Het slachtoffer heeft een signalement doorgegeven van één van de daders. Het betreft een man van ongeveer 1.80/1.85 meter lang met een getinte huidskleur, hij was gekleed in (mogelijk) een donker trainingsjack met letters erop. Ook had hij een sjaal voor zijn gezicht. Zijn leeftijd wordt geschat op ongeveer 25 jaar. Van de man die mogelijk op de uitkijk heeft gestaan is verder niets bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 19 feb -   14:54  
Auto belandt in de berm, Kapelle
Kapelle - Op de A58 ter hoogte van Kapelle is zondag rond 01.45 uur een auto in de berm beland. Een 25-jarige vrouw uit Arnemuiden die achter het stuur zat, moest plotseling uitwijken voor een langzaamrijdende personenauto die voor haar reed. Hierdoor raakte ze in de berm en verloor de macht over het stuur. Vervolgens reed ze tegen de middengeleider en kwam tot stilstand in de rechterberm. De vrouw is ter plaatse door ambupersoneel onderzocht. Haar auto raakte beschadigd en moest worden weggesleept.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 19 feb -   14:53  
Rijbewijzen ingevorderd voor rijden onder invloed
Sas van Gent - Door de politie zijn in de nacht van zaterdag op zondag de rijbewijszen ingevorderd van drie bestuurders. Op de Westkade in Sas van Gent werd zondag rond 00.30 uur een 40-jarige automobilist uit België betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Hij had ruim 2,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 19 feb -   14:52  
Inbraak in kerk, Oost-Souburg
Oost-Souburg - In een kerkgebouw in Oost-Souburg is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Alle ruimtes in het gebouw werden doorzocht. Voor zover bekend is er alleen een kluis weggenomen. De technische recherche is ter plaatse geweest voor sporenonderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 19 feb -   14:50  
Rijbewijs ingevorderd, Vogelwaarde
Vogelwaarde - Door de politie is zaterdag het rijbewijs ingevorderd van een 46-jarige automobilist uit de gemeente Hulst. Hij reed rond 11.00 uur over de N290 met een snelheid van 143 km waar echter 80 km is toegestaan. De bestuurder werd aan de kant gezet waarna hij gelijk zijn rijbewijs kon inleveren.
za 18 feb -   15:30  
Brandweer oefening Ambachtencentrum
Goes - Vandaag was er een brandweer oefening bij het Ambachtencentrum. De oefening begon met een automatische brandalarm in het Ambachtencentrum. De bhv-ers moesten het pand zoveel mogelijk ontruimen. Toen bleek er toch nog mensen in het gebouw vermist zijn. De brandweer kwam met 2 blusvoertuigen en ladderwagen ter plaatse. De ovd ging ook ter plaatse. De bhv-ers stonden te wachten op de brandweermannen , om uitleg te geven over de personen die nog in het pand aanwezig waren. De brandweer ging naar binnen om uit te zoeken wat er allemaal aan de hand was, en ook de personen te zoeken die vermist waren. Na een korte tijd waren alle personen naar buiten gebracht en was alles onder controle. Iedereen kon terug kijken naar een geslaagde oefening.
Gemaakt door: 112zeeland
za 18 feb -   15:27  
Betrapt na poging inbraak, Middelburg
Middelburg - Op vrijdagavond omstreeks 23.45 uur kwam er een inbraakmelding binnen bij de meldkamer van Politie Zeeland. Direct zijn agenten van Politie Zeeland op de melding aan de Voltaweg in Middelburg af gegaan. Bij hun aankomst zagen ze twee mannen wegrennen bij het bedrijf waar de melding vandaan kwam. Eén man zat in een auto te wachten. Als eerste werd hij aangehouden. Dit betrof een 17-jarige Middelburger. Na een korte achtervolging door agenten en een politiehond konden de twee anderen ook worden aangehouden. Zij zijn 17 en 18 jaar oud en allebei woonachtig in Middelburg. De drie mannen zijn ingesloten in een politiecel in Torentijd. Agenten troffen bij hen diverse inbrekerswerktuigen aan evenals een hoeveelheid harddrugs. Al die goederen zijn in beslag genomen. Vandaag gaan de agenten van Politie Zeeland verder met het onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
za 18 feb -   15:25  
Rijbewijs van beginnend bestuurder ingenomen, Middelburg
Middelburg - Van een 20-jarige man uit Middelburg is het rijbewijs ingenomen door agenten van Politie Zeeland. De man reed, op zijn snorfiets, door de Koorkerkstraat en werd daar gecontroleerd door de agenten. Hij moest een blaastest afleggen waaruit bleek dat hij ruim vijf maal teveel had gedronken. Om die reden is zijn rijbewijs ingenomen en mag hij voorlopig dus niet meer op zijn snorfiets rijden. Het rijbewijs wordt opgestuurd naar de officier van justitie. Die bepaald of de man zijn rijbewijs terugkrijgt.
Gemaakt door: 112zeeland
za 18 feb -   15:22  
Aangehouden wegens mishandeling, Sas van Gent
Sas van Gent - Om ongeveer 02.30 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag is een 23-jarige man uit Sas van Gent aangehouden door agenten van de Zeeuwse politie. De man wordt er van verdacht in de Glacisstraat in zijn woonplaats een 21-jarige vrouw uit de gemeente Terneuzen te hebben mishandeld en bedreigd. De vrouw heeft aangifte gedaan en na een korte zoekactie is de man aangehouden in Westdorpe op de Sint Anthoniekade. De man is overgebracht naar een politiecel in Torentijd en zit daar op dit moment nog vast.
za 18 feb -   10:16  
Aangehouden wegens belediging
Goes - In de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 04.00 uur, is een 23-jarige man uit de gemeente Reimerswaal aangehouden door agenten van de Zeeuwse politie. Twee bikers van Politie Zeeland fietsten over de Oude Vismarkt, toen naar hen beledigingen werden geroepen. Zij hielden de man staande die hen had uitgescholden en zegden hem een bekeuring aan. Tijdens het gesprekje dat de agentes met hem hadden, viel er een pilletje uit zijn zak. Hierop rukte de man zich los en rende hij hard weg. De agentes zijn hem achterna gefietst en na een korte achtervolging konden zij hem staande houden en is de man ook aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij een verklaring heeft afgelegd. Tijdens zijn fouillering werd er nog een pil aangetroffen. Alle bij de verdachte aangetroffen drugs zijn in beslag genomen, evenals zijn mobiele telefoon. Tegen de 23-jarige man uit de gemeente Reimerswaal wordt proces-verbaal opgemaakt. Actuele dossiers Dode brand Terneuzen Dode vrouw Goes landelijke dossiers Geen dossiers aanwezig
Gemaakt door: 112zeeland
vr 17 feb -   21:47  
Afval gedumpt, Sint Philipsland
Sint Philipsland - Politie Zeeland heeft een onderzoek ingesteld naar een afvaldumping, die vermoedelijk tussen dinsdag en woensdag, aan de Del Campoweg in Sint Philipsland plaatsvond. Woensdag is aan genoemde weg een zeer grote hoeveelheid afval aangetroffen (geschatte hoeveelheid van 30 kuub). Omdat in de berg afval ook asbest is aangetroffen is de Del Campoweg afgesloten tot het asbest door een erkend asbestverwijdersbedrijf is afgevoerd. De mogelijkheid bestaat dat het afval afkomstig is uit de provincie Brabant. De politie op zoek naar getuigen (bijvoorbeeld mensen die tussen dinsdag en woensdag een voertuig met aanhanger aan de Del Campoweg hebben zien staan).
vr 17 feb -   20:18  
Gewapend overval Middelburg
Middelburg - Op een bedrijfspand aan de Korte Noordstraat in Middelburg is vrijdagavond rond 19.40 uur een gewapende overval gepleegd. De politie is op zoek naar de twee daders van de overval.
vr 17 feb -   17:37  
Minderjarige meisjes vermist
Politie Zeeland is op zoek naar drie minderjarige meisjes die sinds donderdagochtend vermist worden.
do 16 feb -   21:30  
Kop-staart aanrijding
's-Gravenpolder - Donderdagochtend rond 08.35 uur vond er op de Bernhardweg in 's-Gravenpolder een kop-staart aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 36-jarige automobilist uit Goes stond tussen de Nieuwe Vierwegen en de 's-Gravenpolderseweg achterin de rij wachtenden voor het verkeerslicht. Een 38-jarige automobiliste uit Tholen, die daarachter kwam aanrijden, kon niet meer op tijd tot stilstand komen. De vrouw uit Tholen is met pijn op haar borstbeen per ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Goes.De inzittende van de man uit Goes, een 36-jarige vrouw uit Goes, is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Goes.
Gemaakt door: Tommieboy
do 16 feb -   19:11  
OM berust nog niet in uitspraak Checkpoint
Terneuzen - Justitie legt zich er vooralsnog niet neer bij neer dat eigenaar Meddie W. en 16 medeverdachten in de zaak rond megacoffeeshop Checkpoint in Terneuzen vrijuit gaan.
do 16 feb -   13:28  
Wie is zijn fototoestel verloren?
Kortgene - Bij de politie in Heinkenszand ligt een fototoestel te wachten op zijn eigenaar. Het toestel, van het merk Sony, is op zondag 6 februari jl. gevonden door een voorbijganger op de Kortgeenseweg in Kortgene. Op de camera staan meerdere foto's waaronder deze twee (om privacyredenen zijn de gezichten onherkenbaar gemaakt). Denkt u deze personen te herkennen of weet u van wie de camera is? Bel dan met de politie op telefoonnummer 0900-8844.
do 16 feb -   13:25  
Opnieuw aanhoudingen in verband met poging beroving
Goes - In het onderzoek naar de straatroven in Goes, die op 28 december aan de Frans Den Hollanderlaan en op 19 januari aan de Oostsingel in Goes plaatsvonden, zijn dinsdag 14 februari j.l. wederom 2 verdachten aangehouden. Het betreffen een 15-jarige jongen uit Middelburg en een 16-jarige jongen uit Oost-Souburg. Beiden worden verdacht van een poging tot tasjesroof in Goes op 28 december 2011. De aanhoudingen van gisteren zijn een voortvloeisel uit het onderzoek naar de straatroof die op 19 januari j.l. aan de Oostsingel in Goes plaatsvond. Hierbij werd een vrouw met een stroomstootwapen bedreigd. Ze zijn momenteel ingesloten in Torentijd. De afgelopen weken zijn al 7 jongens in de leeftijd van 14/16 jaar, afkomstig uit de gemeenten Veere, Vlissingen en Middelburg aangehouden. In totaal zijn nu 9 minderjarige verdachten aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de twee bovengenoemde zaken in Goes alsmede een poging beroving van een man in Middelburg. De zaken werden in wisselende samenstellingen gepleegd. De twee hoofdverdachten zitten nog vast. Actuele dossiers Dode brand Terneuzen Dode vrouw Goes landelijke dossiers Geen dossiers aanwezig
do 16 feb -   13:24  
Aanrijding A58
Heinkenszand - Vanmorgen om 07.15 uur vond op de A58 ter hoogte van de afslag Heinkenszand, een kop- staartaanrijding plaats waarbij drie voertuigen waren betrokken. Bij de aanrijding waren twee bestelbusjes en een personenauto bestrokken. Vier inzittenden zijn met lichte verwondingen naar het ziekenhuis in Goes vervoerd. Drie van hen konden na behandeling naar huis. De vierde persoon heeft een achillespeesblessure opgelopen en moest wat langer blijven.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 15 feb -   18:35  
Man aangehouden in Vlissingen
Vlissingen - In de Kasteelstraat in Vlissingen is woensdagochtend rond 11.00 uur door de Regionale Ondersteuningsgroep (ROG) een 52-jarige man aangehouden. Uit info was gebleken dat de man een vuurwapen in zijn woning had. Door de ROG is een instap in de woning gemaakt en er is inderdaad een wapen aangetroffen. De 52-jarige man is daarna aangehouden.
wo 15 feb -   14:06  
Herkent u de daders van een laffe diefstal?
Vlissingen - Politie Zeeland is op zoek naar een man en een vrouw die op dinsdag 10 januari jl. rond 12.15 uur in Papegaaienburg in Vlissingen een bejaard echtpaar hebben bestolen. Kort daarvoor was het echtpaar in de Agrimarkt in Papegaaienburg. Tijdens het pinnen bij de kassa, stonden een jonge man en een jonge vrouw enkele malen vlak achter hen. Zij volgden het echtpaar naar een flat in Papegaaienburg en stapten bij hen in de lift. In de lift zag het jonge stel kans de handtas van het oudere echtpaar, die tussen de boodschappen lag, weg te nemen. In deze tas zaten o.a. hun bankpassen. Eenmaal thuis bemerkte het echtpaar pas de diefstal. Toen ze contact opnamen met hun bank bleek dat er al meerdere malen geld opgenomen en betaald was met de passen. In totaal gaat het om een bedrag van een paar duizend euro. Politie Zeeland heeft een aantal bewakingsbeelden uit de Agrimarkt en is op zoek naar mensen die de daders van deze laffe diefstal herkennen. Signalement man: 25 tot 30 jaar Licht getint Kort zwart haar Zwarte jas met capuchon en bontkraag Blauwe spijkerbroek Signalement vrouw: 25 tot 30 jaar Grijze Peruaanse muts met flappen Witte jas met bontkraag Beige broek Lichte Uggs Het stel sprak mogelijk Portugees met elkaar. Kunt u meer vertellen over de man en vrouw die het bejaarde echtpaar hebben bestolen of bent u getuige geweest van bovengenoemd incident? Dan kunt u bellen naar 0900-8844, of u kunt zich melden op het politiebureau in Vlissingen. Blijft u liever anoniem dan kunt u bellen naar 0800-7000.
wo 15 feb -   12:59  
Twee mannen gewond bij handgemeen
Goes - Dinsdagavond raakten in de Jan van Riebeekstraat in Goes twee mannem gewond bij een handgemeen. De twee mannen van 29 en 35 jaar, beiden uit Goes, raakten slaags vanwege een reeds langer lopend conflict. Ze liepen allebei hoofdletsel op en de 35-jarige moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De mannen hebben aangifte tegen elkaar gedaan; ze zijn beiden aangehouden en naar Torentijd gebracht.
wo 15 feb -   12:58  
Rijden onder invloed
Vlissingen - Op de Nieuwe Zuidbeekseweg in Vlissingen moest een 45-jarige Vlissingse bestuurder van een bestelauto dinsdag omstreeks 23.00 uur zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel te veel had gedronken. Agenten zagen dat de man erg ruim door de bocht heen de Nieuwe Zuidsbeekseweg op kwam rijden. Na een stopteken werd een blaastest afgenomen, waaruit bleek dat hij ruim 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken
wo 15 feb -   12:56  
Rijden onder invloed
Brouwershaven - Op de Haven-Noordzijde werd dinsdag rond 21.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 31-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland, omdat hij veel te veel had gedronken. Agenten zagen hem op de Haven-Zuidzijde nabij een horecabedrijf wegrijden. Hij kreeg op de Haven-Noordzijde een stopteken en er werd een blaastest afgenomen. De man bleek bijna 3x de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken.
Gemaakt door: 112zeeland
di 14 feb -   19:00  
Hennepkwekerij aangetroffen in woning, Stavenisse
Stavenisse - Door de politie is dinsdagmorgen in een woning aan de Wilhelminastraat een hennepkwekerij aangetroffen van in totaal 609 hennepplanten. Bij binnenkomst in de woning troffen agenten vier personen aan die bezig waren met het knippen van henneptoppen. Dit viertal, een man en drie vrouwen afkomstig uit Rotterdam en omgeving, zijn ter plaatse aangehouden. Even later kwam ook nog een 42-jarige man uit de gemeente Tholen ter plaatse, ook hij is aangehouden. Op de zolderverdieping werden in totaal drie kweekruimten aangetroffen met in totaal 609 hennepplanten. Eén kweekruimte met alleen lege potten zonder hennepplanten, een kweekruimte met 225 oogstrijpe hennepplanten en een kweekruimte met 384 hennepstekken. De kwekerijen werden ontmanteld door personeel van de Gemeente Tholen. Door de Delta werd vastgesteld dat de stroom, die nodig was voor de hennepkwekerijen op illegale wijze werd afgetapt.
Gemaakt door: 112zeeland
di 14 feb -   18:46  
Politie zoekt getuigen van openlijk
Vlissingen - De politie in Vlissingen is op zoek naar getuigen van openlijk geweld dat plaatsvond zondag 12 februari rond 03.00 uur op de Nieuwendijk en in de Sarazijnstraat. Op de Nieuwendijk mishandelde een 22-jarige Vlissinger een 35-jarige plaatsgenoot. Een portier van een horecabedrijf die de twee uit elkaar haalde, kreeg van de 22-jarige een vuistslag in zijn maagstreek. Het conflict kreeg een vervolg in de Sarazijnstraat waar de 35 jarige Vlissinger door meerdere personen, waaronder de 22-jarige Vlissinger, in elkaar werd geslagen. Hij raakte hierbij gewond en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de twee personen die zijn aangehouden voor deze mishandeling. De politie zoekt getuigen van deze mishandelingen. Zij worden verzocht te bellen naar 0900-8844.
ma 13 feb -   20:43  
Inbraak in woningen
Cadzand - Tussen vrijdag 16.00 uur en maandag 07.00 uur is ingebroken in vier nieuwbouwoningen in de Lange Strinkweg in Cadzand. Uit deze vier woningen zijn cv-ketels gestolen. De woningen waren opleveringsgereed.
ma 13 feb -   18:00  
16-jarig meisje vermist
Goes - Sinds zondagochtend 12 februari wordt de 16-jarige Jelena Nikolic uit Goes vermist. Jelena is 1.67 meter en heeft normaal postuur en is niet brildragend. Zij heeft bruine ogen en bruin lang haar. Bij haar verdwijning droeg zij een spijkerbroek, donkere laarzen en een wit jack. Het meisje verbleef in het Asielzoekerscentrum in Goes. Heeft u het meisje gezien of kunt u meer vertellen over haar verblijfplaats belt u dan naar 0900-8844 of meldt u op een politiebureau.
ma 13 feb -   15:32  
Winkeldief bij C1000 aangehouden
Renesse - Een 69-jarige vrouw uit de gemeente Schouwen-Duiveland is op maandagmorgen aangehouden in de C1000 in Renesse, omdat zij goederen had gestolen in die winkel. De vrouw had drie flessen rode wijn in een tas gedaan en rekende deze vervolgens niet af toen zij wèl andere boodschappen betaalde bij de kassa. De vrouw is aangehouden en overgedragen aan de Zeeuwse politie. Ze is overgebracht naar het politiebureau en heeft daar een verklaring afgelegd. Met een proces-verbaal op zak is zij vervolgens weer naar huis gestuurdActuele dossiers Dode brand Terneuzen Dode vrouw Goes landelijke dossiers Geen dossiers aanwezig
zo 12 feb -   18:56  
Inbraak bij bedrijf
Breskens - Tussen donderdag 17.30 uur en zaterdag 09.45 uur is ingebroken bij een bedrijf in de Deltahoek in Breskens. Er zijn onder andere handschoenen, kantoorartikelen, frisdrank, bier, een geldbedrag en snoepgoed weggenomen.
zo 12 feb -   18:56  
Rijbewijs ingevorderd
Zierikzee - Politie Zeeland betrapte zaterdag rond 19.00 uur een man op het rijden onder invloed in de Grachtweg in Zierikzee. De 54-jarige bestuurder uit Zierikzee blies 570 ugl (1,3 promille) waarop zijn rijbewijs is ingevorderd.
zo 12 feb -   18:55  
Twee verdachten inbraak aangehouden
Vlissingen - Bij Politie Zeeland kwam rond 03.15 uur zondag de melding binnen van een inbraak in een loods aan de Oude Industrieweg in Vlissingen. De politie ging ter plekke met een diensthond. Eén van de verdachten, een 24-jarige Vlissinger, is in de Boterbloemlaan aangehouden. De politie kwam een andere verdachte op het spoor met hulp van de diensthond die een geurspoor oppikte welke leidde naar een woning in de Meidoornlaan waar de verdachte naar binnen was gegaan tot schrik van de bewoners. Ook deze verdachte, een 29-jarige Middelburger is aangehouden. Beiden zijn in verzekering gesteld. De politie heeft deze zaak in onderzoek.
zo 12 feb -   18:54  
Twee mannen aangehouden
Vlissingen - Afgelopen nacht, rond 03.15 uur, zijn twee mannen aangehouden door Politie Zeeland in de Sarazijnstraat in Vlissingen. Naar aanleiding van een melding van een ruzie is de politie ter plekke gegaan en heeft een 22-jarige Vlissinger aangehouden wegens dreigende wanordelijkheden. Een andere man, een 21-jarige Vlissinger, is aangehouden wegens het niet voldoen aan een verordening. Tevens kon de 21-jarige geen ID-bewijs tonen. De 22-jarige man is inverzekering gesteld. De politie onderzoekt deze zaak.
zo 12 feb -   16:45  
Auto in de sloot door gladheid
Vanmiddag is omstreeks 4 uur een auto op de A58 t.h.v. Oost-Souburg in de sloot beland. Voor de zekerheid is een Ambulance ter plaatse geweest om de inzittende te controleren.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 12 feb -   16:23  
Wapens gevonden in water Wolphaartsdijk
Wolphaartsdijk - Door een duiker, een 23-jarige Vlissinger, zijn zaterdag rond 14.43 uur wapens aangetroffen in het water aan de Muidenweg in Wolphaarsdijk. Op verzoek van de politie ging de duiker nogmaals te water in een nieuw wak en haalde drie vuurwapens boven. De politie onderzoekt de herkomst van de wapens.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 12 feb -   16:21  
Man van trap gevallen in Vlissingen
Vlissingen - Zondagnacht rond 04.00 uur is in een woning in de Gravenstraat een man van de trap gevallen. De man, 22 jaar en woonachtig in Vlissingen, is per ambulance naar het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam vervoerd. Er is geen sprake van een misdrijf. Voor het ongeval zijn twee ambulances en een traumahelikopter opgeroepen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 12 feb -   16:18  
kapitein vaarverbod voor 8uur
Westerschelde. - Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft zaterdag 11 februari 2012 omstreeks 15.00 uur een vaarverbod van acht uur opgelegd aan een 60-jarige kapitein van een Brits kustvaartuig. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het varen onder invloed op de Westerschelde. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 810 ug/l (1,8 promille). De Kustwacht waarschuwde de Waterpolitie van het KLPD, omdat het schip vreemd vaargedrag vertoonde 30 mijl buitengaats. De bemanning van de P41 van de unit Zeeuwse Stromen zag het schip op de Westerschelde varen en stelde een onderzoek in. Het schip was op weg naar Gent (B). De kapitein is na het onderzoek niet meer aan boord gegaan. Het schip kon verder varen omdat de stuurman ook bevoegd was en niet had gedronken. Aan boord bevonden zich acht bemanningsleden.
zo 12 feb -   14:00  
Treinconducteur mishandelt reiziger
Goes - Een 48-jarige treinconducteur is zaterdagmiddag aangehouden nadat hij een passagiere zou hebben mishandeld. De 23-jarige reiziger had geen geldig kaartje voor de treinreis van Amsterdam naar Vlissingen. Toen de conducteur haar een boete wilde geven ontstond er ruzie. Het slachtoffer zou hierbij zijn geschopt en geslagen. De politie hield de man niet veel later aan op het station van Goes. Hij zit nog altijd vast voor verhoor. Het KLPD onderzoekt de mishandeling.
za 11 feb -   21:19  
Man in vrijheid gesteld
Vlissingen - Het Openbaar Ministerie heeft besloten de verdachte van ontucht met een 3-jarig meisje op kinderopvang Tuimelaar in Vlissingen in vrijheid te stellen. Het onderzoek dat is ingesteld naar aanleiding van de aangifte van de ouders, heeft niet geleid tot verdere onderbouwing van de verdenking. In de afgelopen dagen zijn er geen nieuwe aangiften tegen de man gedaan bij de politie. Er is daarom onvoldoende reden om hem langer vast te houden. Het onderzoek wordt de komende weken voortgezet. Alle betrokken ouders en verzorgers zijn op de hoogte gesteld middels een brief van de gemeente. Voor vragen kunnen zij, met uitzondering van zondag 12 februari, terecht bij het informatienummer van de GGD, telefoonnummer 0113-249480. Bron: Openbaar Ministerie Middelburg
za 11 feb -   11:56  
Wil eigenaresse van scooter zich melden?
Goes - De politie is op zoek naar de eigenaresse van de zwarte scooter die in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Oude Vismarkt in Goes getracht is weg te nemen. Ze wordt verzocht te bellen met 0900-8844
za 11 feb -   11:54  
Poging overval
Hulst - Vrijdag tegen sluitingstijd heeft een onbekende man gepoogd geld weg te nemen uit de kassa in de SPAR-supermarkt aan de Poorterslaan in Hulst. De man dwong een medewerkster de kassa open te maken maar deze weigerde dit waarna de onbekende man er zonder buit vandoor ging.
za 11 feb -   11:53  
Aanhouding
Terneuzen - Afgelopen nacht is in de Eikenstraat in Terneuzen een 28-jarige man aangehouden voor het mishandelen van zijn 30-jarige huisgenote en het vernielen van huisraad. De vrouw is door hem geslagen en geschopt.
za 11 feb -   11:51  
Diefstal personenauto
Veere - Afgelopen nacht is vanaf de Markt in Veere een zwarte Honda Civic met het kenteken GNXB75 weggenomen.
Gemaakt door: kees wesdorp
za 11 feb -   11:00  
Schoorsteenbrand Yerseke
Yerseke - De brandweer heeft vrijdagavond een schoorsteenbrand geblust aan de damstraat in Yerseke De brand werd rond 20;30 uur ontdekt. De brandweer heeft met behulp van de ladderwagen uit Goes de schoorsteen geveegd en met behulp van een warmtebeeldcamera de temperatuur in de schoorsteen gemeten. Nadat zeker was dat alle vuurhaarden waren gedoofd kon de brandweer inpakken en terug naar de kazerne keren. De gemeente heeft daarna nog extra gestrooid in de straat omdat er een flinke plas water op de weg lag, dat meteen een ijsbaan werdt. Dit was ontstaan door de openstaande brandkraan.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 10 feb -   22:22  
Winkeldief krijgt flinke boete, Hulst
Hulst - Een 35-jarige inwoonster uit Waasmunster (B) is vrijdagmorgen betrapt op winkeldiefstal bij de C1000 in Hulst. Zij probeerde een aantal flessen wijn, ter waarde van meer dan 100 euro langs de kassa te smokkelen zonder deze te betalen. Ze werd echter betrapt en na haar aanhouding overgebracht naar het politieburo. Na verhoor en betaling van een boete € 290,00 werd zij weer in vrijheid gesteld. De vrouw heeft een winkelontzegging gekregen voor 1 jaar. Ze kan tevens nog een rekening tegemoet zien van € 151,00 in het kader van 'afrekenen met winkeldieven'. (Dit betreft een schadevergoeding als tegemoetkoming voor de tijd die de winkelier kwijt is i.v.m. de afhandeling van de winkeldiefstal).
Gemaakt door: 112zeeland
vr 10 feb -   22:20  
Flinke schade bij eenzijdig ongeval, Zuidzande
Zuidzande - Op de Oostburgsestraat is vrijdag rond 01.00 uur een auto zwaar beschadigd geraakt bij een eenzijdig ongeval. Het voertuig was ter hoogte van de versmalling uit de bocht gevlogen en had daarbij een lantaarn omver gereden. Ook had de auto een bord geraakt en een boompje. Bij de auto troffen agenten een 24-jarige man uit de gemeente Hulst aan, hij was ongedeerd maar wel onder invloed van alcohol. Bleek dat het wel zijn auto was maar hij vertelde dat hij niet had gereden. Wie dat wel had gedaan wilde hij niet zeggen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 10 feb -   22:19  
Hardrijder is rijbewijs kwijt, Oostburg
Oostburg - Vrijdagmiddag is door de politie het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige automobilist uit Oostburg. Hij reed met een snelheid van 120 km over de Rondweg Sluis waar echter 60 km is toegestaan. In de Nieuwstraat werd de automobilist aan de kant gezet waarna zijn rijbewijs ter plaatse werd ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 10 feb -   22:18  
Inbraak bedrijfspand, Goes
Goes - Aan de Scottweg is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken in een bedrijfspand. Bij de inbraak werden diverse goederen weggenomen waaronder een laptop.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 10 feb -   18:34  
Zorg voor voldoende zicht, Terneuzen
Terneuzen - Zorg voor voldoende zicht Politie Zeeland heeft vrijdagochtend rond 08.30 uur, aan de Bachlaan in Terneuzen, drie automobilisten bekeurd die hun autoruiten niet goed hadden schoongemaakt voor zij de weg opgingen. Zij kregen voor deze overtreding ieder een bekeuring van 220 euro. De politie adviseert automobilisten hun bevroren of beslagen autoruiten eerst goed schoon te maken alvorens de weg op te gaan. Rijden met bevroren of beslagen autoruiten of autoruiten waarvan maar een klein gedeelte is schoongemaakt is levensgevaarlijk en bovendien verboden
Gemaakt door: 112zeeland
vr 10 feb -   18:33  
Man rijdt in op agenten, Vlissingen
Vlissingen - Donderdagavond rond 20.30 uur is een 21-jarige man uit Vlissingen aangehouden nadat hij, aan de Bloemenlaan in Vlissingen, met zijn pitbike was ingereden op twee agentes. Kort daarvoor zagen de twee agentes (bikers) de man op een pitbike over de Bloemenlaan rijden. Omdat hij geen verlichting voerde en hij en zijn rijrijdster geen helm droegen kreeg hij een stopteken. De man stopte echter niet en reed in op de twee agentes die op de rijbaan stonden. Eén van de agentes kon op tijd wegspringen, de andere sprong ook weg maar werd geraakt door haar dienstfiets. De bestuurder van de pitbike reed over haar fiets heen waardoor deze tegen de agente aankwam. De agente hield hieraan een pijnlijke knie over. De 21-jarige bestuurder van de pitbike is aangehouden, zijn bijrijdster (een 20-jarige vrouw uit Vlissingen) is bekeurd omdat zij zich niet kon legitimeren. De pitbike is voor technisch onderzoek in beslag genomen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 10 feb -   18:32  
Aanhouding wegens mishandeling, Wemeldinge
Wemeldinge - Donderdagavond rond 22.45 uur is de bewoner van een woning aan de Oosterscheldestraat in Wemeldinge aangehouden wegens mishandeling. Kort daarvoor kreeg de man onenigheid met een 27-jarige man (woonplaats onbekend) die bij hem op visite was. Hij sloeg en schopte de 27-jarige man. Hij moest zich bij de Huisartsenpost lagen behandelen aan verwondingen aan zijn gezicht.
Gemaakt door: troetelbeer
vr 10 feb -   17:57  
Brandweer uitgerukt voor schoorsteenbrand
Middelburg - De brandweer is vrijdagmiddag uitgerukt voor een melding van een schoorsteenbrand. Rond 17:05 uur kwam bij de alarmcentrale een melding binnen dat er vlammen vanuit de schoorsteen kwamen van een woning aan de Wellinkwervestraat.De alarmcentrale stuurde daarop het blusvoertuig en de ladderwagen van de Stromenweg met spoed ter plaatse.
vr 10 feb -   17:22  
Politie zoekt eigenaar fiets
Middelburg - Politie Zeeland is op zoek naar de eigenaar van een grijze Batavus Weekend herenfiets die donderdagmiddag vanaf de Pottenbakkerssingel in Middelburg is weggenomen. Donderdagmiddag rond 16.45 uur hielden agenten op heterdaad een 50-jarige man uit Middelburg aan toen hij de fiets wegnam. De eigenaar van de fiets wordt verzocht zich te melden op het politiebureau in Middelburg of op telefoonnummer 0900-8844.
vr 10 feb -   15:07  
Man in verwarde toestand vermist
Vlissingen - Sinds gisterenmorgen, donderdag 9 februari is de 20-jarige Roland Ziga uit Vlissingen vermist. Hij is in ernstig verwarde toestand uit zijn woning vertrokken, het ergste wordt gevreesd. Zijn familie heeft de vermissing bij de politie gemeld. Het signalement van Roland Ziga: - kort donker haar - heel licht getint - blauwe muts - zwarte jas van een glimmende stof met bondkraag - blauwe spijkerbroek - schoenen met groene veters Roland Zigo is te voet vertokken. Het is onbekend waar hij is. Als iemand weet waar Roland is of hem na donderdagmorgen nog heeft gezien, bel dan met de politie: 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 10 feb -   01:09  
De politie arresteert vandaag twee overvallers, Goes
Goes - Politie Zeeland heeft vandaag twee mannen aangehouden, die verdacht worden van de overval op de eigenaar en een werknemer van Lukasse Dakbedekkingen aan de Albert Plesmanweg in Goes. Een politieman in burger zag vanmiddag een van de verdachten in Goes. Hij wist dat de man voor deze overval werd gezocht en alarmeerde zijn collega's. De verdachte, een 29-jarige man uit de gemeente Goes werd om 13.45 uur op de Fruitlaan aangehouden. De man is een ex-werknemer van Lukasse Dakbedekkingen. Hij is na verhoor overgebracht en ingesloten in Torentijd. Om 18.30 uur is de tweede verdachte, een eveneens 29-jarige man in zijn woning in Goes aangehouden. Ook deze man is voor verhoor naar het politiecellencomplex in Middelburg overgebracht. Op dit moment is nog niets over het motief te zeggen. Wel denkt de politie dat met de aanhouding van deze twee mannen weer een overval is opgelost.
do 9 feb -   22:40  
Test / UPDATE!
X Test gelukt met de mobiel! alleen kan geen afbeeldingen toevoegen, Wel kan ik de zichtbaarheid van het artikel veranderen :]! Gr, Youri
Gemaakt door: Tommieboy
do 9 feb -   22:33  
Aanrijding A58, 4 auto's met 2 gewonden
Goes - Vanavond is op de A58, richting Vlissingen t.h.v. de afslag Goes een ongeval gebeurt. Hierbij zijn 4 auto's bij een aanrijding betrokken met 2 gewonden tot gevolg. De snelweg is Tussen Goes en Heinkenszand Afgesloten i.v.m. een sporenonderzoek, Het onderzoek duurt mogelijk nog tot 23:30.
do 9 feb -   18:57  
Grote verkeerscontrole
Goes - In Goes werd vandaag tussen 09.30 en 16.00 uur een grote verkeerscontrole gehouden. Deze controle werd gehouden door Politie Zeeland in samenwerking met de Belastingdienst Zuid-West, KLPD en de Douane. Tijdens deze controle werd gebruik gemaakt van een scan-auto (ANPR). Op de Middelburgsestraat passeerden 2990 voertuigen. Dit leverde naast een aantal 'hits' voor de Belastingdienst en de politie tevens 250 snelheidovertredingen op. Op de Ringbaan West passeerden 4655 voertuigen. Hier werd geen snelheid gemeten. Door de politie werden de volgende bekeuringen uitgeschreven: 2x te donkere ruiten 1x een gladde band 1x niet tonen van het rijbewijs Verder werden vier personen aangetroffen die nog geldboetes hadden openstaan. Ongeveer 1100,- euro werd direct geïnd. Voor de Belastingdienst waren er 21 'hits'. Er werden 87 beslagen gelegd en per pin werd 3379,- euro direct betaald. De hoogste betaling bedroeg 1284,- euro. Twee auto's werden weggesleept. Door de douane werd het onjuist rijden met een groene (handelaars-)kentekenplaat bekeurd evenals het voeren van een grijs kenteken terwijl de auto niet aan de gestelde eisen voldeed. Tevens had men nog geconstateerd dat in een ander voertuig, dat voorzien was van een grijs kenteken, toch een achterbank was geplaatst.
do 9 feb -   18:57  
Diefstal auto
Terneuzen - Tussen dinsdagavond 20.00 uur en donderdagochtend 09.00 uur is een auto die geparkeerd stond aan de Van Brakelstraat in Terneuzen weggenomen. Het gaat om een zwarte Seat, type Altea met het kenteken 76-TP-DB.
do 9 feb -   15:31  
Helilanding ADRZG
Goes - Om 12.00 uur kreeg het dagpiket van Brandweer Goes een melding van een helilanding bij het ziekenhuis in Goes. Deze kwam van een melding in Zeeland. Verdere infomatie ontbreekt over wat dit voor een melding was.
do 9 feb -   13:53  
zwaan vast
Goes - Om 12.19 kreeg de dagdienst van de brandweer Goes een melding door dat er net als van de week ,een zwaan vast zou zitten in het ijs.Na een tijdje werdt ook de duikploeg van Goes opgepiept voor te helpen met de zwaan los te krijgen. Toen de duiker in de buurt van de zwaan kwam raakte hij toch los door eigenkracht.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 8 feb -   18:16  
Poging straatroof, politie zoekt getuigen, Goes
Goes - Woensdagmiddag 28 december 2011 tussen 17.25 uur en 19.00 uur heeft een jongen geprobeerd de handtas van een 71-jarige vrouw uit Yerseke te stelen. De vrouw liep over de Frans den Hollanderlaan in Goes toen ze een groepje jongens zag staan. Ze wandelde door in de richting van het station toen er met kracht geprobeerd werd haar handtas van haar schouder te trekken. De vrouw kon zich afweren en kon zo beletten dat haar tas gestolen werd. De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Ze kunnen bellen met 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 8 feb -   18:14  
Jongens aangehouden voor poging beroving, Goes
Goes - Vanmorgen rond 06.00 uur zijn in hun woningen in Vlissingen en Middelburg twee jongens aangehouden op verdenking van een poging beroving in Goes op 28 december jl. De 14-jarige jongen uit Vlissingen en de 15-jarige jongen uit Middelburg zijn in verzekering gesteld.
Gemaakt door: Tommieboy
wo 8 feb -   15:53  
Wietkwekerij geruimd.
Vlissingen - Vanmiddag heeft de politie in Vlissingen een hennepkwekerij ontdekt en deze laten ruimen. De kwekerij zat gevestigd in een woning aan de President Rooseveltlaan. De opgetrommelde medewerkers van de gemeente Vlissingen hebben dan ook direct de kwekerij geruimd. Energiebedrijf Delta is ook ter plaatse geweest maar het is tot op heden nog niet bekend of er stroom buiten de meter om werd getapt. de hennepkwekerij van ongeveer 300 hennepplanten ontdekt.De stroom die nodig was voor de kwekerij was gevaarlijk aangelegd en werd illegaal afgetapt. Door de Delta zal aangifte worden gedaan van diefstal stroom. Er zijn geen aanhoudingen verricht.
Gemaakt door: 112zeeland
di 7 feb -   22:17  
Man aangehouden voor ontucht
Vlissingen - Man aangehouden voor ontucht op kinderdagverblijf, Vlissingen Vanmiddag heeft Politie Zeeland een 24-jarige man uit Middelburg aangehouden, omdat hij wordt verdacht van ontucht. Vanavond zijn de ouders of verzorgers tijdens een bijeenkomst op het stadhuis in Vlissingen geïnformeerd. Vandaag is bij de politie door ouders van een 3-jarig meisje aangifte van ontucht door een medewerker van de kinderopvang locatie Tuimelaar in Vlissingen gedaan. De politie en het openbaar ministerie onderzoeken of de aangehouden man zich daadwerkelijk schuldig heeft gemaakt aan deze ontucht en of deze aangifte zou kunnen leiden tot vervolging. De directeur van Kinderopvang Walcheren (KOW), waaronder Tuimelaar valt, heeft voor vanavond alle betrokken ouders en verzorgers voor een informatiebijeenkomst uitgenodigd. Op de druk bezochte bijeenkomst is door de directeur van KOW, de burgemeester, de teamchef van de politie en de GGD informatie verstrekt. Ouders of verzorgers kunnen vanaf morgen (woensdag) van 9.00 tot 16.00 uur met hun vragen terecht bij een informatienummer van de GGD, telefoonnummer 0113-249480. Hier is een verpleegkundige aanwezig, die vragen van de ouders of verzorgers kan beantwoorden.
di 7 feb -   17:31  
Inbraak in container op bedrijfsterrein
Wemeldinge - Tussen vrijdagavond en dinsdagochtend is ingebroken in een container op een bedrijfsterrein op de Loswal in Wemeldinge. Uit de container werden zes laskabels van 20 meter, aardeklemmen, lastangen en een laskar weggenomen. De totale waarde bedraagt enkele duizenden euro's.
di 7 feb -   17:30  
Hennepkwekerij ontmanteld
Vlissingen - In een woning in Blikkenburg, Vlissingen is dinsdag rond 13.00 uur een hennepkwekerij ontmanteld. De kwekerij was verdeeld over twee ruimtes. Op de zolder werden 218 en in een slaapkamer 208 planten aangetroffen. De stroom werd van de Delta gestolen. In de woning was niemand aanwezig. Alle planten en de apparatuur zijn door de Vlissingse gemeentereiniging afgevoerd en vernietigd.
di 7 feb -   13:40  
Hennepkwekerij aangetroffen
Burgh haamstede - Vanmorgen heeft Politie Zeeland een hennepkwekerij ontdekt in een loods in de Roterij in Burgh-Haamstede. Er zijn ter plekke twee mannen, 34 en 49 jaar oud, aangehouden. De 49-jarige man is afkomstig uit Rotterdam. Er zijn in totaal 1800 planten aangetroffen welke worden vernietigd.
ma 6 feb -   19:17  
Gewapende overval
Goes - Maandag rond 17.45 uur vond in het bedrijf Lukasse Dakbedekkingen op de Albert Plesmanweg in Goes een gewapende overval plaats. De eigenaar en een werknemer werden door twee mannen overvallen. Deze overvallers waren gewapend en droegen bivakmutsen. Binnen vond een schermutseling plaats tussen de eigenaar en de overvallers, waarna de overvallers vluchtten, hoogstwaarschijnlijk op een bromfiets. De politie vermoedt dat een van de daders hierbij geen helm droeg. De mannen droegen donkere kleding. De eigenaar liep een hoofdwond op en is naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling mocht hij het ziekenhuis verlaten. De politie geeft een zeer hoge prioriteit aan het bestrijden van overvallen. Na de overval is de politie een onderzoek gestart. O.a. zijn getuigen gehoord en heeft de afdeling forensische opsporing in het pand van Lukasse Dakbedekkingen een onderzoek ingesteld. Van de slachtoffers worden door de politie aangiften opgenomen. Over een eventuele buit is nog niets bekend. Getuigen Personen die de politie kunnen helpen bij dit onderzoek worden verzocht zich te melden bij het politiebureau in Goes of te bellen naar 0900-8844. Getuigen die (gegarandeerd) anoniem iets willen melden worden verzocht te bellen met het telefoonnummer van de criminele inlichtingen eenheid 06-28621551.
ma 6 feb -   18:55  
Parkeerautomaat opengebroken
Middelburg - Maandag rond 03.30 uur werd een parkeerautomaat aan de ingang van de Geere Passage in Middelburg opengebroken. Kort daarna zijn twee mannen aangehouden en de politie onderzoekt momenteel of zij hierbij betrokken waren. De politie was kort na de melding met enkele auto's en bikers ter plaatse en de agenten zagen twee manspersonen wegrennen. Eén van de twee, een 23-jarige man uit Den Haag, werd gelijk op de Beenhouwerssingel aangehouden. De tweede, een 32-jarige man uit Goes, liep het ijs op en rende in de richting van de Albert Heijn. Hij zakte in totaal vijf keer door het ijs voordat hij het opgaf. Toen hij aan de kant kwam werd ook hij aangehouden. Beide mannen werden naar het politiebureau gebracht, waar een ambulance kwam om de zwemmer te onderzoeken op onderkoeling. Later zijn ze naar Torentijd gebracht en in verzekering gesteld. Het onderzoek is nog gaande.
ma 6 feb -   18:54  
Gewonde zeehond naar Pieterburen gebracht
Scharendijke - • Maandagmiddag heeft een medewerker van de EHBZ bij het Koepeltje in Scharendijke een gewonde zeehond gevangen. Het dier is inmiddels overgebracht naar Pieterburen. Bij de politie waren de afgelopen dagen al meerdere meldingen binnengekomen van een gewonde zeehond die bij het Koepeltje in Scharendijke zwom. De zeehond zou bloed aan de bek en de staartflappen hebben en veel te mager zijn, ongeveer 20-25 kg., terwijl een gezonde zeehond zo'n 40 kg weegt. Deze symptonen wijzen op een longworminfectie. De zeehond is naar Pieterburen gebracht om behandeld te worden en aan te sterken.
ma 6 feb -   18:52  
Auto van de dijk
Hansweert - Op de Kanaalweg bij Hansweert belandde maandag omstreeks 09.00 uur een personenauto onderaan de dijk. De auto kwam niet in het water terecht. De auto, met daarin een 33-jarige vrouw en een 15-jarig meisje, beiden uit de gemeente Reimerswaal, is waarschijnlijk in een slip geraakt. De twee slachtoffers werden door het ambulancepersonee gestabiliseerd en daarna met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Goes gebracht. In de loop van de ochtend mochten zij het ziekenhuis weer verlaten.
ma 6 feb -   11:28  
Zwaan vast in ijs
Goes - Aan de Houtekade in Goes zat om 10.35 uur een zwaan vast in het ijs. Bouwvakkers die daar aan het werk waren zagen dat en hebben hem geprobeerd te verjagen, maar dat mocht niet baten Daarop hebben ze de brandweer gebeld. Toen de bevelvoerder naar de kant liep stond de zwaan op en liep weg. De brandweer kon weer terugkeren naar de kazerne.
zo 5 feb -   21:01  
Inbraak in een woning
Midelburg - Zondag tussen 15.30 en 18.30 uur in ingebroken in een woning in de Bellinkstraat in Middelburg. Men kwam de woning binnen door het vernielen van een deur en er werden een laptop, een tablet met toetsenbord en oplader weggenomen. De waarde van de gestolen goederen is niet bekend.
zo 5 feb -   20:31  
Schoorsteenbrand
Brouwershaven - Om 16:40 kreeg de 4830 van Brouwershaven de melding van een schoorsteenbrand. Deze werd na een kwartier opgeschaald naar middel-brand waarbij de 4835 van Scharendijke werd opgeroepen. Ook werd de 107 en de HAP opgeroepen om de bewonders op te vangen. Na een tijdje was de brand onder controle, en werd met een warmte camera waargenomen van verdere brand in het dak van de woning, waarna ook dakpannen van het dak werd gehaald. En het plafond in de woning werd opgebroken om verdere brand te voorkomen. Rond een uur of half 7 was de brand vrijwel bestreden.
zo 5 feb -   20:31  
Schoorsteenbrand
Om 16:40 kreeg de 4830 van Brouwershaven de melding van een schoorsteenbrand. Deze werd na een kwartier opgeschaald naar middel-brand waarbij de 4835 van Scharendijke werd opgeroepen. Ook werd de 107 en de HAP opgeroepen om de bewonders op te vangen. Na een tijdje was de brand onder controle, en werd met een warmte camera waargenomen van verdere brand in het dak van de woning, waarna ook dakpannen van het dak werd gehaald. En het plafond in de woning werd opgebroken om verdere brand te voorkomen. Rond een uur of half 7 was de brand vrijwel bestreden.
zo 5 feb -   20:30  
Wie is jas en/of tas kwijt
Middelburg - De politie is op zoek naar de eigenaar(s) van een jas en/of een tas, gestolen tussen tussen vrijdag 23.30 en zaterdag 01.15 uur in een horecagelegenheid op de Vlasmarkt in Middelburg. Zaterdag om 02.30 uur werden op de Vlasmarkt in Middelburg een 26-jarige man en een 28-jarige vrouw, beiden uit de gemeente Borsele, aangehouden omdat de man in het bezit was van diverse jassen en een tas. Ze zijn aangehouden en in verzekering gesteld en bekenden de jassen en de tas uit een horecegelegenheid te hebben meegenomen. Ze zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld en de man heeft een dagvaarding meegekregen. De meeste jassen zijn inmiddels terug naar de eigenaar; één jas en een tas zijn nog overgebleven. Het gaat om een jack/jas met ruiten en een camelkleurige tas. De eigenaar(s) kunnen zich melden op het politiebureau in Middelburg.
zo 5 feb -   20:30  
Wie is jas en/of tas kwijt
Middelburg - De politie is op zoek naar de eigenaar(s) van een jas en/of een tas, gestolen tussen tussen vrijdag 23.30 en zaterdag 01.15 uur in een horecagelegenheid op de Vlasmarkt in Middelburg. Zaterdag om 02.30 uur werden op de Vlasmarkt in Middelburg een 26-jarige man en een 28-jarige vrouw, beiden uit de gemeente Borsele, aangehouden omdat de man in het bezit was van diverse jassen en een tas. Ze zijn aangehouden en in verzekering gesteld en bekenden de jassen en de tas uit een horecegelegenheid te hebben meegenomen. Ze zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld en de man heeft een dagvaarding meegekregen. De meeste jassen zijn inmiddels terug naar de eigenaar; één jas en een tas zijn nog overgebleven. Het gaat om een jack/jas met ruiten en een camelkleurige tas. De eigenaar(s) kunnen zich melden op het politiebureau in Middelburg.
zo 5 feb -   20:30  
Wie is jas en/of tas kwijt
Middelburg - De politie is op zoek naar de eigenaar(s) van een jas en/of een tas, gestolen tussen tussen vrijdag 23.30 en zaterdag 01.15 uur in een horecagelegenheid op de Vlasmarkt in Middelburg. Zaterdag om 02.30 uur werden op de Vlasmarkt in Middelburg een 26-jarige man en een 28-jarige vrouw, beiden uit de gemeente Borsele, aangehouden omdat de man in het bezit was van diverse jassen en een tas. Ze zijn aangehouden en in verzekering gesteld en bekenden de jassen en de tas uit een horecegelegenheid te hebben meegenomen. Ze zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld en de man heeft een dagvaarding meegekregen. De meeste jassen zijn inmiddels terug naar de eigenaar; één jas en een tas zijn nog overgebleven. Het gaat om een jack/jas met ruiten en een camelkleurige tas. De eigenaar(s) kunnen zich melden op het politiebureau in Middelburg.
zo 5 feb -   20:29  
Softdrugs
Goes - Op het Tiendenplein in Goes werden zondag rond 00.30 uur in de auto van een een 28-jarige automobilist uit Dordrecht 6,5 gram weed, waarvan één gedraaide joint en een honkbalknuppel aangetroffen. Hij verklaarde de weed even daarvoor in een zaak op de Grote Markt te hebben gekocht. De man bleek ooknog voor enkele honderden euro's aan boetes open te hebben staan. Hij kreeg zowel voor de honkbalknuppel als voor de weed een bekeuring en heeft afstand van beide gedaan.
zo 5 feb -   20:27  
Aanhouding wegens belediging en bedreiging
Renesse - Op de Hogezoom in Renesse werd zondag rond 03.00 uur een 35-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats aangehouden. De man, die onder invloed van alcohol was, riep een scheldwoord naar enkele agenten, waarna hij staande werd gehouden. Bij de staande houding heeft hij één van de agenten woordelijk bedreigd, geduwd en zich verzet, warna hij werd aangehouden. De 36-jarige man bleek nog een vonnis van 110 dagen en boetes ter waarde van duizenden euro's open te hebben staan. Hij is naar Torentijd gebracht en in verzekering gesteld.is
zo 5 feb -   20:26  
Handel in softdrugs
Oostburg - In de Bredestraat in Oostburg werden zaterdag rond 15.30 uur een twee 16-jarige jongens, één uit de gemeente Teneuzen en één uit Oostburg, betrapt op de handel in sofdrugs. Een getuige zag de uitwisseling van de softdrugs en waarschuwde de politie. Die vorderde ter plaatse de uitlevering van de softdrugs, waarop een zak van 20 à 25 gram hennep tevoorschijn kwam. De jongens gingen allebei vrijwillig mee naar het bureau en zijn daar gehoord. De deden afstand van de hennep en ze zullen worden doorverwezen naar HALT.
zo 5 feb -   20:23  
Inbraak in verenigingsgebouw
Westdorpe - In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een verenigingsgebouw in de Molenstraat in Westdorpe. Er was een ruit geforceerd om binnen te kunnen komen en uit het gebouw werd voor enkele honderden euro's aan drank gestolen. Het gaat o.a. om flessen sherry, port, bier en jenever. Ook werd uit het gebouw een handboog ter waarde van enkele honderden euro's meegenomen.
zo 5 feb -   20:22  
Beginnend bestuurder onder invloed
Goes - Op de A256 is zondag rond 05.30 uur een 20-jarige Middelburgse automobilist onder invloed van alcohol uit de bocht gevlogen en in de berm beland. De bestuurder zelf en een inzittende bleven ongedeerd. Een blaastest wees uit dat de Middelburger 4 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken en hij kon zijn rijbewijs inleveren.
zo 5 feb -   20:21  
Dubbele pech
Kloosterzande - Politie Zeeland heeft zondag rond 03.00 uur uur bij toeval een hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de Alexanderstraat in Kloosterzande. De 40-jarige bewoner kwam na een avondje stappen samen met zijn vrouw thuis en zij bemerkten dat zij geen sleutel bij zich hadden. De man besloot daarom via een dakraampje de woning binnen te gaan. Toen hij zich door het raampje naar binnen wilde laten zakken kwam hij vast te zitten en de vrouw belde de politie om hulp. Nadat de man uit zijn benarde positie was bevrijd, ontdekten de politieambtenaren op de zolder een in werking zijnde hennepkwekerij, bestaande uit 70 hennepplanten. De kwekerij werd ontmanteld en vernietigd. De bewoner heeft ter plaatse een verklaring afgelegd en zal zich later moeten verantwoorden bij de rechter.
zo 5 feb -   20:20  
Automobilist onder invloed tegen boom
Renesse - Op de Laone in Renesse is zaterdagavond een 25-jarige, uit Son en Breugel afkomstige, bestuurder van een bestelauto, onder invloed van alcohol tegen een boom gereden. Toen agenten na de melding een kijkje gingen nemen was de bestuurder verdwenen; hij werd korte tijd later gesignaleerd op het terras van een horecabedrijf op de hoek Rampweg/Laone, waar op dat moment een besloten feest gaande was. De 25-jarige man bleek bij een blaastest bijna 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken en hij kon zijn rijbewijs inleveren. De bestelauto, die zwaar beschadigd was, moest worden weggesleept.
zo 5 feb -   20:18  
Inbraak in een woning
Bruinisse - Zaterdagavond werd ingebroken in een woning in de Acacialaan in Bruinisse. Men kwam de woning in door het forceren van een ruit en eenmaal binnen werden de kamers doorzocht. Er werd bijna tweehonderd euro weggenomen.
Gemaakt door: Tommieboy
za 4 feb -   16:39  
Weggebruikers moeten oppassen!
Zeeland - Weggebruikers in Zeeland moeten vooral oppassen op secundaire wegen en in bebouwde kommen want op deze wegen kan het erg glad zijn. De snelweg A58 is momenteel redelijk tot goed begaanbaar. Ook zijn de provinciale wegen redelijk begaanbaar. Zaterdagmorgen vroeg had het volgens wegbeheerders geen zin om te strooien, zout heeft geen effect meer als het onder de -7c vriest. De politie waarschuwt niet de weg op te gaan als dat niet per se noodzakelijk is.
za 4 feb -   13:59  
Auto in de sloot na uitwijken
Ouwerkerk - Op de Vissersweg is vrijdagavond een 41-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland in de sloot beland nadat hij moest uitwijken voor een tegenligger. De automobilist reed rond 20.15 uur richting Ouwerkerk toen een tegenligger recht op hem af kwam rijden. Hij ging aan de kant, raakte in de berm en belandde in de sloot. De 41-jarige man en zijn 9-jarige dochter waren hevig geschrokken maar kwamen met de schrik vrij. De veroorzaker van het ongeval was even gestopt maar daarna gelijk weer verder gereden zonder zijn/haar gegevens achter te laten. Zou vermoedelijk gaan om een groene, lage personenauto. Deze automobilist(e) wordt verzocht zich te melden bij de politie op 0900-8844.
za 4 feb -   13:58  
Rijbewijs ingevorderd
Terneuzen - • Op de Schoolweg is zaterdag rond 03.15 uur een 45-jarige automobilist uit Terneuzen betrapt op rijden onder invloed van alcohol. De man is meegenomen naar het politiebureau voor de ademanalyse. Daaruit bleek dat hij ruim 3,3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Zijn rijbewijs moest hij ter plaatse inleveren. Met een proces-verbaal op zak mocht hij even later het bureau weer verlaten.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 3 feb -   23:20  
Politie waarschuwt: Ga niet de weg op!
zeeland - Zojuist is bij Politie Zeeland bekend geworden dat, door de steeds lager wordende temperatuur, de Provincie Zeeland en Rijkswaterstaat zijn gestopt met het strooien van zout op de wegen. Als de temperatuur onder de -7 graden Celsius komt, is de werking van het strooizout nihil en kunnen de wegbeheerders de veiligheid op de weg niet meer garanderen. Kortom; het is te koud om nog te strooien, want het strooizout werkt niet meer. De buitentemperatuur gaat nu richting de -10 graden Celsius. De wegbeheerders zijn de hele dag in touw geweest om de wegen zo schoon mogelijk te houden en dat ging goed, tot ongeveer een uur geleden. Voor vannacht stoppen de strooiwagens dus. Morgenochtend om 10.00 uur gaan inspecteurs van de Provincie en van Rijkswaterstaat de wegen controleren of er weer gestrooid kan worden. Als de temperatuur weer stijgt (na 10.00 uur morgenochtend) dan wordt er pas weer actie door hen ondernomen. Dit tijdstip is gekozen, omdat de temperatuur in het eerste uur dat de zon opkomt, eerst nog een paar graden zakt. Pas als de zon goed op is, stijgt de temperatuur weer en kan er dus ook weer wat aan de veiligheid van de wegen gedaan worden. Politie Zeeland waarschuwt alle weggebruikers dus: ga NIET de weg op, tenzij het strikt noodzakelijk is. Er wordt niet meer gestrooid, dus de kans op ongelukken door glijpartijen is groot.
vr 3 feb -   20:51  
Ongevallen door de gladheid
zeeland - Vrijdag zijn op diverse plaatsen in Zeeland auto's van de weg geraakt. Meldingen kwamen binnen vanuit Kerkwerve, Kats, Vrouwenpolder, Yerseke, Middelburg, 's Heerenhoek, Colijnplaat, Sint Maartensdijk, Goes, Kamperland, Schoondijke en Biervliet. Er was enkel blikschade.
vr 3 feb -   16:19  
Nogmaals een buitenbrand aan de Oude Zeedijk
Goes - Om 13 .25 kreeg de dagpiket van brandweer Goes een uitruk om naar de Oude zeedijk te gaan in Goes.Gisteren Kregen ze ook een melding van buitenbrand aan deze dijk. Na een tijdje met 2 hogedruk slangen is het vuur geblust .
Gemaakt door: 112zeeland
vr 3 feb -   16:14  
Rijbewijs ingevorderd, Kapelle
Kapelle - Donderdagmiddag heeft de politie, tijdens een snelheidscontrole op de Spaanweg, het rijbewijs ingenomen van een 47-jarige Brabantse automobilist. Hij reed met een snelheid van 111 km over de Spaanweg waar echter 60 km is toegestaan en waar op dat moment fietsers en bromfietsers reden. De bestuurder werd aan de kant gezet waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 3 feb -   16:12  
Meisje zwaar gewond bij aanrijding, Sint Philipsland
Sint Philipsland - Een 13-jarig meisje uit de gemeente Tholen is donderdag omstreeks 18.45 uur ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. Een 26-jarige automobilist uit de gemeente Tholen reed met zijn auto over de Zeelandweg toen hij plotseling een klap hoorde en een ruit van zijn auto werd verbrijzeld. Hij dacht dat hij een dier had geraakt maar toen hij uitstapte zag hij een meisje liggen. Hij belde gelijk de hulpdiensten die ter plaatse kwamen. Ook werd de traumaheli opgeroepen voor medische bijstand. Het slachtoffer liep door het ongeval o.a. letsel op aan haar hoofd en beide benen. Ze is overgebracht naar het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam. Naar de toedracht van het ongeval wordt een onderzoek ingesteld.
vr 3 feb -   11:36  
boot in brand
Goes - Om 9.28 kwam er melding binnen van een Binnenbrand aan de Antonides Van De Goesekade. De Dagpiket van Brandweer Goes is naar deze melding uitgerukt. Het bleek een zeilboot te wezen die in de Goese kade lag. Na enige sloopwerkzaamheden en spullen er uitgehaald was de brand door snelle inzet van de brandweer onder controlle. De oorzaak van de brand is niets van bekend.
Gemaakt door: Tommieboy
do 2 feb -   23:12  
Verdachten in zaak Checkpoint vrijuit
Den Haag - Eigenaar Meddie W. en 16 medeverdachten in de zaak rond coffeeshop Checkpoint in Terneuzen gaan vrijuit. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft niet het recht ze te vervolgen, bepaalde het gerechtshof in Den Haag donderdag.
do 2 feb -   18:56  
Tweede verdachte aangehouden i.v.m.overval Middelburg
Middelburg - Politie Zeeland heeft vanmiddag een tweede verdachte aangehouden i.v.m. de gewapende overval in een woning aan Vreedenburg in Middelburg op 26 januari jl. De 18-jarige man is in een woning aan de Landluststraat in Middelburg aangehouden. De man was in het bezit van goederen die afkomstig zijn van de overval. Eerder, op vrijdag 27 januari, is in een supermarkt in Vlissingen een 26-jarige Middelburger aangehouden. Beiden zijn ingesloten.
do 2 feb -   15:25  
Bermbrand te Goes
Goes - Rond 14.15 uur kwam er een melding binnen van een bermbrand aan de Oude Zeedijk in Goes. Daarop ging de dagpiket van Brandweer Goes er naar toe. Na met 1 hoge drukslang alles geblust te hebben konden ze weer terug naar de kazerne.
do 2 feb -   12:03  
Gezocht Brandwacht M/V
Tholen - Brandwacht m/v UW LOKALE VEILIGHEIDSORGANISATIE: BRANDWEER Met blusgroepen in de kernen Tholen, Sint-Maartensdijk, Stavenisse, Sint-Annaland en Sint Philipsland. Als ergens bij u in de buurt brand uitbreekt of er is een ernstige aanrijding, dan belt u de brandweer. Maar ook als er bomen omwaaien of dieren in nood raken, dan belt u de brandweer. De brandweer roept dan zijn “vrijwilligers” op. Mensen die, net als u, gewoon aan het werk zijn. Ze hebben een draagbare alarmontvanger. Ze laten alles en iedereen in de steek als hun “pieper” gaat, want vanaf dat moment telt letterlijk elke seconde. Onwillekeurig zou je kunnen denken dat vrijwilligers “amateur-brandweerlieden” zijn. Maar niets is minder waar. Hun taak is precies hetzelfde als die van beroepsbrandweermensen. Het enige verschil is dat hun brandweertaak geen dagtaak is. Toch komt daar nogal wat bij kijken. Niet alleen studie en verantwoordelijkheid maar gelukkig ook een stuk teamgeest en plezier. Zelfs u kunt straks misschien zelf voor anderen klaar staan. En niet alleen voor het te hulp schieten van "derden". Ook hebt u veel aan deze kennis voor uw eigen thuissituatie of voor uw werkgever. Bedrijfshulpverlening is inmiddels een begrip geworden waar veel werkgevers in willen investeren. Want voor veiligheid zorgen we met elkaar en voor elkaar. Uw lokale veiligheidsorganisatie is steeds op zoek naar mensen die de bereidheid bezitten om zich dienstbaar te maken aan de lokale samenleving en daarvoor (bij voorkeur ook overdag) beschikbaar zijn. Denk daarbij niet alleen aan "beschikbaarheid overdag" in de woonsituatie maar juist ook in de werksituatie. Wellicht woont u niet in een kern met een uitrukpost van de brandweer maar werkt u er wel? Ook dan zijn er mogelijkheden. Momenteel zijn we op zoek naar vrijwilligers voor de blusgroepen Sint Philipsland, Tholen, Sint-Maartensdijk en Stavenisse. Ook zoeken we een vrijwilliger voor het duikteam van Tholen. Meer informatie over het vrijwilligerschap is te vinden achter de links onderaan deze pagina. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met de commandant brandweer Koos de Feijter, telefonisch te bereiken op telefoonnummer 0166-668264. Per e-mail is de brandweer te bereiken via brandweer@tholen.nl. Het postadres is Postbus 51, 4690 AB Tholen.
do 2 feb -   10:22  
Opsporingsbericht: Overval cafetaria Middelburg
Middelburg - Woensdagavond tegen sluitingstijd waren twee medewerkers van een cafetaria aan de Banckertstraat in Middelburg de zaak aan het schoonmaken. Omstreeks 22.15 uur werden de beide medewerkers verrast door twee overvallers die de zaak binnenkwamen. Van de twee is niet echt een duidelijk signalement bekend, behalve dat ze een muts op en een sjaal om hadden. De ene dader had (mogelijk) een grijs-groen geblokte sjaal om zijn nek en een zwarte pet op. De andere dader had (mogelijk) een zwart-grijs gestreepte muts op en een zwarte sjaal om zijn nek. De overvallers hebben een onbekend geldbedrag buitgemaakt en zijn te voet vertrokken uit de zaak. De richting waarin zij zijn weggelopen is niet bekend. Woensdagavond is een onderzoek gestart door de Zeeuwse politie. De twee medewerkers zijn gehoord en hebben aangifte gedaan. De Zeeuwse politie is op zoek naar getuigen die mogelijk gezien hebben dat de overval is gepleegd, of meer kunnen vertellen over de daders naar aanleiding van het (summiere) signalement. Zij worden verzocht zich telefonisch te melden via 0900-8844 of persoonlijk bij het politiebureau. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.
wo 1 feb -   23:09  
overval op cafeteria
Middelburg - Om ongeveer 22.30 uur kwam er een melding binnen bij Politie Zeeland dat een cafetaria aan de Banckertstraat in Middelburg overvallen was. Vermoedelijk is de overval door twee daders gepleegd. Een signalement van de twee is niet bekend. Ook over de eventuele buit is op dit moment nog niets bekend. De beide daders zijn gevlucht in een onbekende richting. Agenten van de Zeeuwse politie zijn direct een onderzoek gestart. Een speurhond is ingezet om mogelijk een spoor van de daders op te pikken. De technische recherche is opgeroepen om sporen in en om het cafetaria af te nemen. Voor zover nu bekend is niemand bij de overval gewond geraakt.
wo 1 feb -   20:27  
Aanrijding met letsel in Middelburg
Middelburg - Op de Koudekerkseweg in Middelburg raakten woensdag tegen 08.30 uur een scooterrijder en zijn passagier gewond bij een aanrijding. Een 18-jarige Middelburgse scooterrijder, met achterop een 17-jarige plaatsgenoot, reed vanuit Middelburg richting Koudekerke. Bij de bromfietsoversteekplaats stak hij over en zag een vanaf Koudekerke komende bedrijfsauto, bestuurd door een 31-jarige man uit de gemeente Veere, over het hoofd. Door de aanrijding die ontstond liep de bestuurder van de scooter rug-, zij- en nekklachten op en de passagier een open botbreuk aan zijn been. Ze zijn allebei met de ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht
wo 1 feb -   20:26  
Aanrijding in Scherpenisse
Scherpenisse - Op de Langeweg in Scherpenisse ontstond woensdag rond 13.30 uur een aanrijding tussen twee personenauto's. Een 59-jarige vrouw uit de gemeente Tholen kwam uit de richting van Scherpenisse en draaide de Langeweg op. Zij zag daarbij een auto komende uit de richting van Sint Maartensdijk en gaande in de richting van Poortvliet over het hoofd. In deze auto zaten een 44-jarige vrouw, een 12-jarig meisje en een 8-jarige jongen, allen uit de gemeente Tholen. Alle betrokkenen hadden klachten en zij zijn voor controle naar het ziekenhuis gegaan. Beide auto's zijn geheel vernield en moesten worden weggetakeld.
wo 1 feb -   20:25  
Inbraak in kassencomplex in Tholen
Tholen - Tussen dinsdag 15.00 en woensdag 15.00 uur werd voor de tweede keer ingebroken in een kassencomplex aan de Nieuwlandse Kruisweg in Tholen. Tijdens de eerste inbraak, tussen zaterdag 28 en maandag 30 januari, werden 500 liter diesel, een aggregaat en diverse gereedschappen gestolen. Na de laatste inbraak mist de eigenaar twee kannen motorolie.